TBMM 13. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

TBMM 13. dönem milletvekilleri listesi, 22 Ekim 1965 - 12 Ekim 1969 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ahmet Topaloğlu Adalet Partisi
Ali Bozdoğanoğlu
Hasan Aksay
İbrahim Tekin
Sabahattin Baybura
Tahir Yücekök
Turhan Dilligil
Bekir Tünay Cumhuriyet Halk Partisi
Kasım Gülek
Kemal Sarıibrahimoğlu
Mahmut Bozdoğan
Ali Karcı Türkiye İşçi Partisi
Adıyaman Ali Avni Turanlı Adalet Partisi
Mehmet Arif Atalay
Nazım Bayıllıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Arif Emre Yeni Türkiye Partisi
Afyonkarahisar Ali İhsan Ulubahşi Adalet Partisi
Mehmet Göbekli
Osman Attilâ
Şevki Güler
Murat Öner Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Akalın Millet Partisi
Muzaffer Özdağ Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Ağrı Nevzat Güngör Adalet Partisi
Abdulbari Akdoğan Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Kasım Küfrevi Yeni Türkiye Partisi
Amasya Ali Celalettin Topala Adalet Partisi
Nevzat Şener
Ahmet Can Demiray Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Ulusoy Millet Partisi
Ankara Ahmet Dallı Adalet Partisi
Ali Rıza Çetiner
Hasan Türkay
Hayrettin Turgut Toker
Kemal Bağcıoğlu
Musa Kazım Coşkun
Mustafa Kemal Yılmaz
Orhan Eren
Recai Ergüder
Zühtü Pehlivanlı
Ahmet Üstün Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Tez
İbrahim Sıtkı Hatipoğlu
İlyas Seçkin
İsmail Rüştü Aksal
Mehmet Emin Paksüt
Osman Bölükbaşı Millet Partisi
Orhan Alp
Hüseyin Balan
Rıza Kuas Türkiye İşçi Partisi
Alparslan Türkeş Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Antalya Ahmet Torgay Adalet Partisi
Hasan Akçalıoğlu
Hasan Fehmi Boztepe
İhsan Ataöv
Osman Zeki Yüksel
Hüseyin Avni Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Rafet Eker
Artvin Mustafa Rona Adalet Partisi
Sabit Osman Avcı
Turgut Altunkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın İsmet Sezgin Adalet Partisi
Kemal Ziya Öztürk
Mehmet Reşat Özarda
Nahit Menteşe
Sinan Bosna
Yüksel Menderes
Mustafa Kemal Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Şükrü Koç
Balıkesir Adnan Akın Adalet Partisi
Ahmet İhsan Kırımlı
Cihat Turgut
İbrahim Aytaç
Mehmet Zeki Yücetürk
Mevlüt Yılmaz
Nevzat Cihat Bilgehan
Ali Enver Güreli Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Fenni İslimyeli
Süreyya Koç
Mesut Ozansü Millet Partisi
Bilecik Şadi Binay Adalet Partisi
İsmail Selçuk Çakıroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Cemal Yavuz Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emin Gündoğdu Yeni Türkiye Partisi
Bitlis Cevdet Geboloğlu Adalet Partisi
Zarife Koçak Cumhuriyet Halk Partisi
Bolu Ahmet Çakmak Adalet Partisi
Halil İbrahim Cop
Hami Tezkan
Nihat Bayramoğlu
Kemal Demir Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Özcan Millet Partisi
Burdur Faik Kırbaşlı Adalet Partisi
İsmail Hakkı Boyacıoğlu
Fethi Çelikbaş Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Ahmet Türkel Adalet Partisi
Barlas Küntay
Cemal Külahlı
Kasım Önadım
Mehmet Turgut
Mustafa Tayyar
Nilüfer Gürsoy
Ömer Doğan Öztürkmen
Bahri Yazır Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Hulusi Öktem
Sadrettin Çanga
Çanakkale Ahmet Nihat Akay Adalet Partisi
Muammer Baykan
Refet Sezgin
Mustafa Cihat Baban Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Şefik İnan
Çankırı Nurettin Ok Adalet Partisi
Tahir Akman
Dursun Akçaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ali Arsan Millet Partisi
Çorum Abdurrahman Güler Adalet Partisi
Ahmet Uysal
Arslan Topçubaşı
İhsan Akhun
İhsan Tombuş
Mehmet Hilmi İncesulu Cumhuriyet Halk Partisi
Nejdet Yücer
Hasan Latif Sarıyüce Millet Partisi
Denizli Fuat Avcı Adalet Partisi
Remzi Şenel
Mehmet Salih Baydil
Zafer Nihat Özel
Arif Hüdai Oral Cumhuriyet Halk Partisi
Emin Atıf Şohoğlu
Muzaffer Karan Türkiye İşçi Partisi
Diyarbakır Aydın Turgut Artuç Adalet Partisi
Abdüllatif Ensarioğlu
Hasan Değer
Nedim Metin Cizreli Cumhuriyet Halk Partisi
Feyzi Kalfagil
Yusuf Azizoğlu Yeni Türkiye Partisi
Ali Recai İskenderoğlu
Tarık Ziya Ekinci Türkiye İşçi Partisi
Edirne Mehmet İlhami Ertem Adalet Partisi
Nazmi Özoğul
Türkan Seçkin Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Bilgin Millet Partisi
Elazığ Kevni Nedimoğlu Adalet Partisi
Ömer Eken
Samet Güldoğan
Kemal Satır Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Ardıçoğlu
Erzincan Sadık Perinçek Adalet Partisi
Süleyman Hüsamettin Atabeyli
Adil Sağıroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Nafiz Giray Yeni Türkiye Partisi
Erzurum Ahmet Mustafaoğlu Adalet Partisi
Cevat Önder
İsmail Hakkı Yıldırım
Mehmet Turan Bilgin
Nihat Pasinli
Adnan Şinasi Şenyurt Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Gıyasettin Karaca
Necati Güven Millet Partisi
Nihat Diler Yeni Türkiye Partisi
Eskişehir Aziz Zeytinoğlu Adalet Partisi
Ertuğrul Gazi Sakarya
Mehmet İsmet Angı
Seyfi Öztürk
Ahmet Hayri Başar Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Asbuzoğlu
Gaziantep Mahmut Uygur Adalet Partisi
Mehmet Kamil Ocak
Naşit Sarıca
Süleyman Ünlü
Ali İhsan Göğüş Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Yılmaz
İmam Hüseyin İncioğlu
Giresun Ali Köymen Adalet Partisi
İbrahim Etem Kılıçoğlu
Nizamettin Erkmen
Hacı Ali Cüceoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Çilesiz
Kudret Bosuter Millet Partisi
Gümüşhane Sabri Özcan San Adalet Partisi
Sabahattin Savacı
Necati Akagün Cumhuriyet Halk Partisi
Ali İhsan Çelikkan Yeni Türkiye Partisi
Hakkâri Ali Karahan Yeni Türkiye Partisi
Hatay Abdullah Cilli Adalet Partisi
Sabahattin Adalı
Talat Köseoğlu
Şemsettin Mursaloğlu[1]
Budak Mursaloğlu[2] Cumhuriyet Halk Partisi
Hüsnü Özkan
Reşat Mursaloğlu
Yahya Kanbolat Türkiye İşçi Partisi
Isparta Süleyman Demirel Adalet Partisi
Ali İhsan Balım
Hasan Tahsin Argun Cumhuriyet Halk Partisi
İrfan Aksu Yeni Türkiye Partisi
İçel (Mersin) Burhan Bozdoğan Adalet Partisi
Kadir Çetin
Mazhar Arıkan
Celal Kılıç
Cafer Sadık Kutlay Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Çataloğlu
Kemal Ataman Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
İstanbul Nurettin Bulak Adalet Partisi
Ali Esat Birol
Ali Fuat Başgil
Aydın Yalçın
Ferruh Bozbeyli
İsmail Hakkı Tekinel
Kaya Özdemir
Mehmet Muhittin Güven
Mehmet Sadettin Bilgiç
Mehmet Yardımcı
Mustafa Ertuğrul
Nuri Eroğan
Orhan Seyfi Orhon
Osman Nuri Ulusay
Osman Özer
Tekin Erer
Ali Coşkun Kırca Cumhuriyet Halk Partisi
Fuat Sirmen
Mehmet İlhami Sancar
Orhan Birgit
Orhan Erkanlı
Orhan Ferruh Eyüpoğlu
Reşit Akif Ülker
Selim Rauf Sarper
Suphi Baykam
Abdurrahman Şeref Laç Millet Partisi
Hüseyin Ataman
Sadun Aren Türkiye İşçi Partisi
Mehmet Ali Aybar
Çetin Altan
Ahmet Tahtakılıç Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
İzmir Ali Abdüssettar İksel Adalet Partisi
Ali Naili Erdem
Enver Turgut
Şinasi Osma
Hüsamettin Gümüşpala
Mehmet Ali Aytaş
Mehmet İhsan Gürsan
Muzaffer Döşemeci
Nihat Kürşat
Zeki Efeoğlu
Şükrü Akkan
Arif Ertunga Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Şevket Adalan
Lebit Yurdoğlu
Mustafa Uyar
Şeref Bakşık
Cemal Hakkı Selek Türkiye İşçi Partisi
Kars Abbas Ali Çetin Adalet Partisi
Celal Nuri Koç
Latif Aküzüm
Muzaffer Şamiloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Yeltekin
Turgut Göle
Adil Kurtel Türkiye İşçi Partisi
Cengiz Ekinci Yeni Türkiye Partisi
Fatma Sevinç Düşünsel
Kastamonu Muzaffer Akdoğanlı Adalet Partisi
Ahmet Şevket Bohça
Hüseyin Sabri Keskin
Osman Zeki Oktay
Mehmet Adil Toközlü Cumhuriyet Halk Partisi
Adil Aydın Millet Partisi
İsmail Hakkı Yılanlıoğlu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Kayseri Ahmet Atıf Hacıpaşaoğlu Adalet Partisi
Feyyaz Köksal
Mehmet Ateşoğlu
Vedat Ali Özkan
Cengiz Nayman Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Yüceler
Turhan Feyzioğlu
İsmail Fehmi Cumalıoğlu Millet Partisi
Kırklareli Arif Hikmet Güner Adalet Partisi
Mehmet Atagün
Mehmet Orhan Türkkan
Hasan Tahsin Uzun Cumhuriyet Halk Partisi
Kırşehir Mehmet Güver Adalet Partisi
Süleyman Onan Cumhuriyet Halk Partisi
Memduh Erdemir Millet Partisi
Kocaeli Sedat Akay Adalet Partisi
Süreyya Sofuoğlu
Şevket Ustaoğlu
Nihat Erim Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Hakkı Arar
Konya Mekki Keskin Adalet Partisi
Bahri Dağdaş
Hasan Dinçer
Lütfi Akdoğan
Mehmet Faruk Sükan
Mehmet Necati Kalaycıoğlu
Selçuk Aytan
Mehmet Ziyaettin İzerdem
Sait Sina Yücesoy
İhsan Kabadayı Cumhuriyet Halk Partisi
Fakih Özfakih
Nazif Kurucu
Vefa Tanır
İsmet Kapısız Millet Partisi
Seyit Faruk Önder
Yunus Koçak Türkiye İşçi Partisi
Kütahya Ahmet Can Bilgin Adalet Partisi
Ali Mesut Erez
İsmail Hakkı Yıldırım
Mehmet Ersoy
Himmet Erdoğmuş Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Kacar Millet Partisi
Malatya Hamid Fendoğlu Adalet Partisi
Hüseyin Doğan
İsmet İnönü Cumhuriyet Halk Partisi
Lütfi Evliyaoğlu
Mehmet Delikaya
Şaban Erik Türkiye İşçi Partisi
Manisa Nahit Yenişehirlioğlu Adalet Partisi
Ertuğrul Akça
Mithat Dülge
Muammer Dirik
Önol Şakar
Süleyman Çağlar
Neriman Ağaoğlu
Muammer Erten Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Ok
Şevket Raşit Hatipoğlu
Sami Binicioğlu Millet Partisi
Maraş Enver Kaplan Adalet Partisi
Hacı Ahmet Özsoy
Veysi Kadıoğlu
Kemali Bayazıt Cumhuriyet Halk Partisi
Vefik Pirinççioğlu
Hüseyin Yaycıoğlu Millet Partisi
Mardin Esat Kemal Aybar Adalet Partisi
İbrahim Aysoy Cumhuriyet Halk Partisi
Nazmi Oğuz
Fuat Uluç Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Rıfat Baykal
Seyfi Güneştan Yeni Türkiye Partisi
Muğla Adnan Akarca Adalet Partisi
İlhan Tekinalp
İzzet Oktay
Mehmet Turan Şahin Cumhuriyet Halk Partisi
Seyfi Sadi Pencap
Muş Kamil Özsarıyıldız Adalet Partisi
Hayriye Ayşe Nermin Neftçi Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Aytaç Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Nevşehir İbrahim Ethem Boz Adalet Partisi
Selahattin Hakkı Esatoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Baran Numanoğlu Millet Partisi
Niğde Haydar Özalp Adalet Partisi
Şammas Yaşar Arıbaş
Ruhi Soyer Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuzdemir Tüzün Millet Partisi
Mehmet Altınsoy Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Ordu Ata Bodur Adalet Partisi
Cavit Şadi Pehlivanoğlu
Hamdi Mağden
Kemal Şensoy
Feridun Cemal Erkin Cumhuriyet Halk Partisi
Arif Hikmet Onat
Hasan Ferda Güley
Raif Aybar Yeni Türkiye Partisi
Rize Cevat Yalçın Adalet Partisi
Erol Yılmaz Akçal
İsmail Sarıgöz
Mustafa Mazhar Basa Cumhuriyet Halk Partisi
Sakarya Ahmet Muslihittin Gürer Adalet Partisi
Kadri Eroğan
Nuri Kemal Bayar
Şerafettin Paker
Hayrettin Uysal Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Alican Yeni Türkiye Partisi
Samsun Ali Fuat Alişan Adalet Partisi
Hasan Şevki Yücel
Melahat Gedik
Namık Kemal Tülezoğlu
Osman Şahinoğlu
Süreyya Uluçay
İlyas Kılıç Cumhuriyet Halk Partisi
Kamran Evliyaoğlu
Mehmet Selahattin Kılıç
Yaşar Akal
Bahattin Uzunoğlu Millet Partisi
Siirt Abdulhalim Aras Adalet Partisi
Hüseyin Hüsnü Oran
Mehmet Adil Yaşa
Misbah Ongan Yeni Türkiye Partisi
Sinop Mustafa Kaptan Adalet Partisi
Niyazi Özgüç Cumhuriyet Halk Partisi
Hilmi İşgüzar Millet Partisi
Cemil Karahan Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Sivas Gültekin Celal Sakarya Adalet Partisi
Seyfi Kurtbek
Tahsin Türkay
Tevfik Koraltan
Kazım Kangal Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Orhan Kabibay
Mustafa Kemal Palaoğlu
Nasuh Nazif Arslan
Gıyasettin Duman Millet Partisi
Cevat Odyakmaz Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
Nihat Doğan Yeni Türkiye Partisi
Tekirdağ Halil Başol Adalet Partisi
İlyas Demir
Orhan Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Nebioğlu Türkiye İşçi Partisi
Tokat Bedrettin Karaerkek Adalet Partisi
Mithat Şükrü Çavdaroğlu
Osman Hacıbaloğlu
Osman Saraç
İrfan Solmazer Cumhuriyet Halk Partisi
Cevdet Aykan
Hasan Fethi Alacalı
Trabzon Ahmet İhsan Birincioğlu Adalet Partisi
Ekrem Dikmen
Osman Turan
Ömer Usta
Selahattin Güven
Ahmet Şener Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Rıza Uzuner
İskender Hamdi Orhon
Ahmet Çebi Millet Partisi
Tunceli Kenan Aral Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Ünlü
Urfa Cemal Güven Adalet Partisi
Necmettin Cevheri
Ramazan Tekeli
Atalay Akan Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Çetin
Behice Boran Hatko Türkiye İşçi Partisi
İbrahim Halil Balkıs Yeni Türkiye Partisi
Uşak Mehmet Fahri Uğrasızoğlu Adalet Partisi
Orhan Dengiz
Ali Rıza Akbıyıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Van Kinyas Kartal Adalet Partisi
Mehmet Emin Erdinç Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Salih Yıldız
Muslih Görentaş Yeni Türkiye Partisi
Yozgat Mustafa Neşet Tanrıdağ Adalet Partisi
Turgut Nizamoğlu
Celal Ahmet Sungur Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Nuri Kodamanoğlu
İsmail Hakkı Akdoğan Millet Partisi
Yusuf Ziya Bahadınlı Türkiye İşçi Partisi
Zonguldak Cahit Karakaş Adalet Partisi
Kemal Doğan Sungun
Sadık Tekin Müftüoğlu
Salih Ekmel Çetiner
Sinan Fevzi Fırat
Talat Asal
Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi
Kâmil Kırıkoğlu
Hüseyin Kenan Esengin

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 1966 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile seçildi.
  2. ^ Meclise gelmeden 12 Ekim 1965 tarihinde vefat etti.