NXT Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

NXT Championship (NXT Şampiyonluğu), günümüzde WWE'nin NXT markasındaki profesyonel güreşçilerin hedefi olan bir profesyonel güreş şampiyonluk kemeridir.[1] Kemerin şu anki sahibi, bu kemeri 2 kez alan Karrion Kross'dır. TakeOver: Stand & Deliver'ın ikinci gecesinde Finn Bálor'ı yenerek kemeri kazanmıştır.

1 Temmuz 2012 tarihinde, NXT markası için en üst seviyede bir şampiyonluk kemerinin oluşturulduğu açıklandı. Kemer ilk kez NXT'nin 1 Ağustos tarihli bölümünde NXT Komisyon üyesi Dusty Rhodes tarafından tanıtıldı. Düzenlenen Gold Rush adlı turnuvada dört NXT güreşçisi ve ana kadrodaki dört güreşçi kemer için mücadele etti. Kemerin ilk sahibi 29 Ağustos 2012 tarihinde (aslında maç 26 Temmuz'da yapıldı) turnuvanın finalinde Jinder Mahal'ı yenen Seth Rollins oldu.[2][3]

Bu güne kadar kemeri 18 farklı kişi kazanmış, 21 kez kemer değişimi yaşanmış ve 2 kez kemer boşa çıkartılmıştır. Samoa Joe, Shinsuke Nakamura, Finn Bálor ve Karrion Kross, kemeri 2 kez kazanarak kemere en çok sahip olma rekoruna ortak olmuştur. Adam Cole, 396 gün boyunca kemeri koruyarak en uzun süre kemeri koruyan kişi olmuştur. (WWE, yayın geciktirme nedeniyle bunu 403 gün olarak kabul etmektedir.) Karrion Kross ise kemeri kazandıktan 4 gün sonra sakatlığı nedeniyle kemeri boşa çıkartarak kemeri en kısa süre koruyan kişi olmuştur. (WWE, bunu 3 gün olarak kabul etmektedir.) Kemeri alırken 22 yaşında olan Bo Dallas en genç şampiyon olurken, 39 yaşında olan Bobby Roode ise en yaşlı şampiyon olmuştur.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

26 Eylül 2021 tarihine kadar.

# Kemer saltanat sırasını göstermektedir.
Kazanma sayısı Kemeri kaç kez kazandığını göstermektedir.
Sahip olduğu süre Kemere sahip olduğu gün sayısını göstermektedir.
Sahip olduğu
resmî süre
Kemere sahip olduğu federasyon tarafından kabul edilen gün sayısını göstermektedir.
+ Şu anda devam eden saltanatın gün sayısıdır.
# Şampiyon Kemer değişimi Saltanat istatistikleri Notlar Kaynak
Tarih Program Yer Kazanma sayısı Sahip olduğu süre Sahip olduğu
resmî süre
1 Rollins, SethSeth Rollins 02012-07-26 26 Temmuz 2012 NXT Winter Park, Florida 1 &0000000000000133.000000133 &0000000000000133.000000133 Kemer 1 Temmuz 2012 tarihinde tasarlandı. Seth Rollins, turnuva finalinde Jinder Mahal'ı yenerek kemerin ilk sahibi oldu. WWE, Rollins'in saltanatının başlangıcını 29 Ağustos 2012, bitişini 9 Ocak 2013 olarak kabul etti. İki bölüm de banttan yayınlandı. [4]
2 Langston, Big EBig E Langston 02012-12-06 6 Aralık 2012 NXT Winter Park, Florida 1 &0000000000000168.000000168 &0000000000000153.000000153 Bu maç, diskalifiyesiz maçtı.
WWE, Big E'nin saltanatının başlangıcını 9 Ocak 2013 ve bitişini 12 Haziran 2013 olarak kabul etti. İki bölüm de banttan yayınlandı.
[5]
3 Dallas, BoBo Dallas 02013-05-23 23 Mayıs 2013 NXT Winter Park, Florida 1 &0000000000000280.000000280 &0000000000000260.000000260 WWE, Dallas'ın saltanatının başlangıcını 12 Haziran 2013 olarak başladı. Bu bölüm banttan yayınlandı. [6]
4 Neville, AdrianAdrian Neville 02014-02-27 27 Şubat 2014 NXT Arrival Winter Park, Florida 1 &0000000000000287.000000287 &0000000000000286.000000286 Bu maç, merdiven maçıydı. [7]
5 Zayn, SamiSami Zayn 02014-12-11 11 Aralık 2014 NXT TakeOver: R Evolution Winter Park, Florida 1 &0000000000000062.00000062 &0000000000000062.00000062 Bu maç, kemere karşılık kariyer maçıydı. Eğer Zayn maçı kaybetseydi gönüllü olarak NXT'den ayrılacaktı. [8]
6 Owens, KevinKevin Owens 02015-02-11 11 Şubat 2015 NXT TakeOver: Rival Winter Park, Florida 1 &0000000000000143.000000143 &0000000000000142.000000142 Hakem, Zayn'in devam edemeyeceğine karar verdikten sonra Owens, Zayn'i yenmiş oldu. [9]
7 Bálor, FinnFinn Bálor 02015-07-04 4 Temmuz 2015 The Beast in the East Tokyo, Japonya 1 &0000000000000292.000000292 &0000000000000292.000000292 [10]
8 Samoa Joe 02016-04-21 21 Nisan 2016 House show Lowell, Massachusetts 1 &0000000000000121.000000121 &0000000000000121.000000121 [11][12]
9 Nakamura, ShinsukeShinsuke Nakamura 02016-08-20 20 Ağustos 2016 NXT TakeOver: Brooklyn II Brooklyn, New York 1 &0000000000000091.00000091 &0000000000000091.00000091 [13]
10 Samoa Joe 02016-11-19 19 Kasım 2016 NXT TakeOver: Toronto Toronto, Ontario 2 &0000000000000014.00000014 &0000000000000013.00000013 [14]
11 Nakamura, ShinsukeShinsuke Nakamura 02016-12-03 3 Aralık 2016 NXT Osaka, Japonya 2 &0000000000000056.00000056 &0000000000000056.00000056 28 Aralık 2016 tarihinde banttan yayınlandı. [15][16]
12 Roode, BobbyBobby Roode 02017-01-28 28 Ocak 2017 NXT TakeOver: San Antonio San Antonio, Teksas 1 &0000000000000203.000000203 &0000000000000202.000000202 [17]
13 McIntyre, DrewDrew McIntyre 02017-08-19 19 Ağustos 2017 NXT TakeOver: Brooklyn III Brooklyn, New York 1 &0000000000000091.00000091 &0000000000000091.00000091 [18]
14 Almas, Andrade "Cien"Andrade "Cien" Almas 02017-11-18 18 Kasım 2017 NXT TakeOver: WarGames Houston, Teksas 1 &0000000000000140.000000140 &0000000000000139.000000139 [19]
15 Black, AleisterAleister Black 02018-04-07 7 Nisan 2018 NXT TakeOver: New Orleans New Orleans, Louisiana 1 &0000000000000102.000000102 &0000000000000108.000000108 WWE, Black'in saltanatının bitişini 25 Temmuz 2018 olarak kabul etti. Bu bölüm banttan yayınlandı. [20]
16 Ciampa, TommasoTommaso Ciampa 02018-07-18 18 Temmuz 2018 NXT Winter Park, Florida 1 &0000000000000238.000000238 &0000000000000237.000000237 WWE, Ciampa'nın saltanatının başlangıcını 25 Temmuz 2018 ve bitişini 20 Mart 2019 olarak kabul etti. Bu bölümler banttan yayınlandı. [21][22]
Boşta 02019-03-13 13 Mart 2019 NXT Winter Park, Florida Tommaso Ciampa, boyun sakatlığı nedeniyle kemeri bırakmak zorunda kaldı. Bu bölüm 20 Mart 2019 tarihinde banttan yayınlandı. [23]
17 Gargano, JohnnyJohnny Gargano 02019-04-05 5 Nisan 2019 NXT TakeOver: New York Brooklyn, New York 1 &0000000000000057.00000057 &0000000000000057.00000057 Gargano, two out of three falls maçında Adam Cole'u 2-1 yenerek boştaki kemeri aldı. [24]
18 Cole, AdamAdam Cole 02019-06-01 1 Haziran 2019 NXT TakeOver: XXV Bridgeport, Connecticut 1 &0000000000000396.000000396 &0000000000000403.000000403 Eylül 2019'da NXT, WWE'nin üç ana markasından biri haline geldi (diğerleri Raw ve SmackDown).
WWE, yayın geciktirme nedeniyle Adam Cole'un kemer saltanatının bitiş tarihini 8 Temmuz 2020 olarak kabul etmektedir.
[25]
19 Lee, KeithKeith Lee 02020-07-01 1 Temmuz 2020 The Great American Bash Winter Park, FL 1 &0000000000000052.00000052 &0000000000000052.00000052 Bu maç, NXT Şampiyonluğu ve NXT Kuzey Amerika Şampiyonluğu için kazanan hepsini alır maçıydı.
WWE, yayın geciktirme nedeniyle Keith Lee'nin kemer saltanatının başlangıç tarihini 8 Temmuz 2020 olarak kabul etmektedir.
[26]
20 Kross, KarrionKarrion Kross 02020-08-22 22 Ağustos 2020 TakeOver XXX Winter Park, FL 1 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 [27]
Boşta 02020-08-26 26 Ağustos 2020 NXT Winter Park, FL Karrion Kross, omuz sakatlığı nedeniyle kemeri boşa çıkarttı. [28]
21 Bálor, FinnFinn Bálor 02020-09-08 8 Eylül 2020 NXT Super Tuesday II Winter Park, FL 2 &0000000000000212.000000212 &0000000000000212.000000212 Adam Cole'u yenerek boştaki kemeri kazandı. [29]
22 Kross, KarrionKarrion Kross 02021-04-08 8 Nisan 2021 TakeOver: Stand & Deliver
2. Gece
Orlando, FL 2 &0000000000000171.000000171+ &0000000000000171.000000171+ [30]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Seth Rollins, kemerin ilk sahibidir.
Adam Cole, 396 gün ile kemeri en fazla süreyle elinde tutan kişidir. (WWE, yayın geciktirme nedeniyle bunu 403 gün olarak kabul etmektedir.)

26 Eylül 2021 tarihine kadar.

Şu anki şampiyon
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı WWE tarafından tanınan
sahip olduğu gün sayısı
1 Bálor, FinnFinn Bálor 2 504
2 Cole, AdamAdam Cole 1 396 403
3 Neville, AdrianAdrian Neville 1 287 286
4 Dallas, BoBo Dallas 280 260
5 Ciampa, TommasoTommaso Ciampa 238 237
6 Roode, BobbyBobby Roode 203 202
7 Langston, Big EBig E Langston 168 153
8 Nakamura, ShinsukeShinsuke Nakamura 2 147
9 Owens, KevinKevin Owens 1 143 142
10 Almas, Andrade "Cien"Andrade "Cien" Almas 140 139
11 Joe, SamoaSamoa Joe 2 135 134
12 Rollins, SethSeth Rollins 1 133
13 Black, AleisterAleister Black 102 108
14 McIntyre, DrewDrew McIntyre 91
15 Zayn, SamiSami Zayn 62
16 Gargano, JohnnyJohnny Gargano 57
17 Lee, KeithKeith Lee 52 44
18 Kross, KarrionKarrion Kross 2 &0000000000000175.000000175+ &0000000000000174.000000174+

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "NXT Championship". WWE. 17 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  2. ^ Parry, Josh (26 Temmuz 2012). "NXT spoiler - first champion crowned". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2012. 
  3. ^ James, Justin. "JAMES'S WWE NXT REPORT 8/29 - Week 11: First NXT champion crowned in big-match setting". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2012. 
  4. ^ "Seth Rollins' first reign". NXT Wrestling. 18 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2012. 
  5. ^ "NXT spoilers: New champion, The Shield involved, Nash's role, Hall of Famer at next TV taping". Pro Wrestling Torch. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2013. 
  6. ^ Santiago, Andres. "5/23 NXT spoilers from Full Sail University". PWInsider. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2013. 
  7. ^ "James' WWE NXT "Arrival" report 2/27 - Week 87: Live Network show coverage, plus Overall Reax". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2014. 
  8. ^ Caldwell, James (11 Aralık 2014). "Caldwell's WWE NXT Takeover Results 12/11". Pro Wrestling Torch. 29 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2014. 
  9. ^ James, Justin (11 Şubat 2015). "James' WWE NXT TakeOver Report 2/11". Pro Wrestling Torch. 20 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2015. 
  10. ^ Caldwell, James (4 Temmuz 2015). "Caldwell's WWE Network special report 7/4: Complete "virtual-time" coverage of "Beast in the East" - Lesnar's in-ring return, Owens vs. Balor for NXT Title, more". Pro Wrestling Torch. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2015. 
  11. ^ Caldwell, James (21 Nisan 2016). "Breaking News – Samoa Joe wins NXT Title Thursday night (w/Pics)". Pro Wrestling Torch. 19 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2016. 
  12. ^ "Samoa Joe captures NXT Championship at Live Event in Lowell, Mass". WWE. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2016. 
  13. ^ James, Justin. "8/20 "WWE NXT Takeover: Brooklyn" Results – CALDWELL'S Complete Live Report". Pro Wrestling Torch. 18 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2016. 
  14. ^ James, Justin. "JAMES' NXT TAKEOVER: TORONTO REVIEW 11/19: Nakamura vs. Joe, Asuka vs. James, #DIY vs. The Revival, and more". Pro Wrestling Torch. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2016. 
  15. ^ Martin, Adam. "Shinsuke Nakamura becomes the new NXT Champion capturing the title in Osaka, Japan at NXT live event". WrestleView. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2016. 
  16. ^ Witner, Arya. "WWE NXT results: Matches from Osaka, Japan". Wrestling Observer Newsletter. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2017. 
  17. ^ Powell, Jason. "1/28 Powell's NXT Takeover: San Antonio Live Review – Shinsuke Nakamura vs. Bobby Roode for the NXT Title, DIY vs. Authors of Pain for the NXT Tag Titles, Asuka vs. Nikki Cross vs. Billie Kay vs. Peyton Royce for the NXT Women's Title". Pro Wreslting Dot Net. 18 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2017. 
  18. ^ Zimmerman, Zack. "8/19 Zim's NXT Takeover: Brooklyn III live review – Bobby Roode vs. Drew McIntyre for the NXT Title, Asuka vs. Ember Moon for the NXT Women's Title, Authors of Pain vs. Sanity for the NXT Tag Titles, homecoming". Pro Wrestling Dot Net. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2017. 
  19. ^ Moore, John. "11/18 Moore's NXT Takeover: WarGames live review – The Undisputed Era vs. Authors of Pain and Roderick Strong vs. Sanity in a WarGames match, Ember Moon vs. Kairi Sane vs. Nikki Cross vs. Peyton Royce for the NXT Women's Title, Drew McIntyre vs. Andrade Almas for the NXT Title". Pro Wrestling Dot Net. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2017. 
  20. ^ Moore, John. "4/7 Moore's NXT Takeover: New Orleans live review – Andrade Almas vs. Aleister Black for the NXT Title, Ember Moon vs. Shayna Baszler for the NXT Women's Championship, Johnny Gargano vs. Tommaso Ciampa in an unsanctioned match, ladder match for the new North American Championship". Pro Wrestling Dot Net. 14 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2018. 
  21. ^ "Major news from Wednesday night's NXT tapings (CAUTION: SPOILERS)". WWE. 18 Temmuz 2018. 19 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2018. 
  22. ^ James, Justin (25 Temmuz 2018). "7/25 NXT TV REPORT: Aleister Black vs. Tomasso Ciampa for the NXT Title, Cole vs. Maluta, Evans vs. Price, Ricochet, War Raiders, William Regal". Pro Wrestling Torch. 27 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2018. 
  23. ^ "New NXT Champion to be crowned at TakeOver: New York". WON/F4W - WWE news, Pro Wrestling News, WWE Results, UFC News, UFC results. 13 Mart 2019. 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2019. 
  24. ^ Powell, Jason. "4/5 Powell's NXT Takeover: New York live review – Johnny Gargano vs. Adam Cole in a best of three falls match for the vacant NXT Championship, Pete Dunne vs. Walter for the WWE UK Championship, Velveteen Dream vs. Matt Riddle for the NXT North American Title, NXT Women's Title four-way, NXT Tag Title match". Pro Wrestling Dot Net. 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2019. 
  25. ^ Powell, Jason (1 Haziran 2019). "6/1 Powell's NXT Takeover: XXV live review – Johnny Gargano vs. Adam Cole for the NXT Championship, Shayna Baszler vs. Io Shirai for the NXT Women's Championship, Velveteen Dream vs. Tyler Breeze for the NXT North American Title, four-way ladder match for the vacant NXT Tag Titles, Matt Riddle vs. Roderick Strong". Pro Wrestling Dot Net. 7 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2019. 
  26. ^ Moore, John (8 Temmuz 2020). "7/8 NXT TV results: Moore's review of the Great American Bash night two with NXT Champion Adam Cole vs. NXT North American Champion Keith Lee for both titles, Mia Yim vs. Candice LeRae in a Street Fight, Legado Del Fantasma vs. Drake Maverick, Tyler Breeze, and Fandango, Johnny Gargano vs. Isaiah Scott". Pro Wrestling Dot Net. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  27. ^ Moore, John (22 Ağustos 2020). "NXT Takeover: XXX results – Moore's live review of Keith Lee vs. Karrion Kross for the NXT Championship, Adam Cole vs. Pat McAfee, Io Shirai vs. Dakota Kai for the NXT Women's Championship, a ladder match for the vacant NXT North American Title, Finn Balor vs. Timothy Thatcher". Pro Wrestling Dot Net. 24 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  28. ^ Moore, John (26 Ağustos 2020). "8/26 NXT TV results: Moore's review of new NXT Champion Karrion Kross and Scarlett, Tommaso Ciampa returns, Santos Escobar vs. Isaiah "Swerve" Scott for the NXT Cruiserweight Championship, Fabian Aichner and Marcel Barthel vs. Tyler Breeze and Fandango for the NXT Tag Titles". Pro Wrestling Dot Net. 27 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  29. ^ Moore, John (8 Eylül 2020). "9/8 NXT TV results: Moore's review of Super Tuesday II featuring Finn Balor vs. Adam Cole for the vacant NXT Championship, Rhea Ripley vs. Mercedes Martinez in a cage match, Bronson Reed vs. Austin Theory, Killian Dain vs. Roderick Strong". Pro Wrestling Dot Net. 12 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  30. ^ Moore, John (8 Nisan 2021). "NXT Takeover Stand & Deliver results: Moore's live review of night two with Finn Balor vs. Karrion Kross for the NXT Championship, Adam Cole vs. Kyle O'Reilly in an unsanctioned match, Santos Escobar vs. Jordan Devlin in a ladder match to unify the NXT Cruiserweight Title". Pro Wrestling Dot Net. 8 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]