TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem'de (23 Haziran 2015–17 Kasım 2015) görev yapan, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerinin listesidir. İller alfabetik olarak, ilin içinde partiler il çapında aldıkları oya göre sıralanmıştır. Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi milletvekili çıkartabilmiştir. Aşağıda milletvekilleri seçildikleri parti ve sıralamayla yer almakta, sonradan gerçekleşen değişiklikler ayrıca not edilmektedir.

Meclis Dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi parti Seçilen Dönem sonu Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Dönem sonu milletvekili dağılımı
Adalet ve Kalkınma Partisi 258 259 artış1 Parliament of Turkey June 2015.svg Parliament of Turkey June 2015.svg
Cumhuriyet Halk Partisi 132 131 azalış1
Milliyetçi Hareket Partisi 80 79 azalış1
Halkların Demokratik Partisi 80 80 0
Bağımsız 0 1 artış1
Toplam 550 550 0

Milletvekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Necdet Ünüvar Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Güldemet Sarı
Sadullah Kısacık
Talip Küçükcan
Mehmet Şükrü Erdinç
Elif Doğan Türkmen Cumhuriyet Halk Partisi
Zülfikar İnönü Tümer
İbrahim Özdiş
Aydın Uslupehlivan
Mevlüt Karakaya Milliyetçi Hareket Partisi
Muharrem Varlı
Seyfettin Yılmaz
Rıdvan Turan Halkların Demokratik Partisi
Meral Danış Beştaş
Adıyaman Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Boynukara
İbrahim Halil Fırat
Salih Fırat
Behçet Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Afyonkarahisar Halil Ürün Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Özkaya
Remziye Sıvacı
Mehmet Parsak Milliyetçi Hareket Partisi
Burcu Kayıkcı Cumhuriyet Halk Partisi
Ağrı Leyla Zana Halkların Demokratik Partisi
Berdan Öztürk
Dirayet Taşdemir
Mehmet Emin İlhan
Aksaray İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevzat Palta
Turan Yaldır
Amasya Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sait Yüce
Mustafa Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara (I) Yalçın Akdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Gündoğdu
Ali İhsan Arslan
Jülide Sarıeroğlu
Murat Alparslan
Ertan Aydın
Tülay Selamoğlu
Ayşe Gülsün Bilgehan Cumhuriyet Halk Partisi
Necati Yılmaz
Tekin Bingöl
Aylin Nazlıaka
Levent Gök
Ali Haydar Hakverdi
Bülent Kuşoğlu
Yıldırım Tuğrul Türkeş[n 1][1] Milliyetçi Hareket Partisi
Zühal Topcu
Mustafa Erdem
Sırrı Süreyya Önder Halkların Demokratik Partisi
Ankara (II) Emrullah İşler Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet İyimaya
Lütfiye Selva Çam
Vedat Bilgin
Aydın Ünal
Ayhan Yılmaz
Mahmut Sami Mallı
Nevzat Ceylan
Şenal Sarıhan Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Emir
Ahmet Haluk Koç
Nihat Yeşil
Şefkat Çetin Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Mit
Antalya Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Köse
Hüseyin Samani
Gökcen Özdoğan Enç
Sena Nur Çelik
Niyazi Nefi Kara Cumhuriyet Halk Partisi
Deniz Baykal
Çetin Osman Budak
Mustafa Akaydın
Devrim Kök
Mehmet Günal Milliyetçi Hareket Partisi
Ahmet Selim Yurdakul
Tarkan Akıllı
Hakkı Saruhan Oluç Halkların Demokratik Partisi
Ardahan Taşkın Aktaş Halkların Demokratik Partisi
Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Artvin İsrafil Kışla Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Lütfi Baydar
Hüseyin Yıldız
Mehmet Fatih Atay
Mehmet Sadık Atay Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahman Öz
Ali Uzunırmak Milliyetçi Hareket Partisi
Balıkesir Mahmut Poyrazlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sema Kırcı
Ali Aydınlıoğlu
Mehmet Tüm Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Akın
Namık Havutça
İsmail Ok Milliyetçi Hareket Partisi
Recep Çetin
Bartın Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Batman Ali Atalan Halkların Demokratik Partisi
Saadet Becerikli
Ayşe Acar Başaran
Ziver Özdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayburt Naci Ağbal Adalet ve Kalkınma Partisi
Karabey Kadri Karaoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Bilecik Halil Erdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Şebnem Koçakelçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Fehmioğlu
Hişyar Özsoy Halkların Demokratik Partisi
Bitlis Mizgin Irgat Halkların Demokratik Partisi
Mahmut Celadet Gaydalı
Vedat Demiröz Adalet ve Kalkınma Partisi
Bolu Ali Ercoşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Burdur Reşat Petek Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Göker Cumhuriyet Halk Partisi
Alparslan Ahmet Dursun Milliyetçi Hareket Partisi
Bursa Mehmet Müezzinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Emine Yavuz Gözgeç
Cemalettin Kani Torun
Hüseyin Şahin
İsmet Su
Hakan Çavuşoğlu
Önder Matlı
Zekeriya Birkan
Bennur Karaburun
Lale Karabıyık Cumhuriyet Halk Partisi
Ceyhun İrgil
Orhan Sarıbal
Erkan Aydın
Nurhayat Altaca Kayıoğlu
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Kadir Koçdemir
Tevfik Topçu
Asiye Kolçak Halkların Demokratik Partisi
Çanakkale Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Öz
Bülent Turan Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Kürşat Tuna Milliyetçi Hareket Partisi
Çankırı Muhammet Emin Akbaşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Filiz
Çorum Salim Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Bağcı
Lütfiye İlksen Ceritoğlu Murt
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi
Denizli Nihat Zeybekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yüksel
Bilal Uçar
Melike Basmacı Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Arslan
Gülizar Biçer Karaca
Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi
Diyarbakır İdris Baluken Halkların Demokratik Partisi
Nursel Aydoğan
Nimetullah Erdoğmuş
Feleknas Uca
Altan Tan
Çağlar Demirel
Ziya Pir
İmam Taşçıer
Sibel Yiğitalp
Edib Berk
Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Düzce Faruk Özlü Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevai Arslan
Ayşe Keşir
Edirne Okan Gaytancıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Erdin Bircan
Şemsettin Emir Adalet ve Kalkınma Partisi
Elazığ Şuay Alpay Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Bulut
Serpil Bulut
Yavuz Temizer Milliyetçi Hareket Partisi
Erzincan Talha Erol Durmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özyalçın Cumhuriyet Halk Partisi
Erzurum Efkan Ala Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Yılmaz
Zehra Taşkeneslioğlu
İbrahim Aydemir
Kamil Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Seher Akçınar Bayar Halkların Demokratik Partisi
Eskişehir Gaye Usluer Cumhuriyet Halk Partisi
Utku Çakırözer
Cemal Okan Yüksel
Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Koca
Ruhsar Demirel Milliyetçi Hareket Partisi
Gaziantep Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülhamit Gül
Şamil Tayyar
Canan Candemir Çelik
Abdullah Nejat Koçer
Mehmet Erdoğan
Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Tolga Orhan
Mehmet Şeker Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Gökdağ
Celal Doğan Halkların Demokratik Partisi
Mahmut Toğrul
Giresun Turhan Alçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Adem Tatlı
Bülent Yener Bektaşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi
Gümüşhane Kemalettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Canlı Milliyetçi Hareket Partisi
Hakkâri Selma Irmak Halkların Demokratik Partisi
Nihat Akdoğan
Abdullah Zeydan
Hatay Adem Yeşildal Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Karasayar
Mehmet Öntürk
Mehmet Alğan
Hacı Bayram Türkoğlu
Hilmi Yarayıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Dudu
Serkan Topal
Birol Ertem
Adnan Şefik Çirkin Milliyetçi Hareket Partisi
Iğdır Mehmet Emin Adıyaman Halkların Demokratik Partisi
Kıznaz Türkeli
Isparta Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Özel
Nuri Okutan Milliyetçi Hareket Partisi
İrfan Bakır Cumhuriyet Halk Partisi
İstanbul (I) İdris Güllüce Adalet ve Kalkınma Partisi
Mihrimah Belma Satır
Erol Kaya
Ahmet Berat Çonkar
Osman Can
Berat Albayrak
İsmet Uçma
Metin Külünk
Ravza Kavakcı Kan
Erkan Kandemir
Alev Dedegil
Mehmet Ali Pulcu
Hasan Sert
Hüseyin Yayman
Şafak Pavey Cumhuriyet Halk Partisi
Gamze Akkuş İlgezdi
Gürsel Tekin
Barış Yarkadaş
Mehmet Akif Hamzaçebi
Mahmut Tanal
İlhan Kesici
Oğuz Kaan Salıcı
İhsan Özkes[n 2][2]
Onursal Adıgüzel
Ali Özcan
Selahattin Demirtaş Halkların Demokratik Partisi
Hüda Kaya
Erdal Ataş
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
İzzet Ulvi Yönter
Uygar Suphi Aktan
İstanbul (II) Volkan Bozkır Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Nur Bahçekapılı
Ekrem Erdem
Aziz Babuşçu
Durmuş Ali Sarıkaya
Ethem Tolga
Şirin Ünal
Fatma Benli
Hüseyin Bürge
Sevim Savaşer
Haydar Ali Yıldız
Markar Esayan
Selina Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Aykut Erdoğdu
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Dursun Çiçek
Süleyman Sencer Ayata
Gülay Yedekci Arslan
Kadri Enis Berberoğlu
Didem Engin
Turgut Öker Halkların Demokratik Partisi
Filiz Kerestecioğlu
Sezai Temelli
Ekmeleddin İhsanoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Celal Adan
Murat Başesgioğlu
İstanbul (III) Mustafa Şentop Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Zengin
Feyzullah Kıyıklık
Mehmet Muş
Mehmet Doğan Kubat
Tülay Kaynarca
Abdurrahim Boynukalın
Harun Karaca
Uğur Işılak
Mustafa Yeneroğlu
Mustafa Afşin Yazıcıoğlu
Mehmet Metiner
Halis Dalkılıç
Bihlun Tamaylıgil Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Cihaner
Engin Altay
Ali Şeker
Erdoğan Toprak
Eren Erdem
Murat Özçelik
Zeynel Emre
Mehmet Bekaroğlu
Pervin Buldan Halkların Demokratik Partisi
Garo Paylan
Abdullah Levent Tüzel
Ali Kenanoğlu
Emine Beyza Üstün
Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi
Atila Kaya
İsmail Faruk Aksu
Arzu Erdem
İzmir (I) Selin Sayek Böke Cumhuriyet Halk Partisi
Musa Çam
Ahmet Tuncay Özkan
Tacettin Bayır
Özcan Purçu
Ali Yiğit
Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Seniha Nükhet Hotar
Cemil Şeboy
Hüseyin Kocabıyık
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
Aslan Savaşan
Ertuğrul Kürkçü Halkların Demokratik Partisi
İzmir (II) Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Zeynep Altıok
Zekeriya Temizel
Mustafa Ali Balbay
Aytun Çıray
Kamil Okyay Sındır
Mustafa İbrahim Turhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Nesrim Ulema
Hamza Dağ
Kerem Ali Sürekli
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Murat Koç
Müslüm Doğan Halkların Demokratik Partisi
Kahramanmaraş Mahir Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Nursel Reyhanlıoğlu
Veysi Kaynak
Sevde Bayazıt Kaçar
Mehmet Uğur Dilipak
Mehmet İlker Çitil
Fahrettin Oğuz Tor Milliyetçi Hareket Partisi
Sefer Aycan
Karabük Osman Kahveci Adalet ve Kalkınma Partisi
Durmuş Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
Karaman Recep Konuk Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Şeker
Kars Ayhan Bilgen Halkların Demokratik Partisi
Şafak Özanli
Mehmet Uçum Adalet ve Kalkınma Partisi
Kastamonu Mustafa Gökhan Gülşen Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Çelik
Emin Çınar Milliyetçi Hareket Partisi
Kayseri Mehmet Özhaseki Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Doğan
Yaşar Karayel
Kemal Tekden
Havva Talay Çalış
Yusuf Halaçoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Kilci
Süleyman Korkmaz
Çetin Arık Cumhuriyet Halk Partisi
Kırıkkale Oğuz Kaan Köksal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Can
Seyit Ahmet Göçer Milliyetçi Hareket Partisi
Kırklareli Türabi Kayan Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi Gündoğdu
Hamdi Irmak Adalet ve Kalkınma Partisi
Kırşehir Salih Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemil Yıldırım Türk Milliyetçi Hareket Partisi
Kilis Reşit Polat Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Yün Milliyetçi Hareket Partisi
Kocaeli Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Radiye Sezer Katırcıoğlu
Zeki Aygün
İlyas Şeker
Mehmet Akif Yılmaz
Cemalettin Kaflı
Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Akar
Tahsin Tarhan
Saffet Sancaklı Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Haydar Konca Halkların Demokratik Partisi
Konya Ahmet Davutoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Baloğlu
Hüsniye Erdoğan
Ziya Altunyaldız
Muhammet Uğur Kaleli
Leyla Şahin Usta
Mehmet Babaoğlu
Abdullah Ağralı
Halil Etyemez
Rüveyde Gülseren Işık
Hacı Ahmet Özdemir
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Sait Gönen
Mustafa Hüsnü Bozkurt Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya Mustafa Şükrü Nazlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Vural Kavuncu
İshak Gazel
Alim Işık Milliyetçi Hareket Partisi
Malatya Öznür Çalık Adalet ve Kalkınma Partisi
Taha Özhan
Mustafa Şahin
Nurettin Yaşar
Bülent Tüfenkci
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi
Manisa Recai Berber Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Aydemir
Selçuk Özdağ
Murat Baybatur
Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Mazlum Nurlu
Tur Yıldız Biçer
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi
Zeynep Balkız
Mardin Mithat Sancar Halkların Demokratik Partisi
Gülser Yıldırım
Erol Dora
Mehmet Ali Aslan
Enise Güneyli
Orhan Miroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mersin Hüseyin Çamak Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuş Fikri Sağlar
Aytuğ Atıcı
Mustafa Muhammet Gültak Adalet ve Kalkınma Partisi
Yılmaz Tezcan
Muhsin Kızılkaya
Oktay Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi
Baki Şimşek
Ali Öz
Dengir Mir Mehmet Fırat Halkların Demokratik Partisi
Çilem Küçükkeleş Öz
Muğla Akın Üstündağ Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Süha Aldan
Nurettin Demir
Hasan Özyer Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Kökten
Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi
Muş Burcu Çelik Özkan Halkların Demokratik Partisi
Ahmet Yıldırım
Mehmet Emin Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevşehir Mustafa Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Göktürk
Mehmet Varol Milliyetçi Hareket Partisi
Niğde Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özegen
Vedat Bayram Milliyetçi Hareket Partisi
Ordu Numan Kurtulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Çanak
İhsan Şener
Seyit Torun Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Adıgüzel
Osmaniye Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Ruhi Ersoy
Suat Önal Adalet ve Kalkınma Partisi
Mücahit Durmuşoğlu
Rize Hasan Karal Adalet ve Kalkınma Partisi
Hikmet Ayar
Osman Aşkın Bak
Sakarya Ayşenur İslam Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa İsen
Ali İhsan Yavuz
Recep Uncuoğlu
Ali İnci
Zihni Açba Milliyetçi Hareket Partisi
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi
Samsun Akif Çağatay Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Demircan
Fuat Köktaş
Çiğdem Karaaslan
Hasan Basri Kurt
Kemal Zeybek Cumhuriyet Halk Partisi
Hayati Tekin
Erhan Usta Milliyetçi Hareket Partisi
Hüseyin Edis
Siirt Kadri Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Hatice Seviptekin
Yasin Aktay Adalet ve Kalkınma Partisi
Sinop Cengiz Tokmak Adalet ve Kalkınma Partisi
Barış Karadeniz Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Hilmi Bilgin
Selim Dursun
Celal Dağgez Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Akyıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Şanlıurfa Nureddin Nebati Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Kasım Gülpınar
Seyit Eyyüpoğlu
Mazhar Bağlı
Halil Özcan
Hamide Sürücü
Ahmet Eşref Fakıbaba
Osman Baydemir Halkların Demokratik Partisi
Dilek Öcalan
İbrahim Ayhan
Leyla Güven
Ziya Çalışkan
Şırnak Faysal Sarıyıldız Halkların Demokratik Partisi
Leyla Birlik
Ferhat Encü
Aycan İrmez
Tekirdağ Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Candan Yüceer
Emre Köprülü
Mustafa Yel Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Doğan
Bülent Belen Milliyetçi Hareket Partisi
Tokat Coşkun Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Celil Göçer
Fatma Gaye Güler
Abdurrahman Başkan Milliyetçi Hareket Partisi
Orhan Düzgün Cumhuriyet Halk Partisi
Trabzon Süleyman Soylu Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Balta
Ayşe Sula Köseoğlu
Adnan Günnar
Koray Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Haluk Pekşen Cumhuriyet Halk Partisi
Tunceli Alican Önlü Halkların Demokratik Partisi
Edibe Şahin
Uşak Mehmet Altay Adalet ve Kalkınma Partisi
Özkan Yalım Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuş Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Van Figen Yüksekdağ Halkların Demokratik Partisi
Lezgin Botan
Yurdusev Özsökmenler
Adem Özcaner
Tuğba Hezer
Selami Özyaşar
Remzi Özgökçe
Burhan Kayatürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Yalova Fikri Demirel Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Abdülkadir Akgül Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertuğrul Soysal
Yusuf Başer
Sadir Durmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Zonguldak Şerafettin Turpcu Cumhuriyet Halk Partisi
Ünal Demirtaş
Hüseyin Özbakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Çaturoğlu
Zeki Çakan Milliyetçi Hareket Partisi

Sonraki değişimler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 18 Eylül 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek bağımsız milletvekili oldu. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı ve bu partiden milletvekili adayı oldu.
  2. ^ 21 Temmuz 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek bağımsız milletvekili oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tuğrul Türkeş istifa etti". Mynet. 18 Eylül 2015. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2015.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  2. ^ "CHP'li İhsan Özkes partisinden istifa etti". Mynet. 21 Temmuz 2015. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015.