WWE Raw Women's Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Şu anki şampiyon Becky Lynch, aynı zamanda SmackDown Women's Championship kemerinin de sahibidir.

WWE Raw Women's Championship, WWE'nin kadın profesyonel güreş şampiyonluk kemeridir.

Kemerin ilk sahibi, 3 Nisan 2006 tarihinde WrestleMania 32'de Becky Lynch ve Sasha Banks'i yenen Charlotte olmuştur.[1] WWE Divalar Şampiyonu olarak maça giren Charlotte, bu kemeri aldıktan sonra diğer kemer emekliye ayrılmıştır.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemerin adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Tarih
WWE Women's Championship 3 Nisan 2016 - 4 Eylül 2016
WWE Raw Women's Championship 5 Eylül 2016 - günümüz

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Ekim 2019 tarihine kadar.

# Kemer saltanat sırasını göstermektedir.
Kazanma sayısı Kemeri kaç kez kazandığını göstermektedir.
Sahip olduğu süre Kemere sahip olduğu gün sayısını göstermektedir.
Sahip olduğu
resmî süre
Kemere sahip olduğu federasyon tarafından kabul edilen gün sayısını göstermektedir.
+ Şu anda devam eden saltanatın gün sayısıdır.
# Şampiyon Kemer değişimi Saltanat istatistikleri Notlar Kaynak
Tarih Program Yer Kazanma sayısı Sahip olduğu süre Sahip olduğu
resmî süre
1 Charlotte, Charlotte 02016-4-03 3 Nisan 2016 WrestleMania 32 Arlington, TX 1 &0000000000000113.000000113 &0000000000000113.000000113 Charlotte, üçlü tehdit maçında Becky Lynch ve Sasha Banks ile kemer için maça çıktı. Maçı Lynch'i pes ettirerek kazandı ve ilk şampiyon oldu. WWE Divas Championship kemeriyle maça giren Charlotte, bu kemerin emekliye ayrılmasıyla son sahibi oldu.
Kemer, 2016 WWE seçmelerinde Raw brand'ine özel oldu.
[2]
2 Banks, SashaSasha Banks 02016-7-25 25 Temmuz 2016 Raw Pittsburgh, PA 1 &0000000000000027.00000027 &0000000000000026.00000026 [3]
3 Charlotte, Charlotte 02016-8-21 21 Ağustos 2016 SummerSlam Brooklyn, NY 2 &0000000000000043.00000043 &0000000000000043.00000043 Smackdown'a özel WWE SmackDown Women's Championship tasarlandıktan sonra 5 Eylül 2016 tarihinde kemerin adı Raw Women's Championship oldu. [4]
4 Banks, SashaSasha Banks 02016-10-03 3 Ekim 2016 Raw Los Angeles, CA 2 &0000000000000027.00000027 &0000000000000027.00000027 [5]
5 Flair, CharlotteCharlotte Flair 02016-10-30 30 Ekim 2016 Hell in a Cell Boston, MA 3 &0000000000000029.00000029 &0000000000000029.00000029 Bu maç, kadınlar arasında yapılan ilk Hell in a Cell maçı ve yine kadınlar arasında yapılan ilk WWE izle ve öde ana etkinlik maçı.
Charlotte, ring adını Charlotte Flair olarak değiştirdi.
[6]
6 Banks, SashaSasha Banks 02016-11-28 28 Kasım 2016 Raw Charlotte, NC 3 &0000000000000020.00000020 &0000000000000019.00000019 Bu maç, Falls Count Anywhere maçı. [7]
7 Flair, CharlotteCharlotte Flair 02016-12-18 18 Aralık 2016 Roadblock: End of the Line Pittsburgh, PA 4 &0000000000000057.00000057 &0000000000000057.00000057 Bu maç, 30 dakikalık Iron Man maçı. Uzatmaya giden maçı Charlotte 3-2 kazandı. [8]
8 Bayley, Bayley 02017-2-13 13 Şubat 2017 Raw Las Vegas, NV 1 &0000000000000076.00000076 &0000000000000075.00000075 [9]
9 Bliss, AlexaAlexa Bliss 02017-4-30 30 Nisan 2017 Payback San Jose, CA 1 &0000000000000112.000000112 &0000000000000111.000000111 [10]
10 Banks, SashaSasha Banks 02017-8-20 20 Ağustos 2017 SummerSlam Brooklyn, NY 4 &0000000000000008.0000008 &0000000000000008.0000008 [11]
11 Bliss, AlexaAlexa Bliss 02017-8-28 28 Ağustos 2017 Raw Memphis, TN 2 &0000000000000223.000000223 &0000000000000222.000000222 [12]
12 Jax, NiaNia Jax 02018-4-08 8 Nisan 2018 WrestleMania 34 New Orleans, LA 1 &0000000000000070.00000070 &0000000000000070.00000070 [13]
13 Bliss, AlexaAlexa Bliss 02018-6-17 17 Haziran 2018 Money in the Bank Rosemont, IL 3 &0000000000000063.00000063 &0000000000000063.00000063 Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. [14]
14 Rousey, RondaRonda Rousey 02018-8-19 19 Ağustos 2018 SummerSlam Brooklyn, NY 1 &0000000000000232.000000232 &0000000000000232.000000232 [15]
15 Becky Lynch 02019-4-08 8 Nisan 2019 WrestleMania 35 East Rutherford, NJ 1 &0000000000000194.000000194+ &0000000000000194.000000194+ Bu maç, WWE Raw Kadınlar Şampiyonluğu ve WWE SmackDown Kadınlar Şampiyonluğu için kazanan hepsini alır üçlü tehdit maçıydı. Maçta ayrıca SmackDown Kadınlar Şampiyonu Charlotte Flair yer aldı. Lynch, Rousey'yi tuşlayarak iki kemeri de kazandı. Bu galibiyetle çift kemerli şampiyon oldu ve iki kemeri de elinde tutan ilk kadın güreşçi oldu. [16]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk ve dördüncü kez şampiyon olan Charlotte Flair.

19 Ekim 2019 tarihine kadar.

Şu anki şampiyon
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı WWE tarafından tanınan
sahip olduğu gün sayısı
1 Bliss, AlexaAlexa Bliss 3 398 396
2 Flair, CharlotteCharlotte Flair 4 242
3 Rousey, RondaRonda Rousey 1 232 231
4 Lynch, BeckyBecky Lynch 1 194+
5 Banks, SashaSasha Banks 4 82 80
6 Bayley, Bayley 1 76 75
7 Jax, NiaNia Jax 1 70

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caldwell, James. "4/3 WrestleMania 32 PPV Results – CALDWELL'S Complete Live Report on Main PPV". Pro Wrestling Torch. 30 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  2. ^ Artus, Matthew (3 Nisan 2016). "Charlotte def. Becky Lynch and Sasha Banks to become first new WWE Women's Champion". WWE. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  3. ^ Tedesco, Mike (25 Temmuz 2016). "WWE RAW Results – 7/25/16 (Live from Pittsburgh, fallout from Battleground, new era of RAW begins)". Wrestleview. 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  4. ^ Caldwell, James. "8/21 WWE Summerslam Results – CALDWELL'S Complete Live Report". Pro Wrestling Torch. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  5. ^ Tedesco, Mike. "WWE RAW Results – 10/3/16 (Live from Los Angeles, Charlotte vs. Sasha Banks for the RAW Women's Title)". WrestleView. 17 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2016. 
  6. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Hell in a Cell 2016 live review: Sasha Banks vs. Charlotte for the WWE Women's Championship, Kevin Owens vs. Seth Rollins for the WWE Universal Championship, Roman Reigns vs. Rusev for the U.S. Championship". Pro Wreslting Dot Net. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2016. 
  7. ^ Keller, Wade (28 Kasım 2016). "KELLER'S WWE RAW REPORT 11/28: Live coverage – Charlotte defends against Sasha Banks, New Day defends against Anderson & Gallows". Pro Wrestling Torch. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  8. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Roadblock: End of the Line 2016 live review: Sasha Banks vs. Charlotte in an Iron Man match for the Raw Women's Championship, Kevin Owens vs. Roman Reigns for the WWE Universal Title". Pro Wrestling Dot Net. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2016. 
  9. ^ Keller, Wade. "KELLER'S WWE RAW REPORT 2/13: Las Vegas Festival of Friendship, Emmalina's debut, Fastlane developments, more". Pro Wrestling Torch. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2017. 
  10. ^ Powell, Jason. "4/30 Powell's WWE Payback Live Review: Roman Reigns vs. Braun Strowman, Kevin Owens vs. Chris Jericho for the U.S. Championship, Samoa Joe vs. Seth Rollins, Randy Orton vs. Bray Wyatt in a House of Horrors match". Pro Wreslting Dot Net. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2017. 
  11. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE SummerSlam 2017 live review: Brock Lesnar vs. Braun Strowman vs. Samoa Joe vs. Roman Reigns for the WWE Universal Championship, Jinder Mahal vs. Shinsuke Nakamura for the WWE Championship, Sheamus and Cesaro vs. Dean Ambrose and Seth Rollins for the Raw Tag Titles". Pro Wrestling Dot Net. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2017. 
  12. ^ Keller, Wade. "KELLER'S WWE RAW REPORT 8/28: Sasha defends against Alexa, Cena vs. Reigns contract signing, Lesnar returns to answer Braun attack". Pro Wrestling Torch. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2017. 
  13. ^ Powell, Jason. "Powell's WrestleMania 34 live review: AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura for the WWE Championship, Brock Lesnar vs. Roman Reigns for the WWE Universal Championship, Charlotte Flair vs. Asuka for the Smackdown Women's Championship, Ronda Rousey and Kurt Angle vs. Triple H and Stephanie McMahon". Pro Wreslting Dot Net. 16 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2018. 
  14. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE Money in the Bank live review: Two MITB ladder matches, AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura in a Last Man Standing match for the WWE Championship, Nia Jax vs. Ronda Rousey for the Raw Women's Championship". Pro Wreslting Dot Net. 8 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2018. 
  15. ^ Powell, Jason. "Powell's WWE SummerSlam 2018 live review: Brock Lesnar vs. Roman Reigns for the WWE Universal Championship, AJ Styles vs. Samoa Joe for the WWE Championship, Alexa Bliss vs. Ronda Rousey for the Raw Women's Championship, Daniel Bryan vs. The Miz". Pro Wrestling Dot Net. 20 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2018. 
  16. ^ Powell, Jason. "WrestleMania 35 results: Powell's live review of Ronda Rousey vs. Becky Lynch vs. Charlotte Flair for the Raw and Smackdown Women's Titles, Daniel Bryan vs. Kofi Kingston for the WWE Championship, Brock Lesnar vs. Seth Rollins for the WWE Universal Championship, Batista vs. Triple H, AJ Styles vs. Randy Orton". Pro Wreslting Dot Net. 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]