Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Haziran 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Yabancı TV programlarını Türkçe'ye çeviriyorum ancak bir sorum var. Mesela Running wild With Bear Grylls adlı içeriği Türkçeleştirirken, Türkçe başlığa programın orijinal ismini mi yoksa Türkçe'ye denk gelen ismini mi yazmalıyım??

Teşekkürler.--Pamirli (mesaj) 11:37, 4 Haziran 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap Pamirli, Türkçe gösterim adı yoksa orijinal ismini kullanın. Türkçe'ye denk gelen ismini yazmayın. İyi çalışmalar. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:12, 4 Haziran 2016 (UTC)
  • Soru Merhaba. Bir sembol aynı zamanda kelime başlık kullanımında her ikisi içinde kullanmakta bir sakınca olur mu? --Thechameleon (mesaj) 08:48, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Sayfa eklememe izin vermiyor...[kaynağı değiştir]

Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. Lütfen Vikipedi:İlk maddeniz sayfasını okuyunuz. diyor tüm yönergeleri okudum. Gayet güzel de yazdım (başlık, dış link, iç link) ama bundan kurtulamıyorum. Nasıl madde ekleyeceğiz Allah aşkına buraya ? Bu imzasız yazı Manisaosb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Manisaosb, eklediğiniz içerik telifli. Buradan kopyalamışsınız. Telif hakkı saklı web sitelerinden kopyala-yapıştır içerik eklemeyiniz. İçeriği kendiniz yazıp, yararlandığınız kaynakları kaynak olarak belirtebilirsiniz. Ayrıca, okudum diyorsunuz ama yine de telif ihlali yapıyorsunuz. Bu sayfada açıkça kopyalama yapmamanız belirtilmiş. --Üçüncü Adam (mesaj) 17:34, 7 Haziran 2016 (UTC)

Ben söz konusu sitenin adminiyim zaten ve sitenin temsil ettiği kurum vikipedi de yer almak istiyor. Metin de draft olarak kurumdan bu şekliyle geldi. Bu durumda ne yapmam gerekli ? Bu imzasız yazı Manisaosb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Açıklama mesaj sayfanıza gönderildi. --Üçüncü Adam (mesaj) 16:11, 8 Haziran 2016 (UTC)

Web sitemi vikipedi'ye ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru İyi günler.Gayrimenkul haberleri yayınladığım sitem için kısa bir makale yazıp yayınladım fakat reklam içerdiğini belirterek sayfayı sildiler.

Sitemi nasıl ekleyebilirim vikipediye.Biraz karışık geldi kurallar.Sonuçta reklamsa konu sahibinden'in de sayfası var.Anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar--Enginonline (mesaj) 10:02, 8 Haziran 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap Enginonline, Bir web sitesinin Vikipedi'de yer alması için kayda değerlik kriterlerini sağlaması gerekir. Kriterleri sağlamayanlar silinir. Bu sayfayı inceleyiniz. --Üçüncü Adam (mesaj) 16:21, 8 Haziran 2016 (UTC)

Biyografi eklemek ve aktifleştirmek[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba. Ben yeni bir kullanıcı olarak giriş yaptım ve Mehmet Zihni Sungur adına biyografi girişi oluşturdum. Ancak bu bilgiyi aktif hale getirip wikipedia da yer almasını sağlayamadım. Bu bilginin görüntülenebilmesi icin ne yapmam gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Tesekkurler. --Mehmet Zihni Sungur (mesaj) 15:40, 11 Haziran 2016 (UTC)
Mehmet Zihni Sungur, kullanıcı sayfanızdaki içeriği buraya taşıdım. Bilginize --Üçüncü Adam (mesaj) 16:42, 11 Haziran 2016 (UTC)

türk kızılayı genel başkanı isim değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Soru merhabalar

Türk Kızılayı maddesinde Genel Başkan olarak eski genel başkan'ın adı duruyor. oysa yeni genel başkan dr. Kerem Kınık. bunu nasıl değiştirebileceğimiz hakkında bilgi alabilir miyim?--212.156.62.126 06:55, 14 Haziran 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--88.248.118.41 12:37, 28 Haziran 2016 (UTC)
  • Cevap Cevapİngilizce metinleri de Türkler mi hazırlıyor

Kişi biyografi sayfası oluşturmaya çalışıyorum[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, "İpek Kadılar" olarak kişisel biyografi sayfası oluşturmaya çalışıyorum. Giriş yaptım ancak aramalarda halen görüntüleyemiyorum. Yardım rica ediyorum.--İpekkadilar (mesaj) 11:08, 29 Haziran 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap İpekkadilar, kullanıcı sayfanızdaki içeriği buraya taşıdım. Bilginize --Üçüncü Adam (mesaj) 12:06, 29 Haziran 2016 (UTC)



2023 2024


2007: