İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

İstanbul'da 141 tanesi özel, 17 tanesi üniversite, 62 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı[1] olmak üzere 220 hastane bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Başakşehir Devlet Hastanesi
  3. Bahçelievler Devlet Hastanesi
  4. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  5. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi
  6. Beykoz Devlet Hastanesi
  7. Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi
  8. Esenyurt Devlet Hastanesi
  9. Eyüpsultan Devlet Hastanesi
  10. İstinye Devlet Hastanesi
  11. Kağıthane Devlet Hastanesi
  12. Maltepe Devlet Hastanesi
  13. Pendik Devlet Hastanesi
  14. Tuzla Devlet Hastanesi
  15. Silivri Devlet Hastanesi
  16. Sultanbeyli Devlet Hastanesi
  17. Şile Devlet Hastanesi
  18. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  2. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  3. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  4. Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  5. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  6. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadıköy
  7. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bahçelievler
  8. Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  9. Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  10. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  11. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  12. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa
  13. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küçükçekmece
  14. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  15. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küüçkçekmece
  16. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Haydarpaşa
  17. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe
  18. Sarıyer Hamidiye Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  19. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  20. Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  21. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  22. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar
  23. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye
  24. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pendik

Şehir Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi
  2. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi
  3. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Okmeydanı
  4. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Göztepe (Kadıköy)

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  2. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  3. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Acil Durum Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Sancaktepe
  2. Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Yeşilköy

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Üsküdar
  2. Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  3. Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  4. Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  5. Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  6. Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  7. Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  8. Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  9. Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  10. Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  11. Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi
  2. Altınbaş Üniversitesi Medical Park Bahçelievler Hastanesi
  3. Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi
  4. Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi
  5. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  6. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi
  7. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi
  8. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi (Çapa)
  9. İstinye Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi
  10. İstinye Üniversitesi Liv Hospital, Bahçeşehir
  11. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  12. Medipol Mega Üniversite Hastanesi
  13. Koç Üniversitesi Hastanesi
  14. Yeditepe Üniversitesi Balmumcu Göz Hastanesi
  15. Yeditepe Üniversiesi Diş Hastanesi
  16. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi
  17. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Askeri hastaneler 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sivilleştirilerek kaldırılmıştır.

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  3. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  4. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  5. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  6. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  7. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  8. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  9. Elitium Hastanesi
  10. Acıbadem International Hospital, Yeşilköy
  11. Akça Hastanesi, Fatih
  12. Aksaray Vatan Hastanesi
  13. Aksoy Hastanesi, Şişli
  14. Alman Hastanesi, Taksim
  15. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  16. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  17. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  18. Avcılar Anadolu Hastanesi
  19. Avcılar Candan Hastanesi
  20. Avcılar Hayat Hastanesi
  21. Avcılar Hospital
  22. Avicenna Hastanesi, Esenler
  23. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  24. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  25. Avrupa Cerrahi, Bakırköy
  26. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  27. Bağcılar Hastanesi
  28. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  29. Bakırköy Ömür Hastanesi
  30. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  31. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  32. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  33. Batı Bahat Hospital
  34. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  35. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüpsultan
  36. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  37. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  38. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  39. Bilgi Hastanesi, Şişli
  40. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  41. Büyükçekmece Hastanesi
  42. Can Hastanesi, Şişli
  43. Central Hospital, Kozyatağı
  44. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  45. Çamlıca Hayat Hastanesi
  46. Çamlıca Ömür Hastanesi
  47. Çamlık Hastanesi
  48. Çapa Hastanesi
  49. Çapa Millet Hastanesi
  50. Çevre Hastanesi - Mecidiyeköy
  51. Diyabet Hastanesi, Şişli
  52. Dora Hospital
  53. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  54. Doğaner Hastanesi, Fatih
  55. Dragos Hastanesi
  56. Dragos Şifa Hastanesi
  57. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  58. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  59. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  60. Eren Hastanesi, Ataşehir
  61. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  62. Fatih Hastanesi
  63. Fatih Tıp Merkezi
  64. Ferihan Laçin Hastanesi
  65. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  66. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  67. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  68. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  69. Gaziosmanpaşa Hastanesi
  70. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  71. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  72. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  73. Göz Sağlığı Merkezi
  74. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  75. Halkalı Kent Hastanesi
  76. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  77. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  78. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  79. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  80. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  81. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  82. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  83. Hospitalist Hastanesi
  84. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  85. Haznedar Ömür Hastanesi
  86. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  87. Hisar Hospital Çamlıca
  88. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  89. Huzur Hastanesi, Fatih
  90. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  91. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  92. İstanbul Hospital, İkitelli
  93. İtalyan Hastanesi, Tophane
  94. Jinemed Hospital, Istanbul
  95. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  96. Kadıköy Şifa Hastanesi
  97. Kadıköy Vatan Hastanesi
  98. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  99. Kolan Hastanesi, Şişli
  100. Lape Hastanesi, Şişli
  101. Levent Hastanesi, 4. Levent
  102. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  103. Liv Hospital , Ulus
  104. Marmara Hastanesi, Maltepe
  105. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  106. Medicana Hastanesi
  107. Medicine Hospital
  108. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  109. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  110. Medilife Hastanesi, Çapa
  111. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  112. Medistate Hastanesi
  113. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  114. Memorial Hastanesi (Memorial Health Group)
  115. Merter Vatan Hastanesi
  116. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  117. Nisa Hastanesi
  118. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  119. Okmeydanı Hastanesi
  120. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  121. Özel Göztepe Hastanesi
  122. Özel Kartal Hospital, Kartal
  123. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  124. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  125. Özel Umut Hastanesi
  126. Safa Hastanesi
  127. Sanita Diş Hastanesi
  128. Saygı Hastanesi
  129. Sema Hastanesi
  130. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  131. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  132. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  133. Tekden Özel Hastane
  134. Tem Hospital, İkitelli
  135. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  136. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  137. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  138. Üsküdar Hastanesi
  139. Vatan Hastanesi, Aksaray
  140. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  141. Yeni Bosna Hastanesi
  142. Yeni Ufuk Hastanesi
  143. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  144. Yunus Emre Hastanesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sağlık Kurumları - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü". 19 Mart 2018 tarihinde [istanbulism.saglik.gov.tr%2FTR%2C50448%2Fsaglik-kurumlari.html kaynağından] |url= değerini kontrol edin (yardım) arşivlendi.