İstanbul'daki hastaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İstanbul'da 142 tanesi özel, 17 tanesi üniversite, 62 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı[1] olmak üzere 220 hastane bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Arnavutköy Devlet Hastanesi
  2. Başakşehir Devlet Hastanesi
  3. Bahçelievler Devlet Hastanesi
  4. Bayrampaşa Devlet Hastanesi
  5. Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi
  6. Beykoz Devlet Hastanesi
  7. Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi
  8. Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi
  9. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi
  10. Eyüpsultan Devlet Hastanesi
  11. İstinye Devlet Hastanesi
  12. Kağıthane Devlet Hastanesi
  13. Maltepe Devlet Hastanesi
  14. Pendik Devlet Hastanesi
  15. Tuzla Devlet Hastanesi
  16. Silivri Devlet Hastanesi
  17. Sultanbeyli Devlet Hastanesi
  18. Şile Devlet Hastanesi
  19. Üsküdar Devlet Hastanesi

Eğitim Araştırma Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. S.B.Ü. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  2. S.B.Ü. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  3. S.B.Ü. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy
  4. S.B.Ü. Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  5. S.B.Ü. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  6. S.B.Ü. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadıköy
  7. S.B.Ü. Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  8. S.B.Ü. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  9. S.B.Ü. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  10. S.B.Ü. İstanbul Fizik Tedavi, Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bahçelievler
  11. S.B.Ü. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa
  12. S.B.Ü. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küçükçekmece
  13. S.B.Ü. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  14. Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  15. S.B.Ü. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küüçkçekmece
  16. S.B.Ü. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Haydarpaşa
  17. S.B.Ü. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe
  18. Sarıyer Hamidiye Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  19. S.B.Ü. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  20. S.B.Ü. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  21. Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  22. S.B.Ü. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  23. S.B.Ü. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar
  24. S.B.Ü. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye
  25. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pendik

Şehir Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi
  2. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi
  3. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Okmeydanı
  4. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Göztepe (Kadıköy)

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy
  2. İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, Kartal
  3. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Acil Durum Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi
  2. Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Üsküdar
  2. Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  3. Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  4. Beykoz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  5. Çekmeköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  6. Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  7. Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  8. Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  9. Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  10. Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  11. Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Üniversite Hastaneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi
  2. Altınbaş Üniversitesi Medical Park Bahçelievler Hastanesi
  3. Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi
  4. Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi
  5. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  6. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi
  7. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi
  8. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi (Çapa)
  9. İstinye Üniversitesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi
  10. İstinye Üniversitesi Liv Hospital, Bahçeşehir
  11. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
  12. Medipol Mega Üniversite Hastanesi
  13. Koç Üniversitesi Hastanesi
  14. Yeditepe Üniversitesi Balmumcu Göz Hastanesi
  15. Yeditepe Üniversiesi Diş Hastanesi
  16. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi
  17. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi

Askeri Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • Gümüşsuyu Askeri Hastanesi
  • Kasımpaşa Deniz Hastanesi
  • İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi

Askeri hastaneler 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sivilleştirilerek kaldırılmıştır.

Özel Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Academic Hospital, Altunizade
  2. Adatıp Hastanesi, Kurtköy
  3. Aile Hastanesi, Bahçelievler
  4. Acıbadem Hastanesi, Bakırköy
  5. Acıbadem Hastanesi, Fulya
  6. Acıbadem Hastanesi, Kadıköy
  7. Acıbadem Hastanesi, Kozyatağı
  8. Acıbadem Hastanesi, Maslak
  9. Acıbadem Hastanesi, Taksim
  10. Elitium Hastanesi, Avcılar 7
  11. Acıbadem International Hospital, Yeşilköy
  12. Akça Hastanesi, Fatih
  13. Aksaray Vatan Hastanesi
  14. Aksoy Hastanesi, Şişli
  15. Alman Hastanesi, Taksim
  16. Amerikan Hastanesi (American Hospital), Nişantaşı
  17. Anadolu Hastanesi, Üsküdar
  18. Ataköy Hastanesi, Yenibosna
  19. Avcılar Anadolu Hastanesi
  20. Avcılar Candan Hastanesi
  21. Avcılar Hayat Hastanesi
  22. Avcılar Hospital
  23. Avicenna Hastanesi, Esenler
  24. Avrasya Hospital, Sultangazi
  25. Avrasya Hospital, Zeytinburnu
  26. Avrupa Hastanesi, Mecidiyeköy
  27. Avrupa Cerrahi, Bakırköy
  28. Avusturya Saint George Hastanesi, Karaköy
  29. Özel Bağcılar Hastanesi
  30. Bahat Hospital Sultangazi
  31. Bahçelievler Ömür Hastanesi
  32. Bakırköy Ömür Hastanesi
  33. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi, Fatih
  34. Balıklı Rum Hastanesi, Zeytinburnu
  35. Balkan Hastanesi, Bahçelievler
  36. Bayındır Hastanesi İçerenköy, Ataşehir
  37. Bayrampaşa Göz Hastanesi, Eyüpsultan
  38. Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Bayrampaşa
  39. Birincigöz Hastanesi, Beylikdüzü
  40. Birinci Hastanesi, Beylikdüzü
  41. Bilge Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  42. Bilgi Hastanesi, Şişli
  43. Büyük Anadolu Hastanesi, Şirinevler
  44. Özel Büyükçekmece Hastanesi
  45. Can Hastanesi, Şişli
  46. Central Hospital, Kozyatağı
  47. Çağıner Hastanesi, Kadıköy
  48. Çamlıca Hayat Hastanesi
  49. Çamlıca Ömür Hastanesi
  50. Çamlık Hastanesi
  51. Çapa Hastanesi
  52. Çapa Millet Hastanesi
  53. Çevre Hastanesi, Mecidiyeköy
  54. DentGroup Diş Hastanesi, Acarkent
  55. DentGroup Diş Hastanesi, Ataşehir
  56. DentGroup Diş Hastanesi, Bağdat Caddesi
  57. DentGroup Diş Hastanesi, Bahçelievler
  58. DentGroup Diş Hastanesi, Çekmeköy
  59. DentGroup Diş Hastanesi, Göztepe
  60. DentGroup Kids Diş Hastanesi, Caddebostan
  61. DentGroup Diş Hastanesi, Maltepe
  62. DentGroup Diş Hastanesi, Maslak
  63. DentGroup Diş Hastanesi, Nişantaşı
  64. DentGroup Diş Hastanesi, Yenibosna
  65. Diyabet Hastanesi, Şişli
  66. Dora Hospital, Kağıthane
  67. Doğan Hastanesi, Küçükçekmece
  68. Doğaner Hastanesi, Fatih
  69. Dragos Hastanesi
  70. Dragos Şifa Hastanesi
  71. Dünya Göz Hastanesi, 1. Levent
  72. Düzey Göz Merkezi - Avcılar
  73. Erdem Hastanesi, Ümraniye
  74. Eren Hastanesi, Ataşehir
  75. Esnaf Hastanesi, Eminönü
  76. Fatih Hastanesi
  77. Fatih Tıp Merkezi
  78. Ferihan Laçin Hastanesi
  79. Fertijin Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi, Nişantaşı
  80. Florence Nightingale Avrupa Hastanesi, Şişli
  81. Florence Nightingale Hastanesi, Çağlayan
  82. Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi, Gayrettepe
  83. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi
  84. Gelişim Hastanesi, Bahçelievler
  85. Göksoy Hastanesi, Kadıköy
  86. Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi
  87. Göz Sağlığı Merkezi
  88. Güzelbahçe Hastanesi, Nişantaşı
  89. Halkalı Kent Hastanesi
  90. Hattat Hastanesi, 3. Levent
  91. Hospitadent Diş Hastanesi, Bakırköy
  92. Hospitadent Diş Hastanesi, Fatih
  93. Hospitadent Diş Hastanesi, Mecidiyeköy
  94. Hospitadent Diş Hastanesi, Çamlıca
  95. Hospitadent Diş Hastanesi, Pendik
  96. Hospitadent Diş Hastanesi, Bağcılar
  97. Hospitalist Hastanesi
  98. Haznedar Hastanesi, Bahçelievler
  99. Haznedar Ömür Hastanesi
  100. Hisar Intercontinental Hospital, Ümraniye
  101. Hisar Hospital, Çamlıca
  102. Hizmet Hastanesi, Bahçelievler
  103. Huzur Hastanesi, Fatih
  104. İncirli Hastanesi, Bakırköy
  105. İstanbul Diş Hastanesi, Şişli
  106. Özel İstanbul Hospital, İkitelli
  107. İtalyan Hastanesi, Tophane
  108. Ota-Jinemed Hospital, Beşiktaş
  109. John F. Kennedy Hospital, Bahçelievler
  110. Kadıköy Şifa Hastanesi
  111. Kadıköy Vatan Hastanesi
  112. Kadıoğlu Hastanesi, Mecidiyeköy
  113. Kolan Hastanesi, Şişli
  114. Kolan Hastanesi, Beylikdüzü
  115. Lape Hastanesi, Şişli
  116. Levent Hastanesi, 4. Levent
  117. Lifemed Tıp Merkezi, Kadıköy
  118. Liv Hospital , Ulus
  119. Marmara Hastanesi, Maltepe
  120. Medicalist Cerrahi Tıp Merkezi
  121. Medicana Beylikdüzü Hastanesi
  122. Medicana Bahçelievler Hastanesi
  123. Medicine Hospital , Esenyurt
  124. Medilife Hastanesi, Beylikdüzü
  125. Medilife Hastanesi, Bağcılar
  126. Medilife Hastanesi, Çapa
  127. Medipol Hastanesi, Koşuyolu
  128. Medistate Hastanesi
  129. Megadent Ağız ve Diş Sağlığı Kurumları
  130. Memorial Hastanesi , Şişli
  131. Merter Vatan Hastanesi
  132. Meyan Hastanesi, Kozyatağı
  133. Nisa Hastanesi , Yenibosna
  134. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Ümraniye
  135. Özel Okmeydanı Hastanesi
  136. Ortadoğu Hastanesi, Kartal
  137. Özel Göztepe Hastanesi
  138. Özel İkitelli Bahat Hastanesi
  139. Özel Kartal Hospital, Kartal
  140. Özel Kurtköy Tıp Merkezi
  141. Özel Prodenta Diş Hastanesi
  142. Özel Umut Hastanesi
  143. Safa Hastanesi Yenibosna
  144. Sanita Diş Hastanesi
  145. Saygı Hastanesi
  146. Sema Hastanesi
  147. Seyfi Basa Çocuk Hastanesi, Kadıköy
  148. Surp Agop Hastanesi, Şişli
  149. Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi , Kazlıçeşme
  150. Şafak Hastanesi, Gaziosmanpaşa
  151. Tekden Özel Hastane , İkitelli
  152. Tem Hospital, İkitelli
  153. Tepebaşı Vatan Hastanesi
  154. Tosunoğlu Hastanesi, Şenesenevler
  155. Türkiye Gazetesi Hastanesi, Şişli
  156. Üsküdar Hastanesi
  157. Vatan Hastanesi, Aksaray
  158. Yaşar Hastanesi, Bakırköy
  159. Yeni Bosna Hastanesi
  160. Yeni Ufuk Hastanesi
  161. Yeşil Bahar Hastanesi, Çiftehavuzlar
  162. Yunus Emre Hastanesi
  163. ERKA Hastanesi , Gaziosmanpaşa
  164. Asya Hastanesi, Gaziosmanpaşa

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]