WWE'de şu anki şampiyonların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

WWE, Stamford, Connecticut merkezli bir profesyonel güreş promosyonudur. Yazılan çeşitli senaryolarda gelişen hikâyelere göre profesyonel güreş maçları yapılır. Şampiyonlar ise kemer maçlarında belli olur. Şu anda erkek güreşçilerin yer aldığı dört aktif şampiyonluk ve bir takım şampiyonluğu kemeri bulunurken kadın güreşçiler arasında da bir aktif şampiyonluk kemeri bulunmaktadır. Bu madde, şu anki şampiyonlukları listelemektedir.

Şu anki şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE'nin kemerleri arasında en üst sırada WWE Championship (WWE Şampiyonluğu) ve WWE Universal Championship (WWE Evrensel Şampiyonluğu) bulunmaktadır. Şu anki WWE Şampiyonu, bu kemeri bir kez alan Jinder Mahal'dır. Backlash'te Randy Orton'ı yenerek kemeri almıştır. WWE Evrensel Şampiyonu ise, kemeri bir kez alan Brock Lesnar'dır. WrestleMania 33'te Goldberg'ü yenerek kemeri almıştır.

WWE'nin şu anda iki adet ikincil kemeri bulunmaktadır: Raw'daki WWE Intercontinental Championship (WWE Kıtalararası Şampiyonluğu) ve SmackDown'daki WWE United States Championship (WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu). Kıtalararası Şampiyonu, şu anda bu kemeri yedinci kez alan The Miz'dir. Extreme Rules'da Dean Ambrose'u yenerek kemeri almıştır. Birleşik Devletler Şampiyonu ise, kemeri ikinci kez alan AJ Styles'tır. 25 Temmuz 2017 SmackDown Live bölümünde yapılan üçlü tehdit maçında [[önceki şampiyon Kevin Owens ve Chris Jericho'yu yenerek kemeri almıştır.

En fazla 205 lb (93 kg) ağırlığında olan güreşçilerin hedefi WWE Cruiserweight Championship (WWE Yarıağırsiklet Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan Neville'dır. SummerSlam gösteri öncesinde Akira Tozawa'yı yenerek kemeri almıştır.

Kadın güreşçiler arasında WWE Raw Women's Championship (WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu) ve WWE SmackDown Women's Championship (WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu) olmak üzere iki kemer bulunmaktadır. Şu anki WWE Raw Kadınlar Şampiyonu, bu kemeri ikinci kez alan Alexa Bliss'tir. 28 Ağustos Raw bölümünde Sasha Banks'i yenerek kemerin sahibi olmuştur. Şu anki WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonu ise, kemeri ilk kez alan Natalya'dır. SummerSlam'de Naomi'yi yenerek kemerin sahibi olmuştur.

WWE Raw Tag Team Championship (WWE Raw Takım Şampiyonluğu) kemeri, şu anda Dean Ambrose ve Seth Rollins'tedir. Takım, bu kemeri ilk kez (kişisel olarak ilk kez Ambrose, ikinci kez Rollins) almıştır. SummerSlam'de Cesaro and Sheamus'ı yenerek kemerleri kazanmıştır. WWE SmackDown Tag Team Championship (WWE SmackDown Takım Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan The New Day'dir (Big E, Kofi Kingston ve Xavier Woods). 12 Eylül SmackDown Live (Sin City SmackDown adıyla sunuldu) programında yapılan Günah Şehri Sokak Kavgasında The Usos'u kemerleri almıştır.

Raw[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Evrensel Şampiyonluğu Seth Rollins Universal.jpg Seth Rollins 2 11 Ağustos 2019 69 Toronto, Ontario SummerSlam'de Brock Lesnar'ı yendi.
WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu Becky Lynch WM34 crop (cropped).jpg Becky Lynch 1 8 Nisan 2019 194 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te kazanan hepsini alır üçlü tehdit maçında Ronda Rousey ve Charlotte Flair'ı yendi. Aynı zamanda Flair'ın SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu kemerinin de sahibi oldu.
WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu Styles2 in April 2016.jpg AJ Styles 3 14 Temmuz 2019 97 Philadelphia, Pennsylvania Extreme Rules'da Ricochet'i yendi.
WWE Raw Takım Şampiyonluğu Dolph Ziggler March 2018.jpg
Bobby Roode at HoH 14.jpg
Dolph Ziggler ve Robert Roode 1
(2, 2)
15 Eylül 2019 34 Charlotte, Kuzey Karolina Clash of Champions'da Braun Strowman ve Seth Rollins'ı yendiler.

SmackDown[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Şampiyonluğu Kofi Kingston April 2014.jpg Kofi Kingston 1 7 Nisan 2019 195 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te Daniel Bryan'ı yendi.
WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu Bayley April 2014 (cropped).jpg Bayley 1 19 Mayıs 2019 153 Hartford, Connecticut Money in the Bank'te Money in the Bank sözleşmesini yatırarak Becky Lynch'ten kemeri alan Charlotte Flair'ı yendi.
WWE Kıtalararası Şampiyonluğu Shinsuke Nakamura 2015.JPG Shinsuke Nakamura 1 14 Temmuz 2019 97 Philadelphia, Pennsylvania Extreme Rules pre-show'da Finn Bálor'ı yendi.
WWE SmackDown Takım Şampiyonluğu Dash&Dawson.jpg The Revival
(Dash Wilder ve Scott Dawson)
1 15 Eylül 2019 34 Charlotte, Kuzey Karolina Clash of Champions'da The New Day'i (Big E ve Xavier Woods) yendiler.

205 Live[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Cruiserweight Championship Drew Gulak 1 23 Haziran 2019 118 Tacoma, Washington Stomping Grounds pre-show'da eski şampiyon Tony Nese ve Akira Tozawa arasında üçlü tehdit maçı yapılmıştır ve Drew Gulak galip gelmiştir.

NXT[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
NXT Championship Adam Cole 1 1 Haziran

2019

140 Bridgeport, Connecticut NXT TakeOver: XXV etkinliğinde Johnny Gargano'yu yenmiştir.
NXT North American Championship Velveteen Dream - 2019-04-25 - 03.jpg Velveteen Dream 1 30 Ocak 2019 262 Winter Park, Florida NXT programında Johnny Gargano'yu yendi.
20 Şubat 2019 tarihinde yayınlandı.
NXT Women's Championship Shayna Baszler NXT Women's Champion.jpg Shayna Baszler 2 28 Ekim 2018 356 Uniondale, New York Evolution'da Kairi Sane'i yendi.
NXT Tag Team Championship Dawkins and Ford.jpg Street Profits

(Angelo Dawkins ve Montez Ford)

1 1 Haziran 2019 140 Bridgeport, Connecticut NXT TakeOver: XXV etkinliğinde Oney Lorcan ve Danny Burch, The Forgotten Sons (Steve Cutter ve Wesley Blake) ve The Undisputed Era (Kyle O'Reilly ve Bobby Fish) arasında boş da kalmış ünvanlarını kazanmak için Dörtlü merdiven maçı yapılmıştır.

NXT UK[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE United Kingdom Championship WALTER-PWG.jpg Walter 1 5 Nisan 2019 197 Brooklyn, New York NXT TakeOver: New York'ta Pete Dunne'ı yendi.
NXT UK Women's Championship Toni Storm 1 12 Ocak 2019 280 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da Rhea Ripley'yi yendi.
NXT UK Tag Team Championship Zack Gibson 2018.jpg Grizzled Young Veterans
(James Drake ve Zack Gibson)
1 12 Ocak 2019 280 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da Moustache Mountain'ı (Trent Seven ve Tyler Bate) yenerek ilk şampiyon oldu.

Ortak brand[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE 24/7 Championship Maria Kanellis 1 29 Temmuz 2019 82 North Little Rock, Arkansas Raw şovunda arka alanda kemer için koştururlar kene Mike Kanellis kendini bir odaya kitler ve karısı gelir yüz yüze konuşurlar Maria kocasını zorlayarak kemeri kocasından alır.
WWE Women's Tag Team Championship IIconics.png The IIconics
(Billie Kay ve Peyton Royce)
1 7 Nisan 2019 195 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te ölümcül dört yönlü maçta önceki şampiyon The Boss 'n' Hug Connection (Bayley ve Sasha Banks), Beth Phoenix ve Natalya, ve Nia Jax ve Tamina takımını yendi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]