Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Nisan 2014

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biyografi eklemek istiyorum[kaynağı değiştir]

Kendi ismime ait tamamen biyografi içeren yeni bir yazı eklemek istiyorum ancak wiki kodu içermiyor gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Kendi ismime ait vikipedia sayfası açabilmem için ne yapmam gerekir? Viki kodu diye bahsedilen kodlar olmadan sayfa açılamaz mı ? Ve viki kodu ile sayfa açmak için ne yapmam gerekiyor ?Bu imzasız yazı Sencerkocak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz. Mesaj sayfanıza Vikipedi'nin kullanımını anlatan yönergeler listesi şeklinde "hoş geldin" mesajı bıraktım. Yapacağınız katkıların kalitesi için öncelikle bu adımları bilmeniz gerekir. Biyografi konusunda lütfen okuyunuz:Vikipedi:Otobiyografi, Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler), Vikipedi:Tarafsız bakış açısı --Ayrıntılı Bilgi|ileti| 15:08, 1 Nisan 2014 (UTC)

Madde silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba efendim, bu gün yazdığım bir madde Kahyaoğlu katliamı Kullanıcı:kibele tarafından (Madde 6: Kayda değer olmayan konuya sahip madde) gerekçesiyle silinmiştir.[1] Konusu Fransız işgali altında Adana bölgesinde yaşanan en büyük katliamlardan birisi ve müzesi bile bulunmaktadır. Sonrada önceden kontrol edilen kabul edilmiş olan Bilecik katliamı[2] maddesini aynı gerekçe ile tartışmadan silmiştir. Kaynaklar ve bilgilerin başka maddeye aktarılmasına'da imkan verilmemiştir. Nedense Yalova Katliamı maddesini silmemiş. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Eğer madde yeterince geliştirilmediyse, kaynaklar çoktur ve düzeltilebilir. Bu kadar emekten sonra böyle bir şekilde ikisininde birden silinmesi beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Teşekkür ederim saygılarımla. Penceredos (mesaj) 15:50, 1 Nisan 2014 (UTC)

Değişiklik ekleme Ve Yeni yazı ekleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

Bu ikisi hakkında bir işlem yapılabilinir mi? Yani uygunsa onaylanıp, değilse silinebilir mi? Biliyorum fırsat buldukça bakabiliyorsunuz ilgilenebiliyorsunuz ama daha önceki eklediğim konunun, düzen hatası sebebiyle silinmesinden sonra diğer ekleyeceklerim gözardı mı edilecek diye sormak istedim. Emekleriniz için teşekkürler. --yeppudaa (mesaj) 20:39, 2 Nisan 2014 (UTC)

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz! katkılarınız göz ardı edilmez. Vikipedi Politikaları'na uyduğu sürece katkınız silinmez. Daha kaliteli ve kalıcı katkılar için bu mesajdaki mavi bağlantılara tıklayıp; yazıları okuyabilirsiniz.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 11:49, 3 Nisan 2014 (UTC)
Yeni katkılarınızı yüzeysel olarak inceledim. Bir sıkıntı yok. Ama Vikipedi:Biçem el kitabı maddesini okumanızı tavsiye ederim.Unutmayın! Cesur olun!--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 11:53, 3 Nisan 2014 (UTC)

sizinle çalışmak[kaynağı değiştir]

sizinle çalışmak ve yükselmek istiyorum benimle bereber bir arkadaş daha size katılmaya gönüllü bana mail atarak yardımda bulunup aydınlatırsanız memnun olurum sizinle çalışmak ve görev almak istiyoruz...

This action has been automatically identified as harmful, and therefore disallowed. If you believe your action was constructive, please inform an administrator of what you were trying to do. A brief description of the abuse rule which your action matched is: Viki kodu içermeyen yeni madde

şeklinde uyarı alıyor ve makalemi yayınlayamıyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?Bu imzasız yazı Kullanıcı:Enver 32 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cevap CevapVikipedi ne değildir? yazısını okumanızı tavsiye ediyorum. Eğer buna uygunsa yazınız. O zaman herhangi bir Vikipedist ile iletişime geçebilirsiniz.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 09:54, 24 Nisan 2014 (UTC)

Bir başlıktaki asılsız ve rencide edici bilgilerin doğruları ile düzeltilmesi[kaynağı değiştir]

Bir başlıkta benim hakkımda doğru olmayan ve rencide edici bilgiler var. Bunların düzeltilmesi için ne yapmam gerekir? Bu konuda kimlerle? nasıl görüşebilirim? Kişi olarak silip düzeltmeye kalktığımda sistem izin vermiyor, çok da iyi bir kullanıcı olduğum da söylenemez. İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar. Cbaytok (mesaj) 13:13, 21 Nisan 2014 (UTC)

Wikipedi de bu konuyu herkese açık olmayan bir yerde karşılıklı görüşebileceğim bir yetkilisi yok mudur? Ben iyi bir kullanıcı değilim. Bilgisayara ve wikipedi ye hakim biri değilim. Bİr başlıkta şahsımla ilgili bazı gazete haberlerine dayanan asılsız ve rencide edici bilgiler var ve bunlarla ilgili gösterebileceğim herhangi bir yazılı kaynak yok. Sadece elimde o haberlerle ilgili dava açıp kazandığım mahkeme kararı var. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Ben mağdur olan birisiyim sonuçta ve bu düzeltmeleri yapabilecek teknik bilgiye de sahip değilim. Wikipedi de bir muhatap bulabilirsem buranın kuralları ile gereken düzeltmeler yapılabilir. Yasal girişimlere gerek kalmadan düzeltilebileceğini biliyorum ama bunu kim düzeltecek ? İlginize teşekkürler,belki bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Saygılar Cbaytok (mesaj) 07:32, 24 Nisan 2014 (UTC)

Cevap CevapSizinle mesaj sayfanız yoluyla iletişime geçtim. Eğer dilerseniz başka birini bekleyebilirsiniz. Ya da ben size elimden geldiğince yardımcı olurum.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 09:49, 24 Nisan 2014 (UTC)

Hayrettin Özaltın[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Hayrettin Özaltın sayfasını silinmeye aday sayfalar arasına alınmış.Eklenilen kaynaklar yetersiz demişsiniz.Sayfanın silinmemesi için ne gibi değişiklikler yada ekler yapmamız gerekir.Teşekkürler.
  • Cevap CevapBU YAZIYA ve BU YAZIYA tıklayarak çıkan maddeleri okuyabilir ve gerekli bilgilere erişebilirsiniz.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 10:34, 22 Nisan 2014 (UTC)
  • Soru viki kodu nedir?Bu imzasız yazı Doğukan arslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Viki kodu ya da Wiki kodu Wiki yazım sisteminin kullandığı kodlar bütününe verilen addır. Kullanıldığı sitelerde sağladığı avantajlar vardır. Wikimedia projelerinde bu koddan yararlanır.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 11:05, 30 Nisan 2014 (UTC)

Bu bölümün bir sorumlusu var mı? Sorulara ne kadar sürede cevap verilmesi öngörülüyor? (Yok ise bir süre saptanmalı diye düşünüyorum.) 10 Nisandan cevap bekleyen soru var. Soruların vakitlice yanıtlanmaması okurların güvenini etkileyebilir. --E4024 (mesaj) 11:09, 22 Nisan 2014 (UTC)

Ben mümkün olduğunca cevaplamaya çalışıyorum. Bazı konular için kullanıcı mesaj sayfalarında açıklama yapıyorum. Sorumlu yok. Cevaplandırmayı -isterseniz- siz de yapabilirsiniz. Sadece yeni olduklarını ve wiki dilini bilmediklerini unutmayın.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 11:11, 22 Nisan 2014 (UTC)



2023 2024


2007: