Mustafa Adıgüzel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mustafa Adıgüzel, (1967, Gürgentepe Ordu) tıp doktoru ve siyasetçi. 25., 27. ve 28. dönem milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise öğrenimine Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde başladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra iç hastalıkları alanında uzmanlık eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Tokat, Tekirdağ ve Ordu illerinde kamu ve özel sağlık kuruluşlarında hekimlik yaptı. Ordu Devlet Hastanesi'nde ayrıca yöneticilik yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ordu milletvekili olarak meclise girdi. 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenen seçimlerde seçilemeyerek hekimlik görevine geri döndü. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar Ordu Milletvekili seçildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

1999 Gölcük Depremi Çalışmaları

1999 Gölcük depreminde Trakya Üniversitesi'nden doktor ve hemşire ekibi ile birlikte 15 gün ilk yardım ve kurtarma çalışmalarında aktif bir şekilde görev aldı. Bu çalışması ulusal ve uluslararası kamuoyunda ve basında takdir edildi.

Çanakkale Gelibolu Çalışması

Çanakkale Gelibolu tarihi muharebe alanlarında yaptığı alan araştırmasını, savaş kalıntıları ve savaş görselleri ile destekleyerek Ordu ilinde 4 defa "Çanakkale ve Mustafa Kemal" "Son Kale Çanakkale" isimleri ile sergiledi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçime 1 ay kala CHP'nin son büyükşehir belediye başkan adayı olarak genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mustafa Adıgüzel Kimdir ? - Mustafa Adıgüzel Hayatı ve Biyografisi". www.haberler.com. 29 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2020. 
  2. ^ "CHP". www.chp.org.tr. 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]