Türkiye'deki devlet yolları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Türkiye'deki Avrupa E-yolları ağı

Türkiye'deki devlet yolları, Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü denetimindeki şehirler arası karayollarıdır.

Yolların numaralandırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

  • D0XX, D1XX, D2XX, D3XX, D4XX: Batı-doğu doğrultusundaki yollar (kuzeyden güneye doğru numaralandırılmaya başlanmıştır)
  • D5XX, D6XX, D7XX, D8XX, D9XX: Kuzey-güney doğrultusundaki yollar (batıdan doğuya doğru numaralandırılmaya başlanmıştır)
Numara Rota Not
Batı-Doğu Doğrultusundaki Yollar
Yassıören (D 020) - Tayakadın - İstanbul - Karasu (D 650) - Zonguldak - Bartın - İnebolu - Sinop - Samsun - Ordu - Giresun - Tirebolu - Trabzon - Of - Rize - Hopa - Ardahan - Ölçek - Akçakale (D 060) Hopa - Kazimiye dalı
E80 (O-2) Ümraniye/Şile Kavşağı (Tepeüstü)- Çekmeköy Alemdağ (D020)[1] parçalı D 010 oldu
Edirne (D 100) - Kırklareli - Pınarhisar - Saray - Yassıören - İstanbul - Şile - Sakarya (Adapazarı)
Gökçebey (D 750) - Karabük - Kastamonu - Boyabat - Havza - Taşova (D 100)
Şebinkarahisar (D 865) - Kelkit (D 883, D 885)
Pirahmet (D 885) - Bayburt - Irmakyanı (D 950)
Köse (D 885) - Bayburt (D 050, D 915) // Erzurum çevre yolu
Tekkale (D 950) - Göle - Akçakale (D010) - Ermenistan (M7)
Kars (D 965) - Tuzluca (D080)
Horosan (D 100) - Kağızman - Iğdır - Azerbaycan (A73)
Bulgaristan (A3) - Edirne - Silivri - İstanbul - Kocaeli - Sakarya (Adapazarı) - Bolu - Gerede - Ilgaz - Amasya - Niksar - Suşehri - Refahiye - Erzincan - Erzurum - Ağrı - Doğubayazıt - İran (32) E80
Yunanistan (2) - Keşan - Tekirdağ - Silivri (D 100)
Kavakköy (D 550) - Şarköy (D555)
Yalova (D 575) - Karamürsel - Kocaeli (D 100, D 605)
Bediltahirbey (D 100) - Mudurnu - Ankara - Kalecik (D 765)
Orhangazi (D 575) - İznik - Taraklı (D160)
Erdoğan (D 200) - Yenişehir - Göynük - Mudurnu - Bolu (D 100)
Göynük (D 160) - Bozyaka (D 140)
Asağıpelitözü (D 765) - İskilip - Çorum - Kapıkaya - Tokat (D850)
Delice (D 200) - Sungurlu - Alaca - Zile - Turhal (D180)
Çanakkale (D 210, D 550) - Bandırma - Bursa - Bozüyük - Eskişehir - Polatlı - Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sorgun - Sivas - Zara - Refahiye (D 100) E88, E90
Çanakkale (D 200, D 550) - Çan (D 550)
Eski Susurluk (D565) - Mustafakemalpaşa - Karacabey (D 200) D 573 oldu
Edremit (D 550) - Balıkesir - Tavşanlı - Kütahya - Eskişehir (D 200)
Bergama (D 550) - Akhisar - Simav - Kütahya (D 650)
Menemen (D 550) - Manisa - Turgutlu (D 300)
Afyon (D 300) - Sivrihisar - Polatlı - Gölbaşı - Kırşehir - Kayseri - Gemerek - Şarkışla - Ulaş - Kangal - Divriği - Arapgir - Keban - Elâzığ (D 300)
Yeniköy (D955-06) - Tutak (D 965)
Yoncalı (D 959, 49-02) - Malazgirt - Patnos - Erciş - Muradiye (D 975)
Heybeli (D 965) - Erciş (D 280)
Çeşme - İzmir - Turgutlu - Salihli - Uşak - Afyon - Akşehir - Konya - Aksaray - Nevşehir - Kayseri - Pınarbaşı - Gürün - Kürecik - Malatya - Elâzığ - Bingöl - Muş - Tatvan - Van - İran (- Hoy) E96
Nevşehir (D 300, D 765) - Ürgüp - Sarıhıdır (D 300)
Pamukyazı (D 550) - Sarıgöl (D 585)
Aydın (D 550) - Denizli - Dinar - Bağkonak (D 595) E87 (kısa bir parça)
Turgutreis - Bodrum - Milas - Muğla (D 550) - Serinhisar - Burdur - Isparta - Bağkonak (D 595) - Beyşehir - Konya - Ereğli - Niğde (D 805) // Göksun (D 825) - Kürecik (D 300)
Seydişehir (D 695) - Bozkır - Hadim - Taşkent - Mut (D715)
Kemer (D 400) - Alınyayla - Korkuteli - Antalya (D 650) // Bozkır (D 340) - Karaman - Ereğli (D 330) E87 (kısa bir parça)
Türkoğlu (D 825) - Narlı - Gölbaşı - Adıyaman - Siverek - Diyarbakır - Ziyaret (D 965)
Şükürlü (D 950) - Batman - Siirt - Şırnak (D 400)
Cizre (D 400) - Midyat - Mardin
Bozova (D 857) - Hilvan (D 885)
Datça - Marmaris - Gökova (D 550) - Fethiye - Kemer - Finike - Antalya - Manavgat - Alanya - Silifke - Mersin - Tarsus - Adana - Osmaniye - Nurdağı - Gaziantep - Şanlıurfa - Viranşehir - Kızıltepe - Nusaybin - Cizre - Şırnak - Hakkari - Bağıslı - Yüksekova - Esendere - İran (16) E90
Hassa (D 825) - Kilis (D 850)
Antakya (D 825) - Reyhanlı (D 827)
Cizre (D 400) - Irak (1)
Eski Datça - Marmaris D 400'e dahil edildi.
Kuzey-Güney Doğrultusundaki Yollar
Karaburun - Gülbahçe (D 300)
Selçuk (D 550) - Kuşadası - Söke (D 525)
Ortaklar (D 550) - Söke - Milas (D 330)
Havsa (D 100) - Keşan - Eceabat - (feribot) - Çanakkale - Edremit - Bergama - Menemen - İzmir - Selçuk - Aydın - Muğla - Gökova (D 400) E87
Bulgaristan (9) - Kırklareli - Tekirdağ (D 110) - Alaybey - Şarköy (D 120) // Biga (D 200) - Çan - Balıkesir - Sındırgı - Akhisar - Salihli (D 300)
İğneada (39-01) - Pınarhisar (D 020) - Lüleburgaz - Tekirdağ (D 110) // Bandırma doğusunda (D 200) - Balıkesir - Akhisar - Manisa - İzmir (D 300)
Saray (D 020) - Silivri (D 100)
Subaşı (D 020) - Çatalca - Büyükçekmece (D 100)
Eski Yassıören (D 020) - Cumhuriyet (D 100) 34-84 oldu
Karacabey (D 200) - Mustafakemalpaşa - Susurluk (D 565) D 220'den bir parça idi
Yalova (D 130) - Orhangazi - Gemlik - Bursa - Uludağ Mudanya - Bursa dalı
Aksaz (D 240) - Demirci - Salihli - Denizli - Serinhisar - Çavdır - Söğüt (D 350) E87 (kısa bir ortak kısım)
Karamürsel (D 130) - İznik - İnegöl - Tavşanlı - Simav - Uşak - Kaklık (D 320)
Cebeci - Kandıra (D 010) - Kocaeli (D 100, D 130)
Altıntaş (D 650) - Dumlupınar (D 300)
Çivril (D 595) - Dinar - Keçiborlu (D 650)
Kızılkaya (D 650) - Korkuteli (D 350) Finike (D 400)
Karasu (D 010) - Sakarya (Adapazarı) - Bilecik - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Keçiborlu - Burdur - Antalya (D 400)
Akçakoca (D 010) - Düzce (D 100) - Bolu - Nallıhan (D 140) D 100, D 160 ve D 140 - belki eski
Eskişehir (D 230) - Afyon (D 300)
Hamidiye (D 200) - Emirdağ - Çay (D 300)
Gümüşgün (D 650) - Isparta - Aksu (D 400)
Beyşehir (D 330/D 695) - Derebucak - Taşağıl (D 400)
Polatlı (D 200, D 260) - Akşehir - Beyşehir - Seydişehir - Manavgat (D 400)
Seydişehir (D 695) - Konya (D 715) |
İçeriçumra (D 715) - Belören - Hadim (D 340)
Kulu'nun kuzeyinde (D 750) - Konya - Karaman - Mut - Silifke (D 400)
Zonguldak (D 010) - Gerede - Ankara - Gölbaşı - Aksaray - Ulukışla - Tarsus (D 400)
Kırıkkale (D 765) - Karakeçili (D 260)
Bartın (D 010) - Karabük - Deresoplan (D 100)
Kırşehir (D 260) - Aksaray (D 750)
Cide (D 010) - Seydiler (D 765)
İnebolu (D 010) - Seydiler - Kastamonu - Ilgaz - Çankırı - Kalecik - Kırıkkale - Kırşehir - Nevşehir - Niğde (D 805)
Kastamonu (D 030) - Tosya - İskilip (D 180)
Kabalı (D 010) - Boyabat - Kargı - Osmancık - Çorum - Sungurlu // Yerköy - Göllü - Çayağzı (D 260)
Samsun (D 010) - Havza - Merzifon - Çorum - Alaca - Yozgat (D 805)
Zile (D 190) - Çekerek - Sorgun - Boğazlıyan - Himmetdede (D 260) - Boğazköprü, Kocasinan (D 300) - Niğde - Ulukışla (D 750)
Pınarbaşı (D 300) - Yeşilkent - Kozan - Adana - Karataş
Kozan (D 815) - Ceyhan - Yumurtalık
Yeşilkent (D 815) - Göksun - Kahramanmaraş - Türkoğlu - Nurdağı - Hassa - Kırıkhan - Antakya - Suriye (1)
Kırıkhan (D825-07)- Cilvegözü Sınır Kapısı (D420-02)[1]
Kahramanmaraş (D 825) - Narlı - Gaziantep (D 400)
Ünye (D 010) - Niksar - Tokat - Yıldızeli - Sivas - Gürün - Malatya - Gölbaşı - Gaziantep - Kilis - Suriye (N217)
Mumcuçiftliği (D 200) - Hanlı - Şarkışla - Pınarbası (D 300)
Ordu (D 010) - Koyulhisar ([D 100])
Giresun (D 010) - Suşehri - Zara (D 200)
Denizli (D 260) - Yazıhan - Malatya (D 300) // Karagöl (D 360) - Kızlar (D 885)
Tirebolu (D 010) - Torul (D 885) // Refahiye (D 100) - Arapgir (D 260)
Kırıklı (D 885) - Kelkit (D 040, D 885) // Onbimisan (D 400) - Suruç - Müşritpınar - Suriye (N216) Trabzon yakınlarında D885 oldu, eski D885 kısım 61-55 oldu
Trabzon (D 010) - Torul - Gümüşhane - Pirahmet - Kırıklı - Köse - Kelkit - Erzincan - Tanyeri - Tunceli - Elâzığ - Diyarbakır - Siverek - Şanlıurfa - Akçakale - Suriye (6)
Viranşehir (D 400) - Ceylanpınar - Suriye (N715)
Of (D 010) - Bayburt - Aşkale (D 100)
İyidere (D 010) - İspir - Erzurum batısına (D 100)
Hamamlı (D 010) - Erzurum - Bingöl - Diyarbakır - Mardin - Kızıltepe - Şenyurt - Suriye
Ermenistan (Vale) - Hanak - Ölçek (D 010, D 965) - Ardahan - Göle - Köprüköy - Muş (D 300) // Yeniçağlar (D 360) - Batman - Midyat - Mardin - Alakuş (D 400)
Kars (D 965) - Selim - Karakurt (D 080)
Yoncalı (D 280, 49-02) - Koçköy (D 300) 957 Yolunun, Köprüköy-Hınıs arası kısmı D955 olmuştur.[1]
Ölçek (D 010, D 955) - Susuz - Kars - Kağızman - Ağrı - Patnos - Heybeli - Tatvan - Baykan - Siirt (D 360)
Iğdır (D 080) - Doğubayazıt - Muradiye - Van - Bağıslı (D 400)
Ermenistan (M3) - Karakoyunlu (D 080)
Türkiye'deki Otoyol, Ekspres yol ve TEM ağı haritası.
  1. ^ a b c Karayolları Genel Müdürlüğü