Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mayıs 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Wikipedia'ya (türkçe) android tabletten hangi adresten ulasilabilir? Le libertaire (mesaj) 18:07, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Android sistemli Akıllı telefonlar için vikipedi var mı? Le libertaire (mesaj) 18:47, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Evet efendim, Android, iOS, OS, WebOS, MeeGo, Windows Mobile ve RIM gibi mobil işletim sistemleri içerisinde bulunan veya yüklediğiniz tarayıcıda Vikipedi yazacak olursanız, doğrudan öncelikle Vikipedinin mobil sayfası olan http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa adresine yöneltilirsiniz. Şayet bu mobil sürümü kullanmak istemez iseniz, sayfanın en altında bulunan Desktop a tıkladığınızda tarayıcınız ve işletim sisteminizden kabul görüyorsa normal http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa sayfasına yönlendirilirsiniz. MediaWiki yazılımı kullanan Vikipediye bu özellik Sürüm sayfasında da görebileceğiniz gibi MobileFrontend ve ZeroRatedMobileAccess eklentileri ile birlikte gelmiştir. Mobil Vikipedi ile ilgili MediaWiki yazılımında uygulanmakta olan veya uygulanacak tüm projelere ve eklentilere ise buradan ulaşabilirsiniz.--' i.е. vposta 19:10, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Android işletim sistemini kullanan cihazlardan Vikipedi'ye kolayca ulaşabilmek için Wikimedia Vakfı tarafından yayınlanmış resmî uygulamayı kullanabilirsiniz: play.google.com Nazif İlbek 04:47, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Resimlerin Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Resimleri blogumda kullanmak istiyorum Bir telif hakkı var mı? Telif hakkı nasıl anlaşılıyor Bu imzasız yazı 178.233.167.84 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Vikipedi'de rastladığınız resimlere tıklayarak açılan sayfadaki açıklamaları okuyarak her biri hakkında ayrıntılı bilgiye ve telif hakkı ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. Örnek verecek olursak; üreticileri tarafından atıf benzeri paylaşım lisansı ile Vikipedi'ye yüklenen resimler üreten kişinin adı veya kullanıcı adı ve lisans bilgisi ve alınan sayfaya bağlantı verilerek kullanılabilmektedir. Vikipedi dışındaki uygun kullanıma verilebilecek bir örneği Wikimedia Blog'da inceleyebilirsiniz: blog.wikimedia.org. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 04:43, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Araştırmama yardım[kaynağı değiştir]

Meraba. Portekiz'in bucakları hakkında bir makale yazmak üzere araştırma yapıyorum. Olsa olsa Vikipedide bu konuda bilgi olur diye düşündüm. Yardımcı olabilir misiniz?95.10.182.241 16:58, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Çok Önemli-Çok Önemli-Halifelik Sıralama Yanlışı Yapmışsınız!!!![kaynağı değiştir]

YAVUZ SULTAN SELİM HAN'A 74.İSLAM HALİFESİ OLARAK SIRA VERİLMİŞKEN,KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN 89.İSLAM HALİFESİ VE SONRAKİLERDE 90-91-92 OLARAK SIRALANDIRILMIŞ.BU BÜYÜK HATAYI LÜTFEN DÜZELTİNİZ!!! Bu imzasız yazı Onurorman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Hataları güvenilir kaynaklardan kendiniz de düzeltebilirsiniz. Ayrıca bu tür problemleri maddelerin tartışma sayfasında dile getirmeniz daha uygun. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 21:25, 21 Mayıs 2012 (UTC)

sitedeki bir bilgiyi nasıl koruma altına alabilirim[kaynağı değiştir]

İyi günler ben muhammet yiğit kullanıcı adım Yigitmuhammet sitenizde oymaklı gerger maddesinde değişiklik yapmıştım benden sonra orada bi değişiklik daha olmuş bir kullanıcı yeni bilgiler eklemiş fakat eklediği bilgilerde hata var ben adıyamanın gerger lçesinin oymaklı köyündenim ve o köydeki sitenizde de bahsedilen boydanım kendi soyadımı sitenize ekledim fakat başkalarının da eklemeler yapmasını istemiyorum çünkü yanlış bilgiler ekleniyor.Eğer oradaki değişikliklerden beni iznim alınabilirse veya bana sormadan yapmazsanız çok sevinirim çünkü ailemin yanlış anlaşılmasına sebep olabiliyor herkezin ekleme yapması elimde soy agacımız var isterseniz size göndere bilirim dedemin kimliği gerekli bir kısım evrak var benden başkasının sayfada değişiklik yapamaması veya yapılacak olan değişikliğin bana sorulması mümkün müdür ?Bu imzasız yazı Yigitmuhammet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi sayfaları herkesin değişiklik yapabilmesine açıktır, tüm Vikipedi sayfaları kullanıcıların ortak katkısı sonucu oluşmaktadır. Bu nedenle değişikliğe kapanmasını gerektirecek bir durum, Gerger maddesi için şimdilik söz konusu değil. Bu arada maddelere eklenen bilgilerin doğrulanabilir olması gerekmekte. Kişilerin soyağacı gibi doğrulanması güç ve ansiklopedik bilgi değeri az bilgiler genellikle sayfalardan çıkarılır. Saygılarımla.--Sadrettinmesaj 07:45, 28 Mayıs 2012 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir sayfa açtık İnci Akü için bir madde oluşturduk. Ancak elimizde olan metin daha önceden bir başka sayfaya da girilmiş. Dolayısıyla "telif hakları" uyarısı veriyor. Metnin yasal hakları bize ait. Bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz. Yeni bir metin mi girmek lazım? Metni değiştirmek mi gerekiyor? Teşekkürler. Bu imzasız yazı Kollektif (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabanızdan dolayı teşekkür ederim. Sorunuzda da belirettiğiniz üzere -size ait bile olsa- telif hakkı olan bir içeriği Vikipedi'ye eklemeye çalışmışsınız. Bunun yerine baştan yazılmış ve telif hakkı ihlali oluşturmayan bir içerik oluşturmanız gerekmektedir. Çünkü sayfayı kaydet butonuna basarak, katkılarınızı Creative Commons Atıf/Benzer-Paylaşım ve/veya GÖBL altında lisanslamayı kabul ediyorsunuz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 08:36, 30 Mayıs 2012 (UTC)

başlık ekleme sorunu[kaynağı değiştir]

Bir başlık eklemek istedim. (Sündüz Haşar) Başka bir sitede yayınlanmış olduğundan çıkarıldı, bana bildirildi. Yeni bir metin oluşturarak eklemek istedim. Ama "otomotik olarak zararlı algılandı" diyor ve kaydetmiyor.

Ne yapmalıyım? Bu imzasız yazı Zeynep Karlıdağ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunma çabanızdan dolayı memnun olduğumu belirtmek ister ve teşekkür ederim. Sündüz Haşar sayfasını oluştururken Viki kodu kullanmadığınızdan dolayı içerik otomatik olarak zararlı olarak tespit edilmiş olabilir. Bu sebeple Vikipedi:Hızlı rehber sayfasına göz atmanızı ve o sayfadaki kullanımlardan içeriği eklerken faydalanmanızı tavsiye ederim. Örneğin kişinin adını kalın yazmak gibi... Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz, yardımcı olabilmek beni memnun edecektir. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 10:16, 31 Mayıs 2012 (UTC)



2023 2024


2007: