Bülent Öz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bülent Öz
Türkiye Büyük Millet Meclisi
25. ve 26. dönem milletvekili
Seçim bölgesi 2007Çanakkale
2011Çanakkale
2015Çanakkale
2015Çanakkale
Kişisel bilgiler
Doğum 08 Ekim 1972 (51 yaşında)
Çan, Çanakkale, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Evlilik(ler) Şebnem Öz
Çocuk(lar) 2
Mesleği Siyasetçi, iş insanı
Dini İslam

Bülent Öz (d. 8 Ekim 1972, Çan), Türk siyasetçi ve Çan Belediye başkanıdır. TBMM Dilekçe Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Sözcülüğü yapmıştır. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale milletvekili olarak meclise girmiştir. 2019 yerel seçimleri'nde Çan belediye başkanı seçildi.

İlk yılları ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bülent Öz 8 Ekim 1972 tarihinde Hasan Bey ve Nurdan Hanım'ın çocuğu olarak Çanakkale'nin Çan İçesinde Doğdu. İlk Öğretimini Çan Atatürk İlkokulunda, Orta öğrenimini Çan Ortaokulunda ve Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi 'inde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Bülent Öz;

  • 8 yıldır Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı (2003- 2011)
  • Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi
  • Çan THK Üyesi
  • İstanbul Kabataşlılar Derneği Üyesi

Görevlerini üstlenmiştir.

Babası Hasan Öz, Çan’da HALK gazetesi adıyla ilk yerel gazetesini çıkarmış, İlçede TRT’nin, Cumhuriyet ve Günaydın gazetelerinin ilk muhabirliğini yapmış, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığını yürütmüş ve Hasan Öz, ilçe başkanlığı döneminde 1974 yılı yerel seçimlerinde 27 yıl aradan sonra Çan’da CHP olarak belediyeyi kazanmıştır.

Annesi Nurduran Öz de yıllarca Çan Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları üyesi olarak çalışmış, 80 öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye atfen yazdığı makale ve şiirleri bir kitap basarak eserlerini ölümsüzleştirmiştir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.[1]

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'nde başlayan Öz, Partisinin 2007 seçimlerinde 4. sıra, 2011 seçimlerinde 3. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılmış, 2015 Türkiye genel seçimleri'inde 2. Sıra adayı olarak katıldığı seçimde Çanakkale Milletvekili olarak seçilmiştir.

TBMM Dilekçe Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Sözcülüğü yapmıştır. 2019 yerel seçimleri'nde Çan belediye başkanı seçildi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2017.