İstanbul'daki camiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

1453'ten yıkılışına kadar Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış İstanbul, 2020'de 3269 aktif cami bulunduruyordu[1].

Ad Konum Yapım yılı Fotoğraf
Abbas Ağa Camii Beşiktaş 1655
Abbasagacamii.png
Bebek Camii Beşiktaş 1913
İstanbul - Bebek, Beşiktaş r7 - Şub 2013.JPG
Büyük Mecidiye Camii Beşiktaş 1854
Büyük Mecidiye Camii - Ortaköy Mosque.jpg
Defterdar İbrahim Paşa Camii Beşiktaş 1661
Ortakoy defterdar ibrahim pasa cami.jpg
Ertuğrul Tekke Camii Beşiktaş 1887
Ertuğrul Tekke Camii .jpg
Kaptan İbrahim Ağa Camii Beşiktaş 1622
Kaptan-ibrahim-aga-camii.jpg
Küçük Mecidiye Camii Beşiktaş 1848
İstanbul 5460.jpg
Levent Camii Beşiktaş 1954
Levent Camii.jpg
Orhaniye Kışlası Camii Beşiktaş 1884
Serhazin Süleyman Amber Ağa Camii Beşiktaş 1701
Serhazin Süleyman Amber Ağa Camii dışardan.jpg
Sinan Paşa Camii (Beşiktaş) Beşiktaş 1555
İstanbul 5153.jpg
Tevfikiye Camii Beşiktaş 1838
20131206 Istanbul 080.jpg
Yıldız Camii Beşiktaş 1885-1886
Yildiz Hamidiye Mosque, Istanbul 01.jpg
İskenderpaşa Camii (Beykoz) Beykoz
Gazi Iskender Pasha Camii 0831.jpg
Serbostani Mustafa Ağa Camii Beykoz
Serbostani Mustafa Ağa Camii - İçi.jpeg
Arap Camii Beyoğlu
İstanbul - Arap Camii r4 - Mart 2013.JPG
Bereketzade Ali Efendi Cami Beyoğlu 15. Yüzyıl
Bereketzade Ali Efendi Mosque.jpg
Cihangir Camii Beyoğlu 1559
Mosquée de Dolmabahçe.jpg
Çavuşbaşı Camii Beyoğlu 1538
Dolmabahçe Camii Beyoğlu 23 Mart 1855
Dolmabahçe Mosque Mars 2013.jpg
Ebulfazl Camii Beyoğlu 1553
Handanağa Camii Beyoğlu 15. yüzyıl
Hüseyin Ağa Camii Beyoğlu
Hüseyin Ağa Cami.jpg
Kamer Hatun Camii Beyoğlu 1514
Kamer Hatun Camii.jpg
Karabaş Mustafa Ağa Camii Beyoğlu 16. yüzyıl
Karabaş Mustafa Ağa Cami.jpg
Karaköy Camii Beyoğlu
Karaköy Mescidi Beyoğlu
Kazancı Camii Beyoğlu 17. yüzyıl
Kazancı Mosque outside view.jpg
Kemankeş Camii Beyoğlu 1771
Kemankeş Mosque.jpg
Kılıç Ali Paşa Camii Beyoğlu 1580
İstanbul 4939.jpg
Kırmızı Minare Camii Beyoğlu 1591
Makbul İbrahim Paşa Camii Beyoğlu
Makbul İbrahim Paşa Camii (cropped).jpg
Mihrişah Valide Sultan Camii Beyoğlu
Istanbul asv2021-11 img18 MVS Mosque.jpg
Molla Çelebi Camii Beyoğlu
İstanbul 5430.jpg
Muhyiddin Çelebi Camii Beyoğlu
Nusretiye Camii Beyoğlu 1826
Nusretiye mosque.jpg
Piyale Paşa Camii Beyoğlu 1573
Piyalepasacamii.png
Sokollu Mehmet Paşa Camii (Azapkapı) Beyoğlu 1578
Sokollu Mehmet Pasha Mosque Azapkapi 7408.jpg
Taksim Camii Beyoğlu 28 Mayıs 2021
Taksim Mosque, 2021 (2) (cropped).jpg
Yeraltı Camii Beyoğlu 6. yüzyıl
Yeraltı Cami.jpg
Sancaklar Camii Büyükçekmece
EAA Sancaklar Mosque.jpg
Sokullu Mehmet Paşa Camii (Büyükçekmece) Büyükçekmece 1567 (454 yıl önce) (1567)
Sokullu Mehmet Paşa Camii.JPG
Cezeri Kasım Paşa Camii (Eyüpsultan) Eyüpsultan 1515
Cezeri Kasım Paşa Cami.jpg
Defterdar Camii Eyüpsultan 1542
Defterdar Camii.jpg
Eyüp Sultan Camii Eyüpsultan
Eyüp Sultan....... - panoramio (1).jpg
Hatice Sultan Camii Eyüpsultan 1700'ler
Hatice Sultan Mosque 20220601 155725.jpg
Kaptanpaşa Camii Eyüpsultan
Kaptan Paşa Camii.jpg
Kaşgari Murtaza Efendi Cami Eyüpsultan 1745
Kaşgari Murteza Efendi Cami.jpg
Kızıl Cami Eyüpsultan 1531
Kızıl Mescid-Eyüp.jpg
Saçlı Abdülkadir Efendi Cami Eyüpsultan 16. Yüzyıl
Saçlı Abdülkadir Efendi Cami.jpg
Selahi Mehmet Bey Cami Eyüpsultan 15 yüzyıl
Selahi Mehmed Bey Cami.jpg
Şah Sultan Camii Eyüpsultan 1533
Ya Vedüd Camii Eyüpsultan
Zal Mahmud Paşa Camii Eyüpsultan 1577
İstanbul 5985.jpg
Ahi Çelebi Camii Fatih 16. yüzyıl
AhiCelebiCamii.jpg
Ahmediye Camii (Fatih) Fatih 1527
Ahmediye Mosque 9029.jpg
Akşemseddin Camii Fatih
Arakiyeci Mehmed Ağa Camii Fatih
Atik Mustafa Paşa Camii Fatih
AtikMustafaPashaMosque20072612 02.jpg
Ayasofya Fatih 537 (1484 yıl önce) (537)
Hagia Sophia Mars 2013.jpg
Bali Paşa Camii Fatih 1504
Bayezid Ağa Camii Fatih
Bayezid Camii Fatih 1506
Bajazidova mešita.jpg
Beşir Ağa Külliyesi Fatih
Bezmialem Valide Camii Fatih
Bodrum Camii Fatih
Турция (Türkiye), провинция Стамбул (il İstanbul), Стамбул (İstanbul), р-н Еминёню (ilçe Eminönü, Mesihpaşa) (cd.Aksaray), мечеть (Bodrum (Mesih Paşa) Camii), 14 - panoramio.jpg
Burmalı Mescid Camii Fatih
Burmalı Mescid Mosque.jpg
Cerrah Mehmed Paşa Camii Fatih 1594
Cerrah Mehmed Paşa Camii1.jpg
Ceylani Camii Fatih 1894
Cezeri Kasım Paşa Camii Fatih 1515
Cezeri Kasim Pasha Mosque 8577.jpg
Çivizade Camii Fatih
Defterdar Süleyman Çelebi Camii Fatih
Draman Yunus Camii Fatih
Dülgerzade Camii Fatih 1482
Dülgerzade Mosque.jpg
Emir Buhari Camii Fatih 1530
Ese Kapı Camii Fatih
Esekapı Mosque.jpg
Eski İmaret Camii Fatih 1087
EskiImaretCamii20070531 03.jpg
Fatih Camii Fatih
Sultan Muhammet Fatih camii (cropped).jpg
Fenari İsa Camii Fatih
20111224 exterior Fenari Isa Mosque Fatih Istanbul Turkey 1.jpg
Ferruh Kethüda Camii Fatih 1562-63
Ferruh Kethüda Camii2.jpg
Fethiye Camii Fatih 13. yüzyıl
Fethiye Museum 9625.jpg
Firuz Ağa Camii Fatih 1491
Firuz Ağa Mosque (AP4M2066 1PS) (28483441454).jpg
Gazi Ahmed Paşa Camii Fatih
Kara Ahmet Pasha Camii DSCF7434.jpg
Gazi Atik Ali Paşa Camii Fatih 1496
İstanbul 5874.jpg
Gül Camii Fatih 10. yüzyıl
GülMosque20071011 03.jpg
Hadım İbrahim Paşa Camii Fatih 1551
Hadim Ibrahim Mosque 9219.jpg
Has Odabaşı Camii Fatih 1562
Haseki Sultan Camii Fatih 1539
Hekimoğlu Ali Paşa Camii Fatih 1735
Hekimoglu Ali Pasha Mosque complex DSCF7231.jpg
Hırka-i Şerif Camii Fatih 1851
Hidayet Camii Fatih
Hidayet Camii.jpg
Hürrem Çavuş Camii Fatih 1560
İbrahim Paşa Camii (Şehzadebaşı) Fatih 1720
Damat İbrahim Pasha Mosque.jpg
İmrahor Camii Fatih
One of the exterior facades of the St. John Stoudios (Imrahor) Monastery.jpg
İskenderpaşa Camii (Fatih) Fatih 1505
İsmailağa Camii Fatih
Ismail Aga Mosque 2493.jpg
Kalenderhane Camii Fatih
Kalenderhane Camii SE Istanbul.jpg
Kaptan-ı Derya Basmacızade İbrahim Paşa Camii Fatih
Kaptan Ibrahim Pasha Mosque 1204.jpg
Kariye Camii Fatih
KariyeCamii-Aussenansicht.jpg
Kasımağa Mescidi Fatih
Kasim Aĝa Mosque 01.jpg
Katip Sinan Camii Fatih 1496
Katip Sinan Cami1.jpg
Kazasker İvaz Efendi Camii Fatih 1585
Ivaz Efendi Mosque 8927.jpg
Kefeli Camii Fatih 9 yy.
KefeliMescidi20070603 1.jpg
Kemalpaşa Camii Fatih
Kemalpasha mosque.jpg
Kızıl Minare Mescidi Fatih
Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camii Fatih 6. yüzyıl
KocaMustafaPashaMosque20072812 03.jpg
Küçük Ayasofya Camii Fatih 536
Little Hagia Sophia.JPG
Kürkçübaşı Ahmet Şemsettin Camii Fatih 1571
Laleli Camii Fatih 1763
Laleli Camii 13-1-2016.JPG
Mahmutpaşa Camii Fatih 1464
Mahmutpaşa Mosque.jpg
Manastır Mescidi Fatih
Manastir Mosque 2010-10-09 02.jpg
Mehmed Ağa Camii Fatih 1585
Mehmed Ağa Cami.jpg
Mesih Mehmed Paşa Camii Fatih
Mesih Mehmed Pasha Mosque 2514.jpg
Mihrimah Sultan Camii (Edirnekapı) Fatih 1565
Istanbul - Mesquita de Mihrimah.JPG
Mimar Acem Camii Fatih 1523-24
Mimar Hayreddin Cami Fatih 15. Yüzyıl
Mimar Hayreddin Cami.jpg
Mimar Sinan Mescidi Fatih
Molla Hüsrev Camii Fatih 1460
Muhtesib Karagöz Mescidi Fatih
Murat Paşa Camii (İstanbul) Fatih 1465-1471
Murat Pasha Mosque DSCF3699.jpg
Nişancı Mehmet Paşa Camii Fatih 1584-1588
Nisanci Mehmed Pasha Mosque DSCF6497.jpg
Nuruosmaniye Camii Fatih 1755
Nuruosmaniye Camii.jpg
Odalar Camii Fatih
Odalar1920 1.jpg
Pertevniyal Valide Sultan Camii Fatih 1871
Pertevniyal Valide Mosque DSCF2323.jpg
Ramazan Efendi Camii Fatih
Rüstem Paşa Camii Fatih 1563
Rustem Pasha Mosque.JPG
Sancaktar Hayrettin Camii Fatih
Sancaktar Hayrettin Mosque 6207.jpg
Sanki Yedim Camii Fatih
Sokollu Mehmed Paşa Külliyesi (Kadırga) Fatih 1571
Mehmet Pasha Mosque 15.jpg
Sultanahmet Camii Fatih 9 Haziran 1617 (404 yıl önce) (1617-06-09)
Exterior of Sultan Ahmed I Mosque in Istanbul, Turkey 002.jpg
Süleymaniye Camii Fatih 1557
Istanbul asv2020-02 img49 Süleymaniye Mosque.jpg
Şehzade Camii Fatih 1548
Princova mešita.jpg
Şepsafa Camii Fatih 1787
Şepsefa Hatun Camii.jpg
Üçmihraplı Camii Fatih 15. yüzyıl
Vasat Atik Ali Paşa Camii Fatih
Zincirli Kuyu mosque 9319.jpg
Vefa Kilise Camii Fatih 10. - 11. yüzyıl
Molla Gürani Camii South View.jpg
Yavuz Selim Camii Fatih
Yavuz Selim Mosque DSCF6829.jpg
Yeni Cami Fatih 1665
Istanbul 2009 Yeni Camii.JPG
Zeynep Sultan Camii Fatih
Zeynep Sultan Camii.jpg
Zeyrek Camii Fatih 12. yüzyılın ilk çeyreği
Molla Zeyrek Camii.jpg
Zihgiri Kemal Mescidi Fatih 16. yüzyıl
Bostancı İstasyon Camii Kadıköy
Caferağa Camii Kadıköy
Fenerbahçe Camii Kadıköy
Feneryolu Camii Kadıköy 1946
Galip Paşa Camii Kadıköy 1898
Galip Paşa Mosque - panoramio.jpg
Göztepe Camii Kadıköy 1902
İbrahim Ağa Camii Kadıköy 1588
Kaptan Hasan Paşa Camii Kadıköy 1900
2021-03-14--Hasan Pasa Cami 69.jpg
Kethuda Camii Kadıköy 1550
Kozyatağı Camii Kadıköy 1895
Moda Camii Kadıköy 1962
Osmanağa Camii Kadıköy 1612
2021-04-04 Osmanaga-camii-Kadikoy.jpg
Rasim Paşa Camii Kadıköy 1902
Söğütlüçeşme Camii Kadıköy 1965
Söğütlüçeşme Caddesi - panoramio.jpg
Suadiye Camii Kadıköy
Sultan Mustafa Camii Kadıköy 1760
İskele Camii - panoramio.jpg
Tuğlacı Camii Kadıköy 1860
Tuğlacı başı camii - panoramio.jpg
Zihni Paşa Camii Kadıköy 1900-1904
Zühtüpaşa Camii Kadıköy 1883
2021-04-10 zuhtupasa-camii.jpg
Maarifi Camii Kartal, İstanbul 1818
Emirgan Hamid-i Evvel Camii Sarıyer 1781
EmirganMosque (13).jpg
Şişli Camii Şişli 1950
Şişli Mosque-4.jpg
Teşvikiye Camii Şişli 1854
Tesvikiye Mosque, Istanbul 08.jpg
Yeşilvadi Camii Ümraniye
Abdurrahman Ağa Camii Üsküdar 1766
Ahmediye Camii (Üsküdar) Üsküdar 1722
Ahmet Çelebi Camii Üsküdar 1567
Ahmet Çelebi Mosque.jpg
Altunizade Camii Üsküdar 1866
Altun Izade Mosque 5758.jpg
Aşçıbaşı Camii Üsküdar 1652
Aşçıbaşı Mehmet Efendi Mosque outside.jpg
Ayazma Camii Üsküdar 1760
Ayazma Mosque DSCF4198.jpg
Aziz Mahmud Hüdayi Camii Üsküdar 1595
Aziz Mahmud Hüdayi Camii 2.jpg
Balaban Tekkesi Mescidi Üsküdar 1635
Balaban Tekkesi.JPG
Beylerbeyi Camii Üsküdar 1778
BeylerbeyiMosque.jpg
Büyük Selimiye Camii Üsküdar 1805 (Hicri 1219-1220)
Selim III Mosque DSCF4428.jpg
Çamlıca Camii Üsküdar 2019
Camlica-2018-06-14.jpg
Çinili Camii Üsküdar 1640
Çinili Mosque main entrance courtyard.jpg
Eski Valide Camii Üsküdar 1583
Atik Valide Mosque.jpg
Hacı Bedel Mustafa Efendi Camii Üsküdar 1721 (1.bitiş), 1985 (2.bitiş)
Hacı Hesna Hatun Camii Üsküdar 1585
Hacı Hesna Hatun Mosque outside.jpg
Hayrettin Çavuş Camii Üsküdar 1553
İmrahor Camii (Üsküdar) Üsküdar 1598
İmrahor Mosque, Üsküdar.jpg
Kurban Nasuh Baba Camii Üsküdar 1587 (1.bitiş), 1974 (2.bitiş)
Kurban Nasuh Baba Mosque.jpg
Malatyalı İsmail Ağa Camii Üsküdar 1609
Malatyalı İsmail Ağa Camii.jpg
Marmara İlahiyat Camii Üsküdar 2015
Marmara İlahiyat Camii - Ağustos 2015.jpeg
Mihrimah Sultan Camii (Üsküdar) Üsküdar 1548
Iskele Mosque DSCF1117.jpg
Murat Reis Camii Üsküdar 1609
Müderris Abdülbaki Efendi Camii Üsküdar 1644
Müderris Abdülbaki Efendi Mosque.jpg
Nalçacı Halil Camii Üsküdar 1626 (?)
Rum Mehmet Paşa Camii Üsküdar 1471
Rum Mehmed Pasha Mosque, Üsküdar.jpg
Salacak Fatih Camii Üsküdar 1453
Salacak Fatih Mosque.jpg
Selman Ağa Camii Üsküdar 1506
Üsküdar Selman Ağa Camii önden.jpg
Şakirin Camii Üsküdar 2009
Sakirin cami dıs gorunum.jpg
Şemsi Paşa Camii Üsküdar 1580
Istanbul asv2020-02 img54 Şemsi Paşa Mosque.jpg
Tabaklar Camii Üsküdar 1588
Tabaklar Mosque outside.jpg
Tavaşi Hasan Ağa Camii Üsküdar 1588
Vanî Mehmed Efendi Camii Üsküdar 1665
İstanbul - Vaniköy Camii, Üsküdar 2 - Şub 2013.jpg
Yeni Valide Camii Üsküdar 1711
Istanbul asv2021-11 img09 Yeni Valide Mosque.jpg
Merkez Efendi Camii Zeytinburnu 16. Yüzyıl
Merkez Efendi Cami.jpg

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İHA, Fotoğraf:. "Yeni Camii Nerede? Yeni Camisi Tarihi, Özellikleri, Hikayesi Ve Mimarı Hakkında Bilgi". www.hurriyet.com.tr. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2022.