Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Şubat 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi

kırmızı bağlantı[kaynağı değiştir]

Arşiv sayfamda 2017 yılı -içi dolu olmasına rağmen- kırmızı görünüyor. Sebebini bir türlü bulamadım. --Zaitsév 11:17, 4 Şubat 2017 (UTC)

Önbellek ile alakalı, ?action=purge ekleyerek temizledim.-- Hakan·IST 11:19, 4 Şubat 2017 (UTC)

Siber zorbalık - Değişiklik onayı[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, yetersiz gördüğümüz siber zorbalık başlığı ile ilgili kapsamlı bir değişiklik yaptık ve aylardır onaylanması için beklemekteyiz. Konuyla ilgili yardımcı olmanız mümkün müdür? Kolay gelsin.--Waybebazinga (mesaj) 15:46, 7 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap İlgili maddede şu an için bekleyen değişiklik bulunmamaktadır sayın @Waybebazinga. İyi vikiler! chansey Mesaj 07:30, 16 Nisan 2017 (UTC)

Yeni bir kuruluş ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar ; Ben Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünü vikipedia'ya eklemek istiyorum Ancak sürekli ;

"Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde" hatası alıyorum Lütfen yardımcı olabilir misiniz--Servetsaglam (mesaj) 14:06, 9 Şubat 2017 (UTC)

Düzenleme hakkında[kaynağı değiştir]

{{kopyala:Vikipedi:Danışma masası/Önyükleme-şablon |1= Merhaba, Evrim maddesi Tarihçe bölümüne katkı yapmıştım, ancak katkımı göremiyorum, konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayfa Yayına Alma[kaynağı değiştir]

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Karakislaozden (mesaj) 14:01, 15 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap

Merhaba, ben Akademisyen Yunus Selim Karakışla'nın hayatını sayfa oluşturup yazdım. Ancak bunun yayına alınması için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Teşekkürler.

İki devriye hakkında![kaynağı değiştir]

  • Soru Yaşar fan kulübünü yönetiyorum ve sayfaya girdiğim güncel ve yeni bilgiler Ryan O'neil ve Ömer Berkay isimli devriyeler tarafından siliniyor. Yanlış veya uygunsuz bilgi girmiyorum ya da dili politikanıza uygun şekilde, bunlar benimle inatlaşarak girdiğim bilgileri siliyorlar. Şikayetçiyim. Bahsi geçen girdiler Tuna Kiremitçi ve Yaşar sayfalarına aittir ve bizzat sanatçıların bilgisi dahilinde girilen entrylerdir.--Tuncatutkun (mesaj) 20:12, 16 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Tuncatutkun! İlk yaptığınız değişiklikler, eklediğiniz bölümde hiç kaynak göstermediğiniz için silinmiş. Daha sonra eklediğiniz bilgiler ise kabul edilmiş fakat bilgilerin sonuna kaynak belirt şablonu eklenmiş. Güvenilir kaynaklardan referanslar göstererek eklediğiniz bilgileri kaynaklandırabilirsiniz. Nasıl kaynak göstereceğinizi öğrenmek için VP:KG sayfasını, güvenilir kaynaklarla ilgili bilgi edinmek için VP:GÜVEN sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın ki bir devriye sizin değişikliğinizi geri almışsa bu çok büyük ihtimalle iyi niyetli bir geri almadır ve Vikipedi'yi korumak için yapılmıştır. Eğer bir devriye sizin bir değişikliğinizi geri almışsa ve siz de değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, değişikliğinizi geri alan devriyeye değişikliğinizin neden yapıcı olduğunu mesaj yoluyla bildirmekten çekinmeyin. Fakat mesajınızı yazarken lütfen nazik olun. Vikipedi'nin nezaket ile ilgili politikasını görmek için VP:N sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İyi vikiler!--Emir Özen mesaj 15:19, 17 Şubat 2017 (UTC)
Tuna Kiremitçi sayfasında yaptığınız değişikliklerin neden geri alınmış olduğunu hemen yukarıda belirttim fakat Yaşar sayfasına göz atmayı unutmuşum, onu da burada açıklayayım. Değişiklik yaparken sayfanın bazı bölümlerini sebep göstermeden silmişsiniz. Ryan O'Reily de değişiklik özetinde, değişikliğinizi bu sebepsiz silinmeler yüzünden geri aldığını belirtmiş. Eğer sildiğiniz bu bölümlerin sayfadan gerçekten kaldırılması gerektiğini düşünüyorsanız sevgili Ryan O'Reily'e ya da başka bir devriyeye gerekçesiyle beraber düşüncelerinizi mesaj aracılığıyla -ve tabi nazik bir biçimde- belirtebilirsiniz. En azından size göre kaldırılması gereken bölümlerin kaldırılma gerekçesini elle tutulur bir sebeple değişikliklik özetinde belirtmeniz sizin için faydalı olacaktır.--Emir Özen mesaj 15:59, 17 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, YAŞAR konusunda, bahsettiğim eklediğim değişiklikler sanatçının yeni çıkardığı / katkıda bulunduğu albümlerdir, bunlar hakkında nasıl kaynak gösterebilirim, listeye ekliyorum sadece, bakın ben Sanatçının izni ve bilgisi dahilinde yapıyorum, keza Tuna Kiremitçi bana bizzat söylemiştir sayfamı sen yönet orda diye. Tuna Kiremitçi'nin itibarını zedeleyici bilgileri çıkardım. orada sanatçının akademik ve kariyer bilgileri paylaşılırken birden eskort kız haberinin araya sıkıştırılmasının itibar zedeleyici olduğunu düşünüyorum. Keza Tuna Kiremitçi (yani sanatçının kendisi de aynı fikirde).

O kadar özenip doğru bilgileri giriyorum, değişiklik sebebini de yazıyorum (albüm bilgileri güncellendi, yeni albüm eklendi vs. gibi.), haber eklemiyorum ki kaynak göstereyim, kaynak müzik marketler o halde. o iki devriye bana sormadan siliyor girdiğim bütün "doğru ve sayfaya uygun" bilgileri. Ben Yaşar'ın ve Tuna Kiremitçi'nin sayfa yetkililerinden biriyim. Lütfen gerekeni yapmanızı ve girdiğim değişiklikleri kabul etmenizi rica ederim.

Nezaket sınırları konusunda haklısınız, ama gerçekten çok kızmıştım.

Saygılarımla.

Açtığım Sayfa Yayına Ne Zaman Alınır[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Akademisyen Yavuz Selim Karakışla'nın hayatını ve eserleri hakkında bilgi veren bir sayfa oluşturdum. Sayfa ne zaman yayına alınır? Vikiçizere mesaj atmayı denedim ancak atamadım. — Bu imzasız görüş Karakislaozden (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın @Karakislaozden Vikipedi'de sayfalar derhal yayına alınır. Bilgilerinize... chansey Mesaj 14:01, 27 Nisan 2017 (UTC)

Bekleyen değişiklikler ve açılan sayfaların incelenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, "kanvas baskı" sayfası açtım fakat telif engeline takıldım, orada kullandığım kaynakçalar da bana ait, içeriklerini ben hazırlamıştım. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Ayrıca, çok fazla bekleyen değişiklik var biliyorum ama sizlerin onayınıza göre değişiklik yaptığım sayfalara yenilerini ekleyeceğim. İncelemeler konusunda yardımcı olayım diyeceğim ama daha yeni katılımcıyım, vikipedi sistemini anca çözmeye çalışıyorum. Herkese kolay gelsin, bekleyen değişikliklerin bir an önce incelenmesi umuduyla--edanurg 15:48, 16 Şubat 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba @Edanurg öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Bu konuda VP:TELİF incelemenizi rica ediyorum. Eğer telif hakkı size ait olan bir materyal eklemek istiyorsanız, lütfen içeriğin durumuyla ilgili olarak info-tr@wikimedia.org adresiyle iletişime geçiniz... chansey Mesaj 06:55, 16 Nisan 2017 (UTC)

Çorum Fen Lisesi isim değişimi![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar. Çorum Fen Lisesi'nin adı, 1 Ağustos 2016 tarihinde Çorum Valililiğince alınan karar ile "15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi" olarak değiştirilmiştir. Sizden talebim "Çorum Fen Lisesi" sayfasının adını "15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi" olarak değiştirmenizdir. Kaynağı ekte gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.[1] --Boem999 (mesaj) 15:50, 21 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap İstek yapıldı Yapıldı Merhaba @Boem999, Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi olarak güncellendi. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 19:55, 23 Şubat 2017 (UTC)

sayfamı kalıcı olarak silmek[kaynağı değiştir]

merhaba tolkan uğur özel sayfamın kalıcı olarak silinmesini talep ediyorum teşekkürler— Bu imzasız görüş Tolkan uğur özel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Merhaba @Tolkan uğur özel, bahsini ettiğiniz şey vikipedi üyeliğinizin sonlanması ise bu durum maalesef mümkün değil. --Pragdonmesaj 19:45, 23 Şubat 2017 (UTC)
    • Merhaba, eğer gerçek isminizi burada kullanmanızdan dolayı rahatsızlık varsa, kullanıcı ismini değiştirebilirsiniz. Hizmetliler olumlu karşılayacaktır. Kavas (mesaj) 08:42, 1 Mart 2017 (UTC)

Beta çeviride flash player hatası?[kaynağı değiştir]

Sovyetler birliği projesi toplu mesaj[kaynağı değiştir]

  • Soru Arkadaşlar toplu olarak gönderilen bu mesajlardan yalnızca ben mi rahatsız oluyorum. Mesaj sayfam tamamen bu otomatik mesajlarla dolu. Bu gerçekten çok rahatsızlık verici. Projeyi üstlenen bu konuda madde yazan arkadaşlara saygı duyuyorum. ama yolu bu değil. Zaten projeye katkıda bulunmak isteyenler ilgili proje sayfasında listelenmiş. Herkesin bir ilgi alanı var o alanda madde yazmak ister. Çünkü Sovyetler birliği benim ilgi alanım değil madde yazmayı düşünmem. Aktif olsun olmasın çok sayıda proje sayfasının her biri için toplu mesaj atıldığını düşünün. Bu yüzden bu mesajlara son verilmesini rica ediyorum. --Fagusmsj 14:46, 24 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap
İstek yapıldı Yapıldı mesaj listesinden isminiz kaldırıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:58, 24 Şubat 2017 (UTC)

Bekleyen yanıt[kaynağı değiştir]

  • Soru Kolay gelsin. 7 Şubatta siber zorbalık değişiklik onayı konulu bir soru sordum, sonraki soru yanıtlanırken benim sorumda veya sayfanın durumunda hala bir değişiklik yok. Yardımcı olmanız mümkün mü?--Waybebazinga (mesaj) 12:43, 27 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Waybebazinga, Siber zorbalık maddesine eklediğiniz içerik, telif haklarını ihlal ettiği için kaldırılmış. Vikipedi:Telif hakları'nı incelemenizi öneririm. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:49, 27 Şubat 2017 (UTC)



2023 2024


2007: