WWE United States Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Üç kez ve şu anki şampiyon AJ Styles.

WWE United States Championship, WWE'nin profesyonel güreş şampiyonluk kemeridir. Kemer, ilk kez NWA United States Heavyweight Championship adıyla Jim Crockett, Jr.'ın çalıştırdığı Mid-Atlantic Championship Wrestling'de yer almıştır. Kemerin ilk sahibi 1 Ocak 1975 tarihinde Harley Race olmuştur. Kasım 1988'de şirketi Turner Broadcasting'in satın almasıyla şirketin World Championship Wrestling (WCW) olarak değiştirildikten sonra birincil televizyon programı olmuştur.

Mart 2001'de WWF, WCW'yi satın almıştır.[1] Bunun sonucunda kemerin adı WCW United States Championship olarak değiştirilmiştir. 2001 Survivor Series'de United States ve WWE Intercontinental Championship kemerleri birleştirilmiş ve bu kemer emekliye ayrılmıştır. Temmuz 2003'te WWE United States Championship adıyla kemer tekrar aktif olmuştur. 2016 WWE seçmelerinde kemer, Raw brand'ine özel olmuştur. 2017 WWE Superstar Shake-up sonrası SmackDown brand'ine geçmiştir.

Kemerin şu anki sahibi onu üçüncü kez alan AJ Styles'tır. Önceki şampiyon Ricochet'yi 14 Temmuz 2019 tarihindeki Extreme Rules etkinliğinde yenerek kemerin sahibi olmuştur.

Kemeri tarih boyunca 95 farklı güreşçi kazanmıştır. Ric Flair, kemeri altı kez alarak bu kemere en çok sahip olan güreşçi olmuştur.[2] WWE bayrağı altında bu kemeri en çok alan beş kezle John Cena olmuştur. Lex Luger, kemeri üçüncü kez aldıktan sonra 523 gün boyunca koruyarak rekor kırarken, WWE bayrağı altında bu kemeri en uzun süre koruyan 351 günle Dean Ambrose olmuştur.[3] Kemeri en az 365 gün koruyan, sadece Lex Luger ve Rick Rude olmuştur.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı[4][5] Tarihleri[4][5]
NWA United States Heavyweight Championship (Mid-Atlantic version) 1 Ocak 1975 - 27 Ocak 1981
NWA United States Heavyweight Championship (undisputed) 27 Ocak 1981 - 1991
WCW United States Heavyweight Championship 1991 - 2001
WCW United States Championship 2001
WWE United States Championship 2003 - günümüz

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Ekim 2019 tarihine kadar.

# Kemer saltanat sırasını göstermektedir.
Kazanma sayısı Kemeri kaç kez kazandığını göstermektedir.
Sahip olduğu süre Kemere sahip olduğu gün sayısını göstermektedir.
Sahip olduğu
resmî süre
Kemere sahip olduğu federasyon tarafından kabul edilen gün sayısını göstermektedir.
Kemer değişimi resmî olarak federasyon tarafından tanınmamaktadır.
<1 Saltanatın bir günden kısa olduğunu gösterir.
+ Şu anda devam eden saltanatın gün sayısıdır.
# Şampiyon Kemer değişimi Saltanat istatistikleri Notlar Kaynak
Tarih Program Yer Kazanma sayısı Sahip olduğu süre Sahip olduğu
resmî süre
National Wrestling Alliance/Jim Crockett Promotions
1 Harley Race 01975-1-01 1 Ocak 1975 House show Tallahassee, FL 1 &0000000000000183.000000183 &0000000000000184.000000184 Turnuva finalinde Johnny Weaver'ı yenerek Mid-Atlantic Championship Wrestling adına ilk NWA Birleşik Devletler Ağırsiklet Şampiyonu oldu. [4][6][7]
2 Johnny Valentine 01975-7-03 03 Temmuz 1975 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000093.00000093 &0000000000000093.00000093 [6][7]
Boşta 01975-10-04 04 Ekim 1975 Johnny Valentine'ın kariyerini bitiren uçak kazasından sonra kemer boşta kaldı. [4][7][8]
3 Terry Funk 01975-11-09 9 Kasım 1975 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000018.00000018 &0000000000000019.00000019 Turnuva finalinde Paul Jones'u yenerek boştaki kemeri kazandı. [4][7]
4 Paul Jones 01975-11-27 27 Kasım 1975 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000107.000000107 &0000000000000107.000000107 [6][7]
5 Blackjack Mulligan 01976-3-13 13 Mart 1976 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000217.000000217 &0000000000000218.000000218 [6][7]
6 Paul Jones 01976-10-16 16 Ekim 1976 House show Greensboro, NC 2 &0000000000000043.00000043 &0000000000000043.00000043 WWE, Jones'un saltanatının 28 Kasım 1976 tarihinde bittiğini kabul etti. [6][7]
Blackjack Mulligan 01976-11-28 28 Kasım 1976 House show Charlotte, NC 2 &0000000000000011.00000011 [4][7]
Paul Jones 01976-12-09 09 Aralık 1976 House show Winston-Salem, NC 3 &0000000000000006.0000006 [4][7]
7 Blackjack Mulligan 01976-12-15 15 Aralık 1976 House show Raleigh, NC 2(3) &0000000000000204.000000204 &0000000000000204.000000204 [6][7]
8 Bobo Brazil 01977-7-07 07 Temmuz 1977 House show Norfolk, VA 1 &0000000000000022.00000022 &0000000000000022.00000022 [6][7]
9 Ric Flair 01977-7-29 29 Temmuz 1977 House show Richmond, VA 1 &0000000000000084.00000084 &0000000000000084.00000084 [6][7][9]
10 Ricky Steamboat 01977-10-21 21 Ekim 1977 House show Charleston, SC 1 &0000000000000072.00000072 &0000000000000073.00000073 [6][7]
11 Blackjack Mulligan 01978-1-01 01 Ocak 1978 House show Greensboro, NC 3(4) &0000000000000077.00000077 &0000000000000078.00000078 [4][6][7]
12 Mr. Wrestling 01978-3-19 19 Mart 1978 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000021.00000021 &0000000000000022.00000022 [6][7]
13 Ric Flair 01978-4-09 09 Nisan 1978 House show Charlotte, NC 2 &0000000000000253.000000253 &0000000000000252.000000252 WWE, Flair'ın saltanatının 17 Aralık 1978 tarihinde bittiğini kabul etti. [6][7]
14 Ricky Steamboat 01978-12-18 18 Aralık 1978 House show Greensboro, NC 2 &0000000000000104.000000104 &0000000000000105.000000105 [6][7]
15 Ric Flair 01979-4-01 01 Nisan 1979 House show Greensboro, NC 3 &0000000000000133.000000133 &0000000000000134.000000134 [6][7]
Boşta 01979-8-12 12 Ağustos 1979 Ric Flair, dört gün önce NWA Dünya Takım Şampiyonu olduğundan kemer boşta kaldı. [4][7]
16 Jimmy Snuka 01979-9-01 01 Eylül 1979 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000231.000000231 &0000000000000233.000000233 Turnuva finalinde Ricky Steamboat'u yenerek boştaki kemeri kazandı.
WWE, Snuka'nın saltanatının 20 Nisan 1980 tarihinde bittiğini kabul etti.
[4][7][10]
17 Ric Flair 01980-4-19 19 Nisan 1980 House show Greensboro, NC 4 &0000000000000098.00000098 &0000000000000098.00000098 WWE, Flair'ın saltanatının 20 Nisan 1980 tarihinde başladığını ve 26 Temmuz 1980 tarihinde bittiğini kabul etti. Aslında kemer 19 Nisan 1980'de alınmıştı. [6][7][10]
Greg Valentine 01980-7-26 26 Temmuz 1980 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000121.000000121 [4][7]
Ric Flair 01980-11-24 24 Kasım 1980 House show Greenville, SC 5 &0000000000000064.00000064 Bu saltanatı tanımamasına rağmen WWE.com, Flair'ı altı kez şampiyon olarak tanıdı. [6][7][11]
18 Roddy Piper 01981-1-27 27 Ocak 1981 House show Raleigh, NC 1 &0000000000000193.000000193 &0000000000000194.000000194 Kemerin adı Ocak 1981'de tartışmasız NWA United States Heavyweight Championship oldu. NWA San Francisco ofisi, kendi Birleşik Devletler Ağırsiklet Şampiyonunu tanımak için diğer federasyonu kapattı. [6][7]
19 Wahoo McDaniel 01981-8-08 08 Ağustos 1981 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000031.00000031 &0000000000000032.00000032 [6][7]
Boşta 01981-9-08 8 Eylül 1981 Wahoo McDaniel, Abdullah the Butcher tarafından sakatlanınca kemer boşta kaldı. [7][12]
20 Sgt. Slaughter 01981-10-04 4 Ekim 1981 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000229.000000229 &0000000000000229.000000229 Turnuva finalinde Ricky Steamboat'u yenerek boştaki kemeri kazandı. [7][12]
21 Wahoo McDaniel 01982-5-21 21 Mayıs 1982 House show Richmond, VA 2 &0000000000000017.00000017 &0000000000000018.00000018 [6][7]
22 Sgt. Slaughter 01982-6-07 07 Haziran 1982 House show Greenville, SC 2 &0000000000000076.00000076 &0000000000000076.00000076 Don Muraco ve Roddy Piper'ın maçtan önce Wahoo McDaniel'ı sakatlaması nedeniyle kemer Slaughter'a verildi. [7][13]
23 Wahoo McDaniel 01982-8-22 22 Ağustos 1982 House show Charlotte, NC 3 &0000000000000074.00000074 &0000000000000075.00000075 [6][7]
24 Greg Valentine 01982-11-04 4 Kasım 1982 House show Norfolk, VA 1(2) &0000000000000163.000000163 &0000000000000163.000000163 [6][7]
25 Roddy Piper 01983-4-16 16 Nisan 1983 House show Greensboro, NC 2 &0000000000000014.00000014 &0000000000000015.00000015 [6][7]
26 Greg Valentine 01983-4-30 30 Nisan 1983 House show Greensboro, NC 2(3) &0000000000000228.000000228 &0000000000000229.000000229 Roddy Piper, sol kulağının üzerinde büyük bir kesik aldıktan sonra hakem maçı durdurdu ve Valentine kazandı. [6][7][14]
27 Dick Slater 01983-12-14 14 Aralık 1983 House show Shelby, NC 1 &0000000000000129.000000129 &0000000000000129.000000129 [6]
28 Ricky Steamboat 01984-4-21 21 Nisan 1984 House show Greensboro, NC 3 &0000000000000064.00000064 &0000000000000064.00000064 [6]
29 Wahoo McDaniel 01984-6-24 24 Haziran 1984 House show Greensboro, NC 4 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 [6]
Boşta 01984-7-01 01 Temmuz 1984 Tully Blanchard'ın McDaniel'ın kemerini savunduğu maça karıştığı için kemer Wahoo McDaniel'ın elinden alındı. [4]
30 Wahoo McDaniel 01984-10-07 07 Ekim 1984 House show Charlotte, NC 5 &0000000000000167.000000167 &0000000000000168.000000168 Turnuva finalinde Manny Fernandez'i yenerek boştaki kemeri kazandı. [4]
31 Magnum T.A. 01985-3-23 23 Mart 1985 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000120.000000120 &0000000000000120.000000120 [15]
32 Tully Blanchard 01985-7-21 21 Temmuz 1985 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000130.000000130 &0000000000000130.000000130 [16]
33 Magnum T.A. 01985-11-28 28 Kasım 1985 Starrcade Greensboro, NC 2 &0000000000000182.000000182 &0000000000000154.000000154 Bu maç, "I Quit" üstü açık kafes maçıydı.
WWE, Magnum T.A.'in kemerşini 1 Mayıs 1986 tarihinde elinden aldı.
[17][18]
Boşta 01986-5-29 29 Mayıs 1986 NWA başkanı Bob Geigel'a saldırdığı için kemer Magnum T.A.'in elinden alındı. [17]
34 Nikita Koloff 01986-8-17 17 Ağustos 1986 House show Charlotte, NC 1 &0000000000000328.000000328 &0000000000000328.000000328 Best of seven series'de Magnum T.A.'yi yenerek boştaki kemeri kazandı.[4][19] WWE, resmî olarak bu seriyi turnuva finali saydı.[20]
Koloff, 28 Eylül 1986 tarihinde Wahoo McDaniel'ı yenerek ABD kemeriyle birleşen NWA Ulusal Ağırsiklet Şampiyonluğu kemerinin sahibi oldu.[21]
[20]
35 Lex Luger 01987-7-11 11 Temmuz 1987 House show Greensboro, NC 1 &0000000000000138.000000138 &0000000000000138.000000138 Bu maç, üstü açık kafes maçıydı.[22] [23]
36 Dusty Rhodes 01987-11-26 26 Kasım 1987 Starrcade Chicago, IL 1 &0000000000000141.000000141 &0000000000000141.000000141 Bu maç, üstü açık kafes maçıydı.[24] [25]
Boşta 01988-4-15 15 Nisan 1988 NWA başkanı Jim Crockett'e saldırdığı için kemer Dusty Rhodes'un elinden alındı. [4]
37 Barry Windham 01988-5-13 13 Mayıs 1988 House show Houston, TX 1 &0000000000000283.000000283 &0000000000000283.000000283 Turnuva finalinde Nikita Koloff'u yenerek boştaki kemeri kazandı. [26][27]
World Championship Wrestling
38 Lex Luger 01989-2-20 20 Şubat 1989 Chi-Town Rumble Chicago, IL 2 &0000000000000076.00000076 &0000000000000076.00000076 [28]
39 Michael Hayes 01989-5-07 7 Mayıs 1989 WrestleWar Nashville, TN 1 &0000000000000015.00000015 &0000000000000015.00000015 [29][30]
40 Lex Luger 01989-5-22 22 Mayıs 1989 House show Bluefield, WV 3 &0000000000000523.000000523 &0000000000000523.000000523
41 Stan Hansen 01990-10-27 27 Ekim 1990 Halloween Havoc Chicago, IL 1 &0000000000000050.00000050 &0000000000000050.00000050 [31]
42 Lex Luger 01990-12-16 16 Aralık 1990 Starrcade St. Louis, MO 4 &0000000000000210.000000210 &0000000000000210.000000210 Bu maç, Texas Bullrope maçıydı.
Luger'ın saltanatı sırasında 1991 yılında World Championship Wrestling (WCW), NWA'den ayrıldı ve kemerin adı WCW United States Heavyweight Championship olarak değiştirildi.
[32]
Boşta 01991-7-14 14 Temmuz 1991 The Great American Bash Baltimore, MD Lex Luger, WCW Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu kemerini kazanınca kemer boşa alındı. [32]
43 Sting 01991-8-25 25 Ağustos 1991 House show Atlanta, GA 1 &0000000000000086.00000086 &0000000000000086.00000086 Tunruva finalinde Steve Austin'i yenerek boştaki kemeri kazandıç [33]
44 Rick Rude 01991-11-19 19 Kasım 1991 Clash of the Champions XVII Savannah, GA 1 &0000000000000378.000000378 &0000000000000378.000000378 [34]
Boşta 01992-12-01 01 Aralık 1992 Rick Rude'un sakatlığı nedeniyle kemer boşta kaldı. [34]
45 Dustin Rhodes 01993-1-11 11 Ocak 1993 Saturday Night Atlanta, GA 1 &0000000000000110.000000110 &0000000000000110.000000110 İlk başta Ricky Steamboat'u bir maçta yenip kemere bir numaralı aday olmuştu. Ama Rick Rude'un kemeri boşta kalınca yeni şampiyon olmasına karar verildi.
Program, 16 Ocak 1993 tarihinde banttan yayınlandı.
[35]
Boşta 01993-5-01 01 Mayıs 1993 WorldWide İki hafta sonra Rick Rude'la yaptığı kemer maçı çift tuşla sona erince kemer boşta kaldı.
Program, 15 Mayıs 1993 tarihinde banttan yayınlandı.
[35]
46 Dustin Rhodes 01993-8-30 30 Ağustos 1993 Saturday Night Atlanta, GA 2 &0000000000000119.000000119 &0000000000000119.000000119 Rövanş maçında Rick Rude'u yendi.
Program, 11 Eylül 1993 tarihinde banttan yayınlandı.
[36]
47 Steve Austin 01993-12-27 27 Aralık 1993 Starrcade '93: 10th Anniversary Charlotte, NC 1 &0000000000000240.000000240 &0000000000000240.000000240 Bu maç, two out of three falls maçıydı.[37] [38]
48 Ricky Steamboat 01994-8-24 24 Ağustos 1994 Clash of the Champions XXVIII Cedar Rapids, IA 4 &0000000000000025.00000025 &0000000000000025.00000025 [39]
49 Steve Austin 01994-9-18 18 Eylül 1994 Fall Brawl 1994: War Games Roanoke, VA 2 <1 <1 Ricky Steamboat sakatlanınca kemer ona verildi. [40]
50 Jim Duggan 01994-9-18 18 Eylül 1994 Fall Brawl 1994: War Games Roanoke, VA 1 &0000000000000100.000000100 &0000000000000100.000000100 [41]
51 Vader 01994-12-27 27 Aralık 1994 Starrcade Nashville, TN 1 &0000000000000088.00000088 &0000000000000088.00000088 [42]
Boşta 01995-3-25 25 Mart 1995 Saturday Night Atlanta, GA Bir hafta önce Vader, Dave Sullivan'ı hastanelik ettiği için WCW komisyon üyesi Nick Bockwinkel, kemeri boşa aldı. [4]
52 Sting 01995-6-18 18 Haziran 1995 The Great American Bash Dayton, OH 2 &0000000000000148.000000148 &0000000000000148.000000148 Turnuva finalinde Meng'i yenerek boştaki kemeri kazandı. [43]
53 Kensuke Sasaki 01995-11-13 13 Kasım 1995 WCW World in Japan Tokyo, Japonya 1 &0000000000000044.00000044 &0000000000000044.00000044 Kemeri New Japan Pro-Wrestling etkinliğinde kazandı. [44]
54 One Man Gang 01995-12-27 27 Aralık 1995 Starrcade: World Cup of Wrestling Nashville, TN 1 &0000000000000033.00000033 &0000000000000033.00000033 PPV sonrasında yapılan karanlık maçta kazandı. Maç tekrar başlatılmasına ve başlatılan maçta Kensuke Sasaki'nin kemerini korumasına rağmen ikinci maç WCW tarafından tanınmadı. [45]
55 Konnan 01996-1-29 29 Ocak 1996 Main Event Canton, OH 1 &0000000000000160.000000160 &0000000000000160.000000160 [46]
56 Ric Flair 01996-7-07 7 Temmuz 1996 Bash at the Beach Daytona Beach, FL 5(6) &0000000000000141.000000141 &0000000000000141.000000141 [47]
Boşta 01996-11-25 25 Kasım 1996 Ric Flair'ın omzundan sakatlanmasıyla kemer boşa alındı. [47]
57 Eddie Guerrero 01996-12-29 29 Aralık 1996 Starrcade Nashville, TN 1 &0000000000000077.00000077 &0000000000000077.00000077 Turnuva finalinde Diamond Dallas Page'i yenerek boştaki kemeri kazandı. [48]
58 Dean Malenko 01997-3-16 16 Mart 1997 Uncensored North Charleston, SC 1 &0000000000000085.00000085 &0000000000000085.00000085 [49]
59 Jeff Jarrett 01997-6-09 09 Haziran 1997 Monday Nitro Boston, MA 1 &0000000000000073.00000073 &0000000000000073.00000073 [49]
60 Steve McMichael 01997-8-21 21 Ağustos 1997 Clash of the Champions XXXV Nashville, TN 1 &0000000000000025.00000025 &0000000000000025.00000025 [50]
61 Curt Hennig 01997-9-15 15 Eylül 1997 Monday Nitro Charlotte, NC 1 &0000000000000104.000000104 &0000000000000104.000000104 [51]
62 Diamond Dallas Page 01997-12-28 28 Aralık 1997 Starrcade Washington 1 &0000000000000112.000000112 &0000000000000112.000000112 [52]
63 Raven 01998-4-19 19 Nisan 1998 Spring Stampede Denver, CO 1 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 Bu maç, "Raven'ın Kuralları" maçıydı. [53]
64 Goldberg 01998-4-20 20 Nisan 1998 Monday Nitro Colorado Springs, CO 1 &0000000000000077.00000077 91 Bu maç, "Raven'ın Kuralları" maçıydı.
WWE.com, yanlışlıkla Goldberg'ün saltanatının 20 Temmuz 1998 tarihinde bittiğini kabul etti ve 91 gün olarak saydı.
[54]
Boşta 01998-7-06 06 Temmuz 1998 Monday Nitro Atlanta, GA Goldberg, WCW Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu kemerini alınca, bu kemer boşta kaldı. [4]
65 Bret Hart 01998-7-20 20 Temmuz 1998 Monday Nitro Salt Lake City, UT 1 &0000000000000021.00000021 &0000000000000021.00000021 Diamond Dallas Page'i yenerek boştaki kemeri kazandı. [55][56]
66 Lex Luger 01998-8-10 10 Ağustos 1998 Monday Nitro Rapid City, SD 5 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 Bölüm banttan yayınlandığından WWE, Luger'ın saltanatının 13 Ağustos 1998 tarihinde bittiğini kabul etti. [57]
67 Bret Hart 01998-8-11 11 Ağustos 1998 Thunder Fargo, ND 2 &0000000000000076.00000076 &0000000000000074.00000074 Bölüm banttan yayınlandığından WWE, Luger'ın saltanatının 13 Ağustos 1998 tarihinde başladığını kabul etti. [58]
68 Diamond Dallas Page 01998-10-26 26 Ekim 1998 Monday Nitro Phoenix, AZ 2 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035 [59]
69 Bret Hart 01998-11-30 30 Kasım 1998 Monday Nitro Chattanooga, TN 3 &0000000000000070.00000070 &0000000000000070.00000070 Bu maç, diskalifiyesiz maçtı. [60]
70 Roddy Piper 01999-2-08 08 Şubat 1999 Monday Nitro Buffalo, NY 3 &0000000000000013.00000013 &0000000000000013.00000013 [61]
71 Scott Hall 01999-2-21 21 Şubat 1999 SuperBrawl IX Oakland, CA 1 &0000000000000025.00000025 &0000000000000025.00000025 [62]
Boşta 01999-3-18 18 Mart 1999 Thunder Lexington, KY WCW Başkanı Ric Flair tarafından kemer Scott Hall'un elinden alındı. [62]
72 Scott Steiner 01999-4-11 11 Nisan 1999 Spring Stampede Tacoma, WA 1 &0000000000000085.00000085 &0000000000000085.00000085 Turnuva finalinde Booker T'yi yenerek boştaki kemeri kazandı. [63]
Boşta 01999-7-05 05 Temmuz 1999 Monday Nitro Atlanta, GA WCW Başkanı Ric Flair tarafından kemer Scott Steiner'ın elinden alındı. [63]
73 David Flair 01999-7-05 05 Temmuz 1999 Monday Nitro Atlanta, GA 1 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035 Babası ve WCW Başkanı Ric Flair tarafından kemerle ödüllendirildi. [64]
74 Chris Benoit 01999-8-09 09 Ağustos 1999 Monday Nitro Boise, ID 1 &0000000000000034.00000034 &0000000000000034.00000034 [64]
75 Sid Vicious 01999-9-12 12 Eylül 1999 Fall Brawl Winston-Salem, NC 1 &0000000000000042.00000042 &0000000000000042.00000042 [65]
76 Goldberg 01999-10-24 24 Ekim 1999 Halloween Havoc Paradise, NV 2 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 Maçta Sid Vicious'ın aşırı kanama yaşamasından dolayı hakem maçı bitirdi. [65][66]
77 Bret Hart 01999-10-25 25 Ekim 1999 Monday Nitro Phoenix, AZ 4 &0000000000000014.00000014 &0000000000000014.00000014 [67]
78 Scott Hall 01999-11-08 08 Kasım 1999 Monday Nitro Indianapolis, IN 2 &0000000000000041.00000041 &0000000000000041.00000041 Bu maç, Sid Vicious ve Goldberg'ün de yer aldığı dört yönlü merdiven maçıydı. [68]
79 Chris Benoit 01999-12-19 19 Aralık 1999 Starrcade Washington 2 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 Scott Hall dizinden sakatlık geçirince, kemer ona verildi. [68]
80 Jeff Jarrett 01999-12-20 20 Aralık 1999 Monday Nitro Baltimore, MD 2 &0000000000000027.00000027 &0000000000000027.00000027 Bu maç, merdiven maçıydı. [69]
Boşta 02000-1-16 16 Ocak 2000 Souled Out Cincinnati, OH Jeff Jarrett'ın sakatlığı nedeniyle kemer boşta kaldı. [69]
81 Jeff Jarrett 02000-1-17 17 Ocak 2000 Monday Nitro Columbus, OH 3 &0000000000000084.00000084 &0000000000000084.00000084 WCW Komisyon Üyesi Kevin Nash tarafından verildi. [70]
Boşta 02000-4-10 10 Nisan 2000 Monday Nitro Denver, CO WCW yeniden başlatılınca tüm kemerler Vince Russo ve Eric Bischoff tarafından boşa alındı. [71]
82 Scott Steiner 02000-4-16 16 Nisan 2000 Spring Stampede Chicago, IL 2 &0000000000000084.00000084 &0000000000000084.00000084 Turnuva finalinde Sting'i yenerek boştaki kemeri kazandı.[72] [71]
Boşta 02000-7-09 09 Temmuz 2000 Bash at the Beach Daytona Beach, FL Scott Steiner, Mike Awesome'a yasak olan hareketi Steiner Recliner'ı kullanınca kemer boşta kaldı.[73] [71]
83 Lance Storm 02000-7-18 18 Temmuz 2000 Monday Nitro Auburn Hills, MI 1 &0000000000000066.00000066 &0000000000000066.00000066 Turnuva finalinde Mike Awesome'ı yenerek boştaki kemeri kazandı. Storm, kemerin adını WCW Canadian Heavyweight Championship olarak değiştirse de resmîleşmedi. [74]
84 Terry Funk 02000-9-22 22 Eylül 2000 House show Amarillo, TX 2 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 Kemer değişimi, WWE tarafından tanınmış ama WCW tarafından tanınmamıştır. [75]
85 Lance Storm 02000-9-23 23 Eylül 2000 House show Lubbock, TX 2 &0000000000000036.00000036 &0000000000000036.00000036 Kemer değişimi, WWE tarafından tanınmış ama WCW tarafından tanınmamıştır. [76]
86 Gen. Rection 02000-10-29 29 Ekim 2000 Halloween Havoc Paradise, NV 1 &0000000000000015.00000015 &0000000000000015.00000015 Handikap maçında Lance Storm ve Jim Duggan'ı yendi. [77]
87 Lance Storm 02000-11-13 13 Kasım 2000 Monday Nitro London, England 3 &0000000000000013.00000013 &0000000000000013.00000013 [78]
88 Gen. Rection 02000-11-26 26 Kasım 2000 Mayhem Milwaukee, WI 2 &0000000000000049.00000049 &0000000000000049.00000049 [79]
89 Shane Douglas 02001-1-14 14 Ocak 2001 Sin Indianapolis, IN 1 &0000000000000022.00000022 &0000000000000022.00000022 Bu maç, İlk Kan Zincir maçıydı. [80]
90 Rick Steiner 02001-2-05 05 Şubat 2001 Monday Nitro Tupelo, MS 1 &0000000000000041.00000041 &0000000000000041.00000041 [81]
91 Booker T 02001-3-18 18 Mart 2001 Greed Jacksonville, FL 1 &0000000000000128.000000128 &0000000000000128.000000128 Kemer ve WCW'nun diğer kemerleri World Wrestling Federation (WWF) tarafından satın alındı. Kemer daha sonra WCW United States Championship olarak adlandırıldı ve WWF programlarında savunulmaya başlandı. [82]
World Wrestling Federation/World Wrestling Entertainment/WWE
92 Chris Kanyon 02001-7-24 24 Temmuz 2001 SmackDown! Pittsburgh, PA 1 &0000000000000048.00000048 &0000000000000046.00000046 Booker T tarafından verildi. Ayrıca WCW Şampiyonuydu.
WWE, Kanyon'un saltanatının başlangıcını 26 Temmuz 2001 olarak kabul etti. Bölüm banttan yayınlandı.
[83]
93 Tajiri 02001-9-10 10 Eylül 2001 Raw is War San Antonio, TX 1 &0000000000000013.00000013 &0000000000000013.00000013 [84]
94 Rhyno 02001-9-23 23 Eylül 2001 Unforgiven Pittsburgh, PA 1 &0000000000000029.00000029 &0000000000000029.00000029 [85]
95 Kurt Angle 02001-10-22 22 Ekim 2001 Raw Kansas City, MO 1 &0000000000000021.00000021 &0000000000000021.00000021 [86]
96 Edge 02001-11-12 12 Kasım 2001 Raw Boston, MA 1 &0000000000000006.0000006 &0000000000000006.0000006 [87]
Birleştirilmiş 02001-11-18 18 Kasım 2001 Survivor Series Greensboro, NC Edge, WWF Kıtalararası Şampiyonu Test'i yenince iki kemer birleşti. Edge, Kıtalararası Şampiyonu oldu ve Birleşik Devletler kemeri emekli edildi. Mayıs 2002'de WWF, WWE oldu. [87]
97 Eddie Guerrero 02003-7-27 27 Temmuz 2003 Vengeance Denver, CO 2 &0000000000000084.00000084 &0000000000000084.00000084 Kemer WWE United States Championship olarak yeniden başlatıldı ve SmackDown brand'ine özel oldu. Guerrero, Chris Benoit'yı turnuva finalinde yenerek yeniden başlatılan kemeri kazandı. [88]
98 Big Show 02003-10-19 19 Ekim 2003 No Mercy Baltimore, MD 1 &0000000000000147.000000147 &0000000000000147.000000147 [89]
99 John Cena 02004-3-14 14 Mart 2004 WrestleMania XX New York, NY 1 &0000000000000114.000000114 &0000000000000114.000000114 WWE, yanlışlıkla Cena'nın saltanatını 137 gün ve saltanatın bitişini 29 Temmuz 2004 olarak kabul etti. Booker T'nin kemer zaferi Cena'nın kemerinin boşa alınmasından "birkaç hafta önce" açıklanmış oldu. SmackDown! bölümü 29 Temmuz 2004 tarihinde banttan yayınlandı. [90]
Boşta 02004-7-06 06 Temmuz 2004 SmackDown! Winnipeg, MB SmackDown! Genel Müdürü Kurt Angle'a saldırdığı için kemer John Cena'nın elinden alındı.
Program, 8 Temmuz 2004 tarihinde banttan yayınlandı.
[91]
100 Booker T 02004-7-27 27 Temmuz 2004 SmackDown! Cincinnati, OH 2 gün &0000000000000068.00000068 &0000000000000066.00000066 Bu maç; John Cena, René Duprée, Kenzo Suzuki, Rob Van Dam, Billy Gunn, Charlie Haas ve Luther Reigns'in de yer aldığı sekiz yönlü eleme maçıydı.
Program, 29 Temmuz 2004 tarihinde banttan yayınlandı.
[91]
101 John Cena 02004-10-03 03 Ekim 2004 No Mercy East Rutherford, NJ 2 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 Bu maç, Best of Five series'in beşinci maçıydı.
WWE, Cena'nın saltanatının bitişini 7 Ekim 2004 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı.
[92]
102 Carlito Caribbean Cool 02004-10-05 05 Ekim 2004 SmackDown! Boston, MA 1 &0000000000000042.00000042 &0000000000000042.00000042 WWE, Carlito'nun saltanatının başlangıcını 7 Ekim 2004, bitişini 18 Kasım 2004 olarak kabul etti. İki program da banttan yayınlandı. [93][94]
103 John Cena 02004-11-16 16 Kasım 2004 SmackDown! Dayton, OH 3 &0000000000000105.000000105 &0000000000000105.000000105 WWE, Cena'nın saltanatının başlangıcını 18 Kasım 2004, bitişini 3 Mart 2005 olarak kabul etti. İki program da banttan yayınlandı. [95]
104 Orlando Jordan 02005-3-01 01 Mart 2005 SmackDown! Albany, NY 1 &0000000000000173.000000173 &0000000000000171.000000171 WWE, Jordan'ın saltanatının başlangıcını 3 Mart 2005 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [96]
105 Chris Benoit 02005-8-21 21 Ağustos 2005 SummerSlam Washington 3 &0000000000000058.00000058 &0000000000000061.00000061 WWE, Benoit'nın saltanatının bitişini 21 Ekim 2005 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [97]
106 Booker T 02005-10-18 18 Ekim 2005 SmackDown! Reno, NV 3 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035 WWE, Booker T'nin saltanatının başlangıcını 21 Ekim 2005, bitişini 25 Kasım 2005 olarak kabul etti. İki bölüm de banttan yayınlandı. [98]
Boşta 02005-11-22 22 Kasım 2005 SmackDown! Sheffield, İngiltere Kemerini koruma maçında Chris Benoit ile yaptığı maç çift tuşla sonuçlanınca kemer boşa alındı.[5]
Program, 25 Kasım 2005 tarihinde banttan yayınlandı.
[98]
107 Booker T 02006-1-10 10 Ocak 2006 SmackDown! Philadelphia, PA 4 &0000000000000040.00000040 &0000000000000037.00000037 Booker T, Chris Benoit ile yüzleştiği Best of Seven series'in ilk üç maçını kazandı. Randy Orton, Booker'ı sakatladıktan sonra Booker, sonraki üç maçı kaybetti. Ama finali kazanarak kemeri aldı.
WWE, Booker T'nin saltanatının başlangıcını 13 Ocak 2006 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı.
[99]
108 Chris Benoit 02006-2-19 19 Şubat 2006 No Way Out Baltimore, MD 4 &0000000000000042.00000042 &0000000000000042.00000042 [100]
109 John Bradshaw Layfield 02006-4-02 02 Nisan 2006 WrestleMania 22 Rosemont, IL 1 &0000000000000051.00000051 &0000000000000054.00000054 WWE, JBL'in saltanatının bitişini 26 Mayıs 2006 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [101]
110 Bobby Lashley 02006-5-23 23 Mayıs 2006 SmackDown! Bakersfield, CA 1 &0000000000000049.00000049 &0000000000000049.00000049 WWE, Lashley'nin saltanatının başlangıcını 26 Mayıs 2006, bitişini 14 Temmuz 2006 olarak kabul etti. İki program da banttan yayınlandı. [102]
111 Finlay 02006-7-11 11 Temmuz 2006 SmackDown! Minneapolis, MN 1 &0000000000000049.00000049 &0000000000000049.00000049 WWE, Finlayın saltanatının başlangıcını 14 Temmuz 2006, bitişini 1 Eylül 2006 olarak kabul etti. İki program da banttan yayınlandı. [103]
112 Mr. Kennedy 02006-8-29 29 Ağustos 2006 SmackDown! Reading, PA 1 &0000000000000042.00000042 &0000000000000042.00000042 Bu maç, Bobby Lashley'nin de yer aldığı üçlü tehdit maçıydı.
WWE, Kennedy'nin saltanatının başlangıcını 1 Eylül 2006, bitişini 13 Ekim 2006 olarak kabul etti. İki program da banttan yayınlandı.
[104][105]
113 Chris Benoit 02006-10-10 10 Ekim 2006 SmackDown! Jacksonville, FL 5 &0000000000000222.000000222 &0000000000000219.000000219 WWE, Benoit'nın saltanatının başlangıcını 13 Ekim 2006 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [106][107]
114 Montel Vontavious Porter 02007-5-20 20 Mayıs 2007 Judgment Day St. Louis, MO 1 &0000000000000343.000000343 &0000000000000343.000000343 Bu maç, two out of three falls maçıydı. [108][109]
115 Matt Hardy 02008-4-27 27 Nisan 2008 Backlash Baltimore, MD 1 &0000000000000084.00000084 &0000000000000084.00000084 2008 WWE seçmeleri sonucu kemer ECW brand'inde özel oldu. [110][111]
116 Shelton Benjamin 02008-7-20 20 Temmuz 2008 The Great American Bash Uniondale, NY 1 &0000000000000240.000000240 &0000000000000243.000000243 Benjamin, SmackDown güreşçisi olunca kemer SmackDown'a döndü.
WWE, Benjamin'in saltanatının bitişini 20 Mart 2009 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı.
[112][113]
117 Montel Vontavious Porter 02009-3-17 17 Mart 2009 SmackDown Corpus Christi, TX 2 &0000000000000076.00000076 &0000000000000073.00000073 2009 WWE seçmeleri sonucu kemer Raw'a özel oldu.
WWE, Porter'ın saltanatının başlangıcını 20 Mart 2009 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı.
[114][115]
118 Kofi Kingston 02009-6-01 01 Haziran 2009 Raw Birmingham, AL 1 &0000000000000126.000000126 &0000000000000126.000000126 [116][117]
119 The Miz 02009-10-05 5 Ekim 2009 Raw Wilkes-Barre, PA 1 &0000000000000224.000000224 &0000000000000224.000000224 [118][119]
120 Bret Hart 02010-5-17 17 Mayıs 2010 Raw Toronto, ON 5 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 Bu maç, no disqualification, no countout maçıydı. [120][121]
Boşta 02010-5-24 24 Mayıs 2010 Raw Toledo, OH Bret Hart, Raw Genel Müdürü oldu ve kemeri boşa aldı. [120][122]
121 R-Truth 02010-5-24 24 Mayıs 2010 Raw Toledo, OH 1 &0000000000000021.00000021 &0000000000000021.00000021 The Miz'i yenerek boştaki kemeri kazandı. [122][123]
122 The Miz 02010-6-14 14 Haziran 2010 Raw Charlotte, NC 2 &0000000000000097.00000097 &0000000000000097.00000097 Bu maç, John Morrison ve Zack Ryder'ın da yer aldığı ölümcül dört yönlü maçtı. [124][125]
123 Daniel Bryan 02010-9-19 19 Eylül 2010 Night of Champions Rosemont, IL 1 &0000000000000176.000000176 &0000000000000177.000000177 [126]
124 Sheamus 02011-3-14 14 Mart 2011 Raw St. Louis, MO 1 &0000000000000048.00000048 &0000000000000048.00000048 Eğer Sheamus maçı kaybetseydi, WWE'den ayrılacaktı.
2011 WWE seçmeleri sonucu kemer SmackDown'a özel oldu.
[127]
125 Kofi Kingston 02011-5-01 01 Mayıs 2011 Extreme Rules Tampa, FL 2 &0000000000000049.00000049 &0000000000000049.00000049 Bu maç, masa maçıydı. Kingston, Raw güreşçisi olunca kemer Raw'a geçti. [128]
126 Dolph Ziggler 02011-6-19 19 Haziran 2011 Capitol Punishment Washington 1 &0000000000000182.000000182 &0000000000000182.000000182 29 Ağustos 2011 tarihinde brand ayrımı sona erdi ve kemer hem Raw hem de SmackDown programında görünmeye başladı. [129]
127 Zack Ryder 02011-12-18 18 Aralık 2011 TLC: Tables, Ladders and Chairs Baltimore, MD 1 &0000000000000029.00000029 &0000000000000029.00000029 [130]
128 Jack Swagger 02012-1-16 16 Ocak 2012 Raw Anaheim, CA 1 &0000000000000049.00000049 &0000000000000050.00000050 [131]
129 Santino Marella 02012-3-05 05 Mart 2012 Raw Boston, MA 1 &0000000000000167.000000167 &0000000000000167.000000167 [132]
130 Antonio Cesaro 02012-8-19 19 Ağustos 2012 SummerSlam Los Angeles, CA 1 &0000000000000239.000000239 &0000000000000240.000000240 Bu maç, SummerSlam gösteri öncesinin bir parçası olarak YouTube ve WWE.com'dan canlı yayınlandı. [133]
131 Kofi Kingston 02013-4-15 15 Nisan 2013 Raw Greenville, SC 3 &0000000000000034.00000034 &0000000000000034.00000034 [134]
132 Dean Ambrose 02013-5-19 19 Mayıs 2013 Extreme Rules St. Louis, MO 1 &0000000000000351.000000351 &0000000000000351.000000351 [3][135]
133 Sheamus 02014-5-05 05 Mayıs 2014 Raw Albany, NY 2 &0000000000000182.000000182 &0000000000000183.000000183 Bu maç, 20 kişilik battle royal'dı. Sheamus, en son Dean Ambrose'a eleyerek maçı kazandı ve kemerin sahibi oldu. [136]
134 Rusev 02014-11-03 03 Kasım 2014 Raw Backstage Pass Buffalo, NY 1 &0000000000000146.000000146 &0000000000000146.000000146 [137]
135 John Cena 02015-3-29 29 Mart 2015 WrestleMania 31 Santa Clara, CA 4 &0000000000000147.000000147 &0000000000000147.000000147 [138]
136 Seth Rollins 02015-8-23 23 Ağustos 2015 SummerSlam Brooklyn, NY 1 &0000000000000028.00000028 &0000000000000029.00000029 Bu maç, Kazanan Tümünü Alır maçıydı. Rollins, bu maçta WWE Dünya Ağırsiklet Şamopiyonluğu kemerini de savundu. [139]
137 John Cena 02015-9-20 20 Eylül 2015 Night of Champions Houston, TX 5 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035 [140]
138 Alberto Del Rio 02015-10-25 25 Ekim 2015 Hell in a Cell Los Angeles, CA 1 &0000000000000078.00000078 &0000000000000079.00000079 Bu açık bir meydan okumaydı. [141]
139 Kalisto 02016-1-11 11 Ocak 2016 Raw New Orleans, LA 1 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 WWE, Kalisto'nun saltanatının bitişini 14 Ocak 2016 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [142]
140 Alberto Del Rio 02016-1-12 12 Ocak 2016 SmackDown Lafayette, LA 2 &0000000000000012.00000012 &0000000000000010.00000010 WWE, Del Rio'nun saltanatının başlangıcını 14 Ocak 2016 olarak kabul etti. Program banttan yayınlandı. [143]
141 Kalisto 02016-1-24 24 Ocak 2016 Royal Rumble Orlando, FL 2 &0000000000000119.000000119 &0000000000000119.000000119 [144]
142 Rusev 02016-5-22 22 Mayıs 2016 Extreme Rules Newark, NJ 2 &0000000000000126.000000126 &0000000000000127.000000127 Brand ayrımı geri döndü ve 2016 WWE seçmeleri sonucu kemer Raw'a özel oldu. [145]
143 Roman Reigns 02016-9-25 25 Eylül 2016 Clash of Champions Indianapolis, IN 1 &0000000000000106.000000106 &0000000000000107.000000107 [146]
144 Chris Jericho 02017-1-09 09 Ocak 2017 Raw New Orleans, LA 1 &0000000000000083.00000083 &0000000000000083.00000083 Bu maç, Kevin Owens'ın Jericho ile takım olduğu 2'ye bir handikap maçıydı. Jericho, Roman Reigns'i tuşlayarak kemeri kazandı. [147]
145 Kevin Owens 02017-4-02 02 Nisan 2017 WrestleMania 33 Orlando, FL 1 &0000000000000028.00000028 &0000000000000029.00000029 Kemer 2017 WWE Superstar Shake-up sonucu SmackDown'a özel oldu. [148]
146 Chris Jericho 02017-4-30 30 Nisan 2017 Payback San Jose, CA 2 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 Jericho kemeri kazanınca SmackDown'a transfer oldu. [149]
147 Kevin Owens 02017-5-02 02 Mayıs 2017 SmackDown Live Fresno, CA 2 &0000000000000066.00000066 &0000000000000066.00000066 [150]
148 AJ Styles 02017-7-07 07 Temmuz 2017 House show New York, NY 1 &0000000000000016.00000016 &0000000000000017.00000017 [151]
149 Kevin Owens 02017-7-23 23 Temmuz 2017 Battleground Philadelphia, PA 3 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 [152]
150 AJ Styles 02017-7-25 25 Temmuz 2017 SmackDown Live Richmond, VA 2 &0000000000000075.00000075 &0000000000000075.00000075 Bu maç, Chris Jericho'nun da yer aldığı üçlü tehdit maçıydı. [153]
151 Baron Corbin 02017-10-08 08 Ekim 2017 Hell in a Cell Detroit, MI 1 &0000000000000070.00000070 &0000000000000070.00000070 Bu maç, Tye Dillinger'ın da yer aldığı üçlü tehdit maçıydı. [154]
152 Dolph Ziggler 02017-12-17 17 Aralık 2017 Clash of Champions Boston, MA 2 &0000000000000009.0000009 &0000000000000009.0000009 Bu maç, Bobby Roode'un da yer aldığı üçlü tehdit maçıydı. [155]
Boşta 02017-12-26 26 Aralık 2017 SmackDown Live Rosemont, IL Dolph Ziggler 19 Aralık SmackDown programında ringi terk ettiği için SmackDown Genel Müdürü Daniel Bryan, kemeri boşa aldı. [156]
153 Bobby Roode 02018-1-16 16 Ocak 2018 SmackDown Live Laredo, TX 1 &0000000000000054.00000054 &0000000000000054.00000054 Tunruva finalinde Jinder Mahal'ı yenerek boştaki kemeri kazandı. [157]
154 Randy Orton 02018-3-11 11 Mart 2018 Fastlane Columbus, OH 1 &0000000000000028.00000028 &0000000000000028.00000028 [158]
155 Jinder Mahal 02018-4-08 08 Nisan 2018 WrestleMania 34 New Orleans, LA 1 &0000000000000008.0000008 &0000000000000008.0000008 Bu maç, Bobby Roode ve Rusev'in de yer aldığı ölümcül dört yönlü maçtı.
Kemer, 2018 WWE Superstar Shake-up sonucu Raw'a özel oldu.
[159]
156 Jeff Hardy 02018-4-16 16 Nisan 2018 Raw Hartford, CT 1 &0000000000000090.00000090 &0000000000000090.00000090 Kemer, 2018 WWE Superstar Shake-up ikinci gecesinde SmackDown'a döndü. [160]
157 Shinsuke Nakamura 02018-7-15 15 Temmuz 2018 Extreme Rules Pittsburgh, PA 1 &0000000000000156.000000156 &0000000000000163.000000163 [161]
158 Rusev 02018-12-18 18 Aralık 2018 SmackDown Live Fresno, CA 3 &0000000000000040.00000040 &0000000000000032.00000032 Maç, 25 Aralık 2018 tarihinde banttan yayınlandı. [162][163]
159 Shinsuke Nakamura 02019-1-27 27 Ocak 2019 Royal Rumble Phoenix, AZ 2 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 Maç, YouTube ve WWE.com'dan Royal Rumble gösteri öncesinin bir parçası olarak yayınlandı. [164]
160 R-Truth 02019-1-29 29 Ocak 2019 SmackDown Live Phoenix, AZ 2 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035
161 Samoa Joe 02019-3-05 05 Mart 2019 SmackDown Wilkes-Barre, PA 1 &0000000000000075.00000075 &0000000000000075.00000075 Bu maç, Andrade ve Rey Mysterio'nun da yer aldığı bir ölümcül dört yönlü maçtı.
Kemer, 2019 WWE Superstar Shake-up sonrası Raw brand'ine özel oldu.
162 Rey Mysterio 02019-5-19 19 Mayıs 2019 Money in the Bank Hartford, CT 1 &0000000000000015.00000015 &0000000000000015.00000015 [165]
163 Samoa Joe 02019-6-03 03 Haziran 2019 Raw Austin, TX 2 &0000000000000020.00000020 &0000000000000020.00000020 Money in the Bank'te tartışmalı şekilde kazanan (tuş üçe kadar sayılırken Joe'nun omzu yerde değildi) Rey Mysterio, omuz sakatlığı geçirmesi dolayısıyla kemerini Joe'ya geri vermek zorunda kaldı.
164 Ricochet, Ricochet 02019-6-23 23 Haziran 2019 Stomping Grounds Tacoma, WA 1 &0000000000000021.00000021 &0000000000000021.00000021 [166]
165 Styles, AJAJ Styles 02019-7-14 14 Temmuz 2019 Extreme Rules Philadelphia, PA 3 &0000000000000098.00000098+ &0000000000000098.00000098+ [167]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk şampiyon ve WWE Hall of Famer Harley Race.
Altı kez şampiyon olan Ric Flair.
523 günle kemeri en uzun süre koruyan Lex Luger.
WWE bayrağı altında 351 gün boyunca kemeri en uzun süre koruyan Dean Ambrose.

20 Ekim 2019 tarihine kadar.

# Güreşçi Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı WWE'nin tanıdığı
sahip olduğu gün sayısı
1 Luger, LexLex Luger 5 948 950
2 Flair, RicRic Flair 6[a] 773 709
3 Valentine, GregGreg Valentine 3[b] 512 392
4 Mulligan, BlackjackBlackjack Mulligan 4[c] 509 500
5 Porter, Montel VontaviousMontel Vontavious Porter 2 419 416
6 Cena, JohnJohn Cena 5 403 405
7 Rude, RickRick Rude 1 378
8 Benoit, ChrisChris Benoit 5 357
9 Ambrose, DeanDean Ambrose 1 351
10 Koloff, NikitaNikita Koloff 1 328
11 The Miz 2 321
12 Rusev 3 312 303
13 Sgt. Slaughter 2 305
14 Magnum T.A. 2 302 274
15 McDaniel, WahooWahoo McDaniel 5 296 300
16 Windham, BarryBarry Windham 1 283
17 Booker T 4 271 266
18 Steamboat, RickyRicky Steamboat 4 265 267
19 Austin, SteveSteve Austin 2 240
Benjamin, SheltonShelton Benjamin 1 240 243
21 Cesaro, AntonioAntonio Cesaro 1 239 240
22 Sting 2 234
23 Snuka, JimmyJimmy Snuka 1 231 233
24 Sheamus 2 230 231
25 Rhodes, DustinDustin Rhodes 2 229
26 Piper, RoddyRoddy Piper 3 220 222
27 Kingston, KofiKofi Kingston 3 209
28 Ziggler, DolphDolph Ziggler 2 191
29 Hart, BretBret Hart 5 188 186
30 Jarrett, JeffJeff Jarrett 3 184
31 Race, HarleyHarley Race 1 183 184
32 Styles, AJAJ Styles 3 189+
33 Bryan, DanielDaniel Bryan 1 176 177
34 Jordan, OrlandoOrlando Jordan 1 173 171
35 Steiner, ScottScott Steiner 2 169
36 Marella, SantinoSantino Marella 1 167
37 Guerrero, EddieEddie Guerrero 2 161
38 Konnan 1 160
39 Nakamura, ShinsukeShinsuke Nakamura 2 158 165
40 Jones, PaulPaul Jones 3[d] 156 150
41 Page, Diamond DallasDiamond Dallas Page 2 147
Big Show 1 147
43 Rhodes, DustyDusty Rhodes 1 141
44 Blanchard, TullyTully Blanchard 1 130
45 Slater, DickDick Slater 1 129
46 Kalisto 2 120 122
47 Storm, LanceLance Storm 3 115
48 Reigns, RomanRoman Reigns 1 106 107
49 Hennig, CurtCurt Hennig 1 104
50 Duggan, JimJim Duggan 1 100
51 Owens, KevinKevin Owens 3 96 98
52 Samoa Joe 2 95
53 Valentine, JohnnyJohnny Valentine 1 93
54 Hardy, JeffJeff Hardy 1 91 90
55 Del Rio, AlbertoAlberto Del Rio 2 90 89
56 Vader, Big VanBig Van Vader 1 88
57 Jericho, ChrisChris Jericho 2 85 86
Malenko, DeanDean Malenko 1 85
59 Hardy, MattMatt Hardy 1 84
60 Goldberg 2 78
61 Corbin, BaronBaron Corbin 1 70
62 Hall, ScottScott Hall 2 66
63 Gen. Rection 2 64
64 R-Truth 2 56 55
65 Roode, BobbyBobby Roode 1 54
66 Layfield, John BradshawJohn Bradshaw Layfield 1 51 54
67 Hansen, StanStan Hansen 1 50
68 Lashley, BobbyBobby Lashley 1 49
Finlay 1 49
Swagger, JackJack Swagger 1 49 50
71 Chris Kanyon 1 48 46
72 Sasaki, KensukeKensuke Sasaki 1 44
73 Carlito Caribbean Cool 1 42
Kennedy, Mr.Mr. Kennedy 1 42
Sid Vicious 1 42
76 Steiner, RickRick Steiner 1 41
77 Flair, DavidDavid Flair 1 35
78 One Man Gang 1 33
79 Rhyno 1 29
Ryder, ZackZack Ryder 1 29
81 Orton, RandyRandy Orton 1 28
Rollins, SethSeth Rollins 1 28 29
83 McMichael, SteveSteve McMichael 1 25
84 Bobo Brazil 1 22
Douglas, ShaneShane Douglas 1 22
86 Angle, KurtKurt Angle 1 21
Wrestling, Mr.Mr. Wrestling 1 21 22
Ricochet, Ricochet 1 21
89 Funk, TerryTerry Funk 2 19 20
90 Hayes, MichaelMichael Hayes 1 15
Rey Mysterio 1 15
92 Tajiri 1 13
93 Jinder Mahal 1 8
94 Edge 1 6
95 Raven 1 1

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ric Flair'ın beşinci saltanatı WWE tarafından tanınmamıştır. Ama WWE.com, onun altı şampiyonluğunu tanımıştır.
  2. ^ İlk saltanatı WWE tarafından tanınmayan Greg Valentine'ı, WWE 2 kez şampiyon olarak tanımıştır.
  3. ^ İkinci saltanatı WWE tarafından tanınmayan Blackjack Mulligan'ı, WWE 3 kez şampiyon olarak tanımıştır.
  4. ^ Üçüncü saltanatı WWE tarafından tanınmayan Paul Jones'u, WWE 2 kez şampiyon olarak tanımıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "WWE Entertainment, Inc. Acquires WCW from Turner Broadcasting". WWE. 21 Mart 2001. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2008. 
  2. ^ "Father/Son Champions". WWE. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2015. 
  3. ^ a b "Ambrose's record U.S. Title reign". WWE. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2014. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q "NWA/WCW United States Heavyweight Championship history". Wrestling-Titles.com. 19 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  5. ^ a b c "WWE United States Championship history". Wrestling-Titles.com. 19 Mart 2007 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z "WWE United States Championship official history". WWE. 15 Nisan 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag Sempervive, Mike (20 Temmuz 2003). "Bring The Pain: Detailed history of U.S. Heavyweight Title". Pro Wrestling Torch. 25 Kasım 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2016. 
  8. ^ Molinaro, John F. "The plane crash that changed wrestling". Slam! Wrestling. Erişim tarihi: 5 Ocak 2017. 
  9. ^ Hoops, Brian (29 Temmuz 2015). "On this day in pro wrestling history (July 29): Ric Flair vs. Bobo Brazil, Nick Bockwinkel vs. Mil Mascaras". Wrestling Observer Figure Four Online. 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  10. ^ a b "WCW/WWE U.S. Heavyweight Title". Pro Wrestling Illustrated. 29 (5), s. 93–94. 2008. ISSN 1043-7576. 
  11. ^ Benigno, Anthony. "Ric Flair and David Flair — United States Championship". WWE. 22 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2015. The Dirtiest Player in the Game also had six stints with the United States Title, which is enough to build a legacy on in and of itself 
  12. ^ a b "Sgt. Slaughter's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2007. 
  13. ^ "Sgt. Slaughter's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2007. 
  14. ^ PWI 2002 Wrestling Almanac and Book of Facts. Ambler, PA: London Publishing. 2002. s. 120. ISSN 1043-7576. Greg Valentine was awarded the title when the match was halted due to a bloody gash over Roddy Piper's left ear that rendered him unable to continue. 
  15. ^ "Magnum T.A.'s first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  16. ^ "Tully Blanchard's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  17. ^ a b "Magnum T.A.'s second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  18. ^ "Starrcade 1985 results". Wrestling Supercards and Tournaments. 28 Nisan 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. Magnum TA beat Tully Blanchard (16:00) in a "steel cage I quit" match to win the NWA U.S. Title. 
  19. ^ 2002 Wrestling Almanac and Book of Facts. Ambler, PA: London Publishing. 2002. s. 120. ISSN 1043-7576. This match was the final bout in a best-of-seven series to fill the vacancy created in May 1986 when Magnum T.A. was stripped of the title for attacking NWA president Bob Geigel. 
  20. ^ a b "Nikita Koloff's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  21. ^ "NWA National Heavyweight Championship history". Wrestling-Titles.com. 24 Şubat 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  22. ^ "Great American Bash 87 results". 8 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2012. Lex Luger (w/ JJ Dillon) defeated NWA U.S. Champion Nikita Koloff in a steel cage match via knockout with the Torture Rack after hitting him in the back with a steel chair thrown in the ring by Dillon while referee Earl Hebner was knocked out. 
  23. ^ "Lex Luger's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  24. ^ "Starrcade 1987 results". Wrestling Supercards and Tournaments. 28 Nisan 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. Dusty Rhodes pinned Lex Luger (16:23) in a "steel cage" match to win the NWA US Title. 
  25. ^ "Dusty Rhodes' first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  26. ^ "Barry Windham's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  27. ^ Hoops, Brian (13 Mayıs 2015). "On this day in pro wrestling history (May 13): Rick Martel wins AWA gold, Kurt Angle wins TNA title, Nash & Hall beat one man to win tag titles". Wrestling Observer Figure Four Online. 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2017. 
  28. ^ "Lex Luger's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  29. ^ "Michael Hayes' first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  30. ^ F4W Staff (7 Mayıs 2015). "On this day in pro wrestling history (May 7): Jeff Jarrett ends David Arquette's WCW title reign, Nick Bockwinkel Vs. Ray Stevens". Wrestling Observer Figure Four Online. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2017. 
  31. ^ "Stan Hansen's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  32. ^ a b "Lex Luger's fourth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  33. ^ "Sting's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  34. ^ a b "Rick Rude's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  35. ^ a b "Dustin Rhodes' first reign". WWE. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  36. ^ "Dustin Rhodes' second reign". WWE. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  37. ^ "Starrcade 1993 results". Wrestling Supercards and Tournaments. 28 Nisan 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. Steve Austin beat Dustin Rhodes (15:00) in two straight falls to win the WCW US Title. 
  38. ^ "Steve Austin's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  39. ^ "Ricky Steamboat's fourth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  40. ^ "Steve Austin's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  41. ^ "Jim Duggan's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  42. ^ "Vader's first reign". WWE. 22 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  43. ^ "Sting's second reign". WWE. 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  44. ^ "NJPW: WCW World in Japan results". Strong Style Spirit. 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. New Japan vs. WCW – WCW U.S. Heavyweight Title: Kensuke Sasaki beat Sting (c) (12:47) with a Northern Light bomb to become the 57th champion. 
  45. ^ "One Man Gang's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  46. ^ "Konnan's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  47. ^ a b "Ric Flair's fifth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  48. ^ "Eddie Guerrero's first reign". WWE. 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  49. ^ a b "Dean Malenko's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  50. ^ "Steve McMichael's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  51. ^ "Curt Hennig's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  52. ^ "Diamond Dallas Page's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  53. ^ "Raven's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  54. ^ "Goldberg's first reign". WWE. 21 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  55. ^ "Bret Hart's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  56. ^ Hoops, Brian (20 Temmuz 2015). "On this day in pro wrestling history: Brisco beats Race for NWA title, Gagne beats Crusher for AWA title, Robinson vs. Gagen". Wrestling Observer Figure Four Online. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2017. 
  57. ^ "Lex Luger's fifth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  58. ^ "Bret Hart's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  59. ^ "Diamond Dallas Page's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  60. ^ "Bret Hart's third reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  61. ^ "Roddy Piper's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  62. ^ a b "Scott Hall's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  63. ^ a b "Scott Steiner's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  64. ^ a b "David Flair's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  65. ^ a b "Sid Vicious' first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  66. ^ "Goldberg's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  67. ^ "Bret Hart's fourth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  68. ^ a b "Scott Hall's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  69. ^ a b "Jeff Jarrett's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  70. ^ "Jeff Jarrett's third reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  71. ^ a b c "Scott Steiner's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  72. ^ Powell, John (17 Nisan 2000). "Stampede: Spring back in WCW's step". Slam! Wrestling. Canadian Online Explorer. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2009. 
  73. ^ Powell, John (10 Temmuz 2000). "Booker new champ at the Bash". Slam! Wrestling. Canadian Online Explorer. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2009. 
  74. ^ "Lance Storm's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  75. ^ "Terry Funk's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  76. ^ "Lance Storm's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  77. ^ "Gen. Rection's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  78. ^ "Lance Storm's third reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  79. ^ "Gen. Rection's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  80. ^ "Shane Douglas' first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  81. ^ "Rick Steiner's first reign". WWE. 4 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  82. ^ "Booker T's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  83. ^ "Chris Kanyon's first reign". WWE. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  84. ^ "Tajiri's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  85. ^ "Rhyno's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  86. ^ "Kurt Angle's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  87. ^ a b "Edge's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  88. ^ "Eddie Guerrero's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  89. ^ "Big Show's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  90. ^ "John Cena's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  91. ^ a b "Booker T's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  92. ^ "John Cena's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  93. ^ "Carlito's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  94. ^ "Archived copy". 23 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2016. 
  95. ^ "John Cena's third reign". WWE. 27 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  96. ^ "Orlando Jordan's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  97. ^ "WWE SummerSlam 2005 results". WWE. 5 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2007. 
  98. ^ a b "Booker T's third reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  99. ^ "Booker T's fourth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  100. ^ "WWE No Way Out 2006 results". WWE. 12 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2007. 
  101. ^ "JBL's first reign". WWE.com. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  102. ^ "Bobby Lashley's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  103. ^ "Finlay's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  104. ^ "Mr. Kennedy's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2007. 
  105. ^ "Smackdown Results – 9/1/06 – Reading, PA – (NEW U.S. Champion...)". Wrestle View. 1 Eylül 2006. 21 Kasım 2008 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  106. ^ "WWE Friday Night SmackDown! results, 2006". Wrestling Information Archive. 28 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2007. 
  107. ^ McNamara, Andy. "Smackdown: Batista is #1". SLAM! Wrestling. 14 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  108. ^ "MVP's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2007. 
  109. ^ Caldwell, James (20 Mayıs 2007). "Caldwell's Judgment Day Report 5/20: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV". PW Torch. 23 Ekim 2007 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  110. ^ "Matt Hardy's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2008. 
  111. ^ Keller, Wade (27 Nisan 2008). "Keller's WWE Backlash PPV Report 4/27: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV event". PW Torch. 7 Şubat 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  112. ^ "Shelton Benjamin's first reign". WWE. 20 Temmuz 2008. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2008. 
  113. ^ Keller, Wade (20 Haziran 2008). "Keller's WWE Great American Bash PPV Report 7/20: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV". PW Torch. 29 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  114. ^ "MVP's second reign". WWE. 20 Mart 2009. 6 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2009. 
  115. ^ Tedesco, Mike (21 Mart 2009). "Smackdown Results – 3/20/09". Wrestle View. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  116. ^ "Kofi Kingston's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2009. 
  117. ^ Golden, Hunter (2 Haziran 2009). "Raw Results – 6/1/09". Wrestle View. 21 Eylül 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  118. ^ "The Miz's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2009. 
  119. ^ Golden, Hunter (5 Ekim 2009). "Raw Results – 10/5/09". Wrestle View. 9 Ekim 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  120. ^ a b "Bret Hart's fifth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  121. ^ Martin, Adam (17 Mayıs 2010). "Raw Results – 5/17/10". WrestleView.com. 22 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  122. ^ a b Martin, Adam (24 Mayıs 2010). "Raw Results – 5/24/10". WrestleView.com. 22 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  123. ^ "R-Truth's first reign". WWE. 8 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  124. ^ "The Miz's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  125. ^ Martin, Adam (14 Haziran 2010). "Raw Results – 6/14/10". WrestleView.com. 23 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  126. ^ "Wayne Noble's first reign". WWE. 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2010. 
  127. ^ "Sheamus' first reign". WWE. 2 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2011. 
  128. ^ "Kofi Kingston's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2011. 
  129. ^ "Dolph Ziggler's first reign". WWE. 11 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2011. 
  130. ^ "Zack Ryder's first reign". WWE. 8 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2011. 
  131. ^ "WWE Raw SuperShow results: Laurinaitis snaps!". WWE. 19 Ocak 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2012. 
  132. ^ "Santino Marella`s first reign". WWE. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2012. 
  133. ^ "Antonio Cesaro's first reign". WWE. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2012. 
  134. ^ "Alberto Del Rio's first reign". WWE. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2013. 
  135. ^ "Dean Ambrose's first reign". WWE. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2013. 
  136. ^ "Sheamus' second reign". WWE. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2014. 
  137. ^ "Rusev's first reign". WWE. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2014. 
  138. ^ "John Cena's fourth reign". WWE. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2015. 
  139. ^ "Seth Rollins' first reign". WWE. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2015. 
  140. ^ "John Cena's fifth reign". WWE. 10 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2015. 
  141. ^ "Alberto Del Rio's first reign". WWE. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2015. 
  142. ^ "Kalisto's first reign". WWE. 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2016. 
  143. ^ "Alberto Del Rio's second reign". WWE. 2 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2016. 
  144. ^ "Kalisto's second reign". WWE. 4 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2016. 
  145. ^ Caldwell, James (22 Mayıs 2016). "5/22 WWE Extreme Rules PPV Results – CALDWELL'S Complete Live Report". Pro Wrestling Torch. 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2016. 
  146. ^ Caldwell, James. "9/25 WWE C. of Champions Results – CALDWELL'S Complete Report". Pro Wrestling Torch. 27 Eylül 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2016. 
  147. ^ Keller, Wade. "KELLER'S WWE MONDAY NIGHT RAW REPORT 1/9: Reigns vs. Owens & Jericho, Shawn Michaels, Foley's Performance Review, Undertaker "rumored" to appear". pwtorch.com. TDH Communications Inc. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2017. 
  148. ^ Powell, Jason. "Powell's WrestleMania 33 live review: Undertaker vs. Roman Reigns, Goldberg vs. Brock Lesnar for the WWE Universal Championship, AJ Styles vs. Shane McMahon, Seth Rollins vs. Triple H in an unsanctioned match". Pro Wreslting Dot Net. 3 Nisan 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2017. 
  149. ^ Powell, Jason. "4/30 Powell's WWE Payback Live Review: Roman Reigns vs. Braun Strowman, Kevin Owens vs. Chris Jericho for the U.S. Championship, Samoa Joe vs. Seth Rollins, Randy Orton vs. Bray Wyatt in a House of Horrors match". Pro Wreslting Dot Net. 1 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2017. 
  150. ^ Barnett, Jake. "5/2 Barnett's WWE Smackdown Live TV Review: Chris Jericho vs. Kevin Owens for the U.S. Championship, Charlotte and Naomi vs. Natalya and Carmella". Pro Wreslting Dot Net. 3 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  151. ^ Melok, Bobby. "AJ Styles wins United States Championship from Kevin Owens at Madison Square Garden Live Event". WWE. 8 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2017. 
  152. ^ Powell, Jason. "7/23 Powell's WWE Battleground Live Review: Jinder Mahal vs. Randy Orton in a Punjabi Prison match for the WWE Championship, AJ Styles vs. Kevin Owens for the U.S. Championship, John Cena vs. Rusev in a flag match". Pro Wrestling Dot Net. 24 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2017. 
  153. ^ Keller, Wade. "KELLER'S WWE SMACKDOWN REPORT 7/25: Surprise return, Owens gloats and Styles wants rematch, Nakamura vs. Corbin". Pro Wrestling Torch. 25 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2017. 
  154. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Hell in a Cell 2017 live review: Kevin Owens vs. Shane McMahon in a Falls Count Anywhere HIAC match, New Day vs. The Usos in an HIAC match for the Smackdown Tag Titles, Jinder Mahal vs. Shinsuke Nakamura for the WWE Championship". Pro Wrestling Dot Net. 9 Ekim 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2017. 
  155. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Clash of Champions 2017 live review: AJ Styles vs. Jinder Mahal for the WWE Championship, Kevin Owens and Sami Zayn put their WWE careers on the line vs. Randy Orton and Shinsuke Nakamura with Shane McMahon and Daniel Bryan as referees". Pro Wrestling Dot Net. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2017. 
  156. ^ Barnett, Jake. "12/26 Barnett's WWE Smackdown Live TV Review: WWE Champion AJ Styles vs. Kevin Owens, the final edition of 2017". Pro Wrestling Dot Net. 27 Aralık 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2017. 
  157. ^ Keller, Wade. "KELLER'S WWE SMACKDOWN REPORT 1/16: U.S. Title Tournament semi-finals with Xavier vs. Jinder, Roode vs. Mojo, Shane-Bryan drama continues". Pro Wrestling Torch. 17 Ocak 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2018. 
  158. ^ Powell, Jason. "WWE Fastlane 2018 live review: AJ Styles vs. Kevin Owens vs. Sami Zayn vs. Baron Corbin vs. Dolph Ziggler vs. John Cena in a six-way for the WWE Championship, The Usos vs. New Day for the Smackdown Tag Titles, Charlotte Flair vs. Ruby Riott for the Smackdown Women's Championship". Pro Wreslting Dot Net. 12 Mart 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2018. 
  159. ^ Powell, Jason. "Powell's WrestleMania 34 live review: AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura for the WWE Championship, Brock Lesnar vs. Roman Reigns for the WWE Universal Championship, Charlotte Flair vs. Asuka for the Smackdown Women's Championship, Ronda Rousey and Kurt Angle vs. Triple H and Stephanie McMahon". Pro Wreslting Dot Net. 9 Nisan 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2018. 
  160. ^ Powell, Jason. "WWE Raw Live TV Review: The Superstar Shakeup Night One, Sasha Banks vs. Bayley, Matt Hardy and Bray Wyatt vs. The Revival for a shot at the vacant Raw Tag Titles". Pro Wreslting Dot Net. 17 Nisan 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2018. 
  161. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Extreme Rules live review: Roman Reigns vs. Bobby Lashley, AJ Styles vs. Rusev vs. for the WWE Championship, Dolph Ziggler vs. Seth Rollins in a 30-minute Iron Man match for the IC Title, Bludgeon Brothers vs. Team Hell No for the Smackdown Tag Titles". Pro Wreslting Dot Net. 16 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2017. 
  162. ^ Powell, Jason. "WWE Smackdown TV taping spoilers: Full results of the Christmas edition (spoilers)". Pro Wreslting Dot Net. 20 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2018. 
  163. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Smackdown Live TV Review: Shinsuke Nakamura vs. Rusev for the U.S. Title, Samoa Joe vs. Jeff Hardy, Andrade Almas vs. Mustafa Ali, Miz TV with Shane McMahon = Jason". Pro Wrestling Dot Net. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2018. 
  164. ^ Powell, Jason. "WWE Royal Rumble 2019 Kickoff Show live review: Rusev vs. Shinsuke Nakamura for the U.S. Championship, Buddy Murphy vs. Hideo Itami vs. Kalisto vs. Akira Tozawa for the WWE Cruiserweight Championship". Pro Wrestling Dot Net. 28 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2019. 
  165. ^ Powell, Jason. "WWE Money in the Bank results: Powell's live review of Seth Rollins vs. AJ Styles for the WWE Universal Championship, Kofi Kingston vs. Kevin Owens for the WWE Championship, Becky Lynch defends the Raw and Smackdown Women's Titles, two Money in the Bank ladder matches". Pro Wrestling Dot Net. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2019. 
  166. ^ Powell, Jason. "WWE Stomping Grounds results: Powell's live review of Seth Rollins vs. Baron Corbin with a special referee for the WWE Universal Championship, Kofi Kingston vs. Dolph Ziggler in a cage match for the WWE Championship, Becky Lynch vs. Lacey Evans for the Raw Women's Title, Samoa Joe vs. Ricochet the U.S. Championship". Pro Wrestling Dot Net. 27 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2019. 
  167. ^ Powell, Jason. "WWE Extreme Rules results: Powell's live review of Seth Rollins and Becky Lynch vs. Baron Corbin and Lacey Evans in an Extreme Rules match for the WWE Universal Championship and the Raw Women's Championship, Kofi Kingston vs. Samoa Joe for the WWE Championship". Pro Wreslting Dot Net. 15 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]