Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Şubat 2014

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Erhan Çelik biyografisi hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru Türk televizyoncusu Erhan Çelik'in Vikipedi'de yer alan biyografisi eksik ve bazı bilgi hataları içeriyordu. Biyografide Sn. Erhan Çelik'in bilgisi ve isteği dahilinde bir düzenleme/değişiklik yaptık. Bu düzenleme ne zaman onaylanır. Biyografinin yeni hali ne zaman yayınlanır. Bu konuda kimle nasıl iletişime geçmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Madde: Erhan Çelik İmza: --AYMEGADUTA (mesaj) 14:13, 16 Ocak 2014 (UTC)AYMEGADUTA adlı kullanıcı
  • Cevap Cevap Merhaba, Yardım:Sayfa nasıl yazılır? doğrultusunda, Güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklar ile lütfen içeriği tekrar ekleyiniz.--i.e.msj 12:47, 5 Şubat 2014 (UTC)

Translation mistakes by google[kaynağı değiştir]

  • Soru If we are trying to read an article translated into turkish by "google or other translator softwares" most of the words are selected on randomized way and the meanings are totally different than the original text. As a member of Vikipedia in my free time I want to add turkish translations of some important articles but I don't know how to proceed for such a task.

If I can get a procedure to proceed such a freewill task I will be highly appreciated. thanks and regards saklikoy / bulent ustaoglu Bu imzasız yazı Saklikoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Merhaba, Yardım:Sayfa nasıl yazılır? size yardımcı olacaktır. Ayrıca mesaj sayfanıza yazdığım hoşgeldin mesajındaki bağlantılar da işinizi kolaylaştırabilir. Kolay gelsin.--i.e.msj 12:52, 5 Şubat 2014 (UTC)

Yeni tartışmada kaydetme sorunu[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba yeni bir tartışma oluşturdum. Bu geliştirdiğimiz ve telif haklarına sahip olduğumuz bir oyun hakkında detaylı bilgiler içermektedir. Mesajımı kaydetmek istediğimde benzer bir viki başlığı bulunamadığını ve yetkiliye mesaj atmamı istedi. Bu konuda ne yapmam gerekir. --Metinyakar 21:54, 18 Ocak 2014 (UTC)
  • Cevap Cevap İlgili yetkililere Vikipedi:Hizmetliler sayfasından ulaşabilirsiniz. --i.e.msj 12:43, 5 Şubat 2014 (UTC)

Portakal Çiçeği Karnavalı konu başlığı açmak istiyorum fakat açamıyorum?[kaynağı değiştir]

  • Soru Konunun onaylanmamasının sebebi telif ihlali olarak gösteriliyor fakat telif ihlali yapmıyoruz. Karnaval komitesi olarak metinleri kendimiz yazıyoruz. Aşağıdaki metinde ben nerede telif ihlali yapıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? Nereye ne referans koymalıyım? Bana öğretir misiniz? Kendi yazdığım bir yazıda nereye referans koymalıyım?

Yüzyıllar boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Adana, tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kent; Hitit, Asur, Pers, Mısır, Roma, Bizans, Selçuklu, İslam ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, doğal potansiyeli ve güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Doğası, suyu, toprağı, yaylaları, sahilleri, yemek kültürü ile Adana’yı daha da geliştirmek ve uluslararası alanda tanınır hale getirmek ve yakın gelecekte Adana’yı bir “marka şehir” yapmak için “Portakal Çiçeği Karnavalı” etkinlikleri düzenlenmektedir.

Portakal Çiçeği Karnavalı; Adana'ya gönül veren birçok sanatçının, işadamının, sivil toplum kuruluşunun ve siyasetçinin sahip çıkmasıyla Türkiye'de bir Kültür ve Turizm hareketine dönüşmüş durumdadır. Sanatsal ve kültürel etkinlikler, Adana’nın tadına doyulmaz mutfağı ve tarihiyle Portakal Çiçeği Karnavalı’nı kent halkı tarafından 7’sinden 70’ine benimsemiştir. Adanalıların sahip çıktığı bu karnaval, Adana’nın turizm hareketine yerli ve yabancı turistler bazında öncülük ederek uzun vadede uluslararası arenada Adana kentinin üst düzeyde bilinirliğini sağlamak amacını da gütmektedir.Bu imzasız yazı Kinays (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Söz konusu madde 4 defa telif hakkı ihlali nedeniyle silinmiş. Silinen içeriği ancak bir hizmetli görebilir. Bu nedenle, sayfayı silen Kullanıcı:Théoden ve Kullanıcı:Superyetkin ile irtibata geçmenizi önerebilirim. --i.e.msj 12:41, 5 Şubat 2014 (UTC)

Onay süresi[kaynağı değiştir]

  • Soru Oluşturulan veya düzenlenen maddenin onay süresi yaklaşık olarak nedir ? İngilizce sayfasından bazı küçük değişikliklerle çevirdiğim 'Lindsey Stirling' maddesi 6 gündür (son değişiklik itibariyle 4 gündür) onay alamadı. Ne sebeple onay alamadığı öğrenmek istiyorum. Teşekkürler. -- BlueTime93 04:47, 3 Şubat 2014 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, Vikipedi:Sürüm kontrolü 2011 yılının Şubat ayında Türkçe Vikipedi'de alınan topluluk kararı ile yürürlüğe girmiş ve halen uygulanmaktadır. Her ne kadar özgür felsefeye aykırı olduğunu düşünen kullanıcılar olsa da, çok miktarda vandalizm alan ve sürekli katkı yapan kullanıcı sayısı az olan Türkçe Vikipedi için bir zorunluluk olduğunu düşünenler de bulunmaktadır. Unutmamalısınız ki; Türkçe Vikipedi'ye herkes (katkıları onaylayan devriyeler de dahil olmak üzere) gönüllü olarak katkı yapmaktadır ve kimse bu katkılarından dolayı herhangi bir ücret almamaktadır. Bazen sürüm kontrolü yapan devriyeler, kendi katkıları ile uğraştıklarından veya sürüm kontrolü esnasında çok fazla eğilimli olmadıkları maddelerin onaylamalarında çekimser davramakta ve başka bir devriyeye bu işi bırakmaktadırlar. Sürüm kontrolünün uygulandığı, Rusça vb. diğer Vikipedi'lere oranla ise onay süremiz oldukça iyi seviyede ve durumdadır. Bu nedenle acele etmeden, katkınızın onaylanmasını beklemenizi öneririm. Katkı için teşekkürler. --i.e.msj 12:36, 5 Şubat 2014 (UTC)

Wikipedi'de yeni sayfa ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,Vikipedi'de birçok internet sitesinin sayfası mevcut. Örn. ekşisözlük, donanımhaber, ShiftDelete, mynet vs.

Böyle bir sayfa oluşturmanın kuralları nelerdir. Mesela bende bir sitenin sayfasını oluşturabilir miyim? Saygılarımla. Bu imzasız yazı Papik55 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Merhaba, bu sayfanın Kıstaslar bölümünde belirtildiği gibi; Güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklar, söz konusu internet sitesinin Kayda Değerliğini onaylıyor ise ekleyebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki; Vikipedi'de reklam yapmak yasaktır. Ayrıca, pek çok internet sitesinin de, maalesef bu kriterleri karşılayabildiğini de söylemem çok zor. Kolay gelsin.--i.e.msj 12:28, 5 Şubat 2014 (UTC)

İçerik eklemek istediğimde hata mesajı alıyorum[kaynağı değiştir]

  • Soru Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: YİB iftira veya hakaret bunun nedeni ne dir nasıl düzeltilir ? Bu imzasız yazı Discovery21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Değişiklik süzgeci'ne takılmışsınız. Değişiklik süzgeci sizin yazdıklarınızı kontrol eder ve zararlı olduğunu düşünürse katkı yapmanızı engeller. İftira veya hakaret içeren içerik var ise çıkarıp ekleyiniz. Eğer iftira ve hakaret olmadığını düşünüyorsanız eklemek istediğiniz içeriği burada bizimle paylaşın, biz de size yardımcı olalım. Kolay gelsin..! --SiLveRLeaD mesaj 20:46, 5 Şubat 2014 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, internet üzerinde her portalın veya çoğu web sitesinin (sitenin olmasa bile hosting şirketinin) kendisini korumak için uyguladığı ek bazı yazılımlar bulunmaktadır. Vikipedi'de kulllanılan Mediawiki scriptinde de bu amaç ile Değişiklik süzgeçleri bulunmaktadır. Eğer bu süzgecin, yaptığınız eylem ile uyuşmadığını düşünüyorsanız, eylemin ardından çıkan bağlantıdan veya buradan gerekli bildirimi yaptığınız takdirde kontrol edilecektir. Ayrıca yaptığınız değişikliklere ait süzgeç kayıtlarına buradan ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 20:47, 5 Şubat 2014 (UTC)
teşekkür ederim sorun çözüldü :) Bu imzasız yazı Discovery21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yeni sayfa oluşturma[kaynağı değiştir]

  • Soru Bir markanın iletişim danışmanlığını yapıyoruz. Vikipedia üzerinde de markanın reklamını yapmadan sadece kuruluş bilgileri ve diğer kuruluş evreleri hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamak istiyorum. Örnek: Arçelik sayfası gibi. Bunun için ne gereklidir? Daha önceden de sayfa oluşturmaya çalıştım fakat sürekli engel konulup silindi. Marka tescil belgesi de bulunmakta bilginize. Teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 78.188.172.59 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba, öncelikle açacağınız kuruluş buradan ulaşabileceğiniz KD kriterlerine sahip olmalıdır. Daha sonra wiki dil biçemine uygun olmalıdır. Bir kuruluşun marka tescilinin belgesinin olması, bu şirketin Vikipedi'deki KD kriterlerine uygun olduğu ve eklenebileceği anlamını taşımaz. Kolay gelsin.--i.e.msj 22:09, 19 Şubat 2014 (UTC)

madde ekleme sorunu[kaynağı değiştir]

  • Soru Merabalar, Türk cerrahlar kategorisine bir doktor eklemek istiyorum ancak sayfa hep şu mesajı vermekte:Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki kodu içermeyen yeni madde yardımcı olabilirmisiniz? Acıkcası (mesaj) 22:53, 22 Şubat 2014 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba. Hemen iki üstte bulunan İçerik eklemek istediğimde hata mesajı alıyorum bölümündeki cevapları okuyunuz. Kolay gelsin.--i.e.msj 23:11, 22 Şubat 2014 (UTC)

Türkiye Kickboks Federasyonu[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba. Neden bu yazıyı sildiniz? Yalnış bir şeymi yazdım? Patriot Kur (mesaj)
  • Cevap Cevap 27 Şubat tarihinde Telif hakkı ihlali nedeniyle silindiği belirtiliyor. Lütfen, Vikipedi'de en önem verdiğimiz Telif hakkı politikasını okuduktan sonra, maddeyi telif hakkı bulunmadan ve başka bir yerden içerik kopyalamadan, kendi cümleleriniz ve bilginiz ile kaynaklar doğrultusunda tekrar oluşturmayı deneyiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 08:51, 28 Şubat 2014 (UTC)

Açık Radyo maddesini güncelleyemiyorum.[kaynağı değiştir]

  • Soru Açık Radyo maddesini düzenlemek isteyen bir Açık Radyo çalışanıyım. İlk maddeyi de ben yazmıştım zaten. Madde çok uzun ve içeriği www.acikradyo.com.tr adresinden cut&paste olarak alınmıştı. Şimdi, kısa bir giriş paragrafına, güncel bilgileri içeren ilgili site adresini dış bağlantı olarak ekleyip yeniden düzenlemek istiyorum. Ama şu hata mesajını alıyorum:

"Hata: Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması:Özet kutusu kullanılmadan uzun bir metin parçasının çıkartılması"

Uzun bir metni sildiğim için izin vermiyor sanırım, ama yapmak istediğim değişiklik tam da bu zaten. Çok gereksiz ve karma karışık olan maddeyi sadeleştirip, bütün gerekli güncel bilgilerin olduğu bir dış bağlantı adresine yönlendirmek istiyorum. Bu arada Açık Radyo'nun bir çlışanı olarak yaptığım şeyin gerekli ve doğru olduğundan eminim. Bir art niyet, ya a da vandalizm değil söz konusu olan. "Bir yöneticiyle irtibat kurun," diyor, ama kimdir o yönetici, nasıl ulaşabilirim anlayamadım. Superyetkin isimli kullanıcıya yazdım "Madde'nin Tartışma bölümüne yazın diye bir mesaj aldım." Oraya da yazdım, ama bir değişiklik yok. Yardım lütfen. Teşekkürler. --Demetth (mesaj) 15:13, 7 Mart 2014 (UTC)



2023 2024


2007: