WWE'de şu anki şampiyonların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

WWE, Stamford, Connecticut merkezli bir profesyonel güreş promosyonudur. Yazılan çeşitli senaryolarda gelişen hikâyelere göre profesyonel güreş maçları yapılır. Şampiyonlar ise kemer maçlarında belli olur. Şu anda erkek güreşçilerin yer aldığı dört aktif şampiyonluk ve bir takım şampiyonluğu kemeri bulunurken kadın güreşçiler arasında da bir aktif şampiyonluk kemeri bulunmaktadır. Bu madde, şu anki şampiyonlukları listelemektedir.

Şu anki şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE'nin kemerleri arasında en üst sırada WWE Championship (WWE Şampiyonluğu) ve WWE Universal Championship (WWE Evrensel Şampiyonluğu) bulunmaktadır. Şu anki WWE Şampiyonu, bu kemeri bir kez alan Jinder Mahal'dır. Backlash'te Randy Orton'ı yenerek kemeri almıştır. WWE Evrensel Şampiyonu ise, kemeri bir kez alan Brock Lesnar'dır. WrestleMania 33'te Goldberg'ü yenerek kemeri almıştır.

WWE'nin şu anda iki adet ikincil kemeri bulunmaktadır: Raw'daki WWE Intercontinental Championship (WWE Kıtalararası Şampiyonluğu) ve SmackDown'daki WWE United States Championship (WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu). Kıtalararası Şampiyonu, şu anda bu kemeri yedinci kez alan The Miz'dir. Extreme Rules'da Dean Ambrose'u yenerek kemeri almıştır. Birleşik Devletler Şampiyonu ise, kemeri ikinci kez alan AJ Styles'tır. 25 Temmuz 2017 SmackDown Live bölümünde yapılan üçlü tehdit maçında [[önceki şampiyon Kevin Owens ve Chris Jericho'yu yenerek kemeri almıştır.

En fazla 205 lb (93 kg) ağırlığında olan güreşçilerin hedefi WWE Cruiserweight Championship (WWE Yarıağırsiklet Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan Neville'dır. SummerSlam gösteri öncesinde Akira Tozawa'yı yenerek kemeri almıştır.

Kadın güreşçiler arasında WWE Raw Women's Championship (WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu) ve WWE SmackDown Women's Championship (WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu) olmak üzere iki kemer bulunmaktadır. Şu anki WWE Raw Kadınlar Şampiyonu, bu kemeri ikinci kez alan Alexa Bliss'tir. 28 Ağustos Raw bölümünde Sasha Banks'i yenerek kemerin sahibi olmuştur. Şu anki WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonu ise, kemeri ilk kez alan Natalya'dır. SummerSlam'de Naomi'yi yenerek kemerin sahibi olmuştur.

WWE Raw Tag Team Championship (WWE Raw Takım Şampiyonluğu) kemeri, şu anda Dean Ambrose ve Seth Rollins'tedir. Takım, bu kemeri ilk kez (kişisel olarak ilk kez Ambrose, ikinci kez Rollins) almıştır. SummerSlam'de Cesaro and Sheamus'ı yenerek kemerleri kazanmıştır. WWE SmackDown Tag Team Championship (WWE SmackDown Takım Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan The New Day'dir (Big E, Kofi Kingston ve Xavier Woods). 12 Eylül SmackDown Live (Sin City SmackDown adıyla sunuldu) programında yapılan Günah Şehri Sokak Kavgasında The Usos'u kemerleri almıştır.

Raw[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Universal Championship Brock Lesnar Universal Champion.jpg Brock Lesnar 2 2 Kasım 2018 170 Riyad, Suudi Arabistan Crown Jewel'da Braun Strowman'ı yenerek boştaki kemeri kazandı.
WWE Raw Women's Championship Rousey HOF 2018 (cropped).jpg Ronda Rousey 1 19 Ağustos 2018 245 Brooklyn, New York SummerSlam'de Alexa Bliss'i yendi.
WWE Intercontinental Championship Bobby Lashley at Slammiversary XV.jpg Bobby Lashley 2 11 Mart 2019 41 Pittsburgh, Pensilvanya Raw programında Finn Bálor'ı yendi.
WWE Raw Tag Team Championship Dash&Dawson.jpg The Revival
(Dash Wilder ve Scott Dawson)
1 11 Şubat 2019 69 Grand Rapids, Michigan Raw programında Chad Gable ve Bobby Roode'u yendi.
WWE Women's Tag Team Championship Bayley NXT Takeover Dallas 2016.jpg
Sasha Banks Raw April 2016.jpg
The Boss 'n' Hug Connection
(Bayley ve Sasha Banks)
1 17 Şubat 2019 63 Houston, Teksas Elimination Chamber'daki takım Elimination Chamber maçında Mandy Rose ve Sonya Deville, Nia Jax ve Tamina, The Riott Squad (Liv Morgan ve Sarah Logan), The IIconics (Billie Kay ve Peyton Royce) ve Carmella ve Naomi'yi yenerek kemerin ilk sahibi oldu.

SmackDown[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Championship Daniel Bryan WWE Champion 2019.jpg Daniel Bryan 4 13 Kasım 2018 159 Saint Louis, Missouri SmackDown Live programında AJ Styles'ı yendi.
WWE SmackDown Women's Championship Asuka WWE SmackDown Women's Champion 2019.jpg Asuka 1 16 Aralık 2018 126 San José, Kaliforniya TLC: Tables, Ladders and Chairs'ta yapılan üçlü tehdit TLC maçında önceki şampiyon Becky Lynch ve Charlotte Flair'ı yendi.
WWE United States Championship Samoa Joe 2017.jpg Samoa Joe 1 5 Mart 2019 47 Wilkes-Barre, Pensilvanya SmackDown Live programında önceki şampiyon R-Truth, Rey Mysterio ve Andrade'yi ölümcül dört yönlü maçta yendi.
WWE SmackDown Tag Team Championship The Usos as SD Tag Team Champions.jpg The Usos
(Jey Uso ve Jimmy Uso)
4 17 Şubat 2019 63 Houston, Teksas Elimination Chamber'da The Miz ve Shane McMahon'ı yendi.

205 Live[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Cruiserweight Championship Buddy Murphy 2018.jpg Buddy Murphy 1 6 Ekim 2018 197 Melbourne, Avustralya Super Show-Down'da Cedric Alexander'ı yendi.

NXT[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
NXT Championship Vacant 13 Mart NXT çekimlerinde (20 Mart'ta yayınlandı) önceki şampiyon Tommaso Ciampa'nın boyun sakatlığı nedeniyle kemer boşta kaldı.
Johnny Gargano ve Adam Cole'un 5 Nisan 2019 tarihindeki NXT TakeOver: New York'ta yapacağı two-out-of-three-falls maçında yeni şampiyonun belirleneceği açıklandı.
NXT North American Championship "Velveteen Dream" Patrick Clark.jpg Velveteen Dream 1 30 Ocak 2019 60 Winter Park, Florida NXT programında Johnny Gargano'yu yendi.
20 Şubat 2019 tarihinde yayınlandı.
NXT Women's Championship Shayna Baszler NXT Women's Champion.jpg Shayna Baszler 2 28 Ekim 2018 175 Uniondale, New York Evolution'da Kairi Sane'i yendi.
NXT Tag Team Championship War Machine 2017.jpg War Raiders
(Hanson ve Rowe)
1 26 Ocak 2019 85 Phoenix, Arizona NXT TakeOver: Phoenix'te The Undisputed Era'yı (Roderick Strong ve Kyle O'Reilly) yendi.

NXT UK[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE United Kingdom Championship Pete Dunne UK Champion.jpg Pete Dunne 1 20 Mayıs 2017 701 Rosemont, Illinois NXT TakeOver: Chicago'da Tyler Bate'i yendi.
NXT UK Women's Championship Toni Storm 1 12 Ocak 2019 99 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da Rhea Ripley'yi yendi.
NXT UK Tag Team Championship James Drake ve Zack Gibson 1 12 Ocak 2019 99 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da yapılan turnuva finalinde Moustache Mountain (Trent Seven ve Tyler Bate) takımını yenerek kemerlerin ilk sahibi oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]