Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mart 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bn vikipedi ye konu yüklemek istiyorm bunu nasıl yapa bilrm yardım eder misiniz? Bu imzasız yazı HasanBasrisutcu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Sizin kullanıcı mesaj sayfanıza, size yardımcı olabilecek bir mesaj gönderiyorum. Herhangi bir sorun yşarsanız kullanıcı mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz. Nazif İLBEK 10:16, 1 Mart 2012 (UTC)

Bilgileri düzeltirken resim eklemek (Yardım)[kaynağı değiştir]

Bilgileri düzenlerken resim ekleyemiyorum konulara bakdım ama yapamadım biraz yeniyim sayılır. Yardım ederseniz sevinirim.

Kaynakça mı içerik mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Öncelikle belirteyim ki taze bir yazarım :) Stockholm sayfası ile ilgili iki içerik ve bir kaynakça gösterdim ancak kısaca "burası reklam yeri değildir" şeklinde bir geribildirim aldım. İçeriklerden biri başlıca müzeler altına üç adet daha müze eklemek, diğeri ise Stockholm'de ulaşım başlığı altına üç farklı kanal turunu eklemek idi.

Arşivde soru-cevaplar kısmında kaynakçada reklam amacı ile değilse kendi sayfanıza link verebilirsiniz diyordu. Ayrıca kaynakçada belirtmeden önce bu tür kaynaklar belirtiliyor mu diye mevcut referansları da incelemiştim. Bu nedenle kaynakçada bunları oradan yazdığım için kendi bloguma link vermiştim, bilgiler ise kendi seyahatlerime ve Stockholm'den topladığım broşürlere dayanıyordu. Bu bilgiler ışığında sorum; bu yaptıklarımdan hangisi yanlıştı, çünkü üç değişikliğimin hiçbiri onaylanmamış. Teşekkürler...Bu imzasız yazı Saventravel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar, hoş geldiniz. Değişikliklerinizi geri alan yazar kendi turlarınızın reklamını yaptığınız için geri almış. Kullanıcı adınız tur şirketi ile aynı olduğu için bahsettiğiniz güzergahlar ve mekanlar da şirketinizle ilgili olabilir. Eklediğiniz müzeler kayda değer olabilir ama reklam eklediğiniz için bu bilginin güvenilirliğine gölge düşmüş. Kaldı ki kanal turlarının güzergahlarının "ansiklopedikliği" de tartışılır. Bu nedenle geri alma malesef yerindedir. Buna hizmetliler karar vereceklerdir ancak muhtemelen kullanıcı adınız da uygunsuz. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 23:51, 1 Mart 2012 (UTC)

çeviri madde[kaynağı değiştir]

merhabalar;

tr.wikipedia ya en.wikipedia dan çeviriler yapmayı planlıyordum ancak siteyi incelediğimde çeviri ile hazırlanmış maddelerin bulunmadığını fark ettim.

bunun herhangi bir nedeni var mı merak ediyorum. çeviri maddeler tercih edilmiyor mu yoksa sadece şimdiye kadar pek yapılmamış mı?

teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 94.122.198.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, maddeler kaynak gösterilerek sıfırdan yazılabileceği gibi diğer dillerdeki vikipedilerden çeviri yoluyla da yazılabilir tabii ki. İngilizce Vikipedi'den çevrilmiş sayfalar adında bir kategorimiz bile mevcut. Çevrilmiş sayfa örnekleri için bu sayfalara göz atabilirsiniz. Yalnız bu kategoride maddelerin tartışma sayfaları yer alıyor. Tartışma sayfasına geldikten sonra üstteki "Madde" sekmesinde madde içeriğine geçiş yapabilirsiniz. Vikipedi her türlü olumlu katkılarınıza açıktır :) Şimdiden kolaylıklar –h.çağrımsj 08:56, 5 Mart 2012 (UTC)

Değiştirme hatası[kaynağı değiştir]

merhaba. http://tr.yenisehir.wikia.com/wiki/Yahya_Akel_Fen_Lisesi adresinde yer alan içeriği değiştir düğmesine tıkladığımızda loading editör yazısı çıkmakta ve tarayıcı yanıt vermemektedir. tüm tarayıcılarda denedik hepsinde aynı hata. ayrıca başka bir linki tıklayıp değiştir düğmesine tıkladığımızda bir sorun çıkmamaktadır.Bu imzasız yazı ?78.166.57.193 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu sayfada yalnızca Vikipedi ile ilgili soruları yanıtlayabiliyoruz. Verdiğiniz bağlantı ise Vikipedi dışındaki bir siteye ait. İyi çalışmalar. --Sadrettinmesaj 20:40, 5 Mart 2012 (UTC)

Vikikitap'a eser ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba üyesi olduğum Alternatif Bilişim Derneği bugüne kadar 2 e-kitap yayınladı. Paylaşıma açık bu iki kitabı Vikikitap'a eklemek istedim ama ne yazık ki başarılı olamadım. Kitaplar hakkında bilgi http://ekitap.alternatifbilisim.org/ bu adreste...Yardımlarınızı bekliyorum... Bu imzasız yazı İlden (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, VikiKitap, kullanıcıların kitaplar oluşturduğu, VikiKaynak ise telifsiz metinlerin eklendiği projeler. Dilerseniz ben bu iki kitabı Türkçe VikiKaynak'a ekleyebilirim. Ancak gördüğüm kadarıyla lisans koşulu uymuyor. Yani Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported kullanılamaz bir lisans. Lisans koşulu değişirse ilgili projeye eklenebilir. --taysin (mesaj) 20:33, 10 Mart 2012 (UTC)

Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaray Eğitim Kurumları[kaynağı değiştir]

Sayın denetleyiciler,

Galatasaray Spor Kulübü sayfasında, Galatasaray Spor Kulübü şablonu var. Bu şablonun içine eğitim kuruluşları adı altında galatasaray lisesi, üniversitesi ve ilköğretim okulu eklenmiş. Yani bu okullar Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluşuymuş gibi duruyor.

Oysa ki Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi'nde okuyan öğrenciler tarafında kurulmuştur. Esas şablon Galatasaray veya Galatasaray Lisesi olmalı, Galatasaray Spor Kulübü bu şablonun içinde yer almalıdır. Şu haliyle insanları yanlış bilinçlendirecek bir şablon mevcut. İlginize... Bu imzasız yazı Emiraksoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

bu yorumunuzu şablonun tartışma sayfasına da ekliyorum. teşekkürler. --ki bl 09:42, 19 Mart 2012 (UTC)

Anlam ayrımlarını tek bir başlık altında toplama[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar merhaba, Biraz önce Halkevleri başlığında değişiklik yapmak için sayfayı aradım ancak aynı kurumun farklı dönemlerini, farklı başlıklar altında işlenmiş olduğunu gördüm. Bunları tek bir başlık altında toplama şansımız var mı? Sonuçta aynı kurum ve bunları tek bir başlık altında toplanması Viki'yi Halkevleri'ni araştırmak için kullanan veya kullanacak olan arkadaşlar için çok daha kullanışlı ve kolay hale getirir diye düşünüyorum.Bu imzasız yazı Pragdon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Konu ile ilgili kimsenin bilgisi yok mu? Yoksa gözden mi kaçtı sorduğum soru hala bir cevap bulamadım!Bu imzasız yazı Pragdon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hmm. Bence de çok daha doğru olur. İlgili sayfaları anlam ayrımı sayfasına taşıyorum ben. Düzenlemeler yapabilirsiniz.--RapsarEfendim? 23:34, 26 Mart 2012 (UTC)

Hasan Hüseyin Demirel sayfası[kaynağı değiştir]

Hasan Hüseyin Demirel isimli şair için yeni bir sayfa oluşturmak istediğimde bu uyarıyı veriyor ve açamıyorum Lütfen yardımcı olurmusunuz ...

16:13, 21 Mayıs 2007 Fagus (Mesaj | Katkılar) Hasan Hüseyin Demirel sayfasını sildi (Madde 8 - Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz sayfa)Bu imzasız yazı Masumarslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hasan Hüseyin Demirel sayfasına şu an içerik ekleyebilmiş durumdasınız fakat sayfa silinmek üzere işaretlenmiş. Bunun sebebi ise düzen ve ansiklopediklik açıdan uygunsuz bir yazımı olması. Ayrıntılı bilgi için bu sayfayı okuyabilirsiniz. Vikipedi:Hızlı rehber sayfası da size yardımcı olacaktır. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 05:34, 26 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar, Yeni bir madde açarken hali hazırda wikipedia ingilizcede bulunan bir maddeyi kopyalayıp onu tercüme etmek uygun bir yöntem midir?Bütün madde oluşturma tekniklerini bir seferde öğrenmeye çalışmaktansa hem çeviri yapıp hem de zamanla maddenin kaynak kodundan aşina olarak öğrenmek daha kolay olur sanırım.Aydınlatırsanız sevinirim.Huesener (tartışma) 23:41, 25 Mart 2012 (UTC)

Evet, yabancı dillerdeki Vikipedi'lerden çeviri yoluyla madde açmak, çok tercih edilen yöntemlerden birisidir ve uygundur da. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 05:37, 26 Mart 2012 (UTC)

Vikipediyi kaynak olarak kullanmak[kaynağı değiştir]

Merhaba Ben bloguma vikipedideki bilgilerden koymak istiyorum Windows movie makerda film yapıyorum Altınada bilgiler vikipediden desem yeterli olur mu? Birde resimleri de kulanabilir miyim? Telif hakkı sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler Bu imzasız yazı 178.233.168.4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Vikipedi'den aldığınız bilgilerle hazırladığınız içerikleri benzer lisanslarla yayınlarak kullanabilirsiniz. "Tüm hakları saklıdır." gibi ifadeler içermeyen veya Vikipedi içeriğini sahiplenmeyen ve atıfta bulunan kullanımlar uygun olacaktır. Resim ve videolar konusunda ayrıntılı bilgi için ilgili resim ve videoların lisanslarını inceleyebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Telif hakları sayfasını en az bir kez okumanızı tavsiye ederim. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 22:23, 26 Mart 2012 (UTC)

İş yerim hakkında bilgi eklemek istiyorum nasıl ekliyicem Bu imzasız yazı Baturaykaya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabanızdan dolayı teşekkür ederim. Bu tür bir madde açmadan önce Vikipedi'nin organizasyon ve şirketler için kayda değerlik kriterlerini en az bir kez okumanızı tavsiye ederim. Herhangi bir sorun yaşarsanız veya bir sorunuz olursa kullanıcı mesaj sayfamı kullanarak hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 21:22, 29 Mart 2012 (UTC)



2023 2024


2007: