WWE'de şu anki şampiyonların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

WWE, Stamford, Connecticut merkezli bir profesyonel güreş promosyonudur. Yazılan çeşitli senaryolarda gelişen hikâyelere göre profesyonel güreş maçları yapılır. Şampiyonlar ise kemer maçlarında belli olur. Şu anda erkek güreşçilerin yer aldığı dört aktif şampiyonluk ve bir takım şampiyonluğu kemeri bulunurken kadın güreşçiler arasında da bir aktif şampiyonluk kemeri bulunmaktadır. Bu madde, şu anki şampiyonlukları listelemektedir.

Şu anki şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE'nin kemerleri arasında en üst sırada WWE Championship (WWE Şampiyonluğu) ve WWE Universal Championship (WWE Evrensel Şampiyonluğu) bulunmaktadır. Şu anki WWE Şampiyonu, bu kemeri bir kez alan Jinder Mahal'dır. Backlash'te Randy Orton'ı yenerek kemeri almıştır. WWE Evrensel Şampiyonu ise, kemeri bir kez alan Brock Lesnar'dır. WrestleMania 33'te Goldberg'ü yenerek kemeri almıştır.

WWE'nin şu anda iki adet ikincil kemeri bulunmaktadır: Raw'daki WWE Intercontinental Championship (WWE Kıtalararası Şampiyonluğu) ve SmackDown'daki WWE United States Championship (WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu). Kıtalararası Şampiyonu, şu anda bu kemeri yedinci kez alan The Miz'dir. Extreme Rules'da Dean Ambrose'u yenerek kemeri almıştır. Birleşik Devletler Şampiyonu ise, kemeri ikinci kez alan AJ Styles'tır. 25 Temmuz 2017 SmackDown Live bölümünde yapılan üçlü tehdit maçında [[önceki şampiyon Kevin Owens ve Chris Jericho'yu yenerek kemeri almıştır.

En fazla 205 lb (93 kg) ağırlığında olan güreşçilerin hedefi WWE Cruiserweight Championship (WWE Yarıağırsiklet Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan Neville'dır. SummerSlam gösteri öncesinde Akira Tozawa'yı yenerek kemeri almıştır.

Kadın güreşçiler arasında WWE Raw Women's Championship (WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu) ve WWE SmackDown Women's Championship (WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu) olmak üzere iki kemer bulunmaktadır. Şu anki WWE Raw Kadınlar Şampiyonu, bu kemeri ikinci kez alan Alexa Bliss'tir. 28 Ağustos Raw bölümünde Sasha Banks'i yenerek kemerin sahibi olmuştur. Şu anki WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonu ise, kemeri ilk kez alan Natalya'dır. SummerSlam'de Naomi'yi yenerek kemerin sahibi olmuştur.

WWE Raw Tag Team Championship (WWE Raw Takım Şampiyonluğu) kemeri, şu anda Dean Ambrose ve Seth Rollins'tedir. Takım, bu kemeri ilk kez (kişisel olarak ilk kez Ambrose, ikinci kez Rollins) almıştır. SummerSlam'de Cesaro and Sheamus'ı yenerek kemerleri kazanmıştır. WWE SmackDown Tag Team Championship (WWE SmackDown Takım Şampiyonluğu) kemerinin şu anki sahibi, kemeri ikinci kez alan The New Day'dir (Big E, Kofi Kingston ve Xavier Woods). 12 Eylül SmackDown Live (Sin City SmackDown adıyla sunuldu) programında yapılan Günah Şehri Sokak Kavgasında The Usos'u kemerleri almıştır.

Raw[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Universal Championship Seth Rollins Universal Champion.jpg Seth Rollins 1 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'de Brock Lesnar'ı yendi.
WWE Raw Women's Championship Becky Lynch WM34 crop (cropped).jpg Becky Lynch 1 8 Nisan 2019 76 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te Kazanan Hepsini Alır üçlü tehdit maçında Ronda Rousey ve Charlotte Flair'ı yendi. Aynı zamanda Flair'ın SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu kemerinin de sahibi oldu.
WWE United States Championship Rey3 WrestlemaniaRevenge.JPG Rey Mysterio 1 19 Mayıs 2019 35 Hartford, Connecticut Money in the Bank'te Samoa Joe'yu yendi.
WWE Raw Tag Team Championship Curt Hawkins 2017 WWE.jpg
Zack Ryder in April 2014.jpg
Curt Hawkins and Zack Ryder 2 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35 gösteri öncesinde The Revival'ı (Scott Dawson ve Dash Wilder) yendi.

SmackDown[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Championship Kofi Kingston April 2014.jpg Kofi Kingston 1 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te Daniel Bryan'ı yendi.
WWE SmackDown Women's Championship Bayley WrestleMania Axxess 2015 (cropped2).jpg Bayley 1 19 Mayıs 2019 35 Hartford, Connecticut Money in the Bank'te Money in the Bank sözleşmesini yatırarak Becky Lynch'ten kemeri alan Charlotte Flair'ı yendi.
WWE Intercontinental Championship Finn Bálor Backstage cropped.jpg Finn Bálor 2 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te Bobby Lashley'yi yendi.
WWE SmackDown Tag Team Championship DanielBryan2013.jpg
Rowan SD Tag Team Champ WM34 (crop).jpg
Daniel Bryan ve Rowan 1
(1, 2)
7 Mayıs 2019 47 Louisville, Kentucky Önceki şampiyon The Hardy Boyz'un (Jeff Hardy ve Matt Hardy), Jeff'in sakatlığı nedeniyle kemeri bıırakmasının ardından boştaki kemer için SmackDown Live programında yapılan maçta The Usos'u (Jey Uso ve Jimmy Uso) yendi.

Ortak brand[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE 24/7 Championship R-Truth March 2015.jpg R-Truth 1 20 Mayıs 2019 34 Albany, New York Monday Night Raw programında park yerinde Robert Roode'u yendi.
WWE Women's Tag Team Championship IIconics.png The IIconics
(Billie Kay ve Peyton Royce)
1 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35'te ölümcül dört yönlü maçta önceki şampiyon The Boss 'n' Hug Connection (Bayley ve Sasha Banks), Beth Phoenix ve Natalya, ve Nia Jax ve Tamina takımını yendi.

205 Live[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE Cruiserweight Championship Tony Nese April 2018.jpg Tony Nese 1 7 Nisan 2019 77 East Rutherford, New Jersey WrestleMania 35 gösteri öncesinde Buddy Murphy'yi yendi.

NXT[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
NXT Championship Johnny Gargano at Smash London 2015.jpg Johnny Gargano 1 5 Nisan 2019 79 Brooklyn, New York Önceki şampiyon Tommaso Ciampa sakatlığı nedeniyle kemeri bıraktıktan sonra NXT TakeOver: New York'ta boştaki kemer için two out of three falls maçında Adam Cole'u yendi.
NXT North American Championship Velveteen Dream - 2019-04-25 - 03.jpg Velveteen Dream 1 30 Ocak 2019 123 Winter Park, Florida NXT programında Johnny Gargano'yu yendi.
20 Şubat 2019 tarihinde yayınlandı.
NXT Women's Championship Shayna Baszler NXT Women's Champion.jpg Shayna Baszler 2 28 Ekim 2018 238 Uniondale, New York Evolution'da Kairi Sane'i yendi.
NXT Tag Team Championship Boşta Önceki şampiyon The Viking Raiders (Erik ve Ivar), 2019 WWE Superstar Shake-up sonucu Raw'a transfer olduktan sonra 1 Mayıs 2019 NXT çekimlerinde (15 Mayıs'ta yayınlandı) kemerlerini bıraktı.

NXT UK[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemer Şu anki şampiyon(lar) Kazanma sayısı Son kazandığı tarih Sahip olduğu gün Yer Notlar
WWE United Kingdom Championship WALTER-PWG.jpg Walter 1 5 Nisan 2019 79 Brooklyn, New York NXT TakeOver: New York'ta Pete Dunne'ı yendi.
NXT UK Women's Championship Toni Storm 1 12 Ocak 2019 162 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da Rhea Ripley'yi yendi.
NXT UK Tag Team Championship Zack Gibson 2018.jpg Grizzled Young Veterans
(James Drake ve Zack Gibson)
1 12 Ocak 2019 162 Blackpool, İngiltere NXT UK TakeOver: Blackpool'da Moustache Mountain'ı (Trent Seven ve Tyler Bate) yenerek ilk şampiyon oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]