Batı Bloku: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Aybeg (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Europe-blocs-49-89x4.svg|thumb|sağ|300px|[[Soğuk Savaş]] döneminde Avrupa'nın siyasi durumu]]
[[Dosya:Europe-blocs-49-89x4.svg|thumb|sağ|300px|[[Soğuk Savaş]] döneminde Avrupa'nın siyasi durumu]]
'''Batı Bloku''' veya '''Kapitalist Blok'''<ref>Capitalism, democracy, and ecology: departing from Marx, by Timothy W. Luke</ref> [[Soğuk Savaş]] sırasında [[Sovyetler Birliği]] ve müttefiklerine karşı [[ABD]] ve [[NATO]] ile ittifak olan ülkeleri ifade eder. Batı Bloku hükümetleri ve basını kendilerini ifade etmek için "''[[Özgür Dünya]]''" veya "''[[Batı Dünyası]]''" tanımını kullanmaktaydılar. [[Batı Avrupa]] Soğuk Savaş sırasında Avrupa'da demokratik ülkelerde ifade etmek için kullanılan tartışmalı bir terimdir, ancak kavram bazen hala medya tarafından hızlı bir karşılaştırma için kullanılır.
'''Batı Bloku''' veya '''Kapitalist Blok'''<ref>Capitalism, democracy, and ecology: departing from Marx, by Timothy W. Luke</ref>, [[Soğuk Savaş]] sırasında [[Sovyetler Birliği]] ve müttefiklerine karşı [[ABD]] ve [[NATO]] ile ittifak olan ülkeleri ifade eder. Batı Bloku hükümetleri ve basını kendilerini ifade etmek için "''Özgür Dünya''" veya "''Batı Dünyası''" tanımını kullanmaktaydılar. [[Batı Avrupa]] Soğuk Savaş sırasında Avrupa'da demokratik ülkelerde ifade etmek için kullanılan tartışmalı bir terimdir, ancak kavram bazen hala medya tarafından hızlı bir karşılaştırma için kullanılır.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 08.53, 30 Nisan 2015 tarihindeki hâli

Soğuk Savaş döneminde Avrupa'nın siyasi durumu

Batı Bloku veya Kapitalist Blok[1], Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği ve müttefiklerine karşı ABD ve NATO ile ittifak olan ülkeleri ifade eder. Batı Bloku hükümetleri ve basını kendilerini ifade etmek için "Özgür Dünya" veya "Batı Dünyası" tanımını kullanmaktaydılar. Batı Avrupa Soğuk Savaş sırasında Avrupa'da demokratik ülkelerde ifade etmek için kullanılan tartışmalı bir terimdir, ancak kavram bazen hala medya tarafından hızlı bir karşılaştırma için kullanılır.

Ayrıca bakınız

Kaynaklar

  1. ^ Capitalism, democracy, and ecology: departing from Marx, by Timothy W. Luke