İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

3 Şubat 2016 (2016-02-03) itibarıyla İstanbul'da 159 tanesi özel, 15 tanesi üniversite, 37 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 231 hastane bulunmaktadır.[1][2]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  3. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi, Yıldız
  4. Beykoz Devlet Hastanesi
  5. Esenyurt Devlet Hastanesi
  6. Eyüp Devlet Hastanesi
  7. Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi (Fatih)
  8. İstinye Devlet Hastanesi
  9. Maltepe Devlet Hastanesi
  10. Pendik Devlet Hastanesi
  11. Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi
  12. Silivri Devlet Hastanesi
  13. Sultanbeyli Devlet Hastanesi (T.E.V)
  14. Şile Devlet Hastanesi
  15. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri (EAH)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  2. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH
  3. Bağcılar EAH
  4. Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH
  5. Baltalimanı Kemik Hastalıkları EAH
  6. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
  7. Fatih Sultan Mehmet EAH
  8. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon EAH, Bahçelievler
  9. Gaziosmanpaşa Taksim EAH
  10. Göztepe EAH (Medeniyet Üniversitesi)
  11. Haseki EAH, Aksaray
  12. Haydarpaşa Numune EAH
  13. İstanbul EAH
  14. İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH
  15. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas EAH
  16. Kartal Dr. Lütfi Kırdar EAH
  17. Okmeydanı EAH
  18. Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Merkezi, Haydarpaşa
  19. Süreyyapaşa Gögüs Cerrahisi EAH, Maltepe
  20. Şişli Hamidiye Etfal EAH
  21. Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH, Kartal
  22. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH
  23. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH, Üsküdar

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Darülaceze Başkanlığı, Okmeydanı
  2. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  3. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal


Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kadıköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Prof. Dr. Ömer Kutay İmplant Merkezi

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  3. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  4. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  5. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  6. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  7. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  8. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  9. Acıbadem International Hospital, Yeşilköy
  10. Akça Hastanesi, Fatih
  11. Aksaray Vatan Hastanesi
  12. Aksoy Hastanesi, Şişli
  13. Alman Hastanesi, Taksim
  14. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  15. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  16. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  17. Avcılar Anadolu Hastanesi
  18. Avcılar Candan Hastanesi
  19. Avcılar Hayat Hastanesi
  20. Avcılar Hospital
  21. Avicenna Hastanesi, Esenler
  22. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  23. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  24. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  25. Bağcılar Hastanesi
  26. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  27. Bakırköy Ömür Hastanesi
  28. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  29. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  30. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  31. Batı Bahat Hospital
  32. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  33. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüp
  34. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  35. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  36. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  37. Bilgi Hastanesi, Şişli
  38. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  39. Büyükçekmece Hastanesi
  40. Can Hastanesi, Şişli
  41. Central Hospital, Kozyatağı
  42. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  43. Çamlıca Hayat Hastanesi
  44. Çamlıca Ömür Hastanesi
  45. Çamlık Hastanesi
  46. Çapa Hastanesi
  47. Çapa Millet Hastanesi
  48. Çevre Hastanesi - Mecidiyeköy
  49. Diabet Hastanesi, Şişli
  50. Dora Hospital
  51. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  52. Doğaner Hastanesi, Fatih
  53. Dragos Hastanesi
  54. Dragos Şifa Hastanesi
  55. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  56. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  57. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  58. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  59. Fatih Hastanesi
  60. Fatih Tıp Merkezi
  61. Ferihan Laçin Hastanesi
  62. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  63. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  64. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  65. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  66. Gaziosmanpaşa Hastanesi
  67. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  68. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  69. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  70. Göz Sağlığı Merkezi
  71. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  72. Halkalı Kent Hastanesi
  73. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  74. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  75. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  76. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  77. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  78. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  79. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  80. Hospitalist Hastanesi
  81. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  82. Haznedar Ömür Hastanesi
  83. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  84. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  85. Huzur Hastanesi, Fatih
  86. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  87. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  88. İstanbul Hospital, İkitelli
  89. İtalyan Hastanesi, Tophane
  90. Jinemed Hospital, Istanbul
  91. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  92. Kadıköy Şifa Hastanesi
  93. Kadıköy Vatan Hastanesi
  94. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  95. Lape Hastanesi, Şişli
  96. Levent Hastanesi, 4. Levent
  97. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  98. Liv Hospital , Ulus
  99. Marmara Hastanesi, Maltepe
  100. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  101. Medicana Hastanesi
  102. Medicine Hospital
  103. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  104. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  105. Medilife Hastanesi, Çapa
  106. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  107. Medistate Hastanesi
  108. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  109. Memorial Hastanesi (Memorial Health Group)
  110. Merter Vatan Hastanesi
  111. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  112. Nisa Hastanesi
  113. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  114. Okmeydanı Hastanesi
  115. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  116. Özel Göztepe Hastanesi
  117. Özel Kartal Hospital, Kartal
  118. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  119. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  120. Özel Umut Hastanesi
  121. Safa Hastanesi
  122. Saygı Hastanesi
  123. Sema Hastanesi
  124. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  125. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  126. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  127. Tekden Özel Hastane
  128. Tem Hospital, İkitelli
  129. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  130. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  131. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  132. Üsküdar Hastanesi
  133. Vatan Hastanesi, Aksaray
  134. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  135. Yeni Bosna Hastanesi
  136. Yeni Ufuk Hastanesi
  137. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  138. Yunus Emre Hastanesi
  1. ^ http://www.birgun.net/haber-detay/istanbul-da-hastanelerde-835-kisiye-bir-yatak-dusuyor-102659.html
  2. ^ http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/anasayfalinkler/belge/istanbulda_saglik_2015_faaliyetleri.pdf