Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Haziran 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dil seçenekleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar kusura bakmayın yeni yeni vikipedide nasıl madde yazıldığını öğrenmeye çalışıyorum bir Üniter Devlet maddesi oluşturdum fakat dil bağlantılarını yaptığımda diğer herangi bir dilden baktığımda türkçe yi göremiyorum bunun için her dille yazılmış maddeye türkçeyimi eklemem gerekir yada bunun kısa bir yolu varmıdır.Bu imzasız yazı Sauburak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Oluşturdunuz maddeye İngilizce interwiki bağlantısını eklerseniz, diğer dillerdeki tüm maddelere Türkçe bağlantı otomatik eklenir. Bu işi botlar yaptığı için bir-iki gün belki bir hafta alabilir.--Sadrettinmesaj 15:56, 1 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Sorunuza gelecek olursak, bu işlemin her dilde teker teker yapılması gerekmektedir fakat botlar tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir işlemdir. Birkaç dile ekleme yaptığınızda ve Türkçe maddeye diğer tüm dilleri eklediğinizde geri kalanı kısa süre içerisinde botlar tarafından tamamlanacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa veya bir sorun yaşarsanız hiç çekinmeden mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 08:28, 2 Haziran 2012 (UTC)

Prof. Dr. Zafer gören sayfa ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Annemi (Prof.Dr.Zafer Gören) hayatındaki olumsuz koşullara ve dar imkanlara rağmen elde ettiği başarılardan dolayı Vikipedi'de tanıtmak istiyorum. Nasıl sayfa ekleyecegime emin olamadim. Yardimci olur musunuz ? Tesekkurler, gun evren goren Bu imzasız yazı Gunevrengoren (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Madde açılmış. Zafer Gören. --Sadrettinmesaj 16:25, 23 Haziran 2012 (UTC)

Oğuz Han ve Mete Han[kaynağı değiştir]

Oğuz Han ve Mete Han aynı kişi olmalarına rağmen farklı iki madde olarak gösteriliyor. Bu yanlışı niye düzeltmiyorsunuz? Bu imzasız yazı EMr KnG (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türk tarihi[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de, Türk olan bir sürü şey; ya Fars, ya Fars-Türk, ya Farslaşmış, ya Türk ya da Fars gibi şeklinde gösteriliyor. Meselâ; Selçuklu, Mevlâna, İbni Sina, Farabî, Ömer Hayyam ve daha birçoğu. Utanmasalar Türk diye birşey yok, Türkler'de Fars'tır. diyecekler. Ben Vikipedi'de propaganda yapmanın serbest olduğunu bilmiyordum, çünkü bunlar İranlılar'ın propagandalarıdır. Bir de Hunlar; Hunlar hakkında Türk yazmak yerine Avrasya kökenli boylar federasyonu yazıyor. İşte ben bunları birkaç kez değiştirmeyi denedim kaynak kullanarak ama uyarılar, engellemeler vs. aldım. Benim bunları değiştirmem için için ne kadar kaynak kullanmam gerekiyor? Veya siz değiştirin bu saçmalık ve hakaretleri! Çünkü ben eskiden Vikipedi'ye güvenirdim, bilgilerinin doğru olduğunu düşünürdüm, yalnız artık tam tersi hiç güvenmiyorum. Yani Vikipedi öyle bir hale gelmişki sanki doğru bilgi vermek yerine Türkler'i karalayan, Türkler'in manevî değerlerini çalan, Türk tarihini yanlış tanıtan bir site olmuş.

eklediğim metinde değişiklik yapmak istiyorum nasıl olacak. biraz karışık geldi.

Nick name prevented to create, nickname kunthar[kaynağı değiştir]

I have this error: "Kunthar" kullanıcı adının oluşturulması engellendi. Şu karaliste girdisiyle eşleşiyor: .*[ck\(]unt.*

I would like to know what is faulty with this nick name? I am using it since the internet been online :)Bu imzasız yazı 188.119.10.123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11 Haziran 2012‎.

Neden Hemen Siliniyor?[kaynağı değiştir]

Ansiklopedinize bir yazarın biyografisini yazmak istiyorum. Bu metni ben kendim düzenledim. Hiç bir yerden alıntılamıyorum ve hiç bir telif hakkı yoktur. Buna rağmen, yazdıklarım hemen siliniyor! Bunun nedenini öğrenebilir miyim? Saygılar. Bu imzasız yazı 94.54.104.163 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15 Haziran 2012‎.

Açtığınız madde Kaydadeğerlik kriterlerini karşılamıyor olabilir. Madde adını da belirtirseniz sorunuza daha net cevap bulunabilir.--Sadrettinmesaj 16:23, 23 Haziran 2012 (UTC)

Turgut Özal Maddesi: Bu maddeye yapılan ekleme ve düzeltmeler.[kaynağı değiştir]

Turgut Özal maddesine yaptığım güncel eklemelerin reddedildiğini gördüm. Daha önce de Cengiz Aytmatov maddesinde, bu yazarın 'Kırmızı Eşarp' adlı bir romanı olduğunu iddia eden meçhul bir bilmişle mücadele etmek zorunda kalmıştım. Şunu soruyorum: Vikipedi'nin bir ciddiyet ve saygınlık kaygısı var mıdır? Öyleyse Özal'ın saç örneklerinin ABD'ye incelenmeye gönderildiğini yazan kişiye neden sormuyorsunuz: Kardeşim, bunu yazarken hiç düşündün mü? Bu kaç yılın hikayesidir? Böyle bir şey gerçek olsa, şimdiye kadar bir sonuç alınmaz mıydı? Bu elbette ki bir palavradan başka bir şey değil. Ve böyle bir şeyin Vikipedi'de yer bulabilmesi hayret verici. Eğer palavra ve cehalet bize çok uyuyor diyorsanız buyurun, kendiniz yazın, kendiniz okuyun. Bir daha asla Türkçe Vikipedi sitesini ziyaret etmeyeceğim. --Adesman (mesaj) 14:19, 15 Haziran 2012 (UTC)

Maddede bu bilginin Özal'ın eşinin bir iddiası olduğu, kaynak da belitilerek yazılmış. Doğrudur değildir tartışılır ama tartışma yeri Vikipedi değil. Birçok kaynakta geçen bir bilgi bu, maddede de bunun iddia olduğu belirtilmiş. Olayları değerlendirerek madem doğruydu, mahkemeye niçin bu delilleri vermediler şeklinde bir kanaate ulaşmak, bunu maddeye eklemek ansiklopedik değil. Siz de bu bilginin devamında kaynak göstererek yeni bilgiler ekleyebilirsiniz. Ama bunu eklerken kendi kişisel görüşümüz çerçevesinde değil, tarafsız ansiklopedik üslupla yazmak gerekiyor. Saygılarımla.--Sadrettinmesaj 16:17, 23 Haziran 2012 (UTC)

Tarihçe ve Logo bilgisi[kaynağı değiştir]

Merhaba, "İnci Akü" sayfası için giriş yapmıştım dün. Ancak bugün baktığımda Tarihçe bilgileri ve logo görselleri silinmiş. eklediğim hiç bir şey geçerli sayılmıyor ve hep siliniyor. Son hali bu şekilde olması gerekirken neden bu sorunlarla karşılaşıyor olabilirim? Bu sorunu hızlıca nasıl çözebiliriz? Teşekkürler.Bu imzasız yazı Kollektif (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Biraz yukarıda Nazif'in belirttiği gibi telifli içerik -telif hakları size ait olsa da- uygun lisansa sahip değilse buraya eklenemez. Vikipedi:İçerik için izin beyanı sayfasına bir göz atmanız faydalı olabilir. İyi günler.–h.çağrımsj 14:54, 19 Haziran 2012 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü sayfasında bilgileri verilen devlet kuruluşunun isminden "devlet ve işleri" kelimeleri çıkarılarak sadece meteoroloji genel müdürlüğü yapıldı sayfa bu isme göre güncellenebilir mi? bir de bir sorum da.bu isim değişikliklerini neden standart kullanıcılar yapamıyor?

Cagan12 (mesaj) 21:08, 22 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı. İsim değiştirme işlemini siz de yapabilirsiniz. Sayfanın üst kısmındaki "Taşı" bağlantısını kullanarak sayfaların isimlerini değiştirebilirsiniz.--Sadrettinmesaj 16:05, 23 Haziran 2012 (UTC)

Commons'a aktarım[kaynağı değiştir]

Commons'a aktarım nasıl yapılıyor. Türkçe Vikipedi'deki bir çok güzel resmin (lisansı uygun olmasına rağmen) Commons'da olmadığını farkettim. Bu diğer projelerde özellikle Türkiye ile ilgili resimlerin kullanılamamasına sebep oluyor. Bunu yapabilen bir araç ya da bot var mı? yada elle yapılması gerekiyorsa başkasının yüklediği resmi bizim aktarmamız mümkün mü? Sevgiler, saygılar .. Bahar yakın ileti 10:13, 27 Haziran 2012 (UTC)

Vikipedi:Commons'a dosya taşıma sayfasını inceleyebilirsiniz konuyla ilgili. Ek olarak bunu, danışma masasına taşıyorum.--RapsarEfendim? 10:28, 27 Haziran 2012 (UTC)

Şikayetlerde "Diğer Kullanıcıların Yorumları" bölümüne "Şikayetçi" yorum yazabilir mi? Teşekkürler. --E4024 (mesaj) 09:31, 28 Haziran 2012 (UTC)

Yazabilir. Şikayetlerin amacı Viki'nin daha iyi çalışmasını sağlamak, bir ceza mekanizması yürütmek değil.--Khutuckmsj 09:57, 28 Haziran 2012 (UTC)
Şikayet formunda farklı bir bilgi var da ondan sordum... --E4024 (mesaj) 14:44, 28 Haziran 2012 (UTC)

şirket-sayfa ekleme[kaynağı değiştir]

merhaba birkaç genç elektronikçi arkadaş haveltek adında bir firma kuruyoruz ve bu firmanın tüm kuruluş aşamalarını gün ve gün günlük olarak bilgilerini girmek istiyoruz bu konuda "Haveltek" hava elektronik teknolojileri adında bir sayfa nasıl açabiliriz. çok teşekkürlerBu imzasız yazı Gambit1244 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Burası bir ansiklopedi olduğundan eklenecek madde ve verilerin de ansiklopedik değer taşıması, kayda değer (KD) olması gerekmektedir. KD olması için de şirketle alakası olmayan kaynaklarda, şirket hakkında bilgilerin yer alması gerekir. Yeni kurulacak bir şirket olacağından dediğinize göre, farklı kaynaklarda bahsi geçmediğinden KD olmayacak, dolayısıyla ansiklopedik olmayacaktır.--RapsarEfendim? 07:14, 29 Haziran 2012 (UTC)



2023 2024


2007: