Alphabet tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Alphabet'in logosu

Google, bilgisayar yazılımı ve web arama motoru şirketidir. Şirket 2010 yılından beri ortalama olarak neredeyse her hafta şirket satın alması yapmıştır.[1] Aşağıdaki tablo aksi belirtilmediği sürece ilgili şirketleri tamamen satın almalarının tamamlanmamış bir listesidir. Buradaki satın alma tarihi Google ve ilgili şirketin anlaşma tarihini gösterir. Google merkezi ABD'de olduğundan satın alma bedelleri Amerikan doları cinsinden verilmiştir. Eğer bedel listede yoksa gizli tutulmuş demektir. Satın alınan şirketten bir Google hizmeti türetildiği biliniyorsa o da burada listelenmiştir. Google, 2015 yılında Alphabet olarak bilinen daha büyük bir holding şirketinin bir yan kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.

Google 12.5 milyar $ karşılığında en yüksek miktara satın aldığı bir mobil cihaz üretim şirketi olan Motorola Mobility ile birlikte 100 üzerinde firma satın almıştır. Google tarafından satın alınan firmaların çoğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli olup bunların çoğu San Francisco Bay Area bölgesinde bulunmaktadır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı Tarih Şirket İş Ülke Değer Kullanıldı/Entegre edildi Ref.
1 02001-02-12 12 Şubat 2001 Deja Usenet Amerika Birleşik Devletleri Google Groups [2]
2 02001-09-20 20 Eylül 2001 Outride Web arama motoru Amerika Birleşik Devletleri Google Personalized Search [3]
3 02003-02 Şubat 2003 Pyra Labs Weblog software Amerika Birleşik Devletleri Blogger [4]
4 02003-04 Nisan 2003 Neotonic Software Müşteri ilişkileri yönetimi Amerika Birleşik Devletleri Google Groups, Gmail [5]
5 02003-04 Nisan 2003 Applied Semantics Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000000102000000.000000102.000.000 AdSense, AdWords [6]
6 02003-09-30 30 Eylül 2003 Kaltix Web arama motoru Amerika Birleşik Devletleri iGoogle [7]
7 02003-10 Ekim 2003 Sprinks Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri AdSense, AdWords [8]
8 02003-10 Ekim 2003 Genius Labs Blogging Amerika Birleşik Devletleri Blogger [9]
9 02004-05-10 10 Mayıs 2004 Ignite Logic HTML editor Amerika Birleşik Devletleri Google Sites [10]
10 02004-07-13 13 Temmuz 2004 Picasa görüntü düzenleyici Amerika Birleşik Devletleri Picasa, Blogger [11]
11 02004-09 Eylül 2004 ZipDash Trafik analiz Amerika Birleşik Devletleri Google Maps [12]
12 02004-10 Ekim 2004 Where2 Harita analiz Avustralya Google Maps [13]
13 02004-10-27 27 Ekim 2004 Keyhole, Inc Harita analiz Amerika Birleşik Devletleri Google Maps, Google Earth [14]
14 02005-03-28 28 Mart 2005 Urchin Software Corporation Web analizi Amerika Birleşik Devletleri Google Analytics [15]
15 02005-05-12 12 Mayıs 2005 Dodgeball Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Latitude [16]
16 02005-07 Temmuz 2005 Reqwireless Mobil tarayıcı Kanada Google Mobile [17]
17 02005-07-07 7 Temmuz 2005 Current Communications Group Geniş bant İnternet erişimi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 Internet backbone [18]
18 02005-08-17 17 Ağustos 2005 Android Mobil yazılım Amerika Birleşik Devletleri $&0000000050000000.00000050.000.000 Android [19][20]
19 02005-11 Kasım 2005 Skia Grafik yazılımı Amerika Birleşik Devletleri Android, Google Chrome [21]
20 02005-11-17 17 Kasım 2005 Akwan Information Technologies Web arama motoru Brezilya Internet backbone [22]
21 02005-12-27 27 Aralık 2005 Phatbits Widget motoru Amerika Birleşik Devletleri Google Desktop [23]
22 02005-12-31 31 Aralık 2005 allPAY GmbH Mobil yazılım Almanya Google Mobile [24]
23 02005-12-31 31 Aralık 2005 bruNET GmbH Mobil yazılım Almanya Google Mobile [24]
24 02006-01-17 17 Ocak 2006 dMarc Broadcasting Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000102000000.000000102.000.000 AdSense [25]
25 02006-02-14 14 Şubat 2006 Measure Map Weblog software Amerika Birleşik Devletleri Google Analytics [26]
26 02006-03-09 9 Mart 2006 Upstartle Word processor Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [27]
27 02006-03-14 14 Mart 2006 @Last Software 3D modelleme yazılımı Amerika Birleşik Devletleri Google Sketchup [28]
28 02006-04-09 9 Nisan 2006 Orion Web arama motoru Avustralya Google Search [29]
29 02006-06-01 1 Haziran 2006 2Web Technologies Online spreadsheets Amerika Birleşik Devletleri Google Spreadsheet [30][31]
30 02006-08-15 15 Ağustos 2006 Neven Vision Germany GmbH Computer vision Almanya Picasa, Google Goggles [32]
31 02006-10-09 9 Ekim 2006 YouTube Video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000001650000000.0000001.650.000.000 YouTube [33][34]
32 02006-10-31 31 Ekim 2006 JotSpot Web uygulaması Amerika Birleşik Devletleri Google Sites [35]
33 02006-12-18 18 Aralık 2006 Endoxon Haritalama İsviçre $&0000000028000000.00000028.000.000 Google Maps [36]
34 02007-02-16 16 Şubat 2007 Adscape Oyuniçi reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000023000000.00000023.000.000 AdSense [37]
35 02007-03-16 16 Mart 2007 Trendalyzer İstatistik yazılımı İsveç Google Analytics [38]
36 02007-04-17 17 Nisan 2007 Tonic Systems Sunum programı Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [39]
37 02007-04-19 19 Nisan 2007 Marratech Video konferans İsveç $&0000000015000000.00000015.000.000 Google Talk [40]
38 02007-04-13 13 Nisan 2007 DoubleClick Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000003100000000.0000003.100.000.000 AdSense [41][42][43]
39 02007-05-11 11 Mayıs 2007 GreenBorder Bilgisayar güvenliği Amerika Birleşik Devletleri Google Chrome [44]
40 02007-06-01 1 Haziran 2007 Panoramio Fotoğraf paylaşımı İspanya Panoramio [45]
41 02007-06-03 3 Haziran 2007 FeedBurner Web feed Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 FeedBurner [46]
42 02007-06-05 5 Haziran 2007 PeakStream Paralel işleme Amerika Birleşik Devletleri Android [47]
43 02007-06-19 19 Haziran 2007 Zenter Sunum programı Amerika Birleşik Devletleri Google Docs [48]
44 02007-07-02 2 Temmuz 2007 GrandCentral Voice over IP Amerika Birleşik Devletleri $&0000000045000000.00000045.000.000 Google Voice [49][50]
45 02007-07-20 20 Temmuz 2007 ImageAmerica Hava fotoğrafçılığı Amerika Birleşik Devletleri Google Maps [51]
46 02007-07-09 9 Temmuz 2007 Postini İletişim güvenliği Amerika Birleşik Devletleri $&0000000625000000.000000625.000.000 Gmail [52]
47 02007-09-27 27 Eylül 2007 Zingku Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Mobile [53]
48 02007-10-09 9 Ekim 2007 Jaiku Microblogging Finlandiya Google Mobile [54]
49 02008-07-30 30 Temmuz 2008 Omnisio Video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000000015000000.00000015.000.000 YouTube [55]
50 02008-09-12 12 Eylül 2008 TNC Weblog software Güney Kore Blogger [56]
51 02009-08-05 5 Ağustos 2009 On2 Video sıkıştırma Amerika Birleşik Devletleri $&0000000133000000.000000133.000.000 WebM, YouTube [57]
52 02009-09-16 16 Eylül 2009 reCAPTCHA Güvenlik Amerika Birleşik Devletleri Google Books [58]
53 02009-11-09 09 Kasım 2009 AdMob Mobil Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000750000000.000000750.000.000 DoubleClick, Invite Media [59]
54 02009-11-09 09 Kasım 2009 Gizmo5 Voice over IP Amerika Birleşik Devletleri $&0000000030000000.00000030.000.000 Google Talk [60]
55 02009-11-23 23 Kasım 2009 Teracent Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri AdSense [61]
56 02009-12-04 04 Aralık 2009 AppJet İşbirlikçi gerçek zamanlı editör Amerika Birleşik Devletleri Google Wave, Google Docs [62]
57 02010-02-12 12 Şubat 2010 Aardvark Sosyal arama Amerika Birleşik Devletleri $&0000000050000000.00000050.000.000 Aardvark [63]
58 02010-02-17 17 Şubat 2010 reMail Email search Amerika Birleşik Devletleri Gmail [64]
59 02010-03-01 01 Mart 2010 Picnik Resim düzenleme Amerika Birleşik Devletleri $&0000000005000000.0000005.000.000 Picasa [65][66]
60 02010-03-05 05 Mart 2010 DocVerse Microsoft Office dosya paylaşım sitesi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000025000000.00000025.000.000 Google Docs [67]
61 02010-04-02 02 Nisan 2010 Episodic Online video platform start-up Amerika Birleşik Devletleri YouTube [68]
62 02010-04-12 12 Nisan 2010 PlinkArt Visual search engine, Mobile start-up Birleşik Krallık Google Goggles [69]
63 02010-04-20 20 Nisan 2010 Agnilux Server technology start-up Amerika Birleşik Devletleri Android [70]
64 02010-04-27 27 Nisan 2010 LabPixies Gadget İsrail iGoogle, Android [71]
65 02010-04-30 30 Nisan 2010 BumpTop Masaüstü ortamı Kanada $&0000000030000000.00000030.000.000 Android [72]
66 02010-05-20 20 Mayıs 2010 Simplify Media Music syncing Birleşik Krallık Android [73]
67 02010-05-21 21 Mayıs 2010 Ruba.com Gezi Amerika Birleşik Devletleri Google [74]
68 02010-06-03 03 Haziran 2010 Invite Media Reklam Amerika Birleşik Devletleri $&0000000081000000.00000081.000.000 DoubleClick [75]
69 02010-07-01 01 Temmuz 2010 ITA Software Gezi teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri $&0000000676000000.000000676.000.000 Google Flights [76][77]
70 02010-07-16 16 Temmuz 2010 Metaweb Semantik arama Amerika Birleşik Devletleri Google Search [78]
71 02010-08 Ağustos 2010 Zetawire Mobil ödeme, NFC Kanada Android [79]
72 02010-08-04 04 Ağustos 2010 Instantiations Java/Eclipse/AJAX geliştirici araçları Amerika Birleşik Devletleri Google Web Toolkit [80][81]
73 02010-08-05 05 Ağustos 2010 Slide.com Sosyal ağ oyunu Amerika Birleşik Devletleri $&0000000228000000.000000228.000.000 Google+ [82]
74 02010-08-10 10 Ağustos 2010 Jambool Social Gold payment Amerika Birleşik Devletleri $&0000000070000000.00000070.000.000 Google+ [83]
75 02010-08-15 15 Ağustos 2010 Like.com Görsel arama motoru Amerika Birleşik Devletleri $&0000000100000000.000000100.000.000 Google [84][85]
76 02010-08-30 30 Ağustos 2010 Angstro Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google, Google Alert [86]
77 02010-08-30 30 Ağustos 2010 SocialDeck, Inc. Sosyal ağ oyunu Kanada Google, Google+ [87]
78 02010-09-13 13 Eylül 2010 Quiksee Video barındırma servisi İsrail $&0000000010000000.00000010.000.000 Google Maps [88]
79 02010-09-28 28 Eylül 2010 Plannr Takvim yönetimi Amerika Birleşik Devletleri Google Calendar [89][90]
80 02010-10-01 01 Ekim 2010 BlindType Dokunmatik ekran Yunanistan Android [91][92]
81 02010-12-03 03 Aralık 2010 Phonetic Arts Konuşma sentezi Birleşik Krallık Google Voice, Google Translate [93]
82 02010-12-03 03 Aralık 2010 Widevine Technologies DRM Amerika Birleşik Devletleri Google TV [94]
83 02011-01-13 13 Ocak 2011 eBook Technologies E-book Amerika Birleşik Devletleri Google Books [95]
84 02011-01-25 25 Ocak 2011 SayNow Ses tanıma Amerika Birleşik Devletleri Google Voice [96]
85 02011-01-26 26 Ocak 2011 fflick Sosyal ağ hizmeti Amerika Birleşik Devletleri $&0000000010000000.00000010.000.000 YouTube [97][98]
86 02011-03-01 01 Mart 2011 Zynamics Güvenlik Almanya Google [99][100]
87 02011-03-07 07 Mart 2011 BeatThatQuote.com Fiyat karşılaştırma hizmeti Birleşik Krallık £37,700,000 Google Advisor [101][102]
88 02011-03-07 07 Mart 2011 Next New Networks video barındırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri YouTube [103]
89 02011-03-16 16 Mart 2011 Green Parrot Pictures Dijital video İrlanda YouTube [104]
90 02011-04-08 08 Nisan 2011 PushLife Servis sağlayıcı Kanada $&0000000025000000.00000025.000.000 Google [105]
91 02011-04-26 26 Nisan 2011 TalkBin Mobil yazılım Amerika Birleşik Devletleri Android [106]
92 02011-05-23 23 Mayıs 2011 Sparkbuy Fiyat karşılaştırma hizmeti Amerika Birleşik Devletleri Google Product Search [107]
93 02011-06-03 03 Haziran 2011 PostRank Sosyal medya analiz servisi Kanada Google [108]
94 02011-06-09 09 Haziran 2011 Admeld Online reklamcılık Amerika Birleşik Devletleri $&0000000400000000.000000400.000.000 DoubleClick, Invite Media [109][110]
95 02011-06-18 18 Haziran 2011 SageTV Media center Amerika Birleşik Devletleri GoogleTV
96 02011-07-08 08 Temmuz 2011 Punchd Loyalty program Amerika Birleşik Devletleri Google Wallet [111][112]
97 02011-07-21 21 Temmuz 2011 Fridge Sosyal gruplar Amerika Birleşik Devletleri Google+ [113]
98 02011-07-23 23 Temmuz 2011 PittPatt Yüz tanıma sistemi Amerika Birleşik Devletleri Android [114]
99 02011-08-01 01 Ağustos 2011 Dealmap One deal a day service Amerika Birleşik Devletleri Google Offers [115]
100 02011-08-15 15 Ağustos 2011 Motorola Mobility Mobil cihaz üreticisi Amerika Birleşik Devletleri $&0000012500000000.00000012.500.000.000 Android, Google TV, Patent portfolio [116][117]
101 02011-09-07 07 Eylül 2011 Zave Networks Dijital kuponlar Amerika Birleşik Devletleri Google Offers
102 02011-09-08 08 Eylül 2011 Zagat Restoran değerlendirmeleri Amerika Birleşik Devletleri $&0000000151000000.000000151.000.000 Google Places, Google Maps [118][119][120]
103 02011-09-19 19 Eylül 2011 DailyDeal One deal a day service Almanya $&0000000114000000.000000114.000.000 Google Offers [121][122]
104 02011-10-11 11 Ekim 2011 SocialGrapple Sosyal medya analiz hizmeti Kanada Google+ [123]
105 02011-11-10 10 Kasım 2011 Apture Anlık arama Amerika Birleşik Devletleri Google Search [124]
106 02011-11-14 14 Kasım 2011 Katango Sosyal daire organizasyonu Amerika Birleşik Devletleri Google+ [125]
107 02011-12-09 9 Aralık 2011 RightsFlow Müzik hakları yönetimi Amerika Birleşik Devletleri YouTube [126]
108 02011-12-13 13 Aralık 2011 Clever Sense Mobil uygulamalar Amerika Birleşik Devletleri Android [127]
109 02012-03-16 16 Mart 2012 Milk Yazılım  ABD Google+ [128]
110 02012-04-02 02 Nisan 2012 TxVia Online ödeme  ABD Google Wallet, Google Checkout [129]
111 02012-06-04 04 Haziran 2012 Meebo Sosyal ağ  ABD $&0000000100000000.000000100.000.000 Google+ [130]
112 02012-06-05 05 Haziran 2012 Quickoffice Mobil uygulama  ABD Google Docs [131]
113 02012-07-20 20 Temmuz 2012 Sparrow Mobil uygulama  Fransa $&0000000025000000.00000025.000.000 Gmail [132][133][134]
114 02012 2012 WIMM Labs Akıllı saat  ABD Android Wear [135]
115 02012-08-01 01 Ağustos 2012 Wildfire Interactive Sosyal medya  ABD $&0000000450000000.000000450.000.000 Google, Google+ [136]
116 02012-09-07 07 Eylül 2012 VirusTotal.com Güvenlik  İspanya Chronicle [137][138]
117 02012-09-17 17 Eylül 2012 Nik Software Fotoğraf  ABD Google, Android [139][140][141]
118 02012-10-01 01 Ekim 2012 Viewdle Yüz tanıma  Ukrayna $&0000000045000000.00000045.000.000 Android [142][143]
119 02012-11-28 28 Kasım 2012 Incentive Targeting Dijital kupon  ABD Google Offers [144][145]
120 02012-11-30 30 Kasım 2012 BufferBox Lojistik  Kanada $&0000000017000000.00000017.000.000 Google Shopping, Android [146][147]
121 02013-02-06 06 Şubat 2013 Channel Intelligence e-ticaret  ABD $&0000000125000000.000000125.000.000 Google Shopping [148]
122 02013-03-12 12 Mart 2013 DNNresearch Derin öğrenme  Kanada Google, X [149]
123 02013-03-15 15 Mart 2013 Talaria Technologies Bulut bilişim  ABD Google Cloud [150]
124 02013-04-12 12 Nisan 2013 Behavio Sosyal tahmin  ABD Google Now [151]
125 02013-04-23 23 Nisan 2013 Wavii Doğal dil işleme  ABD $&0000000030000000.00000030.000.000 Google Knowledge Graph [152]
126 02013-05-23 23 Mayıs 2013 Makani Power Havacılık  ABD X [153]
127 02013-06-11 11 Haziran 2013 Waze GPS navigasyon  İsrail $&0000000966000000.000000966.000.000 Google Maps , Waze [154]
128 02013-09-16 16 Eylül 2013 Bump Mobil yazılım  ABD Google Photos [155]
129 02013-10-02 2 Ekim 2013 Flutter Mobil teknoloji  ABD $&0000000040000000.00000040.000.000 Google, Android, X [156]
130 02013-10-22 22 Ekim 2013 FlexyCore Mobil uygulama  Fransa $&0000000023000000.00000023.000.000 Android [157]
131 2 Aralık 2013 Schaft Robotik  Japonya X [158]
132 3 Aralık 2013 Industrial Perception Robotik  ABD X [158]
133 4 Aralık 2013 Redwood Robotics Robotik kol  ABD X [158]
134 5 Aralık 2013 Meka Robotics Robots  ABD X [158]
135 6 Aralık 2013 Holomni Robotik  ABD X [158]
136 7 Aralık 2013 Bot & Dolly Robotik  ABD X [158]
137 8 Aralık 2013 Autofuss Reklam ve tasarım  ABD X [158]
138 4 Ocak 2014 Bitspin Mobil uygulama   İsviçre Android [159]
139 13 Ocak 2014 Nest Labs Ev otomasyonu  ABD $3,200,000,000 Nest Labs [160][161]
140 15 Ocak 2014 Impermium İnternet Güvenliği  ABD Project Zero [162]
141 26 Ocak 2014 DeepMind Technologies Yapay zeka  Birleşik Krallık $&0000000625000000.000000625.000.000 Google DeepMind [163][164]
142 16 Şubat 2014 SlickLogin İnternet Güvenliği  İsrail Project Zero [165]
143 21 Şubat 2014 spider.io Güvenlik  Birleşik Krallık DoubleClick, Adsense [166]
144 12 Mart 2014 GreenThrottle aksesuar  ABD Android [167][168]
145 14 Nisan 2014 Titan Aerospace Havacılık  ABD Project Loon [169][170][171]
146 2 Mayıs 2014 Rangespan E-ticaret  Birleşik Krallık Google Shopping [172]
147 6 Mayıs 2014 Adometry İnternet reklamcılığı  ABD Google Analytics AdSense [173]
148 7 Mayıs 2014 Appetas Restoran Menü  ABD Google My Business [174]
149 7 Mayıs 2014 Stackdriver Bulut bilişim  ABD Google Cloud Platform [175]
150 7 Mayıs 2014 MyEnergy Enerji  ABD Nest Labs [176]
151 16 Mayıs 2014 Quest Visual Artırılmış gerçeklik  ABD Google Translate [177]
152 19 Mayıs 2014 Divide Mobil cihaz yönetimi  ABD Android for Work [178]
153 10 Haziran 2014 Skybox Imaging Uydu  ABD $&0000000500000000.000000500.000.000 Google Maps, Project Loon [179]
154 19 Haziran 2014 mDialog İnternet reklamcılığı  Kanada DoubleClick [180]
155 19 Haziran 2014 Alpental Technologies Kablosuz  ABD Google [180]
156 20 Haziran 2014 Dropcam Ev güvenlik  ABD $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".555.000.000 Nest Labs [181]
157 25 Haziran 2014 Appurify Mobil uygulama  ABD Android [182]
158 1 Temmuz 2014 Songza Müzik yayıncılığı  ABD Google Play, Android TV [183]
159 23 Temmuz 2014 drawElements Grafik işleme  Finlandiya Android [184]
160 6 Ağustos 2014 Emu Anlık mesajlaşma  ABD Google Hangouts, Google Now [185]
161 6 Ağustos 2014 Director Mobil video  ABD YouTube, Android [186]
162 17 Ağustos 2014 Jetpac Yapay zeka  ABD Picasa [187]
163 23 Ağustos 2014 Gecko Design Mekanik tasarım  ABD X [188]
164 26 Ağustos 2014 Zync Render Bulut tabanlı video düzenleme  ABD Google Cloud Platform [189]
165 10 Eylül 2014 Lift Labs Sağlık  ABD Verily [190]
166 11 Eylül 2014 Polar Sosyal anket  ABD Google+ [191]
167 21 Ekim 2014 Firebase Mobil uygulama  ABD Google Cloud Platform [192]
168 23 Ekim 2014 Dark Blue Labs & Vision Factory Yapay zeka  Birleşik Krallık $10,000,000 Google DeepMind [127]
169 24 Ekim 2014 Revolv Ev otomasyonu  ABD Nest Labs [193]
170 19 Kasım 2014 RelativeWave Mobil uygulama  ABD Android [194]
171 17 Aralık 2014 Vidmaker Video düzenleme  ABD YouTube [195]
172 4 Şubat 2015 Launchpad Toys Çocuk dostu uygulama  ABD YouTube for Kids [196][197]
173 8 Şubat 2015 Odysee Multimedya saklama ve paylaşam  ABD Google+ [198]
174 23 Şubat 2015 Softcard Mobil ödeme  ABD Android Pay [199][200]
175 24 Şubat 2015 Red Hot Labs Uygulama reklamcılığı  ABD Google Play [201]
176 16 Nisan 2015 Thrive Audio Ses teknolojisi  İrlanda Google Cardboard [202]
177 16 Nisan 2015 Skillman & Hackett Sanal Gerçeklik  ABD Tilt Brush [202]
178 4 Mayıs 2015 Timeful Mobil uygulama  ABD Google Inbox, Google Calendar [203]
179 02015-05-28 28 Mayıs 2015 Pulse.io Mobil uygulama  ABD Android [204]
180 21 Temmuz 2015 Pixate Mobil uygulama  ABD Android [205]
181 02015-09-21 21 Eylül 2015 Oyster E-kitap abonelik servisi  ABD Google Play Books [206]
182 30 Eylül 2015 Jibe Mobile İletişim servisleri  ABD Android [207]
183 18 Temmuz 2015 Agawi Mobil uygulama  ABD Android, Google Play [208]
184 17 Ekim 2015 Digisfera 360 derece fotoğraf  Portekiz Street View [209]
185 11 Aralık 2015 Fly Labs Video düzenleme  ABD Google Photos [210]
186 11 Aralık 2015 bebop Bulut sistemi  ABD $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".380.000.000 Google Cloud Platform [211]
187 12 Şubat 2016 BandPage Müzisyen platformu  ABD YouTube [212]
188 18 Şubat 2016 Pie Kurumsal iletişimi  Singapur Spaces [213]
189 02016-05-02 02 Mayıs 2016 Synergyse İnteraktif ürünler  Kanada Google Docs [214]
190 02016-06-22 22 Haziran 2016 Webpass İnternet servis sağlayıcı  ABD Google Fiber [215]
191 02016-07-06 06 Temmuz 2016 Moodstocks Görüntü tanıma  Fransa Google Photos [216]
192 02016-07-08 08 Temmuz 2016 Anvato Bulut tabanlı video  ABD Google Cloud Platform [217]
193 02016-07-12 12 Temmuz 2016 Kifi Link yönetimi  ABD Spaces [218]
194 02016-07-27 27 Temmuz 2016 LaunchKit Mobil uygulama  ABD Firebase [219]
195 02016-08-08 08 Ağustos 2016 Orbitera Bulut sistemi  ABD $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".100.000.000 Google Cloud Platform [220]
196 02016-09-08 08 Eylül 2016 Apigee API yönetimi  ABD $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".625.000.000 Google Cloud Platform [221]
197 02016-09-15 15 Eylül 2016 Urban Engines Konum bazlı analiz  ABD Google Maps [222][223]
198 02016-09-19 19 Eylül 2016 API.AI Doğal dil işleme  ABD Google Assistant [224][225]
199 02016-10-11 11 Ekim 2016 FameBit Markalı içerk YouTube [226]
200 02016-10-24 24 Ekim 2016 Eyefluence Sanal gerçeklik Google VR [227][228]
201 5 Aralık 2016 LeapDroid Android Emülatör  ABD Android [229]
202 02016-11-21 21 Kasım 2016 Qwiklabs Bulut tabanlı öğrenme platformu Google Cloud Platform [230]
203 02016-12-13 13 Aralık 2016 Cronologics Akıllı saat  ABD Android Wear [231]
204 5 Ocak 2017 Limes Audio Sesl iletişimi  İsveç Google Duo, Google Hangouts [232]
205 19 Ocak 2017 Fabric Mobil uygulama  ABD Firebase [233]
206 02017-03-08 08 Mart 2017 Kaggle Veri bilimi  ABD Google Cloud Platform [234]
207 9 Mart 2017 AppBridge Doküman verimlilik  ABD Google Docs [235]
208 10 Mayıs 2017 Owlchemy Labs Sanal gerçeklik  ABD Google VR [236]
209 6 Ağustos 2017 Halli Labs Yapay zeka  Hindistan [237]
210 02017-08-16 16 Ağustos 2017 AIMatter Computer vision  Beyaz Rusya YouTube [238][239][240]
211 02017-09-21 21 Eylül 2017 HTC (portions) Patent ve tasarım ofisi  Tayvan $1,100,000,000 Google Pixel [241][242][243]
212 02017-09-26 26 Eylül 2017 Bitium Kimlik yönetimi  ABD Google Cloud Platform [244]
213 02017-10-09 9 Ekim 2017 Relay Media AMP dönüştürücü  ABD Accelerated Mobile Pages [245]
214 02017-10-11 11 Ekim 2017 60db Podcasts  ABD Google Play Music, Google Podcasts [246]
215 02018-01-11 11 Ocak 2018 Redux Ses  Birleşik Krallık [247][248]
216 02018-03-27 27 Mart 2018 Tenor GIF resim arama  ABD Google Images [249]
217 02018-05-09 9 Mayıs 2018 Velostrata Cloud migration  İsrail Google Cloud Platform [250]
218 02018-05-14 14 Mayıs 2018 Cask Big data, Hadoop  ABD Google Cloud Platform [251]
219 02018-08-06 6 Ağustos 2018 GraphicsFuzz GPU reliability  Birleşik Krallık Android [252][253]
220 02018-09-19 19 Eylül 2018 Senosis Health monitoring  ABD Nest Labs [254]
221 2 Ekim 2018 Onward Machine learning, natural language processing  ABD [255][256]
222 28 Kasım 2018 Workbench_ Eğitim teknolojileri  ABD Google Classroom [257]
223 10 Aralık 2018 Sigmoid Labs Indian railway tracking  Hindistan $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".40.000.000 [258][259]
224 3 Ocak 219 Superpod Question and answer app  ABD $&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","..İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".60.000.000 Google Assistant [260][261]
225 19 Şubat 2019 Alooma Big data, cloud migration  İsrail Google Cloud Platform [262][263]
226 31 Mart 2019 Nightcorn Video paylaşımı  Almanya YouTube [264]
227 6 Haziran 2019 Looker Büyük veri  ABD $2,600,000,000 Google Cloud Platform [265]
228 9 Temmuz 2019 Elastifile Depoloma  ABD Google Cloud Platform [266]
229 16 Ekim 2019 Socratic Mobil uygulam  ABD [267]
230 18 Kasım 2019 CloudSimple Bulut bilişim  ABD Google Cloud Platform [268]
231 19 Aralık 2019 Typhoon Studios Video oyun geliştiricisi  Kanada Stadia [269]
232 14 Ocak 2020 Pointy Yerel toptancı yazılımları  İrlanda $163,000,000 Google Maps [270]
233 Onay bekliyor Fitbit Giyilebilir teknoloji  ABD $2,100,000,000 [271][272]


Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Rusli, Evelyn M. (27 Ekim 2011). "For Google, a New High in Deal-Making". The New York Times. Erişim tarihi: 7 Aralık 2011. 
  2. ^ "Google Acquires Usenet Discussion Service and Significant Assets from Deja.com". Google. 12 Şubat 2001. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012.  Bilinmeyen parametre |erişmtarihi= görmezden gelindi (yardım)
  3. ^ McCaffrey, Cindy (20 Eylül 2001). "Google Acquires Technology Assets of Outride Inc". Google. 7 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  4. ^ Sherman, Chris (18 Şubat 2003). "Puzzling Out Google's Blogger Acquisition". Search Engine Watch. 22 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  5. ^ "Google acquires Neotonic Software". Search Engine Journal. 4 Haziran 2004. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  6. ^ "Google Buys Applied Semantics". Search Engine Watch. 23 Nisan 2003. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  7. ^ Orlowski, Andrew (30 Eylül 2003). "Google buys search engine – PageRank RIP?". The Register. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  8. ^ Grunberg, Ilana (5 Kasım 2003). "Google Acquires Sprinks". SearchNewz. 9 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2007. 
  9. ^ "List of Companies Acquired by Google". SEO Consultants. 1 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2007. 
  10. ^ "Google Quietly Acquires Ignite Logic". WebProNews. 10 Mayıs 2004. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  11. ^ Mara, Janis (13 Temmuz 2007). "Google Acquires Picasa". Clickz. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  12. ^ Bazeley, Michael (30 Mart 2005). "Google acquires traffic info start-up Zipdash". SiliconBeat. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  13. ^ LeMay, Renai (29 Temmuz 2005). "Google mapper advises: take browsers to the limit". CNET. 2 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  14. ^ "Google Acquires Keyhole Corp". Google. 27 Ekim 2004. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  15. ^ "Google Agrees To Acquire Urchin". Google. 28 Mart 2005. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  16. ^ "Google buys Dodgeball". Engadget. 12 Mayıs 2005. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  17. ^ "Google turning Canada into mobile software mecca". The Register. 10 Ocak 2006. 3 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  18. ^ "Google invests in power-line broadband". ZDNet. 7 Temmuz 2007. 1 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  19. ^ "Google's Biggest Acquisitions So Far, And What They Became". Gizmodo. 16 Ağustos 2011. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  20. ^ "Google Buys Android for Its Mobile Arsenal". Business Week. 17 Ağustos 2005. 14 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  21. ^ Krishnan, Anne (6 Ocak 2007). "Google already has foothold in Triangle". The News & Observer. 13 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  22. ^ "Google Continues International Expansion, Opens Offices in Latin America". Google. 17 Kasım 2005. 13 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  23. ^ Mills, Elinor (27 Haziran 2007). "Ex-Googler tells all to Microsoft". CNET. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2008. 
  24. ^ a b "Google Subsidiaries". U.S. Securities and Exchange Commission. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2008. 
  25. ^ "Google Acquires dMarc Radio for $102 Million". Information Week. 17 Ocak 2006. 1 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  26. ^ "Here comes Measure Map". Official Google Blog. 14 Şubat 2006. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  27. ^ "Google buys Web word-processing technology". CNET. 9 Mart 2007. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  28. ^ "Google acquires @Last Software". CNET. 14 Mart 2006. 20 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  29. ^ Oates, John (10 Nisan 2006). "Google buys Orion algorithm". The Register. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2008. 
  30. ^ Roberts, Paul (7 Haziran 2006). "Google bites the Big Apple". InfoWorld. 8 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2007. 
  31. ^ Chan, Rex (1 Şubat 2007). "Strategic Use of Information Technology" (PDF). University of California, Irvine. 19 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2008. 
  32. ^ "A better way to organize photos?". Official Google Blog. 15 Ağustos 2006. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2007. 
  33. ^ La Monica, Paul R (9 Ekim 2006). "Google to buy YouTube for $1.65 billion". CNN. Erişim tarihi: 9 Ekim 2006. 
  34. ^ "Google To Acquire YouTube for $1.65 Billion in Stock". Google. 24 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2008. 
  35. ^ Ames, Ben (31 Ekim 2006). "Google Buys JotSpot, Offers Free Wiki Pages". PC World. 2 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2006. 
  36. ^ Perez, Juan Carlos (18 Aralık 2006). "Google buys Endoxon". InfoWorld. 17 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2007. 
  37. ^ "Google buys video game ad firm Adscape". USA Today. 18 Mart 2007. 
  38. ^ Rosmarin, Rachel (16 Mart 2007). "Google Buys Data Visualization Software". Forbes. Erişim tarihi: 2 Nisan 2007. 
  39. ^ "We want to welcome the team from Tonic Systems to Google". Official Google Blog. 13 Nisan 2007. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2007. 
  40. ^ "Collaborating with Marratech". Official Google Blog. 19 Nisan 2007. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2007. 
  41. ^ Wojcicki, Susan (13 Nisan 2007). "The next step in Google advertising". Official Google Blog. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  42. ^ "US Clears Google Acquisition of DoubleClick". Economic Times. 23 Aralık 2007. Erişim tarihi: 22 Aralık 2007. 
  43. ^ West, Ellen (11 Mart 2008). "Google Closes Acquisition of DoubleClick". Google. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2008. 
  44. ^ Kawamoto, Dawn (29 Mayıs 2007). "Google acquires GreenBorder Technologies". CNET. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  45. ^ Duncan, Geoff (1 Haziran 2007). "Google has announced plans to acquire Spain's Panoramio photo sharing service". Digital Trends. 8 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2007. 
  46. ^ "Google buys Internet news delivery firm FeedBurner". Melbourne: The Age. 2 Haziran 2007. Erişim tarihi: 22 Mart 2008. 
  47. ^ "Google shivs server crowd with PeakStream buy". The Register. 5 Haziran 2007. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2007. 
  48. ^ "We're pleased to announce that we've acquired the assets of Zenter". Official Google Blog. 19 Haziran 2007. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  49. ^ "Moving to Google Voice!". Official Google Voice Blog. 12 Mart 2009. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2009. 
  50. ^ "We're pleased to announce that we have acquired GrandCentral Communications". Official Google Blog. 2 Temmuz 2007. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2007. 
  51. ^ "We have acquired ImageAmerica, a company that builds high resolution cameras for the collection of aerial imagery". Google LatLong Blog. 20 Temmuz 2007. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2007. 
  52. ^ "Google buys Postini for $625m". vnunet. 9 Temmuz 2007. 8 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  53. ^ Niccolai, James (29 Eylül 2007). "Google Buys Mobile Social Network Zingku". PC World. 3 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  54. ^ "Google acquires Jaiku". Jaiku. 9 Ekim 2007. 26 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2008. 
  55. ^ "YouTube and Omnisio Join Forces". YouTube Blog. 30 Temmuz 2008. 7 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2008. 
  56. ^ Das, Anupreeta (13 Eylül 2008). "Google buys Korean blogging software company". Reuters. Erişim tarihi: 24 Mart 2009. 
  57. ^ "Google Bullied Out Of Another $26.5 Million In Cash By On2 Shareholders". Business Insider. 7 Ocak 2010. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  58. ^ "Teaching computers to read: Google acquires reCAPTCHA". 16 Eylül 2009. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2009. 
  59. ^ "Facts about Google's acquisition of AdMob". 16 Eylül 2009. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2009. 
  60. ^ "Exclusive: Google Has Acquired Gizmo5". TechCrunch. 16 Eylül 2009. 18 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2009. 
  61. ^ "Google Has Acquired Teracent". 24 Kasım 2009. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2009. 
  62. ^ "Google Acquires AppJet". 4 Aralık 2009. 2 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2009. 
  63. ^ "Google acquires social search engine Aardvark". 12 Şubat 2010. 7 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2010. 
  64. ^ "Google Continues Shopping Spree; Acquires reMail And Former Gmail Employee". TechCrunch. 17 Şubat 2010. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  65. ^ "Google acquires Picnik". 1 Mart 2010. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2010. 
  66. ^ "Deals may rise as tech firms overflow with cash". 13 Mayıs 2010. 18 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2010. 
  67. ^ "Google Acquires Docverse To Further Office Arms Race". TechCrunch. 5 Mart 2010. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  68. ^ "Episodic Joins Google". 2 Nisan 2010. 10 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  69. ^ "Google Acquires Its First Ever UK Startup. Visual Search Engine Plink". 12 Nisan 2010. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2010. 
  70. ^ "Google acquires startup formed by PA Semi defectors". 12 Nisan 2010. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2010. 
  71. ^ "Google buys Labpixies". InformationWeek. 27 Nisan 2010. 7 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2010. 
  72. ^ Womack, Brian (2 Mayıs 2010). "Google Buys Bump Technologies, Maker of 3-D Desktop Software". Bloomberg, L.P. Erişim tarihi: 30 Nisan 2010. 
  73. ^ "Google Buys Simplify Media To Power Music Syncing For New iTunes Competitor". TechCrunch. 20 Mayıs 2010. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  74. ^ nclick_check=1 "Serial entrepreneur Mike Cassidy sells Ruba to Google" |url= değerini kontrol edin (yardım). Venturebeat. 21 Mayıs 2010. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  75. ^ "Google's Final Price Tag for Invite Media: $81 Million". Media Memo - All Things Digital. 9 Haziran 2010. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  76. ^ "Google and ITA Software Sign Acquisition Agreement". Google Investor Relations. 1 Temmuz 2010. 8 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2010. 
  77. ^ "Google spent US$1.4-billion on 2011 acquisition spree". CanWest Media. 27 Ekim 2011. 
  78. ^ "Metaweb Joins Google". 16 Temmuz 2010. 30 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010. 
  79. ^ "Google Confirms Zetawire Buy for NFC vs. Apple, RIM". eWeek. 14 Aralık 2010. 
  80. ^ Siemers, Erik (5 Ağustos 2010). "Instantiations acquired by Google". Erişim tarihi: 5 Ağustos 2010. 
  81. ^ "Google buys Java tools from Instantiations". 5 Ağustos 2010. 27 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2010. 
  82. ^ "SAD MAX: Google Just Bought Slide For A Measly $228 Million". 4 Ağustos 2010. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  83. ^ "Google to Acquire jambool". TechCrunch. 10 Ağustos 2010. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2010. 
  84. ^ "Google to Acquire Like.com". TechCrunch. 15 Ağustos 2010. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2010. 
  85. ^ "Geek chic: Google launches Boutiques.com". 18 Kasım 2010. 3 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  86. ^ "Google buys Angstro". 30 Ağustos 2010. 28 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2010. 
  87. ^ "Google buys Canadian gaming company SocialDeck". The Globe and Mail. Toronto. 30 Ağustos 2010. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2010. 
  88. ^ "Google purchases Israeli startup Quiksee". 13 Eylül 2010. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2010. 
  89. ^ "Google Buys Schedule Management Startup Plannr". TechCrunch. 28 Eylül 2010. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. According to multiple sources familiar with the matter, Google has just bought Seattle-based mobile planning startup Plannr, which if you remember our coverage launched about two months ago as an Outlook for hipsters. 
  90. ^ "Google has acquired Plannr. If you are looking for a Google alternative, Google Calendar". 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2015. 
  91. ^ "BlindType has been acquired by Google!". 7 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. We are excited to announce that BlindType has been acquired by Google! We want to thank everyone for their overwhelming support and positive feedback. 
  92. ^ "Google Acquires Impressive Touchscreen Keyboard Startup BlindType". TechCrunch. 1 Ekim 2010. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  93. ^ "Can we talk? Better speech technology with Phonetic Arts". Official Google Blog. 3 Aralık 2010. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  94. ^ "On demand is in demand: we've agreed to acquire Widevine". Official Google Blog. 3 Aralık 2010. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  95. ^ "Google acquires eBook Technologies". InfoWorld. 3 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  96. ^ "Google acquires SayNow". SayNow. 23 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  97. ^ "Google To Acquire fflick For $10 Million". TechCrunch. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  98. ^ "Share and share alike: we've acquired Fflick". YouTube. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  99. ^ "zynamics acquired by Google !". Zynamics. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  100. ^ "Google Buys Security Analytics Software Developer Zynamics". Techcrunch. 13 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  101. ^ "Beat that! Google acquires the UK's BeatThatQuote.com for £37.7m". Techcrunch Europe. 7 Mart 2011. 31 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  102. ^ "Making financial comparisons easy with Google Advisor". Google. 19 Mayıs 2011. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  103. ^ "It's Official: YouTube Buys Next New Networks". GigaOm. 7 Mart 2011. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  104. ^ "YouTube Continues To Amp Up Its Content Quality, Buys Green Parrot Pictures". Techcrunch. 15 Mart 2011. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  105. ^ "Google Buys Mobile Entertainment Platform Pushlife". Techcrunch. 8 Nisan 2011. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  106. ^ "Google Acquires TalkBin, A Feedback Platform For Businesses That's Only Five Months Old". Techcrunch. 26 Nisan 2011. 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  107. ^ "Google Acquires 'Kayak For Consumer Electronics' Sparkbuy". Techcrunch. 23 Mayıs 2011. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  108. ^ "Google Acquires PostRank, An Analytics Service For The Social Web". Techcrunch. 3 Haziran 2011. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  109. ^ "Google Acquires AdMeld For $400 Million". Techcrunch. 9 Haziran 2011. 15 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  110. ^ "Helping publishers get the most from display advertising with Admeld". DoubleClick Publisher Blog. 13 Haziran 2011. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  111. ^ "Google To Buy Mobile Loyalty Card Startup Punchd". Techcrunch. 8 Temmuz 2011. 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  112. ^ "Google Confirms That It Has Acquired Digital Loyalty Startup Punchd". Techcrunch. 11 Temmuz 2011. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  113. ^ "Google+ Makes Its First Acquisition And Buys Social Group Startup Fridge". Business Insider. 21 Temmuz 2011. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  114. ^ "Google Acquires Facial Recognition Software Company PittPatt". TechCrunch. 23 Temmuz 2011. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  115. ^ "Google Scoops Up Daily Deal Aggregator 'The Dealmap'". TechCrunch. 1 Ağustos 2011. 19 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  116. ^ Page, Larry (15 Ağustos 2011). "Supercharging Android: Google to Acquire Motorola Mobility". Official Google Blog. 29 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  117. ^ "Google to Acquire Motorola Mobility - Combination will Supercharge Android, Enhance Competition, and Offer Wonderful User Experiences". Google Investor Relations. 15 Ağustos 2011. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  118. ^ Meyer, Marissa (8 Eylül 2011). "Google just got Zagat Rated". The Official Google Blog. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  119. ^ Amir Efrati. "Google Paid $125 Million for Zagat". AllThingsD. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  120. ^ Brian Womack. "Google Paid $151 Million for Zagat". BusinessWeek. 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  121. ^ "Google buys German deals site DailyDeal to take Offers global". Reuters. 19 Eylül 2011. 
  122. ^ "Google spent US$1.4-billion on 2011 acquisition spree". CanWest Media. 
  123. ^ "Google Acquires Twitter Analytics Startup SocialGrapple". Search Engine Watch. 8 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  124. ^ "Google Buys Contextual Rich News Browsing Startup Apture To Beef Up Chrome". TechCrunch. 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  125. ^ "Google Acquires Katango, The Automatic Friend Sorter". TechCrunch. 8 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 
  126. ^ Sisario, Ben (9 Aralık 2011). "YouTube Buys Company That Processes Music Royalties". The New York Times. 
  127. ^ a b "Google Acquires Clever Sense, Creator Of Local Recommendations App Alfred". TechCrunch. 26 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "techcrunch.com" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  128. ^ "Google nabs Digg founder to boost Google+". CNN. 20 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  129. ^ "Google Buys TxVia, Banks On Better Payment Technology (And 100M Customers) For Google Wallet". TechCrunch. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  130. ^ "Google is acquiring messaging and advertising service Meebo for its Google+ team". The Next Web. 7 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  131. ^ "Google + Quickoffice=get more done anytime, anywhere". Google. 6 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  132. ^ "Google Acquires iOS/Mac Email Client Sparrow". Techcrunch. 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  133. ^ Leca, Dom (20 Temmuz 2012). "Sparrow + Google". Sparrow. 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2012. 
  134. ^ Cunningham, Andrew (20 Temmuz 2012). "Google acquires Sparrow, integrates it into the Gmail team". Ars Technica. 21 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2012. 
  135. ^ Lomas, Natasha (31 Ağustos 2013). "Google Confirms It Has Acquired Android Smartwatch Maker WIMM Labs". TechCrunch. AOL Inc. 5 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2013. 
  136. ^ Constine, Josh (6 Ağustos 2012). "Google Slaps M Golden Handcuffs On Wildfire To Retain Employees After M Acquisition". TechCrunch. Erişim tarihi: 9 Eylül 2012. 
  137. ^ VirusTotal Team (7 Eylül 2012). "An update from VirusTotal". VirusTotal.com. Erişim tarihi: 7 Eylül 2012. 
  138. ^ "Google acquires free security service VirusTotal". ZDNET. 7 Eylül 2012. Erişim tarihi: 8 Eylül 2012. 
  139. ^ "Google takes on Instagram and Facebook by acquiring top iOS photo app Snapseed". The Verge. 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2012. 
  140. ^ Nik Software Team. "Google Acquires Nik Software". Nik Software. 7 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2012. 
  141. ^ Lemaire, Brad (17 Eylül 2012). "Google to acquire Nik Software". Proactive Investors. Erişim tarihi: 17 Eylül 2012. 
  142. ^ Mills, Elinor (1 Ekim 2012). "Google buying face recognition firm Viewdle". CNET. 3 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  143. ^ Lardinois, Frederic (3 Ekim 2012). "Confirmed: Google's Motorola Mobility Acquires Image And Gesture Recognition Company Viewdle". TechCrunch. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  144. ^ "Google buys Cambridge online marketing firm". Boston.com. Erişim tarihi: 28 Kasım 2012. 
  145. ^ "Google nabs coupon-marketing startup Incentive Targeting". ZDNet. Erişim tarihi: 28 Kasım 2012. 
  146. ^ "Google snaps up Waterloo startup BufferBox". The National Post. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  147. ^ "Google acquires Amazon Locker Competitor BufferBox". The National Post. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  148. ^ "Google Acquires Channel Intelligence For $125M To Boost Product Referrals And E-Commerce With Users". TechCrunch. 6 Şubat 2013. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  149. ^ "U of T neural networks start-up acquired by Google". University of Toronto. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  150. ^ Lardinois, Frederic (15 Mart 2013). "Google Acquires Web Application Server Talaria To Enhance Its Cloud Platform". TechCrunch. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  151. ^ Woods, Ben (16 Nisan 2013). "Google acquires Android mobile-data firm Behavio". CNet. Erişim tarihi: 16 Nisan 2013. 
  152. ^ "Google Buys Wavii For North Of Million". TechCrunch. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  153. ^ "X Acquires Makani Power And Its Airborne Wind Turbines". TechCrunch. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2013. 
  154. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Rip isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  155. ^ Albanesius, Chloe (16 Eylül 2013). "Google Buys Bump App for Easy Sharing". PC Mag. Erişim tarihi: 16 Eylül 2013. 
  156. ^ "Google Acquires YC-Backed Flutter, A Gesture Recognition Technology Startup, For Around M". TechCrunch. Erişim tarihi: 2 Ekim 2013. 
  157. ^ "Google buys the company behind DroidBooster to speed up Android, cross fingers for KitKat". PhoneArena. Erişim tarihi: 22 Ekim 2013. 
  158. ^ a b c d e f g Markoff, John (4 Aralık 2013). "Google Puts Money on Robots, Using the Man Behind Android". The New York Times. Erişim tarihi: 13 Aralık 2013. 
  159. ^ Sarafolean, Nick. "Google joins hands with Bitspin, the creators of Timely". Android and Me. Erişim tarihi: 5 Ocak 2014. 
  160. ^ "Google to Acquire Nest". Erişim tarihi: 13 Ocak 2014. 
  161. ^ Google Buys Nest Labs for B, IEEE Spectrum, 2014.01.14
  162. ^ "Alphabet Investor Relations - Investor Relations - Alphabet". Investor.google.com. 13 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  163. ^ "The superhero of artificial intelligence: can this genius keep it in check?". The Guardian. Şubat 2016. 
  164. ^ "UK AI start-up Google's biggest European acquisition". 5 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2014. 
  165. ^ Kumparak, Greg (16 Şubat 2014). "Google Acquires SlickLogin, The Sound-Based Password Alternative". Techrunch. Erişim tarihi: 16 Şubat 2014. 
  166. ^ "Investing in a cleaner, more accountable web with spider.io". DoubleClick Advertiser Blog. 21 Şubat 2014. Erişim tarihi: 22 Şubat 2014. 
  167. ^ Gibbs, Samuel. "Google buys Green Throttle Games, fuelling 'Nexus TV' speculation | Technology". The Guardian. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  168. ^ "Google's Acquisition Of Green Throttle Games Could Signal Better Native Android Gaming". TechCrunch. 12 Mart 2014. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  169. ^ "Google Acquires Titan Aerospace, The Drone Company Pursued By Facebook". TechCrunch. 14 Nisan 2014. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  170. ^ "Google Confirms Purchase Of Titan Aerospace For Data Drone Effort". Forbes.com. 16 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  171. ^ Oreskovic, Alexei (14 Nisan 2014). "Google to buy drone-maker Titan Aerospace". Reuters. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  172. ^ "Google Buys Rangespan To Add Big Data-Based Inventory Management To Google Shopping". TechCrunch. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2014. 
  173. ^ "Google to Acquire Online Attribution Firm Adometry". Wall Street Journal. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  174. ^ "To Battle Yelp, Google Buys Appetas, A Website Builder For Restaurants". TechCrunch. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  175. ^ "Google Acquires Cloud Monitoring Service Stackdriver". TechCrunch. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  176. ^ "Acquires MyEnergy". Nest.com. 7 Mayıs 2013. 21 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  177. ^ "Google Has Acquired Quest Visual, The Maker Of Camera-Based Translation App Word Lens". TechCrunch. Erişim tarihi: 14 Ekim 2015. 
  178. ^ "Google Buys an Enterprise Android Company, Divide (Formerly Known as Enterproid)". Re/code. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  179. ^ "Google just bought a satellite company for $500 million". Engadget. Erişim tarihi: 11 Haziran 2014. 
  180. ^ a b "Google nabs two startups for wireless tech, ad boost". Silicon Valley Business Journal. Erişim tarihi: 19 Haziran 2014. 
  181. ^ "Nest acquires Dropcam: Is this what a connected home looks like?". CSMonitor.com. 23 Haziran 2014. 24 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  182. ^ "Google Acquires Mobile Testing Platform Appurify, Will Keep It Open On iOS And Android". TechCrunch. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  183. ^ "Google Buys Songza". TechCrunch. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  184. ^ "Google Acquires drawElements". New York Times. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2014. 
  185. ^ "Google Acquires Emu, An IM Client With Siri-Like Intelligence". TechCrunch. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  186. ^ "Google's YouTube Buys Mobile Video Startup Director". Wall Street Journal. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  187. ^ "Google Acquires Image-Recognition Expert Jetpac for Undisclosed Sum". PC. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2014. 
  188. ^ "Google Acquires Mechanical Engineering Firm Gecko Design". Wall Street Journal. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  189. ^ "Google Acquires Zync To Bring Visual Effects Rendering To Its Cloud Platform". TechCrunch. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2014. 
  190. ^ "Google Buys Lift Labs in Further Biotech Push". New York Times. Erişim tarihi: 10 Eylül 2014. 
  191. ^ "Google's Deal for Polar Shows it Has Not Given Up On Google+". Wall Street Journal. Erişim tarihi: 11 Eylül 2014. 
  192. ^ "Welcome Firebase to the Google Cloud Platform Team". googlecloudplatform.blogspot.com. Erişim tarihi: 21 Ekim 2014. 
  193. ^ "Google's Nest Acquires Smart Home Hub Startup Revolv To Control Every Device In Your Home". Forbes. Erişim tarihi: 24 Ekim 2014. 
  194. ^ "Google acquires iOS app prototyping startup RelativeWave". The Next Web. Erişim tarihi: 19 Kasım 2014. 
  195. ^ "YouTube Buys Vidmaker, a Collaborative Video Editing Tool". Xconomy. Erişim tarihi: 25 Aralık 2014. 
  196. ^ "Google acquires maker of Toontastic storytelling app". C-net. Erişim tarihi: 4 Şubat 2015. 
  197. ^ "YouTube for kids edges closer as Google buys apps firm Launchpad Toys". The Guardian. Erişim tarihi: 5 Şubat 2015. 
  198. ^ "Google Acquires Odysee, An App For Private Photo/Video Backup And Sharing, Team Joins Google+". TechCrunch. Erişim tarihi: 8 Şubat 2015. 
  199. ^ "Google Wallet will soon come pre-installed on Verizon, AT&T, and T-Mobile Android phones". The Verge. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2015. 
  200. ^ "Google Wallet, Softcard partner to take on Apple Pay". CNET. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2015. 
  201. ^ "Google Acquires Mobile Startup That Manages Facebook Ads". Bloomberg. Erişim tarihi: 27 Şubat 2015. 
  202. ^ a b "Google's Works with Cardboard program promises 'awesome VR' for everyone". The Verge. Erişim tarihi: 16 Nisan 2015. 
  203. ^ "Google Acquires Timeful To Bring Smart Scheduling To Google Apps". TechCrunch. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2015. 
  204. ^ [1] 7 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  205. ^ "Google Acquires Mobile App Prototyping Tool Pixate". TechCrunch. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  206. ^ "Sep 21, 2015: Google / Oyster | CrunchBase - Google acquires Oyster for $30M in Cash & Stock". Crunchbase.com. 14 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016. 
  207. ^ "Google Acquires Jibe Mobile To Help Adopt New Standard for Carrier Messaging". TechCrunch. Erişim tarihi: 6 Ekim 2015. 
  208. ^ "Google Confirms Acquisition Of Agawi, A Specialist In Streaming Native Mobile Apps". TechCrunch. Erişim tarihi: 7 Ekim 2015. 
  209. ^ "Google acquires 360-degree photography startup Digisfera to beef up Street View". venturebeat. Erişim tarihi: 17 Ekim 2015. 
  210. ^ "Google Acquires Fly Labs To Join Its Google Photos Team". venturebeat. Erişim tarihi: 11 Kasım 2015. 
  211. ^ "Google Paid $380 Million for Diane Greene's Startup". Fortune.com. Erişim tarihi: 11 Kasım 2015. 
  212. ^ "Youtube acquires BandPage". TechCrunch. 12 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2016. 
  213. ^ "Google eats Pie". TechCrunch. 19 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2016. 
  214. ^ "Google acquires Synergyse, an interactive training service for Google Apps". TechCrunch. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  215. ^ Neiger, Chris. "Google Fiber Acquires Webpass to Expand Its Internet Presence -- The Motley Fool". 27 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  216. ^ Mejia, Zameena (12 Temmuz 2016). "Google Buys Image Recognition Company Moodstocks" (İngilizce). 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  217. ^ "Google Cloud Platform Acquires Anvato". PC Magazine. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  218. ^ Smith, Jake. "Google acquires collaboration startup Kifi for Google Spaces | ZDNet". ZDNet. 14 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  219. ^ "Google acquires LaunchKit, will discontinue hosted mobile development services". VentureBeat. 12 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2016. 
  220. ^ "Google Buys Orbitera, a Platform for Cloud Marketplaces, for $100M+". TechCrunch. 8 Ağustos 2016. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2016. 
  221. ^ Gagliordi, Natalie. "Google Buys Apigee for $625 Million". ZDNet. CBS Interactive. 9 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  222. ^ "Google's Latest Acquisition Should Make Maps a Bit Better". Engadget. AOL. 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2016. 
  223. ^ "Google Acquires Urban Engines to Bring Its Location-Based Analytics to Google Maps". VentureBeat. 16 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2016. 
  224. ^ "Making Conversational Interfaces Easier to Build". Google Developers Blog. 23 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2016. 
  225. ^ "Google buys Api.ai, a voice-command startup, to help build natural-language interfaces". GeekWire (İngilizce). 19 Eylül 2016. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2017. 
  226. ^ Ha, Anthony. "Google acquires FameBit to connect YouTube creators with marketers". TechCrunch. 12 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2016. 
  227. ^ "Eyefluence is joining Google! - Eyefluence". Eyefluence (İngilizce). 24 Ekim 2016. 25 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2016. 
  228. ^ Matney, Lucas. "Google buys Eyefluence eye-tracking startup". TechCrunch. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2016. 
  229. ^ "Announcement on LeapDroid and Google". www.leapdroid.com (İngilizce). 27 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2017. 
  230. ^ "Welcome Qwiklabs to Google Cloud". Google (İngilizce). 21 Kasım 2016. Erişim tarihi: 14 Kasım 2017. 
  231. ^ "Google acquires smartwatch OS startup Cronologics, founded by ex-employees". Ars Technica. 13 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2016. 
  232. ^ "Google acquires Limes Audio to create "the best online voice quality on the market"". Android Police. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2017. 
  233. ^ Li, Abner (18 Ocak 2017). "Google acquires Twitter's Fabric mobile app dev tools, will be integrated into Firebase". 9to5Google. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2017. 
  234. ^ Novet, Jordan (8 Mart 2017). "Google confirms acquisition of data science startup Kaggle". VentureBeat. 8 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2017. 
  235. ^ Lardinois, Frederic (9 Mart 2017). "Google acquires AppBridge to help enterprises move their files to its cloud services". TechCrunch. 9 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. 
  236. ^ Roberston, Adi (10 Mayıs 2017). "Google just acquired one of the most successful VR game studios". The Verge. 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2017. 
  237. ^ Tiwari, Vardaan (12 Temmuz 2017). "Google Acquires 4-Months Old Indian Startup Halli Labs Founded By Ex-Stayzilla Employees". IndianWeb2.com. 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2017. 
  238. ^ Lunden, Ingrid (16 Ağustos 2017). "Google acquires AIMatter, maker of the Fabby computer vision app". techcrunch.com. 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2017. 
  239. ^ Novet, Jordan (16 Ağustos 2017). "Google buys a start-up whose apps change your hair color in selfies". CNBC. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2017. 
  240. ^ Coldewey, Devin (2 Mart 2018). "Google's new YouTube Stories feature lets you swap out your background (no green screen required)". 2 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2018. 
  241. ^ Balakrishnan, Saheli Roy Choudhury, Anita (20 Eylül 2017). "Google agrees to buy part of HTC for $1.1 billion". CNBC. Erişim tarihi: 21 Eylül 2017. 
  242. ^ "Google is buying part of HTC's smartphone team for $1.1 billion". The Verge. Erişim tarihi: 21 Eylül 2017. 
  243. ^ "Google signs agreement with HTC, continuing our big bet on hardware". Google (İngilizce). 21 Eylül 2017. Erişim tarihi: 21 Eylül 2017. 
  244. ^ "Google Cloud acquires cloud identity management company Bitium". 
  245. ^ Lunden, Ingrid. "Google acquires Relay Media to convert ordinary web pages to AMP pages". TechCrunch (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Ocak 2018. 
  246. ^ "Google just bought a podcast app cofounded by former Netflix executives". Business Insider (İngilizce). Erişim tarihi: 10 Ocak 2018. 
  247. ^ "Redux ST acquired by Google". AcquiredBy (İngilizce). 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2019. 
  248. ^ "Google acquired Redux, a U.K. startup focused on audio and haptics". TechCrunch (İngilizce). 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2019. 
  249. ^ "Google is acquiring GIF platform Tenor". TechCrunch (İngilizce). 27 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2018. 
  250. ^ "Google to acquire cloud migration startup Velostrata". TechCrunch (İngilizce). 
  251. ^ "Google acquires Cask Data to beef up its tools for building and running big data analytics". TechCrunch (İngilizce). Erişim tarihi: 12 Temmuz 2018. 
  252. ^ "Google acquires GraphicsFuzz, a firm which specializes in testing GPU reliability". xda-developers (İngilizce). 6 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2018. 
  253. ^ "Google acquires GraphicsFuzz, a service that tests Android graphics drivers". TechCrunch (İngilizce). Erişim tarihi: 7 Ağustos 2018. 
  254. ^ D'Onfro, Jillian (19 Eylül 2018). "Google's Nest went to great lengths to hide health ambitions when it acquired Seattle start-up". CNBC. Erişim tarihi: 1 Ekim 2018. 
  255. ^ "Google acquires customer service automation startup Onward". TechCrunch (İngilizce). Erişim tarihi: 2 Ekim 2018. 
  256. ^ "Onward joins Google". onward.ai (İngilizce). 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2018. 
  257. ^ Mirabella, Lorraine (28 Kasım 2018). "Google acquires Baltimore-based educational technology firm Workbench - Baltimore Sun". Baltimore Sun. 1 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2019. 
  258. ^ "Google has acquired one of India's most popular train tracking apps - TechCrunch". 10 Aralık 2018. 
  259. ^ "Where is my Train acquired by Google". AcquiredBy (İngilizce). 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2019. 
  260. ^ "Google picks up company behind Q&A app". 3 Ocak 2019. 
  261. ^ "Google buys expert community and 'answer engine' Superpod for $60 million". Search Engine Land. 4 Ocak 2019. 4 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2019. 
  262. ^ "Google announces intent to acquire Alooma to simplify cloud migration". Google Cloud Blog. 19 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2019. 
  263. ^ Weinberger, Yoni Broyde & Yair. "Alooma signs an agreement to join the Google Cloud family | Alooma". www.alooma.com. 19 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2019. 
  264. ^ "Nightcorn". nightcorn.com. 7 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2019. 
  265. ^ "Google to buy analytics software firm Looker for $2.6 billion" (İngilizce). 7 Haziran 2019. Erişim tarihi: 7 Haziran 2019. 
  266. ^ "Google to acquire Elastifile" (İngilizce). 9 Temmuz 2019. Erişim tarihi: 30 Ekim 2019. 
  267. ^ "Google discloses its acquisition of mobile learning app Socratic as it relaunches on iOS" (İngilizce). 16 Ekim 2019. Erişim tarihi: 30 Ekim 2019. 
  268. ^ Novet, Jordan; Elias, Jennifer (18 Kasım 2019). "Google buys a small cloud partner to make it easier for customers to use VMware on its cloud". CNBC. 19 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019. 
  269. ^ Takahashi, Dean (19 Aralık 2019). "Google buys triple-A game dev Typhoon Studio to beef up Stadia". VentureBeat. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2019. 
  270. ^ Lunden, Ingrid (14 Ocak 2020). "Google acquires Pointy, a startup to help brick-and-mortar retailers list products online, for $163M". TechCrunch. 14 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2020. 
  271. ^ Feiner, Lauren (1 Kasım 2019). "Google to acquire Fitbit, valuing the smartwatch maker at about $2.1 billion". CNBC (İngilizce). 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2019. 
  272. ^ Bohn, Dieter (1 Kasım 2019). "Google is buying Fitbit: now what?". The Verge (İngilizce). 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]