WWE personel listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ana Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]


McMahon ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

McMahon ailesi, WWE'nin sahipleridir. Kurumsal konumlarına ek olarak, tüm brand'lara arasında otorite figürleri ve güreşçiler olarak yayında görünmektedirler.[1]
Ring adı Gerçek adı Notlar
Mr. McMahon[2] Vincent McMahon Yönetim Kurulu Başkanı
Shane McMahon[3] Shane McMahon Azınlık sahibi
McMahon, StephanieStephanie McMahon[4] Stephanie Levesque Brand Sorumlusu

Yönetim Kurulu Üyesi

Azınlık sahibi

Triple H[5] Paul Levesque Genel Müdür Yardımcısı - Yetenek, Yaratıcı, Canlı Etkinlikler

Yönetim Kurulu Üyesi

Azınlık sahibi

yapımcı


Raw[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek Güreşciler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Cass, BigBig Cass[6] William Morrissey[7]
E, BigBig E[8] Ettore Ewen[9]
Show, BigBig Show[10] Paul Wight II[11]
Dallas, BoBo Dallas[12] Taylor Rotunda[13]
Strowman, BraunBraun Strowman[14] Adam Scherr[15]
Lesnar, BrockBrock Lesnar[16] Brock Lesnar[17]
Cesaro, Cesaro[18] Claudio Castagnoli[19]
Jericho, ChrisChris Jericho[20] Christopher Irvine[21]
Axel, CurtisCurtis Axel[22] Joseph Hennig[23]
Young, DarrenDarren Young[24] Frederick Rosser III[25] Aktif değil; Dirsek sakatlanması
Amore, EnzoEnzo Amore[26] Eric Arndt[27]
Epico, Epico[28] Orlando Colón[29]
Bálor, FinnFinn Bálor[30] Fergal Devitt[31]
Goldberg, Goldberg William Goldberg WWE Evrensel Şampiyonluğu
Goldust, Goldust[32] Dustin Runnels[33]
Mahal, JinderJinder Mahal[34] Yuvraj Dhesi[35]
Anderson, KarlKarl Anderson[36] Chad Allegra[37] WWE Raw Takım Şampiyonluğu
Owens, KevinKevin Owens[38] Kevin Steen[39] WWE Birleşik Devlet Şampiyonluğu
Kingston, KofiKofi Kingston[40] Kofi Sarkodie-Mensah[41]
Gallows, LukeLuke Gallows[42] Andrew Hankinson[43] WWE Raw Takım Şampiyonluğu
Henry, MarkMark Henry[44] Mark Henry[45]
Neville, Neville[46] Benjamin Satterly[47]
Primo, Primo[48] Edwin Colón[49]
R-Truth, R-Truth[50] Ronnie Killings[51] Main Event'de Yorumcu
Reigns, RomanRoman Reigns[52] Leati Anoa'i[53]
Rusev, Rusev[54] Miroslav Barnyashev[55]
Zayn, SamiSami Zayn[56] Rami Sebei[57]
Samoa Joe Nuufolau Seanoa
Rollins, SethSeth Rollins[58] Colby Lopez[59]
Sheamus, Sheamus[60] Stephen Farrelly[61]
Cara, SinSin Cara[62] Jorge Arias[63]
Perkins, T.J.T.J. Perkins[64] Teddy Perkins
O'Neil, TitusTitus O'Neil[65] Thaddeus Bullard Sr.[66]
Undertaker Mark Calaway
Woods, XavierXavier Woods[67] Austin Watson[68] UpUpDownDown'un Sahibi[69]

Kadın Güreşciler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Fox, AliciaAlicia Fox[70] Victoria Crawford[71]
Bayley, Bayley[72] Pamela Martinez[73] WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu
Flair, CharlotteCharlotte Flair[74] Ashley Fliehr[75]
Brooke, DanaDana Brooke[76] Ashley Sebera[77]
Emmalina, Emmalina[78] Tenille Dashwood[79]
Jax, NiaNia Jax[80] Savelina Fanene[81]
Paige, Paige[82] Saraya-Jade Bevis[83] Aktif değil: Boyun Sakatlanması
Banks, SashaSasha Banks[84] Mercedes Kaestner-Varnado[85]
Rae, SummerSummer Rae[86] Danielle Moinet[87] Aktif değil; Boyun Sakatlanması

Diğer Personeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Backlund, BobBob Backlund[88] Robert Backlund[89] Darren Young Menejeri
Hall of Famer[90]
Lana, Lana[91] Catherine Perry[92] Rusev'in Menejeri
Foley, MickMick Foley[93] Michael Foley Sr.[94] Genel Müdür
Hall of Famer
Heyman, PaulPaul Heyman[95] Paul Heyman[96] Brock Lesnar Menejeri
McMahon, StephanieStephanie McMahon[97] Stephanie Levesque[98] Raw komisyon üyeliği
Triple H Paul Lesveque Şef amiri (hikayesi)

Azınlık sahibi

NXT kıdemli yapımcısı

Ara sıra güreşçi

205 Live[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek Güreşçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Daivari, AriyaAriya Daivari[99] Ariya Daivari
Kendrick, The BrianThe Brian Kendrick[100] Brian Kendrick[101]
Alexander, CedricCedric Alexander[102] Cederick Johnson
Gulak, DrewDrew Gulak[103] Drew Gulak
Metalik, GranGran Metalik[104] Bilinmiyor
Sihra, GurvGurv Sihra[105] Gurvinder Sihra
Sihra, HarvHarv Sihra[106] Harvinder Sihra
Lun, HoHoHoHo Lun[107] Wong Lun
Gallagher, JackJack Gallagher[108] Oliver Claffey
Dorado, LinceLince Dorado[109] Bilinmiyor
Mustafa Ali[110] Mustafa Ali
Neville Benjamin Satterly WWE Yarıağırsiklet Şampiyonluğu
Dar, NoamNoam Dar[111] Noam Dar
Swann, RichRich Swann[112] Richard Swann
Perkins, TJTJ Perkins[113] Teddy Perkins
Nese, TonyTony Nese[114] Anthony Nese
Tozawa, Tozawa[115] Akira Tozawa

SmackDown[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek Güreşciler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek ad Notlar
English, AidenAiden English[116] Matthew Rehwoldt[117]
Styles, AJAJ Styles[118] Allen Jones[119]
Crews, ApolloApollo Crews[120] Sesugh Uhaa[121]
Corbin, BaronBaron Corbin[122] Thomas Pestock[123]
Wyatt, BrayBray Wyatt[124] Windham Rotunda[125]
Gable, ChadChad Gable[126] Charles Betts[127] WWE SmackDown Takımlar Şampiyonluğu
Hawkins, CurtCurt Hawkins[128] Brian Myers[129]
Ambrose, DeanDean Ambrose[130] Jonathan Good[131] WWE Kıtalararası Şampiyonluğu
Ziggler, DolphDolph Ziggler[132] Nicholas Nemeth[133]
Rowan, ErickErick Rowan[134] Joseph Ruud[135] Aktif değil; Omuz Sakatlanması
Fandango, Fandango[136] Curtis Hussey[137]
Slater, HeathHeath Slater[138] Heath Miller III[139]
Swagger, JackJack Swagger[140] Donald Hager Jr.[141]
Ellsworth, JamesJames Ellsworth James Morris [142][143]
Jordan, JasonJason Jordan[144] Nathan Everhart[145] WWE SmackDown Takımlar Şampiyonluğu
Uso, JeyJey Uso[146] Joshua Fatu[147]
Uso, JimmyJimmy Uso[148] Jonathan Fatu[149]
Cena, JohnJohn Cena[150] John Cena Jr.[151] WWE Dünya Şampiyonluğu
Kalisto, Kalisto[152] Emanuel Rodriguez[153]
Kane, Kane[154] Glenn Jacobs[155]
Kenny, Kenny[156] Kenneth Doane Jr. Aktif değil; 30 günde ortaya çıkmadı
Konnor, Konnor[157] Ryan Parmeter[158]
Harper, LukeLuke Harper[159] Jonathan Huber
Mikey, Mikey[160] Michael Brendli Aktif değil; 30 günde ortaya çıkmadı
Miz, TheThe Miz[161] Michael Mizanin[162]
Rawley, MojoMojo Rawley[163] Dean Muhtadi[164]
Orton, RandyRandy Orton[165] Randal Orton[166]
Rhyno, Rhyno[167] Terrance Gerin[168]
Shelton Benjamin Shelton Benjamin Aktif değil; Henüz geri dönmedi
Gotch, SimonSimon Gotch[169] John Smith[170]
Breeze, TylerTyler Breeze[171] Mattias Clement[172]
Undertaker, TheThe Undertaker[173] Mark Calaway[174]
Viktor, Viktor[175] Eric Thompson[176]
Ryder, ZackZack Ryder[177] Matthew Cardona[178] Aktif değil; Diz Sakatlanması

Kadın Güreşçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Bliss, AlexaAlexa Bliss[179] Alexis Kaufman[180] WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu
Lynch, BeckyBecky Lynch[181] Rebecca Quin[182]
Carmella, Carmella[183] Leah Van Dale[184]
Marie, EvaEva Marie[185] Natalie Coyle[185] Aktif değil; 30 günde ortaya çıkmadı
Mickie James Mickie James-Aldis
Naomi, Naomi[186] Trinity Fatu[187] Aktif değil; Diz sakatlanması
Natalya, Natalya[188] Natalie Neidhart-Wilson[189][190]
Bella, NikkiNikki Bella[191] Stephanie Garcia-Colace[192]
Tamina Sarona Snuka-Polamalu

Personeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Bryan, DanielDaniel Bryan[193] Bryan Danielson[194] SmackDown Genel Müdürü

Talking Smack Sahibi

Maryse, Maryse[195] Maryse Mizanin[196] The Miz'in Menejeri
Shane McMahon Shane McMahon Komisyoncu

Azınlık sahibi

Ara sıra güreşçi

Yayın ekibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki bölüm, WWE ve NXT yayınlarını kapsayan spikerlerle ilgilidir. Bu grup, sunucular, yüzük yorumlarını yapan yorumlar, halka spikerleri, sahne arkasında görüşenler ve gösteri öncesi sunucuları ve analistleri içerir.

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Andrea D'Marco[197] Andrea Ocampo[198] NXT canlı etkinliklerindeki halka spiker

SmackDown'da Kulis görüşmeci

T, BookerBooker T[199] Booker Huffman Jr. Raw, SmackDown ve izleme başına ödeme için ön sunu yapan analist

Hall of Famer

Saxton, ByronByron Saxton[200] Bryan Kelly Raw ve izleme başına ödeme için renkli yorumcu
Cabrera, CarlosCarlos Cabrera[201] Carlos Cabrera Raw ve izleme başına ödeme için İspanyol lider yorumcu

WWE en Español eşbaşkanı

Carsten Schaefer Carsten Schaefer İzleme başına ödeme için Alman yorumcu
Kelley, CathyCathy Kelley[202] Catherine Kelley WWE'de Eğilendirilenlerin Ev Sahipliği

Afterburn'un eşbaşkanı

Sosyal medya muhabiri

Charly Caruso[203] Charly Arnolt NXT için zil sesi duyuru

NXT canlı etkinliğin hostesi

Sahne arkasında röportaj yapan Raw'da

Graves, CoreyCorey Graves[204] Matthew Polinsky[205] Raw, NXT, 205 Canlı, Süper Yıldız ve izleme başına ödeme için renkli yorumcu

Corey Graves ve Süperstar Mürekkepli Kültür Şokuna Ev Sahipliği

WWE Tarihinde Bu Hafta Eşbaşkanı

Fuentes, DashaDasha Fuentes[206] Dasha Kuret[207] SmackDown ve NXT'de Backstage görüşmeci
Otunga, DavidDavid Otunga[208] David Otunga Sr.[209] SmackDown, ana etkinlik ve izleme başına ödeme için renkli yorumcu
Funaki, Funaki Shoichi Funaki SmackDown, Ana Etkinlik ve oynatma başına ödeme için renkli yorumcu Gösterim başına ücretlendirmeyi sağlayan Japon yorumcu

WWE'de Bu Hafta Japonca Ev Sahipliği

The Edge ve Christian Show'un oyuncu üyesi

Okerlund, GeneGene Okerlund[210] Eugene Okerlund Vintage'in eşbaşkanı

Hall of Famer

Greg Hamilton[211] Gregory Hamilton Canlı etkinlikler sunucusu

SmackDown, NXT, Ana Etkinlik ve izleme başına ödeme için Ring zil sesi

Lawler, JerryJerry Lawler[212] Jerry Lawler[213] Raw, SmackDown ve izleme başına ödeme için ön sunu yapan analist

Hall of Famer

Jerry Soto[214] Jerry Soto Rw ve izleme başına ödeme için Ara sıra İspanyolca renkli yorumcu

WWE en Español eşbaşkanı

Layfield, John "Bradshaw"John "Bradshaw" Layfield[215] John Layfield[216] SmackDown ve izleme başına ödeme için renkli yorumcu

JBL ile Efsanelerin Ev Sahipliği

JoJo, JoJo[217] Joseann Offerman[218] Raw, Superstars ve izleme başına ödemeler için Ring spikeri
Lita, Lita[219] Amy Dumas Raw, SmackDown ve izleme başına ödeme için ön sunu yapan analist

Hall of Famer

Rodriguez, MarceloMarcelo Rodriguez[220] Marcelo Rodríguez Laprea Raw ve izleme başına ödeme için İspanyol renk yorumcu

WWE en Español eşbaşkanı

Ranallo, MauroMauro Ranallo[221] Mauro Ranallo SmackDown için baş yorumcu, 205 Canlı ve izleme başına ödeme
Cole, MichaelMichael Cole[222] Michael Coulthard[223] Raw ve izleme başına ödeme için ön yorum yazar

Michael Cole'un Haftalık Otur - Down Röportajlarına Ev Sahipliği Yapıyor

Mike Rome[224] Austin Romero NXT için ev sahibi ve zil sesi duyurucu
Young, ReneeRenee Young[225] Renee Paquette
Schamberger, RobRob Schamberger Robert Schamberger
Sebastian Hackl[226] Sebastian Hackl İzleme başına ödeme için Alman yorumcu
Stanford, ScottScott Stanford[227] Scott Stanford[228] Afterburn'un Eşbaşkanı ve Herkes İçin Ücretsiz

Raw ve SmackDown için ön tanıtım sunucusu

Phillips, TomTom Phillips[229] Thomas Hannifan NXT, Ana Etkinlik ve Süper Oyuncular'ın baş yorumcusu

SmackDown için renk yorumcu

Sahne arkasında görüşülen kişi, Raw ve izleme başına ödemeli

Chimel, TonyTony Chimel[230] Anthony Chimel Yüzük mürettebatı şefi

Ara sıra halka spiker

Edge için kişisel zil sesi duyuru

WWE Network[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki bölümde, gerçekçilik şovları, komedi şovları ve belgeseller gibi WWE Ağında öncelikle güreşsiz belirli programlamalarda görünen şahsiyetler listelenmektedir.

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Christian, Christian[231] William Reso The Edge ve Christian Show'un eşbaşkanları
Edge, Edge[232] Adam Copeland The Edge ve Christian Show'un eşbaşkanları
Hall of Famer
Tremaine, JeffJeff Tremaine Jeffrey Tremaine Ev Sahipliği Yapanlar, Yönetici Yapımcı ve Swerved Yönetmeni
Noelle Foley Noelle Foley Holy Foley'nin ortak yıldızı!
Green, SethSeth Green Seth Green WWE Camp'in yaratıcısı ve yıldızı
Austin, Stone Cold SteveStone Cold Steve Austin[233] Steve Austin Hall of Famer
Shatner, WilliamWilliam Shatner William Shatner

Hakemler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Brand
Chad Patton[234] Chad Patton[235] Raw
Robinson, CharlesCharles Robinson[236] Charles Robinson[237] SmackDown
Engler, DanDan Engler[238] Daniel Engler SmackDown
Danilo Anfibio[239] Danilo Anfibio NXT
Darrick Moore[238] Darrick Moore Raw
Sharma, DarrylDarryl Sharma Darryl Sharma[240] NXT
Wuertz, DrakeDrake Wuertz[241] Drake Wuertz NXT
Eddie Orengo[242] Eddie Orengo NXT
Ayers, JasonJason Ayers[238] Jason Ayers SmackDown
Cone, JohnJohn Cone[243] John Cone[244] Raw
Chioda, MikeMike Chioda[245] Michael Chioda[246] SmackDown
Rod Zapata[247] Robert Vista Raw
Tran, RyanRyan Tran[248] Ryan Tran SmackDown
Shawn Bennett[249] Matthew Bennett Raw

NXT[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek Güreşçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Akam, Akam[250] Sunny Dhinsa[251] NXT Tag Team Champion
Wolfe, AlexanderAlexander Wolfe[252] Axel Tischer[253]
Almas, AndradeAndrade Almas[254] Manuel Andrade Oropeza[255]
Dawkins, AngeloAngelo Dawkins[256] Gary Gordon
Roode, BobbyBobby Roode[257] Robert Roode Jr. NXT Championship
Murphy, BuddyBuddy Murphy[258] Matthew Adams
Wilder, DashDash Wilder[259] Daniel Wheeler
Samson, EliasElias Samson[260] Logan Shulo
Young, EricEric Young[261] Jeremy Fritz
Itami, HideoHideo Itami[262] Kenta Kobayashi Aktif değil; boyun sakatlanması
Gargano, JohnnyJohnny Gargano[263] John Gargano
Miller, NickNick Miller[264] Michael Nicholls[265][266]
Jose, No WayNo Way Jose[267] Levis Valenzuela Jr.[253]
Lorcan, OneyOney Lorcan[268] Christopher Girard[269]
Rezar, Rezar[270] Gzim Selmani[271] NXT Tag Team Champion
Strong, RoderickRoderick Strong[272] Christopher Lindsey[273]
Fulton, SawyerSawyer Fulton[274] Jacob Southwick Aktif değil; Omuz Sakatlanması
Dawson, ScottScott Dawson[275] David Harwood[276]
Thorne, ShaneShane Thorne[277] Shane Veryzer[265][266] Aktif değil; Diz sakatlanması
Nakamura, ShinsukeShinsuke Nakamura[278] Shinsuke Nakamura[279][280]
Ciampa, TommasoTommaso Ciampa[281] Tommaso Whitney
Dillinger, TyeTye Dillinger[282] Ronnie Arneill
Blake, WesleyWesley Blake[283] Cory Weston[284]

Kadın Güreşçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Aliyah, Aliyah[285] Nhooph Al-Areebi
Asuka, Asuka[286] Kanako Urai[287] NXT Women's Champion
Kay, BillieBillie Kay[288] Jessica McKay[253]
Daria Berenato Daria Berenato
Moon, EmberEmber Moon[289] Adrienne Reese
Morgan, LivLiv Morgan[290] Gionna Daddio
Rose, MandyMandy Rose[291] Amanda Saccomanno
Cross, NikkiNikki Cross[292] Nicola Glencross[293]
Royce, PeytonPeyton Royce[294] Cassie McIntosh[253]

Personeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Notlar
Ellering, PaulPaul Ellering[295] Paul Ellering The Authors of Pain Müdürü

Hall of Famer

Regal, WilliamWilliam Regal[296] Darren Matthews NXT Genel Müdürü

Yetenek avcısı

yapımcı

Canlı etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek Güreşçileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Adrian Jaoude Adrian Jaoude[297]
Aiyegbusi, BabatundeBabatunde Aiyegbusi Babatunde Aiyegbusi[266]
Williams, BrennanBrennan Williams Brennan Williams[298]
Matthews, BronsonBronson Matthews Joshua Bredl[299] [300]
Cezar Bononi[301] Cezar Bononi
Chris Atkins[302] Christopher Atkins
Dallas Harper[299] Dallas Harper
O'Connor, DamianDamian O'Connor Damian Mackle[273]
Dan Matha Daniel Matha[299]
Dylan Miley[303] Dylan Miley
Gabriel Ealy[299] Gabriel Ealy
Jeet Rama[304] Satender Ved Pal[305]
Kenneth Crawford[253] Kenneth Crawford
Kishan Raftar[304] Lovepreet Sangha[305]
Mada Mada Abdelhamid[306]
Noah Potjes[307] Noah Pang-Potjes
Otis Dozovic Nikola Bogojevic[266]
Patrick Clark[308] Patrick Clark
Riddick Moss[309] Michael Rallis
Steve Cutler[310] Tommy Maclin
Tian Bing[311] Bin Wang[312]
Sabbatelli, TinoTino Sabbatelli[313] Sabatino Piscitelli
End, TommyTommy End Tommy Budgen[273]
Knight, TuckerTucker Knight[314] Levi Cooper
Uriel Ealy[299] Uriel Ealy

Kadın Güreşçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Bianca Blair[266] Bianca Blair
Danielle Kamela[266] Danielle Kamela
Daria, Daria[306] Daria Berenato
Macey Estrella[266] Macey Estrella
Bridges, SarahSarah Bridges[273] Sarah Bridges

Sahne arkası personeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Pearce, AdamAdam Pearce Adam Pearce Eğitmen

Yapımcı

Brian Duncan Brian Duncan Baş Atletik Eğitmeni
Ceman, CanyonCanyon Ceman Canyon Ceman Yetenek geliştirme üst düzey direktörü
David Bailey David Bailey WWE Performans Merkezi Genel Müdürü
Brisco, GeraldGerald Brisco[315] Floyd Brisco
Bloom, MattMatt Bloom[316][317] Matthew Bloom Baş Eğitmeni Yapımcısı
Mikaze Sarath Ton Seamster
Smiley, NormanNorman Smiley[318][319] Norman Smiley Eğitmen
Brookside, RobbieRobbie Brookside Robert Brooks Eğitmen
Katz, RyanRyan Katz Ryan Katz Promosyon antrenörü

Yapımcı ortağı

Amato, SaraSara Amato[320][321] Sara Amato Kadın üreticisi

NXT için yardımcı kafa eğitmeni

Stock, SarahSarah Stock Sarah Stock Kadın antrenörü
Hotty, Scotty 2Scotty 2 Hotty Scott Garland Eğitmen
Sean Hayes Sean Hayes Güç ve Şartlandırma Koçu
Petruzelli, SethSeth Petruzelli Seth Petruzelli
Keirn, SteveSteve Keirn[322] Stephen Keirn Eğitmen
Tara Halaby Tara Halaby Fiziksel Terapist

Atletik Antrenör

Taylor, TerryTerry Taylor Paul Taylor lll Eğitmen
Triple H, Triple H[323] Paul Levesque[324] azınlık sahibi

Yönetim Kurulu Üyesi

Yetenek ve canlı etkinliklerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

yapımcı

NXT kıdemli yapımcısı

Atanmamış personel[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Alvin Abitz Alvin Abitz[325] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Big Boa[326] Unknown Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Cheng Yuxiang Cheng Yuxiang[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Demitrius Bronson Demitrius Bronson[273] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Gao Lei Gao Lei[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Gu Guangming Gu Guangming[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Sihra, GurvGurv Sihra[105] Gurvinder Sihra
Sihra, HarvHarv Sihra[106] Harvinder Sihra
Lun, HoHoHoHo Lun[107] Wong Lun
Gallagher, JackJack Gallagher[108] Oliver Claffey
Jerome Turner Jerome Turner[327] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Kayla Braxton Kayla Becker[328] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Max Wessell Max Wessell[325] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Rock, TheThe Rock[329] Dwayne Johnson[330]
Mendes, RosaRosa Mendes[331] Milena Roucka[332] Aktif değil; doğum izni
Tamina, Tamina[333] Sarona Snuka-Polamalu[334] Aktif değil
Taynara Melo de Carvalho Taynara Melo de Carvalho[273] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Terrance Jean-Jacques Terrance Jean-Jacques[266] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Theophilus Agbi Theophilus Agbi Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Wiese, TimTim Wiese Timothy Wiese
Tozawa, Tozawa[115] Akira Tozawa
Kidd, TysonTyson Kidd[335] Theodore Wilson[336] Aktif değil; omurilik yaralanması
Victoria Gonzalez Victoria Gonzalez[273] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Wang Xiaolong Wang Xiaolong[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Yifeng Yuxiang Yifeng Yuxiang[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.
Zhao Xia Zhao Xia[326] Sözleşme imzaladı, ama henüz debut yapmadı.

Ekran dışı personel[değiştir | kaynağı değiştir]

yaratıcı yazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Dewey Foley Dewey Foley Yaratıcı asistanı

Holy Foley'de görünüyor!

Edward Koskey Edward Koskey
Jacobs, JimmyJimmy Jacobs[337] Christopher Scobille NXT için Yazar
Joseph Belcastro Joseph Belcastro
Keegan, MickeyMickey Keegan Max Pelham
Singh, RanjinRanjin Singh[338] David Kapoor[339] baş yazar
Evans, RobertRobert Evans Robert Evans
Ryan Ward Ryan Ward
Steven Guerrieri Steven Guerrieri

Yapımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Anderson, ArnArn Anderson[340][341] Martin Lunde Hall of Famer
Kidman, BillyBilly Kidman[340][342] Peter Gruner Jr.
Malenko, DeanDean Malenko[343] Dean Simon
Dudley, D-VonD-Von Dudley[344] Devon Hughes
Finlay, FitFit Finlay[345] David Finlay Jr.
Schyster, Irwin R.Irwin R. Schyster[346] Lawrence Rotunda
Noble, JamieJamie Noble[347] James Gibson
Mercury, JoeyJoey Mercury[348] Adam Birch
Laurinaitis, JohnJohn Laurinaitis[349] John Laurinaitis
Hayes, MichaelMichael Hayes[350] Michael Seitz Kıdemli yapımcı
Hall of Famer
Patterson, PatPat Patterson[351] Pierre Clement Hall of Famer
Dogg, RoadRoad Dogg[352] Brian James
Armstrong, ScottScott Armstrong[353] Joseph James

Sahne arkası personeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
AJ Patterson AJ Patterson aydınlatma teknisyeni
Berkley Ottman[354] Berkley Ottman Zaman tanıcısı

NXT kat yöneticisi

Muhammed Sakman Muhammed Sakman WWE Kıdemli Araştırmacısı

10.03.2018 Her Ay 1000 $ Verilecek

Ciro Scotto-D'Antuono Ciro Scotto-D'Antuono Baş pyrotechnician
Ellis Edwards Ellis Edwards Stunt koordinatörü
Finkel, HowardHoward Finkel[355] Howard Finkel Ara sıra halka spiker

WWE.com programları için mülakat yapan

baş istatistikçi
Hall of Famer[356]

James McEvoy James McEvoy Uluslararası dijital ve sponsorluk direktörü
Jennifer Hagopian[357] Jennifer Hagopian Catering ekibi şefi [1]
Jet Prickett Jet Prickett Sahne müdürü
Luger, LexLex Luger[358] Lawrence Pfohl Sağlık danışmanı
Nicholas Daw Nicholas Daw Ring Müdürü
Stephen Daquino Stephen Daquino Spor direktörü hekim
Tom Stewart Thomas Stewart Kamera operatörü

Müzik Bölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Notlar
Alicastro, JohnJohn Alicastro Besteci
Lauri, MichaelMichael Lauri Besteci
Jim Johnston Müzik yönetmeni

Besteci

Temanın Ardında Ev Sahipliği

Neil Lawi WWE Müzik Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı

Elçiler / efsaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ring Adı Gerçek Adı Notlar
Boogeyman, TheThe Boogeyman[359] Martin Wright [360]
Booker T Booker Huffman Jr. Hall of Famer
Brie Bella Brianna Danielson
Eve, Eve[361] Eve Gracie [90]
Jerry Lawler Jerry Lawler Hall of Famer
Nash, KevinKevin Nash[362][363] Kevin Nash Hall of Famer[364]
Ric Flair Richard Fliehr Hall of Famer
Steamboat, RickyRicky Steamboat[365] Richard Blood Sr. Hall of Famer[90]
Slaughter, Sgt.Sgt. Slaughter[366] Robert Remus Hall of Famer[90]
Michaels, ShawnShawn Michaels[367] Michael Hickenbottom Hall of Famer[90]
NXT için konuk eğitmeni
Sting, Sting[368] Steve Borden Sr. Hall of Famer[369][370]
Graham, Superstar BillySuperstar Billy Graham[371] Eldridge Coleman Hall of Famer[372]
Tatanka, Tatanka[373] Christopher Chavis [374]
Fujinami, TatsumiTatsumi Fujinami[375] Tatsumi Fujinami Hall of Famer[376]
X-Pac, X-Pac[377] Sean Waltman [378]

WWE Kurumsal[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetim ve İcra Görevlileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Notlar
Basil DeVito İş Stratejisinin Kıdemli Danışmanı

Yönetim Kurulu Üyesi

Azınlık sahibi

David Kenin Yönetim Kurulu Üyesi
Frank Riddick III Yönetim Kurulu Üyesi
George Barrios Baş Strateji ve Finansal Sorumlusu

İcra Görevlisi

Jeffrey Speed Yönetim Kurulu Üyesi
John Brody Genel Satış ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı
Joseph Perkins Yönetim Kurulu Üyesi
Kevin Dunn Televizyon Üretiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Azınlık sahibi

Yönetim Kurulu Üyesi

Laura Brevetti Kıdemli Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Sekreter
Laureen Ong Yönetim Kurulu Üyesi
Lauren Dienes-Middlen Genel Müşavir ve Fikri Mülkiyetten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Michael Luisi WWE Stüdyoları Başkanı

İcra Görevlisi

Michelle D. Wilson Baş Gelir ve Pazarlama Sorumlusu

İcra Görevlisi

Patricia Gottesman Yönetim Kurulu Üyesi
Stuart Goldfarb Yönetim Kurulu Üyesi
McMahon, VinceVince McMahon[379] Çoğunluk sahibi

Başkan

İcra Kurulu Başkanı

Üst Düzey Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Notlar
Ashley Osterrieder İnsan Kaynakları Yöneticisi
Barry McMullin İnsan Kaynakları Direktörü Satış ve Ortaklık Pazarlama Başkan Yardımcısı
Brian Flinn Kıdemli Başkan Yardımcısı, Pazarlama ve İletişim
Chris Bellitti Kıdemli Başkan Yardımcısı, İletişim
Edward Wells Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür
Henry Jacob Uluslararası İletişim Üst Düzey YöneticisiLondra, İngiltere
Jay Li Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür - Greater China
Joey Villa Kıdemli Yayıncılık Yöneticisi
Maroon, Dr. JosephDr. Joseph Maroon Tıbbi Direktör
Julia Jensen Başkan Yardımcısı, Brand
Mark Carrano Yetenek İlişkileri Yöneticisi
Michael Weitzschnitz Kıdemli Başkan Yardımcısı, Yatırımcı İlişkileri ve Finansal Planlama
Monty Sarhan Kıdemli Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Sekreter
Patrick Talty Kıdemli Başkan Yardımcısı, Canlı Olaylar
Tara Carraro Başkan Yardımcısı, Kurumsal İletişim

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Portal-puzzle.svg [[Portal:Profesyonel güreş

|Profesyonel güreş portali]]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Raw results, Dec. 17, 2018: Natalya earns Christmas Eve opportunity against Ronda Rousey during Raw's fresh start". WWE. 19 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Mr. McMahon". WWE. 22 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Shane McMahon". WWE. 21 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: February 2, 2019. 
  4. ^ "Stephanie McMahon". WWE. 22 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Triple H". WWE. 4 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Big Cass". WWE. 30 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  7. ^ "Big Cass". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2010-09-09. 
  8. ^ "Big E". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-23. 
  9. ^ "Big E". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2010-09-09. 
  10. ^ "Big Show". WWE. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  11. ^ "Big Show". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  12. ^ "Bo Dallas". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-02-17. 
  13. ^ "Bo Dallas". Gerweck.net. 5 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-05-27. 
  14. ^ "Braun Strowman". WWE. 25 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-08. 
  15. ^ "Braun Strowman". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  16. ^ "Brock Lesnar". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  17. ^ "Brock Lesnar". Gerweck.net. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-08. 
  18. ^ "Cesaro". WWE. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-08. 
  19. ^ "Cesaro". Gerweck.net. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-09-16. 
  20. ^ "Chris Jericho". WWE. 26 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  21. ^ John, Milner; Richarad Kamen. "Chris Jericho bio". SLAM Wrestling. Canadian Online Explorer. 18 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-06. 
  22. ^ "Curtis Axel". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  23. ^ "Curtis Axel". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  24. ^ "Darren Young". WWE. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  25. ^ "Darren Young". Wrestlingdata.com. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  26. ^ "Enzo Amore". WWE. 30 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  27. ^ "Where are they now? Former Waldwick football player Eric Arndt". 
  28. ^ "Epico". WWE. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-21. 
  29. ^ "Epico". Gerweck.net. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-08. 
  30. ^ "Finn Bálor". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  31. ^ "Finn Balor". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  32. ^ "Goldust". WWE. 17 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-10-05. 
  33. ^ "Goldust". Gerweck.net. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  34. ^ "Jinder Mahal". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  35. ^ "Jinder Mahal". Gerweck.net. 25 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-27. 
  36. ^ "Karl Anderson". WWE. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-30. 
  37. ^ "Karl Anderson". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  38. ^ "Kevin Owens". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  39. ^ LeRoux, Yves (2005-02-26). "Steen believes in goals, not dreams; Montreal grappler expanding his horizons". Slam! Sports. Canadian Online Explorer. 14 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-06. 
  40. ^ "Kofi Kingston". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  41. ^ "Kofi Kingston". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  42. ^ "Luke Gallows". WWE. 23 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-30. 
  43. ^ "Luke Gallows". Gerweck.net. 28 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  44. ^ "Mark Henry". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  45. ^ "Mark Henry". Gerweck.net. 24 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  46. ^ "Neville". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-13. 
  47. ^ Philip Kreikenbohm. "Neville". cagematch.net. Cagematch.net. Erişim tarihi: 2012-07-11. 
  48. ^ "Primo". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-21. 
  49. ^ "Primo". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  50. ^ "R-Truth". WWE. 21 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  51. ^ "R-Truth". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  52. ^ "Roman Reigns". WWE. 20 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-05. 
  53. ^ "Roman Reigns". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2010-09-09. 
  54. ^ "Rusev". WWE. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-03-04. 
  55. ^ "Rusev". Gerweck.net. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  56. ^ "Sami Zayn". WWE. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  57. ^ "Sami Zayn". Gerweck.net. 12 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  58. ^ "Seth Rollins". WWE. 22 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-05. 
  59. ^ "Seth Rollins". Gerweck.net. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-09-12. 
  60. ^ "Sheamus". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-10-26. 
  61. ^ "Sheamus". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  62. ^ "Sin Cara". WWE. 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-09-17. 
  63. ^ "Sin Cara". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  64. ^ "T.J. Perkins". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-14. 
  65. ^ "Titus O'Neil". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  66. ^ "Titus O'Neil". gerweck.net. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  67. ^ "Xavier Woods". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-13. 
  68. ^ "Xavier Woods". Gerweck.net. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-09-09. 
  69. ^ Welcome to UpUpDownDown. WWE/UpUpDownDown/YouTube. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  70. ^ "Alicia Fox". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  71. ^ "Alicia Fox". Gerweck.net. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  72. ^ "Bayley". WWE. 13 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-08-21. 
  73. ^ "Bayley". CageMatch.net. Erişim tarihi: 2013-02-17. 
  74. ^ "Charlotte Flair". WWE. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-13. 
  75. ^ "Charlotte". Gerweck.net. 26 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  76. ^ "Dana Brooke". WWE. 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  77. ^ "Dana Brooke". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  78. ^ "Emma". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  79. ^ "Emma". Gerweck.net. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  80. ^ "Nia Jax". WWE. 15 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  81. ^ "WWE HIRE UPDATES (AND RUMOR KILLERS), ROH SIGNING MAY HAVE BIG EFFECT ON THE INDY SCENE, ONE LESSON LEARNED FROM IMPACT LAST WEEK AND MORE". WrestlingInc.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-05-26. 
  82. ^ "Paige". WWE. 31 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-13. 
  83. ^ "Paige". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  84. ^ "Sasha Banks". WWE. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  85. ^ "Sasha Banks". Cagematch.net. Erişim tarihi: 2012-07-11. 
  86. ^ "Summer Rae". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-10-27. 
  87. ^ "Summer Rae – Online World of Wrestling". 7 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-06. 
  88. ^ "Bob Backlund". WWE. 19 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  89. ^ "Bob Backlund". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  90. ^ a b c d e Cadwell, James (2014-10-20). "WWE NEWS: Raw script leak - several roster updates, including injuries, time off, heel or face?, Zayn call-up?, more". PWTorch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-09-28. 
  91. ^ "Lana". WWE. 15 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-01. 
  92. ^ "Lana". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  93. ^ "Mick Foley". WWE. 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-02. 
  94. ^ "Mick Foley". Gerweck.net. 25 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  95. ^ "Paul Heyman". WWE. 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-01. 
  96. ^ "Paul Heyman". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  97. ^ "Stephanie McMahon". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  98. ^ Stephanie's booking contract - SEC.gov
  99. ^ "Ariya Daivari". WWE. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-15. 
  100. ^ "The Brian Kendrick". WWE. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-02-26. 
  101. ^ "Brian Kendrick". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  102. ^ "Cedric Alexander". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-17. 
  103. ^ "Drew Gulak". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-26. 
  104. ^ "Gran Metalik". WWE. 21 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-17. 
  105. ^ a b "Gurv Sihra". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-10. 
  106. ^ a b "Harv Sihra". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-10. 
  107. ^ a b "HoHo Lun". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-10. 
  108. ^ a b "Jack Gallagher". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-10. 
  109. ^ "Lince Dorado". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-17. 
  110. ^ "Mustafa Ali". WWE. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-12-13. 
  111. ^ "Noam Dar". WWE. 21 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-17. 
  112. ^ "Rich Swann". WWE. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  113. ^ "TJ Perkins". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-14. 
  114. ^ "Tony Nese". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  115. ^ a b "Tozawa". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-10. 
  116. ^ "Aiden English". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  117. ^ "Aiden English". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  118. ^ "AJ Styles". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-27. 
  119. ^ "AJ Styles". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  120. ^ "Apollo Crews". WWE. 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  121. ^ "Apollo Crews". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  122. ^ "Baron Corbin". WWE. 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  123. ^ "Baron Corbin". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  124. ^ "Bray Wyatt". WWE. 27 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  125. ^ "Bray Wyatt". Gerweck.net. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  126. ^ "Chad Gable". WWE. 3 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  127. ^ "WWE signs Olympic wrestler Chas Betts". pwinsider.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-01-09. 
  128. ^ "Curt Hawkins". WWE. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  129. ^ "Curt Hawkins". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-25. 
  130. ^ "Dean Ambrose". WWE. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-05. 
  131. ^ "Dean Ambrose". Gerweck.net. 12 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  132. ^ "Dolph Ziggler". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  133. ^ "Dolph Ziggler Profile". Online World of Wrestling. 26 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-06. 
  134. ^ "Erick Rowan". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  135. ^ "Erick Rowan". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  136. ^ "Fandango". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-03-04. 
  137. ^ "Fandango". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  138. ^ "Heath Slater". WWE. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  139. ^ "Heath Slater". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  140. ^ "Jack Swagger". WWE. 8 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  141. ^ "Jack Swagger". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  142. ^ Ellsworth given WWE contract - 411 Mania.com
  143. ^ Ellsworth updat/Emma injury/ ADR & Paige's new business - PWInsider.com
  144. ^ "Jason Jordan". WWE. 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  145. ^ "Jason Jordan". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  146. ^ "Jey Uso". WWE. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  147. ^ "Jey Uso". Gerweck.net. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  148. ^ "Jimmy Uso". WWE. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  149. ^ "Jimmy Uso". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  150. ^ "John Cena". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  151. ^ "John Cena". Gerweck.net. 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-09-05. 
  152. ^ "Kalisto". WWE. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-09-11. 
  153. ^ "Kalisto". The Internet Wrestling Database. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-05-09. 
  154. ^ "Kane". WWE. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-04-14. 
  155. ^ "Kane". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2010-10-04. 
  156. ^ "Kenny". WWE. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-04. 
  157. ^ "Konnor". WWE. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-08-21. 
  158. ^ "Konnor". Gerweck.net. 26 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  159. ^ "Luke Harper". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-13. 
  160. ^ "Mikey". WWE. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-04. 
  161. ^ "The Miz". WWE. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  162. ^ "The Miz". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  163. ^ "Mojo Rawley". WWE. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  164. ^ "Mojo Rawley". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  165. ^ "Randy Orton". WWE. 19 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  166. ^ "Randy Orton". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  167. ^ "Rhyno". WWE. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-03-27. 
  168. ^ "Rhyno". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  169. ^ "Simon Gotch". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  170. ^ "Simon Gotch". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  171. ^ "Tyler Breeze". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  172. ^ "Tyler Breeze". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-23. 
  173. ^ "The Undertaker". WWE. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-06-30. 
  174. ^ "The Undertaker". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-03-21. 
  175. ^ "Viktor". WWE. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-13. 
  176. ^ "Viktor". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2011-02-28. 
  177. ^ "Zack Ryder". WWE. 4 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  178. ^ "Zack Ryder". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  179. ^ "Alexa Bliss". WWE. 12 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  180. ^ "Alexa Bliss". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  181. ^ "Becky Lynch". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  182. ^ "Wrestler Rebecca ready to take on the world". Herald.ie. 
  183. ^ "Carmella". WWE. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-17. 
  184. ^ New Wwe Signings. PWInsider.com (2013-10-03). Retrieved on 2014-08-18.
  185. ^ a b "Eva Marie". WWE. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  186. ^ "Naomi". WWE. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-12-29. 
  187. ^ "Naomi Night". Online World of Wrestling. 25 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  188. ^ "Natalya". WWE. 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-04-27. 
  189. ^ http://www.wwe.com/article/what’s-name
  190. ^ "Natalya". Gerweck.net. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  191. ^ "Nikki Bella". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  192. ^ "Bella Twins". Gerweck.net. 5 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-25. 
  193. ^ "Daniel Bryan". WWE. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  194. ^ "Daniel Bryan". Gerweck.net. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-07-11. 
  195. ^ "Maryse". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-04. 
  196. ^ "Maryse". Gerweck.net. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  197. ^ "Andrea D'Marco". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-10. 
  198. ^ http://411mania.com/wrestling/wwe-news-pics-of-no-way-jose-at-house-show-new-nxt-announcer-debuts/
  199. ^ "Booker T". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  200. ^ "Byron Saxton". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  201. ^ "Carlos Cabrera". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  202. ^ "Cathy Kelley". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-20. 
  203. ^ "Charly Caruso". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-10. 
  204. ^ "Corey Graves". WWE. 15 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  205. ^ "Matt Polinsky". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-23. 
  206. ^ "Dasha Fuentes". WWE. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-26. 
  207. ^ "Update On Justin Roberts' Departure From WWE, NXT Diva Debuts As Backstage Announcer, Lilian". WrestlingInc.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  208. ^ "David Otunga". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  209. ^ "David Otunga". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-03-21. 
  210. ^ "Gene Okerlund". WWE. 10 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  211. ^ "Greg Hamilton". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  212. ^ "Jerry Lawler". WWE. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  213. ^ "Jerry Lawler". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-09. 
  214. ^ "Jerry Soto". Facebook. Erişim tarihi: 2014-01-07. 
  215. ^ "JBL". WWE. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-10-09. 
  216. ^ "Texas Births, 1926-1995". "Family Tree Networks". 8 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-07-26. 
  217. ^ "JoJo". WWE. 24 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-09-02. 
  218. ^ "JoJo Offerman". Online World of Wrestling. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-04-30. 
  219. ^ "Lita". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  220. ^ "Marcelo Rodriguez". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  221. ^ "Mauro Ranallo". WWE. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-04. 
  222. ^ "Michael Cole". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  223. ^ "Michael Cole". Gerweck.net. 24 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-09. 
  224. ^ "Mike Rome". WWE. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-03. 
  225. ^ "Renee Young". WWE. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-07-28. 
  226. ^ "Sky.de, Profil von Sebastian Hackl". Erişim tarihi: 2016-09-12. 
  227. ^ "Scott Stanford". WWE. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  228. ^ "Scott Stanford". Wrestlingdata.com. Erişim tarihi: 2012-05-09. 
  229. ^ "Tom Phillips". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  230. ^ "Tony Chimel". WWE. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  231. ^ "Christian". WWE. 17 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  232. ^ "Edge". WWE. 19 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  233. ^ ""Stone Cold" Steve Austin". WWE. 28 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  234. ^ "Chad Patton". WWE. 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  235. ^ "Chad Patton". Gerweck.net. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-10-04. 
  236. ^ "Charles Robinson". WWE. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  237. ^ "Charles Robinson". Gerweck.net. 24 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-10-04. 
  238. ^ a b c Middleton, Marc. "Another Referee Farewell At NXT". WrestlingInc. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-07-05. 
  239. ^ "NEW WWE TALENTS SMITH JAMES & DAN ECKOS RECEIVE FAREWELL SENDOFF FROM NYWC". PWInsider.com. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  240. ^ "Post by Sharma". www.instagram.com. Instagram. 4 November 2016. Erişim tarihi: 6 November 2016. I guess you could say it's "official" now! I have signed with the WWE and joined their referee roster! (Get it? Official?) Thank you, #nxtftpierce for the welcome! @wwe @wwenxt 
  241. ^ "WWE NEWS: Drake Younger reportedly signs with WWE, but not as a wrestler?". PWTorch.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-03-04. 
  242. ^ Johnson, Mike. "WWE Signings Update". PWInsider.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-09. 
  243. ^ "John Cone". WWE. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  244. ^ "John Cone". Gerweck.net. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-10-04. 
  245. ^ "Mike Chioda". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  246. ^ "Mike Chioda". Gerweck.net. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-10-04. 
  247. ^ "Rod Zapata". WWE. 26 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-01-04. 
  248. ^ "Ryan Tran". WWE. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-02-29. 
  249. ^ "WWE SIGNING TAZ PROTEGE AND MORE". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  250. ^ "Akam". WWE. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-10-03. 
  251. ^ "WWE signs Three New Wrestler". Wrestling Inc. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-26. 
  252. ^ "Alexander Wolfe". WWE. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-13. 
  253. ^ a b c d e "WWE Performance Center welcomes new class of recruits". WWE. 2015-04-13. 22 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-04-13. 
  254. ^ "Andrade 'Cien' Almas". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-06-10. 
  255. ^ "Manuel Alfonso Andrade Oropeza joins WWE Performance Center". WWE. 2015-11-19. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-19. 
  256. ^ "Angelo Dawkins". WWE. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  257. ^ "Bobby Roode". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-06. 
  258. ^ "Buddy Murphy". WWE. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-07-28. 
  259. ^ "Dash Wilder". WWE. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  260. ^ "Elias Samson". WWE. 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  261. ^ "Eric Young". WWE. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-13. 
  262. ^ "Hideo Itami". WWE. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  263. ^ "Johnny Gargano". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  264. ^ "Nick Miller". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-01. 
  265. ^ a b "Tag team specialists The Mighty Don't Kneel sign with WWE". WWE.com. 2016-03-25. 17 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-03-25. 
  266. ^ a b c d e f g h WWE.com Staff (2016-04-12). "WWE Performance Center welcomes new class of recruits". WWE. 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-13. 
  267. ^ "No Way Jose". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  268. ^ "Oney Lorcan". WWE. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-01. 
  269. ^ Radican, Sean (2015-09-01). "WWE". Pro Wrestling Torch. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-01. 
  270. ^ "Rezar". WWE. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-10-03. 
  271. ^ "Photo: WWE Signs MMA Fighter To Developmental Deal". Wrestling inc. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-05-18. 
  272. ^ "Roderick Strong". WWE. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-25. 
  273. ^ a b c d e f g WWE.com Staff (2016-10-25). "WWE Performance Center welcomes new class of recruits". WWE. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-25. 
  274. ^ "Sawyer Fulton". WWE. 19 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  275. ^ "Scott Dawson". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  276. ^ "Scott Dawson". Online World of Wrestling. 7 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-07-17. 
  277. ^ "Shane Thorne". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-01. 
  278. ^ "Shinsuke Nakamura". WWE. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  279. ^ Melok, Bobby (2016-02-21). "Shinsuke Nakamura signs with WWE NXT". WWE.com. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-02-21. 
  280. ^ Melok, Bobby (2016-01-27). "Shinsuke Nakamura is coming to NXT". WWE.com. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-27. 
  281. ^ "Tommaso Ciampa". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  282. ^ "Tye Dillinger". WWE. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  283. ^ "Wesley Blake". WWE. 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-05-02. 
  284. ^ Mooneyham, Mike. "Past meets future at wrestling's Funking Conservatory". The Postand Courier. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-01-19. 
  285. ^ "Aliyah". WWE. 4 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-27. 
  286. ^ "Asuka". WWE. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-10-07. 
  287. ^ "WWE officially announces the signing of Kana". Wrestling Observer Newsletter. 2015-09-07. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-09-08. 
  288. ^ "Billie Kay". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  289. ^ "Ember Moon". WWE. 19 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-08-21. 
  290. ^ "Liv Morgan". WWE. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-27. 
  291. ^ "Mandy Rose". WWE. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-02-25. 
  292. ^ "Nikki Cross". WWE. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-25. 
  293. ^ Pappolla, Ryan. "Is NXT recruit Nicola Glencross the 'Best in the Galaxy'? The former Nikki Storm speaks out". WWE.com. 26 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-05-06. 
  294. ^ "Peyton Royce". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  295. ^ "Paul Ellering". WWE. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-06-08. 
  296. ^ "William Regal". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  297. ^ name=NXT2015ClassPR2>"Tough Enough competitors join new class of recruits at the WWE Performance Center". WWE. 2015-10-28. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-10-28. 
  298. ^ Andrew Ravens (2016-07-18). "Triple H on the WWE Draft, former NFL star signing with WWE NXT?". WrestlingNews.co. 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-16. 
  299. ^ a b c d e "Tough Enough competitors join new class of recruits at the WWE Performance Center". WWE. 2015-10-28. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-10-28. 
  300. ^ http://www.pwinsider.com/article/98212/tough-enough-competitor-makes-official-debut-more-123-wwe-nxt-in-orlando-florida-live-report.html?p=1
  301. ^ "WWE Signs Wrestler From Brazil (Photo)". Wrestling inc. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-06-28. 
  302. ^ Jason Namako. "Three independent wrestlers reportedly sign WWE NXT deals - Wrestleview.com". wrestleview.com. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  303. ^ "Sasha Banks tout new WWE NXT Superstar, Says 'He's going to be Big'". Wrestling inc. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-02. 
  304. ^ a b "NXT Superstars debut with new ring names in return home to India". WWE. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  305. ^ a b "WWE SIGNS TWO INTERNATIONAL TALENTS - PWInsider.com". pwinsider.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  306. ^ a b Johnson, Mike. "WWE Signs More Tough Enough Cast Members". PWInsider.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-10-21. 
  307. ^ "New WWE Signing". PWInsider.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-05-16. 
  308. ^ Johnson, Mike. "WWE Signs Another Tough Enough Competitor". PWInsider.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-10-17. 
  309. ^ "Finn Balor Comments On Samoa Joe, Former Football Player Gets New WWE Name, The Vaudevillians". WrestlingInc. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  310. ^ "WWE Signs New Talent, The Miz/Tribute To The Troops Video". eWrestlingNews.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-12-15. 
  311. ^ "16 teams announced for 2016 Dusty Rhodes Tag Team Classic". WWE.com. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-05. 
  312. ^ http://www.wwe.com/worldwide/article/wwe-historic-press-conference-china
  313. ^ "Ex-NFL Player Reports To WWE Performance Center, Ambrose & Rollins Table Spot From HIAC (Video)". Wrestling Inc. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-27. 
  314. ^ "Former Amateur Wrestler Training At WWE PC, More Rosebud Identities, SNL Cast Members At RAW". Wrestling, Inc. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-08. 
  315. ^ "Gerald Brisco". WWE. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  316. ^ Jason Albert's WWE.com profile, Wayback Machine sitesinde (Ekim 3, 2015[Tarih uyuşmuyor] tarihinde arşivlendi)
  317. ^ Jason Albert talks about the WWE Performance Center - Video Blog: Aug. 7, 2014. WWE. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  318. ^ "Norman Smiley". WWE. 4 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-11-27. 
  319. ^ "Norman Smiley". WWE. 21 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-11-27. 
  320. ^ Clapp, John. "WWE's secret weapon: How Sara Amato is changing the Divas division". WWE. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  321. ^ "Sara Del Rey". Online World of Wrestling. 19 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  322. ^ "Skinner". WWE. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-11-27. 
  323. ^ "Triple H". WWE. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  324. ^ "Triple H". Gerweck.net. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-06. 
  325. ^ a b "WWE Reportedly Signs Two New Wrestlers". WrestlingInc.com. 2016-09-05. 1 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-05. 
  326. ^ a b c d e f g WWE.com Staff (2016-09-08). "WWE signs seven new recruits from China". 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-08. 
  327. ^ Clark, Ryan (2015-12-21). "WWE Signs Jerome Turner To NXT, The Vanguard Group/WWE". ProWrestling.com. 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-04-09. 
  328. ^ http://squaredcirclesirens.com/wwe-signs-kayla-becker/
  329. ^ "Dwayne "The Rock" Johnson". WWE. 19 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  330. ^ "The Rock". Gerweck.net. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-08. 
  331. ^ "Rosa Mendes". WWE. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  332. ^ "Rosa Mendes". Gerweck.net. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  333. ^ "Tamina". WWE. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-03-11. 
  334. ^ Snuka, Jimmy; Chattman, Jon (2012). "Body of Work". Superfly: The Jimmy Snuka Story. Triumph Books. s. 65. ISBN 1-60078-758-4. 
  335. ^ "Tyson Kidd". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  336. ^ "Tyson Kidd". Gerweck.net. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-04-27. 
  337. ^ WWE (2007-12-12). Eddie Guerrero vs Jimmy Jacobs. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  338. ^ "Ranjin Singh". WWE. 18 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2008-12-12. 
  339. ^ "David Kapoor". Accelerator3359.com. 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2011-03-12. 
  340. ^ a b "WWE Talent Roster". Gerweck.net. 4 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-09-04. 
  341. ^ "The Four Horsemen". WWE. 22 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  342. ^ "Billy Kidman". WWE. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-05-17. 
  343. ^ "Dean Malenko". WWE. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  344. ^ "D-Von Dudley". WWE. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-27. 
  345. ^ "Finlay". WWE. 4 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-07-30. 
  346. ^ "Irwin R. Schyster". WWE. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-05-17. 
  347. ^ "Jamie Noble". WWE. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  348. ^ "Joey Mercury". WWE. 4 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  349. ^ "John Laurinaitis". WWE. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  350. ^ "The Fabulous Freebirds". WWE. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  351. ^ "Pat Patterson". WWE. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  352. ^ "Road Dogg". WWE. 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-04-26. 
  353. ^ "WWE WrestleMania XXX Coverage: WWE World Heavyweight Championship". WWE. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-04-06. 
  354. ^ "Berkley Ottman". twitter.com. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  355. ^ "Howard Finkel". WWE. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-01-24. 
  356. ^ "Howard Finkel". WWE. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-03-27. 
  357. ^ "Prince Devitt On WWE Being Dream Come True, Favorite Snacks Of Several WWE Superstars - PWMania". PWMania. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  358. ^ "Lex Luger". WWE. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-30. 
  359. ^ "Boogeyman". WWE.com. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-06. 
  360. ^ Mrosko, Geno (2015-11-06). "The Boogeyman signs a WWE Legends contract". Cageside Seats. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-06. 
  361. ^ "Eve Torres". WWE. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-09-28. 
  362. ^ "Kevin Nash". WWE. 3 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-24. 
  363. ^ http://www.wrestlinginc.com/wi/news/2015/0115/588570/wwe-reinstates-kevin-nash-legends-deal/
  364. ^ "Kevin Nash is inducted into the WWE Hall of Fame: photos". WWE. 27 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-09-24. 
  365. ^ "Ricky Steamboat". WWE. 11 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-10-20. 
  366. ^ "Sgt. Slaughter". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  367. ^ "Shawn Michaels". WWE. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  368. ^ "Sting". WWE. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-01-20. 
  369. ^ "WWE Hall of Fame 2016". WWE. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-02. 
  370. ^ "Sting to be inducted into WWE Hall of Fame's Class of 2016". WWE. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-07-21. 
  371. ^ "Billy Graham". WWE.com. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-04. 
  372. ^ Namako, Jason (2015-11-04). "Superstar Graham announces signing of legends deal". WrestleView. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-04. 
  373. ^ "Tatanka". WWE. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-11-05. 
  374. ^ http://prowrestling.net/article.php?WWE-News-New-legends-contract-signee-44655
  375. ^ "Tatsumi Fujinami". WWE. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-10-04. 
  376. ^ "藤波がWWEと日本人初レジェンド契約". Daily Sports Online (Japanese). Kobe Shimbun. 2015-07-13. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-07-12. 
  377. ^ "X-Pac". WWE. 2 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2015-01-20. 
  378. ^ Jason Namako. "Sean "X-Pac" Waltman signs WWE Legends contract - Wrestleview.com". wrestleview.com. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  379. ^ "Vincent McMahon". Gerweck.net. 18 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-05-26. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]