Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mart 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi

hesap kapatma hk.[kaynağı değiştir]

  • Soru İyi çalışmalar kolay gelsin.

hesap oluştururken kaynaklanan hatalardan dolayı kullanıcı adı: Bilalmernekli adlı hesabımın kapatılmasını talep ediyorum. kapatılmasına müteakip yeni bir hesap açacağım. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.--Bilal MERNEKLİ (mesaj) 12:29, 2 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhabalar, önemli bir katkı görünmüyor. Şuan açık olan hesabı kullanmamak üzere yeni bir hesap açabilirsiniz.eğer kullanıcı sayfanıza {{sil|kullanıcı talebi}} yazısını eklerseniz sayfa temizlenecektir.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 12:33, 2 Mart 2015 (UTC)
  • Soru Merhaba Dr. Asif Kurban hakkında yeni bir sayfa oluşturmak istiyorum ancak kabul edilmiyor.

Aldığım uyarı metni: Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki kodu içermeyen yeni madde

Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Israrlı vandalizm -2"

Bu konuda yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gerekiyor?--Drasifkurban (mesaj) 12:53, 3 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Drasifkurban, maddenin viki kodu içermesi gerekiyor demek ki maddeki hiçbir bağlantı başlık vs. düzenlemeden yapmaya çalışmışsınız. Bir ikincisi vandalizm içeren şeyler yazmış olabilirsiniz. Viki kodlarını öğrenmek ve yazım kurallarını (Viki içindeki) incelemek için VP:BEK ve buna bakabilirsiniz. İyi vikiler~-- •Mclovinx• Mesaj 16:20, 3 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Gerekli açıklama uyarı mesajında yazıyor. Yetersiz olduğunu düşünüyorsanız gelişmesi için önerilerinizi yazabilirsiniz. --Mavrikantmsj 18:52, 3 Mart 2015 (UTC)

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

  • Soru Sayfamın adını değiştir misiniz lütfen (Taşır mısınız). Eski adı : Articles for creation/Emirhan Bulut . Yeni adı (Değiştirilecek olan ad) = Emirhan Bulut
Sayfa Link : https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Articles_for_creation/Emirhan_Bulut#Emirhan_Bulut--Emirhan64 (mesaj) 14:59, 7 Mart 2015 (UTC)

Sürekli IP değiştiren vandal[kaynağı değiştir]

Mavrikant, ve bu önlenemiyor öyle mi? --Diyapazon(Mesaj) 22:07, 7 Mart 2015 (UTC)
Bilgisayara göre engellenin imkanı yok diye biliyorum. Engel aşmak çok kolay. Sayfa korumak çözüm olabilir. --Mavrikantmsj 22:09, 7 Mart 2015 (UTC)
Hizmetliler koruma talepleri sayfası ile yeterince ilgilenmiyor.(referans: http://i.imgur.com/EwmMUQg.png) O da çözüm değil --Diyapazon(Mesaj) 22:18, 7 Mart 2015 (UTC)

Orhan bahadırsoyOrhan Bahadırsoy Herf sehvinin duzeltimesini haiş edirem. --Araz Yaquboglu (mesaj) 14:08, 9 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru ReyMaz Maddesinin neden silindiğini anlayamıyorum. bağlantıları kanıtları eşliğinde neden kaydedeğer olduğunu açıklıyorum yine siliniyor. yine yüklüyorum daha önce silinen bi sayfa diyip tekrar siliniyor. paylaştığım bağlantlarla önemli bi sayfa olduğunu reklam içermediğini bi başarı öyküsü olduğunu paylaşmanın nesi kötü?

Sayfa Düzeltme[kaynağı değiştir]

  • Soru Kolay gelsin bi sorum olacak.Atıyorum bir tarih sayfasına örn. 20 eylül ün wiki sayfasına doğumlar kısmına bir kaç saatliğine bir arkadasıma doğum günü sürpizi için onun adını yazıp kaydetmemde herhangi bir sıkıntı olur mu ?--Efe55200 (mesaj) 23:24, 14 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, vikipedi de Vikipedi:Kayda değerlik politikası bulunmaktadır. Yani burası bir forum değil bir ansiklopedidir. Bunun için kayda değer olmayan kişiler siz ekleseniz bile sayfadan silinirler. Kumul (mesaj) 23:28, 14 Mart 2015 (UTC)
  • Vikipedi'yi bu tür şeyler için kullanmanız kesinlikle yasaktır. Doğumlar kısmına böyle bir şey yapmanız durumunda, yaptığınız değişiklik zaten onaylanmayacaktır. Dolayısı ile arkadaşınız da dahil dışarıdan hiç kimse bu değişikliği göremez. Sizde uyarı veya engel aldığınızla kalırsınız. :) Sait71 23:32, 14 Mart 2015 (UTC)

viki kodu nedir[kaynağı değiştir]

  • Soru merhaba, yeni bir madde eklemek istiyorum fakat Viki kodu içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. diyor, viki kodu nedir acaba yardımcı olurmusunuz... iyi akşamlar..--Vicdan ashabı (mesaj) 20:13, 15 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap
Mrb, sayfalarda katkı dan önce isterseniz önce kullanıcı sayfanızda denemeler yapın (burası) viki kodu demek sayfa içinde herhangi bir vikipedi tag ı bulunmaması demektir, örneğin [[20 Ağustos]] olarak bir viki kodu yazabilirsiniz. Dediğim gibi sayfaların kodlarını kendi sayfanıza kopyalayıp orada denemeler yapın bir süre sonra alışacaksınız. Sorularınız olursa buradan veya vikipedistleri mesaj sayfalarına mesaj yazarak soru sorabilirisin. Kumul (mesaj) 20:24, 15 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Selamlar, '''Kalın yazı''' veya [[iç bağlantı]] gibi kodlar viki kodu olarak adlandırılır. Eğer yazdığınız maddelerde bu tür kod kullanmadıysanız, sistem otomatik olarak açılan maddeyi kabul etmez. Sizde konuyla alakalı kelimelere örnekte olduğu gibi köşeli parantezler ile iç bağlantı verebilir ve böylece viki kodu kullanmış olursunuz.Sait71 20:27, 15 Mart 2015 (UTC)

Wikipedi yanlışlığı[kaynağı değiştir]

  • Soru İsmail Kahraman ile ilgili wikipedi de bulunan yanlışlığı kendisinin isteği üzerine değiştirdim.fakat değiştirmem onaylanmadı ve hala İsmail Bey'in hakkında yanlış bilgi içeriyor...--Mete.güneş (mesaj) 08:05, 16 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap CevapMete.güneş lütfen bunu bir inceleyin. Eklemiş olduğunuz değişiklikler doğru olabilir ancak bunu viki dili ile ve doğru şekilde yazın. Değişikliğiniz hal duruyor ancak büyük ihtimalle düzeltilecek ya da geri alınacaktır. Ayrıca değişikliğinizin onaylanması için bir devriyenin kontroliü gerekli. Şuan 32 günü geçmiş değişiklikler var o yüzden gözden kaçmış vey kontrol edilmemiş olabilir. Maddeyi doğru bir şekilde düzenlediğiniz zaman bir süre sonra kabul edilir. •Mclovinx• Mesaj 10:48, 16 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, ben bu akşam (salih aslanparçası) sayfasını oluşturdum (daha kontrol edilmemiş) ben oluşturduğum salih aslanparçası sayfasına yazarın resmini eklemeyi unuttum ki resim nasıl eklenir onuda bilmiyorum, yardımcı olurmusunuz? bu, daha kontrol edilmemiş sayfaya nasıl resim ekleyeceğim..?

iyi akşamlar...!--Vicdan ashabı (mesaj) 19:28, 16 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba Vicdan ashabı, sayfanız kayda değer olmadığı için silinmesi için işaretlenmiştir. Ayrıca sayfa nasıl yazılır? sayfasına da bakmanızda fayda var. Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyin. Vikipedi üzerindeki başka maddeleri de geliştirerek katkıda bulunabilirsiniz. --Turgut46 19:40, 16 Mart 2015 (UTC)

Hayvan Türleri Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru neden çoğu hayvan türünde sayfa mevcut değil. bilgileri rahatça öğrenemiyoruz. ingilizce siteden bakmak zorunda kalıyoruz ve hiçbirşey anlamıyoruz. lütfen hayvan türlerinin hepsi hakkında bilgi olsun çok sinir bozucu oluyor ve vikipedi'yi kullanmaktan soğuyorum. Bu imzasız yazı Pltn fhm (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhabalar Pltn fhm, Vikipedi de sizin gibi kullanıcıların katkıları ile gelişen bir ansiklopedi ancak bazı bilgiler eksik olabiliyor. İstediğiniz maddeleri madde istekleri sayfasına ekleyebilir ya da çeviri grubundan maddenin başka bir dilden çevrilmesini talep edebilirsiniz ya da ilgili sayfayı siz başlatabilirsiniz. Kolay gelsin. --Turgut46 20:04, 16 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, ben bu akşam yazar ve şair (salih aslanparçası) sayfasını oluşturdum. ben oluşturduğum salih aslanparçası sayfası kayda değer olmadığı için silinmesi için işaretlenmiştir, peki nasıl kayda değer olmaz, yazar bu güne kadar 2 iki şiir kitabı yayınlamış, wikipedia'da yeni yazarlar kaydedilmiyormu yoksa?

yardımcı olumusunuz? iy akşamlar...--Vicdan ashabı (mesaj) 20:13, 16 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Size konuyla ilgili bir mesaj atıldı. --Turgut46 20:27, 16 Mart 2015 (UTC)

Keyfince, koyduğum benzersiz 4 satırlık maddeyi kısa bir uyarı notsuz habersiz mesuliyetsiz sorgusuz KISA OLMUŞ diye yok edenlerin oluşu nasıl bir şey?[kaynağı değiştir]

Soru Başlığı yazmamın sebebi olmayan konuyu kısaca girmek amacıyla vikipedie akşam 16/3 kayıd olarak 4 satır bir açıklama yaptım gece yarısından sonra sonra bu yazı yok olmuş neden kim hangi noktayı uygun değil zannetmiş bana düzeltmem veya yanlışı doğruyu öğrenmem için bir not bırakmadan silinmiş.GEpiyce arayıpta buldum. 16 02 15 14:30 DA üye olupda konudaki ilk madde olan 5 satırlık tanıtıcı maddemi aynı gün adı Théodore olan 6 yıl kıdemli şahıs gerekçesine ansiklopedik bilgi olamıyacak kadar kısa anlamını taşıdığına inandığım "kısa taslak" gibi bir izah notu silivermiş. Düzeltin filan ihtar yok. Sanki amerikan polisi çekip vuruyorsunuz. Bu ortamın içerisinde adımın olmasını protesto eder ve ruyamars adlı kaydımın açıldığının üzerinden 24 saat geçmeden acilen maddemi silebilmeniz gibi vikipedia dan silinmesini ve teyidini rica ederim. Ruyamars (mesaj) 01:18, 17 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba Ruyamars, öncelikle hoş geldiniz. Öncelikle hiçbir sayfa keyfî olarak silinmez, ilgili madde silme politikasında belirtilen gerekçelerden biri ile silinir ve sayfada bir silme gerekçesi yazar. Biliniz ki Vikipdi'de çok kısa maddeler yeterince bilgi vermediği için silinebilir. Bunun yanında taslak madde dediğimiz çok kısa olmayan, ayrıntılı olmasa da açıklayıcı bilgi veren, geliştirilebilir maddeler vardır. Sizi taslak madde ve sayfa nasıl yazılır? sayfalarını incelemeye yönlendiriyorum. Hayırlı günler, iyi çalışmalar. --Turgut46 04:19, 17 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Ayrıca yazdığınız maddede emeğinizin boşa gitmemesi için, maddeyi geri getirtip içeriği kendi özel sayfanızda düzeltebilirsiniz. Özel sayfanızda kimse denemelerinizi silmez. İsterseniz yazdığınız içeriği geri getirtelim? Yazdığınız maddenin adı neydi? Kumul (mesaj) 14:09, 17 Mart 2015 (UTC)
Kullanıcı:Théoden'i haberdar edelim buradan. ilgilenecektir. --kibele 14:23, 17 Mart 2015 (UTC)
Söz konusu madde, kullanıcı alt sayfasına taşınmıştır. --Théoden ileti 14:29, 17 Mart 2015 (UTC)
  • Ek olarak belirtmek isterim ki yeni madde oluştururken çıkan uyarıyı dikkate almadan, bu görüntüde de yer alan "kısa maddelerin silinme ihtimali"ni göz önünde bulundurmayıp yapması gerekeni yapan bir hizmetliyi hedef almanız yanlıştır. Lütfen okuyunuz: Kişisel saldırı yok--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 14:36, 17 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

Hızlı silme talebi neye göre veriliyor?[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar.kolaygelsin.Yakın zamanda hesap açtım.ve kayda değer olduğuna inandığım benden daha önce film künyelerinde yer alan bir maddeye (aynı zamanda Vikipedi'yi de kullanma alışkanlığını sağladığım) bir katkıda bulundum. Ardından 'hızlı silme talebi' denen, gerekçesi 'Kayda değerlilik' olarak gösterilen anlam vermediğim bir uygulamayla karşılaştım.Maddeye katkılar, okunduğu zaman kaynaklarıyla bilgilerin tazelendiğini görürsünüz.Vikipedi'nin ilk başta 'hadi sende cesur ol ve yaz!' manasındaki teşviklerini boşa çıkartan bu durumu anlamadığım için soruyorum!.Bu talebi ileten kullanıcının son hamlelerini gördüğümde o maddelere de aynı haksızlığı yaptığını gördüm.Anlam veremedim.anlam veremediğim konularda da tartışmaktan kaçınırım.Çözüm olarak 'tartışma' başlığı adı altında silinmemesi için açıklama yapmam mı gerekiyor? Bu 'silme talebi' denen hakkı kullanıcıya yerli yersiz tartışma açması için mi veriliyor? Eğer bunun için verilmiyorsa bunun bir denetimi ve cezası var mı?--300fuzuli (mesaj) 21:16, 17 Mart 2015 (UTC)--300fuzuli (mesaj) 21:16, 17 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayın 300fuzuli sanırım siz açmış olduğunuz Olgun toker sayfası için bunları yazmaktasınız. Sinema ve dizi filmlerde oynamış her oyuncu Vikipedi ölçütlerine göre Kayda Değer değildir. Bununla ilgili ölçütler için bu sayfayı okuyabilirsiniz. Eğer bu ölçütleri karşıladığını düşünüyorsanız gerekli kaynakları ekleyerek kişinin kayda değer olduğunu gösterebilirsiniz. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:29, 17 Mart 2015 (UTC)
  • Soru merhaba yeni güncellediğim sayfanın kalıcı olması ve iyileştirmelere yönelik bilgi rica ediyorum.--Boromir (mesaj) 00:00, 18 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap

CEVAP BEKLIYORUM[kaynağı değiştir]

  • Soru https://tr.wikipedia.org/wiki/Yonca_Bayg%C4%B1n sayfası için acilen görüşebilir miyiz? Günlerdir yazdığım makale hakkında abuk subuk yorumlar yapılıyor. Bu ülkenin devlete ait televizyon kanalında 15 yıldır yayınlar yapan (TRT Ankara) 21 yıldır ülkenin en köklü radyolarında yayın yapan, her gün izlediğimiz reklamlara sesi ile hayat veren bir isim nasıl oluyorda içerik gereksiz, kayda değer olmayan kişi gibi taglerle fişlenip article'ı giren kişiye ve Yonca Hanım'a saygısızlık yapılabiliyor? Bu yapılan saygısızlık kabul edilebilir değil!

Bu durumu şahsi twitter hesabımdan (Türkiye'den ünlü sanatçılarda takipçimdir) Jimmy Wales'e twit atarak protesto edeceğim yapılan saygısızlık katlanılabilir boyutlarda değil... ve sanırım kendisinin burada olan bitenlerden haberdar olması gerekiyor. Bu başlık yıllardır wikipedia Türkiye'de yer alıyor şimdi mi bir anda sorun oldu??? Günlerdir iyileştirmek için ne yapılabilir diyorum kimsenin sesi çıkmıyor. Bu mu sizin Wikipediayı yönetme insanlara yardımcı olma anlayışınız. Böyle olacaksanız eksik olsun!!! Wikipedia gelişsin diye Jimmy Wales imzalı posta kutuma emailler geliyor. Böyle mi gelişecek wikipedia? Cevabınızı bekliyorum!--Boromir (mesaj) 09:41, 18 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Selamlar, Vikipedi'nin bazı politika ve yönergeleri mevcut. Lütfen kişiler için kayda değerlik yönergesini inceleyiniz. Eğer aksi olduğunu düşünüyorsanız, konunun tartışma sayfasında bunu dile getirebilirsiniz. Kolay gelsin.Sait71 10:04, 18 Mart 2015 (UTC)

SAİT71 Açılan başlığın yıllardır wikipedia'da yer alıyor olması ve bir anda silinmeye neden karar verildiğide yazıyor mu o yönergelerde? Boromir (mesaj)

Boromir, konuyu ilgili maddenin tartışma sayfasından devam ettirmek daha doğru olur. :) Sait71 10:15, 18 Mart 2015 (UTC)

SAİT71 Tartışan yok Danışma masasına yazıyorum sen gereksiz bir bilgi ile cevap almamı engelliyorsun. Boromir (mesaj)

Gereksiz bir bilgi dediğiniz şey kişilerin Vikipedi'de ansiklopedik bir değeri olup olmadığını anlamamızı sağlayan bir yönerge. Ve maddeyi etiketleyen arkadaşta bu yönergelerden birisine dayanarak sil etiketi koymuş. Bende tartışma sayfasında bunu belirttim zaten. Ancak siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz hala...Sait71 10:18, 18 Mart 2015 (UTC)

SAİT71 Türkçe okuyabiliyorsun değil mi? yada okuduğunu anlayabiliyorsun bir sorun yok değil mi? Bende diyorum ki madem gereksiz neden yılladır wikipedia'da bu başlık? Verdiğin cevaplar bana yardımcı olmuyor soruna çözümde olmuyor daha fazla yazma istersen git başka bir yerde harca enerjini... Boromir (mesaj)

Bende diyorum ki, bu konuyu maddenin tartışma sayfasında belirtmelisiniz. Anlaşılmayan bir şey var mı?Sait71 10:26, 18 Mart 2015 (UTC)

SAİT71 Ben burdan cevap almak istemiyorum ve yazmıyorum bunda anlaşılmayan birşey var mı? Boromir (mesaj)

Neyse ısrar etmeyeceğim, bir başka arkadaş gelip size yardımcı olur umarım. Kolay gelsin.Sait71 10:30, 18 Mart 2015 (UTC)

SAİT71 Çok teşekkür ederim anlayışın için amacım bu günlerdir yardım almaya çalışıyorum kimseden elle tutulur bir yanıt gelmiyor, wikipedia Türkiye'nin içinde bulunduğu bu durum beni ciddi anlamda üzüyor düzeltilene kadar bu durum nereye şikayetçi olmam gerekiyorsa peşini bırakmayacağım bu konunun. Tekrar teşekkürler. Boromir (mesaj)

ben polat 75 hesabım başkası tarafında kulanıyor gereyın yapılmasına rica ederim[kaynağı değiştir]

  • Soru ben polat 75 hesabım başkası tarafında kulanıyor ben oyuna giremiyorum gereyin yapılmasın arz ederim
  • Cevap Cevap Yeni bir hesap açıp olumlu katkılarda bulunmaya çalışınız. --Turgut46 22:01, 18 Mart 2015 (UTC)

yeni ekonomi sayfası yanlış bilgi veriyor[kaynağı değiştir]

  • Soru "yeni ekonomi" sayfası baştan sona yanlış ayrıca tartışma sayfasında ekonominin eskisi yenisi mi olurmuş yazanlarda komik. "yeni ekonomi" 90lı yıllarda başlamıştır. Geçen sene yazı yazıp koymuştum ama uygun görülmediği için değiştirilmedi sanırım zaten kısa bir şey yazmıştım. Ayrıca ingilizce sayfası beni doğruluyor. Yine denk gelince bunu bildirme gereği duydum. Lütfen düzeltin sayfa yanlış bilgi veriyor.--Artanis (mesaj) 22:49, 20 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap uygun bilgiler ve kaynaklar ekleyerek maddeyi kendiniz düzenleyebilirsiniz. --Diyapazon(Mesaj) 22:53, 20 Mart 2015 (UTC)

Özel bir şirketin çıkarı için vikipedi kullanılıyor[kaynağı değiştir]

  • Soru Superyetkin kullanıcı adlı kişi Belek sayfasının dış bağlantılar kısmına bir transfer şirketinin sitesine link vermiş. Vikipedi'de reklam yapılabiliyor mu? İstediğimiz bir şirkete ticari kazanç sağlayabiliyor muyuz vikipedi üzerinden?--94.123.47.147 01:21, 21 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Selamlar, maddeden kaldırmışsınız ilgili siteyi sanırsam, ben onayladım değişikliği. Reklam içerikli olduğunu düşünüyorum bende sitenin. Ancak onu ekleyen Superyetkin değil. Kendisi commons bağlantısını eklemiş o kısma yalnızca. :)Sait71 01:28, 21 Mart 2015 (UTC)

Yeni Ekonomi Sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru "uygun bilgiler ve kaynaklar ekleyerek maddeyi kendiniz düzenleyebilirsiniz. --Diyapazon" yazmışsınız ancak zaten daha önce yazmıştım kabul edilmedi demek ki vikipedi kriterlerini karşılamadı. Ben anlamıyorum "Eski Ekonomi" denilebilecek üretim tabanlı ekonomi tanımı olan bu sayfa nasıl oluyor da "Yeni Ekonomi" adı altında Vikipedi'ye kabul edilebiliyor? Sanırım siz şikayetler ile ilgilenmiyorsunuz. Yanlış bilgi verdiği için bu sayfanın adının değişmesini istiyorum veya sildirmek istiyorum nereye şikayet edebilirim ? Çevirmenleriniz ingilizce olan "Yeni ekonomi" sayfasını Türkçeye çevirseler o bile yeter.--İnsanayidomuz (mesaj) 14:48, 21 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Bilgi kaynaksız ise kabul edilmemiş olabilir. Bunları maddenin Tartışma sayfasında belirtmeniz uygun olacaktır. --Diyapazon(Mesaj) 14:54, 21 Mart 2015 (UTC)
Sayfa taşıma işlemi şöyle yapılmaktadır: Üst taraftaki sekmelerden Diğer >> Taşı yolunu izleyin. Sayfa silme talebi şöyle yapılmaktadır: {{sil|silme gerekçesi}} --Diyapazon(Mesaj) 15:00, 21 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevapİnsanayidomuz, "Çevirmenlerimiz" diye bir grup yok. Burası okuyucu katılımcı bir internet ansiklopedisi. Konu hakkında bilgili iseniz kendiniz değiştirebilirsiniz. Şu sürümdeki bilgileri şuanki hali üzerine eklemenizde bir sakınca yok. Eski bilgileri tamamiyle silmeniz, yok saymanız hoş kaşılanmaz. --Mavrikantmsj 15:01, 21 Mart 2015 (UTC)

Fotoğraf Değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Soru Sayfanın fotoğrafını nasıl güncelleyebilirim?--RealVikipedist (mesaj) 14:42, 22 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap RealVikipedist, "Kaynağı değiştir" diyerek yeni fotoğrafın linkini ekleyebilirsiniz. Hangi sayfadan ve hangi fotoğraftan bahsediyorsunuz? Viki dışından fotoğraf ekleyemezsiniz ve telif hakkı bulunan fotoğraflarda Viki'ye eklenemez. Umurum böyle bir durum değildir. --Mavrikantmsj 14:45, 22 Mart 2015 (UTC)

KD - Kayda Değer Nedir?[kaynağı değiştir]

  • Soru Bir konunun KD "kayda değer" olması ne demektir? Veya şöyle sorayım, bir kişi hakkında hazırlanmış bir sayfanın kayda değer olup olmadığı neye göre belirleniyor. Sayfada neler olursa KD olur? Neler yoksa KD olmaz? Ayrıntılı bilgi nereden bulabilirim?--Murat Kadam 23:48, 22 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap VP:KİŞİ sayfasındaki kriterler göz önüne alınarak karar veriliyor. İncelemenizi tavsiye ederim. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 23:57, 22 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, bana "Salih Aslanparçası" sayfasını açabilirmisiniz. Ben wikipedia'da yeni olduğum beceremedim ve açtığım sayfa silindi. iyi akşamlar.... :)--Vicdan ashabı (mesaj) 16:27, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, sayfa daha önce 2 kez kayda değer olmadığı için silinmiş. Kimin açtığından bağımsız olarak tekrar silinecek. Ansiklopedi olduğumuzu hatırlatır iyi akşamlar dilerim :) --Mavrikantmsj 16:32, 23 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,peki Salih Aslanparçası sayfasını oluşturmanın bir yolu yokmu? Lütfen, bana yardımcı olurmusunuz? iyi akşamlar... :)--Vicdan ashabı (mesaj) 16:55, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Salih Aslanparçası, Vikipedinin Kayda değerlik şartlarını sağlayacak bir şey yaparsa sayfası oluşturulabilir. Şimdilik başka yok gözükmüyor :) --Mavrikantmsj 16:58, 23 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru peki, Kayda değerlilik şartlarını nasıl sağlayabiliriz...

Teşekkürler... :)--Vicdan ashabı (mesaj) 17:14, 23 Mart 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Vicdan ashabı lütfen sorunuzu aynı madde üzerinde devam ettirin her soru için yeni başlık açmayın. VP:KD sayfasını inceleyin neler yapmanız gerektiği orada açıklanacaktır. Anlamazsanız bir kullanıcıya özel yoldan mesaj atabilir veya burdan belirtebilirsiniz. •Mclovinx• Mesaj 17:19, 23 Mart 2015 (UTC)

Kendi Hakkımda Yazı Yazmaya Çalışıyorum[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, kendim hakkında birşeyler yazmaya çalışıyorum ama Viki kodu içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. Lütfen Vikipedi:İlk maddeniz sayfasını okuyunuz. şeklinde hata alıyorum. ne yapmam gerekiyor.--Caner Türkmenoğlu (mesaj) 13:19, 24 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Kendiniz hakkında madde açmanız zaten uygun değil. Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir. --i.e.msj 13:23, 24 Mart 2015 (UTC)
  • Soru wikipediadaki maddeleri vikipediye ekler misiniz? --İlker77 (mesaj) 18:15, 24 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba İlker77, Wikipedia demek Vikipedi demektir. Eğer başka bir şeyi kastetmişseniz lütfen daha açık bir şekilde anlatın. Eğer deneme yapmak için böyle bir talepte bulunmuşsanız sonraki denemeleriniz için deneme tahtasını kullanabilirsiniz. --Turgut46 18:44, 24 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sanırım İngilizce Vikipediyi kast etmişsiniz. Eğer istediğiniz bir madde varsa madde isteklerine ekleyebilirsiniz --Hacitalha 06:09, 26 Mart 2015 (UTC)

bilgiler bazı noktalarda yetersiz[kaynağı değiştir]

  • Soru bazı sayfalara bakıyorum bilgiler çok yüzüstü geçilirken bazı sayfalara büyük önem gösterilmiş diğer bilgilerin tazelenerek insanlara daha yararlı olacağı kanaatindeyim şimdiden ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim--Vhbtkgnl (mesaj) 00:59, 26 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba Vhbtkgnl, Vikipedi sizin-bizim gibi kullanıcıların katkılarıyla gelişir. Herkes her şeyi bilemez. Bu yüzden konu hakkında bilgisi olan kullanıcılar bir maddede eksiklik veya yanlışlık görürse maddenin üstündeki Kaynağı Değiştir tuşuna basarak değişiklik yapabilirler. Eğer bir maddede eksiklik veya yanlışlık görürseniz bunu kendiniz de yapabilirsiniz. --Turgut46 03:45, 26 Mart 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Bir maddeyi farklı bir dilde nasıl yazabilirim ?--Faatiheksi (mesaj) 15:19, 27 Mart 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Selamlar sorunuzu biraz daha açabilir misiniz? Vikipedi'de (tr.wikipedia.org) yalnızca Türkçe dili kullanılmaktadır. Yabancı dildeki maddeler silinmektedir. Eğer başka bir dilde Wikipedia'ya katkı yapmak istiyorsanız, katkı yapmak istediğiniz dildeki Wikipedia projesini kullanabilirsiniz. Tüm Wikipedia projelerini görmek için BURAYA tıklayınız.Sait71 13:43, 28 Mart 2015 (UTC)



2023 2024


2007: