Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Nisan 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba ben serkan kilic, Birol Giray'ın asistanı ve FG 93.7 & Lounge FM 96 'nın event&festival operasyon sorumlusuyum. Electronica Festival Istanbul ve Birol Giray sayfaları içeriği uygun olmayan kişiler veya bilgiler başlığında altında silinmiş bulunmakta. sanayici,produktor,yapımcı,radyocu,radyo sahipleri,DJ,organizatör ismi için örnek bilgi veren kişi gösterebilirim. Bu bilgilerin silinmemesi için ne yapmam gerekiyor? Electronica Festival Istanbul gibi Türkiye'nin ilk dans müziği festivalinin bilgisi bu kaynakta yer alması gereksiz bilgi olarak düşünülmesi beni biraz üzdü. Gerekli isim ve telif haklarının yanı sıra istersen onaylı olan biografileride e mail yoluyla tarafınıza gönderebilirim. Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler

  • Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma isteğinizden dolayı memnun olduğumu belirtmek ister, teşekkür ederim. Bahsi geçen Electronica Festival Istanbul ve Birol Giray sayfaları, ansiklopedik düzende eklenmedikleri üzere hizmetliler tarafından silinmiş. Yani maddeyi Vikipedi'ye uygun düzende eklerseniz bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bunun için benzer sayfaları inceleyebilir ve Vikipedi:Hızlı rehber sayfasına göz atabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden kullanıcı mesaj sayfamı kullanarak veya e-posta göndererek bana ulaşabilirsiniz, yardımcı olabilmek beni memnun edecektir. Nazif İlbek 02:00, 12 Nisan 2012 (UTC)
  • Merhaba, uyarılarınız doğrultusunda göndermiş olduğunuz kurallar dahilinde yazmış olduğum bilgi içeriği bu seferde telif hakkı nedeniyle silinmiş. Sizden bu konu ile ilgili yardım rica ediyorum. Bu imzasız yazı Seerkankilic (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tekrar merhabalar. Telif hakkı ihlali olan bir içerik eklemişseniz, Vikipedi:Telif hakları sayfasını en az bir kez okumanız faydalı olacaktır. Bahsi geçen sayfanın, sorunuza cevap olacağını umuyorum. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz veya burada yazabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 17:53, 18 Nisan 2012 (UTC)
  • Nazif Bey merhaba tekrar, öncelikle mesajlarınız için teşekkür ederim. Telif hakkı bulunan metinlerin veya markaların Türkiye'de ki kullanım haklarının hepsi tarafımızda mevcut. İsterseniz bunları e mail yoluyla size gönderebilirim. Sevgiler Seerkankilic
  • Merhaba. İşte tam da bu sebeple bu içeriği Vikipedi'ye ekleyemezsiniz. Vikipedi'ye eklenen içeriğin telif hakkı ile korunmuyor olması gerekir. Fakat içerik size aitse ve telif haklarından vazgeçmek istiyorsanız içeriğin bulunduğu internet sitesiyle aynı uzantılı bir e-posta adresinden Vikipedi Gönüllü İletişim Ekibi ile irtibat kurmanız durumunda size ayrıntılı bilgi vereceklerdir. "info-tr@wikimedia.org" adresine konuyu detaylıca anlatan bir e-posta göndermeniz durumunda konu incelenecektir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 13:17, 25 Nisan 2012 (UTC)

yeni Telefun başlığım gözükmüyor.[kaynağı değiştir]

Telefun ile ilgili bilgi girmek istiyorum ancak uyarı veriyor.sakıncalı hergangi bir içerik koymuyorum. Neden kaydedemiyorum?Bu imzasız yazı Onuryalcin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nasıl bir uyarı veriyor? Herhangi bir sorun olmaması lazım ama?..--RapsarEfendim? 11:04, 11 Nisan 2012 (UTC)

program eklenebilir mi[kaynağı değiştir]

vikipediadaki ingilizce maddedeki bir maddeyi türkçeye dönüştüreceğim ama bunula ilgili bilgisayar programı paylaşmam gerek nasıl olacak?--~~serverbuffer~~

  • Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabanızdan dolayı memnun olduğumu belirtmek ister, teşekkür ederim. İngilizce veya diğer dillerdeki Vikipedi maddelerinden faydalanarak Türkçe Vikipedi'ye katkıda bulunmanızda bir sakınca yok fakat sormak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Eğer açıklayabilirseniz yardımcı olmak beni memnun edecektir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 01:55, 12 Nisan 2012 (UTC)

Sosyo Fikir Ve Wikipedia[kaynağı değiştir]

©Sosyofikir.com adlı bir sitem var özgün ve kaliteli makalelerin paylaşıldığı, marka yolunda ilerleyen bir sistem. Wikipedia'da bulunabilir mi ? Yani psikoloji, obsesif kompulsif, Sanat, İnternet ile ilgili özgün makalelerin bulunduğu bir platformdan bahsediyorum. Yazıyı yazarken 3.kişili anlatım kullanacağım. Ayrıca reklam için yapılan bir yazı değildir. Sadece böylesine kaliteli bir sitede yer almaktan gurur duymak için sitemi 3.kişili anlatımla wikipedia'ya eklemek istiyorum. Uygun mudur ? Bu imzasız yazı Sosyofikir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma isteğinizden dolayı memnun olduğumu belirtme ister, teşekkür ederim. Kullanıcı adı seçiminizden dolayı hizmetliler tarafından engellendiğiniz için, reklam olarak algılanmayacak yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmanızı tavsiye ederim. Daha sonrasında ise, internet sitelerini konu alan bir madde oluşturmadan önce, internet siteleri için Vikipedi'deki kayda değerlik kriterlerini en az bir kez okumanızı tavsiye ederim. Eğer sitenin kayda değer olduğunu düşünüyorsanız, tarafsız bir bakış açısıyla yazılmış şekliyle maddeyi açmanızda bir sakınca yok. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden kullanıcı mesaj sayfamı kullanarak veya e-posta göndererek bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 01:52, 12 Nisan 2012 (UTC)

Yeni başlık açamıyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba ben otomatik kapı sistemleri ve otomatik kapı hakkında bir yazı hazırladım fakat hiç ifade içermediği için açamıyorum , yardımcı olabilirmisiniz Bu imzasız yazı Gmterkan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabanızdan dolayı teşekkür ederim. Vikipedi:Hızlı rehber sayfasında MediaWiki yazılımınca tanımlanmış kodları bulabilir ve eklemek istediğiniz maddeleri bu şekilde düzenleyebilirsiniz. Hiç bir kod içermeyen maddeler otomatik olarak, zararlı olabileceği düşüncesiyle filtreye takılmaktadır. Herhangi bir sorun yaşarsanız veya bir sorunuz olursa hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 09:41, 19 Nisan 2012 (UTC)

Yeni bilgi =)[kaynağı değiştir]

Merhabalar benim oluşturduğum sayfada başlıktaki ismin ilk harfi büyük soyismin ilk harfi küçük olarak kaydolmuş. Bu konuda düzeltme yapılabilirmi ? Bu imzasız yazı Ekin 1905 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma isteğinizden dolayı memnun olduğumu belirtmek ister, teşekkür ederim. Ekin gürbüz sayfasından bahsediyorsunuz sanırım. Vikipedi'de Ekin Gürbüz maddesi zaten olduğu için bir taşıma işlemine gerek yok. Doğru adlandırmaya sahip sayfasıyı geliştirmeyi deneyebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz veya burada yazabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 16:26, 21 Nisan 2012 (UTC)

Başka Bir Dildeki Vikipedi Sayfalarının Türkçeleştirilmesi.[kaynağı değiştir]

ingilizce vikipedi'de http://en.wikipedia.org/wiki/Goodyear_Blimp maddesinin Türkçe'ye çevrilip Türkçe vikipedi'de yer almasını sağlamak için uygulanması gereken prosedürler nelerdir? Cagan12 (mesaj) 20:38, 21 Nisan 2012 (UTC)

  • "Goodyear Blimp"in üzerine tıklayıp, İngilizce maddeyi Türkçeye çevirip, sayfayı kaydedebilirsiniz. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 20:39, 21 Nisan 2012 (UTC)

bu çeviriyi arama motoru üzerinden yapsak sorun olur mu?

  • O çeviriler düzgün olmadığı için büyük ihtimalle M8 ile silinecektir. Eğer siz çeviremiyorsanız, şurada talepte bulunabilirsiniz. Utku Tanrıveremesaj 21:32, 21 Nisan 2012 (UTC)

Dergi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Dergi bilgi kutularını genişletebilir miyim? Mesela, sadece "editör" yazan şablonda ekleme yapmak istiyorum. (Künye'yi eklemek gibi) Ama "Yayın yönetmeni" ya da "Görsel Yönetmen" ekleyemiyrum. Üzerinde çalıştığım sayfa " http://tr.wikipedia.org/wiki/Mostar_(dergi)". Yardımcı olursanız sevinirim. Kenan Bu imzasız yazı Kenan KA (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Şablon:Dergi bilgi kutusu sayfasının geliştirilmesi lazımdır bunun için. Şablonun şu anki hâlinde 15 parametre bulunuyor, diğer tüm dergi maddelerinde de daha fazlasına ihtiyaç duyulmamış gördüğüm kadarıyla. Şablonu geliştirerek diğer parametreleri de kullanılabilir hâle getirmeniz durumunda bahsettiğiniz durum mümkün olacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 09:40, 23 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Bu imzasız yazı Kenan KA (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aynı adla farklı sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba, İbrahim Baran adında sayfa oluşturmak istiyorum. Ama daha önce oluşturulmuş. Yani aynı adla farklı kişilere ait bir sayfayı nasıl oluşturabilirim? (Hali hazırda sayfası bulunan Prof. değil, Mostar (dergi)'sinin yayın yönetmeni olan kişinin sayfasını nasıl oluşturabilirim?

Merhaba. Bu gibi durumlarda Vikipedi:Anlam ayrımı sayfaları yardımımıza yetişmektedir. İbrahim Baran (yazar) şeklinde bir sayfa açarak ve ana maddede bir anlam ayrım bağlantısı verilerek bu gibi durumların üstesinden gelinebilir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 14:16, 24 Nisan 2012 (UTC)

çeviri grubunda çeviri yapan kimse yok mu?[kaynağı değiştir]

çeviri grubunda çeviri yapan kimse yok mu? bir kaç gün önce yine danışma masasından sorduğum bir konu üzerine 2 adet ingilizce maddeyi isteklere yüklettim.ama ne benim eklediğim maddelerde ne de diğerlerinde tık yok? Cagan12 (mesaj) 19:12, 28 Nisan 2012 (UTC)

Gönüllü olarak katkıda bulunan bu takımın isteklere cevap verme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Diğer tüm maddelerde olduğu gibi gönüllü olarak katkıda bulunan her Vikipedist gibi siz de bu maddelerin başlatılmasına yardımcı olabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 08:48, 30 Nisan 2012 (UTC)

web sitemin geçmisini ve icerigini anlatacak bir makale yayınlamak istiyorum[kaynağı değiştir]

web sitemin geçmisini ve icerigini anlatacak bir makale yayınlamak istiyorum fakat nereden makale yazabileceğimi bulamadım Bu imzasız yazı S1n4n07 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma isteğinizden ve ilginizden dolayı teşekkür ederim. Bir internet sitesi hakkında madde açmadan önce Vikipedi'nin internet siteleri için kayda değerlik kriterlerini en az bir kez okumanızı tavsiye ederim. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden ve aynı şekilde bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 08:50, 30 Nisan 2012 (UTC)



2023 2024


2007: