Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mayıs 2022

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Oluşturduğum maddede bağlantılı madde düzgün çalışmıyor.[kaynağı değiştir]

Yaptığım düzeltmeler uzun zamandır yayınlanmayı bekliyor, süreci nasıl hızlandırabilirim.[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba oluşturduğum sayfada (ki eşime Muhammet Çakıral için sayfa yaparak başladım) çok uzun zaman önce yaptığım değişiklikler bir türlü yansımıyor wikipedia'ya. eksik ya da yanlış yaptığım bir şey mi var? bu sürecin daha kısa sürmesi için ne yapabilirim, nasıl destek alabilirim sizlerden?— Bu imzasız görüş Korkmazis1979 (mesajkatkılar) tarafından 9 Mayıs 2022 (UTC) tarihinde eklenmiştir.
  • Cevap Cevap @Korkmazis1979, ilgili sayfadaki değişiklikleriniz kontrol edilmiş. İlerleyen dönemde bu bekleme süresi daha kısa olacaktır, bu konuda yoğun bir çalışmamız mevcut. İyi çalışmalar dilerim.--NanahuatlEfendim? 01.03, 13 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]
    Çok teşekkür ederim, size yazdım sonra güncellendi:) kolay gelsin dilerim. 88.237.160.80 07.46, 13 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Soru Ben oturum açmadan önce [[ ]] yaparak bağlantı yapabiliyordum şimdi olmuyor neden?— Bu imzasız görüş Eurasia Mediterranean (mesajkatkılar) tarafından 11 Mayıs 2022 (UTC) tarihinde eklenmiştir.

Cevap Cevap Merhaba sevgili Eurasia Mediterranean, muhtemelen görsel düzenleme üzerinden iç bağlantı vermeye çalışıyorsunuz. Düzenleme sayfasının üzerinde bulunan kalem simgesine bastıktan sonra "kaynak düzenleme"yi seçerseniz tekrar iç bağlantıyı bildiğiniz şekilde verebileceksiniz. Tartışma sayfalarında dört tilde ile ( ~~~~ ) imza atmayı unutmayın. Sevgiler. İyi vikiler. WoozeTR 12.58, 14 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Yardım eder misiniz[kaynağı değiştir]

3-4 ay geciken değiştirme işlemi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Arkedaşlar

Cenk Taşkan sayfasında yenileme ve değişiklik yapıldı 3-4 ay geçmesine rağmen hala yayınlanmadı Teşekkürler...— Bu imzasız görüş 96.20.210.103 (mesajkatkılar) tarafından 26 Mayıs 2022 (UTC) tarihinde eklenmiştir.

Şu anda bekleme süresi o kadar olmadığı için bu bekleyen değişikliğin de kontrol edildiğini varsayıyorum :)--NanahuatlEfendim? 00.47, 13 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Kayda Değerlik Kriterini Taşımayarak Silinen Berkcan Biratan Maddesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, 14 Mart 2020 tarihinde “Berkcan Biratan” maddesi “kayda değerlik kriterlerini” karşılamadığı için silinmiş. Aynı maddeyi ben kurallara uygun olarak 24 Mayıs 2022 tarihinde tekrar oluşturdum.

“Kayda değerlik ölçütlerini” Berkcan Biratan maddesini oluşturmadan önce inceledim. Bu kapsamda, “kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş” olması bu kriteri karşılamaktadır. Berkcan Biratan bir Türk antrenördür ve ulusal medyada da içerik edilmiştir. Bu kaynakları maddenin kaynakça bölümünde ve dış bağlantılar bölümünde belirttim.

Türk Antrenörlük kariyerinin en “doğrulanabilir” olduğu yer Türkiye Futbol Federasyonunun resmi web sitesi olan tff.org adresidir. Fakat Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında tff.org adresinden teknik direktörlere ait bilgilere artık ulaşılamıyor. Bu sebepten dolayı dış bağlantılar kısmına tff.org adresinden bu bağlantıyı ekleyemedim.

Bunlar dışında, 3 adet ulusal basın web sitesinde bulunan bilgiler ışığında ve benim kendi özgün cümlelerimle oluşturduğum madde tekrar silindi ve “ısrarlı oluşturma” dan dolayı 1 yıl boyunca korumaya alındı.

Berkcan Biratan maddesini kurallara uygun bir şekilde oluşturduğumu düşünüyorum. “ısrarlı oluşturma” açıklamasını da inceledim. Kurallara uygun olmayan ısrarlı bir oluşturmanın söz konusu olmadığını düşünüyorum. Kurallara uygun bir şekilde oluşturduğum ve vikipediaya katkı sağladığımı düşündüğüm bu maddenin hangi aşamada veya tam olarak hangi sebepten silindiğini öğrenmek istiyorum?

Genel olarak aldığım yanıt "Kayda Değerlik kriterlerini inceleyin" şeklinde oluyor. Kayda değerlik kriterlerini inceledim ve ona uygun olarak maddeyi oluşturmaya çalıştım. Fakat kayda değerlik kriterinin hangi maddesini karşılamadığını veya neden bu maddenin silindiğini öğrenmek, ileride yapmak istediğim katkılara da yön vermem için çok önemli. Şimdiden katkılarınız için teşekkürler.— Bu imzasız görüş Yazar5077 (mesajkatkılar) tarafından 30 Mayıs 2022 (UTC) tarihinde eklenmiştir.

  • Cevap Cevap @Yazar5077, madde defalarca açılmış ve farklı hizmetliler tarafından defalarca hızlı silinmiş, en sonunda da açılmaya karşı korumaya alınmış. VP:KD sayfasında zaten detaylıca bahsediliyor konudan. Öte yandan, sırf bu konu için Vikipedi'ye gelmiş gözüküyorsunuz ve bu yapıcı olmayan bir tutum. Lütfen daha fazla üstünde durmayınız ve katkı yapma amacınız var ise katkılarınıza devam ediniz.--NanahuatlEfendim? 01.19, 13 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]



2023 2024


2007: