Kullanıcı mesaj:Neribij

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Neribij tarafından 2 ay önce Kısmi engel ve yasak bildirimi başlığına


Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Neribij. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

M. Yalçın Yalhı ileti 11:02, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Zazalar etnik kimliği üzerine iddialar[kaynağı değiştir]

Araştırmalarım sonucu Zazalar sayfası hakkında bıraktığınız mesajda sadece Kürt destekçisi olduğunuzu düşünüyorum. Sayfa üzerinde sürekli değişikliklerden rahatsızlık duymadan Kürtçe ve Zazaca'yı birleştirici cümleler ekliyorsunuz ve doğru bilgileri yazım hatası diyerek siliyorsunuz. Bunun vandalizm ile ilgisi yok demeye kalkışarak ne olduğunu belli ediyorsunuz. Lütfen hoşgörülü olalım ve farklı düşünceleri kanıtlarıyla birlikte yayınlayalım. Burası kavga ve atışma yeri değildir. Biz sadece her iki görüşü de savunan bir sayfa yaratmak istiyoruz siz ise kendi kafanızda oluşturduğunuz düşünceleri. Burası düşünce sitesi değildir. Her bilgiyi kanıtlamak zorundasınız. Bunu yaparken de telif haklarını ihmal edemezsiniz. Paylaştığınız bilgilerin neredeyse hepsi telif hakkı yasası kapsamına girmektedir ve paylaşılması yasaktır.Bu imzasız yazı Brkn97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:09, 15 Mart 2013 (UTC)

Merhaba,öncelikle yazdığın mesajın sonuna imza eklemeyi unutma. Ben bir Zazayım. Konuyla ilgili akademik düzeyde ilgim ve bilgim de var. Ama ben oraya kendi yorumlarımı değil, kaynaklara dayanan bilgileri ekliyorum. Yaptığım değişklikler açıkça görülüyor zaten, orada tarafsızlık ilkesine zarar veren "kanıtlanmıştır" gibi ifadeler kullanmamalısınız. Çünkü bu tartışmalı bir konuysa bütün görüşler eklenmeli. Senin yaptığın değişkilikler açıkça tarafsızlık ilkesini ihlal ediyor. Ama yaptıklarını örtmek için benim vandalizm yaptığımı ima ediyorsun. Ama konuyla iligli daha önce de yaptığınız değişklikler vandalizm kapsamında görülmüş, yani asıl bu konuda tabiri caizse sabıkalı olan sizsiniz. Daha önce sana yazdığım mesaj aşağıdaki gibidir. Lütden oku ve nasıl yanıltıcı bilgiler eklediğini kendin gör. Ve hakeza, benim nasıl cümlesi cümlesine kaynaklı, delilli konuştuğumu görebilirsin:
Burada "Vandalizm amaçlı değişiklik geri alınmıştır ve Serdar Yıldırım denilen ve şahsın bahsedilen kitabı olmadığı araştırmalarım sonucu kanıtlanmıştır." demişsiniz. Ancak belirttiğiniz gerekçe doğru değildir. Serdar Yıldırım Artuklu Üniversitesi Sosoyoloji bölümündende Araştırma Görevlisi olup doktora yapmaktadır. Bakınız: Mardin Artuklu Üniversitesi Resmi Sayfasında söz konusu tebliğinin/makalesinin referansı "YILDIRIM, Serdar, “The Use of the Name “Zaza” and the Understanding of “Kurdishness” among Zaza Villages of Lice and Hani”, International Conference on Zaza Studies, "The Zaza People: History, Language, Culture, Identity", 28-30.10.2011, Erivan, Ermenistan." şeklinde ifade edilmiştir.
Söz konusu referans ayrıca şu adresten doğrulanabilir: “International Conference on Zaza Studies, "The Zaza People: History, Language, Culture, Identity" ”, 28-30 October, 2011, Yerevan, Armenia
Vandalizm amaçlı yapılan değişikliklerden kastın tarafsız, her kesimin görüşlerine yer veren ifadeler değilse, hangilerdir? Üzerinde tartışma olan konularda "kanıtlanmıştır" gibi ifadeler kullanmak maddenin tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Tarafsız, kaynaklı bilgileri çıkarıp yerine taraflı ifadeler koymak asıl vandalizm kapsamına girer.
Lütfen yanıltıcı değişiklikler yapmayalım. Emin olmadığınız konuları önce tartışma sayfasına yazabilirsiniz.
...Sana yazdığım mesaj buydu.... Ayrıca, eklediğim bilgilerin hiç biri telif ilkesini ihlal etmiyor, aksine her cümlenin altına kaynağını yazarak bu ilkeye ne kadar sadık olduğumu görebilirsin. Amacınız objektif bir makalenin oluşması ise ben de sizden iyi niyet bekliyorum. Neribij (mesaj) 19:15, 15 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Neribij,

Hakkında bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm şu maddeye de bak istersen: Kürtçe

Sevgiler.

Merhaba, Bakarım bakmasına da, inşallah diğer maddelerdeki gibi taraflı müdahalede bulunulmaz. Neribij (mesaj) 18:35, 4 Nisan 2013 (UTC)

Nuri Dersimi Zaza değil Kurmanci konuşan bir Dersimlidir.Bunu göz önüne alarak bilgi ekleseniz daha iyi olur.Aynı şekil Mazlum Doğan ve Alişer'de.

"Nuri Dersimi Zaza değil Kurmanci konuşan bir Dersimlidir" diyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söylüyorum, farklı bir şey mi dedim? (Not: Mesajlarının sonuna imza eklemeyi unutma) Neribij (mesaj) 19:08, 13 Nisan 2013 (UTC)

Ne yazık ki, şikayet sayfasına başvurmak zorunda kaldım. Takabeg ileti 18:21, 23 Nisan 2013 (UTC)

Hevalê Nêribij, embazê mi, taka ziwanê ma hes nakerdo. Taka her yerde bunu yapiyor, gördügün gibi tek bir amaçi var zazaca kürtçe degil, bunu her tarafda yayor ingilizce rusca türkçe, Hiç bir kurmanç veya dimilk kelime bilmeden, wiki'nin her dilde bu tür spekülasyonlarda çaba gösteriyor! Tartisma yaratiyor çekiliyor ve izliyor. Ona göre, gördügün gibi bütün kürtçe siteler politik ve taraflidir, birtane link vermes. Ben ne kadar katki yapdiysam komple hepisini sildi, her kelimeyi sildi, ona göre ben taraflimisim. Ayrica diger türk wikipedistler ses'sizligi ona güven ve rant veriyor, kimse ona kizmiyor ve karsi çikmiyor. Bi xatirê to, ez te maç dikim, bye --Alsace38 (mesaj) 09:04, 25 Nisan 2013 (UTC)
Merheba, embaz, ez zano derdê ey çi yo. Yaptığı değişikliklerden açıkça taraflı olduğu belli zaten. Sürekli farklı görüşlerin birlikte yer aldığı uzlaşmacı düzenlemelerime rağmen malesef yazdıklarım sürekli geri alınıyor. Üstelik haklı olmama rağmen şikayet edilen yine benim :) Bimane weşîye de. Neribij (mesaj) 00:23, 26 Nisan 2013 (UTC)
Takabeg kendine bir görev üslenmis, her tarafda zaza milleti yaratmak, ama hiç bir sitedede destek görmemis, türkçe disinda.

Anlamadigim bir sey var, zazaki kurmanji hiç bir sey bilmiyor ve gelip uzman gibi konusuyor. --Alsace38 (mesaj) 07:49, 26 Nisan 2013 (UTC)

Zaten mesele şu: Birileri sürekli Zazalar, Kurmanclar vs. adına birşeylere karar vermeye çalışıyor. Sen şusun, sen busun diye dayatmada bulunuyorlar. Bunun kadar ayrımcı, aşağılayıcı bir tavır bilmiyorum. Bir halka, bir topluma ne olduğuna ne olması gerektiğini söyleme cesaretinde bulunmalarını, galiba "sömürgeci efendi" konumunun onlara bahşettiği psikolojiye bağlamak gerekir. Kendilerini her konuda "karar verici" konumda görmelerini ve uzlaşmaya yanaşmayan bir kibirle hareket etmelerini başka türlü anlamlandıramıyorum. Aslında buradaki küçük tartışma bile kimlerin Kürdleri zaafa düşürmeye çalıştığını iyi açık ediyor. Neribij (mesaj) 14:49, 26 Nisan 2013 (UTC)
  • Oguzlar, Türkmenler, Pecenekler, Azeriler vb. hepsi Türk ama Kürdlere sira gelince, yook siz Zazasiniz ayni degilsiniz, Kürd olamazsiniz deniyor. Ha bir de Pomak Türkleri var enteresan bicimde. Hatta Zaza Türkleri ve Hemsinli Türkleri de.. Bunlar olurken Dag Türkleri dedikleri Kürdler de vardi. Anton Aldemir (mesaj) 23:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

VP:KÜRSÜ okursan senin için faydalı olacak. Takabeg ileti 15:18, 24 Nisan 2013 (UTC)

Hevalê min meke![kaynağı değiştir]

Ez tiştek ji te ra dixwazim. Burada ben çok ugrasdim bir kaç katki yapmaya, ama her seferinde silindim, engellendim, kirirdim. Senin yerine olsam wiki-kurmancî ve wiki-dimildî websiterini zenginlestirim. Ben sana ihtiyacimiz var, lütfen burayi terk et, zaman kayip ediyorsun! Dimilice ve kurmançca toplam 24 000 madde olusturduk, burda bir tane madde yapamassin, izin vermesler! Bak hâkkli oldugun halde, hiç kimse sana destek vermes, sen de gördün! Lütfen biz bir ülke insa ediyoruz, burayi terk et, hepisi düsmanlik yapiyor, gel wiki-dimilî ve kurmanjî ye! --Alsace38 (mesaj) 08:07, 29 Nisan 2013 (UTC)

Min tiştek ji te ra go; ez baş dizanim kû tu min fêhm kirr. Em alikarî ya te dixwazin; nivîsên te û herweha zimanê te ji bo gelê xwe girîng e. Were li wiki-kurd (dimil+kurmanj), were û kar bike. Tu'ê dibînî, li vir hevaltî tune ye, û belkî wan'ê te qedexê dikin. --Alsace38 (mesaj) 10:48, 29 Nisan 2013 (UTC)
Min te fehm kir. Ez di wikiapedia kurdî de jî dinivîsim. Lê mafê herkesî heye ku li vir jî binivîse. Ew neheqî dikin, ez jî nikarim hemberê neheqîyê de bêdeng bimînim. Seni anlıyorum, zaten vaktim odukça diğer projelere de katkı sunuyorum. Ama bildiğin gibi burası da birilerinin kişisel blogu değildir, herkes katkı sunabilir. Zaten belirttiğin şekillerde sistematik yıldırmayla birçok kişiyi küstürmüşler anlaşılan. Bu şekil giderse burada objektiflik namına bir şey kalmayacak. Neribij (mesaj) 00:20, 30 Nisan 2013 (UTC)
dediklerini tüm anladim. Ama burada ki katkicilar tüm Kürt düsmanligi yapiyorlar! Kesinlikle bir katki yapmassin, ben sana söyledim, zaman kayip etme, sanki burasi DGM'lik! newroz Yezidî Alevî zaza kurmanç, çok sayida madde var, ama imkani yok izin yok; Buna karsi, irkci olmadiklarini ispât etmek için sadece Kürdistan makkalesini ve Kürtler makalessini genisletdiler, digerleri tüm bos! Sana burda hiç kimse destek vermes hepisi hem fikir! Görürsün... --Alsace38 (mesaj) 08:20, 30 Nisan 2013 (UTC)

Etnik köken tartışmaları[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Şeyh Said Zaza asıllıdır. Niçin kategorilendirmeyi kaldırdınız? Seyid Rıza da Zazadır. İhsan Nuri, Nuri Dersimi/Baytar Nuri, Bedirhan ailesi...Kürt kökenlidir. İyi geceler.

Hangi kategori? "Türk" olduğunu iddia eden kategori mi? Nuri Dersimi ile ilgili bilgilerinizi neden ilgili maddede paylaşmıyorsunuz?
(Not: Şeyh Said ailesi aslen Kurmanc Kürtlerindendir. (Bismil Çılsütun Köyünden). Dedeleri Şeyh Ali Septi'den itibaren Zazalar arasına yerleştikleri için hem Kurmancca hem Zazaca'yı iyi bilirler. Ama bugün başta Erzurum kolu olma üzere ailenin büyük çoğunluğu Kurmancca konuşur.)" Neribij (mesaj) 23:45, 29 Nisan 2013 (UTC)

Hmm...Bunu bilmiyordum. Fakat akrabaları Zaza olduklarını söylüyorlar. Ailesinin şimdiki soyadı "Fırat" idi yanılmıyorsam.

Ama kategoryi bundan dolayı kaldırmadım, Kurmanc-Zaza oluş çok önemli değil. Kategoriyi "....asıllı Türk" dedikleri için kaldırdım. (Ailesinde tek soyadı yok, ama en meşhurları "Fırat", doğru.) Neribij (mesaj) 23:58, 29 Nisan 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Helal kekem. OrjinS 01:46, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Kekem, eline yüreğine sağlık.

Kekem, Şeyh Said tartışma konusuna birkaç kaynak ekledim.

Kaynakları gördüm, ama bunlar için en makbul madde kaynaksız olandır :) Kaynak falan dinledikleri yok ki. Wikipediayı bloga çevirdiler. Neribij (mesaj) 06:40, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Sumerce zazaca[kaynağı değiştir]

Diyorsun hattalar var, lütfen nerede var ise, söyle, keko. --Alsace38 (mesaj) 16:46, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Orda sadece "dog" (köpek) kelimesi için demiştim. Aslında "kelp" kullanımı var, daha çok da mecazi olarak ve benzetme yaparken, mesela: "sey kelpî xo visto.." Fakat bu kelimenin Arapça kökenli olması daha olası. Öz-Kürtçe olanı "Kutik" olsa gerek. Yine de bildiğim varyantlarıyla bazı kelimeleri yazayım, belki faydası olur. Bazısını sen de yazmışsın, ama ben ilave varyantları da ekleyeceğim yine.
  1. çayır, çimen: merge (m), çere
  2. köpek: kutik; kelp
  3. dişi köpek: dele (m), kutike (m), kelpe (m)
  4. küçük yaştaki köpek: bocî
  5. ışık, aydınlık: roşn, roşt, roşna (m), roştî (m) ["berq"ın Arapça olduğunu sanıyorum]
  6. akşam: şan, şand, êvar
  7. teke: kel, kelce
  8. kuzu: verek; kavir
  9. kesmek: birnayene, tira kerdene
  10. kuş: mîlçik, çûçik, teyr ["teyr"in Arapça olma ihtimali yüksek]
  11. orman: daristan, birr, geme (m)
Kısaltma > m: makî (dişil) Neribij (mesaj) 21:46, 1 Mayıs 2013 (UTC)
köpek kelimesi Akkadca vardir, en eski köken olarak; MÖ 2000 ever, akkadlar "kalbu" derlerdi. http://psd.museum.upenn.edu/epsd/epsd/e6217.html . Fakat kökeni arapca demek yanlis, ve arapcadan zazacaya giçmis demek de hattali? --Alsace38 (mesaj) 10:07, 2 Mayıs 2013 (UTC)
Akkadca da eski "Sami" dillerinden olduğu için Arapça'ya daha yakındır. Bu sebeple Arapça'dan geçmiş diyenlerin argümanları daha kuvvetli. Neribij (mesaj) 10:30, 2 Mayıs 2013 (UTC)

Kmotsky her yere el atmis durumda isi gücü silmek ve imha etmek[kaynağı değiştir]

Ligne en retrait

Merhaba Neribij Kmotsky isimli Kürd düsmani kullanici haftalardir kaynak göstermeden iyi niyetli yapilmis katkilarimi sistematik olarak silmektedir. Manavlar sayfasi su anda iki paragrafa dusmus durumdadir. Yetmez gibi, davaci olmaktadir. Anton Aldemir (mesaj) 23:11, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Seni anlıyorum, bahsettiğin kullanıcı maddelerde "Kürd" sözcüğü geçmesinden pek hazzetmiyor olabilir; ama daha diplomatik bir üslub denemelisin bence. Haklı olsan bile sözlerin aleyhine kullanılabilir. Sizin konuya göz gezdirdim, ama daha önce bilgi sahibi olduğum bir konu değil. Lâkin, söz konusu kullanıcı benim de birçok kaynaklı katkımı geri aldı. Eğer üzerinde tartışma olmayan, bütün kaynakların kabul ettiği bilgiler dahi keyfi bir şekilde geri alınabiliyorsa, tartışmalı konularda neler yapılmaz ki? :) Bir konuda farklı görüşler varsa, kaynaklarına dayanılarak bütün görüşlerin yansıtılması gerektiği kanaatindeyim. Sorunlar da şikayet yerine uzlaşılarak çözülmeli. Kendi doğrularımız dışında da bazı doğrular olabileceğini kabullenmeliyiz. Neribij (mesaj) 01:00, 4 Mayıs 2013 (UTC)
sonuç budur: kürt dünyasi üzerine hey sey burada yasak, ve kontrol altinda! Ben tekrar söylüyorum sizlere, ben denedim hep kovuldum, aynisi sizlere geliyor. Buradaki bütün katkicilar hem fikir, kimse komski'mi takab'mi, kimse onlara kizmas, ve o 2 iki sahsiyet ise onlarain suskunlugundan faydalaniyorlar! Ben gelin hep birlikte kürtçe-wikiyi zenginlestirmeye devam ederim, terk edin bu kürt düsman diyarini! --Alsace38 (mesaj) 20:04, 4 Mayıs 2013 (UTC)
Sayin Nerbij, sadece bir örnek vereyim hakli oldugumu ispatlamak için. Zazalar maddesinde komsky sürekli bir silme sevdasina girmis, ben ise onun son silmesini iptal etdim, hemen arkasdasi Rapstar beni "vandalizm" 'le suçladi! Sonuç bu burasi kürtler için yasak hepisin ayni hareket ve hakaret ediyorlar. Terk et su wiki-türkce yi! http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Zazalar&action=history --Alsace38 (mesaj) 09:08, 6 Mayıs 2013 (UTC)

Phrygian-kurdish words[kaynağı değiştir]

  • Hevalên hêja û birêz. Ez alîkarîya wa dixwazim; Gelek pevên zimanê Phrygian nêzik in li zimanê kurdan.

Can you read this english-phrygian lexicon, and can you tell me if you see any phrgian words which are common to kurdish (zazakî kurmanjî soranî)??

Iyi bak, bir harf iki harf gine yeter: beni 20 kelime buldum [1] --Alsace38 (mesaj) 19:30, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Lütfen burdaki tartışmaya bakarmısınız.--Azadi (mesaj) 14:27, 16 Mayıs 2013 (UTC)

  • merhaba Neribij, engellemenizi kaldırdım. Bilginize. --Mskyrider ileti 11:36, 19 Kasım 2013 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler. Neribij (mesaj) 15:08, 19 Kasım 2013 (UTC)
Üç geri dönüş kuralını ihlal etmeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Lütfen engeliniz bittiğinde geri gelmekten çekinmeyin, fakat bundan sonra geri dönüş savaşlarına girmek yerine, yapacağınız değişikliklerle ilgili olarak tartışma sayfalarında fikir belirtmek için çaba harcayın. kibele 22:31, 19 Aralık 2014 (UTC) 11:00, 26 Aralık 2014 (UTC)

Lütfen Şeyh Said Maddesinde Kullanıcı:Fthylcn ile tartışmayınız. Eğer zıtlaştığınız bir durum varsa bunu maddenin tartışma sayfasında hallediniz. Maddeyi sürekli değiştirmek doğru değildir. -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 16:28, 10 Ocak 2015 (UTC)

Bu konu zaten başkaca kullanıcılar tarafından da sayfada tartışılmış, kendisi buyursun itirazını oraya eklesin. Her yeni gelene sürekli aynı şeyleri mi tekrarlamalıyız? Bir zahmet önce bir tartışma sayfasını okusun, değil mi? Neribij (mesaj) 23:36, 11 Ocak 2015 (UTC)
Doğru söylüyorsun benim amacım küçük bir uyarıydı zaten. Aynı mesajı diğer arkadaşa da attım. -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 19:04, 13 Ocak 2015 (UTC)

Neden tartışma sayfasında Zazalar maddesinde sayfayı değiştirip sonrada eski haline döndürüldü pişkinlğini yapıyorsunuz neden tartışma sayfasında açtığım konu siliniyor neden illa kürt gözükmek için bilim ve araştırması olmayanların görüşü yayınlanıyor kendi göürşünüzüde yayınlayın istiyorsanız eğer bu bir savaş sa bu maddeye zazalar üzerine yüzlerce madde yığarım ne kopyalamasından bahsediyorsunuz Bu imzasız yazı Fthylcn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kimsiniz? İmzanızı neden eklemiyorsunuz? Ve neden saygılı ve nezaketli bir dil kullanmayı denemiyorsunuz? Şurada yaptığınız değişiklikte onlarca kaynağı bir çırpıda çıkardığınız, tahrifli bilgiler eklediğiniz, kopyala-yapıştır yaptığınız, maddeyi bozmaya çalıştığınız, en basitinden "ilgili kitaplar" kısmından birçok kitabı ve "Dış bağlantılar"da bazı website isim ve adreslerini sırf görüşünüze uymuyor diye çıkaracak kadar objektiflikle alakanız olmadığı açıkça görülüyor. Burası devlet kurumu değil, özgür bir ansiklopedi, burada resmi tezler değil bilimsel-ilmi bilgiler eklenir. Daha fazla meşgul etmeyin beni lütfen. Neribij (mesaj) 09:24, 27 Ocak 2015 (UTC)

Neden imzaya takdınız avukat gibi konuşuyorsunuz dediğiniz değişiklikleri ben mi yapmışım. Neden Zazalar üzerine araştırmaları değilde şu zazaya kürt demiş gibi küçük düşürücü egonuzu tatmin edici bilgileri ekleyip Zazalar maddesinde kürt havası yaratmaya çalışıyorsunuz. Neden kürtler maddesinde Kürtler türktür diyenler yada farstır diyenlerin görüşleri yokta Zazalr maddesinde var Kürtler sayfasında şu kürtde türk demiştir diye bir madde bulabilirmisiniz yada diğer diğer etnik gruplarda burda bu saçmalığı sürdürüyorsunuz.. Bu imzasız yazı Fthylcn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Siz de bir polis gibi konuşuyorsunuz. ;) Dediğiniz değişiklikleri siz yapmışsınız tabii ki... Daha ne yaptığınızı bile bilmiyorsunuz demek ki... Zazaların kim olduğunu belirleyecek olan siz değilsiniz elbette, kaynaklarda Zazalar kendilerini nasıl belirtmiş belli zaten. Hala imza atmyıorsunuz mesajlarınıza, bir ilkokul çocuğu bile çoktan anlamıştı bunun basit bir wikipedia kuralı olduğunu. Benim için sizinle muhatap olmak gereksiz artık. Neribij (mesaj) 10:36, 27 Ocak 2015 (UTC)

Basit bir şeyi uzatmanın anlamı yok, zaten biz polis,mitçi,devletçiyiz ya wikipedia da biizm sizin gibilerin burada barınmasına da bilerek müsaade ediyoruz. değişiklikleri ben yapmadım istiyorsanız geçmişe bakın Zazayan adlı kullanıcı yapmış ben sadece ekleme yaptım. kimsenin bilgisini silmedim. Kimin kendini ne gördüğü önemli mi bazı kürtlerin kendisini türk,ermeni vs. görmesi kürtler ermenidir,türktür anlamına gelmez. Hala ego peşindesiniz kendinizi zaza kürdü,zaza türkü olarak görebilirsinzide bu kaynak olamaz bu saçmalıktır bilimsel araştırmalar bilimsel kimliği olanların dışındakiler yanıltıcıdır işin içinden çıkılmaz. Bu imzasız yazı Fthylcn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ne olduğunuzu siz daha iyi bilirsiniz; kişisel tartışmalara girmeyin; burası devlet dairesi değil; kaynaklar bellidir, tahrif etmeyin. Neribij (mesaj) 18:15, 28 Ocak 2015 (UTC)

Gerçekten anlamak istememek kör taklidi yapmak bu olsa gerek kaynak tahrif edenin kim olduğu ortafa taraflı olanın kim olduğu ortada zaza inadı mı desek ne desek anlamadım dayatılan kimliği savunma piskolojisi. Şahısların Zazalar ve dili üzerine değerlendirmleri Zazalar ve Zazaca üzerine bilgi sahibi olmamızı sağlamaz Dilbilimci,tarihçi bu konuda çalışan uzmanların görüşleri ortadadır zaten sayfada olması gereken de budur.

merhaba, kullanıcılara düşen, tartışma sayfasında vikipedi kuralları dahilinde konuşarak, kaynakları irdeleyerek sakince sonuca ulaşmaktır. sayfa bir ay kilitli kaldı, açılır açılmaz aynı şekilde devam edildi. bunun ne maddeye, ne zazalara bir yararı var. yeniden kilitlendi. başka kullanıcılar maddeyle ilgilenmedikçe ya da sizler konuyu ansiklopedik açıdan ele almadıkça kilitli kalmaya devam edecektir. tartışma sayfalarındaki ifadelerin sürmesi durumunda engellenmeniz de gündeme gelecektir. --kibele 10:12, 27 Ocak 2015 (UTC)

Çok üzgünüm, ama tartışma sayfasına sözkonusu kişinin tahrifatlarını ve %100 kopyala-yapıştır yaptığını delilleriyle yazdım. Ama maalesef kimse müdahil olmadı. En basit wikipedia kurallarına dahi uymayan biriyle karşı karşıyayız. Zamana bırakıyorum ben de, umarım yapıcı anlamda müdahil olanlar çıkar. Neribij (mesaj) 10:29, 27 Ocak 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Neribij
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:11, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Savas Buldan[kaynağı değiştir]

Merhaba, 1 aydan fazladir sahsin kayda deger olmadigi iddiasi mevcut, yorum yapmak isterseniz buraya buyrun. Cok tesekkurler Anton.aldemir (mesaj) 19:15, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Rica[kaynağı değiştir]

Merhaba, İslam Ansiklopedisi'ndeki Kürtler maddesi pdf olarak internette var mı acaba?--Nushirevan11 ☾★ 14:43, 19 Mart 2017 (UTC)

Bildiğim kadarıyla ek ciltler henüz online olarak yayınlanmadı, ama bakacağım, bulursam buradan cevap yazarım size. Neribij (mesaj) 11:43, 20 Mart 2017 (UTC)
Belki haberin vardır, Nushirevan11 Yıllar sonra nihayet DİA Kürtler maddesi yayımlanmış. Neribij (mesaj) 16.16, 8 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Mela Mehmûdê Bazidî[kaynağı değiştir]

Slm Keko inşallah iyisiniz. Acaba Mahmud Beyazidi'nin eserleri var mi sende ? Xwedêda (mesaj) 18:11, 22 Mart 2017 (UTC)

Selam bıra. Adat û rusûmatnameê ekradiye var, diğerleri yok ama üzerine yazılmış bazı tezler ve makaleleri okudum. Neribij (mesaj) 11:51, 24 Mart 2017 (UTC)

Zazalar maddesine yönelik mesajlarınız hakkında[kaynağı değiştir]

Vikipedia da diğer kullanıcıları tartışmalara davet etmek normal bir harekettir. Ancak tartışmaya davet ederken mümkün olduğunca kişilere yönlendirme yapmamaya dikkat etmelisiniz. Vikipedi:Oy avcılığı bölümünde açıklama mevcuttur.--Muratero 11:32, 24 Mart 2017 (UTC)

Teşekkür ederim. Maddeye daha önce katkıda bulunmuş iki-üç kişiyi tartışmaları okumaya ve katkı sunmaya davettir. Yönlendirme kastı yoktur. Çünkü uzun süren tartışmalardan sonra eksikliklerine rağmen bir seviyeye getirdiğimiz maddeyi bir-iki kişi (bunlardan biri kuklacılığı ispatlanmış birinin yeni hesabı olduğunu düşünüyorum) tekrar "kopyala-yapıştır" marifetiyle kaynaklarda yer almayan kısımları bilgileri sanki varmış gibi göstererek tahrifatlar da yaparak maddeyi taraflı ve subjektif hale getirdiler. Eski tartışmalarda bunlar açıklanmış, tekrar etme lüzumu israf. Bu sebeple maddeyi eski hale döndürdüm. Ama bugün siz tekrar onların bu taraflı değişikliklerini onaylar tarzda eski hale döndürmemi geri almışsınız. Hem de üstüne yeni tahrifatlı bilgilerin de ilave edilmesiyle (son iki ilaveyi kastediyorum). Dikkatlice eski sürümleri ve tartışmaları incelemenizi isterim. Neribij (mesaj) 16:05, 24 Mart 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Waxt, siz bildirim yaptıktan 10:05:14 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#13-Kişisel saldırı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:52, 27 Mart 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 95.8.104.10, siz bildirim yaptıktan 7:07:34 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:51, 29 Mart 2017 (UTC)

Selamlar Neribij,

E-postanızı aktif hale getirebilir misiniz? Danışmak istediğim bir husus var ve tartışma sayfanızın bunun için uygun olduğunu düşünmüyorum. Hannahannah (mesaj) 12:18, 30 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, "diğer kullanıcılar bana e-posta atabilsin" kısmını aktif hale getirdim. Buyrun. Neribij (mesaj) 14:08, 30 Mart 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. 78.176.6.99, siz bildirim yaptıktan sonra 24 saat geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 06:07, 31 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 07:22, 13 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği birinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmektir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:34, 1 Haziran 2017 (UTC)

Sovyet işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "{{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirme" projesine son 2 gün. Bu kapsamda {{VikiProje |Proje = Sovyetler Birliği |Sınıf = |Önem = }} şablon kodu proje kapsamında ilgili maddelerin tartışma sayfalarına eklenecektir. Proje bitim tarihi olan 15 Haziran 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:19, 14 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu 30'dan fazla dildeki olup Türkçe Vikipedi'de olmayan Sovyet konulu önemli maddelerin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:06, 15 Haziran 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:06, 12 Ağustos 2017 (UTC)

Mervaniler[kaynağı değiştir]

İyi günler @Neribij , eksikliğini belirttiğiniz Mervaniler Hakkında bir çalışma yürütmek isterseniz Kürdistan Kütüphanesi'ne bu konu hakkında kaynak ekledim oradan yararlanabilirsiniz. --Vladdracotepeş (mesaj) 14.47, 14 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba, @Vladdracotepeş Kaynaklar için teşekkür ederim, uygun ve kısa bir zaman içinde maddeyi düzenleyeceğim, sizin ve ilgili tüm kullanıcıların da katkılarını beklerim. Ayrıca proje için pes etmemenizi öneririm. Sizin gibi ilgili ve hevesli birkaç kişi olursa ben de daha fazla vakit ayırmak isterim. Aksi takdirde bu haliyle yürüyecek bir proje değil. Neribij (mesaj) 16.08, 16 Mart 2020 (UTC)Yanıtla
Çok sağolun ancak artık burada devam etmeyeceğim, kendimi buraya ait hissetmiyorum artık. Olmam gereken yerdeyim dilerseniz ve gramer bilginiz varsa sizi de Kürtçe vikipediye bekleriz.--Vladdracotepeş (mesaj) 16.21, 18 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Telif[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Vito Genovese 16.19, 7 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla


  • Uyarı için teşekkür ederim. Fakat çıkardığınız bölümle ilgili "kaynaklar eklendi (katkı, düzeltme ve düzenlemeler gerekiyor)" diye not düşmüştüm. Çıkarılan kısmı kısaltıp, düzeltmeyi düşünüyordum. Yeni/dün açılmış bir madde için biraz acele bir karar oldu sanki :) Neribij (mesaj) 07.39, 8 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Bu kullanıcının engelinin kaldırılmasına yönelik talebi bir hizmetli tarafından incelenmiş ve kabul edilmiştir.

Neribij (engel günlüğüetkin engellerküresel engellerkatkılarsilinen katkılarsüzgeç günlüğüoluşturma günlüğüengel ayarlarını değiştirengeli kaldırdenetle (günlük)


Talep gerekçesi:

Şikayet sayfasında engellenmiş bir kullanıcının engeli şartlı olarak kaldırılmıştı, daha sonra bu kullanıcı tekrar engellenince, ben de şikayet sayfasına "Bu durumda kişisel saldırılara devam ettiği anlaşılıyor..." vs yazarak durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini yazdım. Konu şikayet meselesi olduğu için, şikayeti başlatan kullanıcı olarak burada kullanıcının davranışları ile ilgili bir yorum yapmam ve yeniden değerlendirme talep etmem normaldir. Hakkımda verilen engel kararının yersiz olduğunu düşünüyorum. Not: Bu vesileyle bahsi geçen kullanıcı ile ilgili işlem yapmış olan Kullanıcı:Vito Genovese ve Kullanıcı:Chansey ve Kullanıcı:Dr. Coal'dan da değerlendirme rica ediyorum. Neribij (mesaj) 15.14, 22 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kabul gerekçesi:

Engel süreniz tamamlanmıştır. chansey mesaj? 20.54, 22 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı Engel Talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. NewePel, siz bildirim yaptıktan 0:24:12 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması :#9-Uygun olmayan kullanıcı adı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler.--KET Bot (mesaj) 21.04, 25 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı Engel Talebi bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba. عہۗلہٰےاہۣۗلعہرہۣۗاقہۗے, siz bildirim yaptıktan 2 gün 14:06:34 saat sonra Chansey tarafından engellendi. Engel açıklaması :#13-Kişisel saldırı: Özel:Fark/24745959 + Özel:Fark/24749392. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler.--KET Bot (mesaj) 10.46, 29 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Serab Hanlığı[kaynağı değiştir]

Merhaba, rica etsem Serab Hanlığı sayfasıyla ilgilenebilir misin? İngilizce versiyonunda kurucu liderinden Kürt Shaqaqi/Şeqaqi ailesine menşeeli hanlık yazıyor ancak türkçe versiyonunda Kürtlüğe dair bilgiler ısrarla geri alınıp siliniyor. Şeqaqilerin Kürt olduğu İngilizce / Kürtçe versiyonunda da yazmakta. Katalanca versiyonunda, "büyük ölçüde Türkleşmiş bir Kürt aşireti" denmekte. Şerefname'de Kürt aşiretler listesinde Hasankeyf Aşiretleri bahsinde (Şerefname, syf. 177 ve 182) "Şakaki/Şeqaqi" adı geçiyor ayrıca, link syf:8. Ayriyeten "Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi" PDF'sinde, sayfa 322'de Hasankeyf Aşiretleri bahsinde tekrardan Şerefname kaynakça gösterilip, aşiretin adı yazıyor. Şeqaqi'lerin Farsça versiyonuna baktığımda ise, en alttaki dipnotlardan birinde "Tolan, Kemal. - Giringiya dîrok û şûnwarên Êzdiyan yên li herêma Hesenkêfê II. Pen Kurd" Kürtçe Hasankeyf adı geçmekte olan bir dipnot eklenmiş ve yine Şerefname kaynakça gösterilip "Şeqaqi / Þeqaqî" aşiret adı verilmiş. Aşiretin Kürt olduğu bu denli belirginken, sayfanın Türkçe versiyonunda Kürt olduğu kabul göremiyor. İlgilenirsen çok iyi olur. Kolay gelsin. --Key Xusrew (mesaj) 06.50, 5 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Konuyla ilgili pek bilgim yok, fakat Şikakiler bilinen-meşhur bir Kürt aşiretidir, hatta konuştukları Kurmanci lehçesini "Şikakî" diye adlandırılar. Bu konuda kaynak taraması yapabilirim, bulursam paylaşırım... Neribij (mesaj) 15.25, 8 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Kürt devletleri & Medler[kaynağı değiştir]

Tekrardan Merhaba, Kürt devletleri ve hanedanlıkları listesi sayfasında 40 günü aşkındır kontrol edilmeyi bekleyen kaynakçalı eklemeler, görevini objektif icra etmeyen bir Devriye tarafından bir çırpı da silindi (−14.320). Aynı devriyenin yapıcı olmayan silme olaylarının başlangıcı, Selahaddin Eyyübi sayfasında eklemek istediğim kaynakçayı, "Kürtlüğüne dair yeteri kadar bilgi var" gibi bireysel bir yorumla gerekçelendirip kabul etmeyerek değişiklik savaşı çıkarmasıyla başladı. Daha sonra pek vakit geçmeden Med İmparatorluğu'a girip eklediğim onlarca yabancı kaynakçayı sildi ancak daha sonra bununla yetinmeyip, daha önce devriye Laz tarafından onaylanmış Kürtlerin lehine olan Hayton'lu bilgiyi sildi. En son yaptığı iki değişiklikle de Hayton'u tekrardan silerek (ancak bu defa kaynakçaları silmeyip) Wadie Jwaideh'in Kürtlerin lehine olan cümlesini de sildi, "rivayetler" diye itibarsızlaştırıp yazdığı cümlesine kaynakçaları monte ederek, ancak kaynakçaların ne diye verildiğinin anlaşılması için yazılan cümleleri, kaynakçalarda yazıp belirtmeyerek. Med İmparatorluğunun tartışma sayfasına bakmanı öneririm. İlk silme olayındaki Med sayfasına eklediğim yabancı kaynakçaları sildikten hemen sonra, Muhammed Nur'ül Arabi sayfasında Kürt adlarının silinip Türkmen yapılışını Vito Genovese bahsedişimi görüp, buna dair bir konu başlığı açtı ancak tahtibatları silerken, "El-Kurdi" adlarının Türkmen yapışını düzeltmedi. Kürt sayfalarındaki kaynakçalı eklemeleri silen, yapılan tahribatlarda Kürt adının silinmesini görmesine rağmen düzeltmeyen, Devriyelik görevini objektif icra edemeyen bu kişiyi nereye şikayet etmeliyim? Gerçi zaten şikayetimin ciddiye alınacağını düşünmüyorum. Bu gibi ihlalleri daha üst görevlerde bulunanlara bildirmeme rağmen, tartışma sayfasına yönlendirildim ancak bahsi geçen değişiklikleri yapan kişi tartışma sayfasında da cevap vermediği için bir sonuca varılamadı ve bilgileri silmeye devam ediyor. Zannediyorum ki burda yeniyiz diye yaptığımız değişiklikler bir çırpıda silinebiliyor. Konuyla ilgilenir misin? Kusura bakma baya bir konu yığdım önüne. --Key Xusrew (mesaj) 06.47, 6 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Tekrardan merhaba, ilgilenir misiniz demiştim ancak yukardaki mesajı yazdıktan sonra tartışma sayfasında malum kullanıcılardan gelen tüm sorunlara/sorulara gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum. Tartışmaya sebep olan Hayton'lu içeriğin, V. Minorsky & Th. Bois & D.N. Mac Kenzie'nin - “Kürtler ve Kürdistan (Doz Yayınları, 2004) / The encyclopaedia of islam, Kurds, Kurdistan” kitabından PDF halindeki görüntüsünü bırakıyorum, bakabilirsiniz. Minorsky'nin kitabına koyduğu bu cümle Hayton'un "Flower of Histories of the East" kitabının "Chapter 52" kısmında geçmektedir. Yazar+Kitap belliyken ve şimdi de yeni kaynakça olarak "Chapter 52" de yazılabilecekken, daha öncesinden sayfada onaylı halde var olan bu içerik ısrarla kabul edilmiyorum. Kaynakçalı bilgiler eklemek istesem de, bu gibi engellerin çıkarıldığını ve Kürt sayfalarına herhangi bir faydalı katkıya sebep olamadığını görüyorum. O nedenle, ben dokunmasam daha iyi. Siz burda eskisiniz, benden daha tecrübeli olduğunuz için konuyla nasıl ilgilenmeniz gerektiğine vakıfsınız diye sizi bilgilendirmek istedim. Ayrıca Kürt devletleri ve hanedanlıkları listesi'sı da yukarıdaki mesajımdan sonra kaynakçaları + Eyyübileri bile silen bir kullanıcı tarafından daha da karmakarışık hale getirildi. İlgilenmek için o sayfa daha mühim görünüyor. Kolay gelsin. --Key Xusrew (mesaj) 07.21, 8 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla
Bence tartışma sayfasında açıklamışsınız. Eski medeniyetlerle ilgili hususlar her zaman tartışma konusu olmuştur; bazı itirazlar olsa da bir uzlaşı noktası bulmak lazım. Medlerden çok sonra da komşu halklar [mesela Ermeniler] tarafından Kürtlerin zaman zaman "Med" diye isimlendirildikleri veya Kürtçenin "Med dili" diye isimlendirildiği kaynaklarla sabittir. Bu hususta bir iki kaynak ekleyeceğim vakit bulduğumda. Neribij (mesaj) 15.31, 8 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla
Kürt devletleri ve hanedanlıkları listesi sayfasına ben ve diğer arkadaşın eklediği ancak silinen kaynakçalı içerikler ile Med İmparatorluğu sayfasına eklediğim ancak silinen kaynakçalı içeriklerin sayfa hallerini buraya bırakıyorum, belki yardımı dokunur.
Med İmparatorluğu sayfa hali (Ayrıca, türkçeye çevirip Med sayfasına eklediğim bilgileri şu siteden almıştım.) & Kürt devletleri ve hanedanlıkları listesi sayfa hali
Ben buralarda artık olmayabilirim diye silinen bilgiler hakkında sizi haberdar etmenin faydalı olacağını düşündüm. Kolay gelsin. --Key Xusrew (mesaj) 20.21, 9 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba Neribij. Yazdıklarınızı şans eseri gördüm, bir daha seslenirseniz garanti olur. Estağfrullah, ben sizin hakkınızda zaten orada vandalizm yapıyorsunuz gibi bir şey demek istemedim. Öyle bir anlam çıktıysa, affola. Kaynaklara bakıp inceleyeceğim. Mantıktan ziyade Tek kıstasın da güvenilir kaynaklar olmasının daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim. Tekrardan iyi çalışmalar. Dakmor Tojira 08.22, 15 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba Dakmor Tojira. Yok, yazdıklarınızdan zaten öyle anlaşılmıyor; sadece tartışmayı okuyanların bu noktayı gözden kaçırmamaları için yazdım. Sonuçta, yaptığım her katkının en doğru ve en güvenilir kaynağa dayandığını iddia etmiyorum. Fakat, mümkün mertebe dikkat ediyorum. Cevabınız için teşekkürler, size de iyi çalışmalar. Neribij (mesaj) 11.04, 15 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Tekrar buraya yazayım iznizle. Kaynak kullanımı için ben başka katkılarınızı da ifade etmek istemiştim ve bunu detaylıca yazacağım müsait olduğumda. Kuklacılık filan tahammül edilecek şeyler değil, hiç hoş da değil. O konuda tamamen aynı sayfadayız. Kişisel bilgileri ifşa etmek ve bu tip saldırılar çok aşağılık şeyler, bu konuya neden birisi el atmıyor anlamış değilim zaten. Ben seslenenemiyorum, rica etsem tekrar buradan bir Genovese ve vikiçizere bu konuda seslenir misiniz? Elmacenderesi’ne de seslenebilirsiniz, hatta o daha da akıllıca olabilir. Kurdofobiaya da zerre kadar hoş bir şey değil. Fakat rica ediyorum az sakin olun, bir şeyi savunayım derken hatalı konuma düşmek çok kolay oluyor. Samimiyetle rica ediyorum sizden, metanetinizi koruyun. Sinirle, öfkeyle hiçbir şey elde edilmediğinin farkında olduğunuza eminim. İlgileneceğim ben de konuyla. Vitruvian da yardımcı olur, ona bir seslenelim. Dakmor Tojira 23.41, 4 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Lütfen kullanıcının burada altını çizdiği benim de gördüğüm ifşa ihlalleri için ilgilenir misiniz @Vito Genovese ve @Elmacenderesi? Birden fazla yerde çokça yapıldı bu, Neribij lütfen iletin daha detaylı bir şekilde olanları bu iki kullanıcıdan birine.--Dakmor Tojira 00.07, 5 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla
Geç cevap veriyorum çünkü, karasızlık içinde gidip geldim; mesaj sayfamı gözden geçirdim 3-4 kullanıcı da zaman içinde bana artık burada yokuz, devam edemeyeceğiz, bize yer yok diye ayrılmış gitmiş. O zaman onları iknaya çalışmışım, haklılarmış. (...)Daha önce hizmetli panosuna yazmıştım "Vito Genovese" ve "Chansey" birkaç değişiklik özeti sildiler sağolsunlar. Siz de yorulmayın gerçekten. Çok önemli bir konu değil esasında ama bu tarz yapılması midemi bulandırdı. Bir süre uzak dursam benim için daha iyi. Boşuna vakit israfı hepimiz için. Ama bunu hak ettik, çünkü fazla müsamahalıyız. Kendimi tutabilirsem hiç yazmayacağım. Her şey için teşekkürler. Neribij (mesaj) 02.10, 5 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla
  • Merhaba Dakmor ve Neribij. Bahis durumu olduğu için konuya kısaca dahil olayım. Son günlerdeki değişiklikleri incelememiş olsam da Dersim İsyanı başlıklı maddedeki mesele olan katkıya bakındım. Olayların başlangıç evresinden söz ederken, alınan ilk karara olduğu gibi dikkat çekmek için "katliam" yerine "operasyon" ifadesini kullanırsak, ilk kararın tam karşılığını vermiş oluruz. Tabii ki bu sadece başlangıçta alınan karara denk gelen tanımlamadır. Süreç, yer yer katliama kadar varan kapsamlı bir askeri içerik taşıyor. Katliam boyutu ile alakalı noktalarda, tarihi lidere yönelik doğrudan bir anı, bilgi vs. varsa maddeye eklenebilir. Kişi özelinde konuşursak, şimdiye değin katliam boyutuyla ilgili işaret edici bilgiyi edinip de maddeye yazabilen kimseyi görmedim. Yakın dönemi hatırlayarak düşünürsek görürüz ki TR'de askeri kararların her biri bütünüyle siyasi otoritenin hakim yönlendirici unsur olarak belirdiği şekilde gerçekleşmiyor. 1930'ların TR'sinde operasyonu sivillerin hedef alınması noktasına kadar vardırabilecek askeri aklın önünde herhangi bir engel ya da üst merci bulunduğu söylenemez. 1930'ların dünyası... İnsan canının kıymetinin bile olmadığı devirlerde, hesap sorulması diye bir mesele olmadığından olaylar siyasi olmanın da ötesine geçerek askeri anlamıyla öne çıkabiliyor. Yalnız, ülkenin lideri aynı zamanda operasyonla başlattığı süreçte nasıl zorlukların ortaya çıkacağını da hesaba katan kişi olarak bir bakıma sorumluluk da taşır. Bu anlamıyla Atatürk TR'sinde başlatılan girişimin ve alınan kararın adı operasyon, askeri sürecin işleyişi de sürgün ve katliam konularıyla alakalı olarak beliriyor. Bizler de katkılarımızı bu minvalde, tarafsızca yapabiliriz. Nihayetinde hiçbirimiz toplum mühendisi değiliz, ansiklopedik bilgiyi aktaran gönüllüleriz sadece. Dakmor'un da vurgulamak istediği gibi Kürdofobi iğrenç bir şey. İnsanı etnik kimliği ile ayırmaya çalışan, etnik kategoriler üzerinden eleştirmeye çalışan kimseye Vikipedi'de geçit verilmez. Bazen ifadelerimizde yanlış anlaşılmaya yol açacak cümleler geçtiği oluyor, evet. Bu bir çeşit özensizlik ve konuyu doğru açılardan anlatmaya zaman ayırmama ile ilgili bir sorun sanırım. Sonucu yanlış yanlış anlaşılma oluyor. Hatırımda kaldığı kadarıyla o özensizlikle Neribij ile de mesajlaşmıştım. Kusuruma bakmasın, kusurluyum çünkü gerçekten. Yanlış anlaşılmaya müsait bir ortamda, konudaki özensizlik kazaya sebep oluyor. Karşıdaki insanı yıpratmaya odaklanarak bir yere varmak daima anlamlı bir yol, biçim olmuyor. Katkılarımızı tarafsız bir yolla sürdürmeye bakalım hep beraber. Düzgün yaklaşımla, dengeyle çözemeyeceğim bir sorun yok burada. Selamlar, kolay gelsin... Vitruvian (mesaj) 20.03, 5 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla
@Dakmor Tojira Merhabalar tekrar, önceki gün dile getirdiğim sebepler yüzünden, ilk defa asabım bozuldu, yansıtmamaya çalışmama rağmen verdiğim muhtemel rahatsızlıktan dolayı kusuruma bakmayın, hakkınızı helal edin. @Vitruvian teşekkür ederim, kusur yok, bazen tartışmanın hararetiyle ben de kırıcı olmuşumdur. Önemli olan iyi niyet. Görüşler farklı olabilir, insanlar farklı açılardan bakabilir, bakmalı; kendilerini farklı farklı hissedebilir, tanımlayabilir, bu dünyanın en doğal gerçeği ve iyi ki de böyle. Şahsen farklı bakış açılarından çok şey öğreniyorum.
Dersim ile ilgili eklemeleri yaparken kaynaktaki ifadeyi olduğu gibi kullanıp kullanmama konusunda ben de tereddüt yaşadım; haklısınız ilk karar anında böyle net bir bilgi yok, fakat şöyle bir şey de var: harekat kararı alınması öncesindeki raporlardaki hedef ve saik ile askeri harekat kararının alındığı 4.5.1937 tarihli gizli Bakanlar Kurulu kararındaki ifadelere bakıldığında en azından geçmişte veya o esnada silah kullanmış kişilerin "teslim" yerine imhası kararlaştırılmış; bu silahlı kişilerin yenilip püskürtülmesiyle yetinilmemesi ve "isyan ocakları" denilen aşiretlerin yerleşim yerlerinin ve köylerin tamamen imhasının istendiği, ailelerin tehcirinin öngörüldüğü açık. Resmi dil bile toplu cezalandırma anlamı çıkarılabilecek derecede "aşırı" iken, emri alan daha alt kademelerin "katliam" boyutunda işler yaptıkları ise birçok sözlü anlatım ve tanıklarla da biliniyor. Eğer bu merkezi bir karar değilse, hiç olmazsa birkaç kişinin bu "yanlışlardan" dolayı yargılanması beklenirdi. Şu an artık bunun bir jenosid veya kırım olup olmadığı tartışılıyor, çünkü bir grubu öldürme saiki etnik veya dinsel (mezhebi) ayırıma bağlı olursa katliam boyutunu da aşıyor. Dolayısıyla, kaynak olarak kullanılan yazıların bazısında bu sebeple dönemin cumhurbaşkanının harekatın hem siyasi kararının alınmasında hem de askeri yönlendirmesindeki rolü vurgulanarak ona da böyle bir itham yöneltilmiş. Özellikle Türkiye'deki mevzuat da düşünüldüğünde birçok araştırmacının işin bu kısmını yumuşatarak geçtiği de akılda tutulmalı. Aynı tartışma Ermeni kırımında da var, orada da merkezi kararın sadece tehcire yönelik olduğu iddia ediliyor. Belki ileride daha doyurucu araştırmalar ortaya konulur; ama işin siyasi yönü olduğu için bu konuda tam görüş birliği zor. Neribij (mesaj) 04.23, 6 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Zazalar sayfasında yaptığınız Vikipedi politikalarına aykırı değişiklikler[kaynağı değiştir]

Lütfen kürt milliyetçiliğinizi Zazalar sayfasına yansıtmayın o sayfa sizin kişisel sayfanız değil ve istediğiniz gibi değişiklikler yapmayın. FurkG (mesaj) 11.44, 3 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Kuklacılıktan engelli kullanıcının maddeyi bozmasına izin vermeyin, kuklacıları kollamayın ve kişisel ithamlarda bulunmaktan da uzak durun. Neribij (mesaj) 11.51, 3 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla
1. Bahsettiğiniz kişi Maddeyi bozmuyor tarafsızlaştırıyor 2.Ben kuklacıyı kollamıyorum sadece yaptığınız değişikliklerin tarafsız bakış açısı politikasına ayrı olduğunu söylüyorum 3. Maddeyi kürt milliyetçiliği yaparak bozmayın ve güvenilir olmayan kaynaklar ekleyemeyin eklediğiniz kaynaklar kürt milliyetçisi kaynaklar FurkG (mesaj) 12.15, 3 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla
1. Kuklacılar maddeyi tarafsızlaştırmak için değil; maddeleri bozmak ve taraflı hale getirmek için bu tür davranışlara başvururlar. 2.Birçok maddede "kurdofobia" ve "vandallık" olarak nitelenebilecek şekilde değişiklikler yaptığınız ve engellendiğiniz görülüyor; bu sebeple yansıtma psikolojisi ile bana bu ithamlarda bulunmayın. Sizi mevzuyu kişiselleştirmekten men ederim. 3. Kaynağın yazarlarının Kürt olması, onları taraflı yapmaz. Madde düzenlerken alanında yapılmış ilmi çalışmalara ve varsa spesifik çalışmalara yazarların milliyetine ve etnik kökenine bakmaksızın başvurmaya devam edeceğim. Neribij (mesaj) 09.02, 4 Mayıs 2021 (UTC)Yanıtla

Dersim İsyanı[kaynağı değiştir]

Uyarı simgesi Vikipedi'de işleyişi aksatıcı değişiklikler yapmaya lütfen son verin. Dersim İsyanı sayfasında olduğu gibi tarafsız bakış açısını ihlal eden, kişisel analizinizi barındıran veya yorum kattığınız değişikliklerinize devam ederseniz, değişiklik yapmanız engellenebilir. HaythamKenwai efendim? 16.34, 1 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Örnek verebilir misiniz? gördüğüm kadarıyla uzun zamandır maddede duran kaynaklı bilgileri bir başka kullanıcı ile beraber çıkarıyorsunuz, ben de bunları geri getirmişim. Burada uyarılması gereken siz oluyorsunuz bu durumda. Doğrulanabilir, kaynaklı bilgileri tarafsız bir şekilde eklemek Vikipedi'nin temel ilklerindendir. Bu temel ilkelere aykırı değişiklikler her zaman geri alınabilir. Bilginize. Neribij (mesaj) 16.45, 1 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Kaynaklar güvenilir değil.Güvenilir kaynaklardan aldığınız bilgilerle içeriği genişletebilirsiniz.Taraflı olduğunuz da apaçık ortada. HaythamKenwai efendim? 16.51, 1 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Kaynakların güvenilirliğini siz belirlemiyorsunuz. Topluluk uzun zamandır bunları eklemiş ve sorun görmemiş. Dahası Googlede "Dersim Katliamı" olarak arattığınızda "Dersim İsyanı"nın 3 katı sonuç çıkıyor, "Dersim katliamı" ibaresini çıkararak asıl siz taraflı olduğunuzu gösteriyorsunuz. Tüm dünyada "katliam" olarak bilenen bir olayı inkar etmeye gerek yok. Ayrıca rica ediyorum, mevzuyu kişiselleştirmeyin ve varsa mukabil kaynak ekleyip düzeltin yoksa maddeyi bozmayın. Neribij (mesaj) 16.56, 1 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Mayıs 2023[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme simgesi Lütfen yapıcı olmayan, nahoş veya kaba değişiklik özetleri yazmaktan kaçının. Ayrıca değişiklik özetiniz silinmiş olabilir. Lütfen boş vaktinizde Vikipedi:Nezaket ve Vikipedi:İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil politikalarımızı inceleyin. Değişiklik özetinde Zazaca sayfasında son yaptığınız değişikliklerdeki üslup ile hareket etmelisiniz. "Kürt kelimesi suç değilse" gibi bir itham ve argümantasyon ciddi bir sorundur. Daha dikkatli davranmanızı rica ederim. İyi çalışmalar dilerim ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 17.07, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla

Öyle bir ifadem yok sayın Beyoglou; ifadem "ek kaynak eklendi. Kürd olmak yasak değilse kaldırılmasın lütfen" şeklindedir. Evet burada ironik bir dil kullandım ama nezaketsizlik amacı yok. Çünkü sorun bir şahsın kendi milli kimliğini veya etnisitesini vs belirlemesine karşı çeşitli bahanelerle sanki yasakmış gibi engel olunmaktadır. Yıllarca Türkiyede resmen uygulanan Kürt kimliğinin inkarı (ve bunun uzantısı olarak parçalanması ve etkisizleştirilmesi şeklinde) politikasının toplumsal etkisine gönderme yapan ironik bir ifade. Yine de yanlış anlaşılıyorsa, dikkat ederim.
Ayrıca K24 kaynağını çıkarmışsınız, o kaynak taraflı bir kaynak değil, bir haber kanalı, ona bakarsanız TRT vey BBC de devletlerindir ve mutlak taraflı mı kabul edilmesi gerekir? Wiki politkasını yanlış anlamışsınız, konuya ve bağlama göre değerlendirilir. Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yayın yapması taraflı yapmıyor onu, o sadece bir haber ve bizi ilgilendiren içeriğidir. Onu tercih etmemin sebebi, bu ifadeyi başlığa çekmesidir. Ama diğer sitelerde ise içerikte var, alıntı yapmam gerekti bu sebeple. Zaten yargı haberi olduğu için de birçok farklı haber sitesinde aynı içerik mevcuttur. Eğer haberin içeriğindeki tırnak içindeki ifadeleri değil de, haberde varsa bir yorumu esas alsaydım, bir nebze haklı olurdunuz; veya çarpıtıldığı veya doğru olmadığı iddiasındaysanız aksi bir kaynakla çürütür kaldırırdınız. Ama aynı haberin tıpkısı başka sitelerde de var ve aynısını (t24) ek olarak da ekledim, buna rağmen tümünü geri almışsınız. Geri alma gerekçeniz mantıki değil, çünkü iki kaynak da aynı şeyi söylüyor (aynı haber) ama siz bir tane kaynağı beğenmediniz diye değişikliği tümden geri alıyorsunuz. Eğer problem sadece o kaynak ise neden sadece o kaynağı çıkarmıyorsunuz? İşte bu tavırlar yüzünden mecburen ironik duruma geri dönüyoruz.:) Umarım siz de çelişkinizi anlar ve bana hak verirsiniz. Neribij (mesaj) 20.45, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Tümünü geri almışsınız. Değişiklik özetinde yazdığımı okumanızı tavsiye ederim. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 20.47, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
K24'ün güvenilir olmadığına dair kaynaklar atılmış ve bu durum gerekçelendirilmişken bu sebepsiz geri almanız, diğer kronikleşmiş geri alımlar gibi, keyfidir. YouTube röportajı ile mevzubahis bilgi eklenebilir. Nezaketsizlik ihlali devamı. Peki retorik yapmayı çok seviyorsanız ben de bir tane yapayım. Madem bilgiyi eklemek istiyorsunuz neden ısrarla kendinizi "mağdur" sıfatına koyarak, karşınızdaki bütün kullanıcıları "Kürtleri yok sayma" gibi ağır bir klasmanda sokarak, eklemek istediğiniz bilgiyi kritize edilmiş güvenilir olmayan kaynakla eklemeye çalışıyorsunuz? Ben hepsini kontrol etmek zorunda değilim. Problemi yazdım ve geri yaptım. Güvenilir kaynak ile desteklenmiş şekilde geri ekleyebileceğinizi de belirttim. Kaynaklarca desteklenmiş bir problem doğrultusunda değişikliği düzenlemesi gereken sizken bilgiyi başka bir kaynakla eklemek yerine hem ithamda bulunuyorsunuz hem de aynı kaynağı da ekliyorsunuz. Uyarıma rağmen de devam etmeniz üzerine ben burada açık beis görüyorum, üzgünüm. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 20.53, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
TRT ve BBC'nin güvenilir olmadığına dair sayfalarda hatırı sayılır güvenilirlikte ve sayıda (konsensüs sağlayacak kadar) getirirseniz getirdiğiniz konuda da kullanılmaz merak etmeyin. Devletin olması değil bağımsız ve "güvenilir" olmaması burada sıkıntı. Kaynakta belirtildiği üzere bunu diyorum, kendi şahsi fikrim değil. Açıp okumayı teklif ediyorum. İyi çalışmalar. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 20.59, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
K24'ün güvenilirliği sadece sahipleri ile ölçülmez. Kurumsal ve birçok dilde yayın yapan bir TV ve medya grubu. Bir başka siteden yapılan eleştirel bir haber alıntısıyla başka bir haber sitesini bu şekilde saf-dışı bırakamazsınız. O haberde yakın oldukları partilerin propagandalarına dair bir şey yok; bağlantısız başka biriyle ilgili bir haber var ve haberde eleştiri veya yorum da yok, sadece aktarım var. Bu konudaki VP:GÜVEN kurallarına uymuyor dediğiniz. Sizin hatanız bir kurumu toptan kaynak olarak kullanılamaz hale getirmek. Bu kaynağı kullanırken "dikkatli olmak" veya "başka kaynaklardan teyit etmek" vs denebilir en çok. Toptancı tavır wiki politikasına aykırıdır. İsterseniz daha tecrübeli bir kullanıcıya veya admine sorabiliriz. Bu konuda ikna olmadım. Neribij (mesaj) 21.18, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
İkna olup olmamanız mühim değil. Burada da "admin" diye biri yok. Yıllanmış bir kullanıcı olarak yetkilendirmenin olmadığını bilmeniz gerekir. Kurdistan 24 is sometimes considered a propaganda machine of Masrour Barzani, and to counter Rudaw and Nechirvan Barzani, which is also considered a propaganda machine of Kurdistan Democratic Party by international media. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 21.28, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
K24'ün Barzani'lerin propaganda makinesi olması sebep gösterilerek Kuzey Suriye'deki bölge tarafından yasaklanıyor ve lisansı iptal ediliyor. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 21.30, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
In review, Kurdistan 24 is moderately biased toward liberal causes such as “Ethnic and religious diversity, tolerance cornerstone of new Kurdistan state.” Kurdistan 24 uses moderate loaded language in headlines and also the body of articles, such as: “Any Turkish military operation in Afrin will fail, be faced with strong resistance: Kurdish official.” Although the articles tend to be well written, they are often poorly sourced, mostly through quotes, instead of links. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 21.34, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Neticede güvenilmez denilmiyor, özellikle içerikteki bilgilerin genelde doğru olduğu yazılıyor. Yani, almonitor'dan "ideolojik başka bir gruba yakın" bir yazar kurdistan24 TV yi eleştirmiş diye o site güvenilir olmaktan çıkmaz, veya Kuzey Suriye'deki seçimle gelmemiş, çok partili seçime izin vermeyen askeri defacto yönetmin, çok partili, görece demokratik bir bölge olan Irak Kürdistan'ındaki bir TV grubunu yasaklaması aksine bu kurumun güvenilirliğini arttırır. Yani Kuzey Kore'de yasaklanan bir TV'u "güvenilmez" bulmak gibi olur bu örnek. Ayrıntıya girmek istemiyorum, neticede her kurum için eleştiri olabilir ama bunu genelleştirip o kurumu toptan kaynak gösterilemez şekline sokmamak lazım. İtiraz noktam bu. Neribij (mesaj) 21.47, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Öyle bir şey yazmıyor. Kaynakların üzerine kişisel yorumların bir değeri yok. Kaldı ki bu kaynak yine gösterilen olaylarda olduğu üzere başka bir grubu kötülemek adına karar alıp haber yaptığında bunun ölçütünü nasıl belirleyeceğiz? Yahu elimizde örnek var zaten halihazırda. Saygılarımla ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 21.58, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Tek kaynak Al-monitor değil bu arada bunu da belirteyim. Böyle yanlış bağlamlara varmanız da hata olabilir ama bir değil iki değil yani. 3 tane global kaynak var ve hepsinin dayandığı nokta K24'ün güvenilirliğinin zayıf olduğu. Hatta biri bu konuda yaşanmış ciddi bir bölgelerarası sorunu işlemiş. Okumanızı tavsiye ederim. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 22.18, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Okuduğumuzu farklı anlıyoruz demek. Al-monitordaki belli bir kliğe yakın bir yazar, burası forum olmadığı için ayrıntıya girmiyorum siz anlayın. Diğer haber de Kuzey Suriye (Rojava) bölgesindeki askeri yönetimin medya basın özgürlüğünü ihlali ile ilgili bir haber. Yani şimdi askeri bir örgüt bir TV'yi kendi bölgesine sokmadı diye, o TV mi güvenilir olmaktan çıkıyor? Böyle bir şey olmaz. Diğer rapor sitesi ise orta güvenilir (MEDIUM CREDIBILITY) demiş. Sonuçta buradan bu sitenin-TV'nun hiçbir surette kaynak olarak kullanılamayacağı anlamı çıkmaz. Bilmukabele saygılar. Neribij (mesaj) 22.28, 20 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Belli bir "klik"e hizmet ettiğini siz iddia ediyorsunuz sonuçta. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 06.13, 21 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
oraya takılmayalım, neticede bir gazete yazarının yazısıyla bir kaynağın tümden devredışı bırakılması söz konusu olamaz. Yoksa işin içinden çıkılmaz. Diğer iki kaynağınız ise sizi doğrulamıyor. Yapmak istediğiniz şey wikipedia kurallarına da uymuyor. Neribij (mesaj) 18.24, 21 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Politik ajanda ile yıllarca maddelere sadece bu doğrultuda düzenleme yapmak Vikipedi kurallarına uyuyor da kaynaklarca propaganda makinesi olarak bahsedilen bir kaynağı toptan çıkartmak mı uymuyor? Hiç sanmıyorum. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 20.38, 21 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
"Politik ajanda" iddianız doğru değil. Söz konusu maddeleri bozanların girişimlerinin arkasında böyle bir ajanda olabilir, ama "yansıtma psikolojisi" ile bana bu ithamı yapmaya çalışmaları yeni değil. Defalarca onların kuklacılıklarını ispatladım, hepsi arşivlerde var. Elbette, maddelerden kasıtlı olarak "Kürd", "Kürdçe" vb kelimleri orijinal alıntılardan tutun, kaynak gösterilen eser adından bile silecek derecede kurdofobia yapanların bu tahrifatlarına karşı sessiz kalmadım. Ama nedense kimse bu tahrifatlara müdahale etmedi, ben müdahale edince de konu dağıtılarak yaygara koparıldı, her seferinde sayfalarca gerekçeler yazdım tartışma sayfalarına. Buna rağmen çeşitli ayak oyunlarıyla bu maddelerin bir kısmı bozuldu ve taraflı hale getirildi. Bunun bir sebebi de yıldırma amacıyla yapılan bu girişimlere kullanıcıların ezici çoğunluğunun sessiz kalmasıdır. Her katkı sağlama girişimimde aynı kısır döngü devam etti. Bir kere de benden önce birisi yahu neden o kadar kelime içinden (üstelik orijinal alıntı içerisinden) sadece "kürdçe" kelimesini kaldırıyorsunuz desin de bana gerek kalmasın inşallah. Burada tekrar a-b-c'den başlama niyetim yok. Neribij (mesaj) 07.40, 22 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
1- Şahıs kendini Zaza Kürdü olarak kabul ediyor. 2-Zazalar kaynakların çoğunda Kürt olarak geçiyor.
Bilgilendirme simgesi Altı boş argümanlarla ve ön kabullerle VP:TBA ihlali değişiklikler yapmaya son verin. Madde ad alanına herhangi bilgi eklentisi olmaksızın sadece ve sadece milliyet veya bu gibi tanımlamaları her seferinde tartışmalı şekilde düzenlemeniz artık iyi niyet varsayabilmemizin bile dışına çıktı. Buna lütfen artık dikkat edin. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 21.41, 31 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Yine değişikliğin tümünü görmeden hüküm vermişsiniz. Gerekçem gayet yerinde ve boş bir argüman değil. Sorun şu: Etnisite ya hiç yazılmasın veya yazılacaksa en doğru biçimde yazılsın. Doğrusunu yazmam tam da VP:TBA ihlalini engellemek içindir. Sorunun kaynağını doğru tespit ederseniz, çözümü rahat bulursunuz. Neribij (mesaj) 21.57, 31 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla
Etnisite zaten hiç yazılmıyor. Yazılan vatandaşlık. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 11.21, 2 Haziran 2023 (UTC)Yanıtla
Değişikliğin tümüne bakarsanız etnisteyi bu kez başkasının yazdığını, benim ise sadece düzelttiğimi göreceksiniz. Ayrıca bu vatandaşlık tanımının cunta anayasasına göre tanımlanması da yanlış. Kürtler bunu kabul etmiyor. Bunu uygun bir formülle çözmek lazım. O sebeple "Türkiye vatandaşı (Kürt vs)" diye önerdim ama geri alındı. İlla resmi gazetede bu değişiklik yayımlanınca mı buraya mı yansıyacak. :) Wikipedia özgür olmalı. Neribij (mesaj) 11.52, 2 Haziran 2023 (UTC)Yanıtla
Başka kökenden Almanlara "Almanya vatandaşı" mı yazıyoruz? Hayır. Ajanda dediğim bu işte. Başka ülke maddeleri sizi rahatsız etmiyor da bu mu ediyor? Cunta veya değil resmiyet bu. Biyografilere etnik bilgi girilmez, vatandaşlık bilgisi girilir. İstediğiniz sürüme bakın bu da "Almanyalı, Fransalı" veya "Citizen of France, Citizen of Germany" şeklinde değil, doğrudan "German, French etc." şekillerinde yazılıyor. Örneklerdeki gibi bu da böyle kalacak anlayacağınız. İyi, faydalı çalışmalar. ᵇᵉʸᵒᵍˡᵒᵘ (wha?) 14.46, 2 Haziran 2023 (UTC)Yanıtla
Ajanda ile alakası yok, benden önce de yüzlerce kez bu mesele sorun olmuş ve halen oluyor, her gelen değiştiriyor. Demek ki bir sorun var. O ülkelerin uluslaşma şartları farklı. Türkiye özelinde bu ciddi sorun. Kürtler farklı bir millet ve Türklerden önce de bugünkü coğrafyalarında yaşıyordular. Göçmen de değiller. Türk milletini oluşturmuyorlar. İlk anayasada böyle bir tanım olmadığı gibi, sonradan birinci meclisin tasfiye edilmesi ile gelişen süreçte herkesin Türk sayılması ve Kürtlerin inkarı ve dillerinin yasaklanmasına varıncaya kadar bir süreç yaşandı ve sonradan da hiçbir zaman sivil bir anayasa olmadı, hepsi darbe ürünü. Bu tanımlama Türkiyede etnik asimilasyon amacıyla dayatıldı. Wikipedia resmi tanımlamalardan azade özgürce karar vermeli. Neribij (mesaj) 18.01, 2 Haziran 2023 (UTC)Yanıtla

Değişiklikleriniz, BL kullanıcı grubu ve TBA hakkında ikaz[kaynağı değiştir]

Merhaba. Uzun zamandır gözlediğim kadarıyla sadece belirli maddelere, belirli görüşteki kaynaklardan tek taraflı olarak TBA’ya aykırı bilgiler eklediğinizi ve bu konuda tartışmalara sebebiyet verdiğinizi görüyorum ve üzülerek belirtmeliyim ki bu kronik bir hal almaya başladı. Görüşünüzün beni ilgilendirmediğini bu duruma tek taraflı kaynaklar açısından yaklaştığımı da belirtmek isterim.

Bu sebeple sizi bu tür değişiklikler yapmamanız hususunda ilk ve son defa ikaz ediyorum. Vikipedi tartışma üzerine kurulu bir platformdur fakat tartışmalardan sonuç alamıyor gözüküyorsunuz. Sizin tecrübenizdeki bir kullanıcıya nasıl katkı sağlayacağını anlatmanın gereksiz olduğunu düşündüğümü de belirtmeliyim.

Bu tarz yaklaşımlarınıza devam ettiğiniz taktirde sizi BL kullanıcı grubundan çıkartarak EP#12 ve EP#2’den engelleyeceğim.

Bilgilerinize sunarım. Vincent Vega mesaj? 21.45, 14 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Merhaba Vincent Vega, gözlem yerine, ilgili maddelerdeki tartışmalı konularla ilgili fikir belirtip, uzlaşma çağrılarıma ve diğer kullanıcıların katkı sağlaması çağrılarıma yardımcı olsaydınız keşke. Bu mesajınız üzerine son 500 değişikliğime baktığımda; 60 farklı madde üzerinde değişiklik yapmış olduğumu, bazı maddeleri baştan yazdığımı veya epey geliştirdiğimi gördüm. Dikkatli bakarsanız, sürekli değişkliklerimi geri alan kullanıcıların ise büyük çoğunluğunun kuklacılıktan yasaklandığını veya trollük veya vandallık yapan kişiler olduğunun resmen tespit edildiğini göreceksiniz. Bunları tek tek gösterebilirim, ama uzun süredir gözlem yaptığınıza göre bilirsiniz. En son 3-4 maddede beni takip ederek yaptığım tüm değişiklikleri ısrarla geri alan kullanıcının ise Zazalar ve Zazaca maddeleri dışında pek bir değişkliği olmadığını ve amacının tam da sizin iddia ettiğiniz "tek taraflı kaynaklar"ı eklemek olduğunu göreceksiniz. Bu maddelerde yıllarca duran kaynaklı bilgiler bir çırpıda çıkarılıyor; hakeza sadece madde objektif hale gelsin, biraz dengeli olsun ve madde aşırı taraflılıktan kurtulsun diye bazı kaynaklar ekledim ve bunlar da bir çırpıda çıkarılıyor ve devriyeler ile denetçiler vs hepsi sesssiz kalıyor. Biri düzeltsin diye bekliyorum, kimse müdahale etmeyince tekrar düzeltiyorum, bu kez "tartışmaya sebep olan" kişi oluyorum. Evet, benim kadar tartışma sayfasını kullanıp uzlaşma arayan ve neredeyse yazdığı her cümle için kaynak yazan bir kullanıcı az bulursunuz. Bana yönelttiğiniz ithamlar gerçekten de hakkaniyetli değil. Bunun en büyük delillerinden biri de aynı maddelerin diğer dillerdeki versiyonlarında olan birçok bilginin Türkçelerinde olmaması, eklediğinde işte sözü geçen kuklacılar veya bu maddeleri özellikle bozmak isteyen bazı kullanıcılar tarafından çıkarılması. Eğer ilginiz ve bilginiz varsa, kendiniz veya bildiğinzi kullanıcılar lütfen kaynakları tarayıp maddelere katkı sunun. Sunmuyorsanız, sunan kullanıcıları engelleyip maddeleri iyice troll ve kuklacıların insafına bırakmayın. Maddelere gerçekten ama gerçekten tahrif amacıyla müdahalede bulunanarı görmeyip, onların tahribatlarını düzelttiğim için ithamların bana yöneltiliyor olması üzüntü verici. Eğer hâlâ aksi düşüncede iseniz, hangi katkılarmın taraflı olduğuna dair birkaç örnek vermenizi rica edeceğim. Selamlar. Neribij (mesaj) 10.54, 15 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
Zazadır, Kürttür, Türktür, Abazadır, Gürcüdür bunlar benim ilgimi çekmiyor, ilgimi çekseydi tartışma sayfasında olurdum. Emin olun ki polemik yaratmak veya yaşamak için burada değilim. Sizin tecrübenizde ve politika hakimiyetinde bir kullanıcının gayet iyi bilmesi gerekir hangi maddeleri ve değişikliklerinizi kastettiğimi, dolayısıyla benim yapmak üzere uyardığım işlem için politikanın etrafından dolaşmamanızı tavsiye ediyorum. Bu da son mesajım olsun. Vincent Vega mesaj? 11.20, 15 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
Vincent Vega Bir şeyler ima ediyorsunuz, ama ima ettiğiniz konulara dair örnek istediğimde ısrarla kaçınıyorsunuz. Aklıma ilk gelen iki madde oldu, ama gerçekten de bu mesajınızdan sonra kesinlikle "hangi maddeleri ve değişikliklerinizi kastettiğinizi" bilmiyorum, lütfen neyi kastediyorsanız, açıkça yazın. Bilmek hakkım sanırım. Neribij (mesaj) 11.36, 15 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
Daha önce de çeşitli vesilelerle söylemişimdir. Ben ima etmem, az, öz ve net konuşmaktan hoşlanırım. Yukarda belirttiklerimi tekrar okuyabilirsiniz. Bu konuda görüşebileceğimiz, tartışabileceğimizbaşka bir husus bulunmuyor. Vincent Vega mesaj? 13.11, 15 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
Peki, o çeşitli vesileler hangisi bir tanesine link verir misiniz? İsim mi değiştirdiniz? Mesajlara bakıyorum, yok; daha önceden bir diyalogumuzu da hatırlamıyorum. Google'den bile arattım :) bulduğum tek şey şu oldu: Vandalizm sebebiyle engellenmiş bir IP'nin tekrar eden vandalzim amaçlı değişkliklerini geri almam sebebiyle bir devriye tarafından uyarılmışım ve sebebini açıklamışım ve sonra siz de "kısmen" bana hak vermişsiniz. Bu kadar konuşma yerine, örnek babından şu şu maddelerdeki şu değişiklikleriniz demeniz daha doğru olurdu, çünkü burada bir kullanıcı olarak değil bir yetkili olarak bana yazıyorsunuz. Bu sebeple açıklayıcı ve net olmanız lazım. Amacınız bana hatamı göstermekse, böyle olmalı. Muğlaklık ve ima ile olmaz. Üslubunuz ise uyarmaktan öte üstenci bir tehdit diline dönüşmüş durumda. Diğer hizmetlilerin de durumdan haberdar olmasında yarar var, belki onlar daha açıklayıcı ve net bir şey söylerler: @Superyetkin, @Uncitoyen, @Vikipolimer, @Anerka, @Elmacenderesi, @Seksen iki yüz kırk beş, @Eldarion, @Khutuck Şu an bende oluşan algı şu: burada istenmiyorum ve en ufak bir değişikliğim bahane edilerek engellenedeğim. Selametle. Neribij (mesaj) 14.00, 15 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba @Neribij , Kürdistan Gençlik Hareketi hakkındaki sayfam SAS'a taşınmış. Bir göz atabilir misin? Rohanamedi (mesaj) 23.57, 30 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Rohanamedi, maddeyi okudum, biraz geliştirilmesi gerekiyor, hızlı bir göz atmayla kuruluş süreciyle ilgili beş farklı kaynak ekledim. Görüşümü SAS'ta yazdım. Neribij (mesaj) 09.05, 31 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla
Teşekkür ederim. Maddenin geliştirilmesi için elimden geleni yapacağım. Rohanamedi (mesaj) 09.50, 31 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizi ikaz etmiştim fakat siz bunu önemsemediniz. Detayları log kaydında görebilirsiniz. Engel sürenizin sonunda yapıcı katkılarınıza devam etmenizi diliyorum. İyi günler. Vincent Vega mesaj? 14.28, 2 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba, gerçek manada ikaz etmemiştiniz, ikazınız gerekçeli değildi, sadece bazı imalarda bulundunuz ve Zazalar ile ilgili maddeyi açıkladığımda "hayır" manasına gelebilecek bir cevap vererek "hangi maddeleri ve değişikliklerinizi kastettiğimi" bilmeniz lazım şeklinde bir cevap vermiştiniz. Ben de ısrarla hangi değişiklikler diye sormama rağmen bunu söylemediniz. Haksız şekilde engellediğinizi bilmeniz lazım. Çünkü asıl taraflı değişklikleri geri aldım, o maddeye eklediğim Zazaların kendi adlandırmalarına dair "Zazalar (Zazaca: "Zaza, Dımılî, Kırd" veya "Kırmanc")" ibaresi, maddede uzun yıllar olan bir ekleme idi ve bir kullanıcı gelip oradan sadece "Kırd" ismini çıkardı, itiraz edilince de tümünü çıkardı. :) Benim yaptığım tek şey ise her görüşten araştırmacının üzerinde %100 ittifak ettiği bir ifadeyi eklemek. Zazaca maddesinde zaten ayrıntılı açıklama var adlandırma ile ilgili, ayrıca burada da Diyanet İslam Ansiklopedisi kaynağı yeterli görüldü, bu da belli görüşteki bir kaynak değil, hatta aksi bir kaynak. Kısacası, oraya sadece belli görüşteki kaynakları eklemem söz konusu değil, zaten bu madde troller tarafından bozuldu ve benim eklediğim tek cümle yok. Maddenin şu anki hali tek taraflı kaynaklara göre (hatta kaynak da yok çoğunda) oluşturulmuş. Buyurun siz veya diğer kullanıcılar düzeltiniz.
Kararın gözden geçirilmesini ve engelin kaldırılmasını talep ediyorum. İyi günler. Neribij (mesaj) 14.47, 2 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
Amacım polemiğe girmek değil, Tartışma:Zazalar sayfasında yol açtığınız gibi zaman kaybetmek hiç değil. Zazalar, Zaza dili, Kürtler, Türkler, Kırmançiler vb. maddeler ilgi ve bilgi alanım da değil. Bir hizmetli olarak kronikleşen bir soruna müdehale ettim o kadar. 1. Engeliniz takdiren 1 hafta uygulanmıştır, devam etmesi halinde VP:EP uyarınca yaptırıma maruz kalacaksınız. Bu engel sürecinde güvenilir kaynaklar, kaynak gösterme, tarafsız bakış açısı gibi temel politikaları tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum. Yeterince tecrübeli bir kullanıcısınız, dolayısıyla davranış örgünüzde bilgisizlikten kaynaklı bir ihlal görebilmem mümkün değil. Vincent Vega mesaj? 15.00, 2 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
Değişiklik çakışması oldu sanırım bazı düzeltmelerinizi geri aldım kusura bakmayın. Vincent Vega mesaj? 15.02, 2 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
Önemli değil, gerçekten haksızlık olduğuna inandığım için itiraz ediyorum. Neribij (mesaj) 15.29, 2 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
Bu engelli kullanıcının engelinin kaldırılmasına yönelik talebi bir hizmetli tarafından incelenmiş ve reddedilmiştir. Diğer hizmetliler de bu engeli inceleyebilir, ancak makul bir gerekçe olmaksızın kararı geçersiz kılacak bir adım atmamaları gerekir (engelleme politikasına bakınız). Engelli olduğunuz süre boyunca bu engel kaldırma inceleme notunu kaldırmayın.

Neribij (engel günlüğüetkin engellerküresel engellerkatkılarsilinen katkılarsüzgeç günlüğüoluşturma günlüğüengel ayarlarını değiştirengeli kaldırdenetle (günlük)


Talep gerekçesi:

Merhaba, Vincent Vega daha önce bana şurada muğlak bir ikaz mesajı göndermişti, açıklığa kavuşturma taleplerim kabul edilmemişti; tahmin ettiğim gibi sonraki ilk değişikliğimde engellendim. Engelin hem usulen hem de içerik açısından haksız olduğunu düşünüyorum. Yukarıda kendisine de açıkladığım gibi ilk ikazı gerekçeli ve açıklamalı olmadığı için gerçek anlamda bir ikaz sayılmaz. Diğer yandan, içeriğe baktığımızda engellenmeme sebep olan Zazalar maddesine eklediğim kendi adlandırmalarına dair "Zazalar (Zazaca: "Zaza, Dımılî, Kırd" veya "Kırmanc")" ibaresi, maddede uzun yıllar olan bir ekleme idi ve Vuzorg isimli kullanıcı gelip oradan sadece "Kırd" ismini çıkardı, itiraz edilince de tümünü çıkardı. :) Burada iyi niyet görebiliyor musunuz? Benim yaptığım tek şey ise her görüşten araştırmacların üzerinde %100 ittifak ettiği bir ifadeyi eklemek. Önceki versiyonda yeterince kaynak vardı, Zazaca maddesinde de zaten ayrıntılı açıklama ve kaynak var adlandırma ile ilgili, fakat burada da vagon oluşmaması adına Diyanet İslam Ansiklopedisi kaynağı yeterli görüldü, bu da belli görüşteki bir kaynak değil, farklı görüşlere yer veren bir kaynak. Kısacası, oraya sadece belli görüşteki kaynakları eklemem söz konusu değil, zaten bu madde troller tarafından bozuldu ve benim eklediğim tek cümle yok. Troller engellendi ama eklediklerini-bozduklarını düzeltmemize müsaade edilmiyor. Maddenin şu anki hali tek taraflı kaynaklara göre (hatta kaynak da yok çoğunda) oluşturulmuş. Bunun çözümü engellenmek olmamalı. Bu durum (niyet asla bu olmasa bile) asıl TBA ihlali yapan kullanıcılara ve kuklacı ve trollere cesaret verir. Engelin kaldırılmasını ve gözden geçirilmesini talep ediyorum.

Ret gerekçesi:

Engel süresi dolduğundan yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. (Talep gerekçesinin sonundaki 10 farklı kullanıcıya seslenme, kullanıcıları rahatsız etmemek için kaldırılmıştır.) Dr. Coalmesaj 01.52, 9 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Başka bir engel kaldırma talebinde bulunmak istiyorsanız, lütfen talebinizin ret gerekçesinde belirtilen hususları dikkate aldığınızdan emin olun. İkna edici olmayan ya da gerçekçi olmayan engel kaldırma taleplerinde bulunursanız, bu sayfada değişiklik yapma hakkınız elinizden alınabilir.

  • İşte esasında sorunumuz tam olarak bu Neribij. Yeri geldiği zaman tecrübeli kullanıcı olarak rahat rahat tartışmaya katılmak, itiraz etmek, yorumlarda bulunmak, engel talepleri, gizleme talepleri oluşturmak; yeri geldiği zaman “ne kastettiğinizi anlayamadım, bu muğlak bir ikaz” demek. Maalesef ki bu doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım değil.
İnceleme yapacak hizmetli için not olarak yazıyorum; kullanıcı katkıları VP:TBA genel çatısında bulunmak üzere VP:GÜVEN aykırı bir örüntüye sahip. Bunu da çeşitli kullanıcı görüşlerine rağmen ısrarla sürdürmekte. Değerlendirecek hizmetli kullanıcının tek Zazalar maddesindeki katkılarını/değişikliklerini değil; en azından yukarda belirtilen ikaz ve bu ikaz öncesi asgari 1-2 aylık dönemdeki katkılarını/değişikliklerini incelemesi uygun olacaktır. Zira engel dün yapılan tek değişiklik dolayısıyla değil, bir davranış örgüsü sonucunda uygulanmıştır. Engellemede amaç olarak Vikipedi’nin tarafsız bakış açısının korunmasının yanısıra kullanıcının kısır tartışmalardan uzaklaşarak politikaları tekrar incelemesine fırsat sağlanması, değişikliklerini yeniden değerlendirerek tekerrür etmemesidir. Vincent Vega mesaj? 10.10, 3 Ocak 2024 (UTC),Yanıtla
Engel kaldırma talebinde adım yer alıp bana göndermede bulunulduğu için şunları belirtmek istiyorum. Şunlar Neribij'in son zamanlarda engel sebebi maddeler üzerinde değişiklik savaşı ve tartışma içine girdiği kullanıcıların (ve sayıları) bir kısmı:
Lonevolvo65, Beyoglou 1, Beyoglou 2, Beyoglou 3, Hiroşi 1, Hiroşi 2, Dı Gras vas Grinır, Vuzorg 1, Vuzorg 2, Vuzorg 3, Kadı 1, Kadı 2, HaythamKenwai, Beyoglou 4, Beyoglou 5, FurkG, Lonevolvo65, Vincent Vega, sinsi vandalizmi/BBB BB 2
Şunlar da madde geçmişleri ve tartışma sayfalarında (Tartışma:Zazaca, Tartışma:Zazalar) bakıldığında daha önce aynı nedenlerle değişiklik savaşına girdiği ancak yıllar içinde emekli olmuş ya da aktif olmayan devriyelerden bazıları Takabeg, Kmoksy, Pinar dahası var ve kullanıcılardan bazıları ZonêMa, Zonexo dahası görülebilir.
Şunlar da farklı hizmetliler tarafından yukarıdaki sebeplere bağlı olarak engel kaydı: Mskyrider tarafından engellenmesi, Kibele tarafından engellenmesi, Vito Genovese tarafından engellenmesi, Vincent Vega tarafından engellenmesi
Yani konu belirtildiği gibi "Vuzorg isimli kullanıcı gelip oradan sadece "Kırd" ismini çıkardı..." ya da Vincent Vega beni uyarmadı değil. Süregelen yoğun MM, , 3R, İAD, BBB, İÜYYKÜD, TBA, GÜVEN ihlallerini içeren bir kullanım örüntüsü var. Dahasını görmek isteyen kullanıcı katkılarına geriye dönük olarak bakabilir. Takdir topluluğundur. Vuzorg (mesaj) 19.07, 3 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
Hayırdır, linç mi var? O engellenen troll ve kuklacıları da etiketleseydiniz :) (…) Burada olduğu gibi beni sürekli takip edip, farklı maddelerde de tüm değişkliklerimi geri alıyorsunuz. Gerçek şu: Zazalar ve Zazaca maddelerinden (ve diğer maddelerde) "Kürtlükle" yakınan uzaktan ilgili, Kürtlüğü çağrıştırma ihtimalinin ihtimali olan herşeyi çıkarıyorsunuz. Mesela burada, arşiv belgesinden yapılan orijinal alıntıda geçen "Kürdçe" kelimesini bile çıkarmışsınız ( "Zaza lisanı üzerine muharrer Kürdçe mevlüd-i şerif") ve elbette maddedeki tüm "Kürd-Kürdçe" geçen kısımları bozmuşsunuz. Daha önce Zazalar maddesinin başında parantez içinde iç adlandırmalar yer alıyordu ve siz sadece "Kırdkî" ismini çıkardınız ve itiraz edince de sizinli ortak hareket eden diğer kullanıcıyla birlikte tümünü çıkardınız. Ben geri getirdikçe siz çıkardınız. Zazaca yazılı ilk edebi metinde, kitabın dili "Kırdî" belirtilmiş olmasına rağmen bunları yapmakta sakınca görmediniz. Hakeza, arşiv ve tarihi kaynaklarda Zazalarla ilgili ezici çoğunlukla Kürd denilmiş olsa bile, tek bir cümle bile yer alamıyor, çünkü bir sürü trol ve kukla ile bu maddeler bozuldu, onlar gitti ama verdikleri tahribat hala duruyor ve tahrifat korunuyor, bu gurur duyulacak bir şey değil. Benim yaptığım sadece bu tahrifatı tekrar düzeltmek. Bu ifadelerde ittifak var, aksi kaynak yok zaten, daha tartışmalı konulara gelemedik bile. Zazaca maddesinde de Kürt dili sınıflandırması yapan onlarca dilbilimci olmasına rağmen, maddenin tarafsızlığı adına eklenmesi gerekirken, önce yeni tarihli kaynak yok bahanesiyle çıkardınız, yeni tarihli kaynak eklenince de çıkarmaya devam ettiniz. (Bu arada yeni kaynaklar vardı aslında, ama onu da arada kırpa kırpa çıkarmıştılar.) Diğer kullanıcılar da bu tavrınızdan rahatsız oldular. Orjinal adı "Zaza-Dialekt der Kurdensprache" (Kürt dilinin Zaza diyalekti) olan kitabı bile çarpıtabiliyorsunuz maddede, diyecek bir şey kalmıyor. Özetle, çok açık bir şekilde wikpedia kurallarına aykırı hareket etmeye ve maddeleri taraflı bakış açısına göre bozmaya devam ediyor, bunu düzeltmeye çalışınca da enteresan şekilde şikayetçi oluyorsunuz. Neribij (mesaj) 22.03, 3 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
(…) Bir üstteki yorumun tamamındaki "...yaptınız, ...ettiniz" için de İÜYYKÜD.
Rahatsız olduğu iddia edilen kullanıcı şimdiki adıyla "Arenn00" eski adıyla "Ezhelia" adlı kullanıcının ise Neribij'in kendisiyle çok benzer geri alım işlemlerini ([2], [3], [4], [5], [6], [7]) aynı zamansal aralıkta yaptığını belirtmek istiyorum. Bunu noktada olası kukla şüphesine de dikkat çekmek istiyorum, madde üzerindeki değişiklik örüntüleri aynı. Vuzorg (mesaj) 08.46, 4 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla
  • Vuzorg ve Neribij bu tartışmanın yeri burası değil. Vuzorg sizin şüpheleriniz var ise gerekli bulgularla ilgili sayfaya talepte bulunabilirsiniz. Buraya tek bir kelime daha yazmamamızı rica ederim. Sizin de Neribij mesaj sayfasının uygunsuz kullandığınız ve VP:N ihlalinde bulunduğunuz için mesaj sayfanızı kapatıyorum. İhlalleri temizleyeceğim. Vincent Vega mesaj? 09.29, 4 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla

Lütfen Buraya Konuyla İlgili Bir Başlık Yazın[kaynağı değiştir]

Merheba neribij ez wazena to ra çîk vajî, Helo ti eşkenî mi rê yew emaîl bişirawî? Wendox-ganî (mesaj) 20.12, 14 Ocak 2024 (UTC)wendox-ganîYanıtla

Tîya ra e-mail senîn erşawîyeno nêzano. Neribij (mesaj) 22.59, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Kısmi engel ve yasak bildirimi[kaynağı değiştir]

Merhaba Neribij,
Burada açıkladığım gerekçe ve kapsam altında;

Bahse konu kısıtlamanın ihlali, süresiz engel ile sonuçlanacaktır. Detaylar için lütfen fark bağlantısını sunduğum açıklamayı okuyunuz.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 21.58, 14 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba, benim değişikliklerim zaten onaya tabiydi, ama umarım bu durum konuya ilgisi olan diğer kullanıcıların katkı sunmasını ve kaynaklara dayalı objektif bir maddenin ortaya çıkmasını sağlar. Tartışma sayfasına kararlı sürümle ilgili bir yorum bıraktım, o kısımdaki tasarrufun eksik bilgiye dayalı olduğunu düşünüyorum, malumunuz bu tartışma sadece son haftalarla ilgili değil. Sadece kararlı sürümle ilgili gözden geçirme talep ediyorum. İyi çalışmalar. Neribij (mesaj) 08.22, 15 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
+ sayın Dr. Coal bu maddelerden yasaklandığıma göre, diğer maddelere katkı sunmak için için BL haklarımın geri verilmesini talep ediyorum. Değerlendirmeye alırsanız memnun olurum. Neribij (mesaj) 09.06, 15 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba,
Henüz Kürt dilleri maddesinde gördüğüm üzere, değişiklik savaşına yatkınlığınız sürüyor. Bunu yapılan değişikliğin içeriğinden bağımsız olarak, bir davranış örüntüsünün ortaya konulması bağlamında belirtiyorum. Dolayısıyla mevcut durumun korunmasında yüksek yarar görüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 23.29, 15 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba, ortada değişklik savaşı yok, bu konu 2021 yılında tartışma sayfasında tartışıldı ve buna benzer bir ifadeyle maddede yer aldı. Fakat, daha sonra malum tartışmalar paralelinde çıkarıldı, eski hale getirdim. Geri alan arkadaş da o zamanki tartışmada vardı, neden bu şekilde geri aldı anlamak zor. Şimdi tartışma sayfasına yazacaktım ki sizin bildirim geldi. İyi çalışmalar. Neribij (mesaj) 23.46, 15 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla