İşsizlik oranlarının ülkelere göre listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
World map of countries by rate of unemployment.svg
Ülke / Bölge İşsizlik oranı (%) Kaynak / Güncelleme
 Afganistan 36.0 2008[1]
 Arnavutluk 13.23 2011 (Q4)[2]
 Cezayir 10.0 2010 (Eylül)[3]
 Amerikan Samoası (ABD) 23.8 2010[1]
 Andorra 2.9 2009
 Anguilla (Birleşik Krallık) 7.8 2002 (Temmuz)[4]
 Antigua ve Barbuda 11.0 2001[1]
 Arjantin 7.1 2012 (Q1)[5]
 Ermenistan 7.0 2010 (Aralık)[6]
 Aruba (Hollanda) 5.7 2007[7]
 Avustralya 5.4 2013 (Ocak)[8]
 Avusturya 3.9 (Sadece daha önce çalışan bireyler) 2012 (Nisan)[9]
 Azerbaycan 6.0 2009[10]
 Bahreyn 15 2005[11]
 Bangladeş 5.0 2009[12]
 Barbados 9.4 2010 (Q3)[13]
 Beyaz Rusya 0.7 2010[14]
 Belçika 7.5 2012 (Ekim)[9]
 Belize 23.2 2010[15]
 Bermuda 4.5 2009 (Mayıs)[16]
 Bhutan 4.0 2009[17]
 Bolivya 6.0 2010 (Q2)[18]
 Bosna-Hersek 27.6 2011[19]
 Botsvana 7.5 2007[1]
 Brezilya 4.7 2011 (Aralık)[20]
 Britanya Virjin Adaları (Birleşik Krallık) 3.1 2007[21]
 Brunei 3.7 2008[1]
 Bulgaristan 12.6 2012 (Ekim)[9]
 Burma 4.9 2009[1]
 Kamboçya 1.68 2008[22]
 Kamerun 4.4 (eksik - 75.8) 30.0[1](CIA tahmini) 2005[23]
 Kanada 7.4 2012 (Ekim)[24]
 Yeşil Burun Adaları 13.1 2010 (Mayıs)[25]
 Cayman Adaları (Birleşik Krallık) 4.0 (5.5 - 2010 tahmini)[26] 2008[27]
 Orta Afrika Cumhuriyeti 8.0 2001[1]
 Şili 6.2 2012 (Kasım)[28]
 Çin 4.1 2010 (Eylül)[29]
 Cocos Adaları (Avustralya) 11.3 2006[30]
 Kolombiya 9.7 2011 (Eylül)[31]
 Komorlar 20.0 1996[1]
 Cook Adaları 13.1 2001[32]
 Kosta Rika 7.8 2009 (Ekim)[33]
 Hırvatistan 15.9 2012 (Ekim)[9]
 Küba 1.6 2009[1]
 Kıbrıs Cumhuriyeti 12.9 2012 (Ekim)[9]
 Çek Cumhuriyeti 7.3 2012 (Ekim)[9]
 Danimarka 7.7 2012 (Ekim)[9]
 Cibuti 59.0 2007[1]
 Dominika 23.0 2000[1]
 Dominik Cumhuriyeti 14.4 2010 (Nisan)[34]
 Doğu Timor 20.0 2006
 Ekvador 7.7 2010 (Q2)[18]
 Mısır 9.4 2009 (Q4)[18][35]
 El Salvador 7.2 2009[1]
 Ekvator Ginesi 30.0 1998[1]
 Estonya 10.8 2012 (Mart)[36]
 Avrupa Birliği 11.1 2012 (Temmuz)[37]
 Faroe Adaları (Danimarka) 5.9 2010 (Mayıs)[38]
 Fiji 8.6 2007[39][40]
 Finlandiya 7.9 2012 (Kasım)[9]
 Fransa 10.7 2012 (Ekim)[9]
 Fransız Polinezyası (Fransa) 11.7 2007[41]
 Gabon 21.0 2006[1]
 Gazze Şeridi 37.8 2010[42]
 Gürcistan 16.3 2010[43]
 Almanya 5.4 2012 (Ekim)[9]
 Gana 3.6 2008 (Eylül)[44]
 Cebelitarık (Birleşik Krallık) 1.8 2011[45]
 Yunanistan 27.0 2012 (Kasım)[46]
 Grönland (Danimarka) 7.8 2009[47]
 Grenada 24.5 2009 (Haziran)[48]
 Guam (ABD) 11.8 2012 (Ağustos)[49]
 Guatemala 3.2 2005[1]
 Guernsey (Birleşik Krallık) 1.5 2010 (Q2)[50]
 Guyana 9.0 2009 (Temmuz)[51]
 Honduras 27.8 2007
 Hong Kong (Çin) 3.3 2012 (Temmuz-Eylül)[52]
 Macaristan 10.9 2012 (Eylül)[9]
 İzlanda 5.7 2012 (Ekim)[9]
 Hindistan 3.8 2011 tah.[53]
 Endonezya 6.56 2011 (Ağsutos)[54]
 İran 11.5 2011 (Q3)[55]
 Irak 18.0 2009 (Şubat)[56]
 İrlanda 14.7 2012 (Ekim)[9]
 Man Adası 1.8 2010 (Ağustos)[57]
 İsrail 6.7 2012 (Kasım)[58]
 İtalya 11.1 2012 (Ekim)[9]
 Jamaika 11.3 2009 (Temmuz)[59]
 Japonya 4.2 2012 (Eylül)[9]
 Jersey (Birleşik Krallık) 2.7 2009 (Temmuz)[60]
 Ürdün 11.9 2010 (Q4)[61]
 Kazakistan 6.1 2010 (Mayıs)[62]
 Kenya 42.0 2009[63]
 Kiribati 38.2 2006[64]
 Kosova[a] 40.0 2010[65]
 Kuveyt 1.5 2008 (Mart)[66]
 Kırgızistan 8.2 2008[67][68]
 Laos 2.5 2009[1]
 Letonya 14.2 2012 (Eylül)[9]
 Lübnan 10.0 2009 (Temmuz)[69]
 Lesoto 22.7 2008[70]
 Libya 13.0 2005 (Mayıs)[71]
 Lihtenştayn 1.5 2007 (Aralık)[1]
 Litvanya 12.4 2012 (Ekim)[9]
 Lüksemburg 5.1 2012 (Ekim)[9]
 Makao (Çin) 3.0 2010 (Nisan)[72]
 Makedonya 30.6 2012[73]
 Malezya 3.0 2011 (Ekim)[74]
 Mali 30.0 2004[1]
 Malta 6.6 2012 (Ekim)[9]
Marshall Adaları 30.9 1999[75]
 Moritanya 30.0 2008[1]
 Mauritius 8.4 2010 (Q1)[76]
 Mayotte (Fransa) 25.4 2005[1]
 Meksika 5.12 2012 (Kasım) [77][78][79]
 Mikronezya Federal Devletleri 22.0 2000[80]
 Moldova 9.1 2010 (Q1)[81]
 Monako 0.0 2011[1]
 Moğolistan 12.2 2010 (Q1)[82]
 Karadağ 13.24 2012 (Kasım)[83]
 Montserrat (Birleşik Krallık) 6.0 1998[1]
 Fas 10.0 2010 (Q1)[84][85]
 Mozambik 60.0 2009
 Namibya 51.2 2008[1]
 Nauru 90.0 2004[1]
 Nepal 46.0 2008[1]
 Hollanda 7.2 2012 (Aralık)[86]
 Hollanda Antilleri (Hollanda) 10.0 2008[87]
 Yeni Kaledonya (Fransa) 17.1 2004[1]
 Yeni Zelanda 7.3 2013 (Ocak)[88]
 Nikaragua 5.9 2009[1]
 Nijerya 23.9 2009 (Mart)[89]
 Kuzey Kore N/A 2012 (Nisan)[1]
 Norveç 3.0 2012 (Eylül)[9]
 Niue 10.7 2006[90]
 Pakistan 5.7 2010[91]
 Palau 4.2 2005[1]
 Panama 5.6 2011[92]
 Papua Yeni Gine 1.8 2004[1]
 Paraguay 7.9 2009[1]
 Peru 7.8 2012 (Ocak)[93]
 Filipinler 7.0 2012 (Temmuz)[94]
 Polonya 14.2 2013 (Ocak)
 Portekiz 15.8 2012 (Kasım)
 Porto Riko (ABD) 13.5 2012 (Ağustos)[95]
 Katar 0.5 2009[1]
 Çin Cumhuriyeti (Tayvan) 5.14 2010 (Mayıs)[96]
 Romanya 6.9 2012 (Ekim)[9]
 Rusya 6.4 2012 (Ocak)[97]
 Saint Helena (Birleşik Krallık) 14.0 1998[1]
 Saint Kitts ve Nevis 5.1 2006[98]
 Saint Lucia 15.7 2006[99]
 Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 10.3 1999[1]
 Saint Vincent ve Grenadinler 18.0 2009 (Haziran)[48]
 San Marino 3.1 2008[1]
 Suudi Arabistan 10.8 (sadece erkekler) 2010[100]
 Senegal 48.0; 30%'u 24 yaş arası yetişkinler arasında ve altında[101] 2007
 Sırbistan 22.4 2012 (Ekim)[102]
 Singapur 1.9 2011 (Mart)[103]
 Slovakya 14.0 2012 (Ekim)[9]
 Slovenya 8.6 2012 (Ekim)[9]
 Güney Afrika 25.5 2012 (Q3)[104]
 Güney Kore 2.9 2012 (Ekim)[105]
 İspanya 26.2 2012 (Kasım)
 Sri Lanka 4.2 2012 (Q1)[106]
 Sudan 18.7 2002[1]
 Surinam 9.5 2004[1]
 Svaziland 40.6 2007[107]
 İsveç 8.1 2012 (Kasım)[9]
 İsviçre 3.1 2012 (Nisan)[108]
 Suriye 9.2 2009[1]
 Tacikistan 60.0 2008 (Ağustos)[109]
 Tayland 0.56 2013 (Ocak)[110]
 Bahamalar 12.6 2009 (Eylül)[111]
 Tonga 1.1 2006[112]
 Trinidad ve Tobago 5.8 2009 (Q3)[18]
 Tunus 13.3 2009[113]
 Türkiye 8.1 2012 (Ağustos)[9]
 Türkmenistan 70.0 2008 (Kasım)[114]
 Turks ve Caicos Adaları 5.4 2007[115]
 Ukrayna 9.2 2009 (Aralık)[18]
 Birleşik Arap Emirlikleri 4.3 2010[116]
 Birleşik Krallık 7.7 2013 (Ocak)[117]
 ABD 7.7 2012 (Kasım)[118]
 Uruguay 5.3 2012 (Ocak)[119]
 Özbekistan 8.0 2008 (Aralık)[120]
 Vanuatu 78.21 1999[121]
 Venezuela 8.3 2011 (Eylül)[122]
 Vietnam 2.9 2009 (Nisan)[1]
 ABD Virjin Adaları (ABD) 13.2 2012 (Ağsutos)[123]
 Wallis ve Futuna (Fransa) 12.2 2008[124]
 Batı Şeria 17.2 2010[42]
 Yemen 35.0 2009 (Haziran)[125]
 Zambiya 16.0 2005[126]
 Zimbabve 70 2011[127]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an "CIA The World Factbook". CIA. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2129.html. Erişim tarihi: 2010-06-24. 
  2. ^ [1] Institute of Statistics - Albania
  3. ^ [2] Office National des Statistiques (ONS) - Algeria
  4. ^ [3] Statistics Department - Anguilla
  5. ^ "Rate of unemployment in Argentina" (Spanish). National Statistics and Censuses Institute. http://www.indec.mecon.ar/. Erişim tarihi: 2012-06-20. 
  6. ^ [4] National Statistical Service of the Republic of Armenia
  7. ^ http://[www.cbs.aw/cbs/manageDocument.do?dispatch=view&id=22] CBS Aruba The Central Bureau of Statistics
  8. ^ [5] Australian Bureau of Statistics
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y "Harmonised unemployment rate by gender". Eurostat. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&language=en&pcode=teilm020&tableSelection=1&plugin=1. Erişim tarihi: 2011-05-31. 
  10. ^ [6] The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan
  11. ^ [7] The World Factbook
  12. ^ [8] Bangladesh Bureau of Statistics
  13. ^ [9] Barbados Statistical Service
  14. ^ [10] National Statistical Committee of the Republic of Belarus
  15. ^ [11] Statistical Institute of Belize (SIB)
  16. ^ [12] Bermuda Government, Department of Statistics
  17. ^ [13] The National Statistics Bureau (NSB) - Bhutan
  18. ^ a b c d e "Monthly Bulletin of Statistics Online". UN. http://unstats.un.org/unsd/mbs/app/DataSearchTable.aspx. Erişim tarihi: 2010-06-24. 
  19. ^ [14] Agency for Statistics of Bosnia and Herzegovina
  20. ^ [15] MSN
  21. ^ [16] Development Planning Unit (DPU) - Virgin Islands (UK)
  22. ^ [17] The National Institute of Statistics (NIS) - Cambodia
  23. ^ [18] Institut National de la Statistique du Cameroun
  24. ^ Latest release from the Labour Force Survey. Statistics Canada. Accessed 2012-11-13.
  25. ^ CAPE VERDE: THE UNEMPLOYMENT RATE REACHES 13.1 PERCENT
  26. ^ [19] Cayman News Service
  27. ^ [20] Economics and Statistics Office - Cayman Islands
  28. ^ [21] Instituto Nacional de Estadisticas de Chile (INE)
  29. ^ http://news.xinhuanet.com/english2010/china/2010-10/22/c_13570193.htm
  30. ^ [22] Australian Bureau of Statistics 2006 Census
  31. ^ [23] The National Administrative Department of Statistics (DANE) - Colombia
  32. ^ [24] Cook Islands Statistics Office (CISO)
  33. ^ http://en.centralamericadata.com/en/article/home/Record_High_Unemployment_in_Costa_Rica
  34. ^ Dominican Republic’s 7.5% growth births 0.5% more jobs Dominicantoday
  35. ^ [25] Central Agency for Public Mobilization And Statistics - Arab Republic of Egypt
  36. ^ [26] Eurostat
  37. ^ Harmonised unemployment rate by gender Totals Eurostat
  38. ^ [27] Statistics Faroe Islands
  39. ^ [28] Fiji Islands Bureau of Statistics (FIBOS)
  40. ^ Fiji targets 4.2 percent unemployment rate Fijilive
  41. ^ [29] Institut de la statistique de la Polynésie française
  42. ^ a b [30] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.59)
  43. ^ [31] National Statistics Service of Georgia
  44. ^ GHANA LIVING STANDARDS SURVEY (GLSS 5) Ghana Statistical Service
  45. ^ [32] Gibraltar Recruitment Agency
  46. ^ [33]
  47. ^ [34] Statistics Greenland
  48. ^ a b pm: T&T reaching out Trinidad and Tobago Express
  49. ^ [35]
  50. ^ [36] The Official Guernsey Government Website
  51. ^ Rupturing an old friend Stabroek News
  52. ^ [37]
  53. ^ Press Note on the second Annual Employment & Unemployment Survey (2011-12) Labour Bureau, Government of India
  54. ^ KEADAAN KETENAGAKERJAAN AGUSTUS 2011: TINGKAT PENGANGGURAN TERBUKA SEBESAR 6,56 PERSEN Badan Pusat Statistik, Central Statistics Agency
  55. ^ 'Iran's unemployment rate 11.5%'
  56. ^ IRAQ: Growing unemployment threatens stability, UN says Global Security
  57. ^ [38] Economic Affairs Division - Isle of Man
  58. ^ [39] The Central Bureau of Statistics Israel
  59. ^ [40] Statistical Institute of Jamaica (STATIN)
  60. ^ http://[www.gov.je/Government/JerseyWorld/StatisticsUnit/EmploymentEarnings/Pages/RegisteredUnemployment.aspx] States of Jersey Statistics Unit
  61. ^ [41] The Hashemite Kingdom of Jordan - Department of Statistics (DOS)
  62. ^ [42] The Agency of Statistics of the Republic of kazakhstan
  63. ^ Krishnamurthy Sriramesh and Dejan Verčič. The Global Public Relations Handbook Revised Edition, 331. (Taylor & Francis: 2009).
  64. ^ [43] Kiribati National Statistics Office
  65. ^ [44]
  66. ^ Kuwait has low unemployment rates compared with Arab countries -- economists Kuwait News Agency (KUNA)
  67. ^ [45] National Statistical Committee of Kyrgyz Republic (In russian)
  68. ^ [46] National Statistical Committee of Kyrgyz Republic (In russian)
  69. ^ Major reforms needed to reduce Lebanon’s unemployment The Daily Star
  70. ^ [47] Lesotho Bureau of Statistics
  71. ^ Libya grapples with unemployment BBC News
  72. ^ [48] Statistics and Census Service Macao SAR Government
  73. ^ [49] State Statistical Office - Republic of Macedonia
  74. ^ [50] Department of Statistics Malaysia
  75. ^ [51] Planning and Statistics Office - Marshall Islands
  76. ^ [52] The Central Statistics Office (CSO) - Republic of Mauritius
  77. ^ [53] OECD Unemployment Statistics
  78. ^ [54] Hungarian Central Statistical Office
  79. ^ [55] CNN Expansion
  80. ^ [56] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  81. ^ [57] National Bureau of Statistics - Moldova
  82. ^ [58] National Statistical Office of Mongolia
  83. ^ [59] Statistical Office of Montenegro
  84. ^ [60] MENAFN
  85. ^ [61] HCP Morocco Statistics
  86. ^ [62] Nu.nl
  87. ^ [63] Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  88. ^ [64] Statistics New Zealand
  89. ^ [65] Business Day
  90. ^ [66] Niue Census 2006
  91. ^ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pk.html
  92. ^ http://www.critica.com.pa/hoy/nacional-interna-20111213-martinelli_se_libro_de_aliados_y_mantiene_una_economia_pujante.html
  93. ^ http://www.larepublica.pe/infografias/tasa-de-desempleo-2007-2012-17-02-2012
  94. ^ [67] NSO National Statistics Office of the Philippines
  95. ^ [68] U.S. Bureau of Labor Statistics
  96. ^ [69] National Statistics - Republic of China(Taiwan)
  97. ^ [70] Federal State Statistics Service - Rosstat
  98. ^ [71] U.S. Department of State
  99. ^ [72] Saint Lucia's Official Statistics
  100. ^ "Country Comparison to the World: unemployment rate". CIA World Factbook. CIA. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2129.html. Erişim tarihi: 2011-04-01. 
  101. ^ Multinational Companies Tackle Youth Unemployment in West Africa VOA News
  102. ^ [73] Statistical Office of Serbia
  103. ^ [74]
  104. ^ [75] Statistics South Africa
  105. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; tradingeconomics isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  106. ^ [76] Department of Census and Statistics Sri Lanka
  107. ^ [77] Swaziland Government - The Central Statistical Office
  108. ^ http://www.seco.admin.ch/aktuell/00277/01164/01980/index.html?lang=en&msg-id=39505
  109. ^ PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Georgetown University Eurasian Strategy Project
  110. ^ [78] TNSO The National Statistical Office of Thailand
  111. ^ [79] Bahamas Department of Statistics
  112. ^ [80] Tonga Department of Statistics
  113. ^ [81] NATIONAL INSTITUTE OF STATISTICS - TUNISIA
  114. ^ Background Note: Turkmenistan U.S. Department of State
  115. ^ [82] Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  116. ^ http://jobs.spotpages.com/category/unemployment/
  117. ^ http://www.ons.gov.uk/ons/rel/lms/labour-market-statistics/january-2013/index.html
  118. ^ http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
  119. ^ [83] National Institute of Statistics (INE) - Uruguay
  120. ^ Background Note: Uzbekistan U.S. Department of State
  121. ^ [84] The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)
  122. ^ [ne.gov.ve/hogares/hogares2.asp?Periodo=M&Ano=2011&R_Desde=Ene&R_Hasta=Oct] National Institute of Statistics (INE) - Venezuela
  123. ^ [85] The Virgin Islands Department of Labor
  124. ^ [86] Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  125. ^ Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Zawya
  126. ^ [87] Central Statistical Office, Zambia
  127. ^ [88] Daily News