İçeriğe atla

Google Lens

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Google Lens
Google Lens Icon
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma4 Ekim 2017
Geliştirme durumuAktif
İşletim sistemiAndroid, İOS (Google Mobile), Windows, MacOS (Yalnızca Google Chrome Üzerinden Resim Aratmak İçin)
Erişilebilirlikİngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Korece, Çince, Danca, Felemenkçe, Hintçe, Endonezce, Japonca, Lehçe, Rusça, İsveççe, Tayca, Türkçe ve Vietnamca
TürLens
LisansÜcretsiz yazılım
Resmî sitesilens.google

Google Lens, Google tarafından geliştirilen Yapay Sinir Ağları teknolojisini kullanarak taratılan görselleri bazı google hizmetleri ile birleştiren bir görüntü tanıma yazılımdır.

İlk olarak Google I/O 2017 konferansında duyurulan Google lens 4 Ekim 2017 tarihinde kullanıma sunuldu.[1] Google I/O 2019 konferansında ise Lens uygulaması 4 yeni özellik alacağı duyuruldu. Bu özellikler Menü üzerindeki popüler yemeklerin vurgulanması ve onların görsellerini sunma, Yemek Hesabını algılama ve hesap yapma, Yemek tarifini youtube'da mevcut olan bir yemek yapım videosuna yönledirme ve son olarak Görseldeki metinleri sesli ve çevirilen metinleri sesli okuma hizmetleri.[2] Google I/O 2021'de Lens üzerinden Ödevleri farklı dillere çevirme özelliği duyuruldu ve yeni aynı tarihte ekran görüntülerini lense aktarma özelliği tanıtıldı.[3]

Lens, Görseldeki; Metinleri kopyalama, çevirme, Nesneleri, hayvanları, bitkileri tanıma, Ev ödevlerini çözme, Ürünlerin benzerlerini veya aynısını bulma, Mevcut bölgedeki yerleri tanıma haklarında bilgi verme, yemekler hakkında bilgiler verme, menüleri araştırma, QR kod okuma gibi benzeri birçok işlemi sağlar.

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ "All 101 announcements from Google I/O '17". Google (İngilizce). 19 Mayıs 2017. 19 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2023. 
  2. ^ Villas-Boas, Antonio. "Google just showed off 4 major updates to its futuristic Lens technology that anyone who goes out to restaurants will love". Business Insider (İngilizce). 11 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2023. 
  3. ^ "16 updates from Google I/O that'll make your life easier". Google (İngilizce). 20 Mayıs 2021. 19 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2023.