Microsoft tarafından yapılan birleşme ve satın almalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
A brown building stretching from the extreme left to the extreme right and displaying many large windows reflecting daylight. The sky above the building is white and the ground in the foreground is grey concrete.
Microsoft ana merkezi Redmond, Washington

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) halka açık ABD merkezli çok uluslu şirket. Ana merkezi Redmond, Washington, ABD 'de bulunur. Şirket bilgisayar ve bilişim konusunda üretim, geliştirme, lisanslama, destek gibi pek çok ve geniş bir yelpazede teknolojiler geliştirmektedir. İlk olarak 1975 tarihinde Altair 8800 bilgisayarları için BASIC yazılım dili geliştirildi. Microsoft 1980 lerin ortalarında ev bilgisayarları için işletim sistemi MS-DOSu geliştirdi. Daha sonra Microsoft Windows olarak devam etti. Microsoft ofis programı Microsoft Office ile de iş dünyasında ün kazandı. Şirket video oyun endüstrisinde de Xbox ve Xbox 360 ile boy gösterdi. Tüketici elektronik ürünleri ve dijital hizmetleri pazarında da Zune, MSN ve Windows Phone OS ile hizmet vermektedir. . 1987 yılında Microsoft ilk satın almasından bu yana yılda ortalama olarak altı şirket satın almıştır. Microsoft 1 milyar Amerkan Doları üzerinde 5 şirket satın alması yapmıştır. Bunlar: Skype (2011), aQuantive (2007), Fast Search & Transfer (2008), Navision (2002) ve Visio Corporation (2000) satın almalarıdır.

Microsoft ayrıca 1 milyar Amerikan Doları'ndan fazla değerde çeşitli hisseler de satın almıştır. Comcast şirketinin 11.5% hissesini $1 milyar karışılığında, Telewest Communications şirketinin 22.98% hissesini $2.263 milyar karşılığında veAT&T şirketinin 3% hissesini $5 milyar karşılığında satın aldı.

Önemli satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Microsoft'un ilk satın almasını Forethought şirketini 29 Haziran 1987 tarihinde satın alarak yaptı. Forethought 1983 tarihinde kuruldu ve bir sunum programı geliştirdi. Bu program daha sonra Microsoft PowerPoint olarak bilindi..[1]

31 Aralık 1997'de Microsoft Hotmaili $500 milyon karşılığında satın aldı. Daha sonra Hotmail MSNe entegre edildi.[2] Hotmail 1996 yılında Jack Smith ve Sabeer Bhatia tarafından kurulan bir webmail servisisidir.[3] Satın alınmadan önce 8.5 milyon aboneye sahipti.[4]

Microsoft Seattle-merkezli Visio Corporation şirketini 7 Ocak 2000 tarihinde $1.375 milyar ödeyerek satın aldı. Visio, 1990 yılında Axon Corporation tarafından kurulan bir yazılım şirketidir.[5] Şirket uygulama yazılımı diyagramları geliştirdi ve alımından sonra Microsoft Visio ile entegre edildi.

12 Temmuz 2002 'de Microsoft Navision şirketini $1.33 milyar karşılığında satın aldı. Şirket Microsoft Dynamics NAViçin kurumsal kaynak planlaması yazılımı geliştiriyordu. Daha sonra Microsoft Business Solutions ile entegre edildi.[6] Microsoft Dynamics olarak yeniden adlandırıldı.[7]

Microsoft 13 Ağustos 2007 'de bir reklam şirketi olan aQuantive şirketini $6.333 milyar karşılığında satın aldı. Satın alma öncesinde şirket dünya çapında gelir açısından reklam ajansları arasında 14. sırada bulunuyordu. aQuantive satın alınma sırasında 3 alt şubesi bulunuyordu: Avenue A/Razorfish (dünyanın en büyük dijital ajanslarından birisi),[8] Atlas Solutions ve DRIVE Performance Solutions.[9] Microsoft, Norveç merkezli kurumsal arama şirketi Fast Search & Transferi 25 Nisan 2008 tarihinde $1.191 milyar karşılığında satın aldı ve kendi arama teknolojisine kattı.[10]

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şirket İş Ülke Değer (USD) Ref
01987-7-30 Temmuz 30, 1987 Forethought Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000001400000.0000001.400.000 [11]
01991-3-31 Mart 31, 1991 Consumers Software Yazılım  Kanada &0000000020500000.00000020.500.000 [12]
01992-6-29 Haziran 29, 1992 Fox Software PC database yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000174800000.000000174.800.000 [13]
01994-2-28 Şubat 28, 1994 Softimage Toptan 3 boyutlu görselleştirme yazılımı  Kanada &0000000139000000.000000139.000.000 [14]
01994-9-27 Eylül 27, 1994 Altamira Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [15]
01994-11-01 Kasım 1, 1994 NextBase Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [16]
01994-11-15 Kasım 15, 1994 One Tree Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [17]
01995-2-23 Şubat 23, 1995 RenderMorphics 3D grafik donanımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [18]
01995-7-10 Temmuz 10, 1995 Network Managers Sistem dizayn  Birleşik Krallık [19]
01995-10-17 Ekim 17, 1995 Blue Ribbon Soundworks Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [20]
01995-11-06 Kasım 6, 1995 Netwise Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [21]
01995-12-12 Aralık 12, 1995 Bruce Artwick Organization Programlama Amerika Birleşik Devletleri ABD [22]
01996-1-16 Ocak 16, 1996 Vermeer Technologies Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [23]
01996-3-06 Mart 6, 1996 VGA-Animation Software Div[not 1] Yazılım  Almanya [24]
01996-3-12 Mart 12, 1996 Colusa Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [25]
01996-4-16 Nisan 16, 1996 Exos Video oyun kontrolleri Amerika Birleşik Devletleri ABD [26]
01996-4-23 Nisan 23, 1996 Aspect Software Engineering Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000014150000.00000014.150.000 [27]
01996-6-11 Haziran 11, 1996 eShop Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [28]
01996-6-17 Haziran 17, 1996 Electric Gravity Elektronik oyunlar Amerika Birleşik Devletleri ABD [29]
01996-11-01 Kasım 1, 1996 Panorama Software Sys-On-Line[not 2] Yazılım  Kanada [30]
01997-2-03 Şubat 3, 1997 NetCarta Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000020000000.00000020.000.000 [31]
01997-3-03 Mart 3, 1997 Interse Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [32]
01997-4-30 Nisan 30, 1997 WebTV Networks Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000425000000.000000425.000.000 [33]
01997-5-07 Mayıs 7, 1997 Dimension X Java-temelli plâtformlar Amerika Birleşik Devletleri ABD [34]
01997-6-13 Haziran 13, 1997 Cooper & Peters Programlama Amerika Birleşik Devletleri ABD [35]
01997-6-30 Haziran 30, 1997 LinkAge Software Internet yazılımı geliştirme  Kanada [36]
01997-8-05 Ağustos 5, 1997 VXtreme Internet video yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [37]
01997-12-31 Aralık 31, 1997 Hotmail Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000500000000.000000500.000.000 [38]
01998-2-23 Şubat 23, 1998 Flash Communications Kurumsal anında mesajlaşma yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [39]

[40]

01998-4-15 Nisan 15, 1998 Firefly İlişki yönetimi yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000040000000.00000040.000.000 [41]
01998-4-28 Nisan 28, 1998 MESA Group Data paylaşma yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [42]
01998-8-25 Ağustos 25, 1998 Valence Research Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [43]
01998-11-06 Kasım 6, 1998 LinkExchange Internet reklamcılık ağı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000265000000.000000265.000.000 [44]
01999-1-11 Ocak 11, 1999 FASA Interactive Bilgisayar oyunu yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [45]
01999-3-04 Mart 4, 1999 CompareNet Online alışveriş Amerika Birleşik Devletleri ABD [46]
01999-3-26 Mart 26, 1999 Numinous Technologies Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [47]
01999-4-27 Nisan 27, 1999 Interactive Objects-Digital Web müzik yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [48]
01999-4-30 Nisan 30, 1999 Jump Networks Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD [49]
01999-6-07 Haziran 7, 1999 ShadowFactor Software Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [50]
01999-6-15 Haziran 15, 1999 Omnibrowse Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [51]
01999-6-28 Haziran 28, 1999 Intrinsa Hata tespit yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000058900000.00000058.900.000 [52]
01999-7-01 Temmuz 1, 1999 Sendit Uygulama yazılımı  İsveç &0000000125420000.000000125.420.000 [53]
01999-7-07 Temmuz 7, 1999 Zoomit Şifreleme yazılımı  Kanada [54]
01999-7-21 Temmuz 21, 1999 STNC Topluluk yazılımı  Birleşik Krallık [55]
01999-9-19 Eylül 19, 1999 Softway Systems Bilgisayar programlama Amerika Birleşik Devletleri ABD [56]
01999-10-29 Ekim 29, 1999 Entropic Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [57]
02000-1-07 Ocak 7, 2000 Visio Corporation Toptan çizim yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000001375000000.0000001.375.000.000 [58]
02000-2-29 Şubat 29, 2000 Peach Networks Dijital TV servisleri  İsrail [59]
02000-3-17 Mart 17, 2000 Travelscape Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000089750000.00000089.750.000 [60]
02000-4-12 Nisan 12, 2000 Titus Communications Kablolu TV Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000944800000.000000944.800.000 [61]
02000-6-19 Haziran 19, 2000 Bungie Software Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [62]
02000-7-12 Temmuz 12, 2000 NetGames Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [63]
02000-9-13 Eylül 13, 2000 MongoMusic Online müzik arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000065000000.00000065.000.000 [64]
02000-9-27 Eylül 27, 2000 Pacific Microsonics Dijital ses teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri ABD [65]
02001-3-17 Mart 17, 2001 Vacationspot Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000070850000.00000070.850.000 [66]
02001-4-05 Nisan 5, 2001 Great Plains Software İş yönetimi yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000939884000.000000939.884.000 [67]
02001-5-02 Mayıs 2, 2001 Intellisol International Yazılım  Kanada [68]
02001-5-31 Mayıs 31, 2001 NCompass Labs Internet yazılımı  Kanada &0000000036000000.00000036.000.000 [69]
02001-6-21 Haziran 21, 2001 Maximal Innovative Intelligence Yazılım  İsrail &0000000020000000.00000020.000.000 [70]
02001-7-01 Temmuz 1, 2001 Yupi Online İspanyol Portalı Amerika Birleşik Devletleri ABD [71]
02002-3-11 Mart 11, 2002 Classic Custom Vacations Gezi ajansı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000078000000.00000078.000.000 [72]
02002-5-22 Mayıs 22, 2002 Sales Management Systems Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [73]
02002-7-12 Temmuz 12, 2002 Navision Yazılım programlama  Danimarka &0000001330000000.0000001.330.000.000 [74]
02002-7-29 Temmuz 29, 2002 Mobilocity Bilgisayar danışmanlığı Amerika Birleşik Devletleri ABD [75]
02002-9-10 Eylül 10, 2002 XDegrees Güvenlik yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [76]
02002-9-24 Eylül 24, 2002 Rare Yazılım ve video oyunları  Birleşik Krallık &0000000375000000.000000375.000.000 [77]
02002-12-13 Aralık 13, 2002 Vicinity Çevrimiçi kurumsal konumlama Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000095849000.00000095.849.000 [78]
02003-2-25 Şubat 25, 2003 Connectix Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [79]
02003-3-03 Mart 3, 2003 DCG Internet yazılımı  Avustralya [80]
02003-4-30 Nisan 30, 2003 PlaceWare Web konferans Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [81]
02003-5-27 Mayıs 27, 2003 G.A. Sullivan Bilgi teknolojileri Amerika Birleşik Devletleri ABD [82]
02003-6-10 Haziran 10, 2003 GeCAD Software Antivirus teknolojisi Romanya [83]
02003-8-29 Ağustos 29, 2003 3DO Co-High Heat Baseball Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000000450000.000000450.000 [84]
02004-4-22 Nisan 22, 2004 Encore Bus Solutions-IP Asts IP varlıkları Amerika Birleşik Devletleri ABD [85]
02004-4-26 Nisan 26, 2004 ActiveViews Raporlama sistemleri Amerika Birleşik Devletleri ABD [86]
02004-7-16 Temmuz 16, 2004 Lookout Software Kişisel arama aracı Amerika Birleşik Devletleri ABD [87]
02004-12-16 Aralık 16, 2004 GIANT Company Software Anti-spyware Amerika Birleşik Devletleri ABD [88]
02005-3-02 Mart 2, 2005 en'tegrate Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [89]
02005-4-09 Nisan 9, 2005 Groove Networks Topluluk yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [90]
02005-5-11 Mayıs 11, 2005 MessageCast Mesajlaşma Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000007000000.0000007.000.000 [91]
02005-5-31 Mayıs 31, 2005 Tsinghua-Shenxun-Cert Asts Certain assets  Çin &0000000015000000.00000015.000.000 [92]
02005-6-21 Haziran 21, 2005 Sybari Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [93]
02005-8-29 Ağustos 29, 2005 Teleo VoIP Amerika Birleşik Devletleri ABD [94]
02005-8-31 Ağustos 31, 2005 FrontBridge Technologies Email koruma Amerika Birleşik Devletleri ABD [95]
02005-9-19 Eylül 19, 2005 Alacris Sertifika yönetimi yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [96]
02005-11-03 Kasım 3, 2005 media-streams.com Yazılım  İsviçre [97]
02005-11-17 Kasım 17, 2005 5th Finger Mobil  Avustralya &0000000003153000.0000003.153.000 [98]
02006-1-19 Ocak 19, 2006 UMT-Software and IP Assets Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [99]
02006-2-13 Şubat 13, 2006 MotionBridge Arama  Fransa &0000000017858000.00000017.858.000 [100]
02006-2-13 Şubat 13, 2006 Seadragon Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [101]
02006-3-07 Mart 7, 2006 Apptimum Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [102]
02006-3-07 Mart 7, 2006 Onfolio Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [103]
02006-4-06 Nisan 6, 2006 Lionhead Studios Video oyunları  Birleşik Krallık [104]
02006-4-26 Nisan 26, 2006 AssetMetrix İş yazılımı  Kanada [105]
02006-5-04 Mayıs 4, 2006 Massive Incorporated Video oyun reklamcılığı Amerika Birleşik Devletleri ABD [106]
02006-5-04 Mayıs 4, 2006 Vexcel Haritalama yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [107]
02006-5-15 Mayıs 15, 2006 DeepMetrix Web log analiz Amerika Birleşik Devletleri ABD [108]
02006-6-06 Haziran 6, 2006 ProClarity Analiz yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [109]
02006-6-27 Haziran 27, 2006 iView Multimedia Dijital varlık yönetimi  Birleşik Krallık [110]
02006-7-17 Temmuz 17, 2006 Softricity Uygulama sanallaştırma yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [111]
02006-7-18 Temmuz 18, 2006 Winternals Software Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [112]
02006-7-26 Temmuz 26, 2006 Whale Communications Uygulamalar  İsrail [113]
02006-9-26 Eylül 26, 2006 Gteko Uygulamalar  İsrail [114]
02006-10-02 Ekim 2, 2006 DesktopStandard Uygulamalar Amerika Birleşik Devletleri ABD [115]
02006-10-12 Ekim 12, 2006 Colloquis Doğal dil yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [116]
02007-3-09 Mart 9, 2007 Medstory Internet arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD [117]
02007-3-26 Mart 26, 2007 devBiz Business Solutions Yazılım araçları Amerika Birleşik Devletleri ABD [118]
02007-5-03 Mayıs 3, 2007 ScreenTonic Reklam ve satış  Fransa [119]
02007-5-03 Mayıs 3, 2007 Tellme Networks Cep telefonu yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [120]
02007-5-09 Mayıs 9, 2007 SoftArtisans İş yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [121]
02007-6-04 Haziran 4, 2007 Engyro Bilgi teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri ABD [122]
02007-6-07 Haziran 7, 2007 Stratature Ana Veri Yönetimi Amerika Birleşik Devletleri ABD [123]
02007-6-29 Haziran 29, 2007 Savvis Inc-Data Centers Networking Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [124]
02007-8-13 Ağustos 13, 2007 AdECN Ad Exchange Amerika Birleşik Devletleri ABD [125]
02007-8-13 Ağustos 13, 2007 aQuantive Dijital satış Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000006333000000.0000006.333.000.000 [126]
02007-10-02 Ekim 2, 2007 Jellyfish.com Arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD [127]
02007-10-05 Ekim 5, 2007 Parlano İş mesajlaşma yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [128]
02007-10-29 Ekim 29, 2007 Global Care Solutions-Assets Varlıklar  Tayland [129]
02007-11-01 Kasım 1, 2007 HOB Business Solutions Bilgi teknolojisi  Danimarka [130]
02007-11-15 Kasım 15, 2007 Musiwave Mobil müzik eğlence  Fransa [131]
02007-12-12 Aralık 12, 2007 Multimap.com Haritalama  Birleşik Krallık [132]
02008-1-22 Ocak 22, 2008 Calista Technologies Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [133]
02008-2-07 Şubat 7, 2008 Caligari Corporation Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [134]
02008-2-27 Şubat 27, 2008 YaData Yazılım  İsrail [135]
02008-3-14 Mart 14, 2008 Rapt Reklam verim yönetimi yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [136]
02008-3-19 Mart 19, 2008 Komoku Rootkit güvenlik yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000005000000.0000005.000.000 [137]
02008-3-31 Mart 31, 2008 90 Degree Software İş yazılımı  Kanada [138]
02008-4-14 Nisan 14, 2008 Farecast Online arama yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000075000000.00000075.000.000 [139]
02008-4-15 Nisan 15, 2008 Danger Mobil Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000500000000.000000500.000.000 [140]
02008-4-25 Nisan 25, 2008 Fast Search & Transfer Kurumsal arama  Norveç &0000001191000000.0000001.191.000.000 [141]
02008-5-26 Mayıs 26, 2008 Kidaro Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [142]
02008-6-04 Haziran 4, 2008 Quadreon Yazılım  Belçika [143]
02008-6-18 Haziran 18, 2008 Navic Networks Yönetim yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [144]
02008-6-26 Haziran 26, 2008 Mobicomp Mobil Uygulamalar  Portekiz [145]
02008-8-11 Ağustos 11, 2008 Powerset Semantic arama Amerika Birleşik Devletleri ABD [146]
02008-9-16 Eylül 16, 2008 DATAllegro Data yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [147]
02008-9-28 Eylül 28, 2008 Greenfield Online Arama ve e-ticaret hizmetleri Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000486000000.000000486.000.000 [148]
02009-3-01 Mart 01, 2009 3DV Systems Kamera geliştiricisi  İsrail 35,000,000 [149]
02009-5-07 Mayıs 07, 2009 BigPark Interaktif online oyun  Kanada [150]
02009-6-01 Haziran 01, 2009 Rosetta Biosoftware Biyoinformatik çözümler Amerika Birleşik Devletleri ABD [151]
02009-9-22 Eylül 22, 2009 Interactive Supercomputing Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [152]
02009-12-10 Aralık 10, 2009 Opalis Software Yazılım  Kanada [153]
02009-12-10 Aralık 10, 2009 Sentillion, Inc. Sağlık için Kimlik ve Erişim Yönetimi Yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [154]
02010-10-06 Ekim 06, 2010 AVIcode, Inc. .Net görüntüleme teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri ABD [155]
02010-10-29 Ekim 29, 2010 Canesta, Inc. 3-D algılama teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri ABD [156]
02011-5-10 Mayıs 10, 2011 Skype Communications, S.à r.l. Telekomünikasyon  Lüksemburg &0000008500000000.0000008.500.000.000 [157]
02011-6-07 Haziran 7, 2011 Prodiance Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [158][159]
02011-11-22 Kasım 22, 2011 Videosurf Video arama Amerika Birleşik Devletleri ABD 100,000,000 [160]

[161]

Hissedarlıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şirket İş Ülke Değer(USD) Ref
01989-6-15 Haziran 15, 1989 Santa Cruz Operation[not 3] Toptan bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [162]
01991-3-18 Mart 18, 1991 Dorling Kindersley[not 4] Referans kitaplar  Birleşik Krallık &0000000014340000.00000014.340.000 [163]
01994-6-21 Haziran 21, 1994 Stac Electronics Data sıkıştırma yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000039900000.00000039.900.000 [164]
01995-1-19 Ocak 19, 1995 UUNet Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD [165]
01995-5-30 Mayıs 30, 1995 Wang Laboratories Yazılım danışmanlık Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000090000000.00000090.000.000 [166]
01995-10-12 Ekim 12, 1995 Individual Online bilgi alma Amerika Birleşik Devletleri ABD [167]
01996-4-01 Nisan 1, 1996 Mobile Telecom Technologies[not 5] Hücresel telefonlar Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000025000000.00000025.000.000 [168]
01996-4-22 Nisan 22, 1996 Helicon Publishing Elektronik kitap Amerika Birleşik Devletleri ABD [169]
01996-9-09 Eylül 9, 1996 SingleTrac Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [170]
01996-10-01 Ekim 1, 1996 WebTV Networks Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD [171]
01996-10-28 Ekim 28, 1996 VDOnet Internet servisleri Amerika Birleşik Devletleri ABD [172]
01997-2-03 Şubat 3, 1997 CMGI[not 6] Mail Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000020000000.00000020.000.000 [173]
01997-2-18 Şubat 18, 1997 Digital Anvil Bilgisayar oyunu yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [174]
01997-3-03 Mart 3, 1997 Interse Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [175]
01997-6-30 Haziran 30, 1997 Comcast[not 7] Kablolu TV Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000001000000000.0000001.000.000.000 [176]
01997-8-06 Ağustos 6, 1997 Apple Computer[not 8] Kişisel bilgisayar Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000150000000.000000150.000.000 [177]
01997-8-19 Ağustos 19, 1997 Progressive Networks[not 9] Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000030000000.00000030.000.000 [178]
01997-9-11 Eylül 11, 1997 Lernout & Hauspie Speech[not 10] Çoklu dil yazılımı  Belçika &0000000045000000.00000045.000.000 [179]
01997-9-23 Eylül 23, 1997 E-Stamp[not 11] Internet yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [180]
01998-3-04 Mart 4, 1998 General Magic Topluluk yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000006000000.0000006.000.000 [181]
01998-3-06 Mart 6, 1998 WavePhore[not 12] Radyo ve televizyon ekipmanları Amerika Birleşik Devletleri ABD [182]
01998-6-18 Haziran 18, 1998 Pluto Technologies Ağ ve depolama Amerika Birleşik Devletleri ABD [183]
01998-12-14 Aralık 14, 1998 Qwest Communications[not 13] İletişim Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [184]
01999-1-06 Ocak 6, 1999 SkyTel Communications[not 14] Hücresel telefonlar Amerika Birleşik Devletleri ABD [185]
01999-1-31 Ocak 31, 1999 United Pan-Europe Comm NV[not 15] Genişbant toplulukları  Hollanda &0000000300000000.000000300.000.000 [186]
01999-2-01 Şubat 1, 1999 NTL[not 16] İletişim  Birleşik Krallık &0000000500000000.000000500.000.000 [187]
01999-2-02 Şubat 2, 1999 Banyan[not 17] Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000010000000.00000010.000.000 [188]
01999-3-02 Mart 2, 1999 Dialogic Bilgisayar telefonu Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000024200000.00000024.200.000 [189]
01999-3-08 Mart 8, 1999 Reciprocal Telif hakkı koruyucu Amerika Birleşik Devletleri ABD [190]
01999-4-01 Nisan 1, 1999 TV Cabo Portugal SA Kablolu TV  Portekiz &0000000038600000.00000038.600.000 [191]
01999-4-10 Nisan 10, 1999 Lernout & Hauspie Speech Çoklu dil yazılımı  Belçika &0000000015000000.00000015.000.000 [192]
01999-6-08 Haziran 8, 1999 Inprise Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [193]
01999-6-08 Haziran 8, 1999 NaviSite[not 18] Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD [194]
01999-6-19 Haziran 19, 1999 AT&T[not 19] Telekomünikasyon Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000005000000000.0000005.000.000.000 [195]
01999-6-22 Haziran 22, 1999 Concentric Network IP-temelli ağlar Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000050000000.00000050.000.000 [196]
01999-7-05 Temmuz 5, 1999 WebMD Web-temelli sağlık bilgilendirme Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000250000000.000000250.000.000 [197]
01999-8-20 Ağustos 20, 1999 Tuttle Decision Systems Mortgage fiyatlandırma bilgileri Amerika Birleşik Devletleri ABD [198]
01999-8-25 Ağustos 25, 1999 Rogers Communications Radyo ve televizyon istasyonları  Kanada &0000000405120000.000000405.120.000 [199]
01999-12-03 Aralık 3, 1999 Korea Thrunet[not 20] Internet servis sağlayıcı  Güney Kore &0000000036000000.00000036.000.000 [200]
01999-12-28 Aralık 28, 1999 Globo Cabo[not 21] Kablolu TV  Brezilya &0000000126000000.000000126.000.000 [201]
01999-12-30 Aralık 30, 1999 Commtouch Software[not 22] Topluluk güvenlik yazılımı  İsrail &0000000020000000.00000020.000.000 [202]
01999-12-31 Aralık 31, 1999 Gigamedia[not 23] Internet servis sağlayıcı  Çin Cumhuriyeti &0000000031470000.00000031.470.000 [203]
02000-1-24 Ocak 24, 2000 Intertainer Interaktif sistemler Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000056000000.00000056.000.000 [204]
02000-1-24 Ocak 24, 2000 VerticalNet[not 24] Yönetim çözümleri Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000100000000.000000100.000.000 [205]
02000-2-23 Şubat 23, 2000 BroadBand Office İletişim Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000025000000.00000025.000.000 [206]
02000-3-02 Mart 2, 2000 Ecoss[not 25] Programlama  Japonya &0000000000046000.00000046.000 [207]
02000-3-13 Mart 13, 2000 RealNames[not 26] Internet navigasyon Amerika Birleşik Devletleri ABD [208]
02000-3-14 Mart 14, 2000 MEASAT Broadcast Network[not 27] Televizyon yayıncılığı  Malezya &0000000100000000.000000100.000.000 [209]
02000-4-14 Nisan 14, 2000 Best Buy Perakende mağazaları Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [210]
02000-7-07 Temmuz 7, 2000 Telewest Communications[not 28] Kablolu TV Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000002263000000.0000002.263.000.000 [211]
02000-7-13 Temmuz 13, 2000 Blixer Net Online telekomünikasyon  İtalya [212]
02000-8-04 Ağustos 4, 2000 CAIS Internet Internet erişim Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000040000000.00000040.000.000 [213]
02000-10-02 Ekim 2, 2000 Corel Corporation[not 29] Yazılım  Kanada &0000000089370000.00000089.370.000 [214]
02000-11-29 Kasım 29, 2000 Chyron Corporation[not 30] Dijital grafikler Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000006000000.0000006.000.000 [215]
02001-2-12 Şubat 12, 2001 Audible.com Online ses Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000010000000.00000010.000.000 [216]
02001-7-23 Temmuz 23, 2001 Sendo[not 31] Mobil telefon ahizesi  Birleşik Krallık [217]
02002-2-14 Şubat 14, 2002 USA Networks[not 32] Televizyon istasyonları Amerika Birleşik Devletleri ABD [218]
02005-11-03 Kasım 3, 2005 ByteTaxi Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD [219]
02007-10-24 Ekim 24, 2007 Facebook[not 33] Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000260000000.000000260.000.000 [220]
02008-4-08 Nisan 8, 2008 OKWave[not 34] On-line topluluk sitesi  Japonya &0000000002515000.0000002.515.000 [221]
02008-6-12 Haziran 12, 2008 Zignals[not 35] Online ticaret  İrlanda [222]

Satışları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Alıcı Hedef şirket Hedef iş Alıcının ülkesi Değer(USD) Ref
01989-3-31 Mart 31, 1989 Steven Ballmer Microsoft[not 36] Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000046200000.00000046.200.000 [223]
01992-6-17 Haziran 17, 1992 Microsoft Microsoft[not 37] Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000063750000.00000063.750.000 [224]
01994-7-06 Temmuz 6, 1994 Microsoft Microsoft[not 38] Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000348000000.000000348.000.000 [225]
01994-12-22 Aralık 22, 1994 TCI Technology Ventures MSN[not 39] Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [226]
01996-11-15 Kasım 15, 1996 Microsoft MSN[not 40] Internet servis sağlayıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [227]
01996-12-19 Aralık 19, 1996 Proginet TransAccess Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000001740000.0000001.740.000 [228]
01998-8-03 Ağustos 3, 1998 Avid Technology Softimage 3-D görsellerştirme yazılımı  Kanada &0000000284295000.000000284.295.000 [229]
01999-9-21 Eylül 21, 1999 Ticketmaster Online-CitySearch MSN Sidewalk Internet şehir rehberi Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000340000000.000000340.000.000 [230]
02000-2-24 Şubat 24, 2000 Electronic Arts DreamWorks Interactive Bilgisayar programları Amerika Birleşik Devletleri ABD [231]
02000-8-10 Ağustos 10, 2000 Envoy Communications Sage Information Consultants Danışmanlık  Kanada &0000000023730000.00000023.730.000 [232]
02000-9-01 Eylül 1, 2000 Jupiter Telecommunications Titus Communications Kablolu TV  Japonya [233]
02000-12-31 Aralık 31, 2000 Technology Crossover Ventures Expedia, Inc.[not 41] Online gezi Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000000050000000.00000050.000.000 [234]
02001-6-26 Haziran 26, 2001 CNBC MSN MoneyCentral Finansal bilgilendirme Amerika Birleşik Devletleri ABD [235]
02002-2-05 Şubat 5, 2002 USA Networks Expedia, Inc. Online gezi Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000001372000000.0000001.372.000.000 [236]
02002-7-26 Temmuz 26, 2002 Liberty Media Chofu CATV Kablolu TV  Japonya &0000000016000000.00000016.000.000 [237]
02002-8-12 Ağustos 12, 2002 Agency.com KPE Inc-Certain Assets Amerika Birleşik Devletleri ABD [238]
02003-2-22 Şubat 22, 2003 The Reynolds and Reynolds Company MSN Autos-Dealerpoint Business Online otomobil satışı Amerika Birleşik Devletleri ABD [239]
02003-10-31 Ekim 31, 2003 Perri Croshaw HWW Ltd-Women's Money Magazine Magazin  Avustralya [240]
02003-11-04 Kasım 4, 2003 Northgate Information Solutions PWA Group Yazılım  Birleşik Krallık &0000000007052000.0000007.052.000 [241]
02005-1-14 Ocak 14, 2005 The Washington Post Company Slate Online magazin Amerika Birleşik Devletleri ABD [242]
02005-2-28 Şubat 28, 2005 Ubisoft Entertainment Microsoft Game-Sports Games Spor oyunları Amerika Birleşik Devletleri ABD [243]
02006-8-17 Ağustos 17, 2006 Microsoft Microsoft[not 42] Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000020000000000.00000020.000.000.000 [244]
02007-5-11 Mayıs 11, 2007 MacDonald Dettwiler Vexcel Canada Haritalama yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD [245]
02008-9-22 Eylül 22, 2008 Microsoft Microsoft[not 43] Bilgisayar yazılımı Amerika Birleşik Devletleri ABD &0000036200000000.00000036.200.000.000 [246]
02010-5-25 Mayıs 25, 2010 Phase One Expression Media Dijital medya varlık yönetim yazılımı  Danimarka [247]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ VGA-Animation Software Div was acquired from VGA.
  2. ^ Panorama Software Sys-On-Line was acquired from Panorama Software.
  3. ^ Microsoft n interest representing less than 20% of Santa Cruz Operation.
  4. ^ Microsoft ilgili şirketin 26% hissesini satın aldı. Dorling Kindersley.
  5. ^ Microsoft ilgili şirketin 2.5% stake in Mobile Telecom Technologies.
  6. ^ Microsoft ilgili şirketin 4.9% hissesini satın aldı. CMGI.
  7. ^ Microsoft ilgili şirketinn 11.5% hissesini satın aldı. Comcast.
  8. ^ Microsoft ilgili şirketin 5% hissesini satın aldı. Apple Computer.
  9. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% in Progressive Networks.
  10. ^ Microsoft ilgili şirketinn 8% hissesini satın aldı. Lernout & HauspieSpeech.
  11. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. E-Stamp.
  12. ^ Microsoft ilgili şirketin 2.88% hissesini satın aldı. WavePhore.
  13. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.32% hissesini satın aldı. Qwest Communications.
  14. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.7% hissesini satın aldı. SkyTel Communications.
  15. ^ Microsoft ilgili şirketin 7.9% hissesini satın aldı. United Pan-Europe Comm NV.
  16. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.25% hissesini satın aldı. NTL.
  17. ^ Microsoft ilgili şirketin 7.5% hissesini satın aldı. Banyan.
  18. ^ Microsoft ilgili şirketin 4.4% hissesini satın aldı. NaviSite.
  19. ^ Microsoft ilgili şirketin 3% hissesini satın aldı. AT&T.
  20. ^ Microsoft ilgili şirketin 6% hissesini satın aldı. Korea Thrunet.
  21. ^ Microsoft ilgili şirketinn 11.5% hissesini satın aldı. Globo Cabo.
  22. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.6% hissesini satın aldı. CommTouch Software.
  23. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. Gigamedia.
  24. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.35% hissesini satın aldı. VerticalNet.
  25. ^ Microsoft ilgili şirketin 5% hissesini satın aldı. Ecoss.
  26. ^ Microsoft ilgili şirketin 20% hissesini satın aldı. RealNames.
  27. ^ Microsoft ilgili şirketin 9% hissesini satın aldı. MEASAT Broadcast Network.
  28. ^ Microsoft ilgili şirketin 22.98% hissesini satın aldı.Telewest Communications.
  29. ^ Microsoft acquired 24 million preferred shares of Corel Corporation.
  30. ^ Microsoft ilgili şirketinn 8.73% hissesini satın aldı. Chyron Corporation.
  31. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. Sendo.
  32. ^ Microsoft ilgili şirketin 15.4% hissesini satın aldı. USA Networks.
  33. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.6% hissesini satın aldı. Facebook.
  34. ^ Microsoft ilgili şirketin 10.52% hissesini satın aldı. OKWave.
  35. ^ Microsoft ilgili şirketin 15% hissesini satın aldı. Zignals.
  36. ^ Steven Ballmer acquired 945,000 Microsoft shares.
  37. ^ Microsoft repurchased 1.9% of Microsoft shares.
  38. ^ Microsoft repurchased 3% of Microsoft's common stock.
  39. ^ TCI Technology Ventures acquired 20% of MSN.
  40. ^ Microsoft acquired the remaining 20% stake that it did not already own in MSN fromTele-Communications Inc.
  41. ^ Technology Crossover Ventures has acquired 6% of Expedia, Inc.
  42. ^ Microsoft acquired 7.92% of its own common stock outstanding.
  43. ^ Microsoft repurchased 7.92% of its common stock outstanding.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cochrane, Nathan (2004-05-11). "Vision of the future". The Age. http://www.theage.com.au/articles/2004/05/10/1084041320078.html. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  2. ^ Pelline, Jeff (1998-01-03). "Microsoft buys Hotmail". CNET. CBS Interactive. http://news.cnet.com/2100-1033-206717.html. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  3. ^ Rajghatta, Chidanand (1998-01-07). "Hotmail prodigy is a sizzling millionaire". The Indian Express. http://www.indianexpress.com/res/web/pIe/ie/daily/19980107/00750984.html. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  4. ^ Pelline, Jeff (1997-12-05). "Hotmail, Microsoft talk deals". CNET. CBS Interactive. http://news.cnet.com/2100-1023-206039.html. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  5. ^ Richman, Dan (2000-02-07). "Jeremy Jaech enters the corporate world of Microsoft". Seattle Post-Intelligencer. Hearst Newspapers. http://www.highbeam.com/doc/1G1-63383110.html. Erişim tarihi: 2011-06-27. 
  6. ^ "Microsoft Acquires Navision". Microsoft. 2002-07-11. http://www.microsoft.com/presspass/press/2002/Jul02/07-11NavisionAcquisitionPR.mspx. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  7. ^ Ngelaine, Elaine (2005-10-04). "Solutions to dynamics". Factiva. 
  8. ^ "Top 50 Digital Agencies". Advertising Age. 2007. http://adage.com/datacenter/datapopup.php?article_id=126721. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  9. ^ Kane, Margaret; Kawamoto, Dawn (2007-05-18). "Microsoft to buy Aquantive for $6 billion". CNET. CBS Interactive. http://news.cnet.com/Microsoft-to-buy-Aquantive-for-6-billion/2100-1030_3-6184778.html. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  10. ^ Weier, Mary Hayes (2008-02-19). "Microsoft's Fast Search And Transfer Lays Out Product Roadmap". InformationWeek. United Business Media. http://www.informationweek.com/news/windows/microsoft_news/showArticle.jhtml?articleID=206800550. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  11. ^ "Microsoft Corp acquires Forethought Inc". Thomson Financial. 1987-06-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Forethought_Inc-12688020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  12. ^ "Microsoft Corp acquires Consumers Software Inc". Thomson Financial. 1991-03-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Consumers_Software_Inc-195731040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  13. ^ "Microsoft Corp acquires Fox Software Inc". Thomson Financial. 1992-06-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Fox_Software_Inc-250158020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  14. ^ "Microsoft Corp acquires Softimage Co". Thomson Financial. 1994-02-28. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Softimage_Co-391700040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  15. ^ "Microsoft Corp acquires Altamira Software Corp". Thomson Financial. 1994-09-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Altamira_Software_Corp-428428020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  16. ^ "Microsoft Corp acquires NextBase Ltd". Thomson Financial. 1994-11-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_NextBase_Ltd-433662040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  17. ^ "Microsoft Corp acquires One Tree Software". Thomson Financial. 1994-11-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_One_Tree_Software-435738020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  18. ^ "Microsoft Corp acquires RenderMorphics Ltd". Thomson Financial. 1995-02-23. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_RenderMorphics_Ltd-453450040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  19. ^ "Microsoft Corp acquires Network Managers PLC". Thomson Financial. 1995-07-10. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Network_Managers_PLC-494141040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  20. ^ "Microsoft Corp acquires Blue Ribbon SoundWorks Ltd". Thomson Financial. 1995-10-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Blue_Ribbon_SoundWorks_Ltd-502715020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  21. ^ "Microsoft Corp acquires Netwise Inc". Thomson Financial. 1995-11-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Netwise_Inc-515631020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  22. ^ "Microsoft Corp acquires Bruce Artwick Organization". Thomson Financial. 1995-12-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Bruce_Artwick_Organization-522998020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  23. ^ "Microsoft Corp acquires Vermeer Technologies". Thomson Financial. 1996-01-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Vermeer_Technologies-530567020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  24. ^ "Fox Software Inc acquires VGA-Animation Software Div from VGA". Thomson Financial. 1996-03-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Fox_Software_Inc_acquires_VGA_Animation_Software_Div_from_VGA-835776040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  25. ^ "Microsoft Corp acquires Colusa Software Inc". Thomson Financial. 1996-03-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Colusa_Software_Inc-542148020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  26. ^ "Microsoft Corp acquires Exos Inc". Thomson Financial. 1996-04-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Exos_Inc-548757020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  27. ^ "Microsoft Corp acquires Aspect Software Engineering". Thomson Financial. 1996-04-23. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Aspect_Software_Engineering-542151020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  28. ^ "Microsoft Corp acquires eShop Inc". Thomson Financial. 1996-06-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_eShop_Inc-558953020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  29. ^ "Microsoft Corp acquires Electric Gravity Inc". Thomson Financial. 1996-06-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Electric_Gravity_Inc-560237020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  30. ^ "Microsoft Corp acquires Panorama Software Sys-On-Line from Panorama Software Systems". Thomson Financial. 1996-11-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Panorama_Software_Sys_On_Line_from_Panorama_Software_Systems-602611040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  31. ^ "Microsoft Corp acquires NetCarta Corp(CMG Information) from CMGI Inc". Thomson Financial. 1997-02-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_NetCarta_Corp_CMG_Information_from_CMGI_Inc-615199020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  32. ^ "Microsoft Acquires Interse: Interse to Provide Key Technology to Microsoft's Web Site Solution". Microsoft Corp. 1997-03-03. http://www.microsoft.com/presspass/press/1997/Mar97/interspr.mspx. Erişim tarihi: 2011-10-23. 
  33. ^ "Microsoft Corp acquires remaining interest in WebTV Networks Inc". Thomson Financial. 1997-04-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_remaining_interest_in_WebTV_Networks_Inc-654557020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  34. ^ "Microsoft Corp acquires Dimension X Inc". Thomson Financial. 1997-05-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Dimension_X_Inc-662461020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  35. ^ "Microsoft Corp acquires Cooper & Peters Inc". Thomson Financial. 1997-06-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Cooper_Peters_Inc-670109020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  36. ^ "Microsoft Corp acquires LinkAge Software Inc". Thomson Financial. 1997-06-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_LinkAge_Software_Inc-675364040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  37. ^ "Microsoft Corp acquires VXtreme Inc". Thomson Financial. 1997-08-05. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_VXtreme_Inc-685500020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  38. ^ "Microsoft Corp acquires Hotmail Corp(Microsoft Corp)". Thomson Financial. 1997-12-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Hotmail_Corp_Microsoft_Corp-715327020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  39. ^ "Microsoft Investor Relations - Acquisitions History". Microsoft. 1998-02-23. http://www.microsoft.com/investor/Stock/AcquisitonHistory/fy98/default.aspx. Erişim tarihi: 2011-05-13. 
  40. ^ "Microsoft company and contact information". Computer Hope. 1998-02-23. http://www.computerhope.com/comp/msoft.htm. Erişim tarihi: 2011-05-13. 
  41. ^ "Microsoft Corp acquires FireFly Network Inc". Thomson Financial. 1998-04-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_FireFly_Network_Inc-751502020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  42. ^ "Microsoft Corp acquires MESA Group Inc". Thomson Financial. 1998-04-28. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_MESA_Group_Inc-755646020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  43. ^ "Microsoft Corp acquires Valence Research Inc". Thomson Financial. 1998-08-25. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Valence_Research_Inc-787363020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  44. ^ "Microsoft Corp acquires LinkExchange(TM) Inc". Thomson Financial. 1998-11-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_LinkExchange_TM_Inc-807940020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  45. ^ "Microsoft Corp acquires FASA Interactive Inc from Virtual Worlds Entertainment". Thomson Financial. 1999-01-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_FASA_Interactive_Inc_from_Virtual_Worlds_Entertainment-831847020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  46. ^ "Microsoft Corp acquires CompareNet Inc". Thomson Financial. 1999-03-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_CompareNet_Inc-858180020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  47. ^ "Microsoft Corp acquires Numinous Technologies Inc". Thomson Financial. 1999-03-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Numinous_Technologies_Inc-869178020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  48. ^ "Microsoft Corp acquires Interactive Objects-Digital from Asia Pacific Chem Engineering". Thomson Financial. 1999-04-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Interactive_Objects_Digital_from_Asia_Pacific_Chem_Engineering-876323020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  49. ^ "Microsoft Corp acquires Jump Networks Inc". Thomson Financial. 1999-04-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Jump_Networks_Inc-875924020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  50. ^ "Microsoft Corp acquires ShadowFactor Software Inc". Thomson Financial. 1999-06-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_ShadowFactor_Software_Inc-891145040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  51. ^ "Microsoft Corp acquires Omnibrowse Inc". Thomson Financial. 1999-06-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Omnibrowse_Inc-893647020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  52. ^ "Microsoft buys Intrinsa, a test-tool developer". Seattle Post-Intelligencer. 1999-07-28. http://www.highbeam.com/doc/1G1-64104923.html. Erişim tarihi: 2011-06-27. 
  53. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Sendit AB". Thomson Financial. 1999-07-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_launches_a_tender_offer_for_Sendit_AB-881312040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  54. ^ "Microsoft Corp Acquires Zoomit Corp from Pretty Good Privacy Inc". Thomson Financial. 1999-07-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Zoomit_Corp_from_Pretty_Good_Privacy_Inc-902097040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  55. ^ "Microsoft Corp acquires STNC Ltd". Thomson Financial. 1999-07-21. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_STNC_Ltd-914851040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  56. ^ "Microsoft Corp acquires Softway Systems Inc". Thomson Financial. 1999-09-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Softway_Systems_Inc-923885020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  57. ^ "Microsoft Corp acquires Entropic Inc". Thomson Financial. 1999-10-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Entropic_Inc-937506020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  58. ^ "Microsoft Corp acquires Visio Corp". Thomson Financial. 2000-01-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Visio_Corp-922614020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  59. ^ "Microsoft To Acquire Peach Networks". Microsoft. 2000-02-29. http://www.microsoft.com/Presspass/press/2000/feb00/peachpr.mspx. Erişim tarihi: 2000-02-29. 
  60. ^ "Expedia Inc acquires Travelscape.com". Thomson Financial. 2000-03-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Expedia_Inc_acquires_Travelscape_com-972821020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  61. ^ "Microsoft Corp acquires Titus Communications Corp from AT&T Inc". Thomson Financial. 2000-04-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Titus_Communications_Corp_from_AT_T_Inc-945635040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  62. ^ "Microsoft Corp acquires Bungie Software". Thomson Financial. 2000-06-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Bungie_Software-1017234020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  63. ^ "Microsoft Corp acquires NetGames USA". Thomson Financial. 2000-07-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_NetGames_USA-1024408020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  64. ^ "Microsoft Corp acquires MongoMusic Inc". Thomson Financial. 2000-09-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_MongoMusic_Inc-1045452020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  65. ^ "Microsoft Corp acquires Pacific Microsonics Inc". Thomson Financial. 2000-09-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Pacific_Microsonics_Inc-1050728020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  66. ^ "Expedia Inc acquires Vacationspot.com". Thomson Financial. 2001-03-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Expedia_Inc_acquires_Vacationspot_com-972814020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  67. ^ "Microsoft Corp acquires Great Plains Software Inc". Thomson Financial. 2001-04-05. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Great_Plains_Software_Inc-1077299020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  68. ^ "Microsoft Great Plains acquires Intellisol International Inc from Intellisol International Inc". Thomson Financial. 2001-05-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Great_Plains_acquires_Intellisol_International_Inc_from_Intellisol_International_Inc-1188725040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  69. ^ "Microsoft Corp acquires NCompass Labs Inc". Thomson Financial. 2001-05-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_NCompass_Labs_Inc-1179630040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  70. ^ "Microsoft Corp acquires Maximal Intelligence". Thomson Financial. 2001-06-21. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Maximal_Intelligence-1195272040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  71. ^ "T1msn.com acquires Yupi Internet Inc". Thomson Financial. 2001-07-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/T1msn_com_acquires_Yupi_Internet_Inc-1196843020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  72. ^ "Expedia Inc acquires Classic Custom Vacations from Global Vacation Group Inc". Thomson Financial. 2002-03-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Expedia_Inc_acquires_Classic_Custom_Vacations_from_Global_Vacation_Group_Inc-1264782020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  73. ^ "Microsoft Corp acquires Sales Management Systems". Thomson Financial. 2002-05-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Sales_Management_Systems-1297457020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  74. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Navision A/S". Thomson Financial. 2002-07-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_launches_a_tender_offer_for_Navision_A_S-1291085040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  75. ^ "Wireless Knowledge LLC acquires Mobilocity Inc". Thomson Financial. 2002-07-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Wireless_Knowledge_LLC_acquires_Mobilocity_Inc-1357742020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  76. ^ "Microsoft Corp acquires XDegrees Inc". Thomson Financial. 2002-09-10. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_XDegrees_Inc-1326469020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  77. ^ "Microsoft Corp acquires Rare Ltd". Thomson Financial. 2002-09-24. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Rare_Ltd-1329928040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  78. ^ "Microsoft Corp acquires Vicinity Corp". Thomson Financial. 2002-12-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Vicinity_Corp-1337178020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  79. ^ "Microsoft Corp acquires Connectix Corp-Assets". Thomson Financial. 2003-02-25. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Connectix_Corp_Assets-1372738020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  80. ^ "Avanade Inc acquires DCG Pty Ltd". Thomson Financial. 2003-03-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avanade_Inc_acquires_DCG_Pty_Ltd-1375294040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  81. ^ "Microsoft Corp acquires PlaceWare Inc". Thomson Financial. 2003-04-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_PlaceWare_Inc-1364877020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  82. ^ "Avanade Inc acquires G.A. Sullivan". Thomson Financial. 2003-05-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avanade_Inc_acquires_G_A_Sullivan-1398563020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  83. ^ "Microsoft to Acquire Antivirus Technology From GeCAD Software". Microsoft Website. 2003-06-10. http://www.microsoft.com/presspass/press/2003/Jun03/06-10GeCadPR.mspx. Erişim tarihi: 2009-05-14. 
  84. ^ "Microsoft Corp acquires 3DO Co-High Heat Baseball from 3DO Co". Thomson Financial. 2003-08-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_3DO_Co_High_Heat_Baseball_from_3DO_Co-1463132020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  85. ^ "Microsoft Business Solutions acquires Encore Bus Solutions-IP Asts from Encore Business Solutions Inc". Thomson Financial. 2004-04-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Business_Solutions_acquires_Encore_Bus_Solutions_IP_Asts_from_Encore_Business_Solutions_Inc-1580065020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  86. ^ "Microsoft Corp acquires ActiveViews Inc". Thomson Financial. 2004-04-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_ActiveViews_Inc-1522970020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  87. ^ "MSN acquires Lookout Software LLC". Thomson Financial. 2004-07-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/MSN_acquires_Lookout_Software_LLC-1587539020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  88. ^ "Microsoft Corp acquires GIANT Co Software Inc". Thomson Financial. 2004-12-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_GIANT_Co_Software_Inc-1625428020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  89. ^ "Avanade Inc acquires en'tegrate". Thomson Financial. 2005-03-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avanade_Inc_acquires_en_tegrate-1643212020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  90. ^ "Microsoft Corp acquires Groove Networks Inc". Thomson Financial. 2005-04-09. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Groove_Networks_Inc-1649476020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  91. ^ "MSN acquires MessageCast Inc". Thomson Financial. 2005-05-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/MSN_acquires_MessageCast_Inc-1664370020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  92. ^ "Microsoft Corp acquires Tsinghua-Shenxun-Cert Asts from Tsinghua-Shenxun Science". Thomson Financial. 2005-05-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Tsinghua_Shenxun_Cert_Asts_from_Tsinghua_Shenxun_Science-1666859040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  93. ^ "Microsoft Corp acquires Sybari Software Inc". Thomson Financial. 2005-06-21. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Sybari_Software_Inc-1638069020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  94. ^ "Microsoft Corp acquires Teleo Inc". Thomson Financial. 2005-08-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Teleo_Inc-1689842020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  95. ^ "Microsoft Corp acquires FrontBridge Technologies Inc". Thomson Financial. 2005-08-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_FrontBridge_Technologies_Inc-1680744020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  96. ^ "Microsoft Corp acquires Alacris Inc". Thomson Financial. 2005-09-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Alacris_Inc-1694694040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  97. ^ "Microsoft Corp acquires media-streams.com AG". Thomson Financial. 2005-11-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_media_streams_com_AG-1708989040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  98. ^ "ninemsn Pty Ltd acquires 5th Finger". Thomson Financial. 2005-11-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/ninemsn_Pty_Ltd_acquires_5th_Finger-1712770040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  99. ^ "Microsoft Corp acquires UMT-Software and IP Assets from UMT". Thomson Financial. 2006-01-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_UMT_Software_and_IP_Assets_from_UMT-1721431020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  100. ^ "Microsoft Corp acquires MotionBridge SA". Thomson Financial. 2006-02-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_MotionBridge_SA-1735829040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  101. ^ "Microsoft Corp acquires Seadragon Software". Thomson Financial. 2006-02-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Seadragon_Software-1732059020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  102. ^ "Microsoft Corp acquires Apptimum Inc". Thomson Financial. 2006-03-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Apptimum_Inc-1740892020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  103. ^ "Microsoft Corp acquires Onfolio Inc". Thomson Financial. 2006-03-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Onfolio_Inc-1741219020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  104. ^ "Microsoft Game Studios acquires Lionhead Studios". Thomson Financial. 2006-04-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Game_Studios_acquires_Lionhead_Studios-1749705040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  105. ^ "Microsoft Corp acquires AssetMetrix Corp". Thomson Financial. 2006-04-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_AssetMetrix_Corp-1762636040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  106. ^ "Microsoft Corp acquires Massive Inc". Thomson Financial. 2006-05-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Massive_Inc-1755821020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  107. ^ "Microsoft Corp acquires Vexcel Corp". Thomson Financial. 2006-05-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Vexcel_Corp-1744676020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  108. ^ "Microsoft Corp acquires DeepMetrix Corp". Thomson Financial. 2006-05-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_DeepMetrix_Corp-1767498040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  109. ^ "Microsoft Corp acquires ProClarity Corp". Thomson Financial. 2006-06-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_ProClarity_Corp-1748566020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  110. ^ "Microsoft Corp acquires iView Multimedia Ltd". Thomson Financial. 2006-06-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_iView_Multimedia_Ltd-1782142040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  111. ^ "Microsoft Corp acquires Softricity Inc". Thomson Financial. 2006-07-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Softricity_Inc-1762035020. Erişim tarihi: 2008-12-03. 
  112. ^ "Microsoft Corp acquires Winternals Software LP". Thomson Financial. 2006-07-18. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Winternals_Software_LP-1777582020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  113. ^ "Microsoft Corp acquires Whale Communications Ltd". Thomson Financial. 2006-07-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Whale_Communications_Ltd-1761244020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  114. ^ "Microsoft Corp acquires Gteko Ltd". Thomson Financial. 2006-09-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Gteko_Ltd-1797932040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  115. ^ "Microsoft Corp acquires DesktopStandard Corp". Thomson Financial. 2006-10-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_DesktopStandard_Corp-1798596020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  116. ^ "Microsoft Corp acquires Colloquis Inc". Thomson Financial. 2006-10-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Colloquis_Inc-1801372020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  117. ^ "Microsoft Corp acquires Medstory Inc". Thomson Financial. 2007-03-09. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Medstory_Inc-1843096020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  118. ^ "Microsoft Corp acquires devBiz Business Solutions LLC". Thomson Financial. 2007-03-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_devBiz_Business_Solutions_LLC-1854098020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  119. ^ "Microsoft Corp acquires ScreenTonic SA". Thomson Financial. 2007-05-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_ScreenTonic_SA-1864530040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  120. ^ "Microsoft Corp acquires Tellme Networks Inc". Thomson Financial. 2007-05-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Tellme_Networks_Inc-1848037020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  121. ^ "Microsoft to Acquire OfficeWriter". CNET. 2007-05-09. http://news.cnet.com/8301-10784_3-9717521-7.html. Erişim tarihi: 2010-12-08. 
  122. ^ "Microsoft Corp acquires Engyro Corp". Thomson Financial. 2007-06-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Engyro_Corp-1874893020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  123. ^ "Microsoft Corp acquires Stratature Inc". Thomson Financial. 2007-06-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Stratature_Inc-1876011020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  124. ^ "Microsoft Corp acquires Savvis Inc-Data Centers(2) from Welsh Carson Anderson & Stowe". Thomson Financial. 2007-06-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Savvis_Inc_Data_Centers_2_from_Welsh_Carson_Anderson_Stowe-1884041020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  125. ^ "Microsoft Corp acquires AdECN Inc". Thomson Financial. 2007-08-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_AdECN_Inc-1893068020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  126. ^ "Microsoft Corp acquires aQuantive Inc". Thomson Financial. 2007-08-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_aQuantive_Inc-1868950020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  127. ^ "Microsoft Corp acquires Jellyfish.com Inc". Thomson Financial. 2007-10-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Jellyfish_com_Inc-1911355020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  128. ^ "Microsoft Corp acquires Parlano Inc". Thomson Financial. 2007-10-05. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Parlano_Inc-1901570020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  129. ^ "Microsoft Corp acquires Global Care Solutions-Assets from Global Care Solutions SA". Thomson Financial. 2007-10-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Global_Care_Solutions_Assets_from_Global_Care_Solutions_SA-1920751040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  130. ^ "Avanade Inc acquires HOB Business Solutions A/S". Thomson Financial. 2007-11-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avanade_Inc_acquires_HOB_Business_Solutions_A_S-1922450040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  131. ^ "Openwave executes definitive agreement with microsoft". Musiwave. 2007-11-15. http://www.musiwave.com/news.php?idnews=113. Erişim tarihi: 2011-08-02. 
  132. ^ "Microsoft Corp acquires Multi Media Mapping Ltd". Thomson Financial. 2007-12-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Multi_Media_Mapping_Ltd-1934531040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  133. ^ "Microsoft Corp acquires Calista Technologies Inc". Thomson Financial. 2008-01-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Calista_Technologies_Inc-1945240020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  134. ^ "Microsoft Corp acquires Caligari Corporation". Caligari. 2008-02-07. 2009-04-26 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090426020947/http://forums1.caligari.com/truespace/showpost.php?s=7edb7ba0aff62636826f4d0cb4120e35&p=59557&postcount=39. Erişim tarihi: 2009-09-25. 
  135. ^ "Microsoft Corp acquires YaData Ltd". Thomson Financial. 2008-02-27. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_YaData_Ltd-1990073040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  136. ^ "Microsoft Corp acquires Rapt Inc". Thomson Financial. 2008-03-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Rapt_Inc-1960887020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  137. ^ "Microsoft Corp acquires Komoku Inc". Thomson Financial. 2008-03-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Komoku_Inc-1962616020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  138. ^ "Microsoft Corp acquires 90 Degree Software". Thomson Financial. 2008-03-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_90_Degree_Software-2011912040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  139. ^ "Microsoft Corp acquires Farecast Inc". Thomson Financial. 2008-04-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Farecast_Inc-1969079020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  140. ^ "Microsoft Corp acquires Danger Inc". Thomson Financial. 2008-04-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Danger_Inc-1951436020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  141. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Fast Search & Transfer ASA". Thomson Financial. 2008-04-25. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_launches_a_tender_offer_for_Fast_Search_Transfer_ASA-1941187040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  142. ^ "Microsoft Corp acquires Kidaro". Thomson Financial. 2008-05-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Kidaro-1960823020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  143. ^ "Avanade Belgium Sprl acquires Quadreon NV". Thomson Financial. 2008-06-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avanade_Belgium_Sprl_acquires_Quadreon_NV-1992039040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  144. ^ "Microsoft Corp acquires Navic Networks". Thomson Financial. 2008-06-18. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Navic_Networks-1988173020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  145. ^ "Microsoft Reaches for Clouds and Deepens Mobile Possibilities With Planned MobiComp Acquisition". Microsoft. 2008-06-26. http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/jun08/06-26MobilePR.mspx. Erişim tarihi: 2008-11-07. 
  146. ^ "Microsoft Corp acquires Powerset Inc". Thomson Financial. 2008-08-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Powerset_Inc-1991279020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  147. ^ "Microsoft Corp acquires DATAllegro Inc". Thomson Financial. 2008-09-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_DATAllegro_Inc-1998722020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  148. ^ "Microsoft to Acquire Greenfield Online Including Its European Subsidiary Ciao, a Leading European Price Comparison and Shopping Site". Microsoft. 2008-09-28. 2009-02-27 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090227022254/http://www.microsoft.com/emea/presscentre/pressreleases/WebShoppingEuroPR_29082008.mspx. Erişim tarihi: 2008-11-06. 
  149. ^ Wingfield, Nick (MAY 13, 2009). "Microsoft Swings at Wii With Videocam". Wall Street Journal. http://online.wsj.com/article/SB124215416209111679.html. 
  150. ^ "Microsoft to acquire BigPark". Microsoft. 2009-05-07. http://www.microsoft.com/presspass/press/2009/may09/05-07BigParkPR.mspx?rss_fdn=Press%20Releases. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  151. ^ "Microsoft Corporation will acquire Rosetta Biosoftware". Mandasoft.com. 2009-06-01. http://mandasoft.com/1/15295/microsoft_corporation_will_acquire_rosetta_biosoftware. Erişim tarihi: 2010-10-08. 
  152. ^ "Microsoft acquires Interactive Supercomputing". Techcrunch. 2009-09-22. http://www.techcrunchit.com/2009/09/22/microsoft-confirms-interactive-supercomputing-acquisition-shuts-down-star-p/. Erişim tarihi: 2009-09-25. 
  153. ^ "Microsoft acquires Opalis Software". DABCC. 2009-12-10. http://www.dabcc.com/article.aspx?id=12872. Erişim tarihi: 2009-12-10. 
  154. ^ "Microsoft Corp acquires Sentillion Inc (pending)". Thomson Financial. 2009-12-10. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Sentillion_Inc-2136437020. Erişim tarihi: 2009-12-10. 
  155. ^ "Microsoft Acquires AVIcode". Technet. 2009-10-06. http://blogs.technet.com/b/systemcenter/archive/2010/10/06/microsoft-acquires-avicode.aspx. Erişim tarihi: 2010-10-06. 
  156. ^ "Canesta Announces Definitive Agreement To Be Acquired By Microsoft". Taume News. 2009-10-29. http://news.taume.com/World-Business/Business-Finance/canesta-announces-definitive-agreement-to-be-acquired-by-microsoft-18058. Erişim tarihi: 2010-10-30. 
  157. ^ "Microsoft to acquire Skype". 10 May 2011. http://about.skype.com/press/2011/05/microsoft_to_acquire_skype.html#more. Erişim tarihi: 10 May 2011. 
  158. ^ "Microsoft acquiring Prodiance, ERM software specialists". 6 June 2011. http://blogs.office.com/b/office_blog/archive/2011/06/07/microsoft-acquiring-prodiance-enterprise-risk-management-erm-software-specialists.aspx. Erişim tarihi: 10 July 2011. 
  159. ^ "Microsoft buys Office security solution". 15 June 2011. http://idm.net.au/article/008443-microsoft-buys-office-security-solution. Erişim tarihi: 23 October 2011. 
  160. ^ "Microsoft Acquires Video Content Discovery Company VideoSurf". 22 Nov 2011. http://www.microsoft.com/presspass/press/2011/nov11/11-22XboxNovemberPR.mspx. Erişim tarihi: 23 Nov 2011. 
  161. ^ "With Its $100M Acquisition Of VideoSurf, Microsoft’s Video Search Now Has Big Potential". 23 Nov 2011. http://techcrunch.com/2011/11/23/with-its-100m-acquisition-of-videosurf-microsofts-video-search-now-has-big-potential/. Erişim tarihi: 23 Nov 2011. 
  162. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Santa Cruz Operation Inc". Thomson Financial. 1989-06-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Santa_Cruz_Operation_Inc-113777020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  163. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Dorling Kindersley Ltd". Thomson Financial. 1991-03-18. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Dorling_Kindersley_Ltd-196674040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  164. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Stac Electronics Inc". Thomson Financial. 1994-06-21. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Stac_Electronics_Inc-411625020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  165. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in UUNet Technologies Inc". Thomson Financial. 1995-01-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_UUNet_Technologies_Inc-444888020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  166. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Wang Laboratories Inc". Thomson Financial. 1995-05-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Wang_Laboratories_Inc-461614020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  167. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Individual Inc". Thomson Financial. 1995-10-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Individual_Inc-501536020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  168. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Mobile Telecom Technologies from SkyTel Communications Inc". Thomson Financial. 1996-04-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Mobile_Telecom_Technologies_from_SkyTel_Communications_Inc-546517020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  169. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Helicon Publishing Ltd". Thomson Financial. 1996-04-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Helicon_Publishing_Ltd-549771040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  170. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in SingleTrac Entertainment". Thomson Financial. 1996-09-09. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_SingleTrac_Entertainment-582697020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  171. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WebTV Networks Inc". Thomson Financial. 1996-10-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_WebTV_Networks_Inc-590290020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  172. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in VDOnet Corp Ltd". Thomson Financial. 1996-10-28. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_VDOnet_Corp_Ltd-600046020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  173. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CMG Information Services Inc". Thomson Financial. 1997-02-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_CMG_Information_Services_Inc-635472020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  174. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Digital Anvil". Thomson Financial. 1997-02-18. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Digital_Anvil-643013020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  175. ^ "Microsoft Corp acquires Interse Corp". Thomson Financial. 1997-03-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Interse_Corp-646826020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  176. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Comcast Corp from AT&T Comcast Corp". Thomson Financial. 1997-06-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Comcast_Corp_from_AT_T_Comcast_Corp-668631020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  177. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Apple Computer Inc". Thomson Financial. 1997-08-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Apple_Computer_Inc-692221020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  178. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Progressive Networks Inc from RealNetworks Inc". Thomson Financial. 1997-08-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Progressive_Networks_Inc_from_RealNetworks_Inc-689547020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  179. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Lernout & Hauspie Speech". Thomson Financial. 1997-09-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Lernout_Hauspie_Speech-694607040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  180. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in E-Stamp Corp". Thomson Financial. 1997-09-23. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_E_Stamp_Corp-711641020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  181. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in General Magic Inc". Thomson Financial. 1998-03-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_General_Magic_Inc-737396020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  182. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WavePhore Inc". Thomson Financial. 1998-03-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_WavePhore_Inc-738310020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  183. ^ "Microsoft Corp acquires Pluto Technologies Intl Inc". Thomson Financial. 1998-06-18. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_Pluto_Technologies_Intl_Inc-859822020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  184. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Qwest Communications Corp from Anschutz Corp". Thomson Financial. 1998-12-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Qwest_Communications_Corp_from_Anschutz_Corp-822010020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  185. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in SkyTel Communications Inc". Thomson Financial. 1999-01-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_SkyTel_Communications_Inc-831228020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  186. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in United Pan-Europe Comm NV from UnitedGlobalCom Inc". Thomson Financial. 1999-01-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_United_Pan_Europe_Comm_NV_from_UnitedGlobalCom_Inc-925048040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  187. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in NTL Inc". Thomson Financial. 1999-02-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_NTL_Inc-848446020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  188. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Banyan Systems Inc from ePresence Inc". Thomson Financial. 1999-02-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Banyan_Systems_Inc_from_ePresence_Inc-837212020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  189. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Dialogic Corp". Thomson Financial. 1999-03-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Dialogic_Corp-896405020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  190. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Reciprocal Inc". Thomson Financial. 1999-03-08. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Reciprocal_Inc-858981020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  191. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in TV Cabo Portugal SA from PT Multimedia Servicos de". Thomson Financial. 1999-04-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_TV_Cabo_Portugal_SA_from_PT_Multimedia_Servicos_de-868814040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  192. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Lernout & Hauspie Speech". Thomson Financial. 1999-04-10. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Lernout_Hauspie_Speech-863647040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  193. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Inprise Corp from Borland Software Corp". Thomson Financial. 1999-06-08. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Inprise_Corp_from_Borland_Software_Corp-891420020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  194. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in NaviSite Inc from CMGI Inc". Thomson Financial. 1999-06-08. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_NaviSite_Inc_from_CMGI_Inc-896450020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  195. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in AT&T Corp". Thomson Financial. 1999-06-16. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_AT_T_Corp-878594020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  196. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Concentric Network Corp". Thomson Financial. 1999-06-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Concentric_Network_Corp-896432020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  197. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WebMD Inc from Healtheon Corp". Thomson Financial. 1999-07-05. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_WebMD_Inc_from_Healtheon_Corp-886068020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  198. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Tuttle Decision Systems Inc". Thomson Financial. 1999-08-20. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Tuttle_Decision_Systems_Inc-916936020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  199. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Rogers Communications Inc". Thomson Financial. 1999-08-25. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Rogers_Communications_Inc-916547040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  200. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Korea Thrunet Co". Thomson Financial. 1999-12-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Korea_Thrunet_Co-945615040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  201. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Globo Cabo SA from NET Servicos de Comunicacao SA". Thomson Financial. 1999-12-28. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Globo_Cabo_SA_from_NET_Servicos_de_Comunicacao_SA-915301040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  202. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CommTouch Software Ltd". Thomson Financial. 1999-12-30. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_CommTouch_Software_Ltd-1441304040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  203. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Gigamedia Ltd". Thomson Financial. 1999-12-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Gigamedia_Ltd-941678040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  204. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Intertainer Inc". Thomson Financial. 2000-01-24. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Intertainer_Inc-964361020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  205. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in VerticalNet Inc". Thomson Financial. pending) (2000-01-24). http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_VerticalNet_Inc-986956020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  206. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in BroadBand Office Inc". Thomson Financial. 2000-02-23. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_BroadBand_Office_Inc-1060617020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  207. ^ "Microsoft Co Ltd acquires a minority stake in Ecoss Inc". Thomson Financial. 2000-03-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Co_Ltd_acquires_a_minority_stake_in_Ecoss_Inc-984276040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  208. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Realnames Corporation". Thomson Financial. 2000-03-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Realnames_Corporation-985802020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  209. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in MEASAT Broadcast Network Sys from ASTRO All Asia Networks PLC". Thomson Financial. 2000-03-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_MEASAT_Broadcast_Network_Sys_from_ASTRO_All_Asia_Networks_PLC-985969040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  210. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Best Buy Co Inc". Thomson Financial. 2000-04-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Best_Buy_Co_Inc-952984020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  211. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Telewest Communications PLC from NTL Inc". Thomson Financial. 2000-07-07. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Telewest_Communications_PLC_from_NTL_Inc-878599040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  212. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Blixer Net Services Srl". Thomson Financial. 2000-07-13. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Blixer_Net_Services_Srl-1024887040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  213. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CAIS Internet Inc". Thomson Financial. 2000-08-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_CAIS_Internet_Inc-1041546020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  214. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Corel Corp". Thomson Financial. 2000-10-02. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Corel_Corp-1052481040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  215. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Chyron Corp from MWW Group". Thomson Financial. 2000-11-29. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Chyron_Corp_from_MWW_Group-1073079020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  216. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Audible Inc". Thomson Financial. 2001-02-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Audible_Inc-1090021020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  217. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Sendo Ltd". Thomson Financial. 2001-07-23. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Sendo_Ltd-1206088040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  218. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in USA Networks Inc". Thomson Financial. 2002-02-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_USA_Networks_Inc-1271839020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  219. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in ByteTaxi Inc". Thomson Financial. 2005-11-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_ByteTaxi_Inc-1709334020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  220. ^ "Facebook and Microsoft expand strategic alliance". 2007-10-24. http://www.microsoft.com/Presspass/press/2007/oct07/10-24FacebookPR.mspx. Erişim tarihi: 2011-06-26. 
  221. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in OKWave". Thomson Financial. 2008-04-08. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_OKWave-1959895040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  222. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Zignals". Thomson Financial. 2008-06-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Zignals-1986611040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  223. ^ "Investor acquires a minority stake in Microsoft Corp". Thomson Financial. 1989-03-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Investor_acquires_a_minority_stake_in_Microsoft_Corp-117862020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  224. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 1992-06-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_buys_back_stock-127062020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  225. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 1994-07-06. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_buys_back_stock-414672020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  226. ^ "TCI Technology Ventures acquires a minority stake in MSN from Microsoft Corp". Thomson Financial. 1994-12-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/TCI_Technology_Ventures_acquires_a_minority_stake_in_MSN_from_Microsoft_Corp-441537020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  227. ^ "Microsoft Corp acquires remaining interest in MSN". Thomson Financial. 1996-11-15. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_acquires_remaining_interest_in_MSN-609408020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  228. ^ "Proginet Corp acquires Microsoft Corp-TransAccess from Microsoft Corp". Thomson Financial. 1996-12-19. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Proginet_Corp_acquires_Microsoft_Corp_TransAccess_from_Microsoft_Corp-617475020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  229. ^ "Avid Technology Inc acquires Softimage Co from Microsoft Corp". Thomson Financial. 1998-08-03. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Avid_Technology_Inc_acquires_Softimage_Co_from_Microsoft_Corp-766253040. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  230. ^ "Ticketmaster Online-CitySearch acquires Microsoft Corp-MSN Sidewalk from Microsoft Corp". Thomson Financial. 1999-09-21. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Ticketmaster_Online_CitySearch_acquires_Microsoft_Corp_MSN_Sidewalk_from_Microsoft_Corp-905693020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  231. ^ "Electronic Arts Inc acquires DreamWorks Interactive LLC from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2000-02-24. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Electronic_Arts_Inc_acquires_DreamWorks_Interactive_LLC_from_Microsoft_Corp-980463020. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  232. ^ "Envoy Communications Group Inc acquires Sage Information Consultants from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2000-08-10. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Envoy_Communications_Group_Inc_acquires_Sage_Information_Consultants_from_Microsoft_Corp-1014150040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  233. ^ "Jupiter Telecommunications acquires Titus Communications Corp from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2000-09-01. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Jupiter_Telecommunications_acquires_Titus_Communications_Corp_from_Microsoft_Corp-997168040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  234. ^ "Technology Crossover Ventures acquires a minority stake in Expedia Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2000-12-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Technology_Crossover_Ventures_acquires_a_minority_stake_in_Expedia_Inc_from_Microsoft_Corp-1020594020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  235. ^ "CNBC.com acquires MSN MoneyCentral from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2001-06-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/CNBC_com_acquires_MSN_MoneyCentral_from_Microsoft_Corp-1200069020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  236. ^ "USA Networks Inc acquires Expedia Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2002-02-05. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/USA_Networks_Inc_acquires_Expedia_Inc_from_Microsoft_Corp-1201837020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  237. ^ "Liberty Media Corp acquires a minority stake in Chofu CATV from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2002-07-26. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Liberty_Media_Corp_acquires_a_minority_stake_in_Chofu_CATV_from_Microsoft_Corp-1357885040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  238. ^ "Agency.com Ltd acquires KPE Inc-Certain Assets from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2002-08-12. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Agency_com_Ltd_acquires_KPE_Inc_Certain_Assets_from_Microsoft_Corp-1319041020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  239. ^ "Reynolds & Reynolds Co acquires MSN Autos-Dealerpoint Business from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2003-02-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Reynolds_Reynolds_Co_acquires_MSN_Autos_Dealerpoint_Business_from_Microsoft_Corp-1365400020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  240. ^ "Perri Croshaw acquires HWW Ltd-Women's Money Magazine from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2003-10-31. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Perri_Croshaw_acquires_HWW_Ltd_Women_s_Money_Magazine_from_Microsoft_Corp-1446735040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  241. ^ "Northgate Info Solutions PLC acquires PWA Group Ltd from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2003-11-04. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Northgate_Info_Solutions_PLC_acquires_PWA_Group_Ltd_from_Microsoft_Corp-1447457040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  242. ^ "Washington Post Co acquires Slate from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2005-01-14. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Washington_Post_Co_acquires_Slate_from_Microsoft_Corp-1626476020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  243. ^ "Ubisoft Entertainment SA acquires Microsoft Game-Sports Games from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2005-02-28. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Ubisoft_Entertainment_SA_acquires_Microsoft_Game_Sports_Games_from_Microsoft_Corp-1642757020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  244. ^ "Microsoft Corp tenders to purchase shares of itself". Thomson Financial. 2006-08-17. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_tenders_to_purchase_shares_of_itself-1778216020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  245. ^ "MacDonald Dettwiler & Assoc acquires Vexcel Canada Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 2007-05-11. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/MacDonald_Dettwiler_Assoc_acquires_Vexcel_Canada_Inc_from_Microsoft_Corp-1867880040. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  246. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 2008-09-22. http://www.alacrastore.com/storecontent/Thomson_M&A/Microsoft_Corp_buys_back_stock-1778693020. Erişim tarihi: 2008-10-31. 
  247. ^ "Phase One A/S acquired Expression Media". MandAsoft.com. 2010-05-25. http://mandasoft.com/1/18184/phase_one_as_acquired_expression_media. Erişim tarihi: 2010-05-25. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]