Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Temmuz 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi

güncellemeler[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, 7-10 Temmuz'dan bugüne bekleyen değişiklik güncellemelerim ne zaman değerlendirilir acaba?

Frock~trwiki (mesaj)

  • Soru Merhaba, bekleyen değişiklik güncellemelerim ne zaman değerlendirilir acaba?

Frock~trwiki (mesaj) 10:07, 15 Temmuz 2015 (UTC)


  • Soru yapılan güncellemeler 2 aydır onaylanmadı. bir sorun mu var acaba?--cyclone 23:56, 1 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Onay bekleyen değişikliğiniz yok. --Mavrikantmsj 04:29, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Knight Rider ve Airwolf adlı televizyon dizilerinin taşınması[kaynağı değiştir]

  • Soru Airwolf dizisinin sayfasının Hava Kurdu (dizi) adlı sayfaya taşınmasını istiyorum.

Sayfa:https://tr.wikipedia.org/wiki/Airwolf - Yeni adı:Hava Kurdu (dizi) Kara Şimşek dizisinin sayfasını Kara Şimşek (dizi) adlı sayfaya taşınmasını istiyorum Sayfa:https://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_%C5%9Eim%C5%9Fek - Yeni adı:Kara Şimşek (dizi) --Vicenarcotics (mesaj) 17:04, 5 Temmuz 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Sayın Vicenarcotics, bu isteğinizin nedeni nedir? Sayfalar zaten mevcutta Türkçe isimleri ile bulunmakta, sadece (dizi) eklentileri yok. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:53, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

  • Soru merhaba,siteye dün itibariyle üye oldum ve birkaç tane madde yazmama, düzeltme yapmama rağmen kullanmayı tam olarak bilmiyorum. sizden 2 ricam olacaktı.
  1. resim yüklemeyi nedense bir türlü yapamıyorum.
  2. herhangi bir konuyla ilgili olarak madde yazdığımda mavi renkli olup üzerine neden tıklanmıyor ?

yardımlarınız için teşekkürler.Bu imzasız yazı Brkmnp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Engellenen Maddeler[kaynağı değiştir]

  • Soru Açmaya çalıştığım iki farklı madde sonuna geldiğimde engellenmeyle karşı karşıya kalıyorum. Sebebini öğrenebilir miyim ?Bu imzasız yazı Brkmnp (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Brkmnp, Viki biçimlendirmesi içermediği için engellenmiş. Uyarıyı dikkatli okuyunuz. Fresh Off The Boat (dizi) maddesini kayıtlardan çıkartıp oluşturdum. Diğer madde ise kopyala-yapıştır. Metin telif hakkı yüzünden eklenemez. --Mavrikantmsj 23:10, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Meksika Güneş Kültü[kaynağı değiştir]

1-Tekrar merhaba, meksika güneş kültü ile ilgili olarak uzun bir metin yazdım. ancak engellendiği için madde oluşturulamadı. herhangi bir kopyala yapıştır durumu da söz konusu olmadı. sadece kitaptan alıntılar yaparak maddeyi oluşturdum.

2-Son olarak madde geçmişinde hala sarı renkle incelenmemiş olanlar mevcut. Hangi süre zarfında incelenecektir acaba ? Teşekkürler.

Kişi İsmi Düzeltme[kaynağı değiştir]

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Caglarorkun (mesaj) 14:45, 8 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap


https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:%C4%B0smailkaragoz

bu hesabın ismini düzeltmek ve İsmail Karagöz yapmak istiyorum. Fakat yetkim bulunmadığını söylüyor. Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Soru resimlerin hiçbiri gözükmüyor sadece resmin png olduğunu gösteren şekiller var.--88.251.49.141 10:17, 9 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Resimlerle ilgili 2 sunucu suan devre disi. Durumu http://status.wikimedia.org/ sitesinden takip edebilirsiniz. --Mavrikantmsj 10:24, 9 Temmuz 2015 (UTC)

Vikipedi:Hızlı silme #Madde 6 ile ilgili sorular[kaynağı değiştir]

  1. Vikipedi:Hızlı silme #Madde 6, en:Wikipedia:A7 maddesine mi karşılık geliyor?
  2. Öyleyse bahsi geçen maddelerin içerikleri birebir aynı mı? (İngilizce bilenlerden özellikle yardım bekliyorum.)
  3. Neden bazı hizmetliler doğrudan M6'dan hızlı sil uygularken, bazı hizmetliler maddenin kayda değer olmadığını savundukları halde SAS yoluyla topluluğun görüşüne sunuyor?

--88.236.63.56 21:58, 10 Temmuz 2015 (UTC)

Farklı dillerdeki Vikipedi projelerinin politikalarının birebir aynı olması gibi bir kaide yok. Dolayısıyla bu ona denk geliyor denemez, içerik bakımından farklılıklar gösterebilir. Anlaşmazlık yaşanan durumlarda, kararsız kaldıkları durumlarda direkt silmek yerine aday göstermeyi tercih ediyor bazı hizmetliler.--RapsarEfendim? 08:08, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Hatay Büyükşehir Belediyespor[kaynağı değiştir]

Düzenleme Hatası[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, Sitenize üye oldum katkıda bulanabileceğimi düşünerek, Hans Morgenthanu'nun 6 ilkesi özet olarak yazılmış ben bunun tam metnini yazmak istedim fakat şu şekilde bir uyarı aldım

"Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Israrlı vandalizm -2"

Oysa kaynak ta göstermiştim.--Muratalay (mesaj) 03:05, 13 Temmuz 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Muratalay, yeni üye olduğunuz ve tek seferde biçimlendirme içermeyen büyük bir içerik eklemeye çalıştığınız için engellenmişsiniz. Genellikle bu davranışı vandallar yapar.
Eklendiğiniz içirik çok uzun ve ansiklopedik dillen uzak. Okunabilirliği çok düşük. Lütfen İngilizce Vikipedi'de olduğunu gibi her ilke için birkaç cümle yazabilir misiniz?
Telif? İçeriği kitaptan aldıysanız eğer silmek telif hakları yüzünden silmek zorundayız. Yukarıda dediğim gibi özetini kendiniz yazarsanız eğer kalabilir. iyi Vikiler. --Mavrikantmsj 06:24, 13 Temmuz 2015 (UTC)

hücre renklendirmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Bir sayfadaki tabloda bazı hücreler farklı renklendirilmiştir. Sayfanın güncel olması için katkıda bulunmak istiyorum fakat bu renklendirmeyi değiştiremiyorum. Nasıl düzenleme yapabilirim? Bu imzasız yazı Tkaeti (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sayın Tkaeti, hangi sayfadan bahsetmektesiniz? Katkılarınızdan anladığım kadarıyla Anadolu Jet sayfasındaki tablolarda güncelleme yapacaksınız. Ekleme yapacaksanız eski bilgileri kopyala yapıştır yapıp üzerinde değişiklikler yapmak en kolay yoldur. Daha fazla bilgi için mesaj sayfalarımızdan bize ulaşmanız daha hızlı olabilir. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:52, 13 Temmuz 2015 (UTC)

Commons fotoğraflarım[kaynağı değiştir]

  • Soru Commons'a yüklediğim fotoğrafları bazı sitelerde gördüm, Vikipedi'den alıp kendi sitelerine koymuşlar ve bunlar copyright'lı siteler. Bu durum bir sıkıntı oluşturur mu?--DemirciMehmedİleti 07:24, 15 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap CevapDemirciMehmed, yayınladığınız lisansın şartlarını yerine getirmişlerse sıkıntı yok. --Mavrikantmsj 07:54, 15 Temmuz 2015 (UTC)

instagram da vikipedi bilgileri paylaşılabilirmi?[kaynağı değiştir]

  • Soru instagram da vikipedi bilgileri paylaşılabilirmi? kaynak gösteriyorum. Bilginin altına eğer bilgi Türkçe ise ve vikipedi'den alınmış ise "Vikipedi'den" eğer İngilizce ise ve Wikipedia'dan alınmış ise "From Wikipedia" diye yazıyorum..Hiç bir ticari gelir söz konusu değil sadece gezip gördüğüm tarihi yerler hakkında insanları bilgilendirmek. Saygılarımla --95.0.27.178 13:16, 15 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Evet, kaynak göstermeniz yeterli. --Mavrikantmsj 13:20, 15 Temmuz 2015 (UTC)

GYTE Kürek Takımı Maddesinin Taşınması[kaynağı değiştir]

SoruGebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün isminin Gebze Teknik Üniversitesi olmasıyla GYTE Kürek Takımı'nında ismi GTÜ Kürek Takımı olmuştur. Lütfen maddenin ismini GTÜ Kürek Takımı olarak değiştiriniz. Bu imzasız yazı Cagrikoyuncu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cevap Cevap Tamamdır. --cobija 12:38, 16 Temmuz 2015 (UTC)

Reklam Hakkında[kaynağı değiştir]

  • SoruBir gazetenin internet sitesinde yayımlanan bir haberi kaynak göstermek istiyorum. Fakat gazetenin ana sayfasında ve kaynak göstereceğim sayfada tüzel kişiler tarafından verilmiş reklam veya reklamlar bulunmaktadır. Bu reklamları benim kapatmam imkansız ve gazetenin internet sitesine verilmiş reklamlar. Bu sayfayı kaynak olarak gösterirsem reklam içerme maddesini kapsar mı? Bu imzasız yazı Cagrikoyuncu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sayın Cagrikoyuncu gazete linklerini <ref></ref> ifadesinin arasına koyduğunuzda linkler Kaynakça bölümünde gözükeceğinden reklamla ilgili bir sıkıntı olmaz. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:34, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Kaynak Gösterme Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru Bilindiği üzere günümüzde sosyal medya yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kaynak olarak herhangi bir sosyal medya sitesinde oluşturulmuş bir sayfayı kaynak olarak gösterebiliyor muyuz? Bu imzasız yazı Cagrikoyuncu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sayın Cagrikoyuncu, onaylı sosyal madde hesaplarından kaynak gösterebilirsiniz. Onaylı olmayanlarda, çok güvenilir bir kaynak gözükmüyor ise sosyal medyayı kaynak olarak kabul edilmemesi durumu yaşanabilir. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:37, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Telif hakkı taşımayan bir metin Vikipedi'ye eklenmiş olsa ve birisi de alıp metni başka bir sitede yayınlasa bunu nasıl bilebiliriz? Bir tarama yaptığımızda metin o siteden alınmış gibi görünmez mi? --Turgut46 21:08, 19 Temmuz 2015 (UTC)

  • Eklenme tarihleri yok mu? --Mavrikantmsj 21:53, 19 Temmuz 2015 (UTC)
    • Site üzerinde yoksa bile Google'da zamana göre arama seçeneği var. --Mavrikantmsj 21:54, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Bunu tespit etmek için ne yapmalıyım? --Turgut46 10:11, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Çok basit bir yolu var aslında. Maddedeki metnin kısmını kopya edip Google'da aratın. Vikipedi ilk sırada çıkmıyorsa o metin diğer sitelerden alınmış demektir. --Mecnun (mesaj) 11:07, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Bundan emin misiniz? --Turgut46 11:21, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Turgut46 sayfaların geçmiş bölümünde mavi yazıyla "Telif hakkı ihlali?" seçeneği var, belki işine yarayabilir. --Ömer Berkaymesaj 12:03, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Vikipedi'den yüklenmiş metinde işe yarıyor mu? --Turgut46 12:21, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Denemesi bedava Turgut Bey. --Mecnun (mesaj) 14:05, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Ben şöyle çözüyorum; Genelde kopyala yapıştır tarzı işlemler yapıldığı için anlaşılıyor. Sonuçta sitelerin formatı Vikipedi ile uyuşmuyor. Mesela kaynak [1] gibi simgeler kullanılmışsa Vikipedi'den alındığı açık. Eğer Vikipedi'deki maddenin ilk sürümü düzensiz ise muthtemel telif ihlalidir. Daha karmaşık olaylar için toplu kararlar gerekebilir. Alexandre M. 10:08, 21 Temmuz 2015 (UTC)
Örnegin Tatlı Küçük Yalancılar maddesinin giriş cümlesini ben düzenledim. Ancak şimdi kontrol ettiğimde telif hakkı ihlali veriyor. --Turgut46 10:54, 21 Temmuz 2015 (UTC)
O araç belli ki sağlıklı değil. Cümle Vikipedi standartlarına göre başlamış. Önce madde ismi belirtiliyor. Dizimob'un Vikipedi'den kopyaladığı bariz. Kendilerine kaynak belirtmeyerek telif ihlali gerçekleştirdikleri için uyarı verilmeli. Alexandre M. 13:04, 21 Temmuz 2015 (UTC)
AlexandreManette, Vikipedi'ye eklediğimiz metinlerin telif hakkından vazgeçmiş olmuş olmamız buna sebep oluyor. --Turgut46 09:12, 22 Temmuz 2015 (UTC)
Turgut46, Vikipedi içeriği kamu malı değildir. Özgür lisans olmakla birlikte Creative Commons Attribution/Share-Alike Lisansı 3.0, buradan içerik kopyalandığında onun uygun lisansla lisanslanmasını ve kaynak olarak Vikipediye atıfta bulunulmasını gerektirir. Bunlar yapılmadan alıntı yapılması gerçekten de telif ihlalidir. Telif ihlali aracı ise, yukarıda söylendiği gibi yalnızca metinleri karşılaştırır. Hangi sitenin hangisinden içerik kopyaladığı ancak, o da tespit edilebiliyorsa, tarihlere bakılarak anlaşılabilir. Dolayısıyla söz konusu aracın bunlara dikkat edilerek kullanılması gerekir. --yabancım 09:22, 22 Temmuz 2015 (UTC)

Move an article to a new name[kaynağı değiştir]

  • Soru Hello, I would like to ask how to move an article from one title to another if I'm not an autoconfirmed user in the Turkish Wikipedia?

Thank you in advance! --Valgetova (mesaj) 14:45, 22 Temmuz 2015 (UTC)

Huggle proğramını çalıştıramadım, açıldıktan sonra donuyor. Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?--DemirciMehmedİleti 10:23, 23 Temmuz 2015 (UTC)

DemirciMehmed, Huggle ile ben ilgileniyorum. Hangi işletim sistemini ve hangi Huggle sürümünü kullanıyorsun? --Mavrikantmsj 11:06, 23 Temmuz 2015 (UTC)
Mavrikant Windows 8.1 Pro ve Huggle 3.1.14--DemirciMehmedİleti 11:14, 23 Temmuz 2015 (UTC)

Fuhş-i Atik[kaynağı değiştir]

mesaj ve tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

  • Soru mesaj ve tartışma sayfalarına birşey yazmak istediğimde zararlı olarak tanımlıyor. ama ben birçok anonim kullanıcının o sayfalarda değişiklik(ler) yaptığını gördüm.--88.251.26.61 15:44, 23 Temmuz 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap

Sayfa Taşıma[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,

Vikipedi'de bulunan ShiftDelete sayfasını ShiftDelete.Net'e taşıyabilir miyiz? Sitenin bilinen adı ShiftDelete.Net'dir.--Oytuneren (mesaj) 08:47, 24 Temmuz 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap İnternet sitesi ile ilgili maddelerin sonuna .com .net vb. şeyler eklenmez. Diğer internet sitesi maddelerine de bakabilirsiniz:YouTube --Zebraacıkmesaj 09:11, 24 Temmuz 2015 (UTC)

Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Vikipedi'de adı dizilerde geçen Adnan Koç'a tıklandığında ' sanatçıya ait bilgilere ulaşılamıyor' yazısı çıkmaktadır . kendisi tarafından onaylanmış özgeçmiş bilgisini Adnan Koç'un sitenizdeki bilgilerini güncellemek için giriş yapıyorum

Fakat sisteminiz vikipedi'nin biçim briterine uymadığı için engellenmiştir yazıyor ve güncellememe izin vermiyor. Eklemek istediğim metin şu şekildedir. Yardımınızı rica ediyorum.

Adnan Koç Oyuncu, Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzik danışmanı, Müzik Toplulukları Şefi

26 Haziran 1981 ‘de Mardin, Ömerli’de doğmuştur. Hasine ile Mehmet Koç’un dokuz çocuğundan yedincisidir. Babasının araba tamir atölyesinde çalışırken şarkı söylemesiyle başlayan müzik tutkusu, sonraki bütün hayatını şekillendirmiştir. Babası o henüz dokuz yaşındayken vefat edince, Adnan, ailesinin geçimine yardımcı olmak için, araba tamirciliği dahil hem bir çok işte çalışmış, hem de içindeki türk müziği tutkusunu geliştirmek üzere türlü musiki cemiyetlerine katılmıştır. Mardin’den İstanbul’a gelmeden önce bir dönem yaşadığı İzmir’de, 9 Eylül Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluklarının solistliğini yapmış, 2002 yılında İstanbul’a gelmiş, Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimi ve Ekol Drama ‘da Ayla Algan’dan yaratıcı drama ve oyunculuk dersleri almıştır. TRT – KASDAV işbirliği ile yapılan 2006 Türkiye Geneli TSM Ses Yarışması birincisi olmuştur. Sesi ve yorumuyla kısa sürede dikkat çeken sanatçı, ilk albümü Ayrılık Ayları’nı 2008 yılında piyasaya çıkarmış olup, ikinci albüm projesi 2015 yılı içerisinde hayat bulacaktır. TRT dahil türlü TV kanallarında, türk sanat müziği programlarına müzik danışmanlığı yapan sanatçının, halen şefliğini yaptığı iki müzik topluluğu bulunmaktadır. TV dizilerinde oyuncu olarak da görev alan Adnan Koç, şu sıralar Kanal D’nin sabah kuşağında yayınlanan günlük dizisi Alın Yazım’da Savaş karakterine hayat vermektedir. Sanatçı, ayrıca, her Cuma, Ataşehir Mey Restorant'da türk müziği sevenlerle buluşmaktadır.

Yer aldığı projeler:

TV Filmi/ Diziler: Türkülerin Hikayeleri ( 12 kısa film ) Muhteşem Yüzyıl / Behram Paşa Babalar ve Evlatlar / Orhan Aşktan Kaçılmaz / Şiran Alın Yazım/ Savaş

Albüm: Ayrılık Ayları ( 2008 )

….. Geçmiş’le İlgili: Adnan Koç, müteahhit babasının iflasının ardından hayatın gerçeğiyle karşılaşmış. Uzun yıllar otomobil tamirciliği yaparak ailesini geçindirmeye çalışan babasının yüreği bu duruma daha fazla dayanamamış ve Adnan 9 yaşındayken vefat etmiş. Adnan o zaman, babasının verdiği harçlıklarla biriktirdiği 4 lirayı gökyüzüne uzatarak olanlara isyan etmiş. Gökyüzüne bakmış ve ‘Babam öldü, peki ben bu parayı neden biriktirdim?” diye sormuş Allah’a... Ve o gün bu gündür paradan nefret ettiğini söyleyen oyuncu, “Paranın yiyebildiği kadarı senindir. Gerisi dünyanındır” diyerek, sadece ailesini geçindirmek için para kazandığını söylüyor. Annesine gelince… Adnan’a göre vefa deyince aklına gelen ilk isim 39 yaşında dokuz çocuğuyla dul kalan Osmanlı kadını diye nitelendirdiği annesi…--ArBayer (mesaj) 15:12, 26 Temmuz 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Sayın ArBayer, bunun sebebi sayfanızın sadece düz bir metinden oluşması. Örneğin iç bağlantılar ya da başlıklar gibi unsurlar kullanmamanızdan dolayı buna izin verilmiyor. Başka sayfalara bakarak sayfanızı ona göre düzenleyiniz. --Turgut46 16:56, 26 Temmuz 2015 (UTC)



2023 2024


2007: