Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Eylül 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sitem spam filtresine girmiş[kaynağı değiştir]

benim bilgim dışında sitem spam filtresine girmiş oysa daha ilk defa vikipediye link ekliyim dedim hata aldım.Önceden ben hiç link eklemediğime göre bu olay nasıl oluyor?.Çözüm nedir? Bu imzasız yazı Nbilecen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 09-09-09

  • Sizden önce başkaları bolca eklemeye çalışmış ise spam olarak algılanmış olabilir. Unutmayın Vikipedide sadece ansiklopedik dış bağlantılara izin verilmektedir. Eğer amacınız sitenizin reklamını yapmak ise buna izin verilmemektedir. Saygılarımla, --Manco Capac 08:01, 9 Eylül 2009 (UTC)

amacım reklam falan değil ben sadece sitemin spam filtresinden çıkarılmasını istiyorum sonuçta kötü bir izlenim yaratıyor,belliki kötü niyetli bir insan bunu yapmış,bunun bir çözümü yokmudur? bu böyle kalırsa hiç adil değil olaya ben dahil değilim çünkü

  • Ne yazık ki spam olarak eklenmiş bir siteyi çıkartamayız. Sizin yapıp yapmamanız Vikipedi açısından öncemli değil. Kaldıki sitenin size ait olup olmadığını da buradan tespit etmemiz olası değildir. Anlayışınız için teşekkürler, --Manco Capac 08:17, 9 Eylül 2009 (UTC)

Konu Başlığı[kaynağı değiştir]

Metinlerimin başlıklarını girdiğim halde üst kısımda konu bşlıkları şeklinde gösteremiyorum.Nedeni ne olabilr yardımcı olabilir misiniz?


teşkkürler Bu imzasız yazı Asımm (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba üçten fazla başlığı olan her maddede konu başlıkları kısmı otomatik olarak görünür. Eğer görünmüyorsa tercihlerimdeki görünüm başlığı altında yer alan "İçindekiler tablosunu göster (3 taneden fazla başlığı olan sayfalar için)" kutucuğunu işaretleyin. --KHAN 08:59, 13 Eylül 2009 (UTC)

HCT L- 31.2 MCV L- 66.4 MCH L- 21.0 MCHC L - 31.7 RDW-CV H- 15.1

REFERANS ARALIĞINDAN DÜŞÜK DEĞERLER L- GÖSTERİLMESİ NE ANLATIYOR

  • İngilizce "low", düşük demek. Onun kısaltması olsa gerek. --İnfoCan 09:15, 13 Eylül 2009 (UTC)

fotograf silme[kaynağı değiştir]

yeşil türbe sayfasına yüklediğim fotografımı yeniden boyutlandırarak yanlışlıkla bir kaç kez yükledim. fotografı açtığımda diğer fotograflar da sayfanın alt kısmında gözüküyor. bunları nasıl silebilirim?

  • daha detaylı bilgi gerekli. hangi foto ve hangi madde gibi --Manco Capac 07:29, 5 Ekim 2009 (UTC)

hatalı bilgi[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dar%C3%BC%C5%9F%C5%9Fafaka_Lisesi#cite_note-1

darüşşafaka lisesi başlığı altında Müdür (...) yazısı bulunmakta ve gerçekle ilgili olmayan bu yazının çıkarılmasını rica ederiz.

  • çıkartılmış.. --ki bl 19:36, 19 Eylül 2009 (UTC)

Neden Madde 6[kaynağı değiştir]

Burak Yetere adlı başlık açmak istiyorum bir fanı olarak ve her seferinde veriler siliniyor son 2 keredir de Madde 6 : Ansiklopedik olmayan kişi veya grup) hatasını alıyorum


Burak yeterin şu an mevcut iki albümü bile hepsiburada.comda http://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=6&sText=burak%20yeter satışta nasıl hayali diyebilirsiniz. Bunları iptal etmeden önce internetten araştırma yapmadanmı yapıyorsunuz tam anlam veremedim..

Ansikolpedik değeri yok denilmiş ama Türkiyenin ilk dj albümünü yapmış biri kişi için araştırma yapmadan bu şekikde yazılamsına anlam veremiyorum. kriterleri söylerseniz sevinirim.

  • Merhaba bir kişinin albüm yapması onun ansiklopedik olması anlamına gelmez. Bu konuda gerekli bilgiyi VP:KİŞİ ve VP:MÜZİK sayfalarından edinebilirsiniz. --Manco Capac 07:26, 5 Ekim 2009 (UTC)

Medyaviki soruları[kaynağı değiştir]

Siteme MediaWiki eklentisini kurdum. Ancak "yeni bir kitap oluştur" ve "yeni bir sayfa oluştur" şeklinde sol taraftaki bağlantılar sütununda link ekleyemedim. Vikipedi ve Mediawiki sitelerini gözden geçirdiğim halde sunulan belgelerin ve bilgilerin çok karışık, anlaşılmaktan uzak ve "şu şöyle yapılır" şeklinde kesin verilerden, yol göstermelerden uzak olduğunu gördüm. Bu bilgilerin ve belgelerin gerçek anlamda bizim sorunlarımıza çözüm getiremeyeceği aşikardır.

1. Sitemize gelen insanlar nasıl yeni bir sayfa veya kitap oluşturacaklar? 2. Sayfaslarımızın sol kısımında görülen site bağlantıları sütununda nasıl "kitap ekle" ve "sayfa ekle" şeklinde bağlantı koyabiliriz? Böylece kullanıcılar çok daha hızlı bir şekilde yeni sayfalar oluşturabilirler...

Bu konularda verilecek bilgiler bizim işimize yarayacaktır...

Teşekkürler.

Bülent Turgut

Yanlis bilgi[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Ayşe Hür. Bir okurumun uyarisiyla farkettim ki, sozlugunuzde adima actiginiz giriste anne ve babamin yanlarina acılan parantez icleri (Rum ve Ermeni ibareleri) aklinca beni zor durumda birakmayi hedefleyen biri tarafindan eklenmis olmali. Yanlis anlamayin, eger kokenleri oyle olsaydi benim acimdan hic mahzur olmazdi ama degiller. Yanlis bilginin de kimseye hayri olmaz.Gerci, akilli ve Turkiye gercegini bilen bir okur, Rum ve Ermeni kokenli lise ogretmenlerinin sadece azinlik okullarinda calisabilecegini, buna karsilik Anadolu'nun cesitli yerlerinde gorev yapamayacagini ve kizlarina Ayse gibi klasik bir Musluman ismini vermeyeceklerini anlar ama yine de konuyu okurlarin ferasetine birakmayalim ve parantez ici bilgileri biyografimden cikaralim.

Bu vesileyse icerik kontrolunu daha ciddi yapmanizi tavsiye ediyorum.

Selamlar,

Ayse Hur

merhaba, uyarınız için teşekkürler. sanırım dediğiniz gibi olmuş. yanlış bilgileri çıkardım. içerik kontrolu tamamen gönüllü kullanıcıların inisiyatifinde, maddeler üzerinde değişiklikleri isteyen herkes yapabiliyor. --Mskyrider ileti 17:42, 21 Eylül 2009 (UTC)

1965-1970 tarihinde üretilen vetürkiyedede çok az bulunan STEYR MARKA kompresörüyle 6-12atü hava üretebilen kırıcı-delici tabanca çalıştıran traktör hakkında bilgi lazım



2023 2024


2007: