İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

İstanbul'da 141 tanesi özel, 17 tanesi üniversite, 62 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı[1] olmak üzere 220 hastane bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Başakşehir Devlet Hastanesi
  3. Bahçelievler Devlet Hastanesi
  4. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  5. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi
  6. Beykoz Devlet Hastanesi
  7. Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi
  8. Esenyurt Devlet Hastanesi
  9. Eyüpsultan Devlet Hastanesi
  10. İstinye Devlet Hastanesi
  11. Kağıthane Devlet Hastanesi
  12. Maltepe Devlet Hastanesi
  13. Pendik Devlet Hastanesi
  14. Tuzla Devlet Hastanesi
  15. Silivri Devlet Hastanesi
  16. Sultanbeyli Devlet Hastanesi
  17. Şile Devlet Hastanesi
  18. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  2. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  3. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  4. Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  5. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  6. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadıköy
  7. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bahçelievler
  8. Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  9. Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  10. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  11. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  12. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa
  13. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küçükçekmece
  14. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  15. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küüçkçekmece
  16. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Haydarpaşa
  17. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe
  18. Sarıyer Hamidiye Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  19. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  20. Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  21. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  22. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar
  23. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye
  24. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pendik

Şehir Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi
  2. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi
  3. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Okmeydanı
  4. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Göztepe (Kadıköy)

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  2. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  3. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Acil Durum Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Sancaktepe
  2. Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Yeşilköy

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Üsküdar
  2. Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  3. Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  4. Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  5. Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  6. Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  7. Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  8. Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  9. Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  10. Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  11. Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi
  2. Altınbaş Üniversitesi Medical Park Bahçelievler Hastanesi
  3. Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi
  4. Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi
  5. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  6. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi
  7. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi
  8. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi (Çapa)
  9. İstinye Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi
  10. İstinye Üniversitesi Liv Hospital, Bahçeşehir
  11. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  12. Medipol Mega Üniversite Hastanesi
  13. Koç Üniversitesi Hastanesi
  14. Yeditepe Üniversitesi Balmumcu Göz Hastanesi
  15. Yeditepe Üniversiesi Diş Hastanesi
  16. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi
  17. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Askeri hastaneler 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sivilleştirilerek kaldırılmıştır.

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  3. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  4. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  5. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  6. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  7. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  8. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  9. Elitium Hastanesi, Avcılar
  10. Acıbadem International Hospital, Yeşilköy
  11. Akça Hastanesi, Fatih
  12. Aksaray Vatan Hastanesi
  13. Aksoy Hastanesi, Şişli
  14. Alman Hastanesi, Taksim
  15. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  16. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  17. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  18. Avcılar Anadolu Hastanesi
  19. Avcılar Candan Hastanesi
  20. Avcılar Hayat Hastanesi
  21. Avcılar Hospital
  22. Avicenna Hastanesi, Esenler
  23. Avrasya Hospital, Sultangazi
  24. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  25. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  26. Avrupa Cerrahi, Bakırköy
  27. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  28. Özel Bağcılar Hastanesi
  29. Bahat Hospital Sultangazi
  30. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  31. Bakırköy Ömür Hastanesi
  32. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  33. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  34. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  35. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  36. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüpsultan
  37. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  38. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  39. Birinci Hastanesi, Beylikdüzü
  40. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  41. Bilgi Hastanesi, Şişli
  42. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  43. Özel Büyükçekmece Hastanesi
  44. Can Hastanesi, Şişli
  45. Central Hospital, Kozyatağı
  46. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  47. Çamlıca Hayat Hastanesi
  48. Çamlıca Ömür Hastanesi
  49. Çamlık Hastanesi
  50. Çapa Hastanesi
  51. Çapa Millet Hastanesi
  52. Çevre Hastanesi, Mecidiyeköy
  53. DentGroup Diş Hastanesi, Acarkent
  54. DentGroup Diş Hastanesi, Ataşehir
  55. DentGroup Diş Hastanesi, Bağdat Caddesi
  56. DentGroup Diş Hastanesi, Bahçelievler
  57. DentGroup Diş Hastanesi, Çekmeköy
  58. DentGroup Diş Hastanesi, Göztepe
  59. DentGroup Kids Diş Hastanesi, Caddebostan
  60. DentGroup Diş Hastanesi, Maltepe
  61. DentGroup Diş Hastanesi, Maslak
  62. DentGroup Diş Hastanesi, Nişantaşı
  63. DentGroup Diş Hastanesi, Yenibosna
  64. Diyabet Hastanesi, Şişli
  65. Dora Hospital, Kağıthane
  66. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  67. Doğaner Hastanesi, Fatih
  68. Dragos Hastanesi
  69. Dragos Şifa Hastanesi
  70. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  71. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  72. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  73. Eren Hastanesi, Ataşehir
  74. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  75. Fatih Hastanesi
  76. Fatih Tıp Merkezi
  77. Ferihan Laçin Hastanesi
  78. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  79. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  80. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  81. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  82. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi
  83. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  84. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  85. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  86. Göz Sağlığı Merkezi
  87. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  88. Halkalı Kent Hastanesi
  89. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  90. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  91. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  92. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  93. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  94. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  95. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  96. Hospitalist Hastanesi
  97. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  98. Haznedar Ömür Hastanesi
  99. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  100. Hisar Hospital, Çamlıca
  101. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  102. Huzur Hastanesi, Fatih
  103. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  104. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  105. Özel İstanbul Hospital, İkitelli
  106. İtalyan Hastanesi, Tophane
  107. Ota-Jinemed Hospital, Beşiktaş
  108. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  109. Kadıköy Şifa Hastanesi
  110. Kadıköy Vatan Hastanesi
  111. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  112. Kolan Hastanesi, Şişli
  113. Kolan Hastanesi, Beylikdüzü
  114. Lape Hastanesi, Şişli
  115. Levent Hastanesi, 4. Levent
  116. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  117. Liv Hospital , Ulus
  118. Marmara Hastanesi, Maltepe
  119. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  120. Medicana Beylikdüzü Hastanesi
  121. Medicana Bahçelievler Hastanesi
  122. Medicine Hospital , Esenyurt
  123. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  124. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  125. Medilife Hastanesi, Çapa
  126. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  127. Medistate Hastanesi
  128. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  129. Memorial Hastanesi , Şişli
  130. Merter Vatan Hastanesi
  131. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  132. Nisa Hastanesi , Yenibosna
  133. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  134. Özel Okmeydanı Hastanesi
  135. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  136. Özel Göztepe Hastanesi
  137. Özel İkitelli Bahat Hastanesi
  138. Özel Kartal Hospital, Kartal
  139. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  140. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  141. Özel Umut Hastanesi
  142. Safa Hastanesi Yenibosna
  143. Sanita Diş Hastanesi
  144. Saygı Hastanesi
  145. Sema Hastanesi
  146. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  147. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  148. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  149. Tekden Özel Hastane , İkitelli
  150. Tem Hospital, İkitelli
  151. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  152. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  153. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  154. Üsküdar Hastanesi
  155. Vatan Hastanesi, Aksaray
  156. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  157. Yeni Bosna Hastanesi
  158. Yeni Ufuk Hastanesi
  159. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  160. Yunus Emre Hastanesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sağlık Kurumları - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü". 19 Mart 2018 tarihinde [istanbulism.saglik.gov.tr%2FTR%2C50448%2Fsaglik-kurumlari.html kaynağından] |url= değerini kontrol edin (yardım) arşivlendi.