TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem'de (23 Haziran 2015–17 Kasım 2015) görev yapan, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerinin listesidir. İller alfabetik olarak, ilin içinde partiler il çapında aldıkları oya göre sıralanmıştır. Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi milletvekili çıkartabilmiştir. Aşağıda milletvekilleri seçildikleri parti ve sıralamayla yer almakta, sonradan gerçekleşen değişiklikler ayrıca not edilmektedir.

Meclis Dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi parti Seçilen Dönem sonu Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Dönem sonu milletvekili dağılımı
Adalet ve Kalkınma Partisi 258 259 artış1 TBMM 2015 general election.svg TBMM2015.svg
Cumhuriyet Halk Partisi 132 131 azalış1
Milliyetçi Hareket Partisi 80 79 azalış1
Halkların Demokratik Partisi 80 80 0
Bağımsız 0 1 artış1
Toplam 550 550 0

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 14
CHP
4 / 14
MHP
3 / 14
HDP
2 / 14
Milletvekili Siyasi Parti
Necdet Ünüvar Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Güldemet Sarı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadullah Kısacık Adalet ve Kalkınma Partisi
Talip Küçükcan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Şükrü Erdinç Adalet ve Kalkınma Partisi
Elif Doğan Türkmen Cumhuriyet Halk Partisi
Zülfikar İnönü Tümer Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Özdiş Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Uslupehlivan Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Karakaya Milliyetçi Hareket Partisi
Muharrem Varlı Milliyetçi Hareket Partisi
Seyfettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Rıdvan Turan Halkların Demokratik Partisi
Meral Danış Beştaş Halkların Demokratik Partisi

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
4 / 5
HDP
1 / 5
CHP
0 / 5
MHP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Boynukara Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Halil Fırat Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Fırat Adalet ve Kalkınma Partisi
Behçet Yıldırım Halkların Demokratik Partisi

Afyonkarahisar[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 5
MHP
1 / 5
CHP
1 / 5
HDP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
Halil Ürün Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Özkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Remziye Sıvacı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Parsak Milliyetçi Hareket Partisi
Burcu Kayıkcı Cumhuriyet Halk Partisi

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
4 / 4
AK Parti
0 / 4
MHP
0 / 4
CHP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Leyla Zana Halkların Demokratik Partisi
Berdan Öztürk Halkların Demokratik Partisi
Dirayet Taşdemir Halkların Demokratik Partisi
Mehmet Emin İlhan Halkların Demokratik Partisi

Aksaray[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
MHP
1 / 3
CHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevzat Palta Adalet ve Kalkınma Partisi
Turan Yaldır Milliyetçi Hareket Partisi

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
CHP
1 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sait Yüce Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Seçilen
Milletvekili
Mevcut
Milletvekili
AK Parti
15 / 32
16 / 32
CHP
11 / 32
11 / 32
MHP
5 / 32
4 / 32
HDP
1 / 32
1 / 32

I. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Seçilen
Milletvekili
Mevcut
Milletvekili
AK Parti
7 / 18
8 / 18
CHP
7 / 18
7 / 18
MHP
3 / 18
2 / 18
HDP
1 / 18
1 / 18
Milletvekili Siyasi Parti
Yalçın Akdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Gündoğdu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali İhsan Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Jülide Sarıeroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Alparslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertan Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Selamoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Gülsün Bilgehan Cumhuriyet Halk Partisi
Necati Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Tekin Bingöl Cumhuriyet Halk Partisi
Aylin Nazlıaka Cumhuriyet Halk Partisi
Levent Gök Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Haydar Hakverdi Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Kuşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Yıldırım Tuğrul Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi → Adalet ve Kalkınma Partisi[n 1][1]
Zühal Topcu Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Erdem Milliyetçi Hareket Partisi
Sırrı Süreyya Önder Halkların Demokratik Partisi

II. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
8 / 14
CHP
4 / 14
MHP
2 / 14
HDP
0 / 14
Milletvekili Siyasi Parti
Emrullah İşler Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet İyimaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Lütfiye Selva Çam Adalet ve Kalkınma Partisi
Vedat Bilgin Adalet ve Kalkınma Partisi
Aydın Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayhan Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Sami Mallı Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevzat Ceylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şenal Sarıhan Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Emir Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Nihat Yeşil Cumhuriyet Halk Partisi
Şefkat Çetin Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Mit Milliyetçi Hareket Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 14
CHP
5 / 14
MHP
3 / 14
HDP
1 / 14
Milletvekili Siyasi Parti
Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Köse Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Samani Adalet ve Kalkınma Partisi
Gökcen Özdoğan Enç Adalet ve Kalkınma Partisi
Sena Nur Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Niyazi Nefi Kara Cumhuriyet Halk Partisi
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Çetin Osman Budak Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Akaydın Cumhuriyet Halk Partisi
Devrim Kök Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Günal Milliyetçi Hareket Partisi
Ahmet Selim Yurdakul Milliyetçi Hareket Partisi
Tarkan Akıllı Milliyetçi Hareket Partisi
Hakkı Saruhan Oluç Halkların Demokratik Partisi

Ardahan[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
1 / 2
AK Parti
1 / 2
CHP
0 / 2
MHP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Taşkın Aktaş Halkların Demokratik Partisi
Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
İsrafil Kışla Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
4 / 7
AK Parti
2 / 7
MHP
1 / 7
HDP
0 / 7
Milletvekili Siyasi Parti
Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Lütfi Baydar Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Yıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Fatih Atay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sadık Atay Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahman Öz Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Uzunırmak Milliyetçi Hareket Partisi

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 8
CHP
3 / 8
MHP
2 / 8
HDP
0 / 8
Milletvekili Siyasi Parti
Mahmut Poyrazlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sema Kırcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Aydınlıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Tüm Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Namık Havutça Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Ok Milliyetçi Hareket Partisi
Recep Çetin Milliyetçi Hareket Partisi

Bartın[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi

Batman[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
3 / 4
AK Parti
1 / 4
MHP
0 / 4
CHP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Ali Atalan Halkların Demokratik Partisi
Saadet Becerikli Halkların Demokratik Partisi
Ayşe Acar Başaran Halkların Demokratik Partisi
Ziver Özdemir Adalet ve Kalkınma Partisi

Bayburt[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
MHP
1 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Naci Ağbal Adalet ve Kalkınma Partisi
Karabey Kadri Karaoğlu Milliyetçi Hareket Partisi

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Halil Erdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
HDP
1 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Şebnem Koçakelçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Fehmioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hişyar Özsoy Halkların Demokratik Partisi

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Mizgin Irgat Halkların Demokratik Partisi
Mahmut Celadet Gaydalı Halkların Demokratik Partisi
Vedat Demiröz Adalet ve Kalkınma Partisi

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
CHP
1 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Ali Ercoşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü Adalet ve Kalkınma Partisi
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 3
CHP
1 / 3
MHP
1 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Reşat Petek Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Göker Cumhuriyet Halk Partisi
Alparslan Ahmet Dursun Milliyetçi Hareket Partisi

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
9 / 18
CHP
5 / 18
MHP
3 / 18
HDP
1 / 18
Milletvekili Siyasi Parti
Mehmet Müezzinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Emine Yavuz Gözgeç Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemalettin Kani Torun Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmet Su Adalet ve Kalkınma Partisi
Hakan Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Önder Matlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Zekeriya Birkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Bennur Karaburun Adalet ve Kalkınma Partisi
Lale Karabıyık Cumhuriyet Halk Partisi
Ceyhun İrgil Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Sarıbal Cumhuriyet Halk Partisi
Erkan Aydın Cumhuriyet Halk Partisi
Nurhayat Altaca Kayıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Kadir Koçdemir Milliyetçi Hareket Partisi
Tevfik Topçu Milliyetçi Hareket Partisi
Asiye Kolçak Halkların Demokratik Partisi

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 4
CHP
2 / 4
MHP
1 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Öz Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Turan Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Kürşat Tuna Milliyetçi Hareket Partisi

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 2
MHP
0 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Muhammet Emin Akbaşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Filiz Adalet ve Kalkınma Partisi

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 4
CHP
1 / 4
MHP
0 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Salim Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Bağcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Adalet ve Kalkınma Partisi
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 7
CHP
3 / 7
MHP
1 / 7
HDP
0 / 7
Milletvekili Siyasi Parti
Nihat Zeybekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Bilal Uçar Adalet ve Kalkınma Partisi
Melike Basmacı Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Gülizar Biçer Karaca Cumhuriyet Halk Partisi
Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
10 / 11
AK Parti
1 / 11
MHP
0 / 11
CHP
0 / 11
Milletvekili Siyasi Parti
İdris Baluken Halkların Demokratik Partisi
Nursel Aydoğan Halkların Demokratik Partisi
Nimetullah Erdoğmuş Halkların Demokratik Partisi
Feleknas Uca Halkların Demokratik Partisi
Altan Tan Halkların Demokratik Partisi
Çağlar Demirel Halkların Demokratik Partisi
Ziya Pir Halkların Demokratik Partisi
İmam Taşçıer Halkların Demokratik Partisi
Sibel Yiğitalp Halkların Demokratik Partisi
Edib Berk Halkların Demokratik Partisi
Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi

Düzce[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 3
CHP
0 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Faruk Özlü Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevai Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Keşir Adalet ve Kalkınma Partisi

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Okan Gaytancıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Erdin Bircan Cumhuriyet Halk Partisi
Şemsettin Emir Adalet ve Kalkınma Partisi

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 4
MHP
1 / 4
HDP
0 / 4
CHP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Şuay Alpay Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Bulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Serpil Bulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Yavuz Temizer Milliyetçi Hareket Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Talha Erol Durmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özyalçın Cumhuriyet Halk Partisi

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
4 / 6
MHP
1 / 6
HDP
1 / 6
CHP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Efkan Ala Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Zehra Taşkeneslioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Aydemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Kamil Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Seher Akçınar Bayar Halkların Demokratik Partisi

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
3 / 6
AK Parti
2 / 6
MHP
1 / 6
HDP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Gaye Usluer Cumhuriyet Halk Partisi
Utku Çakırözer Cumhuriyet Halk Partisi
Cemal Okan Yüksel Cumhuriyet Halk Partisi
Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Koca Adalet ve Kalkınma Partisi
Ruhsar Demirel Milliyetçi Hareket Partisi

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
6 / 12
MHP
2 / 12
CHP
2 / 12
HDP
2 / 12
Milletvekili Siyasi Parti
Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülhamit Gül Adalet ve Kalkınma Partisi
Şamil Tayyar Adalet ve Kalkınma Partisi
Canan Candemir Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Nejat Koçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Tolga Orhan Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Şeker Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Gökdağ Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Doğan Halkların Demokratik Partisi
Mahmut Toğrul Halkların Demokratik Partisi

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 4
CHP
1 / 4
MHP
1 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Turhan Alçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Adem Tatlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Yener Bektaşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
MHP
1 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Kemalettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Canlı Milliyetçi Hareket Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
3 / 3
AK Parti
0 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Selma Irmak Halkların Demokratik Partisi
Nihat Akdoğan Halkların Demokratik Partisi
Abdullah Zeydan Halkların Demokratik Partisi

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 10
CHP
4 / 10
MHP
1 / 10
HDP
0 / 10
Milletvekili Siyasi Parti
Adem Yeşildal Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Karasayar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Öntürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Alğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Bayram Türkoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hilmi Yarayıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Dudu Cumhuriyet Halk Partisi
Serkan Topal Cumhuriyet Halk Partisi
Birol Ertem Cumhuriyet Halk Partisi
Adnan Şefik Çirkin Milliyetçi Hareket Partisi

Iğdır[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 2
AK Parti
0 / 2
MHP
0 / 2
CHP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Mehmet Emin Adıyaman Halkların Demokratik Partisi
Kıznaz Türkeli Halkların Demokratik Partisi

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 4
MHP
1 / 4
CHP
1 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Özel Adalet ve Kalkınma Partisi
Nuri Okutan Milliyetçi Hareket Partisi
İrfan Bakır Cumhuriyet Halk Partisi

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Seçilen
Milletvekili
Mevcut
Milletvekili
AK Parti
39 / 88
39 / 88
CHP
28 / 88
27 / 88
HDP
11 / 88
11 / 88
MHP
10 / 88
10 / 88
Bağımsız
0 / 88
1 / 88

I. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Seçilen
Milletvekili
Mevcut
Milletvekili
AK Parti
14 / 31
14 / 31
CHP
11 / 31
10 / 31
HDP
3 / 31
3 / 31
MHP
3 / 31
3 / 31
Bağımsız
0 / 31
1 / 31
Milletvekili Siyasi Parti
İdris Güllüce Adalet ve Kalkınma Partisi
Mihrimah Belma Satır Adalet ve Kalkınma Partisi
Erol Kaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Berat Çonkar Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Can Adalet ve Kalkınma Partisi
Berat Albayrak Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmet Uçma Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Külünk Adalet ve Kalkınma Partisi
Ravza Kavakçı Kan Adalet ve Kalkınma Partisi
Erkan Kandemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Alev Dedegil Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ali Pulcu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Sert Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Yayman Adalet ve Kalkınma Partisi
Şafak Pavey Cumhuriyet Halk Partisi
Gamze Akkuş İlgezdi Cumhuriyet Halk Partisi
Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Barış Yarkadaş Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Akif Hamzaçebi Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Tanal Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Kesici Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Kaan Salıcı Cumhuriyet Halk Partisi
İhsan Özkes Cumhuriyet Halk Partisi → Bağımsız[n 2][2]
Onursal Adıgüzel Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Selahattin Demirtaş Halkların Demokratik Partisi
Hüda Kaya Halkların Demokratik Partisi
Erdal Ataş Halkların Demokratik Partisi
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
İzzet Ulvi Yönter Milliyetçi Hareket Partisi
Uygar Suphi Aktan Milliyetçi Hareket Partisi

II. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
12 / 26
CHP
8 / 26
HDP
3 / 26
MHP
3 / 26
Milletvekili Siyasi Parti
Volkan Bozkır Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Nur Bahçekapılı Adalet ve Kalkınma Partisi
Ekrem Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Aziz Babuşçu Adalet ve Kalkınma Partisi
Durmuş Ali Sarıkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Ethem Tolga Adalet ve Kalkınma Partisi
Şirin Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Benli Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Bürge Adalet ve Kalkınma Partisi
Sevim Savaşer Adalet ve Kalkınma Partisi
Haydar Ali Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Markar Eseyan Adalet ve Kalkınma Partisi
Selina Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Aykut Erdoğdu Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Sezgin Tanrıkulu Cumhuriyet Halk Partisi
Dursun Çiçek Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Sencer Ayata Cumhuriyet Halk Partisi
Gülay Yedekci Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Kadri Enis Berberoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Didem Engin Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Öker Halkların Demokratik Partisi
Filiz Kerestecioğlu Halkların Demokratik Partisi
Sezai Temelli Halkların Demokratik Partisi
Ekmeleddin İhsanoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Celal Adan Milliyetçi Hareket Partisi
Murat Başesgioğlu Milliyetçi Hareket Partisi

III. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
13 / 31
CHP
9 / 31
HDP
5 / 31
MHP
4 / 31
Milletvekili Siyasi Parti
Mustafa Şentop Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Zengin Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzullah Kıyıklık Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Muş Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Doğan Kubat Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Kaynarca Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahim Boynukalın Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Karaca Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Işılak Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Yeneroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Afşin Yazıcıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Metiner Adalet ve Kalkınma Partisi
Halis Dalkılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Bihlun Tamaylıgil Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Cihaner Cumhuriyet Halk Partisi
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Şeker Cumhuriyet Halk Partisi
Erdoğan Toprak Cumhuriyet Halk Partisi
Eren Erdem Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Özçelik Cumhuriyet Halk Partisi
Zeynel Emre Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Bekaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Pervin Buldan Halkların Demokratik Partisi
Garo Paylan Halkların Demokratik Partisi
Abdullah Levent Tüzel Halkların Demokratik Partisi
Ali Kenanoğlu Halkların Demokratik Partisi
Emine Beyza Üstün Halkların Demokratik Partisi
Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi
Atila Kaya Milliyetçi Hareket Partisi
İsmail Faruk Aksu Milliyetçi Hareket Partisi
Arzu Erdem Milliyetçi Hareket Partisi

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
12 / 26
AK Parti
8 / 26
MHP
4 / 26
HDP
2 / 26

I. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
6 / 13
AK Parti
4 / 13
MHP
2 / 13
HDP
1 / 13
Milletvekili Siyasi Parti
Selin Sayek Böke Cumhuriyet Halk Partisi
Musa Çam Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Tuncay Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Tacettin Bayır Cumhuriyet Halk Partisi
Özcan Purçu Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Yiğit Cumhuriyet Halk Partisi
Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Seniha Nükhet Hotar Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemil Şeboy Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Kocabıyık Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
Aslan Savaşan Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Kürkçü Halkların Demokratik Partisi

II. bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
6 / 13
AK Parti
4 / 13
MHP
2 / 13
HDP
1 / 13
Milletvekili Siyasi Parti
Zeynep Altıok Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Zekeriya Temizel Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Balbay Cumhuriyet Halk Partisi
Aytun Çıray Cumhuriyet Halk Partisi
Kamil Okyay Sındır Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa İbrahim Turhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Nesrim Ulema Adalet ve Kalkınma Partisi
Hamza Dağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Kerem Ali Sürekli Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Murat Koç Milliyetçi Hareket Partisi
Müslüm Doğan Halkların Demokratik Partisi

Kahramanmaraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
6 / 8
MHP
2 / 8
CHP
0 / 8
HDP
0 / 8
Milletvekili Siyasi Parti
Mahir Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Nursel Reyhanlıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Veysi Kaynak Adalet ve Kalkınma Partisi
Sevde Bayazıt Kaçar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Uğur Dilipak Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet İlker Çitil Adalet ve Kalkınma Partisi
Fahrettin Oğuz Tor Milliyetçi Hareket Partisi
Sefer Aycan Milliyetçi Hareket Partisi

Karabük[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
MHP
1 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Osman Kahveci Adalet ve Kalkınma Partisi
Durmuş Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi

Karaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 2
MHP
0 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Recep Konuk Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Şeker Adalet ve Kalkınma Partisi

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Ayhan Bilgen Halkların Demokratik Partisi
Şafak Özanli Halkların Demokratik Partisi
Mehmet Uçum Adalet ve Kalkınma Partisi

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
MHP
1 / 3
CHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Mustafa Gökhan Gülşen Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Emin Çınar Milliyetçi Hareket Partisi

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 9
MHP
3 / 9
CHP
1 / 9
HDP
0 / 9
Milletvekili Siyasi Parti
Mehmet Özhaseki Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Doğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Karayel Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemal Tekden Adalet ve Kalkınma Partisi
Havva Talay Çalış Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Halaçoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Kilci Milliyetçi Hareket Partisi
Süleyman Korkmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Çetin Arık Cumhuriyet Halk Partisi

Kırıkkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
MHP
1 / 3
CHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Oğuz Kağan Köksal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Can Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Ahmet Göçer Milliyetçi Hareket Partisi

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Türabi Kayan Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi Gündoğdu Cumhuriyet Halk Partisi
Hamdi Irmak Adalet ve Kalkınma Partisi

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
MHP
1 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Salih Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemil Yıldırım Türk Milliyetçi Hareket Partisi

Kilis[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
MHP
1 / 2
CHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Reşit Polat Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Yün Milliyetçi Hareket Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
6 / 11
CHP
3 / 11
MHP
1 / 11
HDP
1 / 11
Milletvekili Siyasi Parti
Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Radiye Sezer Katırcıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Aygün Adalet ve Kalkınma Partisi
İlyas Şeker Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Akif Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemalettin Kaflı Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Akar Cumhuriyet Halk Partisi
Tahsin Tarhan Cumhuriyet Halk Partisi
Saffet Sancaklı Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Haydar Konca Halkların Demokratik Partisi

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
11 / 14
MHP
2 / 14
CHP
1 / 14
HDP
0 / 14
Milletvekili Siyasi Parti
Ahmet Davutoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Baloğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüsniye Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ziya Altunyaldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Uğur Kaleli Adalet ve Kalkınma Partisi
Leyla Şahin Usta Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Babaoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Ağralı Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Etyemez Adalet ve Kalkınma Partisi
Rüveyde Gülseren Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Ahmet Özdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Sait Gönen Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Hüsnü Bozkurt Cumhuriyet Halk Partisi

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 4
MHP
1 / 4
CHP
0 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Mustafa Şükrü Nazlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Vural Kavuncu Adalet ve Kalkınma Partisi
İshak Gazel Adalet ve Kalkınma Partisi
Alim Işık Milliyetçi Hareket Partisi

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 6
CHP
1 / 6
MHP
0 / 6
HDP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Öznur Çalık Adalet ve Kalkınma Partisi
Taha Özhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Nurettin Yaşar Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Tüfenkci Adalet ve Kalkınma Partisi
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
4 / 9
CHP
3 / 9
MHP
2 / 9
HDP
0 / 9
Milletvekili Siyasi Parti
Recai Berber Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Aydemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Selçuk Özdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Baybatur Adalet ve Kalkınma Partisi
Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Mazlum Nurlu Cumhuriyet Halk Partisi
Tur Yıldız Biçer Cumhuriyet Halk Partisi
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi
Zeynel Balkız Milliyetçi Hareket Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
5 / 6
AK Parti
1 / 6
CHP
0 / 6
MHP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Mithat Sancar Halkların Demokratik Partisi
Gülser Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Erol Dora Halkların Demokratik Partisi
Mehmet Ali Aslan Halkların Demokratik Partisi
Enise Güneyli Halkların Demokratik Partisi
Orhan Miroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi

Mersin[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
3 / 11
AK Parti
3 / 11
MHP
3 / 11
HDP
2 / 11
Milletvekili Siyasi Parti
Hüseyin Çamak Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuş Fikri Sağlar Cumhuriyet Halk Partisi
Aytuğ Atıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Muhammet Gültak Adalet ve Kalkınma Partisi
Yılmaz Tezcan Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhsin Kızılkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi
Baki Şimşek Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Öz Milliyetçi Hareket Partisi
Dengir Mir Mehmet Fırat Halkların Demokratik Partisi
Çilem Küçükkeleş Öz Halkların Demokratik Partisi

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
3 / 6
AK Parti
2 / 6
MHP
1 / 6
HDP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Akın Üstündağ Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Süha Aldan Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Demir Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Özyer Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Kökten Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Burcu Çelik Özkan Halkların Demokratik Partisi
Ahmet Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Mehmet Emin Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
MHP
1 / 3
CHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Mustafa Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Göktürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Varol Milliyetçi Hareket Partisi

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
2 / 3
MHP
1 / 3
CHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özegen Adalet ve Kalkınma Partisi
Vedat Bayram Milliyetçi Hareket Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 5
CHP
2 / 5
MHP
0 / 5
HDP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
Numan Kurtulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Çanak Adalet ve Kalkınma Partisi
İhsan Şener Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Torun Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Adıgüzel Cumhuriyet Halk Partisi

Osmaniye[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
MHP
2 / 4
AK Parti
2 / 4
CHP
0 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Ruhi Ersoy Milliyetçi Hareket Partisi
Suat Önal Adalet ve Kalkınma Partisi
Mücahit Durmuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 3
CHP
0 / 3
MHP
0 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Hasan Karal Adalet ve Kalkınma Partisi
Hikmet Ayar Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Aşkın Bak Adalet ve Kalkınma Partisi

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 7
MHP
1 / 7
CHP
1 / 7
HDP
0 / 7
Milletvekili Siyasi Parti
Ayşenur İslam Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa İsen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali İhsan Yavuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Uncuoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali İnci Adalet ve Kalkınma Partisi
Zihni Açba Milliyetçi Hareket Partisi
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
5 / 9
CHP
2 / 9
MHP
2 / 9
HDP
0 / 9
Milletvekili Siyasi Parti
Akif Çağatay Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Demircan Adalet ve Kalkınma Partisi
Fuat Köktaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Çiğdem Karaaslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Basri Kurt Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemal Zeybek Cumhuriyet Halk Partisi
Hayati Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Erhan Usta Milliyetçi Hareket Partisi
Hüseyin Edis Milliyetçi Hareket Partisi

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 3
AK Parti
1 / 3
MHP
0 / 3
CHP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Kadri Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Hatice Seviptekin Halkların Demokratik Partisi
Yasin Aktay Adalet ve Kalkınma Partisi

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Cengiz Tokmak Adalet ve Kalkınma Partisi
Barış Karadeniz Cumhuriyet Halk Partisi

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 5
MHP
1 / 5
CHP
1 / 5
HDP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Hilmi Bilgin Adalet ve Kalkınma Partisi
Selim Dursun Adalet ve Kalkınma Partisi
Celal Dağgez Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Akyıldız Cumhuriyet Halk Partisi

Şanlıurfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
7 / 12
HDP
5 / 12
MHP
0 / 12
CHP
0 / 12
Milletvekili Siyasi Parti
Nureddin Nebati Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Kasım Gülpınar Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Eyyüpoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mazhar Bağlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Özcan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hamide Sürücü Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Eşref Fakıbaba Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Baydemir Halkların Demokratik Partisi
Dilek Öcalan Halkların Demokratik Partisi
İbrahim Ayhan Halkların Demokratik Partisi
Leyla Güven Halkların Demokratik Partisi
Ziya Çalışkan Halkların Demokratik Partisi

Şırnak[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
4 / 4
AK Parti
0 / 4
MHP
0 / 4
CHP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Faysal Sarıyıldız Halkların Demokratik Partisi
Leyla Birlik Halkların Demokratik Partisi
Ferhat Encü Halkların Demokratik Partisi
Aycan İrmez Halkların Demokratik Partisi

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
3 / 6
AK Parti
2 / 6
MHP
1 / 6
HDP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Candan Yüceer Cumhuriyet Halk Partisi
Emre Köprülü Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Yel Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Doğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Belen Milliyetçi Hareket Partisi

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
4 / 5
MHP
0 / 5
CHP
1 / 5
HDP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
Coşkun Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Celil Göçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Gaye Güler Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahman Başkan Milliyetçi Hareket Partisi
Orhan Düzgün Cumhuriyet Halk Partisi

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
4 / 6
MHP
1 / 6
CHP
1 / 6
HDP
0 / 6
Milletvekili Siyasi Parti
Süleyman Soylu Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Balta Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Sula Köseoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Günnar Adalet ve Kalkınma Partisi
Koray Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Haluk Pekşen Cumhuriyet Halk Partisi

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
2 / 2
CHP
0 / 2
AK Parti
0 / 2
MHP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Alican Önlü Halkların Demokratik Partisi
Edibe Şahin Halkların Demokratik Partisi

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 3
CHP
1 / 3
MHP
1 / 3
HDP
0 / 3
Milletvekili Siyasi Parti
Mehmet Altay Adalet ve Kalkınma Partisi
Özkan Yalım Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuş Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
HDP
7 / 8
AK Parti
1 / 8
MHP
0 / 8
CHP
0 / 8
Milletvekili Siyasi Parti
Figen Yüksekdağ Halkların Demokratik Partisi
Lezgin Botan Halkların Demokratik Partisi
Yurdusev Özsökmenler Halkların Demokratik Partisi
Adem Özcaner Halkların Demokratik Partisi
Tuğba Hezer Halkların Demokratik Partisi
Selami Özyaşar Halkların Demokratik Partisi
Remzi Özgökçe Halkların Demokratik Partisi
Burhan Kayatürk Adalet ve Kalkınma Partisi

Yalova[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
1 / 2
CHP
1 / 2
MHP
0 / 2
HDP
0 / 2
Milletvekili Siyasi Parti
Fikri Demirel Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
AK Parti
3 / 4
MHP
1 / 4
CHP
0 / 4
HDP
0 / 4
Milletvekili Siyasi Parti
Abdülkadir Akgül Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertuğrul Soysal Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Başer Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadir Durmaz Milliyetçi Hareket Partisi

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi Parti Milletvekili
CHP
2 / 5
AK Parti
2 / 5
MHP
1 / 5
HDP
0 / 5
Milletvekili Siyasi Parti
Şerafettin Turpcu Cumhuriyet Halk Partisi
Ünal Demirtaş Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Özbakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Çaturoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Çakan Milliyetçi Hareket Partisi

Sonraki değişimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yıldırım Tuğrul Türkeş 18 Eylül 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştur. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmış ve orada milletvekili adayı olmuştur.
  2. ^ İhsan Özkes 21 Temmuz 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]