Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ağustos 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Soru Wikimedia Commons'ta hayvanların üreme organları diye bir kategori var mı?--Lemon tart (mesaj) 13:27, 5 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Konu_başlığını_fenomen Aziz Yildirim be liderlik iletisimi kits I hakkinda[kaynağı değiştir]

Bu Kitap tanitiminin yetersiz ve sizin-Vikipedin- kriterlerine uygun degil seklinde bir ifade var .Gelistirebilir ya da katki saglayabilirsiniz diyor mesajiniz. Ben kitabin yazariyim nasil bir katki Hülya Coskun (mesaj) 18:39, 5 Ağustos 2016 (UTC) saglamam uygun olur bilgi verirseniz sevinirim. Saygilar iyi calismalar.

Prof. Dr. Zafer Gören özgeçmiş güncelleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Prof. Dr Zafer Gören özgeçmişinde güncelleme yapmak istiyoruz. Nasıl ilerlememiz gerekiyor ? Yeni kullanıcı oluşturmadan yapamıyor muyuz ?--88.235.181.178 13:50, 6 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Değişikliklerinizin onaylanmadan daha hızlı geçmesi için kullanıcı oluşturmalısınız. Belli kriterleri sağladıktan sonra da beyaz listeye dahil olabilirsiniz. Böylece onay ihtiyacı olmadan değişikliklerinizi rahatça yapabilirsiniz. Aklınıza takılan başka sorular olursa çekinmeden kullanıcı mesaj sayfalarımıza da mesaj bırakabilirsiniz. İyi vikiler --Pragdonmesaj 14:11, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Sapfo başlıklı sayfa Sappho olarak değiştirilmeli[kaynağı değiştir]

  • Soru Sapfo adlı sayfanın adının Sappho olarak değiştirilmesi gerekiyor. Son değiştiren kişi okunuşunun böyle olduğu gerekçesiyle değiştirmiş ama okunuşu böyle değil, kaldı ki okunuşa göre düzenlenmemesi lazım. Doğru yazımı Sappho'dur. Yeni kullanıcı olduğum için değiştiremiyorum,ne yapacağım?
  1. YÖNLENDİRME Sapfo--KolDüğmeleri (mesaj) 19:01, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru iyi akşamlar. yeni bir tanıtım sayfası oluşturmak istiyorum fakat reklam içeriği belirtildiğinden dolayı sayfa kapatılmıştır. bana bu konu hakkında detaylı bir şekilde yardımcı olabilir misiniz?--Çağlar SEZİŞ (mesaj) 18:29, 14 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, vikipedide reklam ya da tanıtım yapılmamaktadır. Kolay gelsin. --KediÇobanı🐈 06:24, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Sayfa başlığı nasıl oluşturulur[kaynağı değiştir]

  • Soru İyi Günler tekrardan kolay gelsin. Sayfa oluşturduğum zaman kullanıcı adı altında bir sayfa oluşturuluyor. Fakat ben bunu düzeltemiyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz.--Çağlar SEZİŞ (mesaj) 09:52, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap-- Merhaba, Vikipedi'ye özgeçmişinizi eklemeyiniz. Bu durum Vikipedi'de hoş karşılanmaz ve biyografiniz silinebilir. Kayda değerlik kriterlerini sağlaması halinde, biyografiniz başka kullanıcılar tarafından eklenecektir. Ayrıca, mesaj sayfanıza bırakılan Hoşgeldin! mesajındaki mavi renkli bağlantıları tıklayarak vikipedi kullanımı ve politikaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bunlar dışında aklınıza takılan her türlü soru için aktif kullanıcıların mesaj kutusunu veya yine danışma masasını kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 10:18, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Soru Devriye ve Beyaz Liste gruplarına katılımın prosedürü nedir?--Nairili (mesaj) 07:34, 17 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kesinlikle "daha özenli" çalışmak bunun temelinde yatıyor. --E4024 (mesaj) 07:35, 17 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kriterler bu sayfada bulunuyor. --Turgut46 08:17, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Açıklanmayan sayfa silinmeleri[kaynağı değiştir]

  • Soru İçinde hiçbir negatif öge barındırmayan, bir yıldan fazla süredir pek çok kez değişiklik onayı alan, iki yıldır süren TTF'nin resmi bir ligi olduğu için kayda değer olan (tabi ki tartışılabilir ve eksikleri giderilebilir) bir sayfanın hiçbir açıklama yapılmadan, SAS'a alınmadan ve haber verilmeden "kayda değer değildir" şeklinde silinivermesi geçerli bir Vikipedya uygulaması mıdır? Sonuçta bunlarda da emek var ve keyfi kararlar (ya da olmadığı konusunda iletişimi dahi yapılmayan) sonucu bu emekler bir kişi tarafından siliniveriyorsa hiç üretim yapmaya gerek yok, Vikipedya'ya başarılar dilerim.--Nairili (mesaj) 07:04, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayfanın adı nedir acaba? --KediÇobanı🐈 07:07, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum İstanbul Minik Kız Futbol Ligi. Aynı kişi tarafından daha önce de İstanbul Kadın Futsal Ligi aynı şekilde silinmişti --Nairili (mesaj)
  • Cevap Cevap Bu kriterlerin Ticari olmayan örgütler başlığını okumanız faydalı olur. --KediÇobanı🐈 08:08, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Teşekkür ederim yardımınız için. Bu madde açısından bakarsak ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu ticari olmayan örgüt, düzenlediği ligleri de ürettiği ürün olarak alırsak Türkiye SüperLigi'nden Kadınlar 3.Ligi'ne kadar onlarca sayfanın sadece TFF sayfasında listelenmesi, ayrı sayfa olmaması gerekmez mi? Bu ligin de diğer ligler gibi kayda değer özelliği vardır. TFF sitesindeki lig referansı bağlantıdadır. http://www.tffistanbul.org/puantajvefikstur.aspx?ligid=151&haftaid=14&sezon=19 --Nairili (mesaj)
  • Yorum Yorum Benim yorumlamam şöyle Nairili. İlgili kriterin birinci maddesine göre Türkiye Süper Ligi kaydadeğerdir, birinci ve ikinci maddesine göre ise İstanbul Minik Kız Futbol Ligi listede olabilecek türdendir. İsterseniz Sakhalinionun görüşlerine de başvurabilirsiniz. --KediÇobanı🐈 09:03, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yedi yıllık sayfa https://tr.wikipedia.org/wiki/İstanbul_Süper_Amatör_Ligi --Nairili (mesaj)
  • Yorum Yorum Örneğinizi kötü manada bir örnek olarak kabul ettiğinizi varsayarak "kötü örnek, örnek değildir" diyebilirim. Eğer bu sayfanın ilgili kriterleri karşılamadığını düşünüyorsanız silinmeye aday sayfalara taşıyabilirsiniz. Saygılarımla. --KediÇobanı🐈 12:14, 18 Ağustos 2016 (UTC)

I invite you to discuss m:User talk:Рөстәм Нурыев/WikiTurkic ----ZUFAr (mesaj) 07:22, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Necati Kola ben. Wikipedia'daki Necati Kola sayfasını başka bir kullanıcı adı ve mail adresiyle oluşturmuştum. Kullanıcı adımı unuttum. Ayrıca eski mail adresini iş değişikliği sebebiyle artık kullanamıyorum. Dolayısıyla yeni bir kullanıcı adı ve mail adresiyle yeniden üyelik oluşturdum. Yeni kullanıcı adımla Necati Kola sayfasını güncellemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.--Necati Kola (mesaj) 18:29, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Kendi oluşturduğum Necati Kola sayfasını güncelleyemiyorum[kaynağı değiştir]

  • Soru Necati Kola ben. Wikipedia'daki Necati Kola sayfasını başka bir kullanıcı adı ve mail adresiyle oluşturmuştum. Kullanıcı adımı unuttum. Ayrıca eski mail adresini iş değişikliği sebebiyle artık kullanamıyorum. Dolayısıyla yeni bir kullanıcı adı ve mail adresiyle yeniden üyelik oluşturdum. Yeni kullanıcı adımla Necati Kola sayfasını güncellemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.--Necati Kola (mesaj) 18:32, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Maddenin üst kısmında yer alan Kaynağı Değiştir butonuna basarak güncelleme yapabilirsiniz. --Turgut46 18:36, 18 Ağustos 2016 (UTC)

O şekilde yaptığımda şu uyarı çıkıyor: "Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Özet kutusu kullanılmadan uzun bir metin parçasının çıkartılması."

Sayfa ilişkilendirmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Ben şurada bir hata yaptım. Mutsu (vilayet) sayfası ingilizce vikipedi'deki Mutsu Province -yazarken görünmedi- sayfasıyla ilişkilendirilmeli. Birisi düzeltebilir mi?--Lemon tart (mesaj) 19:09, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Hata yok. Düzgün olmuş. Bir müddet tarayıcının kendini yenilemesini beklemeniz veya sayfayı tekrar yüklemeniz gerekiyor, yani siz hemen bakınca interviki işlemedi gibi görmüşsünüz, ben bakınca bir sorun göremedim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 20:18, 18 Ağustos 2016 (UTC)
Sayın Vikiçizer, maddelere bakarsanız farklı yerler olduğunu göreceksiniz. --Lemon tart (mesaj) 20:19, 18 Ağustos 2016 (UTC)
Mutsular karışmış, düzeltildi. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:23, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Dirk Advocaat[kaynağı değiştir]

  • Soru Gerçek ismi bu şekilde teknik adamın. "Dick" demesinin sebebi lakabı olmasıymış. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açıklaması. Dick Advocaat sayfasını Dirk Advocaat sayfasına taşıyabilir misiniz? Zaten ilk cümlede adı belirtilmiş. Benim yetkim yok. Kolay gelsin herkese, saygılar...--Locos Turcos (mesaj) 21:12, 18 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Diğer dillerde sayfa adları:

Taşınacaksa bunlar da taşınmalı. --Lemon tart (mesaj) 10:33, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Dediğiniz gibi yaptığımda uyarı çıkıyor[kaynağı değiştir]

  • Soru Necati Kola ben. Wikipedia'daki Necati Kola sayfasını başka bir kullanıcı adı ve mail adresiyle oluşturmuştum. Kullanıcı adımı unuttum. Ayrıca eski mail adresini iş değişikliği sebebiyle artık kullanamıyorum. Dolayısıyla yeni bir kullanıcı adı ve mail adresiyle yeniden üyelik oluşturdum. Yeni kullanıcı adımla Necati Kola sayfasını güncellemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.--Necati Kola (mesaj) 18:32, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Maddenin üst kısmında yer alan Kaynağı Değiştir butonuna basarak güncelleme yapabilirsiniz. --Turgut46 ✉ 18:36, 18 Ağustos 2016 (UTC)


O şekilde yaptığımda şu uyarı çıkıyor: "Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Özet kutusu kullanılmadan uzun bir metin parçasının çıkartılması."

Sayfa ilişkilendirmesi[kaynağı değiştir]--82.222.229.57 06:59, 19 Ağustos 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap

Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

  • Soru Açtığım dolaşım şablonunun (Şablon:Süt) sol üst kısmında [[Şablon:{{{ad}}}|g]] t [{{fullurl:Şablon:{{{ad}}}|action=edit}} d] yazıyor nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.--Lemon tart (mesaj) 23:34, 25 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Düzeltildi. İsim yerine ad yazıldı. --KediÇobanı🐈 07:33, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Yeni madde yaratırken sorun: Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde[kaynağı değiştir]

  • Soru İyi günler,

Yeni bir madde yaratırken yukarıda belirttiğim "viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde" sorunuyla karşılaştım. Bunun üzerine maddeme birkaç biçimlendirme eklendim fakat hala bu mesajı almaya devam ediyorum. Aşağıda eklemek istediğim maddeyi görebilirsiniz:

Sayfalarımın Silinmesi Hk.[kaynağı değiştir]

  • Soru Antalya Otellerinden bir kaçının tanımını ve açıklamasını yapmak istiyorum ancak her seferinde reklam içerikli olduğu söylenilerek sayfam siliniyor. Vikipedi de bunların örnekleriyle karşılaştım bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Mardan_Palace ki sadece bununla değil tur şirketinin kendi vikipedi sayfasıyla bile karşılaştım bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Etstur Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim her seferinde silinmesi emeğime yazık. Eğer ki benim sayfalarım reklamsa bunlar ne bunlar reklam sayfası değilse benim sayfam neden siliniyor. Çözümcü yaklaşımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.--Utopia World (mesaj) 14:42, 26 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Utopia World, benzer bir maddenin olması o alandaki her maddelerin açılabileceği anlamına gelmiyor. Bir doktor maddesi var diye tüm doktorlar açılamaz mesela :) Yahut "herhangi bir doktor yok diye hiçbir doktor açılamaz" da denemez. Açılacak her maddenin, başta Vikipedi:Kayda değerlik olmak üzere birtakım kriterleri karşılaması gerekiyor. Bunları karşıladığını ispat edebildiğiniz her maddeyi açabilirsiniz.--RapsarEfendim? 06:48, 28 Ağustos 2016 (UTC)
  • Soru LEK oyunu hakkında bilgi eklemek istiyorum. Gördüğüm kadarı ile bu oyun ile ilgili hiç bir bilgi girilmemiş.

Ancak LEK sayfasına gittiğimde LEKLER sayfasına yönlendirilmiş olduğunu görüyorum.

LEK Anadolu'da unutulmaya yüz tutmuş bir oyundur. (Petang'a benzer) LEKLER ise başlı başına bir soy/kavim/vs vs.

İki bağıntısız konu olduğu için LEK oyununa bilgi girmeden sormak istedim Nasıl yapmalıyım ?Bu imzasız yazı Cordelius (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

hepsiburada, n11 ve diğer siteler var iken...[kaynağı değiştir]

  • Soru hepsiburada, n11 ve diğer siteler var iken ben neden metin yazarak (reklam metni olmadan) sitemi ekleyemiyorum? ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Sadeceonda (mesaj) 11:22, 29 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap
  • Soru Modüller/Lua hakkında iyi bilenlerin bir araya gelebileceği bir sayfa var mı? Danışmak için gerekli oluyor. (Cite thesis'den dolayı (script hata kategorilerine Kategori:Pages_with_script_errors ve Kategori:Komut dosyası hataları içeren sayfalar bakarak) farkettiğim bir Lua hatası oldu. enwiki'den güncelleyerek ve Module:Citation/CS1 leri Modül:Citation/CS1 e çevirerek şu değişikliği yaptım ama ürkeklikten geri çektim. Sanki hatalar azalmıştı. Şu hatadan kurtulmuştuk: "Lua error in Modül:Citation/CS1 at line 260: Argument map not defined for this variable." ama hypen dash dönüşümünden bir hata ortaya çıktı, onu da {{Date}} kullanarak bastırabildim ama çözemedim (değişiklik). Kısacası bize Lua dilinin iyi bilenlerinin toplanıp sorular cevaplayabileceği, hataları giderebileceği bir portal vs. lazım. Ayrıca şu anki enwiki'ye göre güncel olmayan versiyonunda birkaç dille ilgili bölüm var ama içlerinde Türkçe yok.) --Deniz (mesaj) 14:59, 29 Ağustos 2016 (UTC)

CommonsHelper[kaynağı değiştir]

  • Soru CommonsHelper kullanırken Auth not OK diye bir uyarı veriyor ve dosyayı taşıyamıyorum.--Lemon tart (mesaj) 23:40, 30 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

İçerik çevirici[kaynağı değiştir]

  • Soru Birkaç gündür içerik çeviricide, Yandex çevirisi yaptırabiliyorum ama Çeviriyi yayınla tuşu bir türlü aktif olmuyor. Google Chrome kullanıyorum. Bir sürü uzantıyı kapattım, Chrome'u kapatıp açtım, Vikipedi tercihlerini değiştirdim, beta özellikleri kapatıp açtım, son dönemde bağladığım uygulamaların erişimini kaldırdım, durum gene aynı. Bunu nasıl çözebiliriz? Yoksa, genel bir problem mi var? --Deniz (mesaj) 09:05, 31 Ağustos 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap



2023 2024


2007: