San Francisco Körfez Bölgesi

Koordinatlar: 37°45′K 122°17′B / 37.750°K 122.283°B / 37.750; -122.283
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uydu fotolarıyla San Francisco Körfez Bölgesi, 1999

San Francisco Körfez Bölgesi, ya da daha bilinen adıyla Körfez Bölgesi ya da körfez Kuzey Kaliforniya'da San Francisco ve San Jose körfezleriyle sarılmış bölgedir

Körfez bölgesi San Francisco, Oakland ve San Jose gibi yüksek nüfuslu şehirlere sahiptir. Genel olarak bölge 101 şehir kapsar.

Körfez bölgesi San Francisco (ülke genelinde 12.) ve San Jose (ülke genelinde 31.) gibi iki büyük metropolitan bölgeyle birlikte, bunlarla çevrelenmiş 4 küçük şehri kapsar. Körfez bölgesi 7.2 milyonluk bir nüfus barındırır. Körfez bölgesi birçok askeri bölgeye, havaalanına, ulusal parka, kesişim yollarına, köprülere, tünellere ev sahiliği yapar. San Francisco ve San Jose ikilisi, birlştirilmiş kentsel bölgeer alanında nüfus olarak dünya 49.sudur.

San Francisco, Körfez bölgesinin finans merkezidir (ve nüfus yoğunluğu olarak New York'tan sonra ülke genelinde 2. şehirdir.). Buna karşın San Jose, bölgenin en fazla nüfusa sahip şehridir. Körfez bölgesi, doğal güzellikleri, liberalizm akımının yüksek etkisi ve maddi zenginlikleriyle bilinmektedir.

İkiz Tepeler ve San Francisco panoraması.