TBMM 26. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 26. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26. döneminde (17 Kasım 2015–günümüz) görev yapan, 1 Kasım'da seçilen, milletvekillerinin listesidir. İller alfabetik olarak, ilin içinde partiler il çapında aldıkları oya göre sıralanacaktır. Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi milletvekili çıkartabilmiştir.

Meclis Dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi parti Seçilen Mevcut Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Mevcut milletvekili dağılımı
Adalet ve Kalkınma Partisi 317 317 0 TBMM-Nov 2015.svg 26th Parliament of Turkey.svg
Cumhuriyet Halk Partisi 134 133 azalış 1
Halkların Demokratik Partisi 59 57 azalış 2
Milliyetçi Hareket Partisi 40 36 azalış 4
Bağımsız 0 5 artış 5[1]
Toplam 550 548 azalış2
2015 Kasım seçiminde illere göre seçilen milletvekilleri haritası.

Milletvekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ömer Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Necdet Ünüvar
Fatma Güldemet Sarı
Talip Küçükcan
Mehmet Şükrü Erdinç
Tamer Dağlı
Elif Doğan Türkmen Cumhuriyet Halk Partisi
Zülfikar İnönü Tümer
İbrahim Özdiş
Aydın Uslupehlivan
Mevlüt Karakaya Milliyetçi Hareket Partisi
Muharrem Varlı
Seyfettin Yılmaz
Meral Danış Beştaş Halkların Demokratik Partisi
Adıyaman Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Boynukara
İbrahim Halil Fırat
Salih Fırat
Behçet Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Afyonkarahisar Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Özkaya
Hatice Dudu Özkal
Mehmet Parsak Milliyetçi Hareket Partisi
Burcu Köksal Cumhuriyet Halk Partisi
Ağrı Leyla Zana Halkların Demokratik Partisi
Berdan Öztürk
Dirayet Taşdemir
Cesim Gökçe Adalet ve Kalkınma Partisi
Aksaray İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Cengiz Aydoğdu
Mustafa Serdengeçti
Amasya Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk İpek
Mustafa Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara (I) Ali Babacan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yalçın Akdoğan
Ahmet Gündoğdu
Ali İhsan Arslan
Jülide Sarıeroğlu
Murat Alparslan
Ertan Aydın
Fatih Şahin
Ayşe Gülsün Bilgehan Cumhuriyet Halk Partisi
Necati Yılmaz
Tekin Bingöl
Aylin Nazlıaka
Levent Gök
Ali Haydar Hakverdi
Bülent Kuşoğlu
Zühal Topcu Milliyetçi Hareket Partisi
Erkan Haberal
Sırrı Süreyya Önder Halkların Demokratik Partisi
Ankara (II) Cemil Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Yıldırım Tuğrul Türkeş
Emrullah İşler
Ahmet İyimaya
Lütfiye Selva Çam
Vedat Bilgin
Aydın Ünal
Nevzat Ceylan
Şenal Sarıhan Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Emir
Ahmet Haluk Koç
Nihat Yeşil
Şefkat Çetin Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Mit
Antalya Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sena Nur Çelik
Mustafa Köse
İbrahim Aydın
Hüseyin Samani
Gökcen Özdoğan Enç
Atay Uslu
Çetin Osman Budak Cumhuriyet Halk Partisi
Devrim Kök
Deniz Baykal
Mustafa Akaydın
Niyazi Nefi Kara
Ahmet Selim Yurdakul Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Günal
Ardahan Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Öztürk Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Artvin İsrafil Kışla Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Yıldız
Metin Lütfi Baydar
Abdurrahman Öz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdem
Mustafa Savaş
Deniz Depboylu Milliyetçi Hareket Partisi
Balıkesir Ali Aydınlıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Kasım Bostan
Mahmut Poyrazlı
Sema Kırcı
Ahmet Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Tüm
Namık Havutça
İsmail Ok Milliyetçi Hareket Partisi
Bartın Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Batman Ayşe Acar Başaran Halkların Demokratik Partisi
Mehmet Ali Aslan
Saadet Becerekli
Ataullah Hamidi Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayburt Naci Ağbal Adalet ve Kalkınma Partisi
Şahap Kavcıoğlu
Bilecik Halil Erdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Fehmioğlu
Hişyar Özsoy Halkların Demokratik Partisi
Bitlis Mahmut Celadet Gaydalı Halkların Demokratik Partisi
Mizgin Irgat
Vedat Demiröz Adalet ve Kalkınma Partisi
Bolu Ali Ercoşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Burdur Reşat Petek Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayram Özçelik
Mehmet Göker Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Efkan Ala Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Müezzinoğlu
Muhammet Müfit Aydın
Bennur Karaburun
Cemalettin Kani Torun
Osman Mesten
Zekeriya Birkan
Emine Yavuz Gözgeç
Hakan Çavuşoğlu
Hüseyin Şahin
İsmail Aydın
Lale Karabıyık Cumhuriyet Halk Partisi
Erkan Aydın
Ceyhun İrgil
Orhan Sarıbal
Nurhayat Altaca Kayışoğlu
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Kadir Koçdemir
Çanakkale Ayhan Gider Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Turan
Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Öz
Çankırı Hüseyin Filiz Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Emin Akbaşoğlu
Çorum Salim Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt
Ahmet Sami Ceylan
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi
Denizli Nihat Zeybekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Özkan
Sema Ramazanoğlu
Şahin Tin
Kazım Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Melike Basmacı
Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi
Diyarbakır Altan Tan Halkların Demokratik Partisi
İdris Baluken
İmam Taşçıer
Nursel Aydoğan
Feleknas Uca
Nimetullah Erdoğmuş
Çağlar Demirel
Sibel Yiğitalp
Ziya Pir
Mehmet Galip Ensarioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ebubekir Bal
Düzce Fevai Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Özlü
Ayşe Keşir
Edirne Okan Gaytancıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Erdin Bircan
Rafet Sezen Adalet ve Kalkınma Partisi
Elazığ Ejder Açıkkapı Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Bulut
Ömer Serdar
Tahir Öztürk
Erzincan Sebahattin Karakelle Adalet ve Kalkınma Partisi
Serkan Bayram
Erzurum Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Deligöz
Zehra Taşkesenlioğlu
Mustafa Ilıcalı
İbrahim Aydemir
Kamil Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Eskişehir Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Karacan
Emine Nur Günay
Utku Çakırözer Cumhuriyet Halk Partisi
Gaye Usluer
Cemal Okan Yüksel
Gaziantep Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulhamit Gül
Abdullah Nejat Koçer
Ahmet Uzer
Canan Candemir Çelik
Mehmet Erdoğan
Abdulkadir Yüksel
Şamil Tayyar
Akif Ekici Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Gökdağ
Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi
Mahmut Toğrul Halkların Demokratik Partisi
Giresun Nurettin Canikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Sabri Öztürk
Cemal Öztürk
Bülent Yener Bektaşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Gümüşhane Cihan Pektaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Osman Akgül
Hakkâri Abdullah Zeydan Halkların Demokratik Partisi
Selma Irmak
Nihat Akdoğan
Hatay Adem Yeşildal Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevzi Şanverdi
Hacı Bayram Türkoğlu
Mehmet Öntürk
Orhan Karasayar
Hilmi Yarayıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Dudu
Serkan Topal
Birol Ertem
Mehmet Necmettin Ahrazoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Iğdır Mehmet Emin Adıyaman Halkların Demokratik Partisi
Nurettin Aras Adalet ve Kalkınma Partisi
Isparta Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Sait Yüce
İrfan Bakır Cumhuriyet Halk Partisi
Nuri Okutan Milliyetçi Hareket Partisi
İstanbul (I) İsmail Kahraman Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Ataş
Mihrimah Belma Satır
Erol Kaya
Ahmet Berat Çonkar
Berat Albayrak
İsmet Uçma
Metin Külünk
Ravza Kavakçı Kan
Azmi Ekinci
Osman Boyraz
Hasan Turan
Hasan Sert
Mehmet Ali Pulcu
Hurşit Yıldırım
Hulusi Şentürk
Şafak Pavey Cumhuriyet Halk Partisi
Gamze Akkuş İlgezdi
Gürsel Tekin
Barış Yarkadaş
Mehmet Akif Hamzaçebi
Mahmut Tanal
İlhan Kesici
Oğuz Kaan Salıcı
Onursal Adıgüzel
Ali Özcan
Yakup Akkaya
Selahattin Demirtaş Halkların Demokratik Partisi
Hüda Kaya
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
İzzet Ulvi Yönter
İstanbul (II) Hayati Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Volkan Bozkır
Burhan Kuzu
Ayşe Nur Bahçekapılı
Fatma Betül Sayan Kaya
Ekrem Erdem
Aziz Babuşcu
Durmuş Ali Sarıkaya
Şirin Ünal
Fatma Benli
Hüseyin Bürge
Haydar Ali Yıldız
Ahmet Hamdi Çamlı
Markar Eseyan
Selina Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Aykut Erdoğdu
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Dursun Çiçek
Süleyman Sencer Ayata
Gülay Yedekci
Enis Berberoğlu
Didem Engin
Celal Doğan Halkların Demokratik Partisi
Filiz Kerestecioğlu
Ekmeleddin İhsanoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Celal Adan
İstanbul (III) Mehmet Mehdi Eker Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şentop
Mehmet Doğan Kubat
Serap Yaşar
Feyzullah Kıyıklık
Mehmet Muş
Nureddin Nebati
Mehmet Metiner
Harun Karaca
Tülay Kaynarca
Mustafa Yeneroğlu
Erkan Kandemir
Halis Dalkılıç
Mürteza Zengin
Yıldız Seferinoğlu
Abdullah Başcı
Bihlun Tamaylıgil Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Cihaner
Engin Altay
Ali Şeker
Erdoğan Toprak
Eren Erdem
Mehmet Bekaroğlu
Zeynel Emre
Sibel Özdemir
Pervin Buldan Halkların Demokratik Partisi
Garo Paylan
Erdal Ataş
Atila Kaya Milliyetçi Hareket Partisi
İsmail Faruk Aksu
Arzu Erdem
İzmir (I) Selin Sayek Böke Cumhuriyet Halk Partisi
Musa Çam
Tuncay Özkan
Tacettin Bayır
Özcan Purçu
Ali Yiğit
Murat Bakan
Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Atilla Kaya
Hüseyin Kocabıyık
Necip Kalkan
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Kürkçü Halkların Demokratik Partisi
İzmir (II) Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Zeynep Altıok
Zekeriya Temizel
Mustafa Balbay
Aytun Çıray
Atilla Sertel
Kamil Okyay Sındır
Fatma Seniha Nükhet Hotar Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Mustafa Turhan
Hamza Dağ
Kerem Ali Sürekli
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Müslüm Doğan Halkların Demokratik Partisi
Kahramanmaraş Mahir Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Celalettin Güvenç
İmran Kılıç
Mehmet İlker Çitil
Mehmet Uğur Dilipak
Nursel Reyhanoğlu
Veysi Kaynak
Fahrettin Oğuz Tor Milliyetçi Hareket Partisi
Karabük Mehmet Ali Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhanettin Uysal
Karaman Recep Konuk Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Şeker
Kars Ahmet Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Selahattin Beyribey
Ayhan Bilgen Halkların Demokratik Partisi
Kastamonu Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Çelik
Murat Demir
Kayseri Taner Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Özhaseki
Mustafa Elitaş
İsmail Emrah Karayel
Hülya Nergis
İsmail Tamer
Sami Dedeoğlu
Yusuf Halaçoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Çetin Arık Cumhuriyet Halk Partisi
Kırıkkale Abdullah Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Demir
Ramazan Can
Kırşehir Mikail Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Çetinkaya
Kırklareli Türabi Kayan Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi Gündoğdu
Selahattin Minsolmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Kilis Mustafa Hilmi Dülger Adalet ve Kalkınma Partisi
Reşit Polat
Kocaeli Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemil Yaman
İlyas Şeker
Mehmet Akif Yılmaz
Radiye Sezer Katırcıoğlu
Sami Çakır
Zeki Aygün
Haydar Akar Cumhuriyet Halk Partisi
Fatma Kaplan Hürriyet
Tahsin Tarhan
Saffet Sancaklı Milliyetçi Hareket Partisi
Konya Ahmet Davutoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Baloğlu
Halil Etyemez
Abdullah Ağralı
Ahmet Sorgun
Ömer Ünal
Ziya Altunyaldız
Hacı Ahmet Özdemir
Hüsnüye Erdoğan
Leyla Şahin Usta
Mehmet Babaoğlu
Muhammet Uğur Kaleli
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Hüsnü Bozkurt Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya Ahmet Tan Adalet ve Kalkınma Partisi
İshak Gazel
Mustafa Şükrü Nazlı
Vural Kavuncu
Malatya Taha Özhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Öznur Çalık
Nurettin Yaşar
Bülent Tüfenkci
Mustafa Şahin
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi
Manisa Recai Berber Adalet ve Kalkınma Partisi
Selçuk Özdağ
Uğur Aydemir
İsmail Bilen
Murat Baybatur
Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Tur Yıldız Biçer
Mazlum Nurlu
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi
Mardin Mithat Sancar Halkların Demokratik Partisi
Erol Dora
Gülser Yıldırım
Ali Atalan
Orhan Miroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ceyda Bölünmez Çankırı
Mersin Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yılmaz Tezcan
Hacı Özkan
Ali Cumhur Taşkın
Fikri Sağlar Cumhuriyet Halk Partisi
Aytuğ Atıcı
Serdal Kuyucuoğlu
Hüseyin Çamak
Oktay Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi
Baki Şimşek
Dengir Mir Mehmet Fırat Halkların Demokratik Partisi
Muğla Nurettin Demir Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Süha Aldan
Akın Üstündağ
Nihat Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Özyer
Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi
Muş Ahmet Yıldırım Halkların Demokratik Partisi
Burcu Çelik Özkan
Mehmet Emin Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevşehir Ebubekir Gizligider Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Göktürk
Mustafa Açıkgöz
Niğde Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özegen
Ömer Fethi Gürer Cumhuriyet Halk Partisi
Ordu Numan Kurtulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Gündoğdu
Ergün Taşcı
Oktay Çanak
Seyit Torun Cumhuriyet Halk Partisi
Osmaniye Mücahit Durmuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Önal
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Ruhi Ersoy
Rize Hasan Karal Adalet ve Kalkınma Partisi
Hikmet Ayar
Osman Aşkın Bak
Sakarya Mustafa İsen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayhan Sefer Üstün
Ali İhsan Yavuz
Recep Uncuoğlu
Şaban Dişli
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi
Zihni Açba Milliyetçi Hareket Partisi
Samsun Akif Çağatay Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Demircan
Hasan Basri Kurt
Çiğdem Karaaslan
Fuat Köktaş
Orhan Kırcalı
Hayati Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Zeybek
Erhan Usta Milliyetçi Hareket Partisi
Siirt Besime Konca Halkların Demokratik Partisi
Kadri Yıldırım
Yasin Aktay Adalet ve Kalkınma Partisi
Sinop Nazım Maviş Adalet ve Kalkınma Partisi
Barış Karadeniz Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Habip Soluk
Selim Dursun
Hilmi Bilgin
Ali Akyıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Şanlıurfa Faruk Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Özcan
Ahmet Eşref Fakıbaba
İbrahim Halil Yıldız
Kemalettin Yılmaztekin
Mahmut Kaçar
Mehmet Akyürek
Mehmet Ali Cevheri
Mehmet Kasım Gülpınar
Osman Baydemir Halkların Demokratik Partisi
İbrahim Ayhan
Dilek Öcalan
Şırnak Faysal Sarıyıldız Halkların Demokratik Partisi
Ferhat Encu
Leyla Birlik
Aycan İrmez
Tekirdağ Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Candan Yüceer
Emre Köprülü
Mustafa Yel Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Doğan
Metin Akgün
Tokat Zeyid Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Celil Göçer
Coşkun Çakır
Yusuf Beyazıt
Kadim Durmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Trabzon Süleyman Soylu Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Cora
Muhammet Balta
Adnan Günnar
Ayşe Sula Köseoğlu
Haluk Pekşen Cumhuriyet Halk Partisi
Tunceli Alican Önlü Halkların Demokratik Partisi
Gürsel Erol Cumhuriyet Halk Partisi
Uşak Alim Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Altay
Özkan Yalım Cumhuriyet Halk Partisi
Van Figen Yüksekdağ Halkların Demokratik Partisi
Lezgin Botan
Nadir Yıldırım
Adem Geveri
Bedia Özgökçe Ertan
Tuğba Hezer Öztürk
Beşir Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhan Kayatürk
Yalova Fikri Demirel Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülkadir Akgül
Ertuğrul Soysal
Yusuf Başer
Zonguldak Faruk Çaturoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Özbakır
Özcan Ulupınar
Şerafettin Turpcu Cumhuriyet Halk Partisi
Ünal Demirtaş

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]