WWE Network etkinlikleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
WWE Network'te yayınlanan ilk WrestleMania olan WrestleMania XXX (resimdeki), 75.167 seyircinin yer aldığı Mercedes-Benz Superdome'da gerçekleştirildi.

WWE Network etkinlikleri listesi, WWE tarafından WWE Network'te yayınlanmak üzere yapılan profesyonel güreş etkinliklerini listelemektedir.

WWE, izle ve öde etkinliklerini 1980'lerden beri yayınlamaktadır. İlk olarak "Big Four" etkinlikleri (Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam ve Survivor Series) yapılmaya başlanmıştır. Ancak şirketin izleme başına ödeme işi, 24 Şubat 2014 tarihinde WWE Network'ün piyasaya sürülmesiyle büyük değişimler yaşadı. WWE etkinliklerinin çoğu, dünyanın birçok yerinde geleneksel izle ve öde kanalarında yayın yaparken, WWE gittikçe odağını geleneksel izle ve öde kanallarından WWE Network'e çevirdi. WWE, Network'ün potansiyel müşterilerini geleneksel izle ve öde kanallarından uzak tutmak için bir yol olarak ağın başlangıç fiyatını 9,99 ABD doları olarak belirledi. Ağ başına ortalama olarak 5 ila 6 kat daha fazla (Amerika Birleşik Devletleri'nde).[1] WWE Network'te, NXT Arrival'dan bu yana gerçekleştirilen WWE Network etkinliklerinin yanında önceki WWE, WCW ve ECW izle ve de etkinlikleri yer almıştır. Tüm WWE Network gösterileri ağ üzerinden yükzek çözünürlükte sunulmuştur.[2]

WWE etkinlikleri genellikle 3 saat sürmektedir. "Big Four" olarak adlandırılan etkinlikler ise yaklaşık 4 saattir. WWE, her Network etkinliğinden önce Kickoff adı verilen gösteri öncesi programı yayınlamaktadır. Her Kickoff programında maçlar, röportajlar ve yapılacak etkinlik üzerine panel yapılmaktadır. Kickoff gösteri öncesi programları başlangıçta 30 dakika yapılırken,[3] Eylül 2014'teki Night of Champions itibarıyla 1 saat yapılmaktadır.[4] "Big Four" etkinliklerininki ise 2 saattir.[5] WWE, ara sıra Network etkinliklerinden sonra Fallout adı verilen programlar yayınlamaktadır. Fallout programlarında röportajlar ve etkinlikte olanlar üzerine panel gerçekleştirilmektedir. Fallout gösteri sonrası programlarının süresi değişmektedir.[6]

NXT TakeOver etkinlikleri 2015'teki TakeOver: Brooklyn'den itibaren 1,5-2 saat arası gerçekleştirilmektedir. TakeOver Kickoff programlarında röportajlar ve yapılacak etkinlik üzerine panel yapılmaktadır. Başlangıçta TakeOver Kickoff gösteri öncesi programları 30 dakika yapılırken, 2017'deki TakeOver: San Antonio etkinliğinden beri bu süre 1 saate çıkarılmıştır.[7] WWE ayrıca bazen, TakeOver events etkinliklerinden sonra TakeOver Fallout adlı programı yayınlamaktadır. TakeOver Fallout programlarında röportajlar ve etkinlikte olanlar üzerine panel gerçekleştirilmektedir. Bu programın da süresi değişmektedir.

WWE Network etkinlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2014[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT etkinliği
Etkinlik Tarih Yer Şehir Ana etkinlik
Arrival 02014-2-27 27 Şubat 2014 Full Sail University Winter Park, FL Bo Dallas vs. Adrian Neville. NXT Championship
WrestleMania XXX 02014-4-06 6 Nisan 2014 Mercedes-Benz Superdome New Orleans, LA Randy Orton vs. Batista vs. Daniel Bryan. WWE World Heavyweight Championship
Extreme Rules 02014-5-04 4 Mayıs 2014 Izod Center East Rutherford, NJ Daniel Bryan vs. Kane. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver 02014-5-29 29 Mayıs 2014 Full Sail University Winter Park, FL Adrian Neville vs. Tyson Kidd. NXT Championship
Payback 02014-6-01 1 Haziran 2014 Allstate Arena Rosemont, IL The Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins ve Roman Reigns) vs. Evolution (Triple H, Randy Orton ve Batista)
Money in the Bank 02014-6-29 29 Haziran 2014 TD Garden Boston, MA John Cena vs. Alberto Del Rio vs. Bray Wyatt vs. Cesaro vs. Kane vs. Randy Orton vs. Roman Reigns vs. Sheamus. WWE World Heavyweight Championship
Battleground 02014-7-20 20 Temmuz 2014 Tampa Bay Times Forum Tampa, FL John Cena vs. Randy Orton vs. Kane vs. Roman Reigns. WWE World Heavyweight Championship
SummerSlam 02014-8-17 17 Ağustos 2014 Staples Center Los Angeles, CA John Cena vs. Brock Lesnar. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: Fatal 4-Way 02014-9-11 11 Eylül 2014 Full Sail University Winter Park, FL Adrian Neville vs. Sami Zayn vs. Tyson Kidd vs. Tyler Breeze. NXT Championship
Night of Champions 02014-9-21 21 Eylül 2014 Bridgestone Arena Nashville, TN Brock Lesnar vs. John Cena. WWE World Heavyweight Championship
Hell in a Cell 02014-10-26 26 Ekim 2014 American Airlines Center Dallas, TX Seth Rollins vs. Dean Ambrose
Survivor Series 02014-11-23 23 Kasım 2014 Scottrade Center St. Louis, MO Team Cena (John Cena, Dolph Ziggler, Big Show, Ryback ve Erick Rowan) vs. The Authority (Seth Rollins, Kane, Mark Henry, Rusev ve Luke Harper)
TakeOver: R Evolution 02014-12-11 11 Aralık 2014 Full Sail University Winter Park, FL Adrian Neville vs. Sami Zayn. NXT Championship
TLC: Tables, Ladders, Chairs... and Stairs 02014-12-14 14 Aralık 2014 Quicken Loans Arena Cleveland, OH Dean Ambrose vs. Bray Wyatt

2015[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT etkinliği
Etkinlik Tarih Yer Şehir Ana etkinlik
Royal Rumble 02015-1-25 25 Ocak 2015 Wells Fargo Center Philadelphia, PA 30 kişilik Royal Rumble maçı
TakeOver: Rival 02015-2-11 11 Şubat 2015 Full Sail University Winter Park, FL Sami Zayn vs. Kevin Owens. NXT Championship
Fastlane 02015-2-22 22 Şubat 2015 FedExForum Memphis, TN Roman Reigns vs. Daniel Bryan
WrestleMania 31 02015-3-29 29 Mart 2015 Levi's Stadium Santa Clara, CA Brock Lesnar vs. Roman Reigns (vs. Seth Rollins). WWE World Heavyweight Championship
Extreme Rules 02015-4-26 26 Nisan 2015 Allstate Arena Rosemont, IL Seth Rollins vs. Randy Orton. WWE World Heavyweight Championship
King of the Ring 02015-4-28 28 Nisan 2015 iWireless Center Moline, IL Neville vs. Bad News Barrett
Payback 02015-5-17 17 Mayıs 2015 Royal Farms Arena Baltimore, MD Seth Rollins vs. Roman Reigns vs. Randy Orton vs. Dean Ambrose. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: Unstoppable 02015-5-20 20 Mayıs 2015 Full Sail University Winter Park, FL Kevin Owens vs. Sami Zayn. NXT Championship
Elimination Chamber 02015-5-31 31 Mayıs 2015 American Bank Center Corpus Christi, TX Seth Rollins vs. Dean Ambrose. WWE World Heavyweight Championship
Money in the Bank 02015-6-14 14 Haziran 2015 Nationwide Arena Columbus, OH Seth Rollins vs. Dean Ambrose. WWE World Heavyweight Championship
The Beast in the East 02015-7-04 4 Temmuz 2015 Ryōgoku Sumo Hall Sumida, Tokyo
Japonya
John Cena ve Dolph Ziggler vs. Kane ve King Barrett
Battleground 02015-7-19 19 Temmuz 2015 Scottrade Center St. Louis, MO Seth Rollins vs. Brock Lesnar. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: Brooklyn 02015-8-22 22 Ağustos 2015 Barclays Center Brooklyn, NY Finn Bálor vs. Kevin Owens. NXT Championship
SummerSlam 02015-8-23 23 Ağustos 2015 Barclays Center Brooklyn, NY The Undertaker vs. Brock Lesnar
Night of Champions 02015-9-20 20 Eylül 2015 Toyota Center Houston, TX Seth Rollins vs. Sting. WWE World Heavyweight Championship
Live from Madison Square Garden 02015-10-03 3 Ekim 2015 Madison Square Garden New York, NY John Cena vs. Seth Rollins. WWE United States Championship
TakeOver: Respect 02015-10-07 7 Ekim 2015 Full Sail University Winter Park, FL Bayley vs. Sasha Banks. NXT Women's Championship
Hell in a Cell 02015-10-25 25 Ekim 2015 Staples Center Los Angeles, CA The Undertaker vs. Brock Lesnar
Survivor Series 02015-11-22 22 Kasım 2015 Philips Arena Atlanta, GA Roman Reigns vs. Sheamus. WWE World Heavyweight Championship
TLC: Tables, Ladders and Chairs 02015-12-13 13 Aralık 2015 TD Garden Boston, MA Sheamus vs. Roman Reigns. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: London 02015-12-16 16 Aralık 2015 SSE Arena, Wembley Wembley, Londra
İngiltere
Finn Bálor vs. Samoa Joe. NXT Championship

2016[değiştir | kaynağı değiştir]

Raw etkinliği SmackDown etkinliği NXT etkinliği
Etkinlik Tarih Yer Şehir Ana etkinlik
Royal Rumble 02016-1-24 24 Ocak 2016 Amway Center Orlando, FL 30 kişilik Royal Rumble maçı. WWE World Heavyweight Championship
Fastlane 02016-2-21 21 Şubat 2016 Quicken Loans Arena Cleveland, OH Roman Reigns vs. Dean Ambrose vs. Brock Lesnar
Roadblock 02016-3-12 12 Mart 2016 Ricoh Coliseum Toronto, Ontario
Kanada
Triple H vs. Dean Ambrose. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: Dallas 02016-4-01 1 Nisan 2016 Kay Bailey Hutchison Convention Center Dallas, TX Finn Bálor vs. Samoa Joe. NXT Championship
WrestleMania 32 02016-4-03 3 Nisan 2016 AT&T Stadium Arlington, TX Triple H vs. Roman Reigns. WWE World Heavyweight Championship
Payback 02016-5-01 1 Mayıs 2016 Allstate Arena Rosemont, IL Roman Reigns vs. AJ Styles. WWE World Heavyweight Championship
Extreme Rules 02016-5-22 22 Mayıs 2016 Prudential Center Newark, NJ Roman Reigns vs. AJ Styles. WWE World Heavyweight Championship
TakeOver: The End 02016-6-08 8 Haziran 2016 Full Sail University Winter Park, FL Samoa Joe vs. Finn Bálor. NXT Championship
Money in the Bank 02016-6-19 19 Haziran 2016 T-Mobile Arena Paradise, NV Seth Rollins vs. Dean Ambrose. WWE World Heavyweight Championship
Battleground 02016-7-24 24 Temmuz 2016 Verizon Center Washington Dean Ambrose vs. Roman Reigns vs. Seth Rollins. WWE Championship
TakeOver: Brooklyn II 02016-8-20 20 Ağustos 2016 Barclays Center Brooklyn, NY Samoa Joe vs. Shinsuke Nakamura. NXT Championship
SummerSlam 02016-8-21 21 Ağustos 2016 Barclays Center Brooklyn, NY Brock Lesnar vs. Randy Orton
Backlash 02016-9-11 11 Eylül 2016 Richmond Coliseum Richmond, VA Dean Ambrose vs. AJ Styles. WWE World Championship
Cruiserweight Classic Finale 02016-9-14 14 Eylül 2016 Full Sail University Winter Park, FL Gran Metalik vs. T.J. Perkins. WWE Cruiserweight Championship
Clash of Champions 02016-9-25 25 Eylül 2016 Bankers Life Fieldhouse Indianapolis, IN Kevin Owens vs. Seth Rollins. WWE Universal Championship
No Mercy 02016-10-09 9 Ekim 2016 Golden 1 Center Sacramento, CA Randy Orton vs. Bray Wyatt
Hell in a Cell 02016-10-30 30 Ekim 2016 TD Garden Boston, MA Sasha Banks vs. Charlotte Flair. WWE Raw Women's Championship
TakeOver: Toronto 02016-11-19 19 Kasım 2016 Air Canada Centre Toronto, Ontario
Kanada
Shinsuke Nakamura vs. Samoa Joe. NXT Championship
Survivor Series 02016-11-20 20 Kasım 2016 Air Canada Centre Toronto, Ontario
Kanada
Goldberg vs. Brock Lesnar
TLC: Tables, Ladders and Chairs 02016-12-04 4 Aralık 2016 American Airlines Center Dallas, TX AJ Styles vs. Dean Ambrose. WWE World Championship
Roadblock: End of the Line 02016-12-18 18 Aralık 2016 PPG Paints Arena Pittsburgh, PA Kevin Owens vs. Roman Reigns. WWE Universal Championship

2017[değiştir | kaynağı değiştir]

Raw etkinliği SmackDown etkinliği NXT etkinliği
Etkinlik Tarih Yer Şehir Ana etkinlik
United Kingdom Championship Tournament - 1. Gün 02017-1-14 14 Ocak 2017 Empress Ballroom Blackpool, Lancashire
İngiltere
Tyler Bate vs. Tucker
United Kingdom Championship Tournament - 2. Gün 02017-1-15 15 Ocak 2017 Empress Ballroom Blackpool, Lancashire
İngiltere
Tyler Bate vs. Pete Dunne. WWE United Kingdom Championship
TakeOver: San Antonio 02017-1-28 28 Ocak 2017 Freeman Coliseum San Antonio, TX Shinsuke Nakamura vs. Bobby Roode. NXT Championship
Royal Rumble 02017-1-29 29 Ocak 2017 Alamodome San Antonio, TX 30 kişilik Royal Rumble maçı
Elimination Chamber 02017-2-12 12 Şubat 2017 Talking Stick Resort Arena Phoenix, AZ John Cena vs. AJ Styles vs. Baron Corbin vs. Bray Wyatt vs. Dean Ambrose vs. The Miz. WWE Championship
Fastlane 02017-3-05 05 Mart 2017 Bradley Center Milwaukee, WI Kevin Owens vs. Goldberg. WWE Universal Championship
TakeOver: Orlando 02017-4-01 1 Nisan 2017 Amway Center Orlando, FL Bobby Roode vs. Shinsuke Nakamura. NXT Championship
WrestleMania 33 02017-4-02 2 Nisan 2017 Camping World Stadium Orlando, FL The Undertaker vs. Roman Reigns
Payback 02017-4-30 30 Nisan 2017 SAP Center San Jose, CA Roman Reigns vs. Braun Strowman
United Kingdom Championship Special 02017-5-19 19 Mayıs 2017 Epic Studios Norwich, Norfolk
İngiltere
Tyler Bate vs. Mark Andrews. WWE United Kingdom Championship
TakeOver: Chicago 02017-5-20 20 Mayıs 2017 Allstate Arena Rosemont, IL Bobby Roode vs. Hideo Itami. NXT Championship
Backlash 02017-5-21 21 Mayıs 2017 Allstate Arena Rosemont, IL Randy Orton vs. Jinder Mahal. WWE Championship
Extreme Rules 02017-6-04 4 Haziran 2017 Royal Farms Arena Baltimore, MD Bray Wyatt vs. Finn Bálor vs. Roman Reigns vs. Samoa Joe vs. Seth Rollins
Money in the Bank 02017-6-18 18 Haziran 2017 Scottrade Center St. Louis, MO AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura vs. Dolph Ziggler vs. Sami Zayn vs. Baron Corbin vs. Kevin Owens
Great Balls of Fire 02017-7-09 9 Temmuz 2017 American Airlines Center Dallas, TX Brock Lesnar vs. Samoa Joe for the WWE Universal Championship
Battleground 02017-İfade hatası: Tanınmayan "july" kelimesi-23 23 2017 Wells Fargo Center Philadelphia, PA Jinder Mahal vs. Randy Orton. WWE Championship
TakeOver: Brooklyn III 02017-8-19 19 Ağustos 2017 Barclays Center Brooklyn, NY Bobby Roode vs. Drew McIntyre. NXT Championship
SummerSlam 02017-8-20 20 Ağustos 2017 Barclays Center Brooklyn, NY Brock Lesnar vs. Roman Reigns vs. Samoa Joe vs. Braun Strowman. WWE Universal Championship
Mae Young Classic Finale 02017-9-12 12 Eylül 2017 Thomas & Mack Center Paradise, NV Kairi Sane vs. Shayna Baszler
No Mercy 02017-9-24 24 Eylül 2017 Staples Center Los Angeles, CA Brock Lesnar vs. Braun Strowman. WWE Universal Championship
Hell in a Cell 02017-10-08 8 Ekim 2017 Little Caesars Arena Detroit, MI Shane McMahon vs. Kevin Owens
TLC: Tables, Ladders and Chairs 02017-10-22 22 Ekim 2017 Target Center Minneapolis, MN Kurt Angle, Dean Ambrose ve Seth Rollins vs. Braun Strowman, Kane, The Miz, Cesaro ve Sheamus
TakeOver: WarGames 02017-11-18 18 Kasım 2017 Toyota Center Houston, TX SAnitY (Alexander Wolfe, Eric Young ve Killian Dain) vs. The Undisputed Era (Adam Cole, Bobby Fish ve Kyle O'Reilly) vs. The Authors of Pain (Akam ve Rezar) ve Roderick Strong
Survivor Series 02017-11-19 19 Kasım 2017 Toyota Center Houston, TX Team Raw (Kurt Angle, Triple H, Braun Strowman, Finn Bálor ve Samoa Joe) vs. Team SmackDown (Shane McMahon, John Cena, Randy Orton, Shinsuke Nakamura ve Bobby Roode)
Clash of Champions 02017-12-17 17 Aralık 2017 TD Garden Boston, MA AJ Styles vs. Jinder Mahal. WWE Championship

2018[değiştir | kaynağı değiştir]

Raw etkinliği SmackDown etkinliği NXT etkinliği Birleşik Krallık etkinliği
Tarih Etkinlik Yer Şehir Ana etkinlik
02018-1-27 27 Ocak 2018 NXT TakeOver: Philadelphia Wells Fargo Center Philadelphia, PA Andrade "Cien" Almas vs. Johnny Gargano. NXT Championship
02018-1-28 28 Ocak 2018 Royal Rumble Wells Fargo Center Philadelphia, PA 30 kişilik kadınlar Royal Rumble maçı
02018-2-25 25 Şubat 2018 Elimination Chamber T-Mobile Arena Paradise, NV John Cena vs. Roman Reigns vs. Braun Strowman vs. The Miz vs. Elias vs. Seth Rollins vs. Finn Bálor
02018-3-11 11 Mart 2018 Fastlane Nationwide Arena Columbus, OH AJ Styles vs. John Cena vs. Kevin Owens vs. Sami Zayn vs. Dolph Ziggler vs. Baron Corbin. WWE Championship
02018-4-07 7 Nisan 2018 NXT TakeOver: New Orleans Smoothie King Center New Orleans, LA Johnny Gargano vs. Tommaso Ciampa
02018-4-08 8 Nisan 2018 WrestleMania 34 Mercedes-Benz Superdome New Orleans, LA Brock Lesnar vs. Roman Reigns. WWE Universal Championship
02018-4-27 27 Nisan 2018 Greatest Royal Rumble King Abdullah International Stadium Cidde, Mekke Bölgesi, Suudi Arabistan 50 kişilik En Büyük Royal Rumble maçı
02018-5-06 6 Mayıs 2018 Backlash Prudential Center Newark, NJ Roman Reigns vs. Samoa Joe
02018-6-16 16 Haziran 2018 NXT TakeOver: Chicago II Allstate Arena Rosemont, IL Johnny Gargano vs. Tommaso Ciampa
02018-6-17 17 Haziran 2018 Money in the Bank Allstate Arena Rosemont, IL Bobby Roode vs. Braun Strowman vs. Finn Bálor vs. Kevin Owens vs. Kofi Kingston vs. Rusev vs. Samoa Joe vs. The Miz
02018-6-18 18 Haziran 2018
Yayınlanma tarihi: 25 Haziran
United Kingdom Championship Tournament Royal Albert Hall Kensington, Londra, İngiltere Zack Gibson vs. Travis Banks
02018-6-19 19 Haziran 2018
Yayınlanma tarihi: 26 Haziran
NXT UK Championship Royal Albert Hall Kensington, Londra, İngiltere Pete Dunne vs. Zack Gibson. WWE United Kingdom Championship
02018-7-15 15 Temmuz 2018 Extreme Rules PPG Paints Arena Pittsburgh, PA Dolph Ziggler vs. Seth Rollins. WWE Intercontinental Championship
02018-8-18 18 Ağustos 2018 NXT TakeOver: Brooklyn 4 Barclays Center Brooklyn, NY Tommaso Ciampa vs. Johnny Gargano. NXT Championship
02018-8-19 19 Ağustos 2018 SummerSlam Barclays Center Brooklyn, NY Brock Lesnar vs. Roman Reigns. WWE Universal Championship
02018-9-16 16 Eylül 2018 Hell in a Cell AT&T Center San Antonio, TX Roman Reigns vs. Braun Strowman. WWE Universal Championship
02018-10-06 6 Ekim 2018 Super Show-Down Melbourne Cricket Ground Melbourne, Victoria, Avustralya The Undertaker vs. Triple H
02018-10-28 28 Ekim 2018 Evolution Nassau Veterans Memorial Coliseum Uniondale, NY Ronda Rousey vs. Nikki Bella. WWE Raw Women's Championship
02018-11-02 2 Kasım 2018 Crown Jewel King Saud University Stadium Riyad, Riyad Bölgesi, Suudi Arabistan D-Generation X (Triple H ve Shawn Michaels) vs. The Brothers of Destruction (The Undertaker ve Kane)
02018-11-17 17 Kasım 2018 NXT TakeOver: WarGames Staples Center Los Angeles, CA Pete Dunne, Ricochet ve War Raiders (Hanson ve Rowe) vs. The Undisputed Era (Adam Cole, Bobby Fish, Kyle O’Reilly ve Roderick Strong)
02018-11-18 18 Kasım 2018 Survivor Series Staples Center Los Angeles, CA Daniel Bryan vs. Brock Lesnar
02018-11-24 24 Kasım 2018
Yayınlanma tarihi: 25 Kasım
Starrcade U.S. Bank Arena Cincinnati, OH AJ Styles vs. Samoa Joe
02018-12-16 16 Aralık 2018 TLC: Tables, Ladders and Chairs SAP Center San Jose, CA Becky Lynch vs. Asuka vs. Charlotte Flair. WWE SmackDown Women's Championship

2019[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT etkinliği NXT UK etkinliği
Tarih Etkinlik Yer Şehir Ana etkinlik
02019-1-12 12 Ocak 2019 NXT UK TakeOver: Blackpool Empress Ballroom Blackpool, Lancashire, İngiltere Pete Dunne vs. Joe Coffey. WWE United Kingdom Championship
02019-1-26 26 Ocak 2019 NXT TakeOver: Phoenix Talking Stick Resort Arena Phoenix, AZ Tommaso Ciampa vs. Aleister Black. NXT Championship
26-27 Ocak 2019
Yayınlanma tarihi: 2 Şubat
Worlds Collide Phoenix Convention Center Phoenix, AZ Velveteen Dream vs. Tyler Bate
02019-1-27 27 Ocak 2019 Royal Rumble Chase Field Phoenix, AZ 30 kişilik erkekler Royal Rumble maçı
02019-2-03 3 Şubat 2019 Halftime Heat WWE Performance Center Orlando, FL Aleister Black, Ricochet ve Velveteen Dream vs. Adam Cole, Johnny Gargano ve Tommaso Ciampa
02019-2-17 17 Şubat 2019 Elimination Chamber Toyota Center Houston, TX Daniel Bryan vs. AJ Styles vs. Jeff Hardy vs. Kofi Kingston vs. Randy Orton vs. Samoa Joe. WWE Championship
02019-3-10 10 Mart 2019 Fastlane Quicken Loans Arena Cleveland, OH The Shield (Dean Ambrose, Roman Reigns ve Seth Rollins) vs. Baron Corbin, Bobby Lashley ve Drew McIntyre

Planlanan etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

2019[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT etkinliği
Tarih Etkinlik Yer Şehir Ana etkinlik
02019-4-05 5 Nisan 2019[8] NXT TakeOver: New York[9] Barclays Center Brooklyn, NY ?
02019-4-07 7 Nisan 2019 WrestleMania 35[10] MetLife Stadium East Rutherford, NJ ?
02019-5-19 19 Mayıs 2019 Money in the Bank[11] XL Center Hartford, CT ?
02019-7-14 14 Temmuz 2019 Extreme Rules Wells Fargo Center Philadelphia, PA[12] ?
02019-8-10 10 Ağustos 2019 NXT TakeOver[13] Scotiabank Arena Toronto, Ontario, Kanada ?
02019-8-11 11 Ağustos 2019 SummerSlam[13] Scotiabank Arena Toronto, Ontario, Kanada ?
02019-11-23 23 Kasım 2019 NXT TakeOver[14] Allstate Arena Rosemont, IL ?
02019-11-24 24 Kasım 2019 Survivor Series[14] Allstate Arena Rosemont, IL ?

2020[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT etkinliği
Tarih Etkinlik Yer Şehir Ana etkinlik
02020-1-26 26 Ocak 2020 Royal Rumble Minute Maid Park[15] Houston, TX ?
02020-4-05 5 Nisan 2020 WrestleMania 36 Raymond James Stadium[16] Tampa, FL ?

Yıllarına göre etkinlik sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2014 – 14
  • 2015 – 21
  • 2016 – 21
  • 2017 – 25
  • 2018 – 23
  • 2019 – 4 (9'u daha doğrulandı)
  • Toplam – 108 (9'u daha doğrulandı)

Temalı WWE Network etkinlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoğu WWE Network etkinliği temasına özgü olarak, belirli maç türleri etrafında merkezlidir veya yılda bir kez tekrarlanan ana etkinliğe sahiptir.

WWE Network etkinliği Yıllar Özelliği
Mevcut etkinlikler
TakeOver 2014-günümüz WWE'nin gelişim aşaması olan NXT temalı özel etkinliktir. Üç NXT kemeri de bu etkinliklerde yer alır.
Extreme Rules 2014-günümüz Maçların çoğu "Extreme Rules" maçıdır veya hardcore güreşi temalı başka bir maç türüdür.
Money in the Bank 2014-günümüz Kazananın o yıl içinde herhangi bir zaman ve herhangi bir yerde WWE Championship kemer maçına çıkma hakkını kazandığı Money in the Bank merdiven maçını içerir.
Hell in a Cell 2014-günümüz Bir veya birden fazla Hell in a Cell maçı gerçekleştirilir.
Survivor Series 2014-günümüz Özellikle geleneksel Survivor Series elemeli takım maçı olarak eleme tarzlı maçlar bulunmaktadır.
TLC: Tables, Ladders and Chairs 2014-günümüz En az bir maç Masa, Merdiven ve Sandalye maçıyken ayrıca masa maçları, merdiven maçları ve sandalye maçları da gerçekleştirilir.
Royal Rumble 2015-günümüz Geleneksel olarak kazananın WrestleMania'da dünya kemeri için maça çıkmaya hak kazandığı Royal Rumble maçını içerir.
Elimination Chamber 2015; 2017-günümüz Bir veya daha fazla Elimination Chamber maçı gerçekleştirilir.
Clash of Champions 2016-günümüz Tüm Raw kemerlerinin ortada olduğu maçlar yapılır.
Önceki etkinlikler
Night of Champions 2014-2015 Her WWE kemerinin ortada olduğu maçlar yapılır.
King of the Ring 2015 The King of the Ring, teke tek maçlarla gerçekleştirilen elemeli turnuvadır.
Cruiserweight Classic Finale 2016 205 lbs. ve altındaki 32 güreşçinin yer aldığı ve kazananın WWE Cruiserweight Championship kemerini aldığı teke tek maçlarla gerçekleştirilen elemeli turnuvadır.
United Kingdom Championship Tournament 2017 İlk WWE United Kingdom Championship sahibinin belirlendiği teke tek maçlarla gerçekleştirilen elemeli turnuvadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "WWE Network". 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Flint, Joe (8 Ocak 2014). "WWE launching over-the-top network". Los Angeles Times. 25 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2014. 
  3. ^ "Extreme Rules 2014". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Night of Champions 2014". WWE. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "LL Cool J To Open WrestleMania, 2-Hour Kickoff Show - SEScoops". 16 Mart 2015. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "WWE Payback 2014". WWE. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ https://www.wwe.com/shows/wwenxt/nxt-takeover-san-antonio-2017-01-28/article/nxt-takeover-san-antonio-wwe-network?client=safari
  8. ^ Martin, Adam. "WWE issues statement confirming change to WrestleMania 35 schedule". WrestleView. 3 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2018. 
  9. ^ "WrestleMania 35 Travel Packages are available now". 7 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2018. 
  10. ^ "WrestleMania is coming back to MetLife Stadium". New York Post. 16 Mart 2018. Erişim tarihi: 16 Mart 2018. 
  11. ^ https://www.pwinsider.com/article/124607/2019-wwe-money-in-the-bank-ppv-location-wwe-untold-episodes-wwe-seeking-compensation-analyst-and-more.html?p=1
  12. ^ https://www.pwinsider.com/article/124626/wwe-extreme-rules-presale-code.html?p=1
  13. ^ a b "Toronto to host SummerSlam in 2019". WWE. 4 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2018. 
  14. ^ a b "WWE announces Survivor Series to come to Chicago in 2019". Chicago Tribune. 23 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2018. 
  15. ^ Barron, David. "WWE's Royal Rumble coming to Minute Maid Park in 2020". Houston Chron. 26 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2019. 
  16. ^ "WWE and local dignitaries officially announce that WrestleMania 36 will take place in Tampa Bay in 2020". WWE. 8 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]