Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ekim 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Etkiledikleri, Etkilendikleri sorunu[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İnsan biyografilerinde yer alan etkiledikleri, etkilendikleri kısmı ingilizceden türkçeye yanlış çevirildiğini düşünüyorum. Influences --> etkilendikleri olması gerekirken "etkiledikleri", influenced --> etkiledikleri olması gerekirken "etkilendikleri" olarak çevrilmiş. Bundan kaynaklı olarak da herhangi bir insan kendinden önce yaşamış bir insanı etkilemiş gibi görünebiliyor. Yada aynı şekilde kendinden sonra bir işe başlamış bir insan tarafından etkilenmiş olarak görünebiliyor. Kendim bununla ilgili Jerry Seinfeld başlığında "influenced" ve "influences" kısımlarını yer değiştirerek bir düzenleme yaptım. Ancak bu 2 kelimenin türkçeye çevirisi değiştirilerek daha sağlıklı bir düzenleme yapılabileceğini düşünüyorum.

İyi çalışmalar! Bu imzasız yazı Rabbac (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir maddenin silinmemesini nasıl sağlanır?[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de oluşturduğum bir maddenin (ÇANKIRI KARADAYI KÖYÜ Maddesi) geçici olarak düzenlendiği, bir süre sonra silineceği bilgisini edindim. Bu madde de yer alan tüm bilgiler doğru olup, sadece biraz daha geliştirilmeye muhtaçtır. Çünkü ben bu köyde doğdum, bu köyde yaşamasam da, ailem ve akrabalarım halen bu köyde. Köyle bağlantımı koparmadım. Bu nedenle silinmesini istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 212.156.62.10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15 Ekim 2012‎.

Sayfa için silme talebi olmuş. Ancak sayfa düzenlenmiş ve böylece silinmemiş. (bkz. Karadayı, Çankırı) Bilgi olarak not düşeyim. --Sadrettin mesaj 19:40, 24 Ekim 2012 (UTC)

wikipedia için uygun olmayan içerikler hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

The House Cafe ile ilgili tanıtım amaçlı içerik, uygun olmadığı nedeniyle silindi. Acaba yazım ve şablonda uygun görülmeyen yerleri belirtmeniz mümkün mü? Teşekkürler.Bu imzasız yazı 78.188.67.10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15 Ekim 2012‎.

Sayfa ansiklopedik bir konu olmadığı için silinmiş. Vikipedi'nin kurumlar için kaydadeğerlik kriterlerine Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) sayfasından ulaşabilirsiniz. Eğer bu sayfayı okuduktan sonra "The House Cafe"nin ansiklopedik bir konu olduğunu düşünüyorsanız, bilgiler için bağımsız kaynaklara atıf yaparak sayfayı yeniden düzenlemeyi deneyebilirsiniz. Mesela "The House Cafe"nin, bağımsız başka yayın organlarında konu edilmiş olması gibi. --Sadrettin mesaj 19:45, 24 Ekim 2012 (UTC)

Rasgele Madde Sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Rasgele madde linkine tıkladığımızda çoğunlukla keşfedilmiş gökcisimleri ve şehirler ile ilgili sayfalar geliyor. daha rasgele başlıklar gelmesi için bir önlem alabilir misiniz? mesela kategoriler rasgele seçilsin sonra bu kategoriden rasgele bir başlık seçilsin. iyi günler.Bu imzasız yazı 212.175.108.2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Ekim 2012‎.

Bu şimdilik teknik olarak mümkün değil. Vikipedi dışında bazı araçlar kullanılarak kategori sınırlaması yapılabiliyor ancak, pek kullanışlı olmadığı için tavsiye edemiyorum. Gök cisimleri ve şehirler ile ilgili madde sayısı oranı, toplam madde sayısı içinde fazla olduğu için rastgele gelme ihtimali epey yüksek. Uzun vadede yapabileceğimiz, daha çok katkı yaparak madde sayısının artmasını sağlamak ve genel toplam içindeki bu oranı düşürmek. Hasılı, rastgele tuşunu kategorilere göre sınırlamak şu an mümkün değil. Sadrettin mesaj 19:25, 24 Ekim 2012 (UTC)

Sayfada çıkan mavi çizgili kutucuk[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Çalıştığım kurum için hazırladığım sayfada, bazı maddeler, mavi çizgili bir kutucukla çevrelenmiş vaziyette duruyor. Bu kutucuğun neden belirdiğini çözemiyorum, teknik destek sayfalarını da okudum ama problemin kaynağına inemedim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Teşekkürler, Bu imzasız yazı Undpturkiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Ekim 2012‎.

Sorun, kullanıcı mesaj sayfasında çözülmüş. Sadrettin mesaj 19:12, 24 Ekim 2012 (UTC)

Nasıl açılır?[kaynağı değiştir]

Ben bir kitap için başlık açmak istiyorum Vikipedi'de. Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? Bu imzasız yazı RosalindaUdinov (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. .

Vikipedi'de kitaplar ile ilgili maddeler açabilirsiniz. (Örnek, Kitaplar) Bir kitabın Vikipedi'ye eklenebilmesi için öncelikle kaydadeğer olması gerekiyor. Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasını okuduktan sonra, başlatacağınız kitabın Vikipedi standartlarına göre kaydadeğer olduğunu düşünüyorsanız Özel:ara sayfasında arama yaparak maddeyi başlatabilirsiniz. Sorunuz olursa, yine cevaplamaya çalışırım. İyi vikiler. --Sadrettin mesaj 19:07, 24 Ekim 2012 (UTC)

Dış vikilerden Vikipedi'ye bağlantı verme[kaynağı değiştir]

PardusWiki, UbuntuWiki, Özguryazılım.org.tr gibi sitelerdeki maddeler içinde, Vikipedi'deki herhangi bir sayfaya bağlantı vermek istersek bunu nasıl yapabiliriz? Bunu biraz araştırdım aslında; şu yardım belgesinde yazdığına göre [[w:insan]] yazılarak Türkçe Vikipedi'dek "insan" maddesine bağlantı yapılabiliyormuş. Ancak bunu yukarıda bahsettiğim üç viki sitesinde denedim ve hiç birinde işe yaramadı. --Wikiler1 (mesaj) 18:58, 18 Ekim 2012 (UTC)

Vikipedi sitelerinde MW:Extension:Interwiki eklentisi yüklü olduğu için böyle bağlantılar oluşturulabiliyor. Özel:İnterviki sayfasında Vikipedi için aktif bağlar, meta:Interwiki map sayfasında ise Vikipedi'ye yeni bağlar eklenmesi için talepte bulunulabilir. Örneğin, [[IMDbName:0839017]] → IMDbName:0839017 gibi. Parduswiki, ubuntu viki gibi siteler bağımsız projeler olduğu için öncelikle MW:Extension:InterWiki eklentisini yüklemeli, sonrasında ise isteğe göre site yönetim sayfası içinde yeni bağlar tanıtılmalı. Teorik olarak süreç böyle. Ama pratikte sırasıyla nasıl bir işlem sırası takip etmek gerekiyor bilmiyorum. Belki sorunuza başka kullanıcılar da yanıtlamak ister. --Sadrettinmesaj 19:24, 18 Ekim 2012 (UTC)
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu bilgiler yeterli olmazsa tekrar buraya yazarım. --Wikiler1 (mesaj) 12:34, 21 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba;
Hatay store ile ilgili bir makale yazmıştım eksikleri nelerdir yada nerde hata yapıldı anlayamadım. Neden silindi acaba?Bu imzasız yazı ‎Umitozturk.1979 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhabalar, vikipedi içerisinde reklama yönelik hiç bir maddenin oluşumuna izin verilmemektedir. Malum ki vikipedi bir ansiklopedidir. Bu nedenle açmış olduğunuz madde ansiklopedik olmaktan çok reklam odaklı olması sonucu, Hızlı Silme Politikası G11 gereği silinmek üzere etiketlenmiştir. Vikipedi ne değildir? sayfasını incelemenizi ve bundan sonra bu tür reklam maksatlı içerikler oluşturmamanızı rica ederiz.. --Garbino ( ? ) 13:43, 21 Ekim 2012 (UTC)

Selamlar wikipedia sayfalarına sihir eklemem mümkünmüdür? Şüphesiz çalışmanın daha kolay olması için düşünüyorum bunu. Teşekkürler. Bu imzasız yazı İsa Dalkıran (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nasıl yani? --Sadrettin mesaj 19:02, 24 Ekim 2012 (UTC)

Biyografimi wikipedia ya eklemek için ne yapmalıyım.Bu imzasız yazı Berol (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sevdiğim Konuları favori konum olarak arşivlemek istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar wikipedia da sevdiğmiz konuları arşivlemek istioyoruz yardımcı olurmusunuz ? Bu imzasız yazı Arifyavas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bakınız, [1]. Sadrettin mesaj 17:02, 27 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba,
In English Wikipedia I have tried to expand this article based on Kaan İnce in this Wikipedia. But, both of these articles are unreferenced. But, both of these articles are unreferenced. I have tried searching in Google Books, but, almost all pages are in Turkish language and the problem is I don't know this language. Can someone here add at least one reliable citation in from Google Books to your Kaan İnce article so that we can copy the citation and use in Wikipedia English too!<
Thank you!
Titodutta (mesaj) 10:32, 28 Ekim 2012 (UTC)

Bir kişinin hayatına nasıl yazı ekleyebilirim?[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikipediye yeni kaydoldum.Bir kişinin hayatına bir kaç bilgi eklemek istiyorum.Ama yapamadım.Nasıl yapabilirim?Bu konuda yardımcı olur musunuz?Şimdiden teşekkürler.Bu imzasız yazı Dnzszn1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Maddeler üzerinde çeşitli değişiklikler yapmaya başlamışsınız ancak, belirtmem gerekir ki; yaptığınız değişikliklerin ansiklopedik açıdan uygun, kaydadeğer ve eklenilen bilgiye göre kaynaklı olması çok önemlidir. Bu nedenle kaynaksız eklenti yaptığınız bir maddede ki değişiklik geri alınmıştır. Kullanıcı mesaj sayfanıza yolladığım "Hoş geldin!" şablonunu incelerseniz vikipedi hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.. --Garbino ileti 15:03, 30 Ekim 2012 (UTC)



2023 2024


2007: