Google tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Google logosu

Google, bilgisayar yazılımı ve web arama motoru şirketidir. Şirket 2010 yılından beri ortalama olarak neredeyse her hafta şirket satın alması yapmıştır[1]. Aşağıdaki tablo aksi belirtilmediği sürece ilgili şirketleri tamamiyle satın almalarının tamamlanmamış bir listesidir. Buradaki satın alma tarihi google ve ilgili şirketin anlaşma tarihini gösterir. Google merkezi ABD'de olduğundan satın alma bedelleri Amerikan doları cinsinden verilmiştir. Eğer bedel listede yoksa gizli tutulmuş demektir. Satın alınan şirketten bir Google hizmeti türetildiği biliniyorsa o da burada listelenmiştir.

Google 12.5 milyar $ karşılığında en yüksek miktara satın aldığı bir mobil cihaz üretim şirketi olan Motorola Mobility ile birlikte 100 üzerinde firma satın almıştır. Google tarafından satın alınan firmaların çoğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli olup bunların çoğu San Francisco Bay Area bölgesinde bulunmaktadır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı Tarih Şirket İş Ülke Değer Kullanıldı/Entegre edildi Ref.
1 02001-2-12 12 Şubat 2001 Deja Usenet Amerika Birleşik Devletleri Google Groups [2]
2 02001-9-20 20 Eylül 2001 Outride Web arama motoru Amerika Birleşik Devletleri Google Personalized Search [3]
3 02003-2 Şubat 2003 Pyra Labs Weblog software Amerika Birleşik Devletleri Blogger [4]
4 02003-4 Nisan 2003 Neotonic Software Müşteri ilişkileri yönetimi Amerika Birleşik Devletleri Google Groups, Gmail [5]
5 02003-4 Nisan 2003 Applied Semantics Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000000102000000.000000102.000.000 AdSense, AdWords [6]
6 02003-9-30 30 Eylül 2003 Kaltix Web arama motoru Amerika Birleşik Devletleri iGoogle [7]
7 02003-10 Ekim 2003 Sprinks Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri AdSense, AdWords [8]
8 02003-10 Ekim 2003 Genius Labs Blogging Amerika Birleşik Devletleri Blogger [9]
9 02004-5-10 10 Mayıs 2004 Ignite Logic HTML editor Amerika Birleşik Devletleri Google Sites [10]
10 02004-7-13 13 Temmuz 2004 Picasa görüntü düzenleyici Amerika Birleşik Devletleri Picasa, Blogger [11]
11 02004-9 Eylül 2004 ZipDash Trafik analiz Amerika Birleşik Devletleri Google Maps [12]
12 02004-10 Ekim 2004 Where2 Harita analiz Avustralya Google Maps [13]
13 02004-10-27 27 Ekim 2004 Keyhole, Inc Harita analiz Amerika Birleşik Devletleri Google Maps, Google Earth [14]
14 02005-3-28 28 Mart 2005 Urchin Software Corporation Web analizi Amerika Birleşik Devletleri Google Analytics [15]
15 02005-5-12 12 Mayıs 2005 Dodgeball Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Latitude [16]
16 02005-7 Temmuz 2005 Reqwireless Mobil tarayıcı Kanada Google Mobile [17]
17 02005-7-07 7 Temmuz 2005 Current Communications Group Geniş bant İnternet erişimi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 Internet backbone [18]
18 02005-8-17 17 Ağustos 2005 Android Mobil yazılım Amerika Birleşik Devletleri $&0000000050000000.00000050.000.000 Android [19][20]
19 02005-11 Kasım 2005 Skia Grafik yazılımı Amerika Birleşik Devletleri Android, Google Chrome [21]
20 02005-11-17 17 Kasım 2005 Akwan Information Technologies Web arama motoru Brezilya Internet backbone [22]
21 02005-12-27 27 Aralık 2005 Phatbits Widget motoru Amerika Birleşik Devletleri Google Desktop [23]
22 02005-12-31 31 Aralık 2005 allPAY GmbH Mobil yazılım Almanya Google Mobile [24]
23 02005-12-31 31 Aralık 2005 bruNET GmbH Mobil yazılım Almanya Google Mobile [24]
24 02006-1-17 17 Ocak 2006 dMarc Broadcasting Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000102000000.000000102.000.000 AdSense [25]
25 02006-2-14 14 Şubat 2006 Measure Map Weblog software Amerika Birleşik Devletleri Google Analytics [26]
26 02006-3-09 9 Mart 2006 Upstartle Word processor Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [27]
27 02006-3-14 14 Mart 2006 @Last Software 3D modelleme yazılımı Amerika Birleşik Devletleri Google Sketchup [28]
28 02006-4-09 9 Nisan 2006 Orion Web arama motoru Avustralya Google Search [29]
29 02006-6-01 1 Haziran 2006 2Web Technologies Online spreadsheets Amerika Birleşik Devletleri Google Spreadsheet [30][31]
30 02006-8-15 15 Ağustos 2006 Neven Vision Germany GmbH Computer vision Almanya Picasa, Google Goggles [32]
31 02006-10-09 9 Ekim 2006 YouTube Video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000001650000000.0000001.650.000.000 YouTube [33][34]
32 02006-10-31 31 Ekim 2006 JotSpot Web uygulaması Amerika Birleşik Devletleri Google Sites [35]
33 02006-12-18 18 Aralık 2006 Endoxon Haritalama İsviçre $&0000000028000000.00000028.000.000 Google Maps [36]
34 02007-2-16 16 Şubat 2007 Adscape Oyuniçi reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000023000000.00000023.000.000 AdSense [37]
35 02007-3-16 16 Mart 2007 Trendalyzer İstatistik yazılımı İsveç Google Analytics [38]
36 02007-4-17 17 Nisan 2007 Tonic Systems Sunum programı Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [39]
37 02007-4-19 19 Nisan 2007 Marratech Video konferans İsveç $&0000000015000000.00000015.000.000 Google Talk [40]
38 02007-4-13 13 Nisan 2007 DoubleClick Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000003100000000.0000003.100.000.000 AdSense [41][42][43]
39 02007-5-11 11 Mayıs 2007 GreenBorder Bilgisayar güvenliği Amerika Birleşik Devletleri Google Chrome [44]
40 02007-6-01 1 Haziran 2007 Panoramio Fotoğraf paylaşımı İspanya Panoramio [45]
41 02007-6-03 3 Haziran 2007 FeedBurner Web feed Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 FeedBurner [46]
42 02007-6-05 5 Haziran 2007 PeakStream Paralel işleme Amerika Birleşik Devletleri Android [47]
43 02007-6-19 19 Haziran 2007 Zenter Sunum programı Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [48]
44 02007-7-02 2 Temmuz 2007 GrandCentral Voice over IP Amerika Birleşik Devletleri $&0000000045000000.00000045.000.000 Google Voice [49][50]
45 02007-7-20 20 Temmuz 2007 ImageAmerica Hava fotoğrafçılığı Amerika Birleşik Devletleri Google Maps [51]
46 02007-7-09 9 Temmuz 2007 Postini İletişim güvenliği Amerika Birleşik Devletleri $&0000000625000000.000000625.000.000 Gmail [52]
47 02007-9-27 27 Eylül 2007 Zingku Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Mobile [53]
48 02007-10-09 9 Ekim 2007 Jaiku Microblogging Finlandiya Google Mobile [54]
49 02008-7-30 30 Temmuz 2008 Omnisio Video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000000015000000.00000015.000.000 YouTube [55]
50 02008-9-12 12 Eylül 2008 TNC Weblog software Güney Kore Blogger [56]
51 02009-8-05 5 Ağustos 2009 On2 Video sıkıştırma Amerika Birleşik Devletleri $&0000000133000000.000000133.000.000 WebM, YouTube [57]
52 02009-9-16 16 Eylül 2009 reCAPTCHA Güvenlik Amerika Birleşik Devletleri Google Books [58]
53 02009-11-09 09 Kasım 2009 AdMob Mobil Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000750000000.000000750.000.000 DoubleClick, Invite Media [59]
54 02009-11-09 09 Kasım 2009 Gizmo5 Voice over IP Amerika Birleşik Devletleri $&0000000030000000.00000030.000.000 Google Talk [60]
55 02009-11-23 23 Kasım 2009 Teracent Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri AdSense [61]
56 02009-12-04 04 Aralık 2009 AppJet İşbirlikçi gerçek zamanlı editör Amerika Birleşik Devletleri Google Wave, Google Docs [62]
57 02010-2-12 12 Şubat 2010 Aardvark Sosyal arama Amerika Birleşik Devletleri $&0000000050000000.00000050.000.000 Aardvark [63]
58 02010-2-17 17 Şubat 2010 reMail Email search Amerika Birleşik Devletleri Gmail [64]
59 02010-3-01 01 Mart 2010 Picnik Resim düzenleme Amerika Birleşik Devletleri $&0000000005000000.0000005.000.000 Picasa [65][66]
60 02010-3-05 05 Mart 2010 DocVerse Microsoft Office dosya paylaşım sitesi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000025000000.00000025.000.000 Google Docs [67]
61 02010-4-02 02 Nisan 2010 Episodic Online video platform start-up Amerika Birleşik Devletleri YouTube [68]
62 02010-4-12 12 Nisan 2010 PlinkArt Visual search engine, Mobile start-up Birleşik Krallık Google Goggles [69]
63 02010-4-20 20 Nisan 2010 Agnilux Server technology start-up Amerika Birleşik Devletleri Android [70]
64 02010-4-27 27 Nisan 2010 LabPixies Gadget İsrail iGoogle, Android [71]
65 02010-4-30 30 Nisan 2010 BumpTop Masaüstü ortamı Kanada $&0000000030000000.00000030.000.000 Android [72]
66 02010-5-20 20 Mayıs 2010 Simplify Media Music syncing Birleşik Krallık Android [73]
67 02010-5-21 21 Mayıs 2010 Ruba.com Gezi Amerika Birleşik Devletleri Google [74]
68 02010-6-03 03 Haziran 2010 Invite Media Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000081000000.00000081.000.000 DoubleClick [75]
69 02010-7-01 01 Temmuz 2010 ITA Software Gezi teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000676000000.000000676.000.000 Google Flights [76][77]
70 02010-7-16 16 Temmuz 2010 Metaweb Semantik arama Amerika Birleşik Devletleri Google Search [78]
71 02010-8 Ağustos 2010 Zetawire Mobil ödeme, NFC Kanada Android [79]
72 02010-8-04 04 Ağustos 2010 Instantiations Java/Eclipse/AJAX geliştirici araçları Amerika Birleşik Devletleri Google Web Toolkit [80][81]
73 02010-8-05 05 Ağustos 2010 Slide.com Sosyal ağ oyunu Amerika Birleşik Devletleri $&0000000228000000.000000228.000.000 Google+ [82]
74 02010-8-10 10 Ağustos 2010 Jambool Social Gold payment Amerika Birleşik Devletleri $&0000000070000000.00000070.000.000 Google+ [83]
75 02010-8-15 15 Ağustos 2010 Like.com Görsel arama motoru Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 Google [84][85]
76 02010-8-30 30 Ağustos 2010 Angstro Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google, Google Alert [86]
77 02010-8-30 30 Ağustos 2010 SocialDeck, Inc. Sosyal ağ oyunu Kanada Google, Google+ [87]
78 02010-9-13 13 Eylül 2010 Quiksee Video barındırma servisi İsrail $&0000000010000000.00000010.000.000 Google Maps [88]
79 02010-9-28 28 Eylül 2010 Plannr Takvim yönetimi Amerika Birleşik Devletleri Google Calendar [89][90]
80 02010-10-01 01 Ekim 2010 BlindType Dokunmatik ekran Yunanistan Android [91][92]
81 02010-12-03 03 Aralık 2010 Phonetic Arts Konuşma sentezi Birleşik Krallık Google Voice, Google Translate [93]
82 02010-12-03 03 Aralık 2010 Widevine Technologies DRM Amerika Birleşik Devletleri Google TV [94]
83 02011-1-13 13 Ocak 2011 eBook Technologies E-book Amerika Birleşik Devletleri Google Books [95]
84 02011-1-25 25 Ocak 2011 SayNow Ses tanıma Amerika Birleşik Devletleri Google Voice [96]
85 02011-1-26 26 Ocak 2011 fflick Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000000010000000.00000010.000.000 YouTube [97][98]
86 02011-3-01 01 Mart 2011 Zynamics Güvenlik Almanya Google [99][100]
87 02011-3-07 07 Mart 2011 BeatThatQuote.com Fiyat karşılaştırma hizmeti Birleşik Krallık £37,700,000 Google Advisor [101][102]
88 02011-3-07 07 Mart 2011 Next New Networks video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri YouTube [103]
89 02011-3-16 16 Mart 2011 Green Parrot Pictures Dijital video İrlanda YouTube [104]
90 02011-4-08 08 Nisan 2011 PushLife Servis sağlayıcı Kanada $&0000000025000000.00000025.000.000 Google [105]
91 02011-4-26 26 Nisan 2011 TalkBin Mobil yazılım Amerika Birleşik Devletleri Android [106]
92 02011-5-23 23 Mayıs 2011 Sparkbuy Fiyat karşılaştırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Product Search [107]
93 02011-6-03 03 Haziran 2011 PostRank Sosyal medya analiz servisi Kanada Google [108]
94 02011-6-09 09 Haziran 2011 Admeld Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000000400000000.000000400.000.000 DoubleClick, Invite Media [109][110]
95 02011-6-18 18 Haziran 2011 SageTV Media center Amerika Birleşik Devletleri GoogleTV
96 02011-7-08 08 Temmuz 2011 Punchd Loyalty program Amerika Birleşik Devletleri Google Wallet [111][112]
97 02011-7-21 21 Temmuz 2011 Fridge Sosyal gruplar Amerika Birleşik Devletleri Google+ [113]
98 02011-7-23 23 Temmuz 2011 PittPatt Yüz tanıma sistemi Amerika Birleşik Devletleri Android [114]
99 02011-8-01 01 Ağustos 2011 Dealmap One deal a day service Amerika Birleşik Devletleri Google Offers [115]
100 02011-8-15 15 Ağustos 2011 Motorola Mobility Mobil cihaz üreticisi Amerika Birleşik Devletleri $&0000012500000000.00000012.500.000.000 Android, Google TV, Patent portfolio [116][117]
101 02011-9-07 07 Eylül 2011 Zave Networks Dijital kuponlar Amerika Birleşik Devletleri Google Offers
102 02011-9-08 08 Eylül 2011 Zagat Restoran değerlendirmeleri Amerika Birleşik Devletleri $&0000000151000000.000000151.000.000 Google Places, Google Maps [118][119][120]
103 02011-9-19 19 Eylül 2011 DailyDeal One deal a day service Almanya $&0000000114000000.000000114.000.000 Google Offers [121][122]
104 02011-10-11 11 Ekim 2011 SocialGrapple Sosyal medya analiz hizmeti Kanada Google+ [123]
105 02011-11-10 10 Kasım 2011 Apture Anlık arama Amerika Birleşik Devletleri Google Search [124]
106 02011-11-14 14 Kasım 2011 Katango Sosyal daire organizasyonu Amerika Birleşik Devletleri Google+ [125]
107 02011-12-09 9 Aralık 2011 RightsFlow Müzik hakları yönetimi Amerika Birleşik Devletleri YouTube [126]
108 02011-12-13 13 Aralık 2011 Clever Sense Mobil uygulamalar Amerika Birleşik Devletleri Android [127]
109 02017-9-21 21 Eylül 2017 HTC (hisse) Yetenek ve fikri mülkiyet lisansları Chinese Taipei $&0000001100000000.0000001.100.000.000 Google Pixel [128][129][130]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Rusli, Evelyn M. (2011-10-27). "For Google, a New High in Deal-Making". The New York Times. http://dealbook.nytimes.com/2011/10/27/google-hits-new-ma-record/. Erişim tarihi: 2011-12-07. 
  2. ^ "Google Acquires Usenet Discussion Service and Significant Assets from Deja.com". Google. 2001-02-12. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120708211922/http://www.google.com/press/pressrel/pressrelease48.html. 
  3. ^ McCaffrey, Cindy (2001-09-20). "Google Acquires Technology Assets of Outride Inc". Google. 7 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120607114541/http://www.google.com/press/pressrel/outride.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  4. ^ Sherman, Chris (2003-02-18). "Puzzling Out Google's Blogger Acquisition". Search Engine Watch. 22 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080622200038/http://searchenginewatch.com:80/showPage.html?page=2161891. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  5. ^ "Google acquires Neotonic Software". Search Engine Journal. 2004-06-04. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151120154014/http://www.searchenginejournal.com/google-acquires-neotonic-software/621/. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  6. ^ "Google Buys Applied Semantics". Search Engine Watch. 2003-04-23. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120319231317/http://searchenginewatch.com/showPage.html?page=2196001. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  7. ^ Orlowski, Andrew (2003-09-30). "Google buys search engine – PageRank RIP?". The Register. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151003040407/http://www.theregister.co.uk/2003/09/30/google_buys_search_engine_pagerank/. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  8. ^ Grunberg, Ilana (2003-11-05). "Google Acquires Sprinks". SearchNewz. 9 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130109163507/http://www.searchnewz.com:80/searchnewz-12-20031105GoogleAcquiresSprinks.html. Erişim tarihi: 2007-07-03. 
  9. ^ "List of Companies Acquired by Google". SEO Consultants. 1 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141001051228/http://www.seoconsultants.com:80/google/acquisitions/. Erişim tarihi: 2007-07-03. 
  10. ^ "Google Quietly Acquires Ignite Logic". WebProNews. 2004-05-10. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151004054115/http://www.webpronews.com/google-quietly-acquires-ignite-logic-2004-05/. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  11. ^ Mara, Janis (2007-07-13). "Google Acquires Picasa". Clickz. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141224235854/http://www.clickz.com/clickz/news/1692071/google-acquires-picasa. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  12. ^ Bazeley, Michael (2005-03-30). "Google acquires traffic info start-up Zipdash". SiliconBeat. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151122120428/http://www.siliconbeat.com/entries/2005/03/30/google_acquires_traffic_info_startup_zipdash.html. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  13. ^ LeMay, Renai (2005-07-29). "Google mapper advises: take browsers to the limit". CNET. 2009-02-02 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090202181659/http://news.cnet.co.uk/software/0,39029694,39191133,00.htm. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  14. ^ "Google Acquires Keyhole Corp". Google. 2004-10-27. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120708212324/http://www.google.com/press/pressrel/keyhole.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  15. ^ "Google Agrees To Acquire Urchin". Google. 2005-03-28. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120708211742/http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/urchin.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  16. ^ "Google buys Dodgeball". Engadget. 2005-05-12. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151121215411/http://www.engadget.com/2005/05/12/google-buys-dodgeball/. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  17. ^ "Google turning Canada into mobile software mecca". The Register. 2006-01-10. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151003030123/http://www.theregister.co.uk/2006/01/10/mobile_can_goog/. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  18. ^ "Google invests in power-line broadband". ZDNet. 2007-07-07. 1 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140701083357/http://www.zdnet.com:80/news/google-invests-in-power-line-broadband/143610. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  19. ^ "Google’s Biggest Acquisitions So Far, And What They Became". Gizmodo. 2011-08-16. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150612004519/http://www.gizmodo.com.au:80/2011/08/googles-16-biggest-acquisitions-so-far-and-what-happened-to-them/. Erişim tarihi: 2011-08-17. 
  20. ^ "Google Buys Android for Its Mobile Arsenal". Business Week. 2005-08-17. 14 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120614011338/http://www.businessweek.com:80/technology/content/aug2005/tc20050817_0949_tc024.htm. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  21. ^ Krishnan, Anne (2007-01-06). "Google already has foothold in Triangle". The News & Observer. 2009-01-13 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090113181301/http://www.newsobserver.com/685/story/529318.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  22. ^ "Google Continues International Expansion, Opens Offices in Latin America". Google. 2005-11-17. 13 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120713072628/http://www.google.com:80/press/pressrel/latam_office.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  23. ^ Mills, Elinor (2007-06-27). "Ex-Googler tells all to Microsoft". CNET. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131020105546/http://news.cnet.com/8301-10784_3-9736281-7.html. Erişim tarihi: 2008-03-18. 
  24. ^ a b "Google Subsidiaries". U.S. Securities and Exchange Commission. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150225134215/http://www.sec.gov:80/Archives/edgar/data/1288776/000119312508032690/dex2101.htm. Erişim tarihi: 2008-03-19. 
  25. ^ "Google Acquires dMarc Radio for $102 Million". Information Week. 2006-01-17. 1 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120401230914/http://www.informationweek.com/news/177100734. 
  26. ^ "Here comes Measure Map". Official Google Blog. 2006-02-14. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150928100243/http://googleblog.blogspot.com/2006/02/here-comes-measure-map.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  27. ^ "Google buys Web word-processing technology". CNET. 2007-03-09. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131020111248/http://news.cnet.com/2100-1032_3-6048136.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  28. ^ "Google acquires @Last Software". CNET. 2006-03-14. 20 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150320032520/http://news.cnet.com/Google-acquires-Last-Software/2100-1030_3-6049511.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  29. ^ Oates, John (2006-04-10). "Google buys Orion algorithm". The Register. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151018232824/http://www.theregister.co.uk/2006/04/10/google_buys_orion/. Erişim tarihi: 2008-03-22. 
  30. ^ Roberts, Paul (2006-06-07). "Google bites the Big Apple". InfoWorld. 2009-01-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090108070645/http://weblog.infoworld.com/techwatch/archives/006662.html. Erişim tarihi: 2007-04-04. 
  31. ^ Chan, Rex (2007-02-01). "Strategic Use of Information Technology" (PDF). University of California, Irvine. 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131019120421/http://www.crito.uci.edu/papers/2007/Google.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-19. 
  32. ^ "A better way to organize photos?". Official Google Blog. 2006-08-15. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906122224/http://googleblog.blogspot.com/2006/08/better-way-to-organize-photos.html. Erişim tarihi: 2007-04-02. 
  33. ^ La Monica, Paul R (2006-10-09). "Google to buy YouTube for $1.65 billion". CNN. http://money.cnn.com/2006/10/09/technology/googleyoutube_deal/index.htm?cnn=yes. Erişim tarihi: 2006-10-09. 
  34. ^ "Google To Acquire YouTube for $1.65 Billion in Stock". Google. 24 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120624025556/http://www.google.com:80/press/pressrel/google_youtube.html. Erişim tarihi: 2008-03-19. 
  35. ^ Ames, Ben (2006-10-31). "Google Buys JotSpot, Offers Free Wiki Pages". PC World. 2 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111202005749/http://www.pcworld.com/article/127718/google_buys_jotspot_offers_free_wiki_pages.html. Erişim tarihi: 2006-10-09. 
  36. ^ Perez, Juan Carlos (2006-12-18). "Google buys Endoxon". InfoWorld. 17 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140817193748/http://www.infoworld.com:80/t/data-management/google-buys-endoxon-483. Erişim tarihi: 2007-04-02. 
  37. ^ "Google buys video game ad firm Adscape". USA Today. 2007-03-18. http://www.usatoday.com/tech/gaming/2007-03-18-google-adscape_N.htm. 
  38. ^ Rosmarin, Rachel (2007-03-16). "Google Buys Data Visualization Software". Forbes. http://www.forbes.com/2007/03/16/google-trendalyzer-gapminder-tech-internet_cx_rr_0316google.html. Erişim tarihi: 2007-04-02. 
  39. ^ "We want to welcome the team from Tonic Systems to Google". Official Google Blog. 2007-04-13. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151105191658/https://googleblog.blogspot.com/2007/04/were-expecting.html. Erişim tarihi: 2007-04-17. 
  40. ^ "Collaborating with Marratech". Official Google Blog. 2007-04-19. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907072127/http://googleblog.blogspot.com/2007/04/collaborating-with-marratech.html. Erişim tarihi: 2007-04-19. 
  41. ^ Wojcicki, Susan (2007-04-13). "The next step in Google advertising". Official Google Blog. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906045702/http://googleblog.blogspot.com/2007/04/next-step-in-google-advertising.html. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  42. ^ "US Clears Google Acquisition of DoubleClick". Economic Times. 2007-12-23. http://articles.economictimes.indiatimes.com/2007-12-23/news/28436375_1_citi-s-bpo-genpact-travelguru. Erişim tarihi: 2007-12-22. 
  43. ^ West, Ellen (2008-03-11). "Google Closes Acquisition of DoubleClick". Google. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120331232627/http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/20080311_doubleclick.html. Erişim tarihi: 2008-03-18. 
  44. ^ Kawamoto, Dawn (2007-05-29). "Google acquires GreenBorder Technologies". CNET. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131020105644/http://news.cnet.com/8301-10784_3-9723251-7.html. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  45. ^ Duncan, Geoff (2007-06-01). "Google has announced plans to acquire Spain's Panoramio photo sharing service". Digital Trends. 2009-02-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090208182007/http://news.digitaltrends.com/news-article/13161/google-to-acquire-panoramio. Erişim tarihi: 2007-06-01. 
  46. ^ "Google buys Internet news delivery firm FeedBurner". Melbourne: The Age. 2007-06-02. http://www.theage.com.au/news/Technology/Google-buys-Internet-news-delivery-firm-FeedBurner/2007/06/02/1180205546869.html. Erişim tarihi: 2008-03-22. 
  47. ^ "Google shivs server crowd with PeakStream buy". The Register. 2007-06-05. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002112022/http://www.theregister.co.uk/2007/06/05/google_buys_peakstream/. Erişim tarihi: 2007-06-05. 
  48. ^ "We're pleased to announce that we've acquired the assets of Zenter". Official Google Blog. 2007-06-19. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151009131551/https://googleblog.blogspot.com/2007/06/more-sharing.html. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  49. ^ "Moving to Google Voice!". Official Google Voice Blog. 2009-03-12. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150610011834/http://googlevoiceblog.blogspot.com:80/2009/03/moving-to-google-voice.html. Erişim tarihi: 2009-03-13. 
  50. ^ "We're pleased to announce that we have acquired GrandCentral Communications". Official Google Blog. 2007-07-02. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906200327/http://googleblog.blogspot.com/2007/07/all-aboard.html. Erişim tarihi: 2007-07-02. 
  51. ^ "We have acquired ImageAmerica, a company that builds high resolution cameras for the collection of aerial imagery.". Google LatLong Blog. 2007-07-20. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151009023908/http://google-latlong.blogspot.com/2007/07/imaging-america.html. Erişim tarihi: 2007-07-21. 
  52. ^ "Google buys Postini for $625m". vnunet. 2007-07-09. 2009-02-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090208204018/http://www.vnunet.com/vnunet/news/2193793/google-buys-postini. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  53. ^ Niccolai, James (2007-09-29). "Google Buys Mobile Social Network Zingku". PC World. 3 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120103080049/http://www.pcworld.com:80/article/137853/google_buys_mobile_social_network_zingku.html. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  54. ^ "Google acquires Jaiku". Jaiku. 2007-10-09. 2009-02-26 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090226013418/http://jaiku.com/help/google. Erişim tarihi: 2008-01-08. 
  55. ^ "YouTube and Omnisio Join Forces". YouTube Blog. 2008-07-30. 2009-03-07 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090307102130/http://www.youtube.com/blog?entry=2J_iwL4szts. Erişim tarihi: 2008-07-30. 
  56. ^ Das, Anupreeta (2008-09-13). "Google buys Korean blogging software company". Reuters. http://www.reuters.com/article/2008/09/13/us-tatter-google-idUSN1247430620080913. Erişim tarihi: 2009-03-24. 
  57. ^ "Google Bullied Out Of Another $26.5 Million In Cash By On2 Shareholders". Business Insider. 2010-01-07. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150707194626/http://www.businessinsider.com/google-adds-cash-to-its-on2-acquisition-to-close-the-deal-2010-1. Erişim tarihi: 2011-08-17. 
  58. ^ "Teaching computers to read: Google acquires reCAPTCHA". 2009-09-16. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907011801/http://googleblog.blogspot.com/2009/09/teaching-computers-to-read-google.html. Erişim tarihi: 2009-09-16. 
  59. ^ "Facts about Google's acquisition of AdMob". 2009-09-16. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212175812/https://googleblog.blogspot.com/2010/05/weve-officially-acquired-admob.html. Erişim tarihi: 2009-09-16. 
  60. ^ "Exclusive: Google Has Acquired Gizmo5". TechCrunch. 2009-09-16. 18 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151218193409/http://techcrunch.com/2009/11/09/exclusive-google-has-acquired-gizmo5/. Erişim tarihi: 2009-11-09. 
  61. ^ "Google Has Acquired Teracent". 2009-11-24. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212175833/https://googleblog.blogspot.com/2009/11/displaying-best-display-ad-with.html. Erişim tarihi: 2009-11-28. 
  62. ^ "Google Acquires AppJet". 2009-12-04. 2010-01-02 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100102004315/http://etherpad.com/ep/blog/posts/google-acquires-appjet. Erişim tarihi: 2009-12-04. 
  63. ^ "Google acquires social search engine Aardvark". 2010-02-12. 7 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131107210012/http://news.cnet.com/8301-30684_3-10451975-265.html. Erişim tarihi: 2010-02-12. 
  64. ^ "Google Continues Shopping Spree; Acquires reMail And Former Gmail Employee". TechCrunch. 2010-02-17. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607235214/http://techcrunch.com:80/2010/02/17/google-continues-shopping-spree-acquires-remail-and-former-gmail-employee/. Erişim tarihi: 2010-02-17. 
  65. ^ "Google acquires Picnik". 2010-03-01. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120407205658/http://blog.picnik.com:80/2010/03/google-acquires-picnik/. Erişim tarihi: 2010-03-01. 
  66. ^ "Deals may rise as tech firms overflow with cash". 2010-05-13. 18 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120518170925/http://research.tdameritrade.com/public/markets/news/story.asp?dockey=4018-A8B6844A2BA14A0A849300733257FE2A-0TLIDSONFHNAGB2UOGUSOPFIB1. Erişim tarihi: 2010-05-13. 
  67. ^ "Google Acquires Docverse To Further Office Arms Race". TechCrunch. 2010-03-05. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150612192018/http://techcrunch.com:80/2010/03/05/google-acquires-docverse-to-further-office-arms-race/. 
  68. ^ "Episodic Joins Google". 2010-04-02. 2011-07-10 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110710194533/http://www.episodic.com/episodic-joins-google/. Erişim tarihi: 2010-04-02. 
  69. ^ "Google Acquires Its First Ever UK Startup. Visual Search Engine Plink.". 2010-04-12. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151004232248/http://thenextweb.com/uk/2010/04/12/google-acquires-uk-startup-visual-search-engine-plink/?awesm=tnw.to_15wLA. Erişim tarihi: 2010-04-12. 
  70. ^ "Google acquires startup formed by PA Semi defectors". 2010-04-12. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150614040414/http://www.macnn.com/articles/10/04/20/agnilux.remains.quiet.regarding.its.operations/. Erişim tarihi: 2010-04-20. 
  71. ^ "Google buys Labpixies". InformationWeek. 2010-04-27. 7 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110807202923/http://www.informationweek.com/news/hardware/desktop/224600616. Erişim tarihi: 2010-04-27. 
  72. ^ Womack, Brian (2010-05-02). "Google Buys Bump Technologies, Maker of 3-D Desktop Software". Bloomberg, L.P. http://www.bloomberg.com/news/2010-05-03/google-buys-canada-s-bump-technologies-maker-of-3-d-desktop-software.html. Erişim tarihi: 2010-04-30. 
  73. ^ "Google Buys Simplify Media To Power Music Syncing For New iTunes Competitor". TechCrunch. 2010-05-20. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002101401/http://techcrunch.com/2010/05/20/google-buys-simplify-media-to-power-music-syncing-for-new-itunes-competitor/. Erişim tarihi: 2010-02-25. 
  74. ^ nclick_check=1 "Serial entrepreneur Mike Cassidy sells Ruba to Google". Venturebeat. 2010-05-21. http://venturebeat.com/2010/05/21/serial-entrepreneur-mike-cassidy-sells-ruba-to-google/ nclick_check=1. Erişim tarihi: 2010-09-22. 
  75. ^ "Google’s Final Price Tag for Invite Media: $81 Million". Media Memo - All Things Digital. 2010-06-09. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607104145/http://allthingsd.com:80/20100609/googles-final-price-tag-for-invite-media-81-million/. 
  76. ^ "Google and ITA Software Sign Acquisition Agreement". Google Investor Relations. 2010-07-01. 8 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151008212954/http://investor.google.com/releases/2010/0701.html. Erişim tarihi: 2010-07-01. 
  77. ^ "Google spent US$1.4-billion on 2011 acquisition spree". CanWest Media. 2011-10-27. http://www.vancouversun.com/business/your-money/Google+spent+billion+2011+acquisition+spree/5616206/story.html. 
  78. ^ "Metaweb Joins Google". 2010-07-16. 30 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120530075733/http://blog.freebase.com:80/2010/07/16/metaweb-joins-google/. Erişim tarihi: 2010-07-16. 
  79. ^ "Google Confirms Zetawire Buy for NFC vs. Apple, RIM". eWeek. 2010-12-14. http://www.eweek.com/c/a/Mobile-and-Wireless/Google-Confirms-Zetawire-Buy-for-NFC-vs-Apple-RIM-700697/. 
  80. ^ Siemers, Erik (2010-08-05). "Instantiations acquired by Google". http://www.bizjournals.com/portland/stories/2010/08/02/daily38.html. Erişim tarihi: 2010-08-05. 
  81. ^ "Google buys Java tools from Instantiations". 2010-08-05. 27 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130927094355/http://www.sdtimes.com/link/34546. Erişim tarihi: 2010-08-05. 
  82. ^ "SAD MAX: Google Just Bought Slide For A Measly $228 Million". 2010-08-04. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150910205700/http://www.businessinsider.com/google-just-bought-slide-for-182-million-watch-out-facebook-2010-8. Erişim tarihi: 2011-08-17. 
  83. ^ "Google to Acquire jambool". TechCrunch. 2010-08-10. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607190926/http://techcrunch.com:80/2010/08/09/google-aquires-jambool-social-gold/. Erişim tarihi: 2010-08-10. 
  84. ^ "Google to Acquire Like.com". TechCrunch. 2010-08-15. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002144736/http://techcrunch.com/2010/08/15/google-to-acquire-like-com-after-leaving-them-at-the-altar-in-2005/. Erişim tarihi: 2010-08-15. 
  85. ^ "Geek chic: Google launches Boutiques.com". 2010-11-18. 3 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140703112135/http://www.computerworld.com/s/article/9197187/Geek_chic_Google_launches_Boutiques.com. Erişim tarihi: 2010-12-04. 
  86. ^ "Google buys Angstro". 2010-08-30. 2011-07-28 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110728223910/http://abcnews.go.com/technology. Erişim tarihi: 2010-08-30. 
  87. ^ "Google buys Canadian gaming company SocialDeck". The Globe and Mail (Toronto). 2010-08-30. http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/small-business/exit/selling-your-business/google-buys-canadian-gaming-company-socialdeck/article1690273/. Erişim tarihi: 2010-08-30. 
  88. ^ "Google purchases Israeli startup Quiksee". 2010-09-13. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121024023529/http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=188074. Erişim tarihi: 2010-09-13. 
  89. ^ "Google Buys Schedule Management Startup Plannr". TechCrunch. 2010-09-28. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607235340/http://techcrunch.com:80/2010/09/28/google-plannr/. "According to multiple sources familiar with the matter, Google has just bought Seattle-based mobile planning startup Plannr, which if you remember our coverage launched about two months ago as an Outlook for hipsters." 
  90. ^ "Google has acquired Plannr. If you are looking for a Google alternative, Google Calendar". 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151124234027/http://www.useplannr.com/. 
  91. ^ "BlindType has been acquired by Google!". 2010-10-07 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101007062505/http://www.blindtype.com/blog.html?entry=temp. "We are excited to announce that BlindType has been acquired by Google! We want to thank everyone for their overwhelming support and positive feedback." 
  92. ^ "Google Acquires Impressive Touchscreen Keyboard Startup BlindType". TechCrunch. 2010-10-01. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002134340/http://techcrunch.com/2010/10/01/google-acquires-impressive-touchscreen-keyboard-startup-blindtype/. Erişim tarihi: 2010-12-04. 
  93. ^ "Can we talk? Better speech technology with Phonetic Arts". Official Google Blog. 2010-12-03. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212175730/https://googleblog.blogspot.com/2010/12/can-we-talk-better-speech-technology.html. Erişim tarihi: 2010-12-04. 
  94. ^ "On demand is in demand: we’ve agreed to acquire Widevine". Official Google Blog. 2010-12-03. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212175717/https://googleblog.blogspot.com/2010/12/on-demand-is-in-demand-weve-agreed-to.html. Erişim tarihi: 2010-12-04. 
  95. ^ "Google acquires eBook Technologies". InfoWorld. 3 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140703040604/http://www.infoworld.com/d/the-industry-standard/google-acquires-ebook-technologies-465. 
  96. ^ "Google acquires SayNow". SayNow. 2011-07-23 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110723090237/http://www.saynow.com/info/press_google. 
  97. ^ "Google To Acquire fflick For $10 Million". TechCrunch. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607145123/http://techcrunch.com:80/2011/01/25/google-to-acquire-fflick-for-10-million/. 
  98. ^ "Share and share alike: we’ve acquired Fflick". YouTube. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151009023922/http://youtube-global.blogspot.com/2011/01/share-and-share-like-weve-acquired.html. 
  99. ^ "zynamics acquired by Google !". Zynamics. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002203710/http://blog.zynamics.com/2011/03/01/zynamics-acquired-by-google/. 
  100. ^ "Google Buys Security Analytics Software Developer Zynamics". Techcrunch. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150613121425/http://techcrunch.com:80/2011/03/01/google-buys-security-analytics-startup-zynamics/. 
  101. ^ "Beat that! Google acquires the UK’s BeatThatQuote.com for £37.7m". Techcrunch Europe. 2011-03-07. 31 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111231154742/http://eu.techcrunch.com:80/2011/03/07/beat-that-google-acquires-the-uks-beatthatquote-com-for-37-7m/. 
  102. ^ "Making financial comparisons easy with Google Advisor". Google. 2011-05-19. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151009131900/https://googleblog.blogspot.com/2011/05/making-financial-comparisons-easy-with.html. 
  103. ^ "It’s Official: YouTube Buys Next New Networks". GigaOm. 2011-03-07. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121104185918/http://gigaom.com:80/video/youtube-buys-next-new-networks/. 
  104. ^ "YouTube Continues To Amp Up Its Content Quality, Buys Green Parrot Pictures". Techcrunch. 2011-03-15. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607191051/http://techcrunch.com:80/2011/03/15/youtube-continues-to-amp-up-its-content-quality-efforts-by-buying-green-parrot-pictures/. 
  105. ^ "Google Buys Mobile Entertainment Platform Pushlife". Techcrunch. 2011-04-08. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607083355/http://techcrunch.com:80/2011/04/08/google-buys-mobile-entertainment-platform-pushlife/. 
  106. ^ "Google Acquires TalkBin, A Feedback Platform For Businesses That’s Only Five Months Old". Techcrunch. 2011-04-26. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150518170825/http://techcrunch.com:80/2011/04/25/google-acquires-talkbin-a-feedback-platform-for-businesses-thats-only-five-months-old/. 
  107. ^ "Google Acquires ‘Kayak For Consumer Electronics’ Sparkbuy". Techcrunch. 2011-05-23. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002144733/http://techcrunch.com/2011/05/23/google-acquires-kayak-for-consumer-electronics-sparkbuy/. 
  108. ^ "Google Acquires PostRank, An Analytics Service For The Social Web". Techcrunch. 2011-06-03. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002115448/http://techcrunch.com/2011/06/03/google-acquires-postrank-an-analytics-service-for-the-social-web/. 
  109. ^ "Google Acquires AdMeld For $400 Million". Techcrunch. 2011-06-09. 15 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150515171109/http://techcrunch.com:80/2011/06/09/google-acquires-admeld-for-400-million/. 
  110. ^ "Helping publishers get the most from display advertising with Admeld". DoubleClick Publisher Blog. 2011-06-13. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151128170842/http://doubleclickpublishers.blogspot.com/2011/06/helping-publishers-get-most-from.html. 
  111. ^ "Google To Buy Mobile Loyalty Card Startup Punchd". Techcrunch. 2011-07-08. 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150623150216/http://techcrunch.com:80/2011/07/08/google-to-buy-mobile-loyalty-card-startup-punchd/. 
  112. ^ "Google Confirms That It Has Acquired Digital Loyalty Startup Punchd". Techcrunch. 2011-07-11. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607235913/http://techcrunch.com:80/2011/07/11/google-confirms-that-it-has-acquired-digital-loyalty-startup-punchd/. 
  113. ^ "Google+ Makes Its First Acquisition And Buys Social Group Startup Fridge". Business Insider. 2011-07-21. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151004225630/http://www.businessinsider.com/google-makes-its-first-aquisition-and-buys-social-group-startup-fridge-2011-7/. 
  114. ^ "Google Acquires Facial Recognition Software Company PittPatt". TechCrunch. 2011-07-23. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607191202/http://techcrunch.com:80/2011/07/22/google-acquires-facial-recognition-software-company-pittpatt/. 
  115. ^ "Google Scoops Up Daily Deal Aggregator ‘The Dealmap’". TechCrunch. 2011-08-01. 19 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150519001816/http://techcrunch.com:80/2011/08/01/google-scoops-up-daily-deal-aggregator-the-dealmap/. 
  116. ^ Page, Larry (2011-08-15). "Supercharging Android: Google to Acquire Motorola Mobility". Official Google Blog. 29 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151129051146/https://googleblog.blogspot.com/2011/08/supercharging-android-google-to-acquire.html. 
  117. ^ "Google to Acquire Motorola Mobility - Combination will Supercharge Android, Enhance Competition, and Offer Wonderful User Experiences". Google Investor Relations. 2011-08-15. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151105143937/http://investor.google.com/releases/2011/0815.html. 
  118. ^ Meyer, Marissa (2011-09-08). "Google just got Zagat Rated". The Official Google Blog. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212175654/https://googleblog.blogspot.com/2011/09/google-just-got-zagat-rated.html. 
  119. ^ Amir Efrati. "Google Paid $125 Million for Zagat". AllThingsD. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151002041529/http://allthingsd.com/20110909/google-paid-125-million-for-zagat/. 
  120. ^ Brian Womack. "Google Paid $151 Million for Zagat". BusinessWeek. 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130527230957/http://www.businessweek.com:80/news/2011-10-26/google-discloses-151-million-price-tag-for-zagat-service.html. 
  121. ^ "Google buys German deals site DailyDeal to take Offers global". Reuters. 2011-09-19. http://www.reuters.com/article/2011/09/19/idUS86244143520110919. 
  122. ^ "Google spent US$1.4-billion on 2011 acquisition spree". CanWest Media. http://www.vancouversun.com/business/your-money/Google+spent+billion+2011+acquisition+spree/5616206/story.html. 
  123. ^ "Google Acquires Twitter Analytics Startup SocialGrapple". Search Engine Watch. 8 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140308001505/http://searchenginewatch.com:80/article/2116376/Google-Acquires-Twitter-Analytics-Startup-SocialGrapple?. 
  124. ^ "Google Buys Contextual Rich News Browsing Startup Apture To Beef Up Chrome". TechCrunch. 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150526225731/http://techcrunch.com:80/2011/11/10/google-buys-contextual-rich-news-browsing-startup-apture-to-beef-up-chrome/. 
  125. ^ "Google Acquires Katango, The Automatic Friend Sorter". TechCrunch. 8 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150608000730/http://techcrunch.com:80/2011/11/10/google-acquires-katango-the-automatic-friend-sorter/. 
  126. ^ Sisario, Ben (2011-12-09). "YouTube Buys Company That Processes Music Royalties". The New York Times. http://mediadecoder.blogs.nytimes.com/2011/12/09/youtube-buys-company-that-processes-music-royalties/. 
  127. ^ "Google Acquires Clever Sense, Creator Of Local Recommendations App Alfred". TechCrunch. 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150526163342/http://techcrunch.com:80/2011/12/13/google-acquires-clever-sense-creator-of-local-recommendations-app-alfred/. 
  128. ^ Balakrishnan, Saheli Roy Choudhury, Anita (2017-09-20). "Google agrees to buy part of HTC for $1.1 billion". CNBC. https://www.cnbc.com/2017/09/20/google-htc-sign-cooperation-agreement.html. 
  129. ^ "Google is buying part of HTC’s smartphone team for $1.1 billion". The Verge. https://www.theverge.com/2017/9/20/16340108/google-htc-smartphone-team-acquisition-announced. 
  130. ^ "Google signs agreement with HTC, continuing our big bet on hardware" (en). Google. 2017-09-21. https://www.blog.google/topics/hardware/google-signs-agreement-htc-continuing-our-big-bet-hardware/. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]