Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ekim 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Googleden Abdulkadir TAMİR olarak arama yaptınız mı? Ulusal basinda onlarca yayınlanmış haberim var. İnternetten bir bakın sonrasında wikipedi de yayınlanmaya uygun olup olmadıgıma cevap verin.Cevabınızı bekliyorum.--Kadirtamir2 (mesaj) 13:13, 1 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Baktım ve şu an için kriterleri karşılamadığını gördüm. Belki bir gün kriterler karşılanırsa madde açılabilir. --KediÇobanı🐈 06:27, 19 Ekim 2016 (UTC)

"Ayrıca bakınız" başlığı altındaki kırmızı bağlantılar[kaynağı değiştir]

  • Soru İlgili başlığın altına kırmızı bağlantı eklenip eklenmemesi hususunda bir karar mevcut mu?--Üçüncü Adam (mesaj) 19:04, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

doğum tarihi düzeltmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba araştırma esnasında bir doğum tarihinde yanlış gördüm düzeltmem için yardımcı olabilecek kimse varmı?
15:05, 5 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Aubameyang sayfasının yönlendirmesinin Willy Aubameyang yerine Pierre-Emerick Aubameyang'a yapılması.[kaynağı değiştir]

Attila İlhan Ölüm Tarihi Hatası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı olarak kamuoyunda oluşan genel bir yanlışı düzeltmek istemekteyiz. Attila İlhan 10 Ekim 2005 akşamı saat 22:00 sularında vefat etmiştir. Olayı basın ertesi günün sabahı öğrendiği için ölüm tarihi 11 Ekim olarak algılanmıştır. Oysa bu yanlıştır. Attila İlhan'ın vefat tarihini çoğu basın kuruluşu da sitenizden görerek 11 Ekim olarak kullanmaktadır. Bu yanlışı düzeltmek için sitenizde vakfımızın mail adresi olan bilgi@aibskv.org adresinden üyelik açarak ( önce Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı ismiyle açtık ancak bir üyenizden kapanacağına dair uyarı gelince Tilahan olarak açtık) ilgili maddedeki ölüm tarihlerini düzelttik. Ancak hala kontrol edilmeyi bekliyor deniyor. Konuyla ilgili teyit ve detaylı bilgi için www.tilahan.org sitesi ziyaret edilebilir ve 0212 243 95 25 numaralı vakıf numarasında vakıf yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

Gereğinin yapılması ricası ile...Bu imzasız yazı Tilahan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tilahan, vakıf isimleri kullanıcı adı olarak kullanılamıyor. İlk oluşturduğunuz hesabın engellenmesinin sebebi bu. Konuya gelirsek: Kaynaksız içerik eklediğiniz için değişikliğiniz geri alınmış. Elinizdeki güvenilir kaynakları ekleyerek değişiklik yapabilirsiniz. Kaynaksız olarak eklenen içerikler genelde geri alınır. Kaynak gösterme hakkında bilgi almak için bu sayfayı inceleyebilirsiniz. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:21, 13 Ekim 2016 (UTC)

Sayfa Taşıma[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Dağlarca Şiir Ödülüne dair maddeyi, hızlı yazmaktan dolayı "dağlar şiir ödülü" diye kaydetmişim. Yetkim olmadığı için taşıyamadım. İlgili arkadaşlar düzeltebilirse sevinirim.--Verbalask (mesaj) 10:53, 13 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap İstek yapıldı Yapıldı İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:49, 13 Ekim 2016 (UTC)

Vikipedi yazdığım sayfalar siliniyor ![kaynağı değiştir]

  • Soru merhaba sayın yetkililer, benim her yazdığım sayfaları eksizksiz, vikipedi kurallarını ihlal etmeden ve kaynak belirterek yapıyorum. ama her defasında siliniyor. nedenini öğrenebilirmiyim? yoksa bir daha bu siteyi ziyaret etmeyeceğimi belirtmek isterim.--Tolga.akar (mesaj) 05:33, 16 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Her silinmiş sayfanın bir silinme gerekçesi ilgili sayfada yazar. Hangi sayfadan bahsediyorsunuz? --Turgut46 05:46, 16 Ekim 2016 (UTC)


Sayfa Silindi[kaynağı değiştir]

  • Soru Bekiran Aşireti adlı sayfam silindi sayfadaki bütün bilgilerin kaynakları var aşiretin yarım milyon nufüsü var aşiret türkiyenin en büyük aşireti ama Sakhalinio adlı beyefendi sayfayı kafasına göre sebepsiz olarak siliyor sayfayı silmeden bana ulaşması gerekirdi ya da sayfanın telif içeren konularını silebilirdi ben de silinen bilgilerin telif sahipleriyle konuşabilirdim lütfen sayfayı geri yükleyin uzun zamandır bu konuyla uğraşıyorum lütfen 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--78.188.222.142 12:55, 23 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

kaynak oluşturma[kaynağı değiştir]

  • Soru Şu an bulunduğum ilçede yaşayan bir miras olan bağlama yapım ustamızın hayatını kayda geçirmek istiyorum (aynı zamanda bağlama yapımının belegeseli çekilmiştir almanya kültür merkezinde yakında youtub dada yayınlanacaktır) fakat sürekli Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde oluşturma veya Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır uyarısını alıyorum 2 gündür araştırıyorum bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu imzasız yazı Furtis10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Ekleyeceğiniz kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Fakat Vikipedi'ye yalnızca şuradaki kriterlere uyan kişilerin biyografilerini ekleyebilirsiniz. Eğer kişi bu kriterlere uyuyor ise buraya ve buraya bakarak vikiye hızlı bir giriş yapabilirsiniz. --İnceleme Elemanı (mesaj) 14:48, 24 Ekim 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

{{kopyala:Vikipedi:Danışma masası/Önyükleme-şablon |1=

Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.

iyi akşamlar, ben soru sormak için değil de dikkatimi çeken, bence önemli olan bir durumu dile getirmek için yazıyorum. Son zamanlarda anlatımı etkileyen yazım yanlışlarını ciddi oranda farkettim. Bu sebeple tekrar tekrar okumak durumunda kalıyorum. Bu da yorucu ve sıkıcı oluyor bir yerden sonra. Şimdiden teşekkürler, saygılar.


  • Soru Herkese selam , Türkçe Vikipedideki kullanıcı profillerinde ismin altında yer alan | örn. Bu devriye, 10 ay önce üye oldu, ve toplam 2,177 değişikliğe sahip. Son değişikliğini 8 dakika önce yaptı. Vikipedi, özgür ansiklopedi.| yazısının diğer dillerdeki vikilerde gözükmemesinin sebebi nedir veya gözüküyorsa nasıl aktif edilir? --Erdo Can 11:27, 28 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Hemre123 (mesaj) 18:56, 29 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Madde ismi değişkiliği![kaynağı değiştir]

  • Soru WDNCh (Moskova Metrosu) maddesini VDNKh (Moskova Metrosu) olarak değiştirilmesini rica ederim. Maddeyi ben düzenlemiştim o zaman neden bu kısaltmaya başvurduğumu bilmiyorum. Fakat istasyonun Rusçasının latin harfleriyle yazıldığında kısaltması VDNKh. Metro 2035 kitabı çıktığında okuyup merak edenler "VDNKh" yazarak aratacaklardır.--Kfkibar (mesaj) 12:58, 31 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap



2023 2024


2007: