TBMM 22. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
22. Dönem Milletvekili Dağılımı

TBMM 22. dönem milletvekilleri listesi, 14 Kasım 2002 - 23 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Abdullah Çalışkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Çelik
Recep Garip
Ali Küçükaydın
Vahit Kirişçi
Ayhan Zeynep Tekin
Abdullah Torun
Ziyattin Yağcı
Nevin Gaye Erbatur Cumhuriyet Halk Partisi
Uğur Aksöz
Atilla Başoğlu
Kemal Sağ
Tacidar Seyhan
Mehmet Ziya Yergök
Adıyaman Mahmut Göksu Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Hüsrev Kutlu
Mehmet Özyol
Ahmet Faruk Ünsal
Şevket Gürsoy Cumhuriyet Halk Partisi
Afyonkarahisar Sait Açba Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Hakkı Aşkar
Halil Aydoğan
Ahmet Koca
Mahmut Koçak
Reyhan Tugay
Halil Ünlütepe Cumhuriyet Halk Partisi
Ağrı Naci Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemal Kaya
Mehmet Melik Özmen
Halil Özyolcu
Mehmet Kerim Yıldız
Aksaray Ruhi Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Rıza Alaboyun
Ramazan Toprak
Ahmet Yaşar
Amasya Hamza Albayrak Adalet ve Kalkınma Partisi
Akif Gülle
Mustafa Sayar Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara Cemil Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Beşir Atalay
Ali Babacan
İsmail Alptekin
Reha Denemeç
Bülent Gedikli
Haluk İpek
Salih Kapusuz
Telat Karapınar
Faruk Koca
Ersönmez Yarbay
Mustafa Said Yazıcıoğlu
Muzaffer Remzi Kurtulmuşoğlu
Mehmet Zekai Özcan
Remziye Öztoprak
Eyyüp Sanay
Nur Doğan Topaloğlu
Mustafa Tuna
Önder Sav Cumhuriyet Halk Partisi
Oya Araslı
Yılmaz Ateş
Eşref Erdem
Zekeriya Akıncı
Ayşe Gülsün Bilgehan
Ahmet İsmet Çanakcı
İsmail Değerli
Bayramali Meral
Yakup Kepenek
Mehmet Tomanbay
Antalya Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Dülger
Osman Akman
Fikret Badazlı
Burhan Kılıç
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Kaptan
Feridun Fikret Baloğlu
Hüseyin Ekmekcioğlu
Atila Emek
Tuncay Ercenk
Nail Kamacı
Osman Özcan
Ardahan Kenan Altun Adalet ve Kalkınma Partisi
Ensar Öğüt Cumhuriyet Halk Partisi
Artvin Orhan Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Yüksel Çorbacıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Atilla Koç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Ertürk
Ahmet Rıza Acar
Semiha Öyüş
Özlem Çerçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Boztaş
Mehmet Mesut Özakcan
Mehmet Semerci
Balıkesir Turhan Çömez Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Edip Uğur
Ali Aydınlıoğlu
İsmail Özgün
Ali Osman Sali
Ali Kemal Deveciler Cumhuriyet Halk Partisi
Sedat Pekel
Orhan Sür
Bartın Hacı İbrahim Kabarık Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Asım Kulak
Batman Afif Demirkıran Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet İnal
Mehmet Nezir Nasıroğlu
Memet Ali Suçin
Bayburt Fetani Battal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ülkü Gökalp Güney
Bilecik Fahrettin Poyraz Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Abdurrahman Anık Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzi Berdibek
Mahfuz Güler
Bitlis Abdurrahim Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Ergezen
Edip Safder Gaydalı
Vahit Kiler
Bolu Yüksel Coşkunyürek Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Güner
Metin Yılmaz
Burdur Mehmet Alp Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayram Özçelik
Ramazan Kerim Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Ertuğrul Yalçınbayır Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Çelik
Abdulmecit Alp
Faruk Anbarcıoğlu
Şerif Birinç
Mustafa Dündar
Zafer Hıdıroğlu
Mehmet Altan Karapaşaoğlu
Sedat Kızılcıklı
Şevket Orhan
Niyazi Pakyürek
Mehmet Emin Tutan
Mehmet Küçükaşık Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Özyurt
Kemal Demirel
Ali Dinçer
Çanakkale Mehmet Daniş Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Köşdere
Ahmet Küçük Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Özay
Çankırı Tevfik Akbak Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Ericekli
Hikmet Özdemir
Çorum Feridun Ayvazoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Agah Kafkas
Ali Yüksel Kavuştu
Muzaffer Külcü
Murat Yıldırım
Denizli Mehmet Salih Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Nuri Filiz
Ümmet Kandoğan
Mehmet Yüksektepe
Mustafa Gazalcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ugur Neşşar
Veli Haşim Oral
Diyarbakır Aziz Akgül Adalet ve Kalkınma Partisi
M. İhsan Arslan
Osman Aslan
Mehmet Mehdi Eker
Muhsin Koçyiğit
Ali İhsan Merdanoğlu
Cavit Torun
Mehmet Fehmi Uyanık
İrfan Riza Yazıcıoğlu
Mesut Değer Cumhuriyet Halk Partisi
Düzce Yaşar Yakış Adalet ve Kalkınma Partisi
Fahri Çakır
Metin Kaşıkoğlu
Edirne Ali Ayağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Necdet Budak
Rasim Çakır Cumhuriyet Halk Partisi
Nejat Gencan
Elazığ Mehmet Necati Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Zülfü Demirbağ
Şemsettin Murat
Abdulbaki Türkoğlu
Mehmet Ağar Bağımsız
Erzincan Talip Kaban Adalet ve Kalkınma Partisi
Tevhit Karakaya
Erol Tınastepe Cumhuriyet Halk Partisi
Erzurum Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Nuri Akbulut
Mücahit Daloğlu
Muzaffer Gülyurt
Mustafa Ilıcalı
İbrahim Özdoğan
Ömer Özyılmaz
Eskişehir Fahri Keskin Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Murat Mercan
Muharrem Tozçöken
Cevdet Selvi Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ali Arıkan
Mehmet Vedat Yücesan
Gaziantep Ömer Abuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Nurettin Aktaş
Mahmut Durdu
Mehmet Sarı
Fatma Şahin
Kürşad Tüzmen
Ahmet Uzer
Abdülkadir Ateş Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Yılmaz
Ahmet Yılmazkaya
Giresun Nurettin Canikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Aydın
Adem Tatlı
Ali Temür
Mehmet Işık Cumhuriyet Halk Partisi
Gümüşhane Sabri Varan Adalet ve Kalkınma Partisi
Temel Yılmaz
Hakkâri Mustafa Zeydan Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Öztünç
Esat Canan Bağımsız
Hatay Sadullah Ergin Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Eraslan
Fuat Geçen
Mehmet Soydan
İsmail Soylu
Züheyir Amber Cumhuriyet Halk Partisi
İnal Batu
Fuat Çay
Gökhan Durgun
Abdulaziz Yazar
Iğdır Dursun Akdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yücel Artantaş Cumhuriyet Halk Partisi
Isparta Mehmet Sait Armağan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Emin Murat Bilgiç
Erkan Mumcu
Recep Özel
Mevlüt Coşkuner Cumhuriyet Halk Partisi
İstanbul Abdülkadir Aksu Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Başesgioğlu
Egemen Bağış
Nazım Ekren
Ekrem Erdem
Nevzat Yalçıntaş
İdris Naim Şahin
Mehmet Ali Şahin
Tayyar Altıkulaç
Mehmet Mustafa Açıkalın
Güldal Akşit
İlhan Albayrak
İsmet Atalay
Mehmet Sekmen
Mustafa Ataş
Azmi Ateş
Lokman Ayva
Mustafa Baş
Yahya Baş
Nusret Bayraktar
Hüseyin Besli
Alaattin Büyükkaya
Ali Coşkun
Nimet Çubukçu
Mehmet Beyazıt Denizolgun
Gürsoy Erol
İrfan Gündüz
Memduh Hacıoğlu
Gülseren Topuz
Kemal Unakıtan
Zeynep Armağan Uslu
Hayati Yazıcı
Binali Yıldırım
Ali İbiş
İbrahim Reyhan Özal
Halide İncekara
Ünal Kacır
Hüseyin Kansu
Emin Şirin
Cengiz Kaptanoğlu
Muharrem Karslı
Burhan Kuzu
Göksal Küçükali
Recep Koral
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Zülfü Livaneli
Onur Öymen
Hasan Fehmi Güneş
Kemal Derviş
Yaşar Nuri Öztürk
Mustafa Şükrü Elekdağ
Hasan Aydın
Halil Akyüz
Ersin Arıoğlu
Zeynep Damla Gürel
Algan Hacaloğlu
Birgen Keleş
Ahmet Güryüz Ketenci
Ali Kemal Kumkumoğlu
Güldal Okuducu
Mehmet Sevigen
Ali Rıza Gülçiçek
Ahmet Sırrı Özbek
İnci Özdemir
Mehmet Ali Özpolat
Sıdıka Sarıbekir
Berhan Şimşek
Bihlun Tamaylıgil
Bülent Hasan Tanla
Ali Topuz
İzmir Mehmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Tevfik Ensari
Fatma Seniha Nükhet Hotar
Fazıl Karaman
İsmail Katmerci
Mehmet Sayım Tekelioğlu
Serpil Yıldız
Zekeriya Akçam
Erdal Karademir Cumhuriyet Halk Partisi
Kıvılcım Kemal Anadol
Hakkı Akalın
Vezir Akdemir
Cânân Aritman
Ahmet Ersin
Abdurrezzak Erten
Bülent Baratalı
Ali Rıza Bodur
Yılmaz Kaya
Türkan Miçooğulları
Oğuz Oyan
Enver Öktem
Muharrem Toprak
Sedat Uzunbay
Hakkı Ülkü
Kahramanmaraş Nevzat Pakdil Adalet ve Kalkınma Partisi
Hanefi Mahçiçek
Avni Doğan
Fatih Arıkan
Mehmet Ali Bulut
Mehmet Parlakyiğit
Ali Sezal
Mehmet Yılmazcan
Karabük Hasan Bilir Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ceylan
Ali Öğüten
Karaman Mevlüt Akgün Adalet ve Kalkınma Partisi
Yüksel Çavuşoğlu
Fikret Ünlü Cumhuriyet Halk Partisi
Kars Yusuf Selahattin Beyribey Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Karabayır
Selami Yiğit Cumhuriyet Halk Partisi
Kastamonu Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Sinan Özkan
Musa Sıvacıoğlu
Mehmet Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi
Kayseri Abdullah Gül Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Yakut
Taner Yıldız
Mustafa Elitaş
Adem Baştürk
Mustafa Duru
Muharrem Eskiyapan
Niyazi Özcan
Kırıkkale Vahit Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Can
Murat Yılmazer
Halil Tiryaki Cumhuriyet Halk Partisi
Kırklareli Ahmet Gökhan Sarıçam Adalet ve Kalkınma Partisi
Yavuz Altınorak Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Kesimoğlu
Kırşehir Mikail Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Turan
Hüseyin Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi
Kilis Hasan Kara Adalet ve Kalkınma Partisi
Veli Kaya
Kocaeli Vecdi Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Pepe
Nihat Ergün
Eyüp Ayar
Muzaffer Baştopçu
Nevzat Doğan
Mehmet Sefa Sirmen Cumhuriyet Halk Partisi
İzzet Çetin
Salih Gün
Konya Hasan Angı Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Büyükakkaşlar
Muharrem Candan
Remzi Çetin
Abdullah Çetinkaya
Orhan Erdem
Sami Güçlü
Ahmet Işık
Mehmet Kılıç
Özkan Öksüz
Kerim Özkul
Harun Tüfekci
Mustafa Ünaldı
Halil Ürün
Atilla Kart Cumhuriyet Halk Partisi
Nezir Büyükcengiz
Kütahya Soner Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Erdem Cantimur
Alaettin Güven
Hasan Fehmi Kinay
Hüsnü Ordu
Halil İbrahim Yılmaz
Malatya Miraç Akdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Osman Başkurt
Ahmet Münir Erkal
Fuat Ölmeztoprak
Süleyman Sarıbaş
Ferit Mevlüt Aslanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Muharrem Kılıç
Manisa Bülent Arınç Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Tanrıverdi
İsmail Bilen
Mehmet Çerçi
Hakan Taşcı
Süleyman Turgut
Mustafa Erdoğan Yetenç Cumhuriyet Halk Partisi
Nuri Çilingir
Hasan Ören
Ufuk Özkan
Mardin Süleyman Bölünmez Adalet ve Kalkınma Partisi
Selahattin Cebeli
Muharrem Doğan
Nihat Eri
Mehmet Beşir Hamidi
Mahmut Duyan Cumhuriyet Halk Partisi
Mersin Dengir Mir Mehmet Fırat Adalet ve Kalkınma Partisi
Saffet Benli
Ali Er
Mustafa Eyiceoğlu
Ömer İnan
Mustafa Özyürek Cumhuriyet Halk Partisi
Ersoy Bulut
Vahit Çekmez
Hüseyin Güler
Ali Oksal
Hüseyin Özcan
Şefik Zengin
Muğla Hasan Özyer Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu
Ali Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Gürol Ergin
Fahrettin Üstün
Ali Cumhur Yaka
Muş Seracettin Karayağız Adalet ve Kalkınma Partisi
Sabahattin Yıldız
Medeni Yılmaz
Mehmet Şerif Ertuğrul Cumhuriyet Halk Partisi
Nevşehir Mehmet Elkatmış Adalet ve Kalkınma Partisi
Rıtvan Köybaşı
Osman Seyfi
Niğde Mahmut Uğur Çetin Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Özegen
Orhan Eraslan Cumhuriyet Halk Partisi
Ordu Eyüp Fatsa Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Hilmi Güler
Hamit Taşcı
Cemal Uysal
Enver Yılmaz
İdris Sami Tandoğdu Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Türkmen
Osmaniye Durdu Mehmet Kastal Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sarı
Şükrü Ünal
Necati Uzdil Cumhuriyet Halk Partisi
Rize İlyas Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulkadir Kart
İmdat Sütlüoğlu
Sakarya Erol Aslan Cebeci Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Ali Çelik
Şaban Dişli
Süleyman Gündüz
Ayhan Sefer Üstün
Recep Yıldırım
Samsun Mustafa Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Kılıç
Mustafa Çakır
Cemal Yılmaz Demir
Musa Uzunkaya
Ahmet Yeni
Mehmet Kurt
Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
İlyas Sezai Önder
Siirt Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Öner Ergenç
Öner Gülyeşil
Sinop Cahit Can Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Öztürk
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas Abdüllatif Şener Adalet ve Kalkınma Partisi
Selami Uzun
Osman Kılıç
Ömer Kulaksız
Orhan Taş
Nurettin Sözen Cumhuriyet Halk Partisi
Şanlıurfa Yahya Akman Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Faruk Bayrak
Sabahattin Cevheri
Zülfükar İzol
Mahmut Kaplan
Mehmet Atilla Maraş
Mehmet Özlek
Turan Tüysüz
Abdurrahman Müfit Yetkin
Mehmet Vedat Melik Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Yıldız
Şırnak İbrahim Hakkı Birlik Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Veli Seyda
Mehmet Tatar
Tekirdağ Tevfik Ziyaeddin Akbulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Kambur
Erdoğan Kaplan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Nuri Saygun
Enis Tütüncü
Tokat Zeyid Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şükrü Ayalan
İbrahim Çakmak
Mehmet Ergün Dağcıoğlu
Resul Tosun
Orhan Ziya Diren Cumhuriyet Halk Partisi
Feramüz Şahin
Trabzon Faruk Nafız Özak Adalet ve Kalkınma Partisi
Asım Aykan
Mustafa Cumur
Ali Aydın Dumanoğlu
Cevdet Erdöl
Kemalettin Göktaş
Akif Hamzaçebi Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Arz
Tunceli Hasan Güyüldar Cumhuriyet Halk Partisi
Vahdet Sinan Yerlikaya
Uşak Alim Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Çağlayan
Osman Coşkunoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Van Hüseyin Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Maliki Ejder Arvas
Haci Biner
Yekta Haydaroğlu
Cüneyit Karabıyık
Mehmet Kartal
Halil Kaya
Yalova Şükrü Önder Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
İlyas Arslan
Mehmet Çiçek
Mehmet Erdemir
Mehmet Yaşar Öztürk
Emin Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Zonguldak Köksal Toptan Adalet ve Kalkınma Partisi
Polat Türkmen
Fazlı Erdoğan
Harun Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Nadir Saraç

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]