The Invasion (profesyonel güreş)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vince McMahon
Shane McMahon
Stephanie McMahon
WWF'in sahibi Vince McMahon (solda), WCW'nun sahibi Shane McMahon (ortada), ECW'nun sahibi Stephanie McMahon (sağda)

The Invasion, Mart-Kasım 2001 tarihleri arasında yaşanan feud ve WWF ile ECW & WCW'nun yer aldığı ve -bu iki şirket sonradan The Alliance adı altında birleşip- McMahon ailesinin birbirlerine rakip olduğu bir profesyonel güreş olayı.

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu rekabet; ilk başta WWF'in sahibi ve başkanı olan Vince McMahon ile WCW'nun sahibi olan, aynı zamanda da Vince'in oğlu olan Shane McMahon arasında geçse de sonradan ECW'yu satın alan ve WCW ile ortak olarak hareket etmeye başlayan, aynı zamanda Shane'in de kardeşi olan Stephanie McMahon'ın da katılmasıyla rekabet daha da kızıştı.[1][2] Bu iki takım SmackDown'da olsun, RAW'da olsun, her fırsatta birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar. Bir takımdan diğer takıma geçenler oldu ama en çok dikkat çekeni; Stone Cold Steve Austin'in WWF takımından Alliance takımına geçmesi ve heel karaktere dönüşmesiydi.[3] Bunun dışında Kurt Angle da WWF'ten Alliance'a geçiş yaptı ve WWF'te; The Rock ile Chris Jericho, Alliance'da ise Stone Cold ile Kurt Angle'ın birbirleriyle rekabetleri söz konusuydu. Sonrasında bu iki takımın güreşçiler aracılığıyla, birbirleriyle olan rekabetleri devam etti.

Bu iki takım; 2001 yılında Survivor Series'te karşılaştılar. WWF takımında The Rock, Chris Jericho, Kane, Big Show ile The Undertaker, Alliance takımında ise Stone Cold, Kurt Angle, Rob Van Dam, Booker T ile Shane McMahon vardı. Bu maçın özelliği tuş olanın eleneceği ve sona kalan güreşçinin takımının istediğini alacağı, ayrıca kaybeden takımın da tamamen dağılıp şirketlerinin kapanacağı maçtı. Ayrıca bu organizasyonda da WCW ile WWF kemerleri birleştirilecekti (örneğin; WCW Kıtalararası ile WWF Kıtalararası kemerleri). Sona kalan iki güreşçi; The Rock ile Stone Cold idi. Kurt Angle, WWF kemerini alıp Austin'in yüzüne vurdu ve Rock da Austin'e Rock Bottom yaptı ve tuş edip WWF takımının bu maçı kazanmasını sağladı. Bunun dışında sekiz maç daha vardı ve bunlardan sadece ikisini WWF takımında olan güreşçiler kazandı (Edge ile Trish Stratus). Birleşen kemerlerde Edge; WCW ile WWF'in Kıtalararası kemerlerini kazanırken, Trish Stratus ise Bayanlar Şampiyonluğunu kazandı. WCW ile WWF'in takım şampiyonluklarını ise Alliance takımından The Dudley Boyz kazandı. Bu organizasyondan sonra ECW ile WCW kapandı ve Shane ile Stephanie, WWF'ten kovuldular. Vince ise, WWF'te istediğini yapabilecek duruma geldi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ RAW Results 3-26-01 3 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Wrestleview
  2. ^ RAW Results 7-9-01 11 Eylül 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Wrestleview
  3. ^ RAW Results 7-16-01 7 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Wrestleview