TBMM 14. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 14. dönem milletvekilleri listesi, 12 Ekim 1969 - 14 Ekim 1973 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ahmet Topaloğlu Adalet Partisi
Ali Cavit Oral
Cevdet Akçalı
Hüsamettin Uslu
Mehmet Selahattin Kılıç
Şevket Yılmaz
Ali Rıza Güllü Cumhuriyet Halk Partisi
Emir Halil Postacı
Fazıl Güleç
Kemal Satır
Melih Kemal Küçüktepepınar
Turgut Topaloğlu Güven Partisi
Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi
Adıyaman Mehmet Zeki Adıyaman Adalet Partisi
Kamil Kırıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Ziya Yılmaz
Ali Avni Turanlı Bağımsız
Afyonkarahisar Ali İhsan Ulubahşi Adalet Partisi
Hasan Dinçer
Kazım Uysal
Mehmet Rıza Çerçel
Şevki Güler
Süleyman Mutlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hamdi Hamamcıoğlu Güven Partisi
Ağrı Nevzat Güngör Adalet Partisi
Abdülkerim Bayazıt Cumhuriyet Halk Partisi
Kasım Küfrevi Güven Partisi
Amasya Salih Aygün Adalet Partisi
Yavuz Acar
Vehbi Meşhur Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Ulusoy Birlik Partisi
Ankara Aydın Yalçın Adalet Partisi
Ferhat Nuri Yıldırım
Hayrettin Turgut Toker
Musa Kazım Coşkun
Mustafa Kemal Yılmaz
Mustafa Maden
Oğuz Aygün
Orhan Alp
Orhan Eren
Sinan Bosna
Şerafettin Yıldırım
Ahmet Sakıp Hiçerimez Cumhuriyet Halk Partisi
Cengizhan Yorulmaz
İbrahim Cüceoğlu
İbrahim Sıtkı Hatipoğlu
Kemal Ataman
Orhan Birgit
Osman Soğukpınar
Şinasi Özdenoğlu
Yusuf Ziya Yağcı
Hüseyin Balan Birlik Partisi
Mehmet Emin Paksüt Güven Partisi
Osman Bölükbaşı Millet Partisi
Fatma Suna Tural
Antalya Hasan Akçalıoğlu Adalet Partisi
İhsan Ataöv
Ömer Eken
Rafet Eker
Süleyman Çiloğlu
Hasan Ali Gülcan Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Buyrukçu
Artvin Mustafa Rona Adalet Partisi
Sabit Osman Avcı
Abdullah Naci Budak Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Fikret Kayaalp Turhangil Adalet Partisi
İsmet Sezgin
Kemal Ziya Öztürk
Nahit Menteşe
Yüksel Menderes
Mehmet Çelik Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Yılmaz
Balıkesir Ahmet İhsan Kırımlı Adalet Partisi
Cihat Bilgehan
İbrahim Aytaç
Kemal Erdem
Mevlüt Yılmaz
Mithat Şükrü Çavdaroğlu
Osman Tarı
Mehmet Niyazi Gürer Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Nurettin Sandıkçıoğlu
Salih Zeki Altınbaş
Bilecik Şadi Binay Adalet Partisi
Mehmet Ergül Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Mehmet Bilgin Yeni Türkiye Partisi
Mehmet Sıddık Aydar Bağımsız
Bitlis Abidin İnan Gaydalı Adalet Partisi
Kenan Mümtaz Akışık Cumhuriyet Halk Partisi
Bolu Ahmet Çakmak Adalet Partisi
Halil İbrahim Cop
Mehmet Şükrü Kıykıoğlu
Nihat Bayramoğlu
Kemal Demir Cumhuriyet Halk Partisi
Burdur Ahmet Mukadder Çiloğlu Adalet Partisi
Mehmet Özbey
Nadir Yavuzkan Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Ahmet Dallı Adalet Partisi
Ahmet Türkel
Barlas Küntay
Cemal Külahlı
Ertuğrul Mat
Kasım Önadım
Mehmet Turgut
Mustafa Tayyar
İbrahim Öktem Cumhuriyet Halk Partisi
Nail Atlı
Sadrettin Çanga
Çanakkale Kemal Bağcıoğlu Adalet Partisi
Mesut Hulki Önür
Refet Sezgin
Zekiye Gülsen
Mustafa Çalıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Çankırı Arif Tosyalıoğlu Adalet Partisi
Mustafa Hazım Dağlı
Nurettin Ok
Nuri Çelik Yazıcıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Çorum Abdurrahman Güler Adalet Partisi
Arslan Topçubaşı
İhsan Tombuş
Kemal Demirer
Yakup Çağlayan
Cahit Angın Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Naki Ulusoy Birlik Partisi
Denizli Sinan Demir Adalet Partisi
Fuat Avcı
Hasan Korkmazcan
Mehmet Emin Durul
Sami Arslan
Arif Hüdai Oral Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Açıkalın
Diyarbakır Abdüllatif Ensarioğlu Adalet Partisi
Behzat Eğilli
Necmettin Gönenç
Sabahattin Savcı
Nafiz Yıldırım Yeni Türkiye Partisi
Yusuf Azizoğlu
Hasan Değer Bağımsız
Edirne Mehmet İlhami Ertem Adalet Partisi
Mustafa Harmancıoğlu
Veli Gülkan
Cevat Sayın Cumhuriyet Halk Partisi
Elazığ Ömer Faruk Sanaç Adalet Partisi
Samet Güldoğan
Hayrettin Hanağası Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Aytuğ
Ali Rıza Septioğlu Bağımsız
Erzincan Hüsamettin Atabeyli Adalet Partisi
Sadık Perinçek
Hasan Çetinkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Naci Yıldırım
Erzurum Cevat Önder Adalet Partisi
Fethullah Taşkesenlioğlu
Naci Gacıroğlu
Rasim Cinisli
Rıfkı Danışman
Sabahattin Aras
Mehmet Turan Bilgin
Gıyasettin Karaca Cumhuriyet Halk Partisi
Selçuk Erverdi
Eskişehir Mehmet İsmet Angı Adalet Partisi
Mehmet Şemsettin Sönmez
Orhan Oğuz
Seyfi Öztürk
Bekir Sıtkı Karacaşehir Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Asbuzoğlu
Giresun Erdem Ocak Adalet Partisi
Mehmet Kılıç
Mehmet Lütfi Söylemez
Ali İhsan Göğüş Cumhuriyet Halk Partisi
Muhittin Sayın
Şinasi Çolakoğlu
İmam Hüseyin İncioğlu Güven Partisi
Giresun Abdullah İzmen Adalet Partisi
Hidayet İpek
Mehmet Emin Turgutalp
Nizamettin Erkmen
İbrahim Kayhan Naipoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Çilesiz
Gümüşhane Ekrem Saatçi Adalet Partisi
Mustafa Karaman
Necati Alp Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Özdemir
Hakkâri Ahmet Zeydan Güven Partisi
Hatay Ali Yılmaz Adalet Partisi
Halil Akgöl
Talat Köseoğlu
Hüsnü Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Aslan
Mehmet Sait Reşa
Abdullah Cilli Bağımsız
Isparta Süleyman Demirel Adalet Partisi
Hüsamettin Akmumcu
Ali İhsan Balım
Yusuf Uysal
İçel (Mersin) Cavit Okyayuz Adalet Partisi
Hilmi Türkmen
Kadir Çetin
Mazhar Arıkan
Celal Kargılı Cumhuriyet Halk Partisi
Çetin Yılmaz
Turhan Özgüner
İstanbul Ferruh Bozbeyli Adalet Partisi
Sadettin Bilgiç
Akgün Silivrili
Abdurrahman Şeref Laç
Hasan Güngör
Hasan Türkay
İbrahim Abak
İlhan Darendelioğlu
İsmail Hakkı Tekinel
Mehmet Yardımcı
Mustafa Fevzi Güngör
Naime İkbal Tokgöz
Nuri Erdoğan
Orhan Cemal Fersoy
Osman Özer
Tekin Erer
Turgut Topaloğlu
Ahmet Bahir Ersoy Cumhuriyet Halk Partisi
Eşref Derinçay
Hüseyin Dolun
İlhami Sancar
İsmail Hakkı Arar
Lebit Yurdoğlu
Mehmet Kazım Özeke
Mustafa Necdet Uğur
Orhan Eyüpoğlu
Orhan Kabibay
Reşit Akif Ülker
Sezai Orkunt
Haydar Özdemir Birlik Partisi
İbrahim Bedreddin Elmalılı Millet Partisi
Mehmet Ali Aybar Türkiye İşçi Partisi
Rıza Kuas
İzmir Akın Özdemir Adalet Partisi
Ali Naili Erdem
Ali Naki Üner
İhsan Gürsan
Mustafa Akan
Muzaffer Fazlı Arınç
Münir Daldal
Nihat Kürşat
Orhan Demir Sorguç
Şinasi Osma
Şükrü Akkan
Burhanettin Asutay Cumhuriyet Halk Partisi
Coşkun Karagözoğlu
Arif Kemal Önder
Mustafa Hulusi Çakır
Şeref Bakşık
Şevket Adalan
Talat Orhon
Maraş Atilla İmamoğlu Adalet Partisi
Mehmet Zekeriya Kürşat
Veysi Kadıoğlu
Mehmet Nejat Çuhadar Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Özdal
İbrahim Öztürk Bağımsız
Kars İsmail Hakkı Alaca Adalet Partisi
Kemal Kaya
Latif Aküzüm
Musa Doğan
Veyis Koçulu
Kemal Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Okyay
Osman Yeltekin
Turgut Artaç
Kastamonu Mustafa Topçular Adalet Partisi
Muzaffer Akdoğanlı
Orhan Ali Deniz
Hüseyin Sabri Keskin
Mehmet Seydibeyoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Tosyalı Güven Partisi
Kayseri Enver Turgut Adalet Partisi
Hayrettin Nakipoğlu
Mahmut Şevket Doğan
Vedat Ali Özkan
Mehmet Yüceler Cumhuriyet Halk Partisi
Tufan Doğan Avşargil
Mehmet Türkmenoğlu Güven Partisi
Turhan Feyzioğlu
Kırklareli Feyzullah Çarıkçı Adalet Partisi
Hasan Korkut
Mehmet Atagün
Beyti Arda Cumhuriyet Halk Partisi
Kırşehir Mustafa Kemal Güneş Adalet Partisi
Mustafa Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Cevat Eroğlu Millet Partisi
Kocaeli Cevat Ademoğlu Adalet Partisi
Sabri Yahşi
Vehbi Engiz
İsmail Nihat Erim Cumhuriyet Halk Partisi
Konya Baha Müderrisoğlu Adalet Partisi
Bahri Dağdaş
Faruk Sükan
İbrahim Etem Kılıçoğlu
Mustafa Kubilay İmer
Mehmet Necati Kalaycıoğlu
Özer Ölçmen
Sezai Ergun
Tahsin Yılmaz Öztuna
Mustafa Üstündağ Cumhuriyet Halk Partisi
Sadi Koçaş
İrfan Baran
Orhan Okay
İhsan Kabadayı Güven Partisi
Vefa Tanır
Necmettin Erbakan Bağımsız
Kütahya Ahmet Fuat Azmioğlu Adalet Partisi
İlhan Ersoy
Kemal Kacar
Mehmet Ersoy
Ali Mesut Erez
Ali Erbek Cumhuriyet Halk Partisi
Malatya İsmail Hakkı Şengüler Adalet Partisi
İsmet İnönü Cumhuriyet Halk Partisi
Hakkı Gökçe
Mustafa Kaftan
İbrahim Çirkin
Sami İlhan Birlik Partisi
Ahmet Karaaslan Bağımsız
Manisa Cemalettin Selçuk Gümüşpala Adalet Partisi
Ertuğrul Akça
Hilmi Okçu
Kamil Şahinoğlu
Mustafa Orhan Daut
Önol Şakar
Süleyman Çağlar
Vehbi Sınmaz
Muammer Erten Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Ok
Veli Bakırlı
Mardin Abdülkadir Kermooğlu Adalet Partisi
Esat Kemal Aybar
Şevki Altındağ Cumhuriyet Halk Partisi
Seyfi Güneştan Yeni Türkiye Partisi
Abdurrahim Türk Bağımsız
Abdülkadir Özmen
Muğla Adnan Akarca Adalet Partisi
Ahmet Buldanlı
İzzet Oktay
Ali Döğerli Cumhuriyet Halk Partisi
Muallâ Akarca
Muş Hayriye Ayşe Nermin Neftçi Cumhuriyet Halk Partisi
Nimet Ağaoğlu Yeni Türkiye Partisi
Kasım Emre Bağımsız
Nevşehir Esat Kıratlıoğlu Adalet Partisi
Hüsamettin Başer
Selahattin Hakkı Esatoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Niğde Haydar Özalp Adalet Partisi
Hüseyin Avni Kavurmacıoğlu
Muzaffer Naci Çerezci
Mehmet Nuri Kodamanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Ocakcıoğlu
Ordu Ata Bodur Adalet Partisi
Cengiz Ekinci
Hamdi Mağden
Kemal Şensoy
Ata Topaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Ferda Güley
Memduh Ekşi
Orhan Vural
Rize Erol Yılmaz Akçal Adalet Partisi
Hasan Basri Albayrak
Salih Zeki Köseoğlu
Sami Kumbasar Cumhuriyet Halk Partisi
Sakarya Güngör Hun Adalet Partisi
Mustafa Vedat Önsal
Nuri Bayar
Yaşar Bir
Barbaros Turgut Boztepe Cumhuriyet Halk Partisi
Hayrettin Uysal
Samsun Bahattin Uzunoğlu Adalet Partisi
Doğan Kitaplı
Hüseyin Özalp
İsmet Yalçıner
Nafiz Yavuz Kurt
Talat Asal
İlyas Kılıç Cumhuriyet Halk Partisi
Kamran Evliyaoğlu
Mustafa Boyar
Nihat Kale
Yaşar Akal
Siirt Zeki Çeliker Adalet Partisi
Mehmet Adil Yaşa Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Nebil Oktay Güven Partisi
Selahattin Oran Yeni Türkiye Partisi
Sinop Hilmi Biçer Adalet Partisi
Mustafa Kaptan
Teyfik Fikret Övet Cumhuriyet Halk Partisi
Hilmi İşgüzar Millet Partisi
Sivas Enver Akova Adalet Partisi
Kadri Eroğan
Tevfik Koraltan
Yusuf Ziya Önder
Ahmet Durakoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Kangal
Mustafa Kemal Palaoğlu
Vahit Bozatlı
Hüseyin Çınar Birlik Partisi
Mustafa Timisi
Tekirdağ Mustafa Sabri Sözeri Adalet Partisi
Nedim Karahalil
Yılmaz Alpaslan Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Öztrak Güven Partisi
Tokat Hüseyin Abbas Adalet Partisi
Mehmet Kazova
Osman Hacıbaloğlu
İsmail Hakkı Birler Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Ulusoy Birlik Partisi
Reşit Önder Güven Partisi
İsmet Hilmi Balcı Bağımsız
Trabzon Ahmet İhsan Birincioğlu Adalet Partisi
Ekrem Dikmen
Mehmet Ali Oksal
Necati Çakıroğlu
Selahattin Güven
Ahmet Şener Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Rıza Uzuner
Cevat Küçük
Mehmet Arslantürk
Tunceli Kenan Aral Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Yenipınar
Urfa Bahri Karakeçili Adalet Partisi
Mehmet Aksoy
Mehmet Ali Göklü
Necmettin Cevheri
Necati Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Vehbi Melik
Uşak Mehmet Fahri Uğrasızoğlu Adalet Partisi
Orhan Dengiz
Adil Turan Cumhuriyet Halk Partisi
Van Fuat Türkoğlu Adalet Partisi
Kinyas Kartal
Mehmet Salih Yıldız Güven Partisi
Mehmet Emin Erdinç Bağımsız
Yozgat İsmail Hakkı Akdoğan Adalet Partisi
Mustafa Neşet Tanrıdağ
Turgut Nizamoğlu
Abdullah Baştürk Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Ahmet Sungur
İsmet Kapısız Millet Partisi
Zonguldak Ahmet Nihat Akın Adalet Partisi
Sinan Fevzi Fırat
Fuat Ak
Kevni Nedimoğlu
Sadık Tekin Müftüoğlu
Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Güner
Hüseyin Baytürk
Cahit Karakaş

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]