Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2017 Mart

Vikipedi, özgür ansiklopedi
< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs · Haziran · Temmuz · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım · Aralık >
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Şablonlar da dahil olmak üzere dijital bir ansiklopedi olmaktan kaynaklanan yardımcı unsurların SAS olma gerekçesi "katkı sağlamaması" olmamalı, aksine bir "sorun yaratıyor" olması kabul edilebilir. Sadelik, açıklayıcılık, süslülük; göreceli kavramlar olabilir, teknik bir sorun yoksa bu kavramlar için uzlaşma sağlamak kolay değildir. Pragdon'un tabiriyle sistemsel bir karışıklık da göremedim. Vito'nun söylediklerine göre tartışmayı böyle kapatmakta sorun yok, çünkü toplulukta bir silinme meyli göremiyorum. Birleştirme önerilerini dikkatle incelemekle birlikte,önerilerin genel bir karara yansıyamayacağını düşündüm. Toplu bir SAS yerine, sorun olduğu düşünülen şablonlar varsa tekli adaylıklar açılması fikir birliğini görmek açısından daha yerinde olacaktır. --Vikiçizer (mesaj) 19:20, 18 Mart 2017 (UTC)

Hoşgeldiniz şablonları[kaynağı değiştir]

Şablonlarının hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Hepsinin aynı anda var olması bize hiçbir katkı sağlamıyor. İngilizcehoşgeldin şablonu kalsın, eğer İngilizce Viki'den gelen kullanıcılara onu yolluyorsak gerekliliği malum (daha önce hiç görmedim ama, diğer vikilerde de farklı dilde hoşgeldin şablonu görmedim hiç). Onun dışında hepsinin tek bir şablonda birleşmesi gerekiyor. Tercihim Hoşgeldin şablonunda birleşmeleri. En sade ve açıklayıcı olanı. Çok da süslü olanları var, o kadar da gerek olduğunu düşünmüyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:29, 1 Mart 2017 (UTC)

Birleştirilsin Birleştirilsin Hoş geldin şablonları tek bir şablon altında birleştirilebilir. Lakin bu şablon ve bu şablon hoş geldin mesajı değil, uyarı şablonu. Onlar kalsın bence. --TmѰ e12 18:40, 1 Mart 2017 (UTC)

Yorum Yorum Bence Hoşgeldiniz şablonu altında birleştirilsin. Daha detaylı ve daha ilgi çekici bir tasarımı olduğunu düşünüyorum. Cem 53 (mesaj) 18:55, 1 Mart 2017 (UTC)

Yorum Yorum Hoşgeldiniz, Anonim hoş geldin ve İngilizcehoşgeldin hariç Silinsin Silinsin. Bu üçünün işlevsel olduğunu düşünüyorum. Diğerleri için gerekçe yerinde. chansey Mesaj 20:04, 1 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Farklılıktan zarar gelmez. --Ryan O'Reily (mesaj) 20:31, 2 Mart 2017 (UTC)
    • Kalsın Kalsın aynı görüşteyim Kavas (mesaj) 13:53, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Gerekçeye katılıyorum. Hepsinin amacı aynı. Uyarı şablonu gibi duran {{Bağlantı}} ve {{Merhaba}} hariç yukarıda listelenen tüm şablonlar {{Hoşgeldiniz}} (içerisinde Türkçe bilmeyenler için ayrılmış bir bölüm de mevcut) ile birleştirilebilir.
    Katılıyorum. {{Hoşgeldiniz}} içerisinde birleştirilsin. O iki şablon da kalsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 09:41, 4 Mart 2017 (UTC)

kalsın özgür ansiklopedide tek tip uygulaması başladı da bizim mi haberimiz olmadı? diğerlerine bakmadım ama hazırladığım şablonu kullanarak istediğim gibi hoşgeldin demeyi sürdüreceğim, bunu engelleyecek bir kuralımız olduğunu sanmıyorum.. --kibele 23:10, 6 Mart 2017 (UTC)

Eğer {{Kişi bilgi kutusu}} şablonunun aynısından, sadece arkaplan renkleri değişik bir şekilde 3-4 tane olsa onları teke indirmeyi önermez miydiniz? Aynı şey. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 04:42, 7o Mart 2017 (UTC)
kibelehoşgeldin şablonunun tek farkı arkaplan rengi değil, kaldı ki böyle de olsa bir önemi yok.. çünkü maddelerde bir standarttan söz edilebilir, mesaj sayfalarında değil.. silinmesini isteyenler, kopyalayarak kullanılmasını nasıl önlemeyi düşünüyorlar merak ettim doğrusu.. --kibele 08:00, 7 Mart 2017 (UTC)

Bu tartışmayı ben kapatırsam, üzerinde karar kılınan şablon dışındakileri silmeyip ilgili VikiProje'nin altsayfası olacak şekilde taşıyacağım, yalnızca Şablon:x adı değişmiş olacak. Diğerlerini de yönlendireceğim üzerinde karar kılınan şablona. Kibeleli şablonu da kendi kullanıcı altsayfası olacak şekilde taşımakta yarar var. Bu şablonlar geçmişte de tartışılmıştı, üzerlerinde ciddi çalışmalar yapılmışlığı var. Şu anda hepsinin birden geçmişini birleştirip işi çorbaya çevirmenin gereği yok diye düşünüyorum. Twinkle'ı yenilediğim zaman Twinkle hangi HG şablonunu kullanıyorsa muhtemelen en çok kullanılan şablon da o olmaya başlayacaktır.

Vito Genovese 08:05, 7 Mart 2017 (UTC)

şimdi bu bir kulanıcı yorumu mu, hizmetli kararı mı? devam etmekte olan bir adaylık için bu şekilde sonuç bildirmek doğru mu? şablonlar neden yönlendiriliyor ya da kullanıcı adı altına taşınıyor? gibi sorular var.. --kibele 10:26, 8 Mart 2017 (UTC)
@Kibele: Şimdi gördüm. İfadem eksik olmuş, haklısın. Tartışmada o anda silinmesi yönündeki görüşler baskındı sanırım, ben de sağlıksız olacağını düşündüğüm bir şablonun silinip gerisinin geçmişlerinin birleştirilmesi işleminin uygunsuz olacağına yönelik kanaatimi paylaşmak istedim. "Silinme kararı çıkarsa" olmalıydı başında.
Diğer sorularına gelecek olursak, birinin kalıp diğerlerinin silinmesi durumunda, şablonları VikiProje'nin altına gönderdikten (ve dolayısıyla fiilen silme kararını uygulamış olduktan) sonra, birçok betikte ve kısayolda bu şablonlar var olduğu için eski adlarını kalmasına karar verilen şablona yönlendirmekte yarar olduğunu ifade etmeye çalışmıştım.
Vito Genovese 12:34, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın - Zamanında bunun üzerine dönen tartışmaları hatırlıyorum. İsteyen istediğini kullansın, hatta Vikipedi:Hoşgeldiniz şablonları diye deneme sayfası oluşturup her birinin iyi yanını kötü yanını anlatalım. İsimlerde hoşgeldin1 falan diye standartlaştırmaya gidilebilir, bunun dışında fazladan standartlaştırmak gereksiz. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:18, 8 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum İsteyen kullanıcının istediği şablonla hoşgeldin demesinde hiç bir sıkıntı yok hatta bu bence bir hak. İsteyen kullanıcılar kendi hazırladıkları şablonları kullanıcı alt sayfaları vasıtasıyla kullanmaya devam edebilir. Lakin genel olarak şablonların Vito Genovese'nin dediği gibi tek ve işlevsel bir hoşgeldin mesajına taşınmasına da yukarıda belirttiğim üzere olumlu bakıyorum. chansey Mesaj 20:13, 9 Mart 2017 (UTC)
şablon olarak kullanılmalarının önündeki engel nedir? --kibele 07:37, 10 Mart 2017 (UTC)
Biliyorsunuz ki engel bulunmamakta, hatta ve hatta kopyalayıp kullanımın da önüne geçil(e)mez, geçilmemeli, özgürlüğü bu kadar basit birşey için kısıtlamaya lüzum yok, ısrarla bir şablonu kullanmak isteyen varsa buyursun kullansın. Lakin bir kullanıcı ilk defa bu tip bir şablon kullanacaksa, uygun bir, iki tanesi belirlenirse onu mu bunu mu diye düşünmez... Standartlık kötü birşey değildir. Standartlar hayatımızın olduğu gibi Vikipedi'nin de her yerinde var. chansey Mesaj 07:52, 10 Mart 2017 (UTC)
neyin iyi neyin kötü olduğuna herkes kendisi karar verir, istediğini kullanır. birisi de kalkar der ki 'standart kötü birşeydir, hele de mesaj sayfalarında..' bu şablonların şablon olarak kalmasının önünde de bir engel bulunmuyor. --kibele 08:01, 10 Mart 2017 (UTC)
Evet engel olmadığını bende belirttim. Son derece haklısınız herkes kendisi karar verir burası bir tartışma sayfası olduğuna göre ihlalleri şu ara çok popüler olan VP:TBA, VP:İÜYYKÜD, VP:KSY dikkat etmek suretiyle herkesin yapabileceği gibi bende fikrimi/kararımı beyan ettim ve buraya yazdım. Birazda diğer kullanıcılarımızın yorum yapmasını beklemek en iyisi... chansey Mesaj 08:05, 10 Mart 2017 (UTC)
bu politika bağlantılarını neden verdiğiniz anlaşılamadı ama madem söz ettiniz, o politikalar vikipedi'nin temel taşlarıdır, kimi kullanıcılar farketmese de hep popülerdi, popüler olarak da kalacaklar. kolay gelsin. --kibele 08:18, 10 Mart 2017 (UTC)
Politikalar popüler değil demedim, ihlalleri popüler dedim. Tartışmalarda genelde önemsenmediğini görüyoruz; belki yeşil yeşil göze çarpar da bu tartışma tatlılıkla sonuçlanır diye yazdım @Kibele. Teşekkür ederim, size de kolay gelsin. chansey Mesaj 08:30, 10 Mart 2017 (UTC)
yukarıda 'silinsin' demişsiniz, kararınızı netleştirin bence.. --kibele 11:44, 10 Mart 2017 (UTC)
Revizyona ihtiyaç duymuyorum, yazdıklarım geçerlidir. Üç tanesi kalmalıdır şeklinde mütalaada bulundum,". İlla ben diğerlerinden birini kullanacağım diyen kullanıcılarımız istediklerini kopyalayabilirler, ama VP hoşgeldin şablonu deyince bu üçünün kullanılmasını isterim . chansey Mesaj 09:17, 11 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ne kafa karışıklığı yaratıyor ne de sistemsel bir karışıklık. Kim neyi kullanmak istiyorsa kullanabilir. --Pragdonmesaj 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Şablon temizliği modasını askıya almak lazım.--Kingbjelica (mesaj) 15:00, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:04, 15 Mart 2017 (UTC)

Nicholas Celozzi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) kriterlerine uymadığını düşünülmektedir. (Fransızca Vikipedi'de açılan maddeyi de aynı kullanıcı başlatmış) Ryan O'Reily (mesaj) 07:38, 4 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:05, 15 Mart 2017 (UTC)

Kızıl Bıyıklı Babam[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer yanı yok. Nushirevan11 ☾★ 09:47, 4 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:06, 15 Mart 2017 (UTC)

Güneş Demirkürek[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kaynaklarda hakkında bilgiye rastlamadım. Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:50, 4 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:06, 15 Mart 2017 (UTC)

H.G. Wells'in eserleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

H. G. Wells maddesinden ayrılacak kadar büyük bir alt başlık değil henüz. Aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 11:52, 4 Mart 2017 (UTC)

kalsın ayrı madde olarak kalmasında yarar var.. --kibele 23:01, 6 Mart 2017 (UTC)

Yalnız şu an madde, ana maddesinden çok da farklı ve uzun bir içerik sunmuyor. Dediğim gibi, ana "maddesinden ayrılacak kadar büyük bir alt başlık değil henüz". Ama olabilir mi? Evet. Yalnızca şu an değil. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 04:37, 7 Mart 2017 (UTC)
ana maddenin yapısını bozacak kadar uzun.. --kibele 08:15, 7 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kibele'ye katılarak; hatta şu an aktarılması denge açısından yanlış olur: ana madde şu an pek uzun değil, buysa gayet uzun bir liste. Uzun vadeli düşünelim, gereksiz işlem yapmayalım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:02, 8 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:09, 15 Mart 2017 (UTC)

F. Hakkı Penbe[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bağımsız kaynaklandırma mevcut değil, kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 18:55, 4 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin - Şu dışında bağımsız kaynak göremedim. Giz kitabı kayda değer olabilir; ancak kitaptan bahseden kaynaklarda yazarın adı ve Karamanlı olduğu dışında bilgi geçmiyor gördüğüm. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:30, 8 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:09, 15 Mart 2017 (UTC)

Giz[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 18:56, 4 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:11, 15 Mart 2017 (UTC)

Belkıs (roman)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 18:57, 4 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Şunu önden hatırlatayım; eğer bir konu çoklu bağımsız, güvenilir, yayımlanmış kaynağa sahipse kayda değerdir. Bunu da peşinden; bir kitabın kayda değerliği kesinlikle değerinin bir göstergesi değildir, bir kitap muhteşem bir şekilde yazılmış olabilir ancak yine de bir ansiklopediye girecek kadar kayda değer olmayabilir. Röportajlar elbette kaynaktır, değerlidir ama bazı durumlarda bağımsız kaynak sayılmazlar, bağımsızlık doğrulanabilirlik politikasının gereğidir. Bağımsızlıktan kasıt; kitapla herhangi bir ilişiği olmayan, dolayısıyla konu hakkında tarafsız bir içerik sunması beklenen bağımsız kaynaktır. Kısacası, röportajlar metni destekleyen, zenginleştiren, değerli yardımcı kaynaklardır, ancak tek başlarına kayda değerliği göstermezler, ispatlayamazlar. Özne olan konuyla ilişkisi olan, yazarın bizzat kendisidir. Ryan'ın kaynağının ise VP:KİTAP'ın 1. kriterinde bahsi geçen çalışmalardan sayılamayacağını düşündüm. Genel olarak KD kriterleri dışında VP:KİTAP kriterlerine de uygunluk göremedim. Maddedeki halihazırdaki kaynakçanın sadece reklam amaçlı kitap satış sitesine bir bağlantı olduğunu da ayrıca not düşeyim. --Vikiçizer (mesaj) 20:45, 18 Mart 2017 (UTC)

Aptalı Tanımak[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 18:58, 4 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Köşe yazılarında konu edildiği için. --Ryan O'Reily (mesaj) 09:14, 5 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ağır ve canlı kuklanın açtığı taslak madde kriterini karşılamayan kitap.--Kingbjelica (mesaj) 12:41, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu haliyle kayda değer değil. --Nushirevan11 ☾★ 15:45, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Zaten bu kadar içerik, kitabın yazarının sayfasında da yer alıyor.--Muratero 05:37, 7 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın - üstte belirtilen köşe yazısı üstüne şuradaki röportajın bağımsız kaynak sayılabileceği kanaatindeyim - bir gazetenin bir kitap üzerine röportaj yapma kararı alması ve girişte kitap üzerine yorumda bulunması kayda değerlik açısından anlamlı olmalı. Bu durumda iki bağımsız kaynağa ulaşıldığını düşünüyorum; en kötü ihtimalle içeriğin ana maddede dengeyi bozacak noktaya ulaşamayacağı düşünülüyorsa aktarılsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:46, 8 Mart 2017 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş Röportajlar bağımsız kaynaklar olmadığı için kayda değer değildir. --Nushirevan11 ☾★ 20:00, 8 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Röportajların kategorik olarak ilişkili kaynak diye reddedilemeyeceği düşüncesindeyim. Sözcü gazetesinin Celal Şengör'le herhangi bir organik bağı yok. Röportajı yapmak ve "Aptalı Tanımak" hakkında konuşmak, kitap hakkında belirli soruları sormak (kitaptan sadece Şengör bahsetmiyor, kitap üzerine soru soruluyor), Celal Şengör'den bağımsız olarak muhabirin kararıdır denebilir. Üstelik röportaj içeriği dışında kitap hakkında girişte bir yorum da mevcut. Keza VP:KD politikası ışığında değerlendirdiğimizde röportajlar "özne olan konuyla ilişkisi olanlarca üretilmiş çalışmalar" kapsamına girmiyor, bir konuyu gazetenin röportaj yapmaya değer görmesi konunun kayda değer bulunduğuna dair yayımcının görüşünü yansıtıyor; bu bağlamda "basın açıklamaları" ile farkını umarım ki siz de değerlendirmeye alacaksınız. Dolayısıyla yürüttüğünüz mantığa katılmıyorum, röportajlar bence değerlendirmeye alınmalı, her röportaj aynı değildir elbet, okunup ölçülüp tartılmalı. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:19, 8 Mart 2017 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş Bir kaynak en başta bağımsız olmalıdır. Röportaj bağımsız bir kaynak değildir. Röportajı yapmak ayrı bir şey röportajın içeriği ayrı şey. Biz burda içerikten bahsediyoruz. İçeriği kitaptan bahseden kitabın yazarı oluşturduğu için kaynak benim açımdan kayda değer değildir. Röportaj tanıtıcı açıdan kayda değer değil çünkü bağımsız değil. Kitap için bir iddia olur ve röportaj üzerinden bu iddiaya cevap verirse elbette yanıtı Vikipedi'ye yazılır. Basın açıklaması da bu minvaldedir. Görüşünüze katılmam mümkün değil. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 20:06, 9 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:13, 15 Mart 2017 (UTC)

Kafdağının Gölgesinde[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:43, 6 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:29, 19 Mart 2017 (UTC)

Kerim Findi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 16:44, 6 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bölgesel hükümetlerde görev alanların KDliği konusu tartışmalı. Yazarlığı bakımından ise mevcut içerikle KD gözükmüyor.--Muratero 05:31, 7 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:30, 19 Mart 2017 (UTC)

Ötüken (dergi)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Ayrıca Nihal Atsız'ın çıkardığı derginin devamı olduklarını iddia etmişler ancak Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız 144. sayıdan itibaren çıkarılmaya devam edilen derginin 'kaçak olduğunu' belirtmiştir. Eski dergi üzerinden yeni dergi reklamı yapılmış. Nushirevan11 ☾★ 19:20, 6 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Madde Sosyalist Demokrasi Partisi ile birleştirilecektir. (Hizmetli olmayan kapatma) --Maurice Flesier message 21:38, 17 Mart 2017 (UTC)

Kurtuluş Yolunda Dev-Genç[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. --Nushirevan11 ☾★ 19:29, 6 Mart 2017 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Daha önce AK Parti ve CHP gençlik kollarını, Emek Partisinin "Emek Gençliği" maddesini de da parti maddesine aktarmıştık.--Muratero 19:42, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın İlk SAS'da da söylediğim gibi Sosyalist Demokrasi Partisi maddesine aktarılsın. İleride gelişme gösterirse ayrılabilir. --Pragdonmesaj 19:47, 6 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:50, 18 Mart 2017 (UTC)

Zümrütname[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 19:40, 6 Mart 2017 (UTC)

silinsin kitap kayda değer değil, yazarı da 'öylesine kayda değer' değil.. --kibele 23:17, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 21:13, 18 Mart 2017 (UTC)

Zümrüt Ayna: Bilimsel Düşünce Üzerine Denemeler[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:05, 8 Mart 2017 (UTC)

silinsin kitap kayda değer değil, yazarı da 'öylesine kayda değer' değil.. --kibele 23:08, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:31, 19 Mart 2017 (UTC)

Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:06, 8 Mart 2017 (UTC)

@Seksen iki yüz kırk beş İlk gösterdiğiniz kaynak kayda değer. Milliyet'te yer alan köşe yazısında kitaba dair bir bilgi göremedim. Celal Şengör hakkında kısa bilgi verirken bu kitabını da anıyor sadece. Kitap hakkında yüzeysel bile bilgi vermiyor. Sonuncu kaynağınızın bu kitap ile bir alakası yok, Seher Er'e ait bir makale.--Nushirevan11 ☾★ 21:59, 9 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Öncelikle: "Haşan Ali Yücel ve Türk Aydınlanmasının Metabilimsel Temelleri"nin bu kitabın 1998'deki ilk baskısının ismi olduğunu ve daha sonra buradaki isimle basıldığını varsayacağım. İlk kaynak dediğiniz Sakaoğlu olsa gerek. Seher Er'in makalesinde 100. sayfada kitaba ilişkin kayda değerliği getirecek miktarda değerlendirmede bulunuluyor. Milliyet'teki köşe yazısında da kitaptan Şengör'ün Hasan Ali Yücel hakkında Popper'ın felsefesi çerçevesinde görüşü aktarılıyor. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:22, 11 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum: Halil İnalcık'ın Rönesans Avrupası isimli eserinde silinmeye aday olan bu kitaptan şöyle söz ediliyor: "Hasan Ali Yücel'in eğitimde ve kültürde hümanizmaya yönelik çalışmaları için dostum A. M. Celal Şengör'ün Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması, 2. Baskı, İstanbul, 2001 kitabı önemlidir." Kitap hakkında çok önemli bir tarihçinin değerlendirmesi bu şekilde. Vitruvian (mesaj) 00:31, 11 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:46, 18 Mart 2017 (UTC)

Yaşamın Evrimi Fikrinin Darwin Döneminin Sonuna Kadarki Kısa Tarihi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:06, 8 Mart 2017 (UTC)

silinsin kitap kayda değer değil, yazarı da 'öylesine kayda değer' değil.. --kibele 23:05, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:48, 18 Mart 2017 (UTC)

Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:08, 8 Mart 2017 (UTC)

silinsin kitap kayda değer değil, yazarı da 'öylesine kayda değer' değil.. --kibele 23:03, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 21:21, 18 Mart 2017 (UTC)

99 Sayfada İstanbul Depremi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:11, 8 Mart 2017 (UTC)

Silinsin Silinsin Prof. Celal Şengör'ün her kitabı için bir madde yapılması gereksiz. Kavas (mesaj) 13:52, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Yazarın kitapları toplu bir şekilde ya tutulmalı ya da silinmeli. Bunun başka bir yolu yok gibi görünüyor. Esasında, Celal Şengör'ün aldığı ödüller yazarı öylesine kayda değer yapıyor ki, bütün kitapları kalsın diyesim geliyor.

Liste burada da dursunː

Londra Jeoloji Cemiyeti, Başkanlık Ödülü (1984), TÜBİTAK, Bilim Ödülü (1986), Neuchâtel Üniversitesi Fen Fakültesi, Şeref Bilim Doktoru (Docteur ès sciences honoris causa) (1988), Kültür Bakanlığı, Bilgi Çağı Ödülü (1991), Fransız Fizik Cemiyeti ve École Normale Supérieure Vakfı, Rammal Madalyası (1994), Collège de France Madalyası (1998), Londra Jeoloji Cemiyeti, Bigsby Madalyası (1999), Guztav-Steinman Madalyası (2010)... --thecatcherintheryemesaj 19:38, 10 Mart 2017 (UTC)

silinsin kitap kayda değer değil, yazarı da 'öylesine kayda değer' değil.. --kibele 23:00, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:33, 19 Mart 2017 (UTC)

Dede Korkut Anadolu Lisesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 20:55, 8 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Haber olmuş yerel başarıları var.1, skandal olaylar gerçekleşmiş, eleştirilmiş23. Şöyle haberler ve başarılar da var.45678. VP:OKUL ve genel kayda değerlik kriterleri beraber ele alındığında kayda değer köklü bir kurum olduğu anlaşılıyor. (Tek başına VP:OKUL'un iki kriterine de uymakta) --Kingbjelica (mesaj) 06:48, 9 Mart 2017 (UTC)
  • Yanlızca kaynaklandırılması gerekmekte onun haricinde Hızlı kalsın. VP:OKUL kriterlerini sağlandığı kanaatindeyim. Sayın @Nushirevan11 yanlış anlamazsanız bir ricam olacak; sayfayı etiket dolayısıyla buraya taşımadan önce, ilgili kriterler doğrultusunda maddeyi değerlendirerek KD etiketini kaldırmayı ve kaynaksız etiketi eklemeyi değerlendirseniz? Böylece burayı şişirmemiş oluruz. chansey Mesaj 11:18, 10 Mart 2017 (UTC)
@Chansey Sayfa içeriğine bakarak ve KD etiketine istinaden SAS'a taşıdım. Kaynaklarda arama yapmayı unutmuşum. Uyarınız için teşekkürler. --Nushirevan11 ☾★ 23:08, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:34, 19 Mart 2017 (UTC)

Akit TV[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 21:01, 8 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın - yayınlarıyla gündem olmuş ve hakkında çok sayıda bağımsız kaynak bulunabilecek bir kanal. Atatürk'e hakaret: [4] [5] [6] [7] [8] Bunlara ilaveten: [9] [10] [11] [12] İlgisi olan kullanıcılar örnekleri çoğaltabilir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:28, 8 Mart 2017 (UTC)
    • Kalsın - Objektif açıdan ele alındığında, Seksen iki yüz kırk beş'in de dediği gibi çokça referans bulunabiliyor, yani silinmesi için neden yok. Kavas (mesaj) 11:57, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Gündem oluşturan, gündem değiştiren bir kanal. Kitleleri yönlendirebilme imkanına sahip. Hakkındaki kaynakların çokluğundan bahsetmeme gerek yok, çünkü üstte gösterilmiş. Buradaki 245.000 haberden teker teker kayda değer var mı diye araştırma yapmamızın da gereği olduğunu sanmıyorum. thecatcherintheryemesaj 18:46, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --TmѰ e12 18:49, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:35, 19 Mart 2017 (UTC)

Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilenler listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu tür başlıklar altında, mezarlıkta defnedilenlerin listelenmesini ansiklopedik bulmuyorum. Kategori:Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilenler kategorisi bunu yeterince karşılıyor. --Maurice Flesier message 23:08, 8 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Maurice Flesier message 23:09, 8 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Perencal (mesaj) 13:53, 10 Mart 2017 (UTC), Bu sayfa madde içindeki (Edirnekapı Şehitliği) definler bölümündeki dağınıklığı gidermek için yapıldı ki büyük ve ünlü kişilerin yoğunlukla gömmüldüğü mezarlıklar için geçerlidir. Misal Elazığ Meteris Mezarlığı için geçerli olamaz. İngilizce vikipedide de örnekleri mevcuttur. Silinecekse de gerçekten haklı sebebe dayansın.
  • Kalsın Kalsın .... kanalında yayımlanan programlar adındaki sayfalar "ana maddeyi destekliyor" denerek silinmediği için bu liste de kalabilir. Zararını görmüyorum ama iyi kaynaklandırılması gerekli.--Kingbjelica (mesaj) 22:33, 13 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 12:37, 19 Mart 2017 (UTC)

Devrimin Temel Sorunlarından Biri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik ?? --Maurice Flesier message 23:28, 8 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 12:37, 19 Mart 2017 (UTC)

Proletarya Devriminin Askeri Programı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik ?? --Maurice Flesier message 23:32, 8 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Yazar maddesine metin ve geçmişleri aktarılacak.--Vikiçizer (mesaj) 21:01, 18 Mart 2017 (UTC)

Cadıların Kırbacı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik.. aynı yazarın diğer kitapları da kayda değer görünmüyor. tamamı yazar maddesine aktarılabilir.--kibele 10:36, 10 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Cadılar Kırbacın maddesi için konulan 2 kaynak için. --Cenk (mesaj) 11:03, 10 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Keşke silinmeye aday sayfalar platformunda kullanıcılar duygusal davranmasa... Yorumum bu adaylığın bir üstündeki adaylık içinde geçerlidir. --Cenk (mesaj) 11:03, 10 Mart 2017 (UTC)
duygusallık tam da kendinizin ya da yakınlarınızın açtığı maddeler söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bir durum.. konulara ilişkin konuşun bence.. gösterilen kaynaklar yazarın biyografisinde adının anılmasından ibaret ve bu açıdan da kayda değerlik için yeterli değil..--kibele 11:12, 10 Mart 2017 (UTC)
Ondan kasıt o değil sayın Kibele, benim anlatmak istediğim bambaşka bir şey. Kullanıcılar üzerine yorum yapmak haddime olmadığı için durum üzerinden insani bir dilekte bulundum. Keşke olmasa... --Cenk (mesaj) 11:00, 11 Mart 2017 (UTC)
  • Şu haliyle tek başına madde olabilecek kapasitede değil ve KD'liği de ispatlanamıyor. Bilgi kaybı olmaması açısından aktarılsın chansey Mesaj 11:07, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:58, 18 Mart 2017 (UTC)

Zünnûn[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ayrı bir madde olacak kayda değerlikte değil. bir cümleyle Yunus (peygamber) maddesinde söz edilebilir.--kibele 11:08, 10 Mart 2017 (UTC)

  • Aktarılacak bir içerik olmadığı ve taslak madde kriterlerini karşılamadığı kanaatiyle Hızlı silinsin. chansey Mesaj 11:11, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu ve daha güvenilir olarak bu (ki bence ilk site dahi güvenilirdir) siteye göre Zünnûn, Yunus peygamber'in bir diğer ismi ya da sıfatıdır. Eğer bu bilgi teyit edilirse, ki ikinci kaynağa göre bu bilgi güvenilirdir, Yunus (peygamber) başlığında bahsinin geçmesi yetebilir. thecatcherintheryemesaj 18:32, 10 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Her iki madde de bahsettiğiniz gibi. Biz Zünnûn'u da Yunus Peygamber olarak biliyoruz sanırım. Konuya ilgili bir kullanıcı içeriği uygun şekilde ilgili maddeye işleyebilir. chansey Mesaj 18:51, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin

KD değil çünkü "Zünnun" (ذو النون) Yunus peygamberin Kur'an'da geçen balık sahibi anlamındaki sıfatıdır. Yada Tunus peyfamber maddesine içerik olarak yazılsın. Xwedêda (mesaj) 19:23, 13 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:52, 18 Mart 2017 (UTC)

El-Yesa[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ayrı bir madde olacak kayda değerlikte değil..--kibele 11:21, 10 Mart 2017 (UTC)

  • Zünnûn SAS adaylığında bahsettiğim gerekçeyle Hızlı silinsin. chansey Mesaj 11:43, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Hızlı silinsin Bu başlık ile Zünnûn başlığı birbirinden büyük bir farklılık gösteriyor gibi. Çünkü, bu başlıkta bahsedilen El-Yesa başlığına sanıyorum ki zaten Elyesa Peygamber ya da İlyas peygamber adı ile sahibiz. Bu nedenle SAS'ın hızlı silinmesi gerektiğini düşünüyorum. thecatcherintheryemesaj 18:37, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin thecatcherintherye'e katılarak --TmѰ e12 18:43, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:55, 18 Mart 2017 (UTC)

Kişisel Başarı İçin 100 İpucu (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer görünmüyor. Selahattin ilhan (mesaj) 18:55, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:52, 18 Mart 2017 (UTC)

ErteleME![kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer görünmüyor. Selahattin ilhan (mesaj) 19:01, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:23, 20 Mart 2017 (UTC)

Ruhsal Zekâ[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Muhammed Bozdağ'ın kitaplarından hiçbirisi kayda değer değil. Diğer eserlerini de bu SAS ile birleştiriyorum.

silinsin yazarın cv si de silinmeli.. --kibele 23:13, 10 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:30, 20 Mart 2017 (UTC)

Güç Merkezli Yönetim Örgütlerde Politika ve Nüfuz (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 23:24, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Küçük Şeyler maddesine içerik ve geçmiş aktarılacak.--Vikiçizer (mesaj) 18:33, 20 Mart 2017 (UTC)

Küçük Şeyler (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 23:25, 10 Mart 2017 (UTC)

  • kaynak eklenebilirse kalsın, değilse Küçük Şeyler ile birleştirilsin.. --kibele 19:59, 12 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:45, 20 Mart 2017 (UTC)

Delifişeklik[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 23:37, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:47, 20 Mart 2017 (UTC)

Satışın Küçük Kırmızı Kitabı (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 23:38, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:50, 20 Mart 2017 (UTC)

Çin Inc. (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 23:48, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Bir Küçük Aşk maddesine içerik ve geçmiş aktartılacak. --Vikiçizer (mesaj) 18:52, 20 Mart 2017 (UTC)

Bir Küçük Aşk Remix (İzel albümü)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İzel'in Discogs sayfasından görülebileceği üzere 1997-2005 arası bütün albümlerinin remix basımı var. 2 remix şarkı ve yeni kapak Bir Küçük Aşk sayfasında bahsedilebilecek kısalıkta, ayrı bir sayfaya gerek olmadığını düşünüyorum.78.165.177.77 14:37, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:45, 20 Mart 2017 (UTC)

Fadime Akbaba[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yargıtay üyesi olmak kayda değer yapmaz, kaynaklarda mevzubahis değil. Nushirevan11 ☾★ 16:25, 12 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--SarvSarv 18:15, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmadığı çok açık. Bağımsız kaynak mevcut değil.--Nushirevan11 ☾★ 18:34, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sadece yargıtay üyesi olmak KDlik kriterlerini karşılamıyor.--Muratero 19:34, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer görünmüyor. --Selahattin ilhan (mesaj) 20:13, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Śαвяí¢αи76ileti 08:35, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:46, 20 Mart 2017 (UTC)

Emine Güler Elverici[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil, kaynaklarda mevzubahis değil. Nushirevan11 ☾★ 16:28, 12 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--SarvSarv 18:15, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmadığı çok açık. Bağımsız kaynak mevcut değil.--Nushirevan11 ☾★ 18:34, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Daha öncede sildiğimiz maddeler gibi. KD kriterlerini karşılamıyor....--Muratero 19:33, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer görünmüyor. --Selahattin ilhan (mesaj) 20:12, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --TmѰ e12 21:10, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Śαвяí¢αи76ileti 08:35, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:03, 20 Mart 2017 (UTC)

Ayşe Haseki Sultan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Sadece IV. Murad'ın eşi olduğunu biliyoruz. Diğer dillerin Vikipedi sayfalarında ise yorumdan ve eşi IV. Murad'a dair bilgilerden başka bir şey yok. Hiçbir kayda değerliği yok.--Nushirevan11 ☾★ 18:53, 12 Mart 2017 (UTC)

Sultan hakkındaki makale kalsın. Diğer dillerin Wikipedia sayfalarında da var olması KD olmasına bir delil zaten. Kavas (mesaj) 08:20, 13 Mart 2017 (UTC)
@Kavas Bu sayfanın diğer dillerde olması nasıl kayda değer yapıyor? Bunu bana açıklar mısınız? Diğer dilleri taradım hepsinde kocası üzerinden yorum içeren bilgiler ile uyduruk bilgiler yer alıyor. Ayşe Haseki Sultan'ın doğum tarihi ve çocukları bilinmiyor ancak Azerbaycan Vikipedi'si doğum tarihini yazmış. Bunun bilinmesi mümkün değil. Bu alanda az çok okuyorum ve araştırma yapıyorum. Kafadan konuşmuyorum. Kadın hakkında hiçbir şey bilinmiyorken hala KD demek manasız geliyor bana. --Nushirevan11 ☾★ 09:36, 13 Mart 2017 (UTC)

İlk tartışmadaki görüşümü yineleyerek kalsın diyorum.--Vito Genovese 09:46, 13 Mart 2017 (UTC)

@Vito Genovese Yorumunuzun tarihi realite ile bir alakası yok. Haseki Sultan erkek çocuk doğuran hasekiye verilen bir unvandır. İmparatoriçelikle bir alakası yoktur. Padişahın erkek çocuk doğuran bir kaç eşi olursa hepsine Haseki Sultan unvanı verilir. Harem içi bir statü. Bugünkü gibi first lady makamı değildir. Böyle yorumlama yaparsak anakronizm yapmış oluruz. Bu kadın hakkında az da olsa bir kaç bilgi olsa kalsın diyeceğim ancak hiçbir bilgi yok. Silinmesini istememin sebebi bu tür sayfaların sonradan uyduruk bilgilerle doldurulmasından ötürüdür.--Nushirevan11 ☾★ 10:01, 13 Mart 2017 (UTC)
Hem buna hem de alttaki yorumuna cevaben yazacak olursam; elbette söylediğini anlıyorum Nushirevan11, hasekilere harem dışı bir statü verilmediğinin de farkındayım. Söylediğim şey, bir devlet liderinin eşinin veya eşlerinden (eşi evlilik anlamında kullanmıyorum, birlikte olduğu kişi anlamında kullanıyorum) birinin, onun çocuklarını doğuran birinin KD olduğunu düşünüyor olduğum. Maddenin geliştirilme potansiyeli düşük, evet. Ancak fazlasıyla KD olan bir kişinin bilinen tek partneri olması bu SAS'ın konusu olan kişinin KD'lik barajını geçmesini sağlıyor kanısındayım.
Vito Genovese 12:30, 13 Mart 2017 (UTC)
Seni anladım ancak kayda değer olması için bağımsız kaynaklar tarafından işlenmesi gerekiyor. Bağımsız kaynaklarda ancak adı geçer çünkü Osmanlı kaynaklarında adı sadece 1679 tarihli bir mevacib defterinde geçmektedir. Başka da bir bilgi yoktur. Kayda değer olan Padişah Murad'ın tek hasekisi olması hasebiyle kayda değer olarak değerlendiriyorsun ancak katılmam mümkün değil. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 12:56, 13 Mart 2017 (UTC)

azerice vikipedi'de çocuklarının ismi verilmiş, hangi kaynağa dayandırdılar acaba? önceki adaylıkta vito'nun söylediği doğru.. kayda değerse kayda değerdir, hakkında az bilgi olması silinmesini gerektirmez.. vikipedi'de bütün maddeler 'uyduruk' içerik eklenmeye açıktır, bu bir silinme gerekçesi değildir ayrıca.. --kibele 10:06, 13 Mart 2017 (UTC)

@Kibele Uyduruk bilgi eklenmeye müsait bir sayfadır dedim çünkü içeriğinde bilgi yok kaynak yok. Uyduruk içerik eklenmeye açık olması silinmesi için bir gerekçedir demedim zaten. Sadece niyetimi ifade ettim. Tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca hakkında az bilgi değil hiç bilgi yok. Tek bilgi IV. Murad'ın eşi olmasıdır. --Nushirevan11 ☾★ 10:10, 13 Mart 2017 (UTC)
'Silinmesini istememin sebebi bu tür sayfaların sonradan uyduruk bilgilerle doldurulmasından ötürüdür' sizin cümleniz.. --kibele 10:21, 13 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Benim cümlem olduğu çok açık. Yukarıda gerekçemi zaten yazmışım ve gerekçemde böyle bir gerekçe yok. Vito'ya sadece niyetimi ifade etmek istedim. Dizilerden bu şahsın canlandırılmasını izleyenler bloglardan uyduruk bilgilerle sayfa doldurulması yapılıyor ve bu bilgiler sonra Vikipedi aracılığıyla başka siteler vasıtasıyla yayılıyor. Sadece Vito'ya endişemi ve niyetimi belirttim gerekçemi değil. Cümlem farklı anlaşılmaya müsait ancak gerekçem olmadığını belirttim. Böyle bir şeyin silme gerekçesi olamayacağı çok açık. --Nushirevan11 ☾★ 10:31, 13 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yaza yaza dilimde tüy bitti. Haseki Sultanlık first lady makamı değildir. Erkek çocuk doğuran hasekilere verilen bir unvandır Haseki Sultan. Harem içi bir statüdür. Diğer dillerin Vikipedi'sinde uyduruk ve yorum içeren ve kocası Murad'a ait bilgiler yer almaktadır. Bu kadının çocukları kesinlikle bilinmez. Doğum ve ölüm tarihleri de bilinmez. Hiçbir şekilde kesinkes kayda değer değildir.--Nushirevan11 ☾★ 10:07, 13 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Nushirvan11, bu kadının çocukları kesinlikle bilinmez. derken, bu cümlenizden ne kadar eminsiniz? Mesela, "Storia dell'harem" adlı kitapta, Şehzade Ahmed adında bir çocuktan bahsetmiş. --thecatcherintheryemesaj 14:27, 13 Mart 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye Ayşe Haseki Sultan'ın Şehzade Ahmed adında bir çocuğu olduğu nerede yazar? Yabancı eser bu bilgiyi nereden almış olabilir? Böyle bir bilgi elçilik hatıraları dışında ancak Osmanlı kaynaklarında geçer. Kadın Sultanlar hakkında devasa kitap neşretmiş olan Necdet Sakaoğlu kitabında Ayşe Haseki'nin adının sadece bir mevacib defterinde geçtiğini belirtiyor. Ayrıca İslam Ansiklopedisi'nin IV. Murad maddesinde çocuklarının hangi eşinden olduğu da belirtilmemiştir. Yabancı kaynakta geçiyor diye doğru kabul edemeyiz. Kaynağı nedir bunu irdelemek gerekir. Kalsın derken Vikipedi politikalarına görüşünüzü dayandırdığınızı göremedim. --Nushirevan11 ☾★ 10:58, 14 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Önceki SAS adaylığınızdaki yorumum geçerlidir. thecatcherintheryemesaj 15:56, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --TmѰ e12 14:30, 13 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hakkında yeteri kadar bilgi yok demek ayrı, Kayda değer değil demek çok ayrı şeyler. Kişi kayda değerdir. Kaynaklı ve detaylı bilgi gelene kadar madde yeterli olmayacaktır. Ancak bu silinmesi için gerekçe değil.--Muratero 16:35, 16 Mart 2017 (UTC)
@Muratero Kişi hangi kritere istinaden kayda değer? Sadece adının kitaplarda geçmesi mi kayda değer yapıyor. Necdet Sakaoğlu'nun dediği gibi adı sadece 1679 tarihli bir mevacib defterinde geçer. Şimdi bu durumda sayfayı nasıl dolduracağız? Çağdaş kaynaklarda bu kadına dair bilgi yok. Pek çok sultanın sayfasını açtım ve var olanlara da bilgi ekledim. Bu kadın hakkında da bilgi olsa eklerdim ancak yok. İsmi dışında hiçbir şey bilinmiyor.--Nushirevan11 ☾★ 19:07, 16 Mart 2017 (UTC)
Osmanlı sultan eşleri, anneleri ve bazı kızları nasıl kayda değer ise varlığından şüphe etmediğimiz bu kişide kayda değerdir. burada bahsedilmiş. Ayrıca bu kişinin ingilizce maddesinde de epey bilgi var. Türkçe vikipediada maalesef kaynak olmayan, çok kısa içerikli maddeler var. Böyle maddeleri silmeye kalkarsak işin içinden çıkamayız. Bence burada kişi uydurma bir karakter değilse (bu kişi gerçek görülüyor) bence kalsın.--Muratero 14:00, 17 Mart 2017 (UTC)
@Muratero Osmanlı padişah eşleri, anneleri ve kızları kayda değerdir diye bir şey yok. Bu sizin iddianız. Eğer kaynaklarda bu şahıslardan bahsedilmişse kayda değerlerdir. Adının bir kaynakta geçmesi yeterli değildir. Sayfayı dolduracak bilgi gereklidir. Bir cümlelik sayfanın bir kayda değerliği olabilir mi? Burada bahsedilmiş dediğiniz metinde bir cümlede geçiyor. Ahmed adında oğlu varmış. Yabancı bir yazar yazmış. Türkçe bilip bilmediğini bile bilmiyorken yazarın neye istinaden bu bilgiyi verdiğini bilemiyoruz o yüzden kayda değer değildir. Yerli ve yabancı eserleri tarayan Sakaoğlu çocuklarının bilinmediğini söylüyor. Bir kişi gerçek kişi ise kayda değerdir diye bir politika da yok. Osmanlı sultanlarının eşlerinin ve kızlarının sayfalarını ben açıp bilgi ekliyorum. Bu kadın hakkında da bilgi olsa muhakkak eklerdim ancak yok. İngilizce vikide kocasına ait bilgiler ile yorum içeren bilgiler yer alıyor. Kayda değer bilgi mevcut değil.--Nushirevan11 ☾★ 14:22, 17 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Öncekinde de kalması yönünde görüş belirtmiştim. Madde KD. ÖterbülbülBuyrun? 19:09, 18 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:50, 20 Mart 2017 (UTC)

Salih Kocalar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:44, 13 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın-- Yargıtay'da hem genel sekreterlik gibi idari konularda başkandan sonra gelen bir makamda bulunmuş hem de halen yargıtay yönetiminde yer almaktadır SarvSarv 22:31, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kayda değerliği yok. Yargıtay üyesi olmak veya genel sekreter olmak kayda değer yapmaz.--Nushirevan11 ☾★ 10:36, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıdaki silinmesi yönündekş gerekçeye katılıyorum.--Muratero 16:32, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:51, 20 Mart 2017 (UTC)

Mehmet Kurt (hukukçu)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:46, 13 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın-- SarvSarv 22:32, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kayda değerliği yok.--Nushirevan11 ☾★ 10:36, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yargıtay üyesi olmaktan başka bir içerik yok. KD kriterlerini karşılmıyor--Muratero 16:31, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Ergenekon Davası ile Balyoz Davası'na kişi ile ilgili Sarv'ın eklediği kaynaklı bilgiyi ekledim. Kişi, o davalar ile ilgili gündemde ise o davalarda kendisinden bahsetmek gerekir. Her önemli davanın bir temyizi olacağı muhakkaktır. --Vikiçizer (mesaj) 19:58, 20 Mart 2017 (UTC)

Eyüp Yeşil[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:46, 13 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın-- Gündem yaratmış olan Ergenekon Davaları ile ilgili son temyizine bakan isimdir (ilgili bilgiyi ekledim) kalmalı SarvSarv 14:40, 13 Mart 2017 (UTC)
    • Kalsın Kalsın--Katılıyorum. Kavas (mesaj) 19:31, 13 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir davaya bakmış olması kayda değer yapmaz.--Nushirevan11 ☾★ 11:07, 14 Mart 2017 (UTC)
    • Yorum Yorum-- Bir dava değil, gündem yaratmış ve toplumca bilinen bir dava SarvSarv 20:24, 15 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:06, 20 Mart 2017 (UTC)

Eyüp Sarıcalar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:47, 13 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--SarvSarv 20:22, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kayda değerliği yok. Yargıtay üyesi olması kayda değer yapmaz.--Nushirevan11 ☾★ 10:37, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yargıtay üyesi olması tek başına kdlik sağlamamakta...--Muratero 18:38, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:08, 20 Mart 2017 (UTC)

Fahri Akçin[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 09:47, 13 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--SarvSarv 20:22, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kayda değerliği yok.--Nushirevan11 ☾★ 10:37, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Benzer yargıtay üyeleri maddesi.--Muratero 16:29, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:20, 20 Mart 2017 (UTC)

Türk Devlet Geleneği[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

büyük ihtimalle telifli, başı sonu belli değil ve bu hâliyle özgün araştırma..--kibele 18:53, 16 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Eski ve kötü yazılmış bir sayfa. Akademik olarak hem dijital hem de basılı birçok kaynak mevcut. Temizlik yapar taslak hale getiririm. Sayfanın Türk devlet geleneğine taşınması da gerekiyor.--Kingbjelica (mesaj) 21:04, 16 Mart 2017 (UTC)
taşımayı yaptım, temizlik size emanet.. --kibele 21:59, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
M-6 hızlı silindi.--Vikiçizer (mesaj) 20:15, 20 Mart 2017 (UTC)

Seracettin Göktaş[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:50, 17 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:08, 21 Mart 2017 (UTC)

Altı Ayakkabılı Uygulama Tekniği[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 23:36, 10 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Can Alıcı Görüşmeler Riskler Yüksek Olduğunda Gerekli Taktikler (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:31, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Direkt Modell - Bilgisayar Sektöründe Devrim Yaratan Stratejiler[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:35, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Kaderinize Yön Verin[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:38, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Tanrılara Karşı: Riskin Olağanüstü Tarihi (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:40, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

HP'nin Öyküsü Bill Hewlett ve Ben Şirketimizi Nasıl Kurduk... (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:41, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Hayırlı Ekonomi (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:41, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Müşteri.com (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:43, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Sonuç İçin Yönetim (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:56, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Kadınlar İş Başında "Kadın Girişimcilerin Deneyimleri" (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 16:57, 12 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Yılan Yavrusu (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 10:41, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Ben Kimin Kurbanıyım[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 10:42, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:10, 21 Mart 2017 (UTC)

Halil İbrahim Özcan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil, sadece bir albüm çıkarmış ve kaynaklandırma yok. Nushirevan11 ☾★ 10:44, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. VP:KD'de geçen "Bu kriter şu anda madde içinde yer alan kaynak sayısıyla değil, konu hakkında gerçekte var olan kaynak sayısıyla ilgilenir" ibaresine de bir kez daha dikkat çekmek ve bunun kişisel bir görüş değil yönergenin söylediği olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum.--Vito Genovese 08:21, 21 Mart 2017 (UTC)

Eski Dünya Seyahatnamesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İlber Ortaylı sayfasına aktarılsın. Nushirevan11 ☾★ 10:46, 16 Mart 2017 (UTC)

kaynaklar var gibi görünüyor, kalsın.. [13], [14], [15].. --kibele 17:28, 16 Mart 2017 (UTC)
Kaynaklar eklenirse kayda değer olur. Kaynaklardaki bilgilerden maddede bahsedilmeli.--Nushirevan11 ☾★ 20:13, 16 Mart 2017 (UTC)
KD ise KD'dir. Kaynaksız ise kaynaksızdır. Lütfen aradaki farkı ayırt edelim. Kaynaksızsa, kaynak eklemeye çalışalım. Hemem SAS'a taşımak yerine sayfaya kaynaksız şablonu koyarak kullanıcıların dikkatini buna çekelim. Bu da burada kalsın, sayfa da kalsın. thecatcherintheryemesaj 11:32, 18 Mart 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye KD ise niçin kaynaklandırmıyorsunuz. Bahsettiğiniz kaynağın içeriğini sayfaya aktardınız mı? Kaynak göstermekle yeterli olmuyor. Sayfa şu an KD değil. Gösterdiğiniz kaynakların bilgilerini sayfaya işlediğiniz zaman KD olur. O kaynağı burda belirteceğinize sayfaya ekleyebilirdiniz. Sadece eklemek yeterli bir olgu değil. Kaynaktaki bilgiler sayfaya işlenmeli.--Nushirevan11 ☾★ 22:29, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Genel bir hatırlatma için araya gireyim, yeterince kaynaklandırılmamış maddeler kaynak eklenince birden KD hale gelmez. KD kriterlerini sağlıyorsa zaten KD'dir ve silinemez. Kaynaksızlık ayrı bir meseledir, silme gerekçesi oluşturmaz. Kısacası silinmesine ilişkin gerekçemiz "maddede yeterince kaynak yok" değil, "bu maddeyi konu alan ve KD olduğunu gösteren yeterince kaynak yok" olabilir ancak. Politika ve yönergelerimiz böyle diyor. --Yabancım 08:51, 19 Mart 2017 (UTC)
@Yabancı Rapsar ŞURADA sizin gerekçenizin tersi bir gerekçe ileri sürüyor. Kaynak var kaynak var deniliyor ancak kaynaklar sayfada görünür hale getirilmiyorsa kaynak var demenin ne manası kalıyor. Kaynakta o maddenin sadece adının geçmesi de her zaman KD yapmaz. Ayrıca kaynakta yer alan bilgilerin maddeye işlenmesi gerekiyor. Tabi ki öyle maddeler var ki bu maddeler hakkında binlerce kaynak çıkıyor. Bu tür durumlar istisna. Saygılar.--Nushirevan11 ☾★ 17:21, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:27, 21 Mart 2017 (UTC)

Sisam Adası Aşıkları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 19:31, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:30, 21 Mart 2017 (UTC)

Şehir (gazete)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer gözükmüyor. Nushirevan11 ☾★ 19:41, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:33, 21 Mart 2017 (UTC)

Yer Eksi İki[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 19:42, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:28, 21 Mart 2017 (UTC)

Düş Hekimi 1[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 19:44, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:28, 21 Mart 2017 (UTC)

İhtilalin Süvarisi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 19:56, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:28, 21 Mart 2017 (UTC)

Nesrin Turhan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tek bir kaynakta geçiyor kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 19:58, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Hüseyin Kıran maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 08:23, 21 Mart 2017 (UTC)

Resul (roman)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Yazarın sayfasına aktarılsın. Nushirevan11 ☾★ 20:05, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:27, 21 Mart 2017 (UTC)

Çankaya Kâbusu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:07, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:27, 21 Mart 2017 (UTC)

Söylenmemiş Şarkılar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:08, 16 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:17, 27 Mart 2017 (UTC)

Nûbihara Biçukan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 19:56, 18 Mart 2017 (UTC)

kd etiketi olması sas'a taşıma gerekçesi değildir, madde kayda değerdir, sadece akademik kaynaklara bakmak hızlı kalsın demek için yeterlidir.. --kibele 20:09, 18 Mart 2017 (UTC)

@Kibele Bu haliyle kayda değer değil. Kürtçe kaynaklarda bilgi mevcut sanırım. Eğer Kürtçeniz varsa bakmış olduğunuz akademik kaynaklardan bilgi aktarabilirsiniz. Madde kayda değer ise maddeye kaynaklardan bilgi aktararak bunu kanıtlayabilirsiniz. Kayda değerdir demek kayda değer yapmıyor. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 20:13, 18 Mart 2017 (UTC)
  • hızlı kalsın kaynak ve dış bağlantı eklendi. --Pragdonmesaj 07:36, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Hızlı Kalsın Kalsın. Çünkü madde KD'dir. Eser tamamlandığı yüzyıldan itibaren neredeyse bütün Kürt medreselerinde okunmuş, ders kitabı olarak okutulmuş ve ezberlenmiştir.
    Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki alimlerin tamamına yakını medresede bu eseri okumuşlar . Kürt medreselerinin kapatıldığı ve yasak olduğu dönemlerde bile bu eser yine okutulmuş ve halen de okunuyor. Yani Ahmed-i Hani'nin bu eseri Mem û Zîn'den bile daha KD olduğu kesindir.Xwedêda (mesaj) 13:57, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddede belirtilen öneme dair kaynaklar eklenmiş görünüyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:07, 19 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın Görüşüm öncelikle Ahmed-i Hani'den geliyor. Ahmed-i Hani, devrinin en ileri alimlerindendir. Bu da, kendisinin kayda değer olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca, kitabın da bir kaynak olarak kullanıldığına dair kaynaklar, kitabın kayda değer olduğunu göstermektedir. Adademik çalışmalarda kitaptan bahsedilmiş olması da cabası.--thecatcherintheryemesaj 18:26, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın. Kayda değer olduğunu gösteren yeterince kaynak var. Vitruvian (mesaj) 21:53, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın. Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar): "Kitap herhangi bir ülkede ilk, orta ve yüksek dereceli okulların herhangi birisinde eğitim nedeniyle kullanılıyorsa". Medreselerde yüzyıllarca okutulduğu maddede kaynaklı olarak ifade edilmiş. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:38, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Hızlı Kalsın KD tartışması ve SAS'a taşınması hataydı zaten. Sadece düzenleme ihtiyacı varmış maddenin. Ayrıca üç yeni akademik kaynak daha ekledim. Kalsın Kalsın Neribij (mesaj) 14:42, 22 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:18, 27 Mart 2017 (UTC)

Rahimberdı Annamuratnejad[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:33, 18 Mart 2017 (UTC)

  • Hızlı silinsin Aynı günlerde açılmış (şimdilik) 4 dilde aynı kişinin hakkında madde! Kaynak sıkıntısı var ve KD değil. ÖterbülbülBuyrun? 21:42, 18 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Rengarenk (dizi) maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:02, 27 Mart 2017 (UTC)

Rengarenk bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ana maddesi Rengarenk (dizi)'ten ayrılabilecek nitelikte olduğunu düşünmüyorum. Aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:48, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Şubat (dizi) maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:03, 27 Mart 2017 (UTC)

Şubat bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ana maddesi olan Şubat (dizi)'a aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:49, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 22:07, 27 Mart 2017 (UTC)

Eylül bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Dizinin bile maddesi yokken bölüm listesi açılmış? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:50, 19 Mart 2017 (UTC)

maddesi olmadığı için silinmiş. var sanırım. @Vito Genovese --kibele 21:57, 27 Mart 2017 (UTC)

Çok teşekkürler @Kibele. Her ne kadar emsal kararla tartışmayı Birleştirilsin kararıyla kapatmak mümkün olsa da, tartışmanın iki katılımcısını pingleyerek durumu bildirmekte yarar görüyorum şu an için. @HastaLaVi2 ve @Selahattin ilhan: Birleştirilsin, değil mi?
Vito Genovese 22:02, 27 Mart 2017 (UTC)
içeriği şimdi görüyorum. aynı dizi değilmiş.. --kibele 22:05, 27 Mart 2017 (UTC)
:) Tamam, işlemi yineliyorum bu durumda. Pinglediğim arkadaşlarım da kusura bakmayınlar.
Vito Genovese 22:07, 27 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Gönül İşleri maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:03, 27 Mart 2017 (UTC)

Gönül İşleri bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı madde olacak kadar kapsamlı değil. Gönül İşleri'ne aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:50, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Nefes Nefese (dizi) maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:03, 27 Mart 2017 (UTC)

Nefes Nefese bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı madde olacak kadar kapsamlı değil. Nefes Nefese (dizi) maddesine aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:51, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Cinayet (dizi) maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:03, 27 Mart 2017 (UTC)

Cinayet bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı madde olacak kadar kapsamlı değil. Cinayet (dizi) maddesine aktarılsın. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:52, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:09, 27 Mart 2017 (UTC)

Avrupa Birleşik Devletleri Sloganı Üzerine[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kd'lik sorunu? --Maurice Flesier message 20:02, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 21:09, 27 Mart 2017 (UTC)

Ölü Şovenizm ve Yaşayan Sosyalizm[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kd'lik sorunu? --Maurice Flesier message 20:05, 19 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:12, 27 Mart 2017 (UTC)

Portal:Sinema/Haberler[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Düzenli haber takibini yapacak bir mekanizmamız olmadığı için bu sayfanın güncelliği sağlanamamaktadır. Haliyle atıl bir halde durmaktadır. Bu sebeple silinsin diyorum. Daha önce Vikiproje:Sinema/Tartışmalarda bahsetmiştim ama oraya ilgi olmayınca mecburen SAS süreci başlatmak durumunda kaldım. Bu başlığa bağlı olarak Portal:Sinema/Haberler/Arşiv'in de silinmesi gerekmekte. Pragdonmesaj 15:08, 21 Mart 2017 (UTC)

  • @Vito Genovese buraya bir bakabilir misin? ben mi bir hata yaptım yoksa sistemsel bir sorun mu var acaba? --Pragdonmesaj 15:10, 21 Mart 2017 (UTC)
@Pragdon: Twinkle'ın kodunda bu kısım değiştirilmeden kaldığı için sorun olmuş. Kodu güncelleyip sayfada gerekli işlemleri yaptım. Şu an olmuş olması lazım.
Vito Genovese 15:52, 21 Mart 2017 (UTC)
Çok teşekkürler @Vito Genovese uğraştırdım seni. Eline sağlık :) --Pragdonmesaj 16:13, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Bölümün portalin işlevine katkısı da yok. --Yabancım 18:09, 21 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:15, 27 Mart 2017 (UTC)

İstanbul Bilirkişiler Derneği[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 17:52, 21 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Geçmişiyle/tüm içeriğiyle İsmailağa Cemaatine taşınacak, isim de yönlendirilecek. İsteyen oradan çıkarıp ayrı bir cinayet sayfası açabilir.--Vikiçizer (mesaj) 18:00, 31 Mart 2017 (UTC)

Bayram Ali Öztürk[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik.. sadece öldürülmesiyle (yani tek bir olayla) anıldığı için kayda değer değil..--kibele 09:27, 2 Mart 2017 (UTC)

Kalsın Kalsın--OmerFarukDemir ileti 2 Mart 2017, 14:07 (UTC)
gerekçe nedir? --kibele 18:43, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu maddenin kayda değerliği olsa olsa 1.maddeden sağlanabilirdi. Şimdi bu madde kapsamında bakarsak Yeni Akit, Milliyet, Sabah gibi kayda değer kaynaklar şahsın ölümünün geçtiği haber yapmış, lakin özünde şahıstan ziyade şahsın ölümünün FETÖ/PDY ile irtibatlandırılması göze çarpmakta. Haberlerin şahıstan çok FETÖ/PDY hakkında olduğu kanaatindeyim, kaldı ki maddede de bu kaynaklar ekli değil. Kaynakların iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an için tartışmanın başındayız. Oyum silinsin. chansey Mesaj 19:36, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olması için bir kaç olay mı olması gerekiyor? Kayda değerlik politikalarında böyle bir şey okumadım. Gavrilo Princip'de tek bir olaydan kayda değer kabul edilmiştir ve sayfası açıktır. Bayram Ali Öztürk'ün ölümü Ergenekon ve Fetö ile ilişkilendirilmiş ve pek çok kez bağımsız kaynaklara konu olmuştur. Ayrıca Timurtaş Uçar'ı da SAS'a taşımanızı bekliyorum. Ölümü bir kişinin şahsından ayrı bir olay değildir. Bayram Ali Öztürk sayfası kayda değer değil ise önce şu sayfayı SAS'a taşımak gerekir >> Gavrilo Princip. --Nushirevan11 ☾★ 16:37, 3 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Benimde kafamı kurcalayan husus bu @Nushirevan11. Madde cidden KD olabilir, ama kaynakların biraz daha güçlendirilmesi bu KD'liği sağlayacaktır. Tek bir olayla anılması KD'liği zedeliyor. Zat önemli bir kitap, bir fikir, kanaat önderliği vs. yapmış olsa fikrim netleşecek... Ahmet Burak Erdoğan maddesinde de bunu yaşadım. Ama o madde bundan daha belliydi. chansey Mesaj 18:02, 3 Mart 2017 (UTC)
@Chansey Gavrilo Princip'de tek bir olay üzerinden kayda değer kabul edilmiştir. Çünkü bu tek olay pek çok kaynakta yer almıştır. Bayram Ali Öztürk'ün cami de öldürülmesi elbette onu kayda değer yapmaz ancak Ergenekon ve FETÖ gibi örgütlerle ölümünün ilişkilendirilmesi ve bu sebepten ötürü pek çok bağımsız kaynağa konu olması bana göre kayda değer yapar. Hatta Hürriyet Cübbeli Ahmet ile ölümünü ilişkilendirmiştir. Kaynak sayısı bence yeterli. Aynı minval üzere pek çok kaynak mevcut zaten. --Nushirevan11 ☾★ 18:46, 3 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Değerli @Nushirevan11 verdiğiniz örneğin maaşallahı var:) Tek olay dediğiniz tamam da Birinci Dünya Savaşı gibi bir savaşa, küresel olaylar zincirine neden olan şahsın SAS taşınmasından bahsediyorsunuz. Gavrilo Princip ile Bayram Ali Öztürk'ün karşılaştırılması Princip'e haksızlık olacaktır. Bu zatın ölümü ne gibi bir infiale, olaylar zincirine, küreseli geçtim yerel etkilere sahip olmuş? Kanaatimce olayı ve devamını sorgulamak gerekir. chansey Mesaj 20:15, 3 Mart 2017 (UTC)
@Chansey Mesele ne denli büyük olaylara etki edip etmemesi değil, mesele bağımsız kaynaklarda adının geçip geçmemesidir. Kaynaklar Gavrilo Princip'in hayatını değil fiilini konu etmektedirler. Önemli bir olaya sebep olduğu için kaynaklarda yer almış ve bu sebepten ötürü kayda değer kabul edilmiştir. --Nushirevan11 ☾★ 20:21, 3 Mart 2017 (UTC)
Ayrıldığımız nokta sanırım bu @Nushirevan11. Ben kayda değerliği yanlızca kaynaklarda belirtilmesine göre değil, kaynaklarda işlenme biçimi ve işlenme nedenine göre düşünüyorum, siz ise bağımsız kaynaklarda adının geçip geçmemesine göre düşünüyorsunuz. Ben kaynaklarda FETÖ/PDY terör örgütünün işlendiği, siz Bayram Ali Öztürk'ün işlendiği kanaatindesiniz. Demiştim aynısını daha önce de yaşadım, ama o madde daha barizdi. Kanaatim bu kaynak haricindekilerin yetersiz olduğu yönünde. Nazik cevabınız için teşekkür ederim. chansey Mesaj 20:27, 3 Mart 2017 (UTC)
@Chansey Dediğiniz noktayı anladım ancak SAS'a aday gösterdiğim pek çok madde bu şekildeki kaynaklarla kaynaklandırıldı. Ayrıca kaynakların tümünün başlığında Bayram Ali ifadesi yer alıyor. Doğrudan atıf var, dolaylı değil. --Nushirevan11 ☾★ 20:52, 3 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Biliyorum bazı maddeleri de bizzat ben kaynaklandırdım. Ancak, aptallar ve ölüler düşüncelerini hiç değiştirmezler. demiş Cowell. Elbette maddede bir gelişim olursa benim de yorumum değişecektir. Teşekkürler. chansey Mesaj 20:56, 3 Mart 2017 (UTC)
Sevgili @Chansey yeni iki kaynak ekledim. Yorumunuz her türlü değerli. --Nushirevan11 ☾★ 22:36, 3 Mart 2017 (UTC)
Tekrar merhaba @Nushirevan11! Katkılarınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Eklemiş olduğunuz kaynakları inceledim. haksozhaber.net sitesinin istatistiklerine kısa bir göz attığımda (genelde bu tür sitelerin güvenilirliğini kendimce Alexa verilerinden faydalanarak değerlendiririm) 2982.sırada olduğunu; habervaktim.com'un ise 955.sırada olduğunu görüyorum. Güvenilir kabul edilebilecek Radikal'in 826, Sözcü'nün 29, Sabah'ın 5. sırada olduğu görülmektedir (çoğaltılabilir). Veriler kabul edilir, edilmez bunu kişi kendisi değerlendirmelidir. Kısa araştırmamdan sonra özellikle haksozhaber.net sitesinin güvenilirliği hakkında şüpheye düştüm. Zaten bu maddeden de görüleceği gibi İslamcılık ekseninde yayın yapmakta olan bir platform. Dolayısıyla bağımsızlığı konusunda da endişelerim olduğunu belirtmem gerekecek. Habervaktim sitesinin ise popülaritesinin çok kötü olmadığını tespit etmekle birlikte, KD'liği sağlayabilecek nitelikte bir site olmadığını düşünüyorum. Neticede habervaktim gibi son dakika haber sitelerinden yüzlerce mevcut ve kaynaktaki haberin yanlız bu sitede haberin yayınlanmış olması aklıma soru işaretleri getiriyor. Haberin tarihiyle 20.07.2012 Bayram Ali Öztürk araması yaptığımda da doğrusu hiç bir bilgiye ulaşamadım. İyi çalışmalar dilerim. chansey Mesaj 23:13, 3 Mart 2017 (UTC)
@Chansey İlk defa kaynakların alexa üzerinden değerlendirildiğini ve ideolojiye göre kaynak istiflemesi yapıldığını gördüm. Bir haber kaynağı İslamcı diye haberine kuşkuyla mı bakılmalı. Her ideoloji belli haberleri çarpıtır ancak haber içeriğine bakarak pekala doğru olup olmadığı anlaşılabilir. Savcıya devredilen bir davanın yalan olmasının mümkünatı var mı? Aynı haberler haber7.com'da da var. Tekrar iki kaynak daha ekledim. haber7.com'da kayda değer kaynak değilse diyecek bir şey bulamıyorum. Komünizme dair haberlerde Sol Gazetesi'ni bağımsız kabul etmeyip kayda değer değil demek bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti. Sayfa da 10 kaynak gösterdim ancak hala bu kaynaklar kayda değer yapmıyorsa bu aşamadan sonra diyecek bir lafım yok. Umarım bu derin titizlik diğer SAS'lar için de gösterilir. İyi çalışmalar saygıdeğer chansey. --Nushirevan11 ☾★ 23:49, 3 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11, gerçekten emeğinize sağlık, tebrik ediyorum. Farkettiyseniz ben kendimce demiştim, çünkü tartışmanın bu aşamasında Mars'tan gelen uzaylılar bildirdi deseydim, Ne zamandan beri site güvenilirliğini uzaylılara soruyoruz diyecektiniz :) Neyse şaka bir yana, soL gazetesiyle eklemiş olduğunuz haber sitelerini kıyaslamanızın doğruluğu hususunda emin değilim. Şu anda olduğu gibi bazen kendimi ifade etmekte zorlanıyorum; ben orada naçizane (amiyane tabirle) şunu belirtmek istedim, bu haber zaten olsa olsa bu sitede olurdu. Bağımsızlıktan kastım budur. Emin olun ki haberin kaynağına kadar gittim, bir şey bulamadım. Malumunuzdur günümüzdeki imkanlarla hemen şimdi sizle ben ortak olup NushiChansey.net haber sitesini kurup yayına alabiliriz:) Bu tarz sitelere her zaman kuşkuyla bakılması gerektiğini düşünüyorum. Emin olun bu SAS'ta titiz olan ben değilim, siz beni SAS içine çekiyorsunuz :) Elbette size veya maddeye kimsenin bir kastı olamaz; insanız hepimizin bir siyasal görüşü, bakış açısı var; bir SAS'a felsefenizle ters oy da kullanmışlığınız vardır başınıza gelmiştir. Neyse konudan kopmayalım. Bu kapsamda sizi istemeden kırdıysam özür diliyorum, madde silinir veya kalır hiçbir önemi yok, mühim olan VP gelişmesidir, temel politikalara riayettir. Maddenin takibimde olduğuna emin olabilirsiniz. chansey Mesaj 00:03, 4 Mart 2017 (UTC)
@Chansey Estağfurullah, niçin kırılayım. Emek verdiğim için silinmesini istemem çünkü kendime göre kaynaklandırmış durumdayım. Bayram Ali Öztürk ile hiçbir ideolojik yakınlığım yoktur olamaz da zaten. Sadece kaynaklar üzerinden sayfanın var olması gerektiğini düşündüm. (Ahmet Mahmut Ünlü'nün hurafe dolu görüşlerini ben sayfaya ekledim ve kaynaklandırdım.) Aksi görüşte gerekçeler getirmeniz benim de bunları kabul etmeyip tenkit etmem pek tabidir. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizin sayenizde kaç tane kaynak ve yeni bilgi ekledim. Son olarak soL'u her daim takip ederim. Yorumumda sadece ideoloji üzerinden tasnif yaparsak soL'un Komünizm Sözcü'nün de Kemalizm haberlerine kuşkuyla bakılmalıdır demek istedim. Yoksa kaynak karşılaştırması yapmadım. İdeoloji üzerinden değerlendirme yaptım. Sarih ifadeleriniz ve nezaketiniz için teşekkürler, sevgiler. --Nushirevan11 ☾★ 00:13, 4 Mart 2017 (UTC)

silinsin kayda değer değil.. herhangi bir üçüncü sayfa cinayeti kadar basında yer bulmasından başka bir durum yok ortada.. sözü geçen davalarda adı geçen her olayı kayda değer sayamıyoruz.. --kibele 21:21, 3 Mart 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Üçüncü sayfada yer alan sıradan bir cinayet değildir. Pek çok bağımsız kaynakta yer almış, gündeme gelmiş bir cinayettir. --Nushirevan11 ☾★ 22:18, 3 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Metin Yüksel'de bir cinayetten ötürü meşhur olmuştur ve bu sebepten ötürü kaynaklarda bahsedildiği için Vikipedi'de kayda değerdir. Bayram Ali Öztürk'te aynı minvaldedir. --Nushirevan11 ☾★ 16:26, 6 Mart 2017 (UTC)
  • İçeriği okumadım, kayda değerlik konusunda fikir belirtemem; ancak kayda değerlik sebebinin cinayet sonrası bu bağlamda yapılan haberler olduğu söyleniyorsa kayda değer olan cinayet, biyografi arka plan olacağı için Bayram Ali Öztürk cinayeti adına taşınmalı. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:38, 8 Mart 2017 (UTC)
Kalsın Kalsın-- Kendisi ölümü dışında da kamuoyunda tanınan bir kişidir. Kavas (mesaj) 13:47, 10 Mart 2017 (UTC)
@Kavas bu tanınırlığa ilişkin kaynakları görebilir miyiz? --kibele 18:36, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben, mensup olduğu cemaatin kayda değer olmasından dolayı Bayram Ali Öztürk'ün de kayda değer olduğunu düşünüyorum. Hakkında birçok haberin yapılmış olması da bunu güçlendiriyor. thecatcherintheryemesaj 19:21, 10 Mart 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye teşbihte hata olmaz, mesela kayda değer bankaların çalışanları da kayda değer oluyor mu? ya da bankanın yerine istediğiniz kurumu yazabilirsiniz.. --kibele 18:38, 15 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Şöyle cevap vereyim, bir banka ve birçok habere konu olmuş (Bayram Ali Öztürk ile ilgili olarak burada 100'e yakın haber var, Google Arama'da ise yaklaşık 100.000 sonuç çıkıyor) bir çalışan gösterin, kayda değer olup olmadığı konusunda fikir beyan edebileyim. (bankanın yerine istediğiniz bir kurumu yazabilirsiniz.) thecatcherintheryemesaj 15:52, 16 Mart 2017 (UTC)
"mensup olduğu cemaatin kayda değer olmasından dolayı Bayram Ali Öztürk'ün de kayda değer olduğunu düşünüyorum" doğru bir gerekçelendirme değil ve kriterlerle bir ilgisi yok.. onun dışındaki varsayımlar bizi sonuca götürmez.. --kibele 17:59, 16 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yeteri kadar bağımsız kaynak yok. Kaynaklardaki mesele, cinayet mi yoksa kişinin kendisi mi? Cinayet. Bayram Ali Öztürk Cinayeti diye bir madde açılsaydı tamam ama bu olmamış. Ama cinayet çok mühimdir, sonrasında önemli gelişmeler yaratmıştır o zaman ayrı. Kişinin de ayrı bir maddesini açmakta yarar vardır. Misal; Andrey Karlov suikastı+Andrey Karlov. Yukarıda Gavrilo Princip örneği verilmiş ama Gavrilo 1. Dünya Savaşı'nın başlamasına sebep olmuş bir kişi. Bayram Ali Öztürk ile karşılaştırılması çok doğru değil.--Pragdonmesaj 11:25, 16 Mart 2017 (UTC)
@Pragdon Yeteri kadar bağımsız kaynak yok mu gerçekten? 10 kaynak eklemişim. SAS'a taşıdığım maddelere kaynak eklerken maddenin adının geçtiği bi iki kaynağı ekleyerek kayda değer diyordunuz. Farklı argümanlarla kayda değer değildir diyebilirsiniz ancak kaynak yetersiz demek realist bir yorum değil.--Nushirevan11 ☾★ 19:19, 16 Mart 2017 (UTC)
@Muratero Ayrıca Gavrilo Princip bir savaşı başlattığı için kayda değer değil kaynaklarda geçtiği için kayda değer. Metin Yüksel'de bir suikaste uğradı ancak kaynaklarda geçtiği için kayda değer.--Nushirevan11 ☾★ 19:23, 16 Mart 2017 (UTC)
Evet hocam, yeteri kadar bağımsız kaynak yok. Bana Bayram Ali Öztürk'ü anlatan cinayet haberinden ve bağlı bulunduğu cemaat vs'den bağımsız bir kaynak gösterebilir misiniz? Madde içeriğinde bile kendisinden çok cinayeti işlenmiş neredeyse. Kalması ve bilgi kaybı olmaması taraftarıysanız maddeyi düzenleyip ardından "Bayram Ali Öztürk cinayeti" ismine aktarılmasını talep edebiliriz. Elinize sağlık kaynak eklemişsiniz ancak kaynaklar bir cinayet haberinin kaynağı, rahmetlinin değil. --Pragdonmesaj 16:27, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Taşınsın, yok taşınmayacaksa silinsin.
    • Öncelikle şunu belirtmeliyim: mevcut olduğu cemaatten veya cemaatteki konumundan dolayı kayda değerliği söz konusu olamaz. Bu gibi organizasyonlarla ilgili bu anlama gelecek bir politikamız bulunmamakta. Kayda değerliği başka herhangi biri gibi çoklu bağımsız kaynaklarca kanıtlanmalı.
    • Cemaat siteleri pek tabii ki bağımsız kaynak değildir.
    • Nushirevan11'in eklediği kaynaklara göz atmak gerekirse, cinayet çerçevesi dışında olaya yaklaşan tek ismailaga.org.tr. Bunun bağımsız kaynak olmadığı su götürmez. Diğer kaynakların tamamı cinayeti hakkında, başlıklardan dahi belli: hepsinde "cinayet", "öldürdü", "katletti", "dosya", "dava" kelimelerinden biri geçiyor. Bu durumda maddede cinayet dışında kayda değer olduğuna dair bulgu yok. Konuyla ilgili sağlıklı bilgi edinebilmek ve kamuoyunda tanınıp tanınmadığını görmek için Milliyet gazetesi arşivlerinden 2006 öncesi bir arama yaptım. Aramada Bayram Ali Öztürk'ün (Bayram Hoca vs. gibi çeşitli biçimlerde arattım) hakkında makale olduğuna dair bir bulguya rastlamadım. Bu cinayeti dışında kamuoyunda tanınmadığına ilişkin ciddi bir işarettir kanımca.
    • Bununla birlikte cinayetin yıllar sonra bile haber konusu olmaya devam ettiği görülüyor ([16]). Cinayetin oluş biçimi, soruşturma ve dava sürecine ilişkin detaylandırma potansiyeli görüyorum. Bu durumda cinayetin muhtemelen kayda değer olduğu (kayda değer olan Öztürk değil, kendisinin öldürülmesi olayı; Öztürk'ün hayatı maddede arka plan olarak elbette ki kalsın; bkz. şurada eklediğim Özgecan'ın detaylı yaşam öyküsü), maddenin kalması için isminin Bayram Ali Öztürk cinayeti sayfasına taşınması gerektiği görülmektedir. Ancak buna karşı çıkılırsa ve Bayram Ali Öztürk adı altında kalması istenirse silinsin demek zorunda kalacağım ki bu gösterilen emeğin kanımca israfı olur. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18:45, 21 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:18, 31 Mart 2017 (UTC)

Özgür ve açık kaynak kodlu yazılım paketlerinin listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Fazla eksik, tamamlamak imkansız ve eski, link avı için yaratılmış olabilir.----★Paseyn ileti 21:09, 10 Mart 2017 (UTC)

Önerin nedir @Paseyn?
Vito Genovese 12:40, 19 Mart 2017 (UTC)

Silinsin Silinsin Önerim maddenin silinmesidir. --❣Paseyn ileti 11:27, 21 Mart 2017 (UTC)

eksik olması silinmesi için bir gerekçe değil, kayda değer bir madde kalsın.. --kibele 10:07, 22 Mart 2017 (UTC)

Yorum Yorum Maddeyi tamamlamak imkansız değil! Burada önemli olan adından söz etmeye değecek yazılımların listesini oluşturmak. Bu konuda gereken yadımı fırsat buldukça sağlayacağım. --Volkanalkilic (mesaj) 12:36, 26 Mart 2017 (UTC)

Kalsın Kalsın Madde açık kaynak yazılım arayan kullanıcı ve programcılara referans teşkil edebilir. --Volkanalkilic (mesaj) 12:36, 26 Mart 2017 (UTC)

Tarafsız Tarafsız Madde yalnızca programların isimlerini barındırıyor. Eğer kategorilendirilirse ve açıklamaları yazılırsa kalmasını isterdim.~ SkyHorizon 12:43, 26 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:16, 31 Mart 2017 (UTC)

Hasan Hilmi Özdemir[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 14:06, 17 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--SarvSarv 14:16, 17 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kayda değerliği yok. Yargıtay üyesi olmak kayda değer yapmaz. Sayfayı oluşturan Sarv'ın viki politikalarına yönelik bir gerekçesi yok.--Nushirevan11 ☾★ 15:47, 17 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yargıtay üyesi olmak tek başına KDlik kriterlerini karşılamamakta...--Muratero 11:28, 20 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.— Bu imzasız görüş Mskyrider (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şebnem Günaydın[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:51, 17 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın-- Yargıtay Genel Sekreterliği ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı görevine getirilmiş ilk kadın yargı mensubu olması bile silinmemesi için yeterli gerekçedir kanısındayım, hatta Yargıtay üyeleri arasında en son silinmesi gereken kişidir. SarvSarv 21:54, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer yanı yok.--Nushirevan11 ☾★ 15:36, 20 Mart 2017 (UTC)
    • Yorum Yorum Kayda değer olduğunu düşünüyorum çünkü kayda değerin genel başlığında tanınma şartı var ve kendisi tanınan ve pek çok defa haber olmuş bir isimdir. SarvSarv 12:07, 21 Mart 2017 (UTC)
  • [17] [18] [19] [20] dahil olmak üzere çoklu bağımsız kaynaklarda önemli bahsi geçmiş/konu olmuş. Kalsın. "Kayda değer yanı yok" gibisinden kestirip atmanın doğru olmadığını düşünüyorum; kayda değer olduğunu gösterecek kaynak bulunamadığını ifade etmek daha yapıcı olabilir kanımca. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:13, 21 Mart 2017 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş meslekî atamalarından ötürü konu edinildiği için kayda değer oluyor ancak bir başka kişi ölümünden ötürü pek çok bağımsız kaynak tarafından konu edilince sadece ölümü üzerinden gündeme getirildiği için kayda değer olmuyor. Buradaki tenakuzu bana açıklar mısınız rica etsem?--Nushirevan11 ☾★ 13:14, 24 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Size göre sanırım hiçbir Yargıtay üyesi kayda değer değil. SarvSarv 12:34, 25 Mart 2017 (UTC)
@Sarv hayatı kaynaklara konu edilmemişse kayda değer değildir. Lütfen hepsinin maddesini açmayı bırakın.--Nushirevan11 ☾★ 15:12, 27 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11, olası kafa karışıklığını giderme açısından önemli sorunuz için teşekkür ederim. Referans amaçlı yorumunuzda geçen diğer SAS sayfasına bağlantı vereyim.
Şebnem Günaydın tek bir atama bağlamında bağımsız kaynaklara konu olmamış. Bu daire başkanlığı ataması, bu da genel sekreterlik ataması hakkında. Bu nedenle birden fazla mesleki başarısı nedeniyle bağımsız kaynaklara konu olmuş, tek bir olay değil. Eğer sadece genel sekreterlik ataması bağlamında ele alınsaydı, bu atama toplumda büyük yankı uyandırmadıkça kayda değer olmazdı kanımca. Medya portalı veya gazete olmamak bunu gerektirir.
Üstteki ana mesele. Bunun yanı sıra ilgili sayfada belirtilen kaynaklar, öldürülen kişi değil, kayda değer olduğuna inandığım bir cinayet bağlamında yazılmış. Burada çoklu kaynaklar kişiden çok kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili. Bu bağlamda orada kişinin biyografisi sadece olay bağlamında ele alınmalı. Buradaysa söz konusu kişinin biyografisi dahilinde olan atamalardan dolayı çıkan haberler söz konusu. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:59, 27 Mart 2017 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş burada tek kayda değer addebilecek kaynak Hürriyet'in haberi. Diğer kaynak hukukla ilgili haberleri paylaşan bir site ve sadece bir atamayı haber etmiş. Bu tarz atama haberleri her daim paylaşılır. Bunun bana göre kayda değerliği yok. Burada çoklu kaynak mevcut olmadığından sayfa kayda değer değil. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 20:23, 28 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11 size göre o zaman Danıştay'ın ilk kadın başkanı Füruzan İkincioğulları da kayda değer değil çünkü çoklu kaynak mevcut değil hatta hiç kaynak yok sayfada, yok eğer Füruzan İkincioğulları kayda değer ise Şebnem Günaydın maddesi de kayda değerdir zira ilk kadın Yargıtay Genel Sekreteridir ki Yargıtay Genel Sekreterliği idari işler bakımından Yargıtay Birinci Başkanından hemen sonra gelmektedir. SarvSarv 21:49, 28 Mart 2017 (UTC)
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Şebnem Günaydın sayfasında, sadece Hürriyet Gazetesi değil, Anadolu Ajansı ve Sabah Gazetesi'nden de kaynaklar vardır. SarvSarv 22:03, 28 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11, sadece belli bir alan üzerine yayın yapan kaynakları kabul etmeyeceksek işimiz var. Nedir sıradaki? Mesela sadece bilimle ilgili haber yapan sitelerce destekleniyor diye bilim insanı biyografilerini de siler miyiz? Özellikle hukuk gibi konulardaki gelişmeler daima ulusal medyaya yansımayabilir, mesleki haber sitelerini kullanmaktan normali yoktur bu noktada. Bu tamamen bağımsız bir kaynaktır. Bağımsız olmayan kaynak bu durumda Yargıtay resmi sitesi veya Resmi Gazete falandır ki çoğu Yargıtay üyesi için ancak bunları bulabiliyoruz zaten kaynak aradığımızda. Bu şahsın diğerlerinden farklı olduğu bu bakımdan apaçık ortada. "Sadece bir atamayı" değil neyi haber edecekti? Bu kişinin alanında kişisel başarısını yansıtan atama değilse nedir zaten? Tüm atamalar rutin olarak kişinin biyografisiyle paylaşılıyor olsa diğer Yargıtay üyelerinin kayda değerliğini ispatlayacak kaynaklar bulmaz mıydık? Mesela geçenlerde silinen Emine Güler Elverici'nin atamasıyla ilgili haber olmamasının; sadece Günaydın'la ilgili haber olmasının hükmü nedir, bu her Yargıtay üyesi için bu tür haberlerin olmadığı, belki de böyle haberlerin iddia edildiği kadar her daim de yapılmadığını, yapıldığında bu tür haberlerin önemli bir KD kıstası olduğunu ortaya koymaya yeterli değil midir? Her daim paylaşılması kaynağın bağımsızlığını veya güvenilirliğini etkiler mi? Sırada ne var? "Her daim paylaşılan" "sadece bir araştırmayı" konu eden makalelerden dolayı bilim insanı biyografilerini de silelim mi mesela? Kaldı ki not etmek isterim, sadece hukukihaber kaynağı olsaydı, evet bu kişi kayda değer olmazdı; ancak Hürriyet kaynağı hukukihaber'le birleştiğinde kayda değer olduğu ortada. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 06:56, 29 Mart 2017 (UTC)
n@Seksen iki yüz kırk beş atamadan ötürü kaynaklarda mevzubahis olması kayda değerliği konusunda şüpheye itti beni. Hukukihaber atamasının yanında hayatından da bahsetmiş. Bu durumda kayda değer yapar. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 15:04, 29 Mart 2017 (UTC)
@Nushirevan11, yapıcı yaklaşımınız için teşekkürler. Üslubum arada ağır kaçmışsa affola. İyi çalışmalar size de. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:42, 29 Mart 2017 (UTC)
  • yukarıda verilen kaynaklar zayıf da olsa yeterlidir, kalsın.. bütün yargıtay üyelerinin kayda değerdir diye maddesinin açılması kadar tamamının kayda değer değil diye yorumlanması da doğru değil. --kibele 08:55, 22 Mart 2017 (UTC)
    • Yorum Yorum Şu halde bu tartışmalardan maddenin kayda değer olduğu sonucuna varıldı o zaman Şebnem Günaydın maddesi kalıyor değil mi @Nushirevan11? Eğer yanıt evet ise @Vikiçizer'e haber vermemiz gerek son noktayı genelde bu tip durumlarda kendisi koyuyor. SarvSarv 17:32, 30 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 22:46, 13 Nisan 2017 (UTC)

Timurtaş Uçar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği tartışılmalı. Nushirevan11 ☾★ 22:42, 3 Mart 2017 (UTC)

Kalsın Kalsın Birçok kitapta, 1, 2, 3, 4; birçok bilimsel araçtırmada 5, 6, 7, 8, 9; birçok haberde 10, 11, 12 adı geçmektedir. Detaylı araştırma yapılırsa, kitleleri nasıl yönlendirebilecek bir şahıs görüntüsü gösterdiği fark edilecektir. thecatcherintheryemesaj 09:03, 5 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum @Thecatcherintherye Göstermiş olduğunuz kaynaklara baktım ancak haber7.com'un ve pdf'in dışındakilerin hiçbirisi dikkate değer değil. Kitaplarda sadece adı birer cümlede geçmiş. Pdf'de sadece bir anıdan bahsedilmektedir. Milliyet'in haberinde ise eşi Timurtaş Uçar'dan bahsetmektedir. Bu haliyle kayda değer değil. --Nushirevan11 ☾★ 18:31, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tamam haberlere bir şekilde konu olmuş, kitaplarda ismi geçmiş ama her haberde adı geçen, her bazı kitaplarda adı geçen KD olmasa gerek. Bilimsel araştırmalara konu olmuş deniyor ama verilen bağlantılarda kişi çok detaylı işlenmemiş gözüküyor.--

Muratero 19:34, 6 Mart 2017 (UTC)

Kalsın Kalsın bir şekilde değil kariyeri nedeniyle bu kadar gündeme gelmiştir tabii ki Kavas (mesaj) 13:49, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum : Maddeyi oluşturabilecek bilgiler sağlam ve kaynaklarıyla birlikte herkesçe elde edilebiliyor ve kabul görmüşse kalmasında bir mani olduğunu düşünmüyorum. Kaynaklar sadece kişi veya bir kesmi tatmin ediyor, genellik arzetmiyorsa silinmelidir diye düşünüyorum. Tarehab (mesaj) 00:53, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede hiçbir şekilde kayda değer olduğu ortaya konulamamış.--RapsarEfendim? 01:03, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Timurtaş Hoca Maddesi KD'dir.Xwedêda (mesaj) 15:31, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın. Thecatcherintherye'nin gösterdiklerine dayanaraktan. Vitruvian (mesaj) 21:45, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Timurtaş Uçar basın yayın yoluyla bir çok yerde geçmektedir. Şahıs olarak KD'dir. Madde'yi geliştirmek gerekiyor. Vakit bulduğumda ben yapacağım. Yesevi (mesaj) 06:02, 10 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:03, 12 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:27, 28 Nisan 2017 (UTC)

İbrahim Subaşı (Tokatlı)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 22:45, 3 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD'liğinin ispatlanamadığı kanaatindeyim. İçerikte KD açısından göze çarpan ilk şey kabine kararıyla defnedilmiş olması... Kaynaklandırılırsa yeniden değerlendirilir. chansey Mesaj 13:39, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynaklara bakılırsa, kayda değer gibi görünüyor. Neredeyse bütün devlet erkanı cenazesine katılmış. thecatcherintheryemesaj 16:59, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Üç kaynak birbirinin tekrarı ve başbakanın cenazeye gitmesi mevzubahis olmuş. KD değil. --Nushirevan11 ☾★ 18:23, 6 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Sabah Gazetesi bütün sayfayı, hayatını anlatmak için ayırmış. Milliyet Gazetesi'nin] haberine göre, Fatih Camii Haziresi'ne Cumhuriyet'in ilanından sonra sadece 5 kişi defnedilmiş. Bunlardan yakinen tanıdığımız bir diğer isim de Halil İnalcık. Bakanlar Kurulu kararı ile defnedilme kararı çıkartılmış bir kişinin kayda değer olmadığından mı bahsediyoruz? thecatcherintheryemesaj 19:16, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın @Thecatcherintherye Rica ederim Bakanlar Kurulu kararı ile defnedilmesi bir kişiyi hangi kritere göre kayda değer yapar? Bu kıstas üzerinden kayda değerdir denebilir mi? Ancak kaynaklandırma yapmışsınız ve bu kaynaklar kişiyi kayda değer yapar. --Nushirevan11 ☾★ 23:23, 10 Mart 2017 (UTC)
  • Kaynaklandırılması dolayısıyla görüşümü Kalsın Kalsın olarak değiştiriyorum. chansey Mesaj 22:22, 11 Mart 2017 (UTC)
  • silinsin maddedeki kaynaklar birbirinin tekrarı ve kayda değer kişilerin bu cenazeye katıldığını söylüyor, kişinin kayda değerliğine ilişkin bir kaynak görünmüyor.. --kibele 12:04, 12 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Kaynaklarda sadece kayda değer kişilerin cenazeye katıldığı söylenmiyor. Aynı zamanda hayatından da bahsediliyor. Haber7 hayatından bahsetmiş direk. Erdoğan'ın hocası olması gündeme gelmesinde etkili olmuş ancak her halükarda kaynaklara konu olmuş.--Nushirevan11 ☾★ 10:55, 16 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:28, 28 Nisan 2017 (UTC)

Ehlibeyt Haber Ajansı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 18:52, 4 Mart 2017 (UTC)

Senin görüşün nedir @Nushirevan11?
Vito Genovese 11:08, 15 Mart 2017 (UTC)
@Vito Genovese Kaynaklarda bu haber ajansının haberleri farklı sitelerde paylaşılmış veya haberleri tenkit edilmiş. Kuruma yönelik bilgi göremedim. Bu durum kayda değer yapıyorsa kayda değerdir.--Nushirevan11 ☾★ 18:30, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu tip maddelerdeki en büyük problem, Türkçe veya İngilizce dışındaki kaynakları yeterince araştıramamız. Farsça Vikipedi'de yer alan maddede, bu kurumun kendi sitesini saymazsak 7 kaynak mevcut. Normal şartlarda yetmesi lazım ama içeriği anlayamadığım(ız) için sağlıklı yorum da yapamıyorum.--RapsarEfendim? 01:07, 5 Nisan 2017 (UTC)

@Nushirevan11 ve @Rapsar: Oturdum, Google Translate'e bel bağlayıp fawiki maddesinin kaynaklarını tek tek inceledim:

KD'lik ispatı için kullanılabilecek iki kaynak var gibi özetle. Ne dersiniz?

Vito Genovese 09:26, 17 Nisan 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin @Vito Genovese Kaynakların KD olduğunu düşünmüyorum. Bahreyn ve Arabistan'da engellenmesi KD kaynaktır ancak çoklu kaynak mevcut değil.--Nushirevan11 ☾★ 19:25, 19 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:31, 17 Nisan 2017 (UTC)

Yücel İzmirli[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Eşi Zühal İzmirli ile birlikte kayda değer yanları yok.

@Kavas Eğitimci kimliği haber olmuş ise o zaman kaynaklandırın sayfayı. Bu haliyle sayfa kayda değer değil. --Nushirevan11 ☾★ 09:38, 13 Mart 2017 (UTC)
  • İsmi parka verilmiş. Şurada eşiyle yazdığı kitabından detaylı bahsedilmiş. Şurada değinilmiş. Şurada "bu yazar çift, Karşıyaka’nın simge adlarından" denmiş. Lakin belirtmeliyim ki genel olarak beraberce bahsedilmiş bu çiftten. Bilgili biri yerel kaynaklara bakmalı (hatta gerekirse KD etiketiyle kalsın bir süre); KD'likten emin olup gerekirse çift için ortak bir madde olarak kalsın diyelim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:35, 21 Mart 2017 (UTC)
An itibarıyla kayda değerliği ispat edecek çoklu bağımsız kaynağımız maalesef ki yok. Birinci belirttiğim kaynak bu şekilde görebildiğim tek kaynak; ikinci kaynak yazarlardan çok esere ilişkin, üçüncü kaynakta da "laf arasında" bahisleri geçmiş gibi. Aradan geçen sürede başka ilgi gösteren olmamış. Bu nedenle şu an görebildiklerime dayanarak ikisi de silinsin demeliyim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13:31, 29 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:33, 17 Nisan 2017 (UTC)

Sekizinci Alışkanlık (kitap)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 23:32, 10 Mart 2017 (UTC)

The 8th Habit ise bağımsız çoklu kaynaklar bulunabilir.Vikiçizer (mesaj) 18:42, 20 Mart 2017 (UTC)
  • kaynak bulunuyor, kalsın.. --kibele 10:12, 22 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Birkaç kaynak ekledim maddeye, kayda değer olduğunun ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 01:13, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:04, 12 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:35, 17 Nisan 2017 (UTC)

Ağlatan (Erol Çelik romanı)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 19:38, 16 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Tam maddedeki kaynaklar yeterli gözüküyor diyecektim ki bunların basın bülteni yahut yazarın röportajları olduğunu gördüm. Kayda değer değil.--RapsarEfendim? 01:17, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Kaynakça kalması için yeterli.--Vikiçizer (mesaj) 18:29, 1 Mayıs 2017 (UTC)

19 Numaralı Koltuk[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 19:39, 16 Mart 2017 (UTC)

Kimsenin görüş belirttiği yok, bari ben belirteyim de başkası da kapatsın böylelikle. Maddedeki kaynakların koşulları sağlama açısından yeterli olduğunu düşünüyor ve kalsın diyorum.

Vito Genovese 11:19, 1 Mayıs 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:29, 28 Nisan 2017 (UTC)

Satranç ve Şövalye[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 19:40, 16 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğu ispat edilemiyor.--RapsarEfendim? 00:03, 28 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:30, 28 Nisan 2017 (UTC)

Çikolata Kaplı Hüzünler[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 20:06, 16 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğu ispat edilemiyor.--RapsarEfendim? 00:03, 28 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:36, 17 Nisan 2017 (UTC)

21. Yüzyılda Türkiye[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD gözükmüyor. Yazarın sayfasına aktarılsın. Nushirevan11 ☾★ 20:09, 16 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Emre Kongar bu kitapla 1998 Aydın Doğan Bilimler Ödülü'nü aldı. Ayrıca akademik alanda kullanılan bir kaynak.[21], [22], [23], [24], [25] Mimar77 (mesaj) 18:14, 12 Nisan 2017 (UTC)
  • @Mimar77, kaynaklarla maddeyi geliştirip, kayda değer olduğunu ispat ederseniz daha verimli olacaktır.--RapsarEfendim? 18:15, 12 Nisan 2017 (UTC)
mimar'ın gösterdiği kaynaklar yeterli görünüyor, kalsın.. --kibele 13:30, 16 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 14:21, 30 Nisan 2017 (UTC)

Kader Kuyusu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 15:35, 17 Mart 2017 (UTC)

  • hızlı kalsın hem maddede kaynak var, hem de Mehmed Uzun bütün eserlerinin kayda değer olmasına yetecek kadar kayda değer bir romancı, az sayıdaki romanı pek çok araştırmaya konu olmuş durumda. daha önce de konuşuldu, konuları tekrar tekrar buraya getirmekte bir yarar görmüyorum. --kibele 15:40, 17 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayfada kaynak yok. Bu haliyle kayda değer değil. Mehmed Uzun'un 'öylesine kayda değer' olduğunu iddia etmek indi bir yorumdur, kişiden kişiye değişir.--Nushirevan11 ☾★ 15:46, 17 Mart 2017 (UTC)
kullanıcılar bu yönde yorum yaptıktan sonra bu romanları adaylıktan çıkartmanız zaten yeterince sorunlu.. dediğim gibi mehmed uzun'un az sayıda romanı için aynı akademik kaynaklar mevcuttur, tamamına eklenebilir ki zaten maddelerde kaynaklar da mevcut. bir maddede kd etiketi olması buraya getirilmesi için yeterli değil.. daha önce defalarca bilgilendirildiğiniz halde böyle maddeleri buraya getirmekteki ısrarınız ve aynı yöndeki söylemleriniz nedeniyle daha fazla yorum yapmayı düşünmüyorum. --kibele 15:51, 17 Mart 2017 (UTC)
ek olarak, vito'nun şuradaki sözlerine de katılıyorum: "VP:SAS sürecini "maddelere kaynak ekleme" konulu bir haftanın iş birliği projesiyle karıştırmayı acilen bırakmamız gerekiyor topluluk olarak." --kibele 17:55, 17 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Göstermiş olduğunuz bağlantıdaki Rapsar'ın görüşlerine de ben katılıyorum. Çok mantıkî ve gerekçeli yorumlar. Haklısınız daha fazla yorum yapmaktan ziyade kaynakları sayfaya eklemek elzemdir. Ancak var olduğunu iddia ettiğiniz kaynakların içeriklerinin sayfaya aktarıldığını göremedim.--Nushirevan11 ☾★ 20:41, 17 Mart 2017 (UTC)
  • Uzun'un kitaplarının kayda değer olduğuna dair basit bir kaynak. --Cemallamec (mesaj) 17:12, 17 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın Bu yöndeki görüşlere katılıyorum. Mehmed Uzun'un bütün kitapları kayda değerdir. thecatcherintheryemesaj 11:25, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Literatürde "kurucu yazar" diye bahsedilen bir yazarın politika doğrultusunda tüm kitaplarının kayda değer olduğunu söylemenin adil olduğunu düşünüyorum. Kalsın. Nushirevan11 taleplerinizi politikayla desteklemediğiniz sürece kayda değerlik için maddeye kaynak eklenmesinin gerekli olmadığını düşüneceğim. Bunun beklenmesi saygı duyduğum bir yaklaşımdır ve kesinlikle ideal durumdur; ancak politikada karşılığı yoktur, yorum farkıdır. 56 silinmeye aday sayfa varken her defasında kaynakları süzüp maddeye desteklediği bilgilerle eklemenin de kullanıcılardan beklenmemesi gerektiğine inanmıyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:16, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:15, 12 Nisan 2017 (UTC)

Adım geçtiği için ben kapatmayacağım. @Vikiçizer: Uygun bir zamanında bakabilir misin rica etsem?

Vito Genovese 09:42, 17 Nisan 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:29, 28 Nisan 2017 (UTC)

Sen (roman)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD etiketine istinaden SAS'a taşıyorum. Nushirevan11 ☾★ 15:36, 17 Mart 2017 (UTC)

  • hızlı kalsın hem maddede kaynak var, hem de Mehmed Uzun bütün eserlerinin kayda değer olmasına yetecek kadar kayda değer bir romancı, az sayıdaki romanı pek çok araştırmaya konu olmuş durumda. daha önce de konuşuldu, konuları tekrar tekrar buraya getirmekte bir yarar görmüyorum. --kibele 15:40, 17 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Mehmed Uzun'un 'öylesine kayda değer' olduğunu düşünmüyorum. Daha önce bir başka roman üzerinden kişisel yorumlarda bulunuldu. O yorumların nesnel olduğuna dair bir viki politikası belirlenmedi. Bu sebepten ötürü bu farklı eserde farklı yorumlar yapanlar olabilir.--Nushirevan11 ☾★ 15:44, 17 Mart 2017 (UTC)
kullanıcılar bu yönde yorum yaptıktan sonra bu romanları adaylıktan çıkartmanız zaten yeterince sorunlu.. dediğim gibi mehmed uzun'un az sayıda romanı için aynı akademik kaynaklar mevcuttur, tamamına eklenebilir ki zaten maddelerde kaynaklar da mevcut. bir maddede kd etiketi olması buraya getirilmesi için yeterli değil.. daha önce defalarca bilgilendirildiğiniz halde böyle maddeleri buraya getirmekteki ısrarınız ve aynı yöndeki söylemleriniz nedeniyle daha fazla yorum yapmayı düşünmüyorum. --kibele 15:51, 17 Mart 2017 (UTC)
ek olarak, vito'nun şuradaki sözlerine de katılıyorum: "VP:SAS sürecini "maddelere kaynak ekleme" konulu bir haftanın iş birliği projesiyle karıştırmayı acilen bırakmamız gerekiyor topluluk olarak." --kibele 17:53, 17 Mart 2017 (UTC)
@Kibele Kullanıcılardan Pınar'ın göstermiş olduğu kaynaklara baktım. Hiçbirisinde Kader Kuyusu ve Sen romanından bahsedilmiyor. Yorumlarda da üçünü kapsayıcı yorum yapılmadığı için sadece "Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık" adlı eseri kaynaklandırıldığı için diğer eserleri SAS'tan çıkardım. Size göre sorunlu olabilir bana göre mantıkî bir karardır. Ayrıca Thecatcherintherye'nin yorumundan önce SAS'tan çıkarmıştım. SAS'a aday gösteren olarak birleşik SAS'tan çıkarmak hakkımdır. İddia ettiğiniz gibi kaynaklar ekli filan değil. Sen romanında iki kaynak var. 1.si Şeyhmus Diken'e ait ancak sayfa bilgisi filan yok. Doğrulanamıyor. 2. kaynak ise ölü url. Kader Kuyusu romanının sayfasında ise kaynak mevcut değil. Cemallamec'in gösterdiği akadmeik pdf'e baktım. Pdf'de Sen romanından bahsedilmiyor. Kader Kuyusu'ndan bahsediliyor. Kaynakların var olduğunu söylemek yeterli bir olgu değil. O kaynakların içeriğinden madde içerisinde görünür bir şekilde bahsedilmezse maddeler kayda değer olmaz. Beni burda yargılayacağınıza var olduğunu iddia ettiğiniz kaynakların içeriğini maddelere eklemiş olsaydınız kalsın diye oy verirdim. KD etiketi varsa ve kaynaklandırılmamışsa SAS'a taşırım.--Nushirevan11 ☾★ 20:37, 17 Mart 2017 (UTC)
  • yorum: oy kullanabiliyor muyum bilmiyorum çünkü tüm hesaplarım allak bullak olmuş ama maddeyi açan biri olarak şunu söyleyebilirim. Mehmed Uzun, Çağdaş Kürt edebiyatı için önemli biri olmakla birlikte eserleri de kayda değerlik kriterlerini karşılamakta. İlla maddesinde paragraflarca bilgi eklenmiş olmasına gerek yok, ileride biri çıkar maddeye ekler. O ayrı bir konu. Ama madde silinmemeli. --Cemallamec (mesaj) 16:59, 17 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın daha önceki Mehmed Uzun romanındaki görüşüme istinaden. Yazarın kendisi öylesine kayda değerdir. thecatcherintheryemesaj 11:23, 18 Mart 2017 (UTC)
  • kalsın araştırmalara konu olmuş bir yazarın ilk romanı. Haliyle araştırmalarda atıflar var.--Pragdonmesaj 07:39, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Literatürde "kurucu yazar" diye bahsedilen bir yazarın politika doğrultusunda tüm kitaplarının kayda değer olduğunu söylemenin adil olduğunu düşünüyorum. Kalsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:39, 21 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:16, 12 Nisan 2017 (UTC)

Adım geçtiği için ben kapatmayacağım. @Vikiçizer: Uygun bir zamanında bakabilir misin rica etsem?

Vito Genovese 09:43, 17 Nisan 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Kemal Okuyan maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 09:44, 17 Nisan 2017 (UTC)

"Ne Yapmalı"cılar Kitabı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer gözükmüyor. Nushirevan11 ☾★ 22:03, 18 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Kemal Okuyan ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 11:34, 28 Nisan 2017 (UTC)

Stalin'i Anlamak[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 23:15, 18 Mart 2017 (UTC)

  • Hızlı silinsin hiçbir kayda değerlik ölçütünü karşılamıyor, tartışmaya bile gerek yok. --Tuğkan (mesaj) 09:06, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Katılıyorum...--Muratero 15:27, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Silisin - kayda değerliğini ispatlayacak bir referans bulamadım. Güncelleme olursa revize hakkımı mahfuz tutuyorum. --Maurice Flesier message 20:09, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yazar da konu da kayda değer. Maddenin üzerinde biraz değişiklik yapılması iyi olabilir.эртлй ილეტი იაზ 08:24, 20 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kitabın ansiklopedik açıdan kayda değer olduğunu göremediğim gibi yazılan madde de ansiklopedik değil. Kavas (mesaj) 14:01, 20 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Öncelikle kitabın yazarı kayda değerdir. Yazdığı kitap birden çok baskı yapmış, hala yeniden basılmaktadır. Kitap, yukarıdaki linklerden görebildiğim kadarıyla bazı akademik makalelerde atıfta bulunulan bir eserdir. Eğer maddenin silinmesinde aciliyet taşıyan bir durum yoksa izin verirseniz bazı güncellemeler yapayım, çalışma sonrasında yeniden değerlendirilir. Eğer bir itiraz yoksa çalışma şablonu koyuyorum.эртлй ილეტი იაზ 05:18, 21 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Bahsedilen çalışma tamamlanmıştır. Yeniden değerlendirip görüşlerinizi belirtebilirsiniz. эртлй ილეტი იაზ 06:06, 23 Mart 2017 (UTC)
Kanaatimce, kitabın satış rakamı, edebiyat çevreleride yansılamaları, medyada yansımaları, akademik makalelerde atıfta bulunulmuş olması vs. gibi çeşitli bilgilerin bazılarına maddede yer verilirse kayda değerlik ölçütünü karşıladığı gösterilmiş olur. Kavas (mesaj) 09:55, 23 Mart 2017 (UTC)
Sanırım Kavas ve Ahmet Turhan katkılarının ardından maddenin kayda değerlik ölçütlerini yerine getirdiği görülüyor. Eğer aksi görüş yoksa Silinmeye aday şablonunun kaldırılmasını isteyeceğim. İyi çalışmalar...эртлй ილეტი იაზ 08:16, 24 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Halen kayda değerligini ispat edecek tek bir kaynak bulunmuyor. Şablon, verilecek bir karar sonrası bir hizmetli tarafından kaldırılıyor bu arada. --Maurice Flesier message 12:01, 24 Mart 2017 (UTC)
Eklenen dış bağlantıları açarak bakma fırsatınız oldu mu? Kanımca bunlar yeterli. Olmasını düşündüğünüz türde bir kriter varsa paylaşırsanız sevinirim.эртлй ილეტი იაზ 14:33, 24 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini sağlayacak veri yok.--Nushirevan11 ☾★ 20:58, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Bağımsız kaynaklara konu olmak, kaynakta isminin geçmesi demek değildir. Maddede verilen üç dış bağlantıda da isminin geçmesi ötesinde bir durum söz konusu değil; mesela soL gazetesi kaynağında geçmesinin nedeni kitaptan bir alıntı alınmış olması; ancak benim kayda değerlik ispatı için bekleyeceğim kitabın içeriği, önemi vs. hakkında en az bir paragraftır; mevcut kaynaklarla belirtebileceğimiz bunun Stalin hakkında Kemal Okuyan'ın yazdığı bir kitap olduğu sadece. Alıntı olması kitap hakkında herhangi bir bilgi ortaya koymadığı gibi kayda değerlik için de yeterli değildir. Bu kaynakta "TKP’nin ideologlarından Kemal Okuyan, “Türkiye Solu’nun Yurtseverlikle İmtihanı” üzerine bir kitap bile yayınladı. Aslında ben kitabın isminin “Atatürk’ü Anlamak” olmasını beklerdim, ne de olsa kendisi “Stalin’i Anlamak” kitabının da yazarıdır!" diye bahsi geçmiş sadece kitabın, bu da KD'lik açısından herhangi bir bulgu ortaya koymuyor. Burada da sadece atıf var; ancak kitaba ilişkin herhangi derinlikli bir bahis söz konusu değil. Atıflar kullanılarak ansiklopedi maddesi yazılmaz. Kitaba yönelik akademik olarak bir kritik, olumlama veya kitaptan "laf arasında" bahsetme haricinde herhangi bir derinlikli anlatım varsa maddede söylendiği gibi bu lütfen ortaya konsun. Yaptığım aramalarda soL gazetesinde birkaç kez daha isminin geçtiğini gördüm; ancak bunlar da isim geçmesinden ileri gidemiyor. Kitapyurdu kaynağının bağımsız olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Emeği geçenlere teşekkürler; ancak kaynaklar görebildiklerimle sınırlıysa özetlenip Kemal Okuyan maddesine aktarılsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14:06, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bir üstteki yorum gayet mantıklı ve yönergelerimize uygun. Katılıyorum.--RapsarEfendim? 01:21, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın İki üstteki yorum ikna edici. Yesevi (mesaj) 06:04, 10 Nisan 2017 (UTC)

@Tuğkan, @Muratero, @Maurice Flesier, @Ertly, @Kavas, @Nushirevan11: Seksen'in yorumu tartışmaya yeni bir boyut katmış gibi görünüyor. Önce yorum yapanlar olarak görmemiş olabilirsiniz diye pingliyorum. Ne düşünüyorsunuz?--Vito Genovese 22:53, 13 Nisan 2017 (UTC)

Uygundur...эртлй ილეტი იაზ 20:12, 15 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:50, 17 Nisan 2017 (UTC)

Keşkül (dergi)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 17:44, 21 Mart 2017 (UTC)

maddede bir kaynak var, fazlası da var gibi görünüyor, kalsın.. --kibele 20:15, 21 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 18:17, 12 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 12:10, 18 Nisan 2017 (UTC)

İkili İktidar (makale)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vladimir Lenin bibliyografyasına aktarılsın. Nushirevan11 ☾★ 17:48, 21 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. 3H Hareketi maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 12:12, 18 Nisan 2017 (UTC)

Liber+[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 18:09, 21 Mart 2017 (UTC)

Cevap Cevap Sevgili Seksen iki yüz kırk beş, 2 kaynak ekledim. Lütfen değerlendirin. – Amillians (mesaj) 20.58, 25 Mart 2017
  • Aktarılsın Aktarılsın İçeriği biraz daha geliştirdim ve kaynak ekledim. (...) – Amillians (mesaj) 20.58, 25 Mart 2017
@Amillians, kaynaklardan biri derginin yayımcısı 3H Hareketi tarafından, yani bağımsız değil. Diğeriyse dergiden "laf arasında" bahsetmiş resmen, dergi önemli yer tutmuyor kaynakta, sadece bir cümlede yayınevinin bu dergiyi de yayımladığı söyleniyor. VP:KD gereği kaynakların konudan bağımsız olması ve az da olsa madde konusunu konu edinmesi gerekiyor. Kişisel yorumlardan kaçınmak yapıcı bir tartışma açısından en sağlıklısı olur diye düşünüyorum bu arada; bu yorumu yapıcı bir tartışmanın yürütülebilmesi maksadıyla genel uygulama doğrultusunda çıkardım. Yorumlarımızı içerik üzerine sınırlandırmalıyız; ancak elbette ki beşer şaşar, herhangi bir yanlışım olduğunu düşünüyorsanız veya aklınıza bir şey takıldıysa mesaj atmaktan çekinmeyin. Emeğiniz için teşekkürler; ancak şu an maalesef kayda değerlik ile ilgili görüşümde bir değişiklik yok. Bununla beraber emek kaybı olmaması çok önemli; 3H Hareketi maddesinde yer verebileceğimiz bilgiler bunlar, silinmek yerine oraya aktarılsın. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19:50, 30 Mart 2017 (UTC)
Öneri için teşekkürler, Seksen iki yüz kırk beş, bir daha inceleyince, 3H Hareketi maddesine taşımak daha uygun gibi geldi bana da. – Amillians (mesaj) 15.30, 31 Mart 2017

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. Maddeyle çıkar çatışması içinde bulunmayan kullanıcıların değerlendirmeleri tamamen silinmesi yönünde olduğu için şu noktada kayda değerlik ispatının sağlanamadığı konusunda fikir birliği olduğu sonucunu çıkarabiliriz.--Vito Genovese 12:16, 18 Nisan 2017 (UTC)

VOLSOFT[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde kayda değerlik gerekçesiyle Superyetkin tarafından silinmişti, kullanıcının itirazı üzerine geri getirildi. An itibarıyla üç kaynak bulunuyor:

Üçüncü kaynak kendisi de aramızda olan firma kurucusu Volkan Alkılıç ile röportaj, dolayısıyla bağımsız kaynak olarak değerlendirilmesi güç. Birinci kaynak, firmanın ürünü olan DocCastle'ı konu alıyor aslen. Bu ürünün maddesini de ben silmiştim ve an itibarıyla ürüne dair tek bağımsız ve güvenilir kaynak CHIP olduğu için SAS sürecine sokmaya yetecek bir temel görmüyorum, o yüzden o madde silinmiş olarak yeni kaynaklarını bekliyor.

Şahsen bilmiyorum ama Airlinehaber'in havacılık sektörü için prestijli bir site olduğu dile getirildi. Görebildiğim kadarıyla, bunlardan başka bir kaynak yok elimizde.

Kayda değerlik konusunda değerlendirmenizi rica ediyorum

Vito Genovese 23:40, 25 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın

Şirket özellikle havacılık ve endüstriyel IoT alanlarında ülkemizde ilkleri başarmış ve dünya devi şirketler tarafından satın alınmak veya bertaraf edilmek istenmiştir. Buna rağmen faaliyetlerine son hızla devam etmektedir. Başarıları kısa sürede önemli kaynaklara konu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Şirketin ülke ekonomisi ve prestijine sağladığı katkılar ortadadır, sadece bu kriterler bile kayda değer ve emsal teşkil edebilecek bir şirket olmasını sağlamaktadır. Öte yandan şirketin resmi blog sayfasında faaliyet alanları ile alakalı bilinç arttırıcı emsalsiz makaleler yer almaktadır. Özellikle ülkemizde ve dünyada yeni bir terim olan Endüstri 4.0 ile alakalı en iyi ve zengin makaleler yine bu şirket tarafından hazırlanmaktadır. Örnek: https://www.volsoft.com.tr/endustri-4-0-uretim-ve-iot Ayrıca şirket, on binlerce BT ve yazılım uzmanı tarafından takip edilen ÇözümPark’ta en popüler makalelerin sahibidir, buradan teyit edilebilir: https://www.cozumpark.com/blogs/yazlim/archive/2017/01/08/yazilim-gelistiriciler-icin-sql-performans-arttirma-onerileri.aspx

Şirketin başarılarının ansiklopedik değeri olduğunu düşünmekteyim.

--Volkanalkilic (mesaj) 07:19, 26 Mart 2017 (UTC)

Bu tartışmaya biraz daha süre vereceğim. Şu an için firmayla ilişkisi olmayan yalnızca iki kişiden görüş geldi, birkaç görüş daha gelirse daha sağlıklı bir sonuç alınabilir.--Vito Genovese 19:07, 31 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 12:18, 18 Nisan 2017 (UTC)

Altın Jak[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu adaylıkta Vikipedi'de maddesini bulunmayan Mode XL adlı rap müzik grubunun tüm albümleri toplu olarak silinmeye aday gösteriyorum.

  • Silinsin Silinsin Aday gösteren olarak. --Cenk (mesaj) 15:14, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddelerde kaynak yok. Müzisyen / müzik grubunun da kayda değerliği belirsiz. Bu durumda silinmesi uygun olacaktır. --Selahattin ilhan (mesaj) 14:39, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:08, 29 Nisan 2017 (UTC)

Mehmet Ayhan Kuzu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği konusunda şüphelerim olduğundan SAS'a taşınmıştır. SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:09, 27 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Açıkçası biraz reklam amaçlı hazırlanmış gibi. mevcut içeriğe göre diğer tıp adamlarından pek farkını göremedim.--Muratero 21:03, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:KİŞİ kriterlerine uymadığı düşünülerek. --Cenk (mesaj) 08:10, 2 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Merhabalar, Kayda değerliği konusunda bilgi olması açısından paylaşılan bilgi ve linkler bu kişinin öneminin anlaşılması içindi ve ne yazık ki reklam olarak anlaşılmış. Bu kişi tüm dünyanın kabul ettiği ve tıp dünyasının oscar'ı olarak anılan bir ödül kazanmış. Sadece bunun bile kayda değerliği konusunda önemli olduğunu düşünüyorum. Ve sözlükte ciddi araştırma yaparak birkaç kişinin yer aldığını gördüm. Şans eseri benim yazdığım konuyla neredeyse birebir olan başka bir konuya ulaştım "Korhan Taviloğlu". İstenirse Başka örnekler de bulabilirim. Diğer bir örnek; Sibel Ayşıl Özkan. Sizden ricam neredeyse muadil olarak adlandıracağım bu sayfanın sitede yer alıp ta benim sayfamın silinmesine yönelik verilen oyların yeniden gözden geçirilmesi. Saygılarımla. Profesyonelhasta (mesaj) 12:23, 2 Nisan 2017 (UTC)
  • Arkadaşlar merhaba. Bu madde hakkında hem danışmak hem de oy kullanan arkadaşları bilgilendirmek amaçlı eklediğim kaynakları ve düzenlemeleri buraya ve özelden mesaj yolu ile iletmeye çalıştım. Ancak şu ana kadar geri dönüş alamadım. Sizlerden yardım talep ediyorum. Kaynak eksik diyorsanız daha fazla kaynak eklemeye çalışayım, reklam gibi duruyor fikrini oluşturan bir kısım varsa düzenlemeye çalışayım. Ama ne olur görüşlerinizi eksik etmeyin ki doğru paylaşımlarda bulunabileyim. Destek ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Profesyonelhasta (mesaj) 22:21, 13 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 08:39, 19 Mayıs 2017 (UTC)

Mustafa Öztürk (ilahiyatçı)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

sayfadaki kaynaklar kayda değerlik için yeterli değil.. sık rastlanan bir isim-soyadı olduğu için sağlıklı bir arama yapamadım. sayfanın kişisel bir blog gibi olması da cabası.. kayda değer olduğu kanıtlanırsa sayfanın bu durumuna da el atılmalı.--kibele 18:55, 27 Mart 2017 (UTC)

Kalsın Kalsın Kendisi ilahiyatta tarihsel ekol denince ilk akla gelen isimdir. FETÖ/PDY için "haşhaşiler" terimini bulan kişidir. Yazılı basında makaleleri ve görsel basında konuk olduğu programlar oldukça dikkata değerdir.Kavas (mesaj) 15:37, 28 Mart 2017 (UTC)
Ve fakat bu maddede yine diğer çok sayıda madde olduğu gibi kişisel sayfa gibi düşünülerek biyografi yazılmış, ansiklopedik olması için çalışılmalı. Kavas (mesaj) 15:47, 28 Mart 2017 (UTC)
kayda değerlik, kişilerin yaptıklarının başka kaynaklarda söz konusu edilmesi ile ilgili bir kriterdir. yani, makalelerinin olması ve programlara çıkması bu kriter için yeterli değil. eğer bu yaptıkları ile ilgili, ilk akla gelen isim olması ile ilgili kaynak varsa lütfen ya burada ya da maddede paylaşın ki sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olsun. @Kavas --kibele 16:38, 28 Mart 2017 (UTC)
Bir kaynak buldum, tarihselci karşıtı ilahiyatçı din adına Modern ve Tarihselci Kuran okumasını Prof. Öztürk ortaya atmıştır bilgisini veriyor . Kavas (mesaj) 16:52, 28 Mart 2017 (UTC)
  • silinsin: Kaynaklar güvenilir değil. Kendisi de kayda değer değildir. Her televizyona çıkan kişi ansiklopedik kişi kriterini sağlamıyor. Kanımca madde özgün çalışmaya da giriyor. İzlenilen videolardan kişinin görüşleri tek tek yazılmış. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 17:28, 28 Mart 2017 (UTC)
    • Sayfayı biraz düzenledim. Bence kendi görüşlerini kendi videosundan yazmak oldukça güvenilir (nasıl güvenilir olmayabilir ki?). Ama kayda değer olduğunu göstermek için çeşitli başka kaynaklar araştırıyorum. Kavas (mesaj) 17:55, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Özellikle son zamanlarda TR'de ilahiyatçı denilince ismi mutlaka -haklı olarak- geçenlerden biridir. Bir de bu durumu kaynaklarla gösterdiğimiz vakit, her şey açık olarak ortada olacaktır. Yani öyle söylendiği gibi özelliği "her televizyona çıkan kişilerden biri" olma durumu değildir. Vitruvian (mesaj) 18:15, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tarihselcilik denilince Dünya'da akla gelen ilk isim Fazlur Rahman, Türkiye'de ilk akla gelen isim ise Mustafa Öztürk'tür. Kendisi, ulusal kanallardan TV 24'te 39 bölüm süren bir program serisi yapmışve Türkiye'nin genel dini anlayışındaki tutarsızlıkları cesurca eleştirmiştir. Ayrıca çok üretken ve saygın bir akademisyen olup 15 yılda alanında değerli 22 kitap çıkarmıştır. Kendisinin tefsir çalışması ise devam etmektedir ve yayınlanması binlerce insan tarafından dört gözle beklenmektedir. Dolayısıyla, tefsir alanında tutarlı ve cesur yaklaşımları olan, üretken ve zeki bir insanın bu yıllarda Vikipedi'de bulunmaması, madde olarak yer almaya değer görülmemesi; Türkiye'nin zekâ ve anlayış seviyesi 30 yıl sonra yükseldiğinde o günkü insanlar tarafından kınanacaktır. Mutlaka ama mutlaka kalmalıdır. Ayrıca, kendisinin görüşlerini açıklamak için videolarından sözlerinin alınıp kaynaklandırılmasından daha güvenilir ne gibi bir yöntem olabilir, o da meçhuldür. Yskiyak (mesaj) 18:12, 1 Nisan 2017 (UTC)

@Kavas, @Vitruvian ve @Yskiyak: @Kibele'nin yorumuyla paralel olarak, dile getirdiğiniz hususları kaynaklandırmanızı rica ediyorum (Ysikiyak, senin dile getirdiğin hususlar ise ölçütlerle ilgisiz ne yazık ki, VP:KD sayfasını incelemeni rica ediyorum). Aksi takdirde bu tartışmayı silinsin kararıyla kapatmamız gerekecek, zira tartışmayı başlatan kullanıcının iddiasının aksi, kaynaklarla ispatlanmamış. Yönerge bize maddedeki kaynağa değil gerçekteki kaynağa bakmamızı söylüyor olsa da, baktığımda gerçekteki kaynakları da görmekte zorlanıyorum açıkçası, dolayısıyla kayda değerlik ölçütlerimize uygunluğun kanıtlanma mecburiyeti doğuyor. 2-3 günlük bir ek süre sanırım yeterli olacaktır, olmayacaksa lütfen belirtin.--Vito Genovese 23:02, 13 Nisan 2017 (UTC)

Yönergeye göre yeterince KD olduğu %95 ispatlandı. (%5 halen tarihselcilik için gerekli kaynaklar). Bu konuda KD olmadığına ilişkin hala sürdürülen tartışmada, aksi yönde görüş bildirenlerin bu konuda KD olduğuna göre ispatlayan yazarları yok saymasını ve subjektif olarak bu konuya bakarken, diğer bazı kaynaksız ilahiyatçı sayfaları konusunda bu kriterleri objektif olarak niye kullanmadıklarını da anlamıyorum. Kavas (mesaj) 22:38, 14 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.Bu Japonca bir kelime ve J-Pop kültürünün bir parçası. O yüzden J-pop'a geçmişiyle birlikte atıyorum. Açan kullanıcının Cobija'ya yazdığı açıklamayı da okudum, bilgi kaybı olmasın. İleride metnin yeri daha uygun bir yerle de değiştirilebilir.--Vikiçizer (mesaj) 18:46, 1 Mayıs 2017 (UTC)

Utaite[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Diğer Vikipedilerde de yok, emin olamadım.--Cobija (mesaj) 13:25, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Sanıyorum Japonca Wikipedia'da bir redirect var. https://ja.wikipedia.org/w/index.php?title=%E6%AD%8C%E3%81%84%E6%89%8B&redirect=no Kavas (mesaj) 17:01, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Şarkıcı maddesine alt başlık şeklinde aktarılsın. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 17:31, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede diyor ki "önceden çıkmış şarkılara cover yapıp bunları Nico Nico Douga adlı sosyal video paylaşım sitesine veya YouTube'ye utattemita kategorisi altında yükleyen kişilere hitap etmek için kullanılan bir ifade". Yanlış anlamadıysam Justin Bieber "hayran"larına "Belieber" demek gibi bir olay. Belieber kısmını "hayran" maddesine aktarmıyorsak bunu da aktarmamak lazım diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 01:23, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Ahmet Karadavut[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:40, 28 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Hacı Hüseyin Ünaldı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:41, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yargıtay Başkanı, Başsavcısı ve Başkanvekillerinin KD olduğu çok önce karara bağlanmıştı bunu Devlet Başkanı ve Başbakan gibi değerlendirirsen Daire Başkanları da bakanlara eş değer oluyor. O halde daire başkanı Hacı Hüseyin Ünaldı kalmalı SarvSarv 17:11, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Daire başkanı olması KD yapmaz.--Nushirevan11 ☾★ 17:24, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yani daire başkanlığı yapması tek başına kd lik için yeterli değil.--Muratero 21:14, 1 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Gürol Kınık[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:42, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yargıtay'da daire başkanı iken Susurluk Çetesi'nin var olduğuna dair karar alan hakimlerdendir (bu karar nadir bir olaydır). SarvSarv 21:51, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Baktığı bir davada vermiş olduğu karar bir kişiyi kayda değer yapmaz. Sadece davada adı geçmektedir ve buna dair şahsa yönelik işlenen bir veri ve çoklu kaynak yoktur.--Nushirevan11 ☾★ 22:07, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Baktığı dava herhangi bir dava değil ki, Susurluk kazası ardından yapılan yargılanmadır. --SarvSarv 19:17, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin - verdiği kararlar otomatik olarak KD yapmaz, ne kadar sıradışı olursa olsun. Verdiği karardan dolayı hakkında ciddi kaynak üretimi olduysa yeniden değerlendiririz. Şu ana dej benim hakkında bulduğum bağımsız kaynak tek bu ki tek başına yeterli değil. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:47, 29 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Hüveyda Karakış[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:43, 28 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Cumali Demirkaya[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 20:45, 28 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 16:58, 26 Nisan 2017 (UTC)

Coşkun Öztürk[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Nushirevan11 ☾★ 20:46, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Sadece Yargıtay'da değil HSYK ve Uyuşmazlık Mahkemesi'nde de görev yapmıştır. --SarvSarv 22:17, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin O kurumlarda görev yapması kayda değer yapmaz.--Nushirevan11 ☾★ 22:24, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Diplomatlar (Büyükelçi, Başkonsolos) ve Mülki İdare Amirleri (Vali, Kaymakam) KD, en azından bir kriteri var artık hukukçular için de bir kriter konmalı, ona göre madde açayım, sürekli bu bence KD'dir şurada da görev yapmış burada da görev yapmış diyerek ve tanındığını (bazı kaynaklar görünce) düşünerek madde açıyorum en azından kişiler başlığına en azından her hukukçu olmasa bile Yüksek Yargıçlara dair bir kriter getirilmeli; çünkü Anayasa Mahkemesi üyeleri KD, Yargıtay ve Danıştay üyeleri aynı seviyede olmalarına (hepsi Yüksek Mahkeme malumunuz) karşın KD değil inanın o bile benim kafamı karıştırıyor. (Samimi itirafımdır.) --SarvSarv 21:11, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bununla ilgili Chansey arkadaşımız [burada] konuyu tartışmaya açmıştı. Görüş bildirirseniz faydalı olacaktır. Ancak danıştay, sayıştay,yargıtay,anayasa mahkemesi üyeler, vb kayda değer kabul edilmiyor. Bunun için bu tarz maddeleri açmak hem emek kaybı hem de burada bizler için vakit kaybı.--Muratero 17:48, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Diğer meslek gruplarına ilişkin olan politikalarımız nedeniyle Sarv'ın kafa karışıklığını anlayabiliyorum. Bu konuyla ilgili Chansey'in teklifine gereken ilgiyi göstermemiz gerekli, bunu bir özeleştiri olarak söylüyorum. Sarv'ın da bu konu hakkındaki genel düşüncelerini gerekçeli olarak orada duymak isterim. Bu madde özelinde; şu gibi kaynaklar görsem de, Öztürk'ten kayda değerlik konusunda bir anlam ifade edecek derecede bahseden tüm bağımsız kaynaklar HSYK ataması çerçevesinde bahsediyor. Bu nedenle kayda değer olmadığından silinsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:41, 1 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 17:00, 26 Nisan 2017 (UTC)

Muinüddin Üner[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD belirsiz. Varlığı belli değil. Nushirevan11 ☾★ 21:02, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerçektende varlığı google aramasında da gözkmüyor. Belki yazım farklıdır diyeceğim ama mevcut içeriğide dikkate alırsak silinmesinde pek sakınca yok gibi.--Muratero 21:17, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Hızlı kalsın. Kişinin kayda değerliği bariz ortada, kaldı ki hakkında kaynak az olsa dahi valiliği dolayısıyla VP:KİŞİ çerçevesinde kayda değer. Vikiveri üstünden intervikileri ekledim, dileyen diğer dil sürümlerini inceleyebilir. Özellikle bu gibi transkripsiyonlarda sadece Türkçe arama sonuçlarına bakılmamasına özen gösterilmeli. Üstelik madde kaynaklı da, basılı kaynaklar kanımca daima VP:İNOV çerçevesinde değerlendirilmeli. @Muratero, @Nushirevan11, bu doğrultuda görüşlerinizi gözden geçirirseniz sevinirim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:28, 1 Nisan 2017 (UTC)
İkinci Haçlı Seferi maddesinde de "Muiniddin Onur" ismi altında defalarca bahsi geçmiş, önemli rolü bilgi kutusunda dahi gösterilmiş... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:31, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Açıklama üzerine bende araştırma yapıp ilave bilgi bulabilirmiyiz diye bakacağım. Görüşümü iptal ettim, --Muratero 21:33, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yanlış adlandırmadan ötürü herhangi bir kaynak bulunamıyormuş. Kayda değer kalsın.--Nushirevan11 ☾★ 12:06, 7 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Yasser Seirawan maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 17:02, 26 Nisan 2017 (UTC)

Satrançta Kazandıran Açılışlar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 21:08, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın VP:KİTAP maddelerini hiçbir şekilde karşılamadığı açıktır, yazarın çarpıcı derecede kayda değerliği konusunda ise şüphelerim mevcuttur. Diğer dil sürümlerine göz atıldığında bu maddenin açılmadığı fakat yazarının maddesine kitapların yayınlanma tarihine ve ISBN'sine ilişkin bilgi eklendiği görülmüştür, bu kapsamda benzer kitap maddeleriyle birlikte Yasser Seirawan maddesine aktarılması ve bilginin korunması en doğru adım olacaktır. Nushirevan'a dikkatinden ötürü teşekkürü bir borç bilirim, kolay gelsin. --bermanya 16:51, 30 Mart 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kayda değer değil, yazar maddesine aktarılabilir.--RapsarEfendim? 01:24, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 19:52, 26 Nisan 2017 (UTC)

ES Film[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD belirsiz. Nushirevan11 ☾★ 21:09, 28 Mart 2017 (UTC)

yapımların kayda değer olması şirketi doğrudan kayda değer yapmaz, kaynak gösterilemediği için silinsin..--kibele 13:25, 16 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Fikir birliği oluşmuş ve yeni kaynalar eklenmiş. (Hizmetli olmayan kapatma)--Kingbjelica (mesaj) 08:32, 21 Nisan 2017 (UTC)

Kasım Paşa[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD belirsiz. Nushirevan11 ☾★ 21:16, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Eğer Rumeli beylerbeyi olduğu doğruysa hızlı kalsın. Hatta böyle başka madde varsa da KD etiketi görüldüğünde çıkarılsın. Zira politikaya göre "Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri" kayda değerdir. "Politikacılar" kelimesi tam uygun olmasa da eyalet düzeyinde mevkiye sahip olduğu ortada. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13:43, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişi Rumeli beylerbeyliği görevinde bulunmuş. O dönemin valisi sıfatında, KD oluyor. Hakkında kısa da olsa bilgi var, ancak şu haliyle yetersiz olduğu aşikar. Ancak bu silinmesini gerektirmiyor. [Burada] Rumeli beylerbeyi olduğu zikred,lmiş.--Muratero 16:30, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD madde. ÖterbülbülBuyrun? 08:53, 4 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İngilizler bile varlığından fazlasıyla haberdar; His epaulet number was 1283. Cadet Mustafa Kemal was recorded as "tall, white skinned Mustafa Kemal 96", son of Ali Rıza Efendi, who was one of the customs officers coming from Kasım Paşa District in Selanik, and was written down into the enrollment book which was intended for "1315 enrollments..." Pivox (mesaj) 07:22, 11 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 19:53, 26 Nisan 2017 (UTC)

Düşünen Adam (dergi)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 21:17, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Dergi oldukça kayda değer, sadece Peyami Safa hakkındaki araştırmalarda bile oldukça atıf aldığını gördüm. İsminden dolayı kaynak bulmak zorlaşıyor hepsi bu.--Kingbjelica (mesaj) 08:14, 29 Mart 2017 (UTC)
Google kitaplar sonuçlarını bırakayım şöyle: 12345.--Kingbjelica (mesaj) 08:31, 29 Mart 2017 (UTC)
  • KD olduğu kanaatiyle Kalsın Kalsın. chansey Mesaj 18:57, 29 Mart 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Paris Kürt Enstitüsü ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 13:02, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Kürt Dijital Kütüphanesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD belirsiz. Nushirevan11 ☾★ 21:19, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ciddi bir kaynak olarak bilinen Kürt Dijital Kütüphanesi'nin ansiklopediden silinme teklifine karşın gerekli görülen askari düzenlemeleri sağladım. Herhangi bir sorun yaşarsanız lütfen beni de bilgilendirin. Kürt Dijital Kütüphanesi herkesin ihtiyaç duyduğu bir çok kaynağa erişim sağlamakta, bunların arasında Grammatica e Vocabolario della Lingua Kurda gibi 1787'de Roma'da basılmış ciddi İtalyanca hazırlanmış Kürtçe Dili Grameri de bulunmakta. --Sahinler (mesaj) 23:18, 28 Mart 2017 (UTC)

@Nushirevan11: Ne diyorsun?--Vito Genovese 19:57, 26 Nisan 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 19:32, 26 Nisan 2017 (UTC)

Ziya Meral[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmadığı gerekçesiyle.--ÖterbülbülBuyrun? 10:13, 30 Mart 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Aday gösteren olarak. ÖterbülbülBuyrun? 08:49, 4 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak bulunmuyor.--RapsarEfendim? 01:39, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesini gerektirecek bir sebep görmüyorum, zamanla genişletilecek bir sayfa, türkiyeyle ilgili konularda kendisinden sıkça görüş.[1]alınıyor, kim olduğunu merak edenler ve bu sayfayı ziyaret edenlerin sayısı gitgide artacaktır.Bu imzasız yazı Ofpetek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  1. ^ [1] BBC Türkçe

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 19:58, 26 Nisan 2017 (UTC)

Parti'ye[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kd'lik konusu ?? --Maurice Flesier message 15:59, 31 Mart 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 19:58, 26 Nisan 2017 (UTC)

Oportünizm ve İkinci Enternasyonalin Çöküşü[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kd'lik konusu ?? --Maurice Flesier message 16:02, 31 Mart 2017 (UTC)

@Maurice Flesier: Zaman kaybı artık bunlar. Emsal karar var, hepsini birleştirip {{geçmiş birleştir}} koyabilirsin.
Vito Genovese 16:32, 31 Mart 2017 (UTC)
Bunu bir hizmetliden duyduğuma sevindim gerçekten @Vito Genovese. Ben de dahil diğer kullanıcılar, Lenin'in yazılarının SAS'a çıkarılmasının artık sadece bir formaliteden ibaret olduğunu görebiliyor. Bundan sonrakiler için tavsiyenize uyacağımı garanti edebilirim. :) --Maurice Flesier message 17:03, 31 Mart 2017 (UTC)
Hizmetli olması Vito Genovese'yi @Maurice Flesier'den daha değerli, sözünü daha muteber kılmaz. :) Kolay gelsin.
Vito Genovese 17:35, 31 Mart 2017 (UTC)
Değerlilik konusunda iki kullanıcı olarak eşit olabiliriz ama Vito, Maurice'dan daha tecrübeli ve hatırı sayılır. en azından benim için öyle. :) --Maurice Flesier message 10:19, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin gerekçeye katılarak...--Muratero 16:27, 1 Nisan 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Normalde toplu adaylıklara çok az istisnalar dışında olumsuz bakıyorum, bu Lenin'in makaleleri de bu istisnalardan. Hemen hepsi aynı kalibrede, ayrı madde olamayacak kapasitede.--RapsarEfendim? 01:41, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.