Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Şubat 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Almanca "Mexikanische Küche" (Meksika Mutfağı) isimli maddenin Türkçe'ye çevrilmesi istenmiş. Çevirinin yarısını yaptım. Ancak bunu nasıl WİKİ'ye aktaracığımı bilmiyorum. Yani resimleri, tüm linkleriyle ve mizanpajı ile bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler Haluk Erkan Bu imzasız yazı Hallux (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:54, 3 Şubat 2011

kadın eserleri kütüphanesi maddesini geliştirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Kadın eserleri kütüphanesine yeni bir metin ekledim. Ancak eklemek istediğim başka metinler de var. Çeyrek yüzyıllık kütüphanenin ve Türkiye'nin ilk ve tek kadın kütüphanesinin daha iyi bir maddeye ihtiyacı var. Bu maddeyi geliştirmeye devam edebilir miyim? Sizden destek ve yardım bekliyorum. Bu maddeye yapılan eklemeler kütüphanenin başkanı tarafından onaylandıktan sonra koyulmaktadır. 178.233.0.185 13:29, 3 Şubat 2011 (UTC)

Yaprakbitleri, Kabuklu Bitleri ve Unlu Bitler[kaynağı değiştir]

Bu bitki zararlıları sayfanızda yanlış olarak Hemiptera takımında gösterilmiş. Esasında Zararlıların takımı Homoptera olması gerekir. Bu iki büyük takım böcek sınıflandırmasında ve isimlendirmesinde(Binomial nomenclatura) birbirinden çok farklı iki takım olup, farklı türleri içerir. Zir.Yük. Müh. Yasemin ALPAĞUT

--Haklısınız, sizin dedikleriniz doğrudur, düzeltilmesi gerekir. o maddeyi düzenleyenlerin dikkatine tacirci 16:24, 07.02.200

Başlıkta büyük harf[kaynağı değiştir]

Meksika Mutfağı maddesi şu an "Maksika mutfağı" olarak görünüyor. Burada başlık olduğundan Meksikanın "m"si büyük harfla olmalı. Bunu nasıl düzeltebilirim? Çünkü başlık "değiştir"in altında görünmüyor. Teşekkürler Hallux 06:52, 8 Şubat 2011 (UTC)

  • vikipedide özel isim olmadığı sürece, başlıkların sadece ilk kelimesi büyük harfle başlar. şu sayfaya göz atabilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 07:41, 8 Şubat 2011 (UTC)

martin luther hakkında[kaynağı değiştir]

1541- martih luther'in "Türk'ün Karşısındaki Dindar'a Uyarı" adlı yazısını hiç bir yerden elde edemedim. özgür ansiklopedi oalarak size bu konu hakkında bilginiz olup olmadığını sormak istiyorum .. Bu imzasız yazı Taskinsuat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:47, 10 Şubat 2011

  • Luther'in öyle bir yazısı var mı bilmiyorum ama 1528 tarihli "Vom Kriege wider die Türken" adlı eserinin İngilizce çevirisine buradan ulaşabilirsiniz. — Pınar (mesaj) 10:03, 15 Şubat 2011 (UTC)

Melaba, I've installed wikt:fr:MediaWiki:Gadget-searchbox.js from wikt:pl:MediaWiki:Gadget-searchbox.js. It adds the text treatment functions: "go to line n°", "change the capitalization", "search and replace" (eventually "replace all"). JackPotte 22:17, 9 Şubat 2011 (UTC)

Peksimet'in interwikisi konusunda emin olamadım. en:Hardtack (ship biscuit) uygun mudur? teşekkürler. --Szoszvmesaj 22:33, 15 Şubat 2011 (UTC)

en:Rusk daha uygun gibi --Coriolis 22:43, 15 Şubat 2011 (UTC)
Rusk bence de doğrusu gibi. İnterwikileri Rusk olarak ekledim maddeye. --Szoszvmesaj 14:21, 16 Şubat 2011 (UTC)

Nasıl şablon yazılır?[kaynağı değiştir]

Craven Cottage maddesi için şablon hazırlamak için ingilizcesini kopyaladım. Ancak olmadı. Kendim yapmaya çalıştım yine olmadı. Yardımlarda da bulamadım. Nasıl yapabilirim? milesbroke 21:04, 17 Şubat 2011 (UTC)

ahi çelebi camii ile ilgili bilgi yanlış hk.[kaynağı değiştir]

ahi çelebi camii ile ilgili bilgi yanlış, bilgiyi düzeltirken izin vermiyor. ahi çelebi camii mimar sinan eseri değildir yapım tarihi 1500'ler civarı dolayısıyla Sinan o sırada ortada yok, mimar sinan'ın eseri olması şu sebepten sanılır: Sai Çelebi'nin kaleme aldığı Tuhfetü'l-Mimarin ve Tezkiretü'l-Ebniye'de Mimar Sinan'ın eserleri listesinde gösterilir fakat yangında harap olduğu ve Sinan tarafından tamir edildiği için bu listede yer almıştır. Caminin banisi, Ahi Çelebi Mehmed bin Tabib Kemal Ahi Can Tebrizî’dir. Fatih, II. Bayezid, Yavuz Selim ve Kanuni devirlerinde yaşadı. bir takım krononlij ansiklopedik bilgi paylaşmak istiyorum ya hiç olmayan ya da yanlış aktarılan bilgileri düzeltmek istiyorum, mevcut maddeyi tekrar etmek gereği yok, bu bir nevi çapraz kontrol oluyor fakat msiteye yüklediğim buna benzer "atik ali paşa külliyesi" ve "burmalı mescid" maddeleri yazdım silindi. konu ile ilgili hassasiyetinizi rica ederim Saygılarımla

ahi çelebil camii ile ilgili yanlış bilgi çıkartıldı. doğrusunu kaynaklı biçimde ekleyebilirsiniz maddeye. ancak bunu yaparken telif konusuna dikkat etmeniz gerekiyor. çünkü eklediğiniz maddeler de bu yüzden silinmiş. teşekkürler. --ki bl 10:40, 25 Şubat 2011 (UTC)

Madde silme.[kaynağı değiştir]

Yazdığım bir maddeyi geçmişini de kapsayacak şekilde tamamen silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ? Drahoma

Eğer maddeyi tamamen siz oluşturduysanız G6 gereği silinebilir. Maddenin en üst kısmına {{sil|G6}} yazdıktan sonra bir hizmetli gereğini en kısa sürede yapacaktır. Kumul 18:16, 27 Şubat 2011 (UTC)



2023 2024


2007: