Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Haziran 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi

27 mayıs 1960 darbesi Yassı Ada[kaynağı değiştir]

Umuyorum doğru yere müracaat ediyorum:

Değerli yetkililer Vikipediye baktım Tutukluluk süresinde; Yusuf Salman, Lütfi Kırdar, Gazi Yiyitbaşı, Yümnü Üresin, Nuri Yamut ve Kenan Yılmaz hayatlarını kaybettiler.[68] Bu listenin düzeltilmesini talebediyorum altta

Dr. Namık Gedik, Dahiliye Vekili. Tutuklu olarak getirildiği Harbiye binasının penceresinden uçarak betona çakıldı ve öldü. İntihar etti açıklaması yapıldı. 30 Mayıs 1960

Cemil Keleşoğlu, Konya Valisi, Yassıada da banyoda bilekleri kesilmiş olarak bulundu, kan kaybından öldü. 16 Temmuz 1960

Dr. Zakar Tarver, DP İstanbul milletvekili, Yassıada da öldü, kalp krizi açıklaması yapıldı, 19 Eylül 1960

Faruk Oktay, Ankara daha sonra İstanbul Emniyet müdürü, Yassıada da öldü, kalp kriz açıklaması yapıldı. 30 Eylül 1960

Lütfü Saylan, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyesi, Yassıada da öldü, kalp krizi açıklaması yapıldı. 16 Haziran 1960

Yusuf Salman, DP İstanbul milletvekili, Yassıada da öldü, kalğ krizi açıklaması yapıldı.

Dr.Lütfü Kırdar, DP Hükümeti Sağlık ve Sosyal Yardım Baklanı, Yassıada da mahkemelerde ifade verirken mikrofonun önüne yığıldı ve öldü. 17.Şubat 1961

Gazi Yiğitbaşı, DP Afyon milletvekili, Yassıada da öldü, 12 Nisan 1961

Emekli Orgeneral Nuri Yamut, Genel Kurmay Eski Başkanı, DP İstanbul milletvekili, Yassıada da öldü, kalp krizi açıklaması yapıldı, 5 Haziran 1961

Kenan Yılmaz, DP Bursa milletvekili, Yassıada da öldü, 5 Ağustos 1961

Tevfik İleri, DP Hükümeti Milli Eğitim ve Devlet Bakanı, Yassıada da yakalandığı kanser hastalığı görevlilerce kabul edilmedi, gaz ilaçları ile geçiştirildi. Müebbet hapis cezası ile gittiği Kayseri Ceza Evinde öldü.

Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, Adnan Menderes....

Kaynak: H. Emre Oktay Yaslı Ada BRT Yayınları 1. Baskı İstanbul Ağustos 2006


Saygılarımla Dr Mahmut Tolon Bu imzasız yazı 85.108.231.88 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22:34, 26 Mayıs 2009

Logo ve isim değişikliği[kaynağı değiştir]

2010 FIBA Dünya Şampiyonası

Merhaba,

2010 yılında ülkemizde düzenlenecek olan FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Yerel Organizasyon Komitesi'nin bir üyesi ve bir Wikipedia kullanıcısı olarak wikipedia.org'da bulunan bazı yanlış bilgileri düzeltmek istiyorum. Ancak özellikle logo ve resmi web sitesi gibi konularda bilgi ekleme ve çıkartma yapamıyorum. Text kısımlarında da değişiklik yapmakta sorun yaşamıyorum. Sizlere yapılması gereken değişiklikleri sırayla belirtmek istedim;

1. Logo yanlış: yenisini yüklemek için gerekli adımları takip ediyorum. Kaynak da belirtmeme rağmen (resmi web-sitesi) son adımda logoyu yüklerken dosya bozuk veya uzantısı yanlış gibi bir ibare çıkıyor. Sizden ricam bana Wikipedia Help'den bu logoyu upload edebilecek birisinin e-mail adresini vermeniz yada bana 'help'de yazan adımların dışında bir yol göstermeniz olacak. Çünkü tüm yolları denememe rağmen başarılı olamıyorum.

2. Turnuvanın İsim Kullanımı: '2010 Dünya Basketbol Şampiyonası' olarak belirtilmiş olan başlığın resmi ismini 2010 FIBA Dünya Şampiyonası olarak değişmesi gerekiyor. Belki de 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası olarak yapılan aramaların da direk olarak bu sayfaya aktarılması daha da doğru bir çözüm olacaktır. İngilizce versiyonda isim doğru yazılmış.

3. Resmi Web-sitesi: Logonun altında bulunan resmi web-sitesi kısmındaki link tamamen uydurma ve resmi haklara sahip olmayan bir site. Bunun acil olarak www.turkey2010.fiba.com olarak değiştirilmesi gerekmekte.

Konuya ilişkin yardımlarınızı bekliyorum. Bu imzasız yazı Cems80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:48, 1 Haziran 2009

Silinen Tanımlara Ulaşma Sorunu[kaynağı değiştir]

Yöneticiler tarafından silinen bir tanıma nereden ulaşılabilir. Bilinen tüm yolları denememe rağmen şu söz konusu başlık altına yazılan ve daha sonradan silinen tanıma ulaşamadım. Bu konuda ilgini bekliyorum:

Tanımın eskiden yer aldığı adres:

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0smail_yamanol&action=edit&redlink=1

(silindiği yönünde uyarı bulunmakla birlikte, metnin geçmişine ulaşılamamaktadır)Bu imzasız yazı Gizemli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 06:35, 3 Haziran 2009

  • Merhaba, bildiğim kadarıyla ancak bir hizmetli maddeyi geri getirirse geçmiş tanıma da ulaşabilirsiniz...Bir de internet sitelerinin geçmiş tarihlerde sayfalarını tarayıp bulan web hizmetleri var, viki üzerinde çalışır mı bilmiyorum...Vikipedist 20:39, 2 Haziran 2009 (UTC)

Her gün eğer ctrl + f5 yapmazsam anasayfa değişmiyor, bir gün önceki anasayfa geliyor. bu şartmıdır? 78.186.208.22 06:13, 6 Haziran 2009 (UTC)

Günün maddelerini 2 günde bir değiştiriyoruz. Şimdi güncellendi mesela, tekrar bakabilirsiniz. Cat msj 06:43, 6 Haziran 2009 (UTC)

teşekkürler cevap için ama sorduğum bu değildi. 78.186.208.22 07:21, 6 Haziran 2009 (UTC)

Kategorinin sayfanın altında görüntülenmesini engellemek[kaynağı değiştir]

PardusWiki'de özel bir kategori oluşturmaya çalışıyorum ancak bir sorunla karşılaştım. Bir maddenin örneğin: [[Kategori:Linux]] [[Kategori:Danışma masası arşivleri]] kategorisine bağlanmasını istiyorum ancak maddede sayfanın altında otomatikman oluşan kategori bağlantısını engellemek istiyorum. Kategori bağlantısı sayfanın altında görünmesin yeter. Sayfanın içinde herhangi bir iç bağlantı olarak görünmesinde bir sakınca yok. Bu mümkün müdür acaba ve nasıl yapabilirim ? Teşekkürler. --Hakan Öztaş 12:01, 7 Haziran 2009 (UTC)

[[:Kategori:Linux]] şeklinde yapabilirsiniz (Kategori:Linux olarak görünür). Ancak bunu yapmanız sayfayı Linux kategorisine eklemez, sadece ilgili kategoriye bir iç bağlantı yaratmış olursunuz.--Gökhan 13:55, 7 Haziran 2009 (UTC)
Sayfaya Linux kategorisini gerçek anlamda eklemek istiyorum ancak sayfanın altında bu kategoriye bağlantı olmamalı. --Hakan Öztaş 14:08, 7 Haziran 2009 (UTC)
Kategori sayfasına __HIDDENCAT__ yazarsanız, kategorideki maddelerde, ilgili kategorinin adı görünmez olur. Kolay gelsin--Gökhan 14:23, 7 Haziran 2009 (UTC)
Gökhan bey çok teşekkür ederim aradığım şey tam olarak buydu :) --Hakan Öztaş 14:41, 7 Haziran 2009 (UTC)

telif hakkı[kaynağı değiştir]

bir internet sitesinde yayınlanan ancak herkesin kopyalaması kaynak göstererek serbest olan bir yazıyı neden wikipedia da yayınlayamıyorum?Bu imzasız yazı Sems71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgili kaynakta serbest lisansla ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca o yazının sahibi eserinin buraya aktarıldığında eserle ilgili bütün haklarını kaybedeceğini, eser üzerinde her türlü değişikliğin yapılabileceğini, bundan sonra eserin özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılabileceğini ve böyle yapılırken de kendisine atıf yapılmasının gerekmediğini biliyor mu?--Gökhan 18:51, 9 Haziran 2009 (UTC)


Sayın yetkili,

Neden bir sanatciya dair eklemeye calistigim ozgecmis ve album bilgileri telif gerekcesiyle direk olarak siliniyori diger pop sanatcilarinin bilgileri ne sekilde duzenlenmistir, lutfen bilgi verebilir misiniz? Ben bu bilgiyi yaratmaya yetkiliyim su anda, ayrıca kendisinden bir onay mı istiyorusunuz, onu da saglayabilirim. Fakat lutfen net ve kısa olarak aciklayiniz beni bazı prosedurleri okumaya yonlendirmeyiniz.

Tesekkurler,

  • pekala, madem okumak istemiyorsunuz, kısaca söylemeye çalışalım. sanatçının kendisi de yazsa daha önce telif hakkı korunan bir metin vikipedide yayınlanamaz. diğer bütün maddeler de böyle olmak zorundadır. kendinizi bu biyografiyi yazacak yetkinlikte hissediyorsanız buyrun edindiğiniz bilgilerle kendi cümlelerinizle ekleyin. kolay gelsin. --ki bl 20:54, 11 Haziran 2009 (UTC)

Son yapılan tartışmaların listesi[kaynağı değiştir]

PardusWiki'de kullanmak üzere cevabını rica edeceğim iki sorum var. Vikide son yapılan tartışmaları listeleyen özel bir sayfa var mıdır acaba ? Örneğin son yapılan son 10 tartışma gibi. Özel sayfalar arasında böyle bir sayfa göremedim.

Birde örneğin {{NUMBEROFPAGES}} yazarak toplam sayfa adetine ulaşabiliyoruz. Peki Viki'de şu ana kadarki toplam sayfa görüntülenme sayısını veren bir şablon var mıdır ? --Hakan Öztaş 16:42, 13 Haziran 2009 (UTC)

Son yapılan tartışmalara ulaşmak için Özel:SonDeğişiklikler sayfasında "Tartışma" alan adını seçebilirsiniz. Örneğin "Tartışma" alan adında yapılan son 10 değişiklik. Toplam sayfa görüntülenme sayısını veren bir şablon yok ama burada her ay en fazla ulaşılan sayfaların listesine ulaşabilirsiniz. --60.240.246.147 04:59, 14 Haziran 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Toplam sayfa görüntüleme adeti ile ilgili olarak Viki arayüz metinleri sayfasını da inceledim fakat ilgili bir şablon bulamadım. --Hakan Öztaş 18:23, 17 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedia Danimarkaya resim yüklemek[kaynağı değiştir]

Ben vikipedia Danimarkaya resim yüklemek istiyorum fakat site Danca oldugu için başaramadım.Yaklaşık 45 dakika boyunca uğraştım ve yakın konulara geldim fakat bulamadım.Lütfen yardım edin.

Yeni madde sayısı[kaynağı değiştir]

Günaydın!
İlk küçük madde sayısı bitti: Kullanıcı:Onkel Karlchen/Émile Vandervelde
Birkaç sorum var:

1. Türkçem kusursuz.

2. Émile veya Emile?
Birkaç dilde (en, ne, esperanto) Emile yazılır, başka dilde (fr, de) Émile. Türkçe Vikipedi'de nasıl yazabilirim?

3. Bu ara Adalet Bakanı var ama Adalet Bakanı ->Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı. Çok kötü, çünkü başka ülkede Adalet Bakanı da var!

4. Birkaç Bakanlar yok. Hakkında madde olacak mı?
Dışişleri Bakanı yok
Milli Savunma Bakanı yok
Sağlık Bakanı yok

Yardım için çok teşekkürler!
--Onkel Karlchen 07:57, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba,
1-Tebrik ederim:)
2-Türkçe vikipedide; orijinali Latin harfleri ile yazılmışsa kişinin ülkesinde kullanıldığı gibi kullanılmalı. Diğer yazımlar yönlendirilmelidir. Kendi açtığım diğer bir Belçikalı Émile Verhaeren sayfasına göz atabilirsiniz...
3-Adalet Bakanı sayfasını siz de açabilirsiniz. Bu durumda Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına yapılmış yönlendirme iptal edilir. Maddesi açılmadığından yönlendirme yapılmıştır.
4-Dediğim gibi tüm bakanlıklar ve bakanlar ayrı maddeler olarak açılabilir. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı denmesinin sebebi örneğin Almanya Adalet Bakanlığından ayırtetmek amacıyladır. Sağlık Bakanı, Milli Savunma Bakanı vb. (tüm ülkelerdeki durumu/sistemi/işleyişi anlatacak şekilde) açılabilir.

Başkaca sorunuz olursa bana mesaj atabilirsiniz...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 09:20, 18 Haziran 2009 (UTC)

Yanıt için çok teşekkürler,
tabii çok madde açabılırım, ama az küçükleri başarırsam çok mutlu olurum.
Nasıl yeni sayfa dünyaya yollabilirim? Onu Émile Vandervelde başlığının altında kopyaladım. Şimdi: Émile Vandervelde. Eski sayfa silinbilir. Sil şablonunu kullandım. Tamam mı?
--Onkel Karlchen 13:59, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Rica ederim, geç gördüm yazınızı, herşey olması gerektiği gibi olmuş:) Bu tip sorularınızı daha deneyimli vikipedistlerin mesaj sayfalarına yazıp sorarak, yanıt/yardım alabilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikipedist 19:11, 20 Haziran 2009 (UTC)

izleme listem[kaynağı değiştir]

İzleme listemdeki ..(-10) ..(+341).. sayıları ne anlama geliyor?.--İnkanyezi 09:59, 18 Haziran 2009 (UTC)

Örnek;
(fark) (geçmiş) . . K Kullanıcı mesaj:İnkanyezi‎; 19:08 . . (+341) . . Nihan (Mesaj | Katkılar) (++)
(fark) (geçmiş) . . Parapsikoloji‎; 07:46 . . (-10) . . Jzznc (Mesaj | Katkılar)

Merhaba İnkanyezi, bu listede yeşil renkli + işareti izleme listendeki maddelere yapılan yeni eklemeleri anlatıyor. Ve kırmızı renkli - işareti ise izleme listende varolan parapsikoloji maddesinde -10 karakterin çıkarıldığı anlamına geliyor.. Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Boyalikus 10:03, 18 Haziran 2009 (UTC)

Eklediğim bir madde ile ilgili sorun.[kaynağı değiştir]

İsmim Mehmet Miyasoğlu. Babam yazar Mustafa Miyasoğlu ile ilgili bir madde ekledim ve önce sorun yokken telif gerektiren bilgiyi sayfamıza eklemeyin diye mesaj geldi. Oluşturduğum maddedeki bilgileri herhangi bir yayın organından kopyalamadım. Bu bilgilerin sitenizde yer almasında hiçbir sakınca veya telif hakkı gerektirecek bir durum yok. Ne babamın kitaplarının yayınlandığı yayınevlerinin isimleri sorun olur ne de herhangi bir şekilde sizden telif hakkı diye sıkıntı çıkaran olur. Zaten verdiğim bilgiler de yazarın biyografisi ve eserleri. Hatta resmini nasıl eklerim onu araştırıyordum ki sizden mesaj geldi.

Söylediğim gibi telifle ilgili bir sıkıntı olmaz ve en önemlisi bu bilgiler bu haliyle herhangi bir yayın organında yer almadı. Eğer bunu madde olarak sitenize eklerseniz daha sonra bir ara müsait olduğumda aynı Metni İngilizceye çevireceğim. İspanyolca, Fransızca, Arapça, Almanca gibi dillere çeviri yapabilecek arkadaşlarım da var. Onları da eklerim. Sorun telif hakları veya başka yerde yayınlanmamış olması değilse spesifik olarak nedir bildirirseniz sevinirim.

  • Merhaba, öncelikle ansiklopedimize katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Eklediğiniz biyografi telif ihlali nedeniyle silinmiştir. Sonra tekrar girmişsiniz fakat girdiğiniz son halini de yine ben telif ihlali nedeniyle sildim.. Çünkü yazarın biyografisinin eklediğiniz hali internet üzerindeki bir çok sitede bir iki kelime farkıyla birebir yer almaktadır. Sizden ricam eklemek istediğiniz yazarın biyografisini VP:KİŞİ sayfamızdaki bilgiler doğrultusunda kendi cümleleriniz ile ve referans yani kaynak göstererk girmenizdir. Saygılarımla, --Manco Capac 14:36, 23 Haziran 2009 (UTC)

Kategori sayfalarında madde sayısı limiti[kaynağı değiştir]

Bir kategori sayfasındaki madde sayısı sanırım 200 maddeyi aştığında sonraki maddeler ikinci sayfada listeleniyor, PardusWiki'deki şu sayfada olduğu gibi. Acaba bir kategori sayfasına ilgili bir kod yerleştirerek 200 madde limitini değiştirmemiz mümkün olabilir mi ? --Hakan Öztaş 19:24, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Vikipedi olarak aslında kategorilerdeki maddelerin sayısını arttırmak değil azaltmak gibi bir derdimiz var. Bunu da ilgili kategoriyi yani içi fazla dolu olan kategorileri alt kategorilere ayırmak şekliyle yapmaktayız. Dolayısıyla zaten bizim için bir kategorinin içeriğinin değil 200'ü 50 yi bile geçmesi sorunken ki bunun temel nedeni aranılan bilgiye kolay erişimin sağlanamamasıdır, kategorilerin içeriğinin daha da fazla görünmesini sağlamak gibi bir çabaya giremeyeceğiz. Uyarınız ve ilginiz için teşekkürler. --Manco Capac 14:39, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Yönlendirmeniz için teşekkür ederim. --Hakan Öztaş 20:33, 23 Haziran 2009 (UTC)

çeviri yapmak[kaynağı değiştir]

Bir sayfanın çevirisini yapmak istediğimizde hangi yolları izleyeceğiz?Bu imzasız yazı Aysnr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 25/06/2009

Merhaba, çevirisini yapmak istediğiniz konuyu madde olarak Türkçe vikipedi altına açtıktan sonra kaynağınızı belirterek ki bu mutlaka diğer dillerdeki vikipedilerden biri olmalıdır, çevirinize başlaya bilir ve sayfanın başına {{çeviri}} şablonunu ekleyerek bunu herkese duyurabilirsiniz. --Manco Capac 11:49, 25 Haziran 2009 (UTC)

İyi günler ben türkiye bursa dan ayhan yaman 1994 te vakıf tarafından protez ihtiyacım karşılanmıştır teşekkür ederim.Türkiye ye döndükten sonra ulaşamadım sizlere,size nasıl ulaşabilirim.Yaşar beyle görüşmek istiyorum.en yakın zmanda ulaşmak dileğiyle... bana ulaşmak isterseniz. 0506 863 73 62 nolu cep telefonu veya msn adresim ayhanyaman76@hotmail.com görüşmek dileğiyle hoşçakalın...



2023 2024


2007: