Ali Öz (siyasetçi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ali Öz
Türkiye Büyük Millet Meclisi
24. 25. Dönem Mersin Milletvekili
Seçim bölgesi 2011Mersin

Haziran 2015Mersin

Kişisel bilgiler
Doğum 9 Aralık 1968 (55 yaşında)
Tübingen, Almanya
Milliyeti Türk
Partisi Milliyetçi Hareket Partisi
Bitirdiği okul Çukurova Üniversitesi
Mesleği Tıp doktoru

Ali Öz (d. 9 Aralık 1968, Tübingen, Almanya), Türk siyasetçidir. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin 24. dönem ve 25. dönem milletvekilidir.[1][2]

İlk yılları ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuz Aralık 1968 tarihinde anne baba işçi bir ailenin çocuğu olarak Almanya Tübingen’de doğdu. Evli ve iki kız çocuk sahibidir. Anne ve babası Mersin Çukurova Tekstil Fabrikasında çalışırken o zamanki Almanya’nın göç politikası sebebiyle Almanya’ya göç etmişler. Çalışma şartları sebebiyle ailem dokuz aylık olduktan sonra Gülnar’daki dedesi ve anneannesinin yanında büyüdü. Almanya'da doğmasına rağmen Alman vatandaşı değildir. İlkokul ve ortaokulu Gülnar'da bitirdi. Liseyi Mersin Merkez'de yer alan Atatürk Lisesinde bitirdi. Daha sonra tıp fakültesini kazandı Çukurova Üniversitesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Gülnar ilçesinde hekimlik ve başhekimlik yapmasının yanında Gülnar İmam Hatip Lisesin'de matematik derslerine de girerek öğretmenlik de yaptı. TUS(Tıpra Uzmanlık Sınavı) sınavına üç kez girdi. İlk olarak anestezi ve reanimasyon dalını seçti. Bu dal hasta hekim ilişkisi zayıf olması sebebiyle ilerideki hedefleriyle örtüşmediğinden tekrar bölüm değiştirdi ve nöroloji dalını kazandı. Bu dalda da kendisine öğretim üyeliği teklif edilse de yine istifa ederek tekrar TUS'a girdi ve dahiliye uzmanı oldu.

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2011 Türkiye genel seçimleri ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi'nden Mersin milletvekili seçilmiştir.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". www.tbmm.gov.tr. 23 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2022. 
  2. ^ a b "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". www.tbmm.gov.tr. 23 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2022.