Hüseyin Filiz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hüseyin Filiz
Türkiye Büyük Millet Meclisi
24. 25. ve 26. dönem milletvekili
Seçim bölgesi 2011Çankırı
2015Çankırı
2015Çankırı
Kişisel bilgiler
Doğum 2 Şubat 1958 (66 yaşında)
Çankırı, TürkiyeTürkiye
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Çocuk(lar) İsmail Filiz

Hüseyin Filiz (d. 2 Şubat 1958, Çankırı), Türk siyasetçi.

Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunudur. Ticari hayatına Çankırı'da başladı ve devam etti. Tarım Makineleri Fabrikası kurdu. 1995'te Çelik Kapı Fabrikasını kurdu, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda showroom açtı. Traktör ve değişik markaların otomotiv bayiliklerini aldı. Ankara'da akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. Konut inşaatı müteahhitliği ile inşaat sektörüne girdi. Filiz Tarım Makineleri AŞ, Filiz Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Filiz Çelik Mamulleri Ticaret Limited Şirketi ve Filiz Tarım ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Çankırı Çerkeş ilçesinde et, hayvancılık, süt ürünleri tesisi bulunmaktadır. Çankırı Yakınkent OSB'nin kurulmasına önderlik etti.

Ezel dizisiyle tanınan Oyuncu İsmail Filiz'in babasıdır.[1]

Siyasi Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

TBMM XXIV, XXV ve XXVI. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Çankırı milletvekilliği yapmıştır. 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Çankırı Belediye Başkanı adayı olmuştur.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 26 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2015. 
  2. ^ Habertürk. "Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor! AK Parti'de 26 il adayı belli oluyor! - Haberler". Habertürk. 7 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2024.