İstanbul'daki iskeleler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İstanbul Boğazı'nda ve Haliç'te Şehir Hatları tarafından işletilen kırk iskele vardır.[1]

İskeleler[değiştir | kaynağı değiştir]

Etkin[değiştir | kaynağı değiştir]

İskeleler
Ad Fotoğraf Konum Aktarma
Anadoluhisarı Boğaz (Anadolu yakası)
Anadolukavağı
Anadolukavağı İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Arnavutköy
Arnavutköy İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası)
Aşiyan Boğaz (Avrupa Yakası) F4 (Rümeli Hisarüstü - Aşiyan) Füniküler Hattı
Ayvansaray
Ayvansaray İskelesi
Haliç (Batı yakası) T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı
Bakırköy Bakırköy Yüksek Hızlı Tren (YHT)Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö TreniM3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı
Balat Haliç (Batı yakası) T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı
Barbaros Hayrettin Paşa
Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası) M7 (Kabataş - Saadetdere) Metro Hattı
Bebek Boğaz (Avrupa yakası)
Beşiktaş
Beşiktaş İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası) M7 (Kabataş - Saadetdere) Metro Hattı
Beykoz
Beykoz İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Beylerbeyi
Beylerbeyi İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Bostancı
Bostancı İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası) Yüksek Hızlı Tren (YHT)Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö TreniM8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı
Burgazada Adalar (Prens Adaları)
Büyükada
Büyükada İskelesi
Adalar (Prens Adaları)
Büyükdere Boğaz (Avrupa yakası)
Çengelköy
Çengelköy İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Çubuklu Boğaz (Anadolu yakası)
Eminönü
Eminönü İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası) T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay HattıT5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı
Emirgan
Emirgan İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası)
Eyüpsultan
Eyüpsultan İskelesi
Haliç (Batı yakası) T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı
Fener Haliç (Batı yakası) T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı
Hasköy Haliç (Doğu yakası)
Heybeliada Adalar (Prens Adaları)
İstinye Boğaz (Avrupa yakası)
Kabataş
Kabataş İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası) M7 (Kabataş - Saadetdere) Metro HattıF1 (Taksim - Kabataş) Füniküler HattıT1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay Hattı
Kadıköy
Kadıköy İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası) M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - Tuzla) Metro HattıT3 (Kadıköy - Moda) Nostaljik Ring Tramvay Hattı
Kandilli
Kandilli İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Kanlıca
Kanlıca İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)
Karaköy
Karaköy İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası) T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay HattıF2 (Karaköy - Beyoğlu) Tarihi Tünel Füniküler Hattı
Kasımpaşa Haliç (Doğu yakası)
Kınalıada Adalar (Prens Adaları)
Kuzguncuk Boğaz (Anadolu yakası)
Küçüksu Boğaz (Anadolu yakası)
Ortaköy
Ortaköy İskelesi
Boğaz (Avrupa yakası)
Paşabahçe Boğaz (Anadolu yakası)
Poyraz Boğaz (Anadolu yakası)
Rumelikavağı Boğaz (Avrupa yakası)
Sarıyer Boğaz (Avrupa yakası)
Sedefadası Adalar (Prens Adaları)
Sütlüce
Sütlüce İskelesi
Haliç (Doğu yakası)
Üsküdar
Üsküdar İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası) Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö TreniM5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı

Kullanılmayan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Fotoğraf Konum Aktarma Notlar
Moda
Moda İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası) T3 (Kadıköy - Moda) Nostaljik Ring Tramvay Hattı Kütüphane olarak kullanılmakta[2]
Haydarpaşa
Haydarpaşa İskelesi
Boğaz (Anadolu yakası)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İskeleler". Şehir Hatları. 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2019. 
  2. ^ "Yenilenen Moda İskelesi açıldı". www.ntv.com.tr. 31 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]