İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

3 Şubat 2016 (2016-02-03) itibarıyla İstanbul'da 159 tanesi özel, 15 tanesi üniversite, 37 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 231 hastane bulunmaktadır.[1][2]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  3. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi, Yıldız
  4. Beykoz Devlet Hastanesi
  5. Esenyurt Devlet Hastanesi
  6. Eyüp Devlet Hastanesi
  7. Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi (Fatih)
  8. İstinye Devlet Hastanesi
  9. Maltepe Devlet Hastanesi
  10. Pendik Devlet Hastanesi
  11. Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi
  12. Silivri Devlet Hastanesi
  13. Sultanbeyli Devlet Hastanesi (T.E.V)
  14. Şile Devlet Hastanesi
  15. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri (EAH)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  2. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  3. Bağcılar EAH
  4. Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH
  5. Baltalimanı Kemik Hastalıkları EAH
  6. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
  7. Fatih Sultan Mehmet EAH
  8. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon EAH, Bahçelievler
  9. Gaziosmanpaşa Taksim EAH
  10. Göztepe EAH (Medeniyet Üniversitesi)
  11. Haseki EAH, Aksaray
  12. Haydarpaşa Numune EAH
  13. İstanbul EAH
  14. İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH
  15. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas EAH
  16. Kartal Dr. Lütfi Kırdar EAH
  17. Okmeydanı EAH
  18. Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Merkezi, Haydarpaşa
  19. Süreyyapaşa Gögüs Cerrahisi EAH, Maltepe
  20. Şişli Hamidiye Etfal EAH
  21. Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH, Kartal
  22. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH
  23. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH, Üsküdar
  24. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi EAH, Ümraniye
  25. İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Marmara Üniversitesi Pendik EAH, Pendik

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Darülaceze Başkanlığı, Okmeydanı
  2. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  3. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal


Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kadıköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  3. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  4. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  5. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  6. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  7. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  8. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  9. Elitium Hastanesi
  10. Acıbadem International Hospital, Yeşilköy
  11. Akça Hastanesi, Fatih
  12. Aksaray Vatan Hastanesi
  13. Aksoy Hastanesi, Şişli
  14. Alman Hastanesi, Taksim
  15. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  16. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  17. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  18. Avcılar Anadolu Hastanesi
  19. Avcılar Candan Hastanesi
  20. Avcılar Hayat Hastanesi
  21. Avcılar Hospital
  22. Avicenna Hastanesi, Esenler
  23. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  24. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  25. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  26. Bağcılar Hastanesi
  27. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  28. Bakırköy Ömür Hastanesi
  29. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  30. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  31. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  32. Batı Bahat Hospital
  33. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  34. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüp
  35. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  36. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  37. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  38. Bilgi Hastanesi, Şişli
  39. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  40. Büyükçekmece Hastanesi
  41. Can Hastanesi, Şişli
  42. Central Hospital, Kozyatağı
  43. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  44. Çamlıca Hayat Hastanesi
  45. Çamlıca Ömür Hastanesi
  46. Çamlık Hastanesi
  47. Çapa Hastanesi
  48. Çapa Millet Hastanesi
  49. Çevre Hastanesi - Mecidiyeköy
  50. Diabet Hastanesi, Şişli
  51. Dora Hospital
  52. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  53. Doğaner Hastanesi, Fatih
  54. Dragos Hastanesi
  55. Dragos Şifa Hastanesi
  56. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  57. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  58. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  59. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  60. Fatih Hastanesi
  61. Fatih Tıp Merkezi
  62. Ferihan Laçin Hastanesi
  63. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  64. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  65. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  66. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  67. Gaziosmanpaşa Hastanesi
  68. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  69. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  70. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  71. Göz Sağlığı Merkezi
  72. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  73. Halkalı Kent Hastanesi
  74. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  75. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  76. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  77. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  78. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  79. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  80. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  81. Hospitalist Hastanesi
  82. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  83. Haznedar Ömür Hastanesi
  84. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  85. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  86. Huzur Hastanesi, Fatih
  87. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  88. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  89. İstanbul Hospital, İkitelli
  90. İtalyan Hastanesi, Tophane
  91. Jinemed Hospital, Istanbul
  92. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  93. Kadıköy Şifa Hastanesi
  94. Kadıköy Vatan Hastanesi
  95. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  96. Kolan Hastanesi, Şişli
  97. Lape Hastanesi, Şişli
  98. Levent Hastanesi, 4. Levent
  99. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  100. Liv Hospital , Ulus
  101. Marmara Hastanesi, Maltepe
  102. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  103. Medicana Hastanesi
  104. Medicine Hospital
  105. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  106. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  107. Medilife Hastanesi, Çapa
  108. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  109. Medistate Hastanesi
  110. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  111. Memorial Hastanesi (Memorial Health Group)
  112. Merter Vatan Hastanesi
  113. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  114. Nisa Hastanesi
  115. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  116. Okmeydanı Hastanesi
  117. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  118. Özel Göztepe Hastanesi
  119. Özel Kartal Hospital, Kartal
  120. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  121. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  122. Özel Umut Hastanesi
  123. Safa Hastanesi
  124. Saygı Hastanesi
  125. Sema Hastanesi
  126. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  127. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  128. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  129. Tekden Özel Hastane
  130. Tem Hospital, İkitelli
  131. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  132. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  133. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  134. Üsküdar Hastanesi
  135. Vatan Hastanesi, Aksaray
  136. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  137. Yeni Bosna Hastanesi
  138. Yeni Ufuk Hastanesi
  139. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  140. Yunus Emre Hastanesi
  1. ^ http://www.birgun.net/haber-detay/istanbul-da-hastanelerde-835-kisiye-bir-yatak-dusuyor-102659.html
  2. ^ http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/anasayfalinkler/belge/istanbulda_saglik_2015_faaliyetleri.pdf
  3. ^ "Fatih Üniversitesi'nin hastanesini artık Sağlık Bakanlığı işletecek". Medimagazin.com.tr 28 Hazira n2016. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161107040807/http://www.medimagazin.com.tr:80/guncel/genel/tr-fatih-universitesinin-hastanesini-artik-saglik-bakanligi-isletecek-11-681-70881.html. Erişim tarihi: 22 Haziran 2017.