Wade Barrett

Vikipedi, özgür ansiklopedi
King Barrett
Doğum adıStuart Alexander Bennett
Doğum10 Ağustos 1980 (43 yaşında)
Preston, Lancashire, İngiltere
Yaşadığı yerTampa, Florida
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıKing Barrett
Bad News Barrett
Lawrence Knight
Stu Bennett
Stu Sanders
Wade Barrett
Boyu2,01 m (6 ft 7 in)
Kilosu110 kg (240 lb)
Eğitildiği yerPreston, England
EğitenJon Richie
Al Snow
BaşlangıçHaziran 2004

Stuart Alexander "Stu" Bennett (d. 10 Ağustos, 1980), İngiliz profesyonel güreşçi,güreş yorumcusu aktör ve eski boksör. Daha çok bilinen adıyla Wade Barrett, ve daha önce performans gösterdiği ring adıyla King Barrett olarak bilinir. Bitirici hareketi Bull Hammer'dır.[1] Şu an WWE nin Smackdown Brandın da yorumcu olarak çalışmaktadır.[2]

Barrett, 2010 yılında NXT'nin ilk sezonunu kazandı ve Haziran ayında Raw debutunu diğer NXT yarışmacılarından oluşan "The Nexus" grubunun lideri olarak yaptı. Barrett, yıl boyunca beş Pay-per-view'da üst bölümlerde kaldı, üç kez ise WWE Şampiyonluk maçlarına çıktı. Barrett, Ocak 2011'de eski Nexus üyeleri ile "The Corre" grubunu kurdu, Elimination Chamber'da Dünya Ağırsıklet Şampiyonluk maçında yer aldı ve Mart ayında kendisinin ilk WWE Kıtalararası Şampiyonluğunu kazandı.

2013 yılında başrollerinde Colin Farrell, Noomi Rapace ve Terrence Howard'ın yer aldığı Dead Man Down filminde yer almıştır.

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken kariyer (2004-2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bennett, 21 yaşında profesyonel bir güreşçi olmaya karar verdi ve Jon Ritchie ve Al Snow tarafından eğitildi. NWA UK Hammerlock Wrestling'in düzenlediği 30 kişilik battle kraliyetinde bir sürpriz katılımcı olarak Stu Sanders, çalma isminin kullanıldığı Haziran 2004'te profesyonel güreşlerini yaptı. Sanders ayrıca sayısız Dropkixx Güreş, Gerçek Kalite Güreş ve All Star Wrestling etkinliklerinde yanı sıra Wales Güreşi için Galler'de güreşte bulundu. Haziran 2005'te Dropyksx IWC Heavyweight Championship için Danny Beckwith'i yendi. 2005 yılında Nick Aldis ve Danny Dexter ile Dropkixx Güreşi'nde söz aldı.

World Wrestling Entertainment/WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Ohio Valley Wrestling (2006–2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Manchester'da 13 Kasım 2006'da Raw adlı bir bölümde bir güvenlik ekibinin parçası olarak görünen Barrett, o ayın ilerleyen saatlerinde World Wrestling Entertainment (WWE) ile bir deneme yarışmasına katıldı. 2007'de bir başka deneme yapmış ve Ekim ayında onlarla bir gelişim sözleşmesi imzalamıştır. Au Steel'i karanlık bir maçla yenen Stu Sanders ring name altında Ohio Valley Wrestling'e (OVW) atandı. Daha sonra Paul Burchill ile bir tag team kurdu ve Major Brothers karşısında birkaç maç yaptı. 2 Ocak 2008'de Sanders ve Burchill, OVW Southern Tag Takım Şampiyonası için bir turnuvanın finalinde Colt Cabana ve Charles Evans'ı yendi. Sanders ve Burchill, The Insurgency (Ali ve Omar Akbar) ve The Mobile Homers (Ted McNaler ve Adam Revolver) 'ı da içeren dört yollu bir maçla Los Locos (Ramón ve Raúl)' a kaybetmeden yaklaşık iki ay boyunca unvanını elinde tuttu.

Florida Championship Wrestling (2008–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE, gelişimsel bir bölge olarak OVW ile olan ilişkilerini sona erdikten sonra, Sanders, birkaç başka güreşçi ile birlikte Florida Championship Wrestling'e (FCW) taşındı. 6 Mayıs 2008'de, Empire olarak bilinen Sanders ve Drew McIntyre, FCW Florida tag team Şampiyonasını kazanmak için Puerto Rica Nightmares'ı (Eddie Colón ve Eric Pérez) bozguna uğrattı. 17 Temmuz'da FCW'nin ilk televizyonunda Nightmares'a geri döndüler. Kaybeden sonra ekip ayrıldı ve Sanders, gerçek adı altında güreş yapmaya başlamış, ardından da 9 Ekim FCW televizyonunun kasetleyişinde Lawrence Knight'a geçirmiştir. 19 Şubat 2009'da Knight, Dusty Rhodes'un yanı sıra yeni FCW yorumcusu olduğunu açıkladı. Latissimus dorsi kasını yırttığı ve ameliyat edilmesi gereken bir sakatlanma nedeniyle renk yorumcusu oldu. Ağustos 2009'da Bennett, kısmen Wade Dooley adını taşıyan Wade Barrett olarak yeniden adlandırıldı. Barrett'ın karakterini "karanlık tarafın" bir uzantısı olarak nitelendirdi. Aralık 2009'da FCW'de ring içi rekabetine döndü.

The Nexus ve The Corre (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

Barrett, Chris Jericho'yu hikâyesi akıl hocası olarak NXT'in ilk sezonunda yarıştı. NXT için ilk kez 23 Şubat'ta Jericho'nun ring spiker rolünde NXT'nin açılış bölümünde yer aldı. Barrett, NXT'nin sonraki bölümünde Daniel Bryan'ı yenerek başlangıcını yaptı. 13 Nisan'da NXT bölümünde Barrett, "tartışma konuşması" meydan okumasını kazandı ve kendi özel giriş temasını kazandı. 11 Mayıs'ta, Barrett Pros Poll birinci sırada yer aldı. Barrett, NXT'nin 1 Haziran 2010 bölümünde sezon finalinde Gabriel ve David Otunga'yı yenerek genel rekabeti ve WWE sözleşmesini kazandı.

Çeşitli Feudlar (2012-2016)

Ağustos 2012'de WWE, Barrett'ın dönüşünü tanıtan vinyetler yayınladı ve Barrett'ın "alevi yeniden tutuşturmak" amacıyla bir yeraltı dövüş kulübünde dövüştüğünü gösterdi.  Barrett, tamamen yeni bir görünümle 7 Eylül SmackDown'da Yoshi Tatsu'yu yenerek geri döndü .  Daha sonra Justin Gabriel, Tyson Kidd ve Zack Ryder gibi güreşçileri yenerek galibiyet serisine devam etti .  İlk mağlubiyetini 8 Ekim Raw bölümünde, Big Show'un araya girmesinden sonra Dünya Ağır Siklet Şampiyonu Sheamus'a diskalifiye yoluyla kaybettiğinde geldi. Barrett ilk pinfall kaybını 19 Ekim SmackDown bölümünde Sheamus'a karşı Lumberjack maçında yaşadı.  Survivor Series'de Barrett, The Miz tarafından elenmeden önce Kıtalararası Şampiyonu Kofi Kingston'ı elediği Mick Foley takımına karşı Dolph Ziggler'ın kazanan takımının bir parçasıydı .

Meşru çalışma vizesi sorunları nedeniyle WWE televizyonuna gitmedikten sonra ,  2 Aralık 2013 Raw programında Bad News Barrett olarak geri döndü, daha önce The JBL ve Cole Show'da üstlendiği ama yine de ara sıra Wade olarak anıldığı bir kişilikti. yorumcular ve sahne arkası röportajcılar tarafından.

Ring içi dönüşünü 7 Nisan 2014 Raw'da yaptı ve Mysterio'nun 2018'e kadarki son WWE maçında Rey Mysterio'yu yendi. 14 Nisan Raw bölümünde Barrett, Dolph Ziggler'ı Kıtalararası Şampiyonluk maçı için #1 Contender's Turnuvasının birinci turunda yendi. Extreme Rules ve 21 Nisan Raw'da Barrett, Sheamus'u yenerek turnuvanın finaline yükseldi. 28 Nisan Raw'da Rob Van Dam'ı turnuvanın son turunda yendi ve Extreme Rules'ta Intercontinental Championship için Big E'ye karşı bir maç kazandı .. Extreme Rules'da Big E'yi yenerek kariyerinde dördüncü kez Kıtalararası Şampiyon oldu. Ardından Payback'te Van Dam'ı yenerek Kıtalararası Şampiyonluğu'nu korudu. 9 Haziran Raw'da , Money in the Bank izle ve öde için WWE Dünya Ağır Siklet Şampiyonası eleme maçında yarıştı , ancak Sheamus'un Brogue Kick'inden sonra başarısız oldu. Ancak, Triple H onu 23 Haziran Raw'da WWE Dünya Ağır Siklet Şampiyonası sözleşmesi için Money in the Bank merdiven maçına koydu . Ertesi gece SmackDown kayıtlarında Barrett, Jack Swagger tarafından barikata atıldıktan sonra omzunu ayırdı., bu yüzden izleme başına ödeme programından çekildi.  Barrett'ın sakatlığı ameliyat gerektirdi ve onu aylarca elendi, böylece WWE 30 Haziran'da Kıtalararası Şampiyonayı boşaltmak için harekete geçti.

28 Nisan 2015 Raw bölümünde Barrett , Dolph Ziggler'ı ilk turda yendiği 2015 King of the Ring turnuvasında yarışacaktı .  Ertesi gece WWE Network'te Barrett, yarı finalde R-Truth'u yenerek finalde İngiliz Neville'i yenerek turnuvanın yirminci galibi oldu. Kral Barrett takma adıyla, Payback'te kasıtlı olarak Neville'e saydırmaya devam edecekti . King Barrett, boş Kıtalararası Şampiyona için Elimination Chamber maçına katıldı, ancak ilk olarak R-Truth tarafından elendi. Bankadaki ParadaGösteri öncesi, Barrett Gerçeğe yenildi. Zaferinden sonra, Truth kendisinden "Kral Neler Var" olarak bahsetmeye başladı ve Barrett ile alay etmek için bir pelerin ve taç giydi. Barrett'ın Truth'u yendiğini gören Battleground'da yenilenen kan davası birikti .

Barrett daha sonra Stardust ile "The Lords of Darkness" adlı bir ortaklık kurdu  ve SummerSlam'de bir takım maçına yol açtı , burada Neville ve aktör Stephen Amell tarafından Neville Barrett'ı tuşladığında mağlup oldular .  SummerSlam'den sonraki gece, Stardust, Barrett'ı maça mal olduğu ve böylece takımlarını dağıttığı için açtı.  Kısa bir aradan sonra Barrett, 28 Eylül Raw bölümünde Neville ve Stardust'a saldırarak geri döndü.

7 Mart 2016 Raw programında Barrett, Sheamus ve Rusev ile birlikte Dolph Ziggler'a karşı 3'e 1 handikap eleme maçında karşı karşıya geldi ve Barrett, takımının elenen tek üyesiydi. Roadblock'ta Barrett ve Sheamus, WWE Takım Şampiyonluğu için The New Day'e başarısız oldular . 14 Mart Raw programında Barrett ve tüm League of Nations, Alberto Del Rio'nun bir Tag Team kemer maçında Big E ve Xavier Woods'a kaybetmesinin ardından New Day'e saldırdı. Saldırıdan sonra Sheamus, The New Day'e WrestleMania 32'de altı kişilik bir takım maçı için bir meydan okuma yayınladı . 17 Mart Smackdown bölümündeBarrett, Kofi Kingston'a yenildi. WrestleMania'da, Barrett'ın takım arkadaşları, Barrett'ın müdahalesinden sonra The New Day'i yendi.  4 Nisan Raw bölümünde Barrett ve Sheamus, kemerler için New Day'e meydan okudular, ancak kaybettiler. Maçtan sonra, Milletler Cemiyeti Barrett'ı "zayıf halka" olmakla suçladı ve ona saldırdı ve onu gruptan çıkardı.

Güreş Yorumcusu (2020-Günümüz)

26 Ağustos 2020 NXT bölümünde Bennett, Wade Barrett adı altında WWE'ye tek bir görünüş anlaşmasıyla renk yorumcusu olarak geri döndü . Ertesi hafta NXT yorum ekibinin resmi bir üyesi olacaktı.  17 Eylül'de Barrett, Sports Illustrated ile yaptığı röportajda , NXT yayın ekibinin daimi üyesi olmak için WWE ile bir yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu.  6 Ekim 2022'de WWE, yorum ve röportaj ekiplerini karıştırdıklarını ve Barrett'ın Michael Cole ile birlikte renkli yorumcu olmak için SmackDown'a taşındığını duyurdu.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Wade Barrett officially signs with NXT to remain on commentary team". WWE (İngilizce). 19 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2021. 
  2. ^ a b "WWE announces updates to commentary teams". WWE (İngilizce). 6 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]