Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ocak 2010

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şahış sayfası açma[kaynağı değiştir]

Topluma mal olmuş şahıslara sayfa açabilmek için ne yapmamız gerekiyor. Şahış Ekol (Seyfettin Ekol)hocadır. Bu kişi internette bir ilki gerçekleştirip video ders furyasını ilk başlatan kişidir. Televizyon ve medya tarafında tanıtılarak insanlara malolmuştur.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.Seyfettin Ekol bu ilerden tam anlamadığı için onun adına ben ilgileniyorum. yapaılacakları kendisine bildireceğim ve kendisi sayfasını oluşturacaktır.

  • Öncelikle kayda değerlik ölçütlerine uygunluğuna, ansiklopedik olup olmadığına % 100 emin olmalısınız, aksi durumda bu tür bir sayfa oluşturmanız mümkün değildir.  Levent İleti Katkılar   19:42, 3 Ocak 2010 (UTC)

Köy Hakkında[kaynağı değiştir]

iyi günler Sayın Site Yönetimine Bir İki Husus Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

1:Ben türkmenören köyü için resim yükledim fakat köy ile alakalı yazının altına o resmi eklemeyi başaramadım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

2:Köy İle değişiklik yapıyoruz fakat bir başkası yada başkaları tarafından yanlış ve bazı insanlara hakaret edici yazılar ile değiştiriliyor bunu nasıl engelleyebiliriz.

Bu Konuda Yardımcı olursanız çok memnun oluruz. İlginiz için şimdiden teşekkürler Bu imzasız yazı Tufanbeyi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19:37, 4 Ocak 2010

Wikipedia nın Sadece Yazılardan Oluşan Boyutunu Merak Ediyorum[kaynağı değiştir]

Sayın Yetkililer; Geçenlerde Kafama Bir Soru Takıldı "Acaba "Wikipedia"nın Boyutu Nedir".Boyutdan Kasıt Acaba Kaç Mb,Gb,Tb... Bende Araştırmak İstedim ama Kesin Bir Bilgiye Ulaşamadım.Acaba Bana Wikipedianın Sadece Yazılardan Oluşan Bölümünün Boyutunu Verebilirmisiniz.Bence Boyutunun Çok Büyük Olduğunu Düşünmüyorum Acaba Dünyanın En Büyük Dijital Kütüphanelerinden Birisinin Boyutu Nedir ve Ne Kadar Küçültülebilir. Bu imzasız yazı Abd yigit 43 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 06:00, 8 Ocak 2010

Türkçe Vikipedi hakkında bir sürü istatistiği şuradan bulabilirsiniz. Türkçe Vikipedi veritabanının büyüklüğü Kasım 2009 itibariyle 457 MB (45 milyon kelime). İngilizce Wikipedia'nın ansiklopedik metin kısımları şurda yazdığına göre sıkıştırılmış haliyle 5 GB, sıkıştırılmamış olarak yaklaşık 100 GB civarında. Şurada daha çok bilgi bulabilirsiniz. --İnfoCan 05:37, 15 Ocak 2010 (UTC)

منصوبہ page تبادلۂ خیال صارف:Rime has been بنا دیا گیا by کاشف روبہ‏[kaynağı değiştir]

bana WikiAdmin (wiki@wikimedia.org)'dan yukarıdaki başlıklı bir mail geldi..maildeki linki tıklayınca arapçaya benzer bir sayfa geldi önüme sayfada bir de "welcome to urdu wikipedia" yazıyordu hiç bir şey anlamadım.. ne olabilir?? --Rime 11:32, 9 Ocak 2010 (UTC)

Hoş geldin mesajı almışsınız. Mesaj sayfanız değişince de Vikipedi size bunu bildirmiş.--Gökhan 07:05, 13 Ocak 2010 (UTC)

tüm wikipedia'lar için tek account[kaynağı değiştir]

selamlar, türkçe wikipedia'da açtığım accountumu tüm wikipedialarda olmasa dahi, ingilizce wikipedia'da kullanabilir miyim? Evetse nasıl, hayırsa neden? teşekkürler.Bu imzasız yazı Einherjer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16:05, 13 Ocak 2010

Evet kullanabilirsiniz. Tercihler sayfasında yer alan, temel bilgiler başlığı altında "küresel hesap durumu" yazıyor, oradaki bağlantıyla halledebilirsiniz ([1]).--Gökhan 07:10, 13 Ocak 2010 (UTC)

Kendime Ait bit logo çalışması yaptım, Herhangi bir yasal sorun olur mu?[kaynağı değiştir]

Wikipedia Türkçe de kullanmak üzere, sadece kendi resmim yerine bir takım nesnelerle elde etmiş olduğum logo, yasalar ve wikipedia içeriğine uygun mudur? Bu imzasız yazı Mevlüt Kılıç (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:03, 15 Ocak 2010

Kullanıcı sayfanıza koyduğunuz yazı veya metinler genelde ansiklopedi projesiyle ilgili olmalıdır ama kendinizi tanıtmak amaçlı malzemeler de (bir fotoğraf, bir özdeyiş, ilgi alanlarınızın listesi gibi) koyabilirsiniz. Aşırıya kaçmamak (kullanıcı sayfanızı bir resim deposu veya kişisel Web sitesi olarak kullanmak gibi) ve başkalarını rahatsız etmemek (saldırgan bir mesaj içermesi gibi) şartıyla logonuzu orada bulundurabilirsiniz. --İnfoCan 17:52, 15 Ocak 2010 (UTC)

Vandalizm suçlaması[kaynağı değiştir]

Merhaba. Daha önce Vikipedi'ye herhangi bir saldırıda bulunmadığım halde 1 aylık bir engelleme cezası almıştım, şimdi de vandalizm yaptığım söylenerek hesabımın süresiz kapatılmasından bahsediliyor. Bunun nedeni ne olabilir? Vandalizm yapmadığım, maddeleri değiştirmediğim, sadece bilgi almak için Vikipedi'den yararlandığım halde neden bu tip sorunlarla karşılaşmaktayım? Zed x 01:00, 20 Ocak 2010 (UTC)


Yukarıdaki mesajdan önce son değişikliğinizi 2008'de yapmışsınız. Sanırım oturum açmadan Vikipedi'yi kullanıyorsunuz ve bu mesajları bu nedenle görüyorsunuz.

Bunun nedeni şu:

Dinamik bir IP adresi kullanıyorsunuz, yani her bağlandığınızda internet servis sağlayıcınız size farklı bir IP adresi atıyor ve bu adres başkaları tarafından da kullanılmış oluyor doğal olarak daha önce. Gördüğünüz mesajlar, sizden önce bu adresi kullanarak Vikipedi'ye zarar verme amaçlı değişiklikler yapan kişiler için gönderilmiş. Ancak mesajlarını okumamışlar ve siz oturum açmadan Vikipedi'yi açtığınızda "Yeni bir mesajınız var" uyarısını siz görüyorsunuz.

Mesajların nedeni budur. Sizi değişiklik yaparken de görmeyi umar, iyi geceler dilerim.

Vito Genovese 01:06, 20 Ocak 2010 (UTC)


Değiştirilmesi işine gelmeyen, gerçeğe dayanmadığını bildiği halde yanlı kafa karıştırıcı konuları yayınlama ve bunları vandalizm zırhına almayı uygun gören wikipedia/wikipedia yazarları'nın bunu yapması normal.

Proje sayfalarına nasıl katılmak istiyorum.Nasıl katılabilirim? Bu imzasız yazı Sarpertaze (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 05:39, 23 Ocak 2010



2023 2024


2007: