Heath Slater

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Heath Slater
Heath Slater (2016)
Doğum adıHeath Wallace Miller
Doğum15 Temmuz 1983 (40 yaşında)
Pineville, Batı Virginia, ABD
Mezun olduğu okulWest Virginia Üniversitesi
Eş(ler)iStephanie Slater (e. 2011)
Çocuk(lar)2
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıHeath Miller
Heath Slater
Heath Wallace Miller Esq.
Sebastian Slater
Boyu1,88 m (6 ft 2 in)
Kilosu98 kg (216 lb)
Eğitildiği yerPineville, Batı Virginia
EğitenCurtis Hughes
BaşlangıçAğustos 2004

Heath Miller III ya da bilinen adıyla: Heath Slater (d. 15 Temmuz 1983), Amerikalı profesyonel güreşçi. Günümüzde WWE güreşçisidir.[1]

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımsız Federasyonlar (2004–2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

Miller Curtis Hughes ile WWA4 Pro Wrestling Okulunda’de antrenman yaptı debutundan önce. Çalışırken aynı zamanda bir komedi şovunda 2 bölümde rol aldı. Miller daha sonra kuzeydoğuda güreşmeye başladı ve bunun içinde NWA wildside de vardı. Miller NWA’da güreşirken ayrıca da Scott Beach’i yenerek GCW Columbus Heawyweight Şampiyonu oldu. 2005’in ortalarında Miller NWA Anarchy’de güreşmeye başladı. Burada debutunu bir tag team maçında gerçekleştirdi. Miller ve Randal Johnson Urban Assault Squad’a yenildi. Miller ve Johnson TT Olmuşlardı. Sırasıyla Ağustos'ta Alabama Attitute. Eylül'de Three Guys That Totally Rule (Seth Delay and Patrick Bentley), Ekim'de ise de Jeremy V&Jason Blackman’a da yenildiler. İlk galibiyetlerini kazanmadan önce o hafta bir kere daha Jeremy V&Jason Blackman ikilisine yenildiler. 29 Ekim 2005’te ise Skitzo&Brett Thunder ikilisini yenip ilk galibiyetlerini aldılar. Aralık 2005'te Miller Great Championship Wrestling (GCW)’de debut yaptı. Debutunda DQ ile Jaki’e yenildi. 10 Nisan 2006’da Miller Eric Watts ile Tag Team Oldu. Bu ikili Cru Jones ve Shawn Banks’a yenildi. Daha sonra Miller GCW Television Championship için Scotty Beach ile karşılaştı ve başarısız oldu. Temmuz ayında yeni bir lakabı oldu “The Thriller” 22 Temmuz'da ise Bobby Stanford’a GCW Heawyweight Şampiyonluğu'nu kaybetti. Eylül 2006'da ise eski düşmanı Scotty Beach ile Tag Team oldu. GCW’deki son maçını ise 13 Aralık 2006'da Legion Cage ile oynadı ve Kaybetti.

World Wrestling Entertainment/WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Deep South Wrestling (2006–2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 Aralık'ta Miller WWE ile bir kontrat imzaladı ve DSW (Deep South Wrestling)’e gönderildi. 2007’ye kadar burada eğitilen Miller daha sonra FCW’e gönderildi.

Florida Championship Wrestling (2007–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Haziran 2007'de Miller FCW’de Shawn McGrath’ın menajeri olarak gözüktü. Daha Sonra Miller’e Happy Hour adlı bir talk show verildi. Bir bölüm sırasında konuk Billy Kidman idi. Miller Kidman'ı idolü olarak gördüğünü söyledi ancak daha sonra Kidman'ın kariyerinin kötü ve gereksiz olduğunu söyledi. Bu da onlar arasında bir anlaşmazlık doğurdu. Ocak 2008'de Miller sakat olan Ted Dibiase Jr. yerine FCW Southern Heavyweight kemerini korudu. Daha sonra DiBiase kemeri bıraktı ve Miller şampiyon oldu. Miller ve tag team partneri Stewe Lewington WWE Tag Team Şampiyonluğu için The Dirt Sheet’e yenildi bir FCW Şovunda. Miller ve Levinggton FCW Florida Tag Team Şampiyonluğu Turnuvasında finale kadar yükseldi. Ama finalde The Puerto Rico Team’a yenildiler. 11 Eylül 2008’de ise Joe Hennig M. McGillicutty ile Takım olup FCW Florida Tag Team Şampiyonluğunu kazandı. 30 Ekim'de ise The New Hart Foundation’a kemeri kaybetti. Sakatlıktan sonra Dönüp Justin Angel’i yendi. 13 Ağustos 2009’da Tyler Reks’i yenip FCW Heawyweight Champion oldu. Miller 24 Eylül 2009’da Justin Gabriel'e bir 2 out of 3 falls maçında kemeri kaybetti.

NXT (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

16 Şubat 2010’da NXT için Anons edilen Health Slater’in Prosu yani eğitmeni Captain Charisma Christian idi. Debut maçında ikili Carlito ve çaylağı Michael Tarver’i yenmişti. Slater 2 hafta sonra Carlito’yu yendi ve WWE'de herhangi bir Pro’u yenen ilk çaylak olmuştu. Birinci oylamada 4. olan Slater 6 Nisan’da bir yarışma kazandı. Bu yarışma sonucunda NXT’nin Main eventinde Kane ile karşılaşacaktı. Kane Slater’i yendi. 20 Nisan'da ise Chris Jericho’yu yendi. 11 Mayıs'taki oylamada da 4. olan Slater 25 Mayıs'ta NXT'den elendi ve 4. tamamladı.

The Nexus ve The Corre (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

7 Haziran Raw’da Cena vs Punk maçında Sezon 1 NXT Çaylakları (Daniel Bryan hariç) Heel Turn yaptı. Bir sonraki Raw’da yine Nexus bu sefer Bret Hart’a saldırdı. Sonra da Fatal 4 Way PPVsinde Cena’a saldırarak Cena'nın kemeri kaybetmesini sağladı. Sonraki Raw McMahon döndü ve Hart’ı kovup yeni Bir Raw GM Getirdi.GM Nexus’a kontrat verdi. Sonraki hafta grubun adı “The Nexus” oldu ve ilk maçlarına Darren hariç 6 on 1 Handikap maçı yaptılar Cena ile Bu maçı Gabriel’in Cena'yı tuş etmesiyle Nexus kazandı. MITB’de ise Cena Tam kafesten çıkacakken Nexus saldırdı ve Kemeri almasını engelledi. Sonraki RAW’da Cena RAW Roster’inden Bir Takım Kurdu ve Summerslam için Nexus vs Team Cena maçı oldu.Bu Maçta Slater Cena tarafından elendi ve Maçı Barrett ve Gabriel’i eleyen Cena ve Takımı Kazandı. Hell In A Cell için Cena Barrett’e meydan okudu ve Maç Ayarlandı bu ikili arasında Eğer Cena Yenerse Nexus dağılacaktı ama Barett Yenerse Cena Nexusa katılacaktı. Maçı Barett kazandı. Bragging Rightsda Cena ve Otunga TTC Oldu ama Slater ve Gabriel RAW’da Bu ikiliyi Barett sayesinde yendi ve Slater WWE’de ilk defa Kemer aldı. Daha Sonra 6 Aralık RAW’da 4 Way Elimination Match da VladiMarella’a Kaybetti. Daha sonra rematch hakkını kullandı. Bu Maçı M.McGillicutty’nin Karışması ile DQ ile kaybettiler.10 Ocak RAW’da New Nexus Kuruldu CM Punk Önderlğinde.Slater ve Gabriel Bu Gruba katılmadı.14 Ocak Smackdown’da ise The Corre Kuruldu ve Slater de bu grubun üyesiydi.4 Şubat Smackdown’da ise Gabriel ve Slater Nontitle maçında VladiMarella’ı yenerek Elimination Chamber’de Maç hakkı kazandı. Bu Maçta Slater ve Gabriel kazandı ve Slater hayatının 2. Tag Team Şampiyonluğunu kazandı.EC’den sonraki Raw’da Cena ve Miz’e kemeri kaptıran Slater ve Gabriel 10 dakika sonra kemeri yeniden kazandılar ve Slater 3.WWE Tag Team Şampiyonluğunu kazandı. WrestleMania’ya yaklaşırken Corre Big Show ile feuddaydı. Ve WrestleMania'da Big Show, Kane, Santino ve Kofi Corre’i mağlup etti. 19 Nisan Smackdown'da ise Slater ve Gabriel kemeri Big Show’a kaptırdı. 6 Mayıs’ta Takım üyelerinden Ezekiel Jackson'a saldıran Corre 10 Haziran'da Ezekiel ve The Usos ile karşılaştı ve maçı kaybetti. Sahne arkasında ise Corre dağıldı.

17 Haziran ve 24 Haziran’da The Usos'u yenen bu takım yeni müzikler ile geldiler. Şimdi ise Slater SD MITB’de yer alıyor. SD MITB'i kazanamayan Slater Gabriel ile olan arkadaşlığını bitirdi. Sonra Zeke ile maçlara çıktı şimdi ise Superstars gibi şovlarda yer alıyor

Slater ve Gabriel, Usos ile feuda girdiler. 17 Haziran Smackdown’ında Slater ve Gabriel, yeni bir müzik ile çıktıkları maçta Usos’a kaybettiler. Bu maçın rövanşında, 24 Haziran’da galip gelen taraf oldular. Ertesi gün WWE.com üzerinden Money in the Bank’e duyurulan isimler arasında Slater ve takım arkadaşı Gabriel vardı. Ayın sekizinde Usos’a kaybettiler ve dağıldılar.

15 Temmuz’da Slater uzun bir süre sonra tekli kariyerine başladı. Gabriel ile feuda girdi. İkilinin birbirlerine karşı olan ilk maçında Slater mağlup oldu. Money in the Bank’in açılış maçı olan "mavi çanta" mücadelesinde yer alan Slater iyi bir performans sergilemesine rağmen maçtan yenik ayrılan isimlerden biri oldu. Maçı kazanan isim Daniel Bryan’dı. Slater 17 Ekim’de Wellness Violation’a karşı geldiği gerekçesiyle 30 gün yasaklandı.

Efsaneler İle Feud (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Slater 2011 yılının en uzun süresine sahip olan superstar idi. 28 yaşındaki süper yıldız tam 18 maçta kaybederek Edge’in 17 maçlık kazanma rekorunun üstünde kaldı. 2011 yılını 18 yenilgi ile tamamlayan Slater, 6 Ocak Smackdown’ında Over-The-Rope challenge maçında Hornswoggle’a kaybetti. Maçtan sonra Slater, Horny’ye saldırsa da eski takım arkadaşı tarafından durduruldu ve 450 Splash’e maruz kaldı. 25 Ocak’ta Slater, NXT Redemption’da Trent Barreta karşısında galip gelerek yenilgi serisine son verdi. İki hafta üst üste Derrick Bateman’ı yenen Slater’ın galibiyet serisi uzun sürmedi. Önce Riley, sonra Gabriel ve en son Clay mağlubiyetleri alan eski Tag Team şampiyonu bu mağlubiyetlerin ardından Riley karşısında galip geldi. 11 Haziran'dan itibaren Slater WWE'nin Hall Of Famerlarıyla maçlara çıkar. Vader Scotty To Hotty ve Rikishi gibi isimlere yenilir. 20 Temmuz’da Slater Road Warrior Animala yenilir. RAW 1000’de Lita'ya da yenilir.

3MB (2012–2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

23 Eylül'de Slater'ın Brodus Clay'le maçı olur. Maça Jinder Mahal ve Drew McIntyre karışır ve ikili Brodusa saldırırlar ve böylece Three Man Band 3MB kurulur. 3MB (Slater ve Mahal) Zack Ryder ve Santino Marella ve The Usos karşısında galibiyetler alırlar. TLC'de 3MB, Alberto Del Rio, The Miz ve Brooklyn Brawler'dan oluşan takıma yenilir. Bir sonraki gece Raw'da Slammy Awards'ta bu seferde Del Rio, Miz ve Tommy Dreamer üçlüsüne yenilirler. 14 Ocak Raw'da 3MB Sheamus'u bir over the top rope mücadelesinde yener. 3MB (Slater ve McIntyre) NXT takım şampiyonluk turnuvasına katılırlar fakat ilk turda Oliver Gray ve Adrian Neville'in oluşturduğu takıma yenilirler. Heath Slater Royal Rumble maçına 10. sıradan girer fakat John Cena Heath Slater'ı eler. 12 Nisan Smackdown'da The Shield 3MB ye saldırır. Bir sonraki RAW da 3MB Sheild'ı çağırır fakat Brock Lesnar gelir ve 3MB'yi dağıtır. Lesnar Slater'a iki kere F-5 yapar. 29 Nisan Raw'da 3MB Shield'a saldırır fakat Shield kavgada üstünlüğü ele geçirir. Team Hell No gelirken Shield kaçar ve Team Hell No 3MB ye saldırır. 14 Haziran'da takım arkadaşlarının yardımıyla Slater Zack Ryder'ı yener. Bir sonraki Smackdown'da da Slater Great Khali'yi yener.

Slater Gator (2014–2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekli Mücadele (2015–2016)[değiştir | kaynağı değiştir]

The Social Outcasts (2016–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Güreşte[değiştir | kaynağı değiştir]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Heath Slater - WWE.com". WWE. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2015. 
  2. ^ Steve Carrier (17 Mayıs 2012). "WWE Superstars Report - May 17th, 2012". 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. WWE Superstars Report - May 17th, 2012 
  3. ^ Kester, Ryan. "7/28 Kester's WWE Superstars Review: David Otunga and Mike McGillicutty vs. Santino Marella and Chris Masters, Alex Riley vs. Jack Swagger, and Heath Slater vs. Trent Barreta". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  4. ^ Tait, James (5 Mart 2011). "Tait's WWE SmackDown Report 3/4: Alt. perspective review of continued WrestleMania hype, Weekly Show Highlights, Picks & Evaluation". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m Top 30 moves of Heath Slater.Youtube.com. Retrieved on 2012-11-10
  6. ^ Heath Slater – Finisher – Jumping Sleeper Slam – Zapkolik Video[ölü/kırık bağlantı]. Zapkolik.com. Retrieved on 2013-08-23.
  7. ^ "WWE Raw Results, October 29, 2012 – E-Wrestling News". 1 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  8. ^ a b Heath-Slater.net 21 Ağustos 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved on 2013-08-23.
  9. ^ WWE Raw Live Coverage, Reaction and Analysis for Nov. 5, 2012 6 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Bleacher Report (2012-11-05). Retrieved on 2013-08-23.
  10. ^ Trionfo, Richard (17 Eylül 2012). "COMPLETE WWE RAW 1008 REPORT: NIGHT OF CHAMPIONS REMATCH; SMACKDOWN REMATCH; MAIN EVENTS COMBINED INTO A TAG MATCH; MIZTV DEBUTS; THE TAG TEAM DIVISION HEATS UP; UPDATES ON JERRY LAWLER; AND WHAT HAPPENS WHEN YOU PUT JBL, JIM ROSS, AND MICHAEL COLE TOGETHER ON COMMENTARY". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  11. ^ a b c d e f g "Heath Slater". Online World of Wrestling. 26 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  12. ^ a b c Valvo, Anthony J. (18 Şubat 2010). "From the Desk of Mr. V #55". WrestleView. 12 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  13. ^ "CALDWELL'S WWE RAW RESULTS 7/26: Ongoing "virtual time" coverage of Raw on USA Network hyping Summerslam". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  14. ^ a b c "Heath Slater". WWA4. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  15. ^ Trionfo, Richard (19 Temmuz 2012). "WWE NXT REPORT: SLATER VS. GABRIEL; DIAZ DEBUTS; STEAMBOAT VS KRUGER; AKSANA CAUSES TROUBLE FOR ALEX RILEY". PWInsider. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  16. ^ Heath Slater - Heel Kick - Youtube.Youtube.com. Retrieved on 2015-06-13.
  17. ^ Trionfo, Richard (29 Eylül 2012). "WWE SUPERSTARS REPORT: MCGILLICUTTY/DIBIASE; SLATER (AND HIS BACKUP BAND)/YOSHI; LAYLA/EVE; AND KINGSTON/ZIGGLER (IF YOU LIKED THEIR MATCH ON RAW, YOU MIGHT WANT TO CHECK THIS ONE OUT)". PWInsider. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  18. ^ Caldwell, James (17 Temmuz 2011). "CALDWELL'S WWE MONEY IN THE BANK PPV RESULTS 7/17: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV – Cena vs. Punk, MITB ladder matches". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  19. ^ Trionfo, Richard. "WWE NXT REPORT: BATEMAX IS BACK; GOOD ANNOUNCING IS BACK; TITUS IS A BAD MAN". PWInsider. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2012. 
  20. ^ "Great Championship Wrestling". Online World of Wrestling. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  21. ^ "Heath Slater Bio". WWE. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  22. ^ "WWE theme "We Are One"". itunes.apple.com. 5 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  23. ^ "The Corre's theme music". Facebook. 22 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2011. 
  24. ^ "Black Or White Lyrics". bleedinginstereo.com. 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ "WWE theme "South Bound" (2011) "One Man Band"". itunes.apple.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  26. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  27. ^ a b "Champions Roll Call". Florida Championship Wrestling. 5 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2011. 
  28. ^ "FCW Southern Heavyweight Championship history". Wrestling Titles. 4 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2008. 
  29. ^ "Achievement Awards: Feud of the Year". Pro Wrestling Illustrated. 10 Ocak 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 
  30. ^ "Achievement Awards: Most Hated". Pro Wrestling Illustrated. 17 Ocak 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2011. 
  31. ^ ""PWI 500": 1–100". Pro Wrestling Illustrated. 9 Ağustos 2011. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  32. ^ "Justin Gabriel and Heath Slater's first WWE Tag Team Championship reign". World Wrestling Entertainment. 25 Ekim 2010. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  33. ^ "Justin Gabriel and Heath Slater's second WWE Tag Team Championship reign". World Wrestling Entertainment. 20 Şubat 2011. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  34. ^ "Justin Gabriel and Heath Slater's third WWE Tag Team Championship reign". World Wrestling Entertainment. 21 Şubat 2011. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  35. ^ "WWE News: Full list of 2010 Slammy Awards – 12 announced on Raw, 10 announced on WWE's website". Pro Wrestling Torch. 13 Aralık 2010. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]