Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Aralık 2010

Vikipedi, özgür ansiklopedi

wikipediaya biyografi eklemek[kaynağı değiştir]

merhaba ben halk müziği sanatçısı volkan yıldırım ben wikipediaya biyografimi eklemek istiyorum bunun hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.Bu imzasız yazı Volkanyildirim35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lütfen Vikipedi:Otobiyografi sayfamızı okuyun. --İnfoCan 06:39, 2 Aralık 2010 (UTC)

Sayın İnfoCan, bu konuda benim de diyeceklerim var. Daha önce ben de bu Vikipedi:Otobiyografi sayfayı okuyup, şu [1] kişinin Otobiyografisini eklemek istedim ama, söz konusu kişinin ismi çıkartılıp, otobiyografisi yazılacak kişilerin ismini sadece Hizmetlilerin ekleyebileceği belirtilerek müsaade edilmedi. Bu durumda Otobiyografisini eklemek istediğimiz bir kişi için Hizmetlilerden veya başka yerlerden izin almak gerekecek mi yoksa direk biz yazmaya başlayabilirmiyiz, lütfen aydınlatırsanız çok sevineceğiz, çünkü kaydadeğerlik özelliği taşıyan o kadar kişi var ki...saygılar... tacirci13:35, 2 aralık 2010

--sayın infoCan,zannedersem dikkatinizden kaçtı, 2 aralık 2010 tarihinden bu yana, Hâla yukarıdaki sorumun cevabını bekliyorum, bilginize ihtiyacım var..Saygılarımla tacirci08:00, 18 aralık 2010

Mesajınız gözümden kaçmış. "otobiyografisi yazılacak kişilerin ismini sadece Hizmetlilerin ekleyebileceği belirtilerek müsaade edilmedi" diye bir şey olamaz. Bunu size bildiren bir hizmetliyse onun mesaj sayfasında ona doğrudan sorabilirsiniz. Vikipedi:Otobiyografi sayfasındaki kurallara uyarsanız, kopya metin yapıştırmazsanız ve söz konusu kişinin ansiklopedik anlamda "kayda değer" olduğuna dair madde içinde kaynak gösterirseniz bir sorun olmaması gerek. --İnfoCan 17:25, 22 Aralık 2010 (UTC)
  • Vikipedi'ye ekleyeceğiniz başka bir şahsın biyografisi ise ve üçüncü tekil şahısla yazılmışsa zaten o otobiyografi değil, biyografidir. Eğer başkasının otobiyografisini ekliyorsanız, ifadeleri değiştirmeli ve telif açısından uygunluğuna emin olmalısınız. otobiyografisi yazılacak kişilerin ismini sadece Hizmetlilerin ekleyebileceği herhangi bir yönergede yazmamaktadır, böyle bir uygulama yapılmışsa da yanlıştır. Kaldı ki, zaten Vikipedi'ye otobiyografi eklenmesi önerilmez, üçüncü tekil şahısla yazılmış, telif hakkı bulunmayan bir biyografi eklerseniz hiçbir sorun çıkmaz. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 17:24, 22 Aralık 2010 (UTC)

-Beni aydınlatmanız nedeniyle size çok teşekkür ederim Sayın İnfoCan, saygılarımla.tacirci19:49, 22 aralık 2010

  • ben bir başlığa neden fotoğraf koyamıyorum Bu imzasız yazı Erişim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vikipedi:Biçem el kitabı'na göz atabilirsiniz.--[ahzaryamed]₪.ileti 17:24, 10 Aralık 2010 (UTC)

wikipedia'yı web sayfama ekleyebilir miyim?[kaynağı değiştir]

wikipedia'yı web sayfama ekleyebilir miyim? Bu imzasız yazı Seymatepekiran (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

selam ben vuska22 size ingilizce yazardım ama ingilizcem kötüdür ben bir AZERBAYCAN vatandaşı olarak ermenilerin karbagın kendi toprakları gibi benümsemelerine kabul edemiyorum yani benim gücüm param olsa bunların yani ermenilerin daha önceden hiç toprakları olmadıgını biz AZERBAYCAN halkı bunlara acıyıb toprak verdiyimizi hatırlatrım ve ermenistanın şmdiki başkentleri olan erevan eskiden AZERBAYCANIN BİR ilçesi ve ya rayonu olmuştur .sormak istetdyim siz olaylara tarafsız bakıyorsanız neden haksızlıklara göz yumuyorsunuz? Bu imzasız yazı Vuska22 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • sorun olduğunu düşündüğünüz madde hangisidir? --taysin (mesaj) 19:38, 15 Aralık 2010 (UTC)

Vikipedi'de olan bir maddeye resim eklemek istiyorum. Bu ekleme işlemini farklı bir dildeki (aynı)maddenin resminden yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu imzasız yazı Meden agan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eğer resim Commons'ta bulunuyorsa birşey yamanız gerekmeyecek, öbür Wikipedi'deki kodlamayı burada da uygulayabilmelisiniz (ama resmin dosya adının başındaki "dosya" anlamına gelen yabancı sözcüğü "Dosya:" ile değiştirin). Eğer Commons'ta bulunmuyorsa o zaman o resmi önce kendi bilgisayarınıza indirip sonra Türkçe Vikipedi'ye veya Commons'a yüklemeniz gerekiyor. Commons'a yüklerseniz [2] daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz, diğer dillerin Vikipedi yazarları da kolaylıkla ondan yararlanabilir. Eğer daha kolay gelecekse, veya Commons'un kabul etmeyip Türkçe Vikipedi'nin kabul ettiği tipten bir resimse (adil kullanım gerekçeli resimler gibi) Türkçe Vikipedi'ye de yükleyebilirsiniz [3]. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 16:16, 17 Aralık 2010 (UTC)

Login Yazılım Neden Yok[kaynağı değiştir]

ERP firmalarını araştırırken gözüme takılan kücük caplı firmalar, bende Ozgur Vikipedinin ne kadar "ozgur" olduguna dair kuskular uyandirmaya basladi. 3 5 yillik gecmisleri olan firmalarin bu sitede yer alirken 21 senelik Turkiyenin ilk yazilim ve ERP firmalarindan olan Login Yazilimin sitede yer almamasi beni oldukca uzdu. Ilgililere ulastigimda bana siteye Login Yazilim firmasini eklemeye calistiklarini ancak her seferinde sayfayi "suni" nedenlerle kaldirdiklarini ilettiler. Bu neden eger olasi bir bagis istegiyse bunun acikca belirtilmesini ve bu sayfanin en kisa zamanda siteye eklenmesini rica ederim.

Levent SILAY Login Bilgisayar Yazilimlari A.S. Idari Sorumlu levent@login.com.tr +90 532 550 87 18 +1 630 347 76 31 Bu imzasız yazı 146.163.57.59 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi'deki bir maddenin konusunun ansiklopedik anlamda "kayda değer" olmaları gerekmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, güvenilir kaynaklarda şirketinizden birilerinin bahsetmiş olması gerekmektedir. Bu konudaki politikamızın ayrıntıları için Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) sayfamıza bakınız. Şirketinizin kayda değer (KD) olduğunu belli edecek şekilde bir madde yazılırsa (örneğin ondan bahseden gazete haberlerine değinecek şekilde) silinmez. Eğer KD olmayan şirketler hakkında maddelerimiz varsa bunlar gözümüzden kaçmıştır. Gönüllü elemanlarımız her şeye yetişemiyebiliyor. Bu tür maddelerin tepesine {{kayda değerlik}} yazarsanız birisi onlarla ilgilenecektir.
Vikipedi'nin varlığını sağlayan Wikimedia Vakfına bağışta bulunabilirseniz (sayfanın tepesine bakınız) tabii ki çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Ama bu bağışı yapmak Vikipedi kurallarına etki etmek anlamında size bir ayrıcalık sağlamayacaktır.
Anlayışınız için teşekkürler. --İnfoCan 22:35, 17 Aralık 2010 (UTC)

Ek: Eski kayıtlarımıza bakınca 2007'de birkaç kere Login Yazılım için madde girilmeye çalışıldığını ve bunları sildiğimizi gördüm. Silinme gerekçeleri "telif ihlali" ve "Yoğun reklam içeren sayfa" imiş. Eğer kendi Web sitenizdeki tanıtım metnini kopyalayıp buraya yapıştırmışsanız, metin size ait olsa dahi biz bunu normalde kabul etmiyoruz. Vikipedi'deki bilgi "özgür" olduğu için, burada yayınlanacak bilgiler herkes tarafından, ve hatta ticari amaçla dahi kullanılabilir. Web sitenizdeki metnin bu anlamda herkes tarafından kullanılmasına razı iseniz bu konuda onay verdiğinizi belirten bir e-posta yollamanız gerekmektedir. Ayrıntılar için Vikipedi:Telif hakları/SSS sayfamıza bakınız. Buna alternatif bir yaklaşım olarak taze bir metni kaleme almayı tercih edebilirsiniz. --İnfoCan 22:56, 17 Aralık 2010 (UTC)

pis 7 adlı oyunun puanlama bölümünde "Elinde 7'li kalan oyuncunun cezası 3'e katlanır, 2 tane 7 varsa 6'ya, 3 tane 7 varsa 9'a şeklinde devam eder." şeklinde bir ifade bulunmaktadır.ancak bizim bildiğimiz kadarıyla elde kalan her 7'li için 3 kart çekilir,yerden 7'li gelirse yine 3 kart daha çekilir.Doğrusu hangisidir?iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı 95.10.173.9 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu sayfa Vikipedi'nin işleyişi ile ilgili sorular içindir. Sorunuzu Bilge sayfamıza kopyaladım. --İnfoCan 22:37, 17 Aralık 2010 (UTC)

daha öncede buraya soru sormuştum ygs diye konu başlığı biyük sınavdı acaba o soruma cevap veren yardımcı olan birisi yokmu??

Bu sayfa Vikipedi'nin kullanımı ile ilgili sorular içindir. Genel konulu sorular için Vikipedi:Bilge sayfasını kullanınız. --İnfoCan 17:29, 22 Aralık 2010 (UTC)

Wikipedia da Konu Başlıkları'nı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Ben Adem ŞAHİN Üyeliğim biraz eski olup bir kaç ufak değişiklik yapmama rağmen ilk defa takıldığım bir konuda soru sormam icap etti. Soru soracak normal bir forum gibi yer olmadığında burda sormak zorundayım eğer yanlış yere açmışsam özür dilerim, yer konusunda bir ısrarım yoktur zaten de siz gerekli yere taşırsınız. Şimdi benim sorunum "Konu başlıkları" dır. Karamanın bir köyüne baktığımda

Konu başlıkları

   * 1 Tarihi
   * 2 Kültür
   * 3 Coğrafya
   * 4 İklim
   * 5 Nüfus
   * 6 Ekonomi
   * 7 Muhtarlık
   * 8 Altyapı bilgileri
   * 9 Dış bağlantılar

Şeklinde 9 bağlantı varken Mersin'in bir köyünde

Konu başlıkları

   * 1 Coğrafya
   * 2 İklim
   * 3 Nüfus
   * 4 Ekonomi
   * 5 Altyapı bilgileri
   * 6 Kaynakça
   * 7 Dış bağlantılar

Şeklinde 7 bağlantı var. Bende bizim köyümüz için gerekli olan aradaki 2 bağlantıyı

  * 1 Tarihi
  * 2 Kültür

olarak eklemek istiyorum ama yapamıyorum. Bunu siz mi yapacaksınız yoksa bizim de üyelikle girip yapabilme imkanımız varmı ? Şimdiden teşekkürler.. Bu imzasız yazı Ademx33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bunu kendiniz yapabilirsiniz. Köye ait sayfanın üstündeki değiştir sekmesine tıklayarak başlayabilirsiniz. Bu arada, doğrulanabilirlik ve kayda değerlik gibi problemler nedeniyle artık muhtarlık başlığını kullanmıyoruz. (Başlamadan önce şu sayfalara göz atmanız faydalı olacaktır; Vikipedi:Biçem el kitabı, VP:T, VP:D, VP:ÖAY). İyi çalışmalar.--Gökhan 16:10, 26 Aralık 2010 (UTC)

Anladım orayı daha önce incelemiştim ama Mesela "Coğrafya" yazan yerin bir aşağıdaki menüye ait olduğunu düşünüp oynama yapmamıştım. Şimdi editledim oldu. Çok teşekkürler.. Bu imzasız yazı Ademx33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.



2023 2024


2007: