İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

3 Şubat 2016 (2016-02-03) itibarıyla İstanbul'da 159 tanesi özel, 15 tanesi üniversite, 37 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 231 hastane bulunmaktadır.[1][2]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  3. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi, Yıldız
  4. Beykoz Devlet Hastanesi
  5. Esenyurt Devlet Hastanesi
  6. Eyüp Devlet Hastanesi
  7. Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi (Fatih)
  8. İstinye Devlet Hastanesi
  9. Maltepe Devlet Hastanesi
  10. Pendik Devlet Hastanesi
  11. Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi
  12. Silivri Devlet Hastanesi
  13. Sultanbeyli Devlet Hastanesi (T.E.V)
  14. Şile Devlet Hastanesi
  15. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri (EAH)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  2. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  3. Bağcılar EAH
  4. Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH
  5. Baltalimanı Kemik Hastalıkları EAH
  6. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
  7. Fatih Sultan Mehmet EAH
  8. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon EAH, Bahçelievler
  9. Gaziosmanpaşa Taksim EAH
  10. Göztepe EAH (Medeniyet Üniversitesi)
  11. Haseki EAH, Aksaray
  12. Haydarpaşa Numune EAH
  13. İstanbul EAH
  14. İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH
  15. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas EAH
  16. Kartal Dr. Lütfi Kırdar EAH
  17. Okmeydanı EAH
  18. Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Merkezi, Haydarpaşa
  19. Süreyyapaşa Gögüs Cerrahisi EAH, Maltepe
  20. Şişli Hamidiye Etfal EAH
  21. Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH, Kartal
  22. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH
  23. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH, Üsküdar
  24. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi EAH, Ümraniye
  25. İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Marmara Üniversitesi Pendik EAH, Pendik

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Darülaceze Başkanlığı, Okmeydanı
  2. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  3. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal


Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kadıköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  3. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  4. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  5. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  6. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  7. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  8. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  9. Elitium Hastanesi.

Acıbadem International Hospital, Yeşilköy

  1. Akça Hastanesi, Fatih
  2. Aksaray Vatan Hastanesi
  3. Aksoy Hastanesi, Şişli
  4. Alman Hastanesi, Taksim
  5. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  6. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  7. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  8. Avcılar Anadolu Hastanesi
  9. Avcılar Candan Hastanesi
  10. Avcılar Hayat Hastanesi
  11. Avcılar Hospital
  12. Avicenna Hastanesi, Esenler
  13. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  14. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  15. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  16. Bağcılar Hastanesi
  17. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  18. Bakırköy Ömür Hastanesi
  19. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  20. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  21. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  22. Batı Bahat Hospital
  23. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  24. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüp
  25. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  26. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  27. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  28. Bilgi Hastanesi, Şişli
  29. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  30. Büyükçekmece Hastanesi
  31. Can Hastanesi, Şişli
  32. Central Hospital, Kozyatağı
  33. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  34. Çamlıca Hayat Hastanesi
  35. Çamlıca Ömür Hastanesi
  36. Çamlık Hastanesi
  37. Çapa Hastanesi
  38. Çapa Millet Hastanesi
  39. Çevre Hastanesi - Mecidiyeköy
  40. Diabet Hastanesi, Şişli
  41. Dora Hospital
  42. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  43. Doğaner Hastanesi, Fatih
  44. Dragos Hastanesi
  45. Dragos Şifa Hastanesi
  46. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  47. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  48. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  49. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  50. Fatih Hastanesi
  51. Fatih Tıp Merkezi
  52. Ferihan Laçin Hastanesi
  53. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  54. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  55. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  56. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  57. Gaziosmanpaşa Hastanesi
  58. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  59. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  60. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  61. Göz Sağlığı Merkezi
  62. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  63. Halkalı Kent Hastanesi
  64. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  65. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  66. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  67. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  68. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  69. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  70. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  71. Hospitalist Hastanesi
  72. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  73. Haznedar Ömür Hastanesi
  74. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  75. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  76. Huzur Hastanesi, Fatih
  77. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  78. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  79. İstanbul Hospital, İkitelli
  80. İtalyan Hastanesi, Tophane
  81. Jinemed Hospital, Istanbul
  82. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  83. Kadıköy Şifa Hastanesi
  84. Kadıköy Vatan Hastanesi
  85. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  86. Kolan Hastanesi, Şişli
  87. Lape Hastanesi, Şişli
  88. Levent Hastanesi, 4. Levent
  89. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  90. Liv Hospital , Ulus
  91. Marmara Hastanesi, Maltepe
  92. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  93. Medicana Hastanesi
  94. Medicine Hospital
  95. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  96. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  97. Medilife Hastanesi, Çapa
  98. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  99. Medistate Hastanesi
  100. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  101. Memorial Hastanesi (Memorial Health Group)
  102. Merter Vatan Hastanesi
  103. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  104. Nisa Hastanesi
  105. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  106. Okmeydanı Hastanesi
  107. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  108. Özel Göztepe Hastanesi
  109. Özel Kartal Hospital, Kartal
  110. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  111. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  112. Özel Umut Hastanesi
  113. Safa Hastanesi
  114. Saygı Hastanesi
  115. Sema Hastanesi
  116. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  117. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  118. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  119. Tekden Özel Hastane
  120. Tem Hospital, İkitelli
  121. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  122. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  123. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  124. Üsküdar Hastanesi
  125. Vatan Hastanesi, Aksaray
  126. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  127. Yeni Bosna Hastanesi
  128. Yeni Ufuk Hastanesi
  129. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  130. Yunus Emre Hastanesi
  1. ^ http://www.birgun.net/haber-detay/istanbul-da-hastanelerde-835-kisiye-bir-yatak-dusuyor-102659.html
  2. ^ http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/anasayfalinkler/belge/istanbulda_saglik_2015_faaliyetleri.pdf
  3. ^ "Fatih Üniversitesi'nin hastanesini artık Sağlık Bakanlığı işletecek". Medimagazin.com.tr 28 Hazira n2016. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161107040807/http://www.medimagazin.com.tr:80/guncel/genel/tr-fatih-universitesinin-hastanesini-artik-saglik-bakanligi-isletecek-11-681-70881.html. Erişim tarihi: 22 Haziran 2017.