Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Eylül 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yazdıklarım neden kaydedilmiyor?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben bazı konu başlıkları ile Vikipedi'ye yeni sayfalar ekledim. Fakat bunların hiç birine daha sonra ne ulaşabildim, ne de yayınlandı? Bundan n anlamam gerekiyor? Ya da ben mi hala bu sayfayı nasıl kullanacağımı öğrenemedim?

İyi çalışmalar dilerim. Silvan GÜNEŞ

merhaba, sadece Şefik Çerçioğlu maddesini açtığınız görünüyor. o da telif ihlali nedeniyle silinmiş. katkıda bulunmaya ve kurallara göz atmaya devam edebilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 19:22, 7 Eylül 2012 (UTC)

Wikimedia Commons ve telif poitikaları[kaynağı değiştir]

wikimedia commons'a her resim yükleyişimde lisanslama vb. sebeplerden ötürü kaldırılıyor bilen arkadaşlara soru.

madem öyle wikimedia commons neden var? hadi onu da geçtim GNU özgür yazılım ve creative commons lisansları neden kullanıcının kendi çalışması olmayan fotoğraf veya datalara otomatik olarak verilmiyor?? Cagan12 (mesaj) 19:17, 8 Eylül 2012 (UTC)

Wikimedia Commons, özgür içerik için. Senin yüklediklerin ise internetten alındığı ve telif hakkı başkalarına ait olduğu için siliniyor.
Şu mantığı içselleştirirsek sorun çözülecektir. Üretilen tüm eserlerin telif hakkı saklıdır. Telif ibaresi olsa da olmasa da bu durum geçerlidir. Bunun istisnaları ve verilebilecek izinler vardır sadece ve biz de bunlardan yararlanırız.
Bahsettiğin lisansların kullanılabilmesi için, eserlerin bu lisanslarla yayınlanması ya da daha sonra bu lisanslarla yayınlanmaya izin verilmesi gerekir.
Vito Genovese 11:44, 13 Eylül 2012 (UTC)

Küresel hesap, iki hesabı birleştirme, ad değiştirme hakkında[kaynağı değiştir]

Benim sorunum küresel hesabımla ilgili; "ar., en., fr., no., pl., ru. ve sr.wikipedia.org" daki Rime adlı hesaplar hariç diğer tüm wikilerde Rime adlı kullanıcı hesabım var. işte bu birkaç dildeki wikiye Rime ile giriş yapamıyorum, (?bana ait değil herhalde bu dillerdeki hesaplar). özellikle ingilizce wikipedia'ya giriş yapabilmek için bir de Emyr93 adlı hesap açmıştım. Benim sorum bu Rime ve Emyr93 hesaplarımı birleştirebilir miyim? ve bunun dışında hesapları birleştirdikten sonra kullanıcı adımın bu ikisinin de olmamasını, yeni ad almayı istiyorum, çok mu şey istiyorum acaba :D Rime (mesaj) 21:26, 9 Eylül 2012 (UTC)

Her vikinin kullanıcı adı değişikliği konusunda kendi kriterleri vardır. Bizimkisi 200 değişiklik mesela. Diğer vikilerin kriterlerini bilmek mümkün değil; dolayısıyla bu soruya tam anlamıyla yanıt vermek için tüm vikilerin prosedürlerini bilmek gerekir. Onu da bilen kolay kolay çıkmaz.
Tüm bu birleştirmeler sonrasında yine bambaşka bir hesap kullanacaksan doğrudan tüm o birleştirme işlemlerini atlayıp o yeni hesapla değişiklik yapma aşamasına geçmeni önerebilirim.
Vito Genovese 11:46, 13 Eylül 2012 (UTC)

Biyogrofi Paylaşmak İstiyorum.[kaynağı değiştir]

Arkadaşımın biyogrofsini paylaşmak istiyorum. Kendisinin yakın zamanda şiir kitabı çıktı fakat daha tanınmıyor. ve bunun için burda biyogrofisini paylaşmak istiyorum ama nasıl olduğunu çözemedim. detaylı bir şekilde anlatırsanız eğer sevinirim. teşekkürler.Bu imzasız yazı Serdemist (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

VP:KİŞİ kriterlerini sağlıyorsa eklenmesinde sorun olmaz. Aksi takdirde ise VP:HS#M6 nedeniyle silinir.
Vito Genovese 11:51, 13 Eylül 2012 (UTC)

Kurumsal şirketimizin web sayfasında yer alan bilgileri, görselleri wikipedia ansiklopedisine dahil etmek istiyorum.

Wikipedia yeni bilgi oluşturma yönergelerini izleyip yeni bir ansiklopedik öğe ekliyorum fakat 1 gün sonra bir kullanıcı tarafından silinmiş oluyor.

Eklediğim bilgilerin daimi wikipedia'da yer alması için ne yapmam gereklidir?

Sitenin sahibi olduğumuz halde bilgilerimizi paylaşırsak Telif Hakkımızdan vazgeçmiş sayılmak istemiyoruz. Sadece bu web sitesinde paylaşmak istiyoruz.

İzlememiz gereken yol nedir?

Eklediğimiz bilgilerin değiştirilebilir olmasını engellemek istiyoruz sadece biz değiştirebilmeliyiz.

şu anda yayında olan ışık tanımı çok saçma. okuyucuyu bilgilendirmiyor.... viki tanım: Görünür ışık (yaygın kullanımı ışık), insan gözü tarafından algılanabilen ve görülen elektromanyetik dalgadır. tanımı bu o elektro manyetik dalgalar görünebiiliyorsa neden radyo dalgalarını göremiyoruz söylermisiniz. ayrıca yaygın kulanımı ışık tabiri nedir. ışık'ın kökeni ışımadır isim ışımadan gelir. benim yaptığım tanım kısa ve daha açıklayıcı. lütfen fizik bilgisi olan yetkili kişiler bilimsel ifadelere gözatsın.

Açılmış olan bir şirket hakkında bilgi girmek istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba;

Yeni açılmış olan bir şirketimiz var. Bunun hakkındaki bilgileri vikipedi sayfasına eklemek istiyorum. Bunu yapmamız mümkün mü?Bu imzasız yazı Dersimlee1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

VP:ŞİRKET kriterlerini muhtemelen sağlamayacağı için, ne yazık ki mümkün değil.
Vito Genovese 11:41, 13 Eylül 2012 (UTC)

Sayfa ekleme[kaynağı değiştir]

Ben Kabataş Erkek Lisesinde eğitim görmekteyim ve bu yıl Model Birleşmiş Milletler adı altında okulumuzda bir konferans düzenleyeceğiz. Vikipedide yer alan sayfaya kendi maddemizi eklesek de gerekli uzantıya sahip olmadığımız yönlendirmeyi doğru yolda gerçekleştiremiyoruz.Kendi sayfamızı nasıl oluşturabileceğimiz konusunda bilgi almak istiyorum

vikipedi yazarları yazdığı yazılar sayesinde para kazanabilirler mi? not: sadece merak edildği için sorulmuştur.

Cisim Köşegeni 12√3 cm olan küpün alanı ?

Bir küpün kenarı a ise cisim köşegeni a√3 ile bulunur. a√3 = 12√3 ise a = 12 dir. Yani küpün 1 kenarı 12 cm dir. Küpün 6 yüzeyi olduğundan ve 1 yüzeyin alanı a * a olduğundan toplam alan = 6 * (a * a) olarak bulunur. Cevap : 6 * (12 * 12) = 864cm2 olarak bulunur. (Lütfen vikipeki ansiklopedisi dışındaki bu tür soruları Vikipedi:Bilge sayfasında sorun) Kumul (mesaj) 21:13, 20 Eylül 2012 (UTC)

rüzgarın oluşumu fizik bilimiyle ilgili hangi kanun veya teoriyle açıklanmaktadı[kaynağı değiştir]

rüzgarın oluşumu fizik bilimiyle ilgili hangi kanun veya teoriyle açıklanmaktadır kısaca kanun ve teori adı cevap lütfen

Profösyönelleşme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de profösyönelleşmek istiyorum. Mesela değişik şekiller ve bağlantı vs vs. öğrenmeyi en iyi nereden öğrenebiliriz? Teşekkürler. --Ataberkevin (mesaj) 05:29, 21 Eylül 2012 (UTC)

Prof. Dr.Mehmet Haberal 'ın sayfasında bulunan Siyasi ve Ticari Kariyeri, Ergenekon Davası başlıklarının kaldırılması talebi.[kaynağı değiştir]

Sayın ilgili, Sitenizde “Mehmet Haberal” başlığı altında, Prof. Dr. Mehmet Haberal’la ilgili asılsız ve maksatlı ifadelere yer verilmektedir. Kamuoyunun, Vikipedi sitesinin kuruluş amacı olan doğru bilgiye erişebilmesinin sağlanabilmesi için içerikteki bazı hususlarda düzenleme yapılması talebinde bulunuyoruz. Şöyle ki; 1) Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın “Siyası ve Ticari Kariyeri” başlığı altında “Kanal B isimli televizyon kanalının sahibi olduğu” belirtilmekte ise de, Kanal B televizyonu Başkent Üniversitesi’nin iştiraklerindendir. Şirket tüzelkişiliğini haiz televizyon kanalı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın şirketi ve/veya televizyonu değildir. Kendisinin bu televizyon kanalında herhangi bir payı, hissesi bulunmamaktadır. Kaldı ki Prof. Dr. Mehmet Haberal tıp doktoru, akademisyen ve bilim adamı olup; iddia edildiğinin aksine “ticari bir kariyeri” bulunmamaktadır. 2) “Ergenekon davası” başlığı altında yayınlanan bilgiler, bilgi olmaktan öte Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kişilik hakları ve itibarını zedeleyici taraflı ifadelerdir. Dünya tıp ve akademik otoritelerince de ülke ve dünya çapında tıbba katkılarıyla ödüllendirilen, özellikle organ nakli alanındaki çalışmaları ile binlerce hayat kurtarmış, sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen tıp ve bilim adamlarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, bu özellikleri ile değil, “Ergenekon Davası” başlığı ile ön plana çıkartılmaya çalışılması hakkaniyetten uzaktır. Kaldı ki bu başlık altında “…Bu soruşturma ile ilgili olarak İstanbul’a sevk edilirken dokuzuncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Ankara’dan yolcu edildi.” gibi, maksatlı ve taraflı ifadeler yer almakta olup, bunların kişinin özgeçmişi ile hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunda “Ergenekon davası” olarak adlandırılan ve halihazırda devam eden dava hakkında, yargılamayı etkileyici nitelikte taraflı ifadelerle yayın yapmanın ve somut verilere dayanmayan iddialarla kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin, Vikipedia’nın amaçları ile bağdaşmadığı ve hukuka aykırılık teşkil ettiğini hatırlatmak isteriz. Belirttiğimiz nedenlerle, Mehmet Haberal başlığı altında “Ticari Kariyer” ibaresi ve “Kanal B isimli televizyon kanalının sahibi olduğu” ifadeleri ile ; “Ergenekon Davası” başlığı altında asılsız ve taraflı ifadelerle kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı iddiaların, devam etmekte olan yargılamayı etkileme amacı taşıması nedenleriyle Vikipedi sitesinden kaldırılması talebimizi bilgilerinize saygıyla sunar ve iyi çalışmalar dileriz.

Hukuk Müşavirliği Bu imzasız yazı Baskent01 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, VİKİPEDİ BİLGİ GEÇERLİLİĞİNİ GARANTİ ETMEZ tüm kullanıcılar maddeleri, referans verme şartıyla, değiştirebilirler. Söz konusu sayfada asılsız iddaların bulunduğunu düşünüyorsanız, bu iddalar kaynaksız ise veya Vikipedi:Doğrulanabilirlik kuşkuluysa kaldırabilirsiniz. Kumul (mesaj) 14:02, 24 Eylül 2012 (UTC)

yabancı dil[kaynağı değiştir]

Türkçesi olan bir başlığa diğer yabancı dilleri eklemek istiyorum. Yabancı dile çevirdiğim başlığı nasıl orjinal türkçe sayfaya ekleyebilirim? Sol taraftaki dil seçeneğinde görünmesi için ne yapmalıyım? Bu imzasız yazı Swrdrck (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 24 Eylül 2012

Gerekli bilgiyi şu sayfada bulabilirsiniz. --Superyetkinileti 14:52, 24 Eylül 2012 (UTC)

teşekkürler

Yeni madde ekleme[kaynağı değiştir]

Üzgünüm ama nasıl yeni bir madde açacağımı bir türlü bulamadım. Ayrıca ,

Ekleyeceğim madde MVP-Minimum Viable Product isimli bir konu. Yine wikipedia içinden ingilizcesinden çevirdim. Ama bire bir çeviri değil çünkü ekleme ve çıkartmalar yaptım. Ayrıca ingilizcem bire bir çevirecek kadar iyi değil. Ne yapmalıyım ?

TeşekkürlerBu imzasız yazı ‎Umutsenoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Açmak istediğiniz maddeyi sayfanın üst bölümündeki arama kutucuğuna yazın ve aratın, çıkan sayfada "Bu vikide X sayfasını oluştur!" butonuna basın ve sayfa içeriğini girerek kaydedin. Kumul (mesaj) 20:09, 25 Eylül 2012 (UTC)

nüfuslarına göre dünyanın en büyük şehirleri[kaynağı değiştir]

Uzun zamandır Vikipedi Türkiye kullanıcısıyım,fakat özellikle son birkaç yıldır ansiklopedinizin editörler kurulunun tarafsız davranmadığını işini ciddiye almadığını düşünüyorum.Geçenlerde nüfuslarına göre en büyük dünya şehirleri listesine göz attım.Listede 1 milyonluk adını bilmediğim Afrika şehirleri bile var,Türkiyeden ise 4 büyük şehir var,5.büyük şehir olan ve TÜİK istatistiklerine göre il nüfusu 2080.000,merkez nüfusu 1630.000 olan Adana yok,ben de listeye Adana'yı ekledim,fakat ciddiye bile almamışsınız,bunda art niyet aradım,ya sayın editörler kurulu bu konuda da kafalarına göre enformasyon belirliyorlar,ya bu konuda bilgisizler,ya da ülkemizde birçok bölgede var olan gizli bir Adana düşmanlığı burada da başgöstermiş diye düşünüyorum.Ve bu listede gereken düzenlemeyi en kısa sürede yapacağınızı umuyorum.

öncelikle hangi maddeden bahsettiğinizi anlamadım. Nüfuslarına göre şehirler listesi'nda 3 milyonun üzerindeki şehirler var. ayrıca bir ekleme de göremedim. bu tip isteklerinizi ithamlarda bulunmadan bildirirseniz daha yararlı olur. adana'ya selamlar. --kibele 06:05, 27 Eylül 2012 (UTC)

Atatürk Üniversitesi Facebook Wikipedia Sayfası[kaynağı değiştir]

Wikipedia'dan otomatik olarak alınan http://www.facebook.com/pages/Atat%C3%BCrk-%C3%9Cniversitesi/103090846397999 adresinde Atatürk Üniversitesi Diyarbakırda görülmektedir. Ancak Atatürk Üniversitesi şu anda wikipedia da doğru yazdığı gibi Erzurumdadır. Bir yardımınız olabilir mi?

ozgur@atauni.edu.tr



2023 2024


2007: